Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 21 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 21 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Timpul și viteza
+8
Bordan
Dacu
virgil_48
gafiteanu
virgil
WoodyCAD
CAdi
curiosul
12 participanți
Pagina 11 din 16
Pagina 11 din 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Timpul și viteza
Rezumarea primului mesaj :
Prin relativitate, la o viteză mai mare timpul se scurge mai încet, iar la o viteză mai mică timpul se scurge mai repede.
Dar această concluzie duce la un paradox.
Modul în care se constată scurgerea diferită a timpului se bazează pe un mecanism, chiar dacă este vorba de un ceas atomic să-i spunem.
Dacă timpul se scurge mai repede, atunci înseamnă că procesele care stau la baza mecanismului de observare a scurgerii timpului sunt accelerate.
Mai exact, să exemplificăm, avem două ceasuri bazate pe același mecanism, fie ele și atomice.
Unul se află pe un dispozitiv ce se mișcă cu viteza x, iar altul pe un dispozitiv ce se mișcă cu viteza y, mult mai mare ca viteza x.
Dacă la un moment dat cele două ceasuri vor indica valori diferite, aceasta înseamnă că procesele care stau la baza mecanismului identic al celor două ceasuri s-au succesionat cu viteză diferită.
Cel pentru care timpul s-a scurs mai repede s-a datorat creșterii vitezei de succesiune a proceselor care construiesc mecanismul.
Deci concluzia este că dacă se observă o scurgere mai rapidă a timpului, atunci crește viteza proceselor mecanismului ceasului, în timp ce prin relativitate, creșterea vitezei duce la o scurgere mai lentă a timpului.
Vede cineva acest paradox ?
Știu că nu am fost suficient de coerent în explicații, dar nu știu cum să o fac altfel.
O să mai încerc în funcție de părerile voastre.
Poate reușește careva dintre voi să completeze situația pentru a reieși evident acest paradox.
O să mai încerc și eu.
Prin relativitate, la o viteză mai mare timpul se scurge mai încet, iar la o viteză mai mică timpul se scurge mai repede.
Dar această concluzie duce la un paradox.
Modul în care se constată scurgerea diferită a timpului se bazează pe un mecanism, chiar dacă este vorba de un ceas atomic să-i spunem.
Dacă timpul se scurge mai repede, atunci înseamnă că procesele care stau la baza mecanismului de observare a scurgerii timpului sunt accelerate.
Mai exact, să exemplificăm, avem două ceasuri bazate pe același mecanism, fie ele și atomice.
Unul se află pe un dispozitiv ce se mișcă cu viteza x, iar altul pe un dispozitiv ce se mișcă cu viteza y, mult mai mare ca viteza x.
Dacă la un moment dat cele două ceasuri vor indica valori diferite, aceasta înseamnă că procesele care stau la baza mecanismului identic al celor două ceasuri s-au succesionat cu viteză diferită.
Cel pentru care timpul s-a scurs mai repede s-a datorat creșterii vitezei de succesiune a proceselor care construiesc mecanismul.
Deci concluzia este că dacă se observă o scurgere mai rapidă a timpului, atunci crește viteza proceselor mecanismului ceasului, în timp ce prin relativitate, creșterea vitezei duce la o scurgere mai lentă a timpului.
Vede cineva acest paradox ?
Știu că nu am fost suficient de coerent în explicații, dar nu știu cum să o fac altfel.
O să mai încerc în funcție de părerile voastre.
Poate reușește careva dintre voi să completeze situația pentru a reieși evident acest paradox.
O să mai încerc și eu.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41554
Data de inscriere : 22/03/2011
Re: Timpul și viteza
Cu alte cuvinte, cam ce întreb eu este asta.
Trecem peste SR-uri care și cum este în repaus, vorbim mai direct și mai simplu.
Un corp B se deplasează cu viteză v pe o anumită direcție.
Din perspectiva unui observator A dintr-un alt SR față de al corpului, aceasta, corpul B suferă modificări relativiste.
Spațiul se contractă pe direcția de deplasare a lui B și timpul din B este dilatat.
Asta înseamnă că și B este contractat, nu-i așa ?
Dar pe direcția de deplasare, viteza lui cum poate fi aceeași pentru amândoi, dacă spațiul este contractat doar din perspectiva unuia dintre ei.
Cum interpretăm această contracție spațială văzută de observatorul A, dar raportată la viteza lui B ?
Asta din urmă este întrebarea mea, de fapt.
Trecem peste SR-uri care și cum este în repaus, vorbim mai direct și mai simplu.
Un corp B se deplasează cu viteză v pe o anumită direcție.
Din perspectiva unui observator A dintr-un alt SR față de al corpului, aceasta, corpul B suferă modificări relativiste.
Spațiul se contractă pe direcția de deplasare a lui B și timpul din B este dilatat.
Asta înseamnă că și B este contractat, nu-i așa ?
Dar pe direcția de deplasare, viteza lui cum poate fi aceeași pentru amândoi, dacă spațiul este contractat doar din perspectiva unuia dintre ei.
Cum interpretăm această contracție spațială văzută de observatorul A, dar raportată la viteza lui B ?
Asta din urmă este întrebarea mea, de fapt.
- Numarul mesajelor : 6790
asds a scris:De ce nu foloseşti tu notaţii diferite ca să nu le mai încurci?
Ai un SR S şi un observator A în repaus faţă de S.
Un SR S' care se deplasează faţă de S şi implicit faţă de A cu viteza relativistă v.
În S' ai un obiect B, în repaus faţă de S', deoarece ai spus că B se deplasează tot cu viteza v faţă de A, când este măsurată din S'.
Acum trebuie să afli viteza lui B măsurată din A şi pe care o notăm cu u'.
Notăm şi viteza lui B faţă de S' cu u şi care este zero în S'.
Avem următoarele:
De fapt, cred că poți să-mi arați numai din formula asta unde apare contracția spațială și dilatarea temporală a lui B măsurată din A ?
- Numarul mesajelor : 6790
Este formula de adunare relativistă a vitezelor; am înţeles că ai citit teoria. Dacă n-ai ajuns acolo, să spunem că:curiosul a scris:De unde și cum ai obținut formula (prima, cea pentru viteză) ?
folosind notaţiile tale.
Vezi că noi am notat cu u' viteza lui B măsurată din S, nu din S'. Cea măsurată din S' este u; să nu te încurci, că eu mă încurcasem deja.
asds- Vizitator
Şi ai şi tu răbdare când pui o întrebare, că în timp ce îţi răspund deja mai bagi vreo 3 şi nu ne mai înţelegem!
asds- Vizitator
Acum am înțeles ce-am greșit față de ce-ai scris tu.
Eu n-am luat în calcul acel u=0.
Am trecut de el.
Sincer, nici acum nu înțeleg exact nevoia lui, pentru că eu am expus o altă situație.
Dar îmi folosește mult explicația ta și ca să nu mai fac atâta tevatura, o să mai studiez un pic.
Oricum, pentru moment mi s-au mai lămurit câteva.
Mulțumesc.
Eu n-am luat în calcul acel u=0.
Am trecut de el.
Sincer, nici acum nu înțeleg exact nevoia lui, pentru că eu am expus o altă situație.
Dar îmi folosește mult explicația ta și ca să nu mai fac atâta tevatura, o să mai studiez un pic.
Oricum, pentru moment mi s-au mai lămurit câteva.
Mulțumesc.
Nu trecem peste SR-uri, că de-aia ne încurcăm. Când stabileşti o viteză specifici clar faţă de ce sistem de referinţă inerţial o stabileşti şi ce valoare are în acel sistem de referinţă.curiosul a scris:Trecem peste SR-uri care și cum este în repaus, vorbim mai direct și mai simplu.
Relativitatea cu asta se ocupă: stabileşte relaţii de dimensionalitate între evenimente situate în SR-uri diferite.
asds- Vizitator
Bine bine dar nu asta este intrebarea daca bine am inteles.
Intrebarea era daca spatiul se contracta si timpul se dilata vitezele rezultate ar trebui sa fie diferite.Citez:
"Pentru corpul B acesta parcurge o distanță d într-un timp t, deci din perspectiva lui are viteza
Acum, dacă pentru A, corpul B este supus unor modificări relativiste, atunci corpul A va observa că B nu a mai parcurs aceeași distanță d ci una egală cu .
De asemenea, el observă că aceea distanță nu a mai fost parcursă într-un timp t, ci într-un timp .
Gamma de mai sus este .
Dacă vom gândi rațional, atunci viteza pe care o are B din perspectiva lui A va fi ."
La aceasta problema cautam o explicatie logica
Intrebarea era daca spatiul se contracta si timpul se dilata vitezele rezultate ar trebui sa fie diferite.Citez:
"Pentru corpul B acesta parcurge o distanță d într-un timp t, deci din perspectiva lui are viteza
Acum, dacă pentru A, corpul B este supus unor modificări relativiste, atunci corpul A va observa că B nu a mai parcurs aceeași distanță d ci una egală cu .
De asemenea, el observă că aceea distanță nu a mai fost parcursă într-un timp t, ci într-un timp .
Gamma de mai sus este .
Dacă vom gândi rațional, atunci viteza pe care o are B din perspectiva lui A va fi ."
La aceasta problema cautam o explicatie logica
Vizitator- Vizitator
Eu cred că am înțeles unde am greșit.
În mare, n-am aplicat formulele cum trebuie.
Dar totuși, cum explicăm ce tot întreabă Orakle de atâta timp continuu și nu înțelege nimeni ?
În mare, n-am aplicat formulele cum trebuie.
Dar totuși, cum explicăm ce tot întreabă Orakle de atâta timp continuu și nu înțelege nimeni ?
Este exact ce am făcut mai sus, doar că am notat pe v cu u'.orakle a scris:La aceasta problema cautam o explicatie logica
asds- Vizitator
Da Răzvan, dar în felul ăsta trebuie să-l notezi așa și-n paranteză.
În paranteză ai d, adică distanţa pe care se deplasează B măsurată din S'. Am folosit notaţiile tale, de-aia am şi zis că mă incurcasem.
asds- Vizitator
Nu cred că explicația ta este aceea la care se referă Orakle.
Nu știu de ce am impresia că el a înțeles cam ce-am vrut să întreb și cred că are și vreun răspuns care o să-mi placă la fel de mult.
Nu știu de ce am impresia că el a înțeles cam ce-am vrut să întreb și cred că are și vreun răspuns care o să-mi placă la fel de mult.
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Mar 25 Mar 2014, 21:04, editata de 1 ori
Nu intelegasds a scris:Este exact ce am făcut mai sus, doar că am notat pe v cu u'.orakle a scris:La aceasta problema cautam o explicatie logica
Explicati-mi si mie
Vizitator- Vizitator
."
Păi cred că Răzvan vrea să spună că a înlocuit aici v cu u'.
Dar oricum, relațiile nu-s aceleași.
Esența nu-i asta.
Eu cred că Orakle nu se referă neapărat la forma ecuațiilor, ci la modul în care au fost gândite.
Păi cred că Răzvan vrea să spună că a înlocuit aici v cu u'.
Dar oricum, relațiile nu-s aceleași.
Esența nu-i asta.
Eu cred că Orakle nu se referă neapărat la forma ecuațiilor, ci la modul în care au fost gândite.
Și de fapt, Răzvane, ceea ce ai făcut tu, ai făcut așa.
Eu sunt un observator într-un sistem de referință și analizez un corp din alt SRI (nu ne referim la serviciul român de informații ),
Acel corp are o viteză v față de SRI-ul meu, deci are viteza v și față de mine.
Dar exprimând viteza prin transformările Lorentz pe care le-ai făcut ai luat în calcul și faptul că eu am viteză zero față de SRI-ul meu, îți apare acolo pe undeva un zero care schimbă toată situația și-ți dă când înlocuiești aceeași valoare a vitezei.
Dar să considerăm doar acele două corpuri pe care le-am prezentat eu.
Nu mai trecem printr-un SRI față de care apare aceea viteza zero.
Nu putem să procedăm așa ?
Eu sunt un observator într-un sistem de referință și analizez un corp din alt SRI (nu ne referim la serviciul român de informații ),
Acel corp are o viteză v față de SRI-ul meu, deci are viteza v și față de mine.
Dar exprimând viteza prin transformările Lorentz pe care le-ai făcut ai luat în calcul și faptul că eu am viteză zero față de SRI-ul meu, îți apare acolo pe undeva un zero care schimbă toată situația și-ți dă când înlocuiești aceeași valoare a vitezei.
Dar să considerăm doar acele două corpuri pe care le-am prezentat eu.
Nu mai trecem printr-un SRI față de care apare aceea viteza zero.
Sigur că poţi. Dar în cazul ăsta ai doar viteza relativă dintre corpuri v, într-un singur SR, din cel în care faci măsurătoarea.curiosul a scris:Nu mai trecem printr-un SRI față de care apare aceea viteza zero.
Dar nu mai poţi vorbi de relativitate, deoarece relativitatea "stabileşte relaţii de dimensionalitate între evenimente situate în SR-uri diferite."
asds- Vizitator
Deci cu alte cuvinte dacă sunt doar eu și cu tine, indiferent cu ce viteză relativă ne deplasăm unul față de altul, nu apare nicio transformare relativistă. Niciunul dintre noi nu se contractă sau îmbătrânește mai repede, nu ?
Ce-i răspundem lui Orakle, că m-a făcut curios.
Oare la ce se gândește el ?
Așa avea o mică idee la ce cred că se referă, vis-a-vis de o problemă de nuanță, nu de formă a ecuațiilor.
Cred.
Ce-i răspundem lui Orakle, că m-a făcut curios.
Oare la ce se gândește el ?
Așa avea o mică idee la ce cred că se referă, vis-a-vis de o problemă de nuanță, nu de formă a ecuațiilor.
Cred.
Fi atent, avem aşa:orakle a scris:Nu inteleg
Explicati-mi si mie
- un SR S în care se află un observator A;
- un SR S' în care avem un mobil B.
Viteza relativă dintre SR-uri este v.
Curiosul a considerat că viteza lui B faţă de A este aceeaşi cu a a SR-ului S' faţă de A, deci B este în repaus în S'.
Noi trebuie să determinăm viteza lui B faţă de A. Normal că este tot v, din moment ce este egală cu viteza lui S' faţă de S, dar vrem să verificăm prin relaţiile de adunare relativistă a vitezelor.
Pentru asta am notat cu u' viteza lui B măsurată din S şi cu u viteza lui B măsurată din S' (taman invers decât ar fi logic, dar asta e).
Dacă înlocuim în relaţia de adunare relativistă a vitezelor pe u cu 0, obţinem tocmai u' = v.
asds- Vizitator
Ba apare, că noi ne aflăm în SR-uri diferite, chiar dacă fiecare dintre noi are viteza relativă zero în sistemul de referinţă ataşat. Viteza dintre noi este v, dar contracţia spaţială şi dilatarea temporală apare, deoarece v intervine în factorul gamma.curiosul a scris:Deci cu alte cuvinte dacă sunt doar eu și cu tine, indiferent cu ce viteză relativă ne deplasăm unul față de altul, nu apare nicio transformare relativistă. Niciunul dintre noi nu se contractă sau îmbătrânește mai repede, nu ?
Nu apare modificarea vitezei, deoarece fiecare este în repaus în sistemul de referinţă propriu. Dacă unul dintre noi aruncă o piatră, pentru calcularea vitezei pietrei din celălalt sistem de referinţă foloseşti adunarea relativistă.
asds- Vizitator
Se poate si asa Putem consideradar B este în repaus în S'.dar nu este obligatoriu.Am inteles logica ta.asds a scris:Fi atent, avem aşa:orakle a scris:Nu inteleg
Explicati-mi si mie
- un SR S în care se află un observator A;
- un SR S' în care avem un mobil B.
Viteza relativă dintre SR-uri este v.
Curiosul a considerat că viteza lui B faţă de A este aceeaşi cu a a SR-ului S' faţă de A, deci B este în repaus în S'.
Noi trebuie să determinăm viteza lui B faţă de A. Normal că este tot v, din moment ce este egală cu viteza lui S' faţă de S, dar vrem să verificăm prin relaţiile de adunare relativistă a vitezelor.
Pentru asta am notat cu u' viteza lui B măsurată din S şi cu u viteza lui B măsurată din S' (taman invers decât ar fi logic, dar asta e).
Dacă înlocuim în relaţia de adunare relativistă a vitezelor pe u cu 0, obţinem tocmai u' = v.
Dar intrebarea era daca lungimea se contracta si timpul se dilata de ce nu este valabila formula lui curiosul
Scris de curiosul la data de Mar 25 Mar 2014, 21:14
." ?????
Vizitator- Vizitator
Ma bag si eu in seama. In conventiile obisnuite, avem un sistem de referinta S si un sistem S'. Din S, viteza lui S' este v. Din S', viteza unei particule este u. Dorim sa aflam care este viteza s a particulei relativ la S.
Prin definitie, . Direct din diferentialele transformarilor Lorentz, asta este
Dam factor comun sus si jos dt', si cum , inseamna ca
.
Care-i nedumerirea?
.
Care-i nedumerirea?
v0id- Banat pe termen nedefinit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 424
Puncte : 13014
Data de inscriere : 01/02/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Cu relatiile astea absolut nimic.Problema este alta:
Scris de orakle Astazi la 20:29
Intrebarea era daca spatiul se contracta si timpul se dilata vitezele rezultate ar trebui sa fie diferite.Citez din Curiosul:
Gamma de mai sus este .
Unde este greseala ??? :)Si care este explicatia ?
Scris de orakle Astazi la 20:29
Intrebarea era daca spatiul se contracta si timpul se dilata vitezele rezultate ar trebui sa fie diferite.Citez din Curiosul:
Gamma de mai sus este .
Unde este greseala ??? :)Si care este explicatia ?
Vizitator- Vizitator
d este distanţa străbătută de B în S'. Dar B se află în repaus în S', deci deplasarea lui e zero.orakle a scris:Unde este greseala ?
Cu v este notată deplasarea lui B în S' măsurată din A.
Atunci, pentru d = 0 rezultă v = 0, ceea ce este corect.
asds- Vizitator
In mod evident, corpul B nu se misca relativ la sine insusi. Acolo e greseala, daca asta a vrut sa spuna.
NU,mai pe scurt
ai formulele de contractie si de dilatare scrise mai sus
faci raportul lor si iese o formula aiurea.
Intrebarea este de ce este gresita aceasta formula ?
ai formulele de contractie si de dilatare scrise mai sus
faci raportul lor si iese o formula aiurea.
Intrebarea este de ce este gresita aceasta formula ?
Vizitator- Vizitator
Aceea nu e definitia unei viteze. Viteza este definita ca rata de variatie in timp a coordonatei unui corp relativ la un sistem de referinta. Viteza unui corp relativ la S' este , si relativ la S este . Daca te apuci sa cauti legatura dintre s si s', considerand ca S si S' au viteza relativa v, ajungi la teorema lui Einstein.
Ce-a facut el acolo este pur si simplu raportul unei lungimi x' contractata relativ la o lungime proprie x, la o durata t' dilatata relativ la o durata proprie t. Partea dreapta e evident corecta, greseala e sa spui ca ea este egala cu o viteza.
Ce-a facut el acolo este pur si simplu raportul unei lungimi x' contractata relativ la o lungime proprie x, la o durata t' dilatata relativ la o durata proprie t. Partea dreapta e evident corecta, greseala e sa spui ca ea este egala cu o viteza.
v0id- Banat pe termen nedefinit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 424
Puncte : 13014
M-am gandit si eu la asta in prima etapa dar nu tine explicatia
Distantele d si d' din formulele lui le regasesti sub forma de viteza d/t si d"/t" in formula de adunare relativista.Pe d il consideri un fel de deplasare initala in timpul t.Asa reobtii formula de adunare relativista.
Exact cum ai scris:
.
dx'=d cu notatiile lui
Distantele d si d' din formulele lui le regasesti sub forma de viteza d/t si d"/t" in formula de adunare relativista.Pe d il consideri un fel de deplasare initala in timpul t.Asa reobtii formula de adunare relativista.
Exact cum ai scris:
.
dx'=d cu notatiile lui
Vizitator- Vizitator
Păi d = 0 în timpul t.orakle a scris:Pe d il consideri un fel de deplasare initala in timpul t.
asds- Vizitator
d este lungimea barei nu e cazul sa fie zeroasds a scris:Păi d = 0 în timpul t.orakle a scris:Pe d il consideri un fel de deplasare initala in timpul t.
Vizitator- Vizitator
Aşa este, cum a zis v0id: acolo ai raportul dintre o contractare spaţială şi o dilatare temporală. Ori, dilatarea temporală nu este echivalentă cu un interval de timp, ci reprezintă acelaşi interval de timp privit din alt sistem de referinţă.
La fel şi contractarea spaţială: nu este o deplasare.
Logic, raportul lor nu poate fi o viteză.
asds- Vizitator
asds a scris:Aşa este, cum a zis v0id: acolo ai raportul dintre o contractare spaţială şi o dilatare temporală. Ori, dilatarea temporală nu este echivalentă cu un interval de timp, ci reprezintă acelaşi interval de timp privit din alt sistem de referinţă.
vezi mesajul meu de mai sus.Si eu m-am gandit la asta dar nu tine
Vizitator- Vizitator
Pagina 11 din 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Pagina 11 din 16
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum