Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 11:51
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Abel Cavaşi | ||||
eugen |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 35 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 34 Vizitatori ilasus
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Filozofia Religiei
+6
Razvan
Syntax
eugen
Dacu
virgil
CAdi
10 participanți
Pagina 2 din 5
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Filozofia Religiei
Rezumarea primului mesaj :
La cererea lui Dacu, acest topic provine din topicul „Teste de cunostinte privind Biblia Ortodoxa.”.
si arata niste cai care au fost descoperite treptat de-a lungul a mii de ani cu
mult mai multi decat aparitia crestinismului (2013).
Yoga arata ca sunt multe cai care duc la apropierea de Dumnezeu :
Karma yoga: Yoga acțiunii în lume.
Jnana yoga: Yoga înțelepciunii și a silinței intelectuale
Bhakti yoga: Yoga dăruirii către Dumnezeu
Dhyana yoga (numita ulterior Raja yoga): Yoga meditației
Yoga Sutras a lui Patanjali etc.
Crestinismul a adoptat ramura Bhakti Yoga ,adica daruirea totala prin rugaciuni si cod etic .
Insa avand in vedere studiul cu mii de ani inainte de aparitia crestinismului al filozofiei Yoga
eu cred ca nu ar trebui desconsiderata Dacule , ba chiar as spune ca
Yoga ofera o cale tehnica de apropiere fata de Dumnezeu ...
La cererea lui Dacu, acest topic provine din topicul „Teste de cunostinte privind Biblia Ortodoxa.”.
Yoga inseamna stabilirea legaturii cu Dumnezeu (Atman la hindusi)Dacu a scris:Yoga este adevărată?nic a scris:Salut,
De ce atâtea ramificații în creștinism? De de atâtea religii în lume? Care este adevărată? NICI UNA!
si arata niste cai care au fost descoperite treptat de-a lungul a mii de ani cu
mult mai multi decat aparitia crestinismului (2013).
Yoga arata ca sunt multe cai care duc la apropierea de Dumnezeu :
Karma yoga: Yoga acțiunii în lume.
Jnana yoga: Yoga înțelepciunii și a silinței intelectuale
Bhakti yoga: Yoga dăruirii către Dumnezeu
Dhyana yoga (numita ulterior Raja yoga): Yoga meditației
Yoga Sutras a lui Patanjali etc.
Crestinismul a adoptat ramura Bhakti Yoga ,adica daruirea totala prin rugaciuni si cod etic .
Insa avand in vedere studiul cu mii de ani inainte de aparitia crestinismului al filozofiei Yoga
eu cred ca nu ar trebui desconsiderata Dacule , ba chiar as spune ca
Yoga ofera o cale tehnica de apropiere fata de Dumnezeu ...
Ultima editare efectuata de catre Razvan in Dum 06 Oct 2013, 19:55, editata de 2 ori (Motiv : Provine din topicul...)
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Filozofia Religiei
CAdi,
Despre Enoh se vorbeşte in Facerea 5.18-5.24.Cine a scris aşa zisa "Cartea lui Enoh"?Eu mă îndoiesc că această carte ar fi adevărată.
Despre Enoh se vorbeşte in Facerea 5.18-5.24.Cine a scris aşa zisa "Cartea lui Enoh"?Eu mă îndoiesc că această carte ar fi adevărată.
Dacu- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2613
Data de inscriere : 28/07/2012
Cartea asta a aparut cu 300 de ani inainte de Hristos si este inclusa
in Biblia Catolica.
Crezi ca ar fi riscat Biserica Catolica un scandal ?
De altfel daca citesti Biblia Ortodoxa ,Apostolul Pavel o pomeneste.
in Biblia Catolica.
CAdi- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 12397
Este normal sa te indoiesti de tot ce nu este scris in biblia ortodoxa, ma mir ca nu te indoiesti si de matematica, ca doar in biblie nu scrie despre aceasta. Sunt inclinat sa cred ca esti fata bisericeasca dupa incrancenarea cu care aperi ortodoxismul, dar adevarul nu poarta o anume haina preoteasca.Dacu a scris:CAdi,
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
În ce epistolă pomeneşte Pavel despre ceea ce spui adica despre cartea lui Enoh?Există o biblie catolică în limba română (eventual online) care conţine şi VT?Eu ştiam că,catolicii folosesc biblia ortodoxă....CAdi a scris:Cartea asta a aparut cu 300 de ani inainte de Hristos si este inclusa
in Biblia Catolica.
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Vin 19 Iul 2013, 07:25, editata de 1 ori
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22433
Nu sunt niciun fel de preot dar încerc să fiu ortodox şi nu-mi place că biserica ortodoxă şi religia ei nu ţin cont de ceea ce spune biblia ortodoxă tipărită chiar de BOR.virgil a scris:Este normal sa te indoiesti de tot ce nu este scris in biblia ortodoxa, ma mir ca nu te indoiesti si de matematica, ca doar in biblie nu scrie despre aceasta. Sunt inclinat sa cred ca esti fata bisericeasca dupa incrancenarea cu care aperi ortodoxismul, dar adevarul nu poarta o anume haina preoteasca.Dacu a scris:CAdi,
Sunt şi unele texte din biblia ortodoxă care nu cred că sunt corecte....
Oricine crede că Dumnezeu există ar trebui să apere ortodoxia adică dreapta credinţă.Ce zici tu că înseamnă ortodoxie?
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Vin 19 Iul 2013, 07:25, editata de 1 ori
Dacu- Foarte activ
Si credinciosii care sunt de alta confesiune crestina, precum catolicii, protestantii, adventistii, baptistii, penticostalii, martorii lui Iehova, si mai stiu eu care, inseamna ca nu cred in D-zeu? sau fiecare biserica cu naivii ei, si noi ortodoxii suntem mai crestini decat crestinii aia eretici din alte confesiuni?Oricine crede că Dumnezeu există ar trebui să apere ortodoxia adică dreapta credinţă.Ce zici tu că înseamnă ortodoxie?
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil,
A crede că Dumnezeu există nu este totuna cu a crede în Dumnezeu.Toti sunt sectanţi inclusiv aşa zişii creştini ortodocşi căci toţi aceşti sectanţi încalcă cuvântul lui Dumnezeu într-un fel sau altul dacă ne referim la biblia ortodoxă adică la biblia de dreapta credinţă.De ce aşa zişii preoţi creştini ortodocşi (tocmai ei) încalcă cuvântul lui Dumnezeu din biblia ortodoxă?
A crede că Dumnezeu există nu este totuna cu a crede în Dumnezeu.Toti sunt sectanţi inclusiv aşa zişii creştini ortodocşi căci toţi aceşti sectanţi încalcă cuvântul lui Dumnezeu într-un fel sau altul dacă ne referim la biblia ortodoxă adică la biblia de dreapta credinţă.De ce aşa zişii preoţi creştini ortodocşi (tocmai ei) încalcă cuvântul lui Dumnezeu din biblia ortodoxă?
Dacu- Foarte activ
Ma rog, fiecare cu credinta lui. D-zeu este precum Soarele, il incalzeste si pe cel bun si pe cel rau, si pe ortodox, si pe catolic, si pe musulman deopotriva.Dacu a scris:virgil,
virgil- Moderator
CAdi- Foarte activ
Foarte bună întrebarea!
Din câte ştiu, crucea a fost la origine un simbol egiptean care simboliza viaţa veşnică. Ulterior a fost adoptat de creştini în forma cunoscută astăzi, păstrându-şi semnificaţia.
Însă, acelaşi simbol, având reprezentări oarecum asemănătoare, mai poate fi găsit şi în religiile altor popoare precreştine, cu semnificaţia de protecţie, sau de fertilitate, de renaştere.
Din câte ştiu, crucea a fost la origine un simbol egiptean care simboliza viaţa veşnică. Ulterior a fost adoptat de creştini în forma cunoscută astăzi, păstrându-şi semnificaţia.
Însă, acelaşi simbol, având reprezentări oarecum asemănătoare, mai poate fi găsit şi în religiile altor popoare precreştine, cu semnificaţia de protecţie, sau de fertilitate, de renaştere.
Puncte : 33839
Data de inscriere : 18/03/2011
Pe timpul romanilor era interzisa aceasta religie, de aceia crestinii aveau nevoie de un semn prin care sa se recunoasca. Semnul crucii, a devenit un fel de legitimatie pentru crestini, asa cum salutul hitlerist era un semn pentru adeptii nazisti. comparatia este fortata pentru ca nazistii erau la putere in timp ce crestinii erau in afara legii. Altfel, fiecare exemplu are la baza o doctrina, care la inceput s-a infiripat greu, promitand marea cu sarea (minuni, si locuri in rai) dupa care, cand au ajuns la putere au facut mai mult rau decat bine (vezi perioada inchizitiei). Concluzia este ca fiecare om are nevoie sa aiba un crez, iar daca nu ar exista o religie, am inventa-o.CAdi a scris:Ce semnificatie are semnul crucii ?
virgil- Moderator
din chite mi se pare, inafara de catolici si ortodoxi, alte religii crestine nu recunosc acest "semn" in religie.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25846
Data de inscriere : 19/06/2011
Vad ca Dacul ocoleste intrebarea ,desi poate el este cel mai in masura
sa ne raspunda la ea
sa ne raspunda la ea
CAdi- Foarte activ
Primii creştini nu făceau semnul crucii ei aveau simbol de recunoaştere pestele.......Abia în secolul al doilea se introduce crucea.....
Citeşte te rog următoarele:
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fdanutm.wordpress.com%2F2009%2F03%2F08%2Fsimboluri-crestine%2F&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNHBhpcMRhc7TyV9VefcHMBFgOe0sg&bvm=bv.53217764,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDwQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.crestinortodox.ro%2Freligie%2Fscurt-istoric-semnului-sfintei-cruci-69332.html&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNEYWXRT3uoGWRQPWwAPFkkBE7kwEQ&bvm=bv.53217764,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&ved=0CEoQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.ducu.de%2Frel15.htm&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNF8x0hh6OVfNCnKoRya-OiN4HPWow&bvm=bv.53217764,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CFYQFjAG&url=http%3A%2F%2Fpovestiridedianaserban.blogspot.com%2F2013%2F01%2Fcum-devenit-crucea-simbolul.html&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNEK54oSbjEKxaz1ELoKFA4u1ifTCA&bvm=bv.53217764,d.Yms
Citeşte te rog următoarele:
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fdanutm.wordpress.com%2F2009%2F03%2F08%2Fsimboluri-crestine%2F&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNHBhpcMRhc7TyV9VefcHMBFgOe0sg&bvm=bv.53217764,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDwQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.crestinortodox.ro%2Freligie%2Fscurt-istoric-semnului-sfintei-cruci-69332.html&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNEYWXRT3uoGWRQPWwAPFkkBE7kwEQ&bvm=bv.53217764,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&ved=0CEoQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.ducu.de%2Frel15.htm&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNF8x0hh6OVfNCnKoRya-OiN4HPWow&bvm=bv.53217764,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CFYQFjAG&url=http%3A%2F%2Fpovestiridedianaserban.blogspot.com%2F2013%2F01%2Fcum-devenit-crucea-simbolul.html&ei=6FFEUsvDF8_Gswa9l4G4Cw&usg=AFQjCNEK54oSbjEKxaz1ELoKFA4u1ifTCA&bvm=bv.53217764,d.Yms
Dacu- Foarte activ
Eu nu vreau sa citesc ce spun altii .Eu vreau sa citesc ceea ce scrii tu .
( ce gandesti tu )
( ce gandesti tu )
CAdi- Foarte activ
Ceea ce scrie în acele linkuri postate de mine este ceea ce au făcut creştinii din secolul 1 până azi cu voia lui Dumnezeu iar eu fac cruce ortodoxă aşa cum se face azi....tot cu voia lui Dumnezeu.Eu nu am liberul arbitru şi consider că Dumnezeu este cel care hotărăşte tot ceea ce facem şi gândim cu un scop bine ştiut numai de El.Tu ce fel de cruce faci?
Dacu- Foarte activ
Tot nu explici semnul crucii . Sau il faci mecanic ?Dacu a scris:Ceea ce scrie în acele linkuri postate de mine este ceea ce au făcut creştinii din secolul 1 până azi cu voia lui Dumnezeu iar eu fac cruce ortodoxă aşa cum se face azi....tot cu voia lui Dumnezeu.Eu nu am liberul arbitru şi consider că Dumnezeu este cel care hotărăşte tot ceea ce facem şi gândim cu un scop bine ştiut numai de El.Tu ce fel de cruce faci?
CAdi- Foarte activ
Eu cred că semnul crucii ortodoxe simbolizează participarea umilă a creştinului de azi la răstignirea Domnului Iisus Hristos aşa cum tâlharul răstignit din dreapta a crezut că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi a fost răstignit fără a fi vinovat cu nimic.
Dacu- Foarte activ
Adica ? Fii te rog mai explicit .Dacu a scris:Eu cred că semnul crucii ortodoxe simbolizează participarea umilă a creştinului de azi la răstignirea Domnului Iisus Hristos aşa cum tâlharul răstignit din dreapta a crezut că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi a fost răstignit fără a fi vinovat cu nimic.
Cand faci semnul crucii ,ce inseamna acest lucru pentru tine ?
CAdi- Foarte activ
Prima forma de comunicare a fost gestul, prin care omul exprima un gand. Majoritatea gesturilor se refera la relatiile dintre oameni, insa pe masura dezvoltarii vorbirii articulate, comunicarea prin gesturi si-a pierdut din insemnatate, ramanand doar cateva gesturi simbolice mai mult cele de comunicare la distanta cand nu ai posibilitatea sa te exprimi vocal.
Semnul crucii reprezinta un gand pios indreptat spre divinitate, ca o recunoastere a puterii acesteia, si totodata ca un mesaj de umilinta, inchinaciune si de pecetluire a unei rugaminti catre divinitate (fie D-zeu, Issus Cristos, sau Maica Domnului). Insa prin repetarea continua cu orice ocazie a semnului crucii (de exemplu cand treci pe langa o biserica), acesta a devenit un gest aproape reflex, si de cate ori o imprejurare aminteste de "cele sfinte" enoriasul recurge la semnul crucii ca la o indatorire ce o manifesta fata de divinitate.
Semnul crucii reprezinta un gand pios indreptat spre divinitate, ca o recunoastere a puterii acesteia, si totodata ca un mesaj de umilinta, inchinaciune si de pecetluire a unei rugaminti catre divinitate (fie D-zeu, Issus Cristos, sau Maica Domnului). Insa prin repetarea continua cu orice ocazie a semnului crucii (de exemplu cand treci pe langa o biserica), acesta a devenit un gest aproape reflex, si de cate ori o imprejurare aminteste de "cele sfinte" enoriasul recurge la semnul crucii ca la o indatorire ce o manifesta fata de divinitate.
virgil- Moderator
Ceea ce am spus este tocmai ceea ce înseamnă semnul crucii pentru mine.CAdi a scris:Adica ? Fii te rog mai explicit .Dacu a scris:Eu cred că semnul crucii ortodoxe simbolizează participarea umilă a creştinului de azi la răstignirea Domnului Iisus Hristos aşa cum tâlharul răstignit din dreapta a crezut că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi a fost răstignit fără a fi vinovat cu nimic.
Cand faci semnul crucii ,ce inseamna acest lucru pentru tine ?
Dacu- Foarte activ
Ai idee cati oameni nevinovati au murit in chinuri groaznice arsi pe rug de vii, de catre inchizitia papala? Crezi ca aceste chinuri nu au fost mai mari decat ale mantuitorului? dar cei care au murit la hirosima si Nagasaki arsi de bomba atomica, a caror schelete au ramas imprimate pe ziduri? dar cei torturati de gestapou la care li se smulgeau unghiile si dintii pe viu ca sa-si tradeze tovarasii din rezistenta? Ce zici de milioanele de oameni omorati in primul si al doilea razboi mondial? dar de detinutii politici care au murit in puscariile comuniste chinuiti de boli si de foame, maltratati si biciuiti de tortionarii care mai traiesc printre noi, ce zici?. Cred ca in amintirea acestora ar trebui sa-ti faci semnul crucii, sa versi o lacrima, si sa te rogi la D-zeu pentru sufletul lor nevinovat.Eu cred că semnul crucii ortodoxe simbolizează participarea umilă a creştinului de azi la răstignirea Domnului Iisus Hristos aşa cum tâlharul răstignit din dreapta a crezut că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi a fost răstignit fără a fi vinovat cu nimic.
Issus a indurat cateva ore din viata lui pentru ca asta a fost calea pe care si-a ales-o el cu buna stiinta, a vrut sa devina un martir, a vrut sa fie intemeietorul unei noi religii, desi nu l-a obligat nimeni sa faca acest lucru, in timp ce milioane de oameni bolnavi de cancer, si alte boli incurabile sufera zeci de ani in tacere si anonimat, si nimeni nu se inchina la ei, desi prin suferinta lor si-au castigat pe deplin titlul de sfinti.
virgil- Moderator
Mi se pare putin exagerat,Dacule !Dacu a scris:Eu cred că semnul crucii ortodoxe simbolizează participarea umilă a creştinului de azi la răstignirea Domnului Iisus Hristos aşa cum tâlharul răstignit din dreapta a crezut că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi a fost răstignit fără a fi vinovat cu nimic.
Nu cred ca te gandesti la participarea ta umila la rastignirea lui Iisus Hristos !
Cand iti faci semnul crucii te gandesti cred Dacule in primul rand la tine si la cei apropiati tie
si nu cred ca te gandesti la rastignirea Domnului Iisus Hristos si la cei de pe strada...
Cred ca te gandesti din reflex sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa te fereasca de primejdii.
Insa nimeni nu a sesizat ca atunci cand iti faci semnul crucii rostesti si formula magica :
In numele Tatalui, al Fiului al Sfantului Duh , Amin .
Oare ce inseamna acest lucru ?
CAdi- Foarte activ
Tocmai aceasta este taina crestinismului, asa cum lumina trecuta prin prisma de sticla se descompune in culorile componente, tot asa crestinul prin credinta descompune si descopera intregul si cele trei parti (tatal, fiul, si duhul sfant) ascunse omului profan.
Insa nimeni nu a sesizat ca atunci cand iti faci semnul crucii rostesti si formula magica :
Oare ce inseamna acest lucru ?.
Dar cati sunt adevaratii sfinti?
virgil- Moderator
Cred ca pornind de la sintagma :
,,fiecare om isi poarta crucea '' am putea descifra sensul ascuns al
cuvintelor sacre (in hinduism mantra) care insotesc semnul crucii ...
In numele Tatalui, al Fiului , al Sfantului Duh, Amin
Caci ce inseamna pana la urma a-ti ,,purta crucea '' ?
A avea propriul destin,care are ca final moartea .Caci de la Adam si Eva
pacatul se pedepseste cu moartea si nu exista Om care sa nu fi pacatuit
macar odata in viata...
Destinul lui Iisus in mod simbolic a fost crucea pe care a fost rastignit si
pe care a murit ...
Deci
macar odata in viata...
pe care a murit ...
Deci
CAdi- Foarte activ
Soarta e clara, ne nastem si murim. La asta nu cred ca avem ce comenta.
Dar oare destinul, drumul pe care il parcurgem intre nastere si moarte?
Crucea, linia orizontala si linia verticala, se afla in interiorul nostru, aici si acum. Orizontala incepe cu nasterea, continua cu cresterea, reproducerea, imbatranirea si se termina cu moartea, langa fiecare leagan se deschide un mormant. Pe aceasta linie se afla toate placerile si necazurile, lupta pentru existenta, tot ce inseamna materie, spatiu si timp.
Pe verticala, insa, se gaseste intreaga cunoastere transcedentala, intelepciunea cosmica universala. Este Calea care ti-a fost indicata pentru a te inalta, pentru a evolua, prin alegerea Luminii. Cand iti amintesti de tine insuti gasesti verticala crucii.
In fiecare clipa omul se zbate intre aceste doua linii, “fiecare are o cruce si cum poate asa o duce”. Pe drumul orizontal nu e dificil de trait, astepti sa te evolueze cineva. Pe drumul vertical, insa, trebuie sa duci o lupta continua cu tine insuti.
Toate culturile antice respectau trinitatea Tata-Mama-Fiu, inclusiv dacii, crestinismul inlocuind principiul feminin cu Sfantul Duh, care dupa cum suna si este utilizat aduce a masculin, penetrand si distrugand in final principiul feminin.
Crucea "asimetrica" a fost declarata simbol al crestinismului de catre mama lui Constantin , sfanta Elena. Astfel s-a creat sarbatoarea "Inaltarea/Exaltarea Sfintei Cruci" ... 13-14 septembrie. Mama sa , tot de natie gala , a reusit sa insereze in crestinism , crucea "asimetrica" diferita de crucea antica.
Asa ca crucea crestina a ramas “palosul” gol, fara “teaca”, noi fiind orfani de mama … tinuti cu frica pe orizontala vietii … sau a mortii.
Crucea, linia orizontala si linia verticala, se afla in interiorul nostru, aici si acum. Orizontala incepe cu nasterea, continua cu cresterea, reproducerea, imbatranirea si se termina cu moartea, langa fiecare leagan se deschide un mormant. Pe aceasta linie se afla toate placerile si necazurile, lupta pentru existenta, tot ce inseamna materie, spatiu si timp.
Pe verticala, insa, se gaseste intreaga cunoastere transcedentala, intelepciunea cosmica universala. Este Calea care ti-a fost indicata pentru a te inalta, pentru a evolua, prin alegerea Luminii. Cand iti amintesti de tine insuti gasesti verticala crucii.
In fiecare clipa omul se zbate intre aceste doua linii, “fiecare are o cruce si cum poate asa o duce”. Pe drumul orizontal nu e dificil de trait, astepti sa te evolueze cineva. Pe drumul vertical, insa, trebuie sa duci o lupta continua cu tine insuti.
Toate culturile antice respectau trinitatea Tata-Mama-Fiu, inclusiv dacii, crestinismul inlocuind principiul feminin cu Sfantul Duh, care dupa cum suna si este utilizat aduce a masculin, penetrand si distrugand in final principiul feminin.
Crucea "asimetrica" a fost declarata simbol al crestinismului de catre mama lui Constantin , sfanta Elena. Astfel s-a creat sarbatoarea "Inaltarea/Exaltarea Sfintei Cruci" ... 13-14 septembrie. Mama sa , tot de natie gala , a reusit sa insereze in crestinism , crucea "asimetrica" diferita de crucea antica.
Asa ca crucea crestina a ramas “palosul” gol, fara “teaca”, noi fiind orfani de mama … tinuti cu frica pe orizontala vietii … sau a mortii.
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
Sunt unii şi din păcate sunt foarte mulţi cei care cred că orice om are liberul arbitru iar eu repet că numai Dumnezeu Creatorul are liberul arbitru.Faptul că unii mor de canccer sau de alte boli în chinuri,faptul ca unii au murit spânzuraţi sau arşi de vii sau au murit şi mai mor în războaie sau au fost chinuiţi si ucişi în lagărele naziste reprezintă dovezi clare că niciun om n-are liberul arbitru. şi iată ce spune şi biblia în acest sens despre răstignirea pe cruce a Domnului Iisus Hristos in Evanghelia Lui Ioan:virgil a scris:Ai idee cati oameni nevinovati au murit in chinuri groaznice arsi pe rug de vii, de catre inchizitia papala? Crezi ca aceste chinuri nu au fost mai mari decat ale mantuitorului? dar cei care au murit la hirosima si Nagasaki arsi de bomba atomica, a caror schelete au ramas imprimate pe ziduri? dar cei torturati de gestapou la care li se smulgeau unghiile si dintii pe viu ca sa-si tradeze tovarasii din rezistenta? Ce zici de milioanele de oameni omorati in primul si al doilea razboi mondial? dar de detinutii politici care au murit in puscariile comuniste chinuiti de boli si de foame, maltratati si biciuiti de tortionarii care mai traiesc printre noi, ce zici?. Cred ca in amintirea acestora ar trebui sa-ti faci semnul crucii, sa versi o lacrima, si sa te rogi la D-zeu pentru sufletul lor nevinovat.Eu cred că semnul crucii ortodoxe simbolizează participarea umilă a creştinului de azi la răstignirea Domnului Iisus Hristos aşa cum tâlharul răstignit din dreapta a crezut că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi a fost răstignit fără a fi vinovat cu nimic.
Issus a indurat cateva ore din viata lui pentru ca asta a fost calea pe care si-a ales-o el cu buna stiinta, a vrut sa devina un martir, a vrut sa fie intemeietorul unei noi religii, desi nu l-a obligat nimeni sa faca acest lucru, in timp ce milioane de oameni bolnavi de cancer, si alte boli incurabile sufera zeci de ani in tacere si anonimat, si nimeni nu se inchina la ei, desi prin suferinta lor si-au castigat pe deplin titlul de sfinti.
"4. Şi Pilat a ieşit iarăşi afară şi le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să ştiţi că nu găsesc în El nici o vină.
5. Deci a ieşit Iisus afară, purtând cununa de spini şi mantia purpurie. Şi le-a zis Pilat: Iată Omul!
6. Când L-au văzut deci arhiereii şi slujitorii au strigat, zicând: Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Zis-a lor Pilat: Luaţi-L voi şi răstigniţi-L, căci eu nu-I găsesc nici o vină.
7. Iudeii i-au răspuns: Noi avem lege şi după legea noastră El trebuie să moară, că S-a făcut pe Sine Fiu al lui Dumnezeu.
8. Deci, când a auzit Pilat acest cuvânt, mai mult s-a temut.
9. Şi a intrat iarăşi în pretoriu şi I-a zis lui Iisus: De unde eşti Tu? Iar Iisus nu i-a dat nici un răspuns.
Deci Pilat i-a zis: Mie nu-mi vorbeşti? Nu ştii că am putere să Te eliberez şi putere am să Te răstignesc?
11. Iisus a răspuns: N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dat ţie de sus. De aceea cel ce M-a predat ţie mai mare păcat are.
12. Pentru aceasta, Pilat căuta să-L elibereze; iar iudeii strigau zicând: Dacă Îl eliberezi pe Acesta, nu eşti prieten al Cezarului. Oricine se face pe sine împărat este împotriva Cezarului.
13. Deci Pilat, auzind cuvintele acestea, L-a dus afară pe Iisus şi a şezut pe scaunul de judecată, în locul numit pardosit cu pietre, iar evreieşte Gabbata.
14. Şi era Vinerea Paştilor, cam la al şaselea ceas, şi a zis Pilat iudeilor: Iată Împăratul vostru.
15. Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstigneşte-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul.
16. Atunci L-a predat lor ca să fie răstignit. Şi ei au luat pe Iisus şi L-au dus ca să fie răstignit.
17. Şi ducându-Şi crucea, a ieşit la locul ce se cheamă al Căpăţânii, care evreieşte se zice Golgota,
18. Unde L-au răstignit, şi împreună cu El pe alţi doi, de o parte şi de alta, iar în mijloc pe Iisus.
19. Iar Pilat a scris şi titlu şi l-a pus deasupra Crucii. Şi era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor!
20. Deci mulţi dintre iudei au citit acest titlu, căci locul unde a fost răstignit Iisus era aproape de cetate. Şi era scris: evreieşte, latineşte şi greceşte.
21. Deci arhiereii iudeilor au zis lui Pilat: Nu scrie: Împăratul iudeilor, ci că Acela a zis: Eu sunt Împăratul iudeilor.
22. Pilat a răspuns: Ce am scris, am scris."
De ce nu a avut putere Pilat ca să-l elibereze sau să-l răstignească pe Domnul Iisus????Răspuns:
Nu a avut voie de la Dumnezeu.
De ce au avut putere majoritatea arhiereilor evrei şi mulţi chiar prea mulţi evrei ca să-l ducă pe Domnul Iisus să fie răstignit pe cruce????Raspuns:
Au avut voie de la Dumnezeu.
Răspunde tu la întrebările:
De ce au murit în chinuri oameni din cauza bombei atomice de la Hiroşima şi Nagasaki?De ce au murit mulţi evrei şi nu numai în cel de-al doilea război mondial?
În concluzie semnul crucii la creştini este pentru mine în primul rând această coparticipare cu umilinţă la suferinţele îndurate de Domnul Iisus Hristos iar pentru mine şi alor mei cei care sunt în viaţă trupească nu am făcut cruce niciodată căci ar fi aberant.... Pentru morţi am făcut cruce la îngroparea lor şi la mormântul lor şi deci şi pentru cei nevinovaţi morţi din cauza bombei atomice de la Hiroşima şi Nagasaki şi pentru mulţi evrei şi nu numai care au murit în cel de-al doilea război mondial eu mi-am făcut cruce şi uneori îmi fac cruce chiar şi pentru cei nevinovati care mor în războaile din zilele noastre .....
Câte necazuri ai avut tu până azi şi ce anume ai făcut ca să scapi de acele necazuri?
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Dum 29 Sept 2013, 23:35, editata de 3 ori (Motiv : Am înlocuit culoarea roşie, recomandată doar administratorilor.)
Dacu- Foarte activ
Semnul crucii la creştini este pentru mine în primul rând această coparticipare cu umilinţă la suferinţele îndurate de Domnul Iisus Hristos iar pentru mine şi alor mei cei care sunt în viaţă trupească nu am făcut cruce niciodată căci ar fi aberant.... Pentru morţi am făcut cruce la îngroparea lor şi la mormântul lor şi deci şi pentru cei nevinovaţi morţi din cauza bombei atomice de la Hiroşima şi Nagasaki şi pentru mulţi evrei şi nu numai care au murit în cel de-al doilea război mondial eu mi-am făcut cruce şi uneori îmi fac cruce chiar şi pentru cei nevinovati care mor în războaile din zilele noastre.CAdi a scris:Mi se pare putin exagerat,Dacule !Dacu a scris:Eu cred că semnul crucii ortodoxe simbolizează participarea umilă a creştinului de azi la răstignirea Domnului Iisus Hristos aşa cum tâlharul răstignit din dreapta a crezut că Domnul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi a fost răstignit fără a fi vinovat cu nimic.
Nu cred ca te gandesti la participarea ta umila la rastignirea lui Iisus Hristos !
Cand iti faci semnul crucii te gandesti cred Dacule in primul rand la tine si la cei apropiati tie
si nu cred ca te gandesti la rastignirea Domnului Iisus Hristos si la cei de pe strada...
Cred ca te gandesti din reflex sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa te fereasca de primejdii.
Oare ce inseamna acest lucru ?
Atunci când vreau să obţin ceva pentru mine sau pentru alor mei care sunt în viaţă trupească sau nu şi chiar şi pentru alţii care sunt în viaţă trupească sau nu eu nu fac semnul crucii ci spun Rugăciunea Domnească şi dacă aş crede în Dumnezeu atunci cu siguranţă că imediat aş obţine ceea ce vreau dar chiar şi aşa tot Dumnezeu va face să am parte eu sau alţii de ceea ce eu le doresc şi asta deoarece numai Dumnezeu are liberul arbitru.......O vreme spuneam şi eu "In numele Tatalui, al Fiului al Sfantului Duh . Amin!" dar acum după ce spun Rugăciunea Domnească spun cererea mea şi închei cu "Facă-se Voia ta Dumnezeule şi nu după voia mea.Amin!".În concluzie atunci când ai probleme deosebite de viaţă trebuie să spui numai Rugaciunea Domnească,cerere ta şi să închei cu "Facă-se Voia ta Dumnezeule şi nu după voia mea.Amin!".
Dacu- Foarte activ
Odată cu intruparea ca Om a Domnului Iisus Hristos ,Dumnezeu Creatorul a dezvaluit Trinitatea dar este greşit a se spune că Tatăl,Fiul şi Sfântul Duh sunt părţi ale vreunui întreg.Dumnezeu este Întregul căci El a făcut cu Puterea Sa tot multiversul şi deci şi pe Domnul Iisus Hristos şi pe Duhul Sfânt şi pe îngeri şi chiar şi pe satan şi pe demoni.virgil a scris:Tocmai aceasta este taina crestinismului, asa cum lumina trecuta prin prisma de sticla se descompune in culorile componente, tot asa crestinul prin credinta descompune si descopera intregul si cele trei parti (tatal, fiul, si duhul sfant) ascunse omului profan.
Oare ce inseamna acest lucru ?.
Dar cati sunt adevaratii sfinti?
Numai Dumnezeu este Sfânt iar noi ar trebui ca Dumnezei ,făcuţi de Dumnezeu Creatorul, să ne sfinţim şi noi dar asta se va face doar cu voia lui Dumnezeu Creatorul şi nu cu voia noastră....
Te rog mult hai sa nu mai deviem de la întrebarea ,pusă de CAdi ,cu privire la semnul crucii...
La acest subiect trebuie să postăm teste de cunoştinţe privind biblia ortodoxă......Dacă nu mai ai nimic de zis despre crucea ortodoxă atunci postează un alt test.....
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Dum 29 Sept 2013, 14:43, editata de 1 ori
Dacu- Foarte activ
Corect!Dacă fiecare om îşi poartă crucea atunci asta înseamnă că niciun om nu are liberul arbitru.CAdi a scris:Cred ca pornind de la sintagma :
macar odata in viata...
pe care a murit ...
Deci
Greşit!Domnul Iisus Hristos nu a vrut sa moară răstignit pe cruce (vezi ruga Domnului Iisus de pe Muntele Măslinilor) dar cum El a murit răstignit pe cruce asta denotă clar că nu a avut liberul arbitru şi deci s-a facut voia lui Dumnezeu.Orice om si nu numai are un destin dat de Dumnezeu Creatorul.
Dacu- Foarte activ
Bine-ai revenit!Bordan a scris:Soarta e clara, ne nastem si murim. La asta nu cred ca avem ce comenta.
Corecte şi interesante informaţii care de fapt dovedesc că dacă “fiecare are o cruce si cum poate asa o duce” atunci asta înseamnă ca este tocmai destinul dat de către Dumnezeu fiecaruia dintre noi adică că niciun om şi nu numai nu are liberul arbitru.
Dacu- Foarte activ
Dacule ,ai spus ,,niciun om nu are liberul arbitru'' , asta inseamna ca daca furi si ucizi ,Dacu a scris:Corect!Dacă fiecare om îşi poartă crucea atunci asta înseamnă că niciun om nu are liberul arbitru.Pornind de la sintagma :
macar odata in viata...
pe care a murit ...
Deci
Greşit!Domnul Iisus Hristos nu a vrut sa moară răstignit pe cruce (vezi ruga Domnului Iisus de pe Muntele Măslinilor) dar cum El a murit răstignit pe cruce asta denotă clar că nu a avut liberul arbitru şi deci s-a facut voia lui Dumnezeu.Orice om si nu numai are un destin dat de Dumnezeu Creatorul.
nu tu faci acest lucru ci Dumnezeu ?
CAdi- Foarte activ
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 2 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum