Ultimele subiecte
» Fotografia astronomica.Scris de Razvan Astazi la 11:46
» Ce este FOIP?
Scris de virgil_48 Astazi la 11:44
» Căderea liberă în câmp gravitațional
Scris de virgil_48 Astazi la 09:36
» V-a supraviețui omenirea și vietățile pe Terra sau nu ?
Scris de CAdi Ieri la 21:04
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Mier 29 Mar 2023, 22:43
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de gafiteanu Mier 29 Mar 2023, 08:22
» Bibliografie
Scris de virgil_48 Mar 28 Mar 2023, 18:54
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Mar 28 Mar 2023, 08:35
» Idei de cercetari in fiizca nu ocupatii cu balade
Scris de Vizitator Dum 26 Mar 2023, 16:45
» X la puterea -1
Scris de virgil_48 Sam 25 Mar 2023, 09:28
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Mar 21 Mar 2023, 21:47
» Ce fel de muzica ascultati?
Scris de CAdi Dum 19 Mar 2023, 21:44
» VARIABILITATEA CONSTANTEI GRAVITAȚIONALE G
Scris de virgil_48 Dum 19 Mar 2023, 08:00
» EmDrive
Scris de eugen Sam 18 Mar 2023, 11:10
» Demonstratie ca Forever_Man are dreptate
Scris de virgil_48 Sam 11 Mar 2023, 23:40
» O altă perspectivă a relativității
Scris de virgil Vin 10 Mar 2023, 20:45
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de gafiteanu Joi 09 Mar 2023, 21:01
» Bancuri......
Scris de virgil_48 Mar 07 Mar 2023, 17:37
» Despre conservarea momentului cinetic
Scris de virgil_48 Dum 26 Feb 2023, 09:39
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
Scris de virgil_48 Mier 22 Feb 2023, 21:45
» Evaporarea sau inflatia universului.
Scris de virgil Mier 22 Feb 2023, 15:35
» Legea a treia a lui Kepler dedusă în Fizica elicoidală, fără a face apel la gravitație!
Scris de virgil Mar 21 Feb 2023, 07:44
» Baloane de spionaj
Scris de cris Mier 15 Feb 2023, 15:38
» Transformările Galilei și Lorentz.
Scris de virgil_48 Dum 29 Ian 2023, 16:07
» Experimentul Morley-Michelson
Scris de gafiteanu Dum 29 Ian 2023, 12:38
» Stiinta neoficiala....
Scris de Vizitator Lun 23 Ian 2023, 18:35
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de gafiteanu Dum 15 Ian 2023, 08:42
» Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia
Scris de virgil Joi 12 Ian 2023, 18:30
» Freamătul căutării
Scris de gafiteanu Joi 12 Ian 2023, 00:25
» Urări de sărbători
Scris de CAdi Mier 04 Ian 2023, 23:23
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica.
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica.
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la eugen în Basarabia, Bucovina - pământ românesc
( 1 )
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (11567) |
| |||
CAdi (10260) |
| |||
virgil_48 (9967) |
| |||
Abel Cavaşi (7767) |
| |||
gafiteanu (7598) |
| |||
Razvan (6082) |
| |||
curiosul (5974) |
| |||
Pacalici (5571) |
| |||
scanteitudorel (4989) |
| |||
eugen (3478) |
|
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi |
| |||
Pacalici |
| |||
CAdi |
| |||
curiosul |
| |||
Dacu |
| |||
Razvan |
| |||
virgil |
| |||
meteor |
| |||
gafiteanu |
| |||
scanteitudorel |
|
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil_48 |
| |||
virgil |
| |||
CAdi |
| |||
eugen |
| |||
gafiteanu |
| |||
curiosul |
| |||
Razvan |
| |||
Abel Cavaşi |
| |||
Forever_Man |
| |||
Turcu Vasile |
|
Cei mai activi postatori ai saptamanii
virgil_48 |
| |||
Razvan |
| |||
CAdi |
| |||
Forever_Man |
| |||
Abel Cavaşi |
| |||
gafiteanu |
| |||
virgil |
| |||
eugen |
|
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 9 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 9 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 49, Dum 20 Mar 2011, 14:29
Subiecte similare
Este Ştiinţa falsificabilă?
+2
Razvan
Abel Cavaşi
6 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Este Ştiinţa falsificabilă?
Rezumarea primului mesaj :
De la Karl Popper încoace se tot dau unii în stambă cu falsificabilitatea Științei. Ce-i asta dom'le? De când și până când este falsificabilă Știința? Păi aia nu-i Știință, ci e PROTOȘTIINȚĂ, Știință în formare.
Știința nu este falsificabilă! Matematica nu este falsificabilă. Ce este falsificabil nu este Știință. Capisci?
De la Karl Popper încoace se tot dau unii în stambă cu falsificabilitatea Științei. Ce-i asta dom'le? De când și până când este falsificabilă Știința? Păi aia nu-i Știință, ci e PROTOȘTIINȚĂ, Știință în formare.
Știința nu este falsificabilă! Matematica nu este falsificabilă. Ce este falsificabil nu este Știință. Capisci?
Re: Este Ştiinţa falsificabilă?
pentru cei ce n-au înțeles încă, să îl ajut pe răzvan cu traducerea în termeni mai simpliRazvan a scris:Nicio teorie nu are un domeniu de aplicabilitate "total"; pentru asta nici nu există şi nici nu va putea să existe o "teorie a totului". Ştiinţa este într-o continuă evoluţie.
nu există aplicabilitate totală, universală, a adevărurilor științifice pentru că acest întreg ... nu există
nu există adevăr absolut cum nu există spațiu, timp sau eter absolut
însă deoarece mulți încă văd adevărul ca ceva absolut, universal valabil, iar știința unealta cu care ajungem la el, modestia, sau altfel spus agnosticismul științei, care a devenit știință auto limitîndu-și domeniul de aplicabilitate și spunînd că dincolo de domeniul x nu știe ce e adevărat sau nu pînă cînd nu apar următoarele limite măsurabile de verificare a teoriilor care se pretind științifice, intră în contradicție cu ce vor să obțină mulți savanți adepți ai teoriilor științelor alternative pline de puteri absolute și conspirații, adevărul ... absolut!
ăla pe care știința adevărată nici nu îl caută pentru că nu știe dacă există sau nu! pentru că n-are cum să-i demonstreze existența ... științific!
da' pentru mulți atei ca woodycad e greu să priceapă asta, că ceea ce ei caută în mod științific, adevărul absolut, nu aparține domeniului științei
deaia mi se par mie simpatici ateii, cei mai religioși, adică mai fermi în propriile convingeri, oameni de pe planeta pămînt
Pentru un absolvent de Cambridge, mi se pare ciudata intrebarea ta Forever_Man...

Adica se amesteca cu kk, sa fie pe gustul celor ce nu pot inghiti si digera ceva ce nu a mai fost mestecat si mancat inainte.Forever_Man a scris:Ce inseamna falsificabil ? Ca tot aud termenul asta, dar nu stiu ce inseamna.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7598
Puncte : 34213
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
@totedati
1 Partial deacord cu spusele tale.Dar as modifica (completa):
"nu există aplicabilitate totală, universală, a adevărurilor științifice pentru că acest întreg ... este fie necunoscut, fie imposibil de aflat. "
E afirma ca certitudine ca "nu există" deja ar presupune probarea acestei afirmatii
2- "nu există adevăr absolut cum nu există spațiu, timp sau eter absolut"- nu vad legatura cu subiectul in cauza
Un ateu prefera sa nu se pronunte asupra problemelor care nu intra în campul datelor experimentale.Mai exact daca "nu stiu-nu am date" nu emit ipoteze.
Fata de "constructiile dogmatice" atitudinea lui intradevar este mai activa.Dar este logic motivata si este bazat pe principiul "ce nu se poate demonstra se poate respinge fara demonstratie" preferand sa lase problema in continuare deschisa nerezolvata.
Cel putin eu asa vad lucrurile
1 Partial deacord cu spusele tale.Dar as modifica (completa):
"nu există aplicabilitate totală, universală, a adevărurilor științifice pentru că acest întreg ... este fie necunoscut, fie imposibil de aflat. "
E afirma ca certitudine ca "nu există" deja ar presupune probarea acestei afirmatii
2- "nu există adevăr absolut cum nu există spațiu, timp sau eter absolut"- nu vad legatura cu subiectul in cauza
La acesta fraza gresesti,intradevar si intre atei sunt fanatici care resping ideea unui creator universal din convingere considerand la fel ca si religiosii fanatici ca sunt in posesia "adevarului absolut" dar problema pentru multi nu se pune deloc asa.totedati a scris:deaia mi se par mie simpatici ateii, cei mai religioși, adică mai fermi în propriile convingeri, oameni de pe planeta pămînt."
Un ateu prefera sa nu se pronunte asupra problemelor care nu intra în campul datelor experimentale.Mai exact daca "nu stiu-nu am date" nu emit ipoteze.
Fata de "constructiile dogmatice" atitudinea lui intradevar este mai activa.Dar este logic motivata si este bazat pe principiul "ce nu se poate demonstra se poate respinge fara demonstratie" preferand sa lase problema in continuare deschisa nerezolvata.
Cel putin eu asa vad lucrurile
Vizitator- Vizitator
nu e musai, doar dai cu briciul lui occam pe barba științei și spui că e mai simplu să nu te complici cu ipoteze suplimentare pe care n-ai cum să le verificiE afirma ca certitudine ca "nu există" deja ar presupune probarea acestei afirmatii
are, că sunt ... absolute! și n-ai cum dovedi asta!nu vad legatura cu subiectul in cauza
eu cred că ăia care preferă să nu se bage|pronunțe au alt nume ... agnostici ...Un ateu prefera sa nu se pronunte asupra problemelor care nu intra în campul datelor experimentale
ateii sunt ăia care știu, deși n-au dovezi și nici nu vor avea vreodată dovezile așa cum tot ei pretind că trebuie să fie, adică strict științifice
evident, aplicînd același celebru briceag de bărberit, marca occam ... adică pentru ei e mai simplu să știe că nu există decît să creadă că există
deaia eu spun că un om religios e superior unui ateu dpdv logic
cel religios crede fără dovezi științifice
ateul militant știe fără dovezi științifice
1 la 0 pentru cei care cred și n-au nevoie de dovezi pentru asta!
de regulă pe bloguri și forumuri în evidență ies în față ateii ăștia, amuzanți, eu îi numesc ateii religioși, nu ăia agnostici, că ăia pentru că nu știu nu se bat cu pumnul în piept că știu!
e drept însă că există și reversul, tot pe net, sunt grămadă de religioși, talibani creștini, care vor să fie trendy și vor musai cu orice preț să îți demonstreze științific, cu dovezi, că există dumnezeu
de ce științific!? pentru că e la modă!
http://www.educativ.info/licee/met2.html
EURISTICA, cheia educatiei. Cititi si analizati aceste cateva randuri. Va regasiti ? Ati fost sau sunteti manipulat? Puteti manipula ?
Scopul educatiei astazi in lume este manipularea, (intrun cuvant, fara sa le separam).
Adica indepartarea de euristica. Introducerea si prelucrarea unor elemente false.
Sunteti oare pe calea cea buna sau mergeti invers ?
EURISTICA, cheia educatiei. Cititi si analizati aceste cateva randuri. Va regasiti ? Ati fost sau sunteti manipulat? Puteti manipula ?
Scopul educatiei astazi in lume este manipularea, (intrun cuvant, fara sa le separam).
Adica indepartarea de euristica. Introducerea si prelucrarea unor elemente false.
Sunteti oare pe calea cea buna sau mergeti invers ?
gafiteanu- Foarte activ
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
cel religios crede fără dovezi științifice
ateul militant știe fără dovezi științifice

Nu tot ce zboara e o dovada.
Mare lucru e dovada.
Mare lucru e dovada.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoscience
Zice clar: Stiinta este prezentata ca si pseudostiinta, iar pseudostiinta a devenit stiinta oficiala.
Pentru linistea voastra.
Zice clar: Stiinta este prezentata ca si pseudostiinta, iar pseudostiinta a devenit stiinta oficiala.
Pentru linistea voastra.
gafiteanu- Foarte activ
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|