Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 15:39
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Astazi la 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi | ||||
eugen |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 21 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 21 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
EmDrive
+11
scanteitudorel
curiosul
virgil
virgil_48
omuldinluna
Pacalici
Razvan
totedati
Scriabin
eugen
CAdi
15 participanți
Pagina 14 din 23
Pagina 14 din 23 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 23
EmDrive
Rezumarea primului mesaj :
Si totusi se misca....(E pur si mouve )
Teoria este foarte simpla :
Energia se masoara in Joule ,
Intr-un recipient ,ajutaj, cutie etc. volumul se masoara in m.c. (metrii cubi sau m^3).
Dar 1Joule =1Nm .Vom avea deci pentru energia produsa in acea cutie ,
energia Joules/m^3 de unde rezulta :
Nm/m^3 si dupa simplificare rezulta N/m^2, adica Pascali ,care este o unitate de presiune.
Deci practic campul electromagnetic poate da nastere la tractiune, conform
principiului actiunii si reactiunii...
Deci ideea ar fi ,cum transformam campul magnetic produs intr-un ajutaj intr-o
forta de tractiune (care da nastere la miscare )?
Si totusi se misca....(E pur si mouve )
Teoria este foarte simpla :
Energia se masoara in Joule ,
Intr-un recipient ,ajutaj, cutie etc. volumul se masoara in m.c. (metrii cubi sau m^3).
Dar 1Joule =1Nm .Vom avea deci pentru energia produsa in acea cutie ,
energia Joules/m^3 de unde rezulta :
Nm/m^3 si dupa simplificare rezulta N/m^2, adica Pascali ,care este o unitate de presiune.
Deci practic campul electromagnetic poate da nastere la tractiune, conform
principiului actiunii si reactiunii...
Deci ideea ar fi ,cum transformam campul magnetic produs intr-un ajutaj intr-o
forta de tractiune (care da nastere la miscare )?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: EmDrive
Apa se incalzeste si clocoteste numai daca pui galeata pe foc. SiCAdi a scris:Spre exemplificare , imaginati-va ca avem o galeata tronconica pe gresie in bucatarie ,inchisa ermetic,
cu apa clocotita sub presiune in ea si apa se incalzeste, se incalzeste, energia creste... ce se va intampla ?
daca faci asta, ar fi bine sa nu o faci in casa sau sa stai pe aproape.
Stii ca oalele de fiert sub presiune au o supapa ca sa nu explodeze.
Dar ce vrei sa dovedesti cu acest exemplu ?
Nu vad legatura cu subiectul topicului. Si dece trebuie sa fie galeata
de gresie ?
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Daca lumina are greutate , asa cum au descoperit cercetatorii din Olanda , atunci este normal sa existe o forta de reactie intre sistemul care genereaza lumina si mediul inconjurator , fie acesta chiar vid .eugen a scris:Ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit este cum poate avea impuls o unda, microunda, etc.
" Jetul material" de care vorbeste Virgil_48 este un bun exemplu la a medita asupra jetului electromagnetic...
Poate avea impuls un camp imaterial ?
Poate reactiona materialul cu imaterialul dupa legea Newton 3 ?
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Mier 19 Dec 2018, 07:16, editata de 1 ori
scanteitudorel- A decedat
- Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015
Cedeaza baza mare si apare o forta de reactie in conformitate cu ; densitata x viteza la patrat x suprafata sau Fr = m x v.CAdi a scris:Spre exemplificare , imaginati-va ca avem o galeata tronconica pe gresie in bucatarie ,inchisa ermetic,
cu apa clocotita sub presiune in ea si apa se incalzeste, se incalzeste, energia creste... ce se va intampla ?
Cum oricarei actiuni i se opune o forta de reactiune , >Legea a -3-a a lui Newton galeata se deplaseaza in sens opus aburului.
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Mier 19 Dec 2018, 07:22, editata de 1 ori
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Se subintelege acest lucru din textul scris de CAdi. Altfel cum sa creasca si sa tot creasca energia interna a apei ?virgil_48 a scris:Apa se incalzeste si clocoteste numai daca pui galeata pe foc
Ori ce unda are un moment cinetic h=2pi m.v.r; iar energia undei este E=h.niu ; dupa cum se vede constanta momentului cinetic reprezinta produsul dintre un impuls si raza, adica o excentricitate, ce face ca impulsul sa produca un vartej, care poate pune in miscare de rotatie un dipol. Cel mai mic impuls rotativ l-am denumit zvac, care reprezinta miscarea prin care pui un titirez in miscare.eugen a scris:Ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit este cum poate avea impuls o unda, microunda, etc.
" Jetul material" de care vorbeste Virgil_48 este un bun exemplu la a medita asupra jetului electromagnetic...
Poate avea impuls un camp imaterial ?
Poate reactiona materialul cu imaterialul dupa legea Newton 3 ?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Da Virgil, dar valoarea energiei E=h.niu este dedusa din atotcunoscuta relatie
a lui Einstein E=mc^2
Spre exemplificare:
E=mc^2=(m.c).c=p.c dar p=h/lambda rezulta E=(h\lambda).c si cum
c/lambda =niu rezulta E= h.niu unde h este constanta lui Planck si arata
atentie, dimensiune de energie in timp iar niu este frecventa undei.
Acum, ce presupune Energia?
Ei bine energia presupune efectuarea unui lucru mecanic L, care lucru mecanic
este o forta F exercitata pe o anumita distanta r, adica simplu exprimat E= L=F.r;
Acum din punct de vedere energetic sa analizam rolul fiecarei suprafete din
corpul tronconic si felul cum se distribuie energia (Lucrul mecanic) pe
suprafete :
Ce rol are suprafata laterala, ce rol are suprafata mare (baza mare care are
forma unui cerc), si baza mica -(tot un cerc).
Inca un amanunt important :
undele electromagnetice sunt purtatoare de moment cinetic, in acest fel se explica
si miscarea corpurilor spatiale purtatoare de vele in spatiu cosmic...
Un alt amanunt (ca fapt adiacent) microundele (de genul celor emise de magnetron)
sunt reflectate de metale si au fost folosite de radare pentru localizarea avioanelor inamice....
Si inca ceva: Ce este o racheta ? ei bine este un obiect spatial a carei forta de tractiune
este obținută prin reacțiunea corpului rachetei la ejectarea cu viteză ridicată a unor gaze .
a lui Einstein E=mc^2
Spre exemplificare:
E=mc^2=(m.c).c=p.c dar p=h/lambda rezulta E=(h\lambda).c si cum
c/lambda =niu rezulta E= h.niu unde h este constanta lui Planck si arata
atentie, dimensiune de energie in timp iar niu este frecventa undei.
Acum, ce presupune Energia?
Ei bine energia presupune efectuarea unui lucru mecanic L, care lucru mecanic
este o forta F exercitata pe o anumita distanta r, adica simplu exprimat E= L=F.r;
Acum din punct de vedere energetic sa analizam rolul fiecarei suprafete din
corpul tronconic si felul cum se distribuie energia (Lucrul mecanic) pe
suprafete :
Ce rol are suprafata laterala, ce rol are suprafata mare (baza mare care are
forma unui cerc), si baza mica -(tot un cerc).
Inca un amanunt important :
undele electromagnetice sunt purtatoare de moment cinetic, in acest fel se explica
si miscarea corpurilor spatiale purtatoare de vele in spatiu cosmic...
Un alt amanunt (ca fapt adiacent) microundele (de genul celor emise de magnetron)
sunt reflectate de metale si au fost folosite de radare pentru localizarea avioanelor inamice....
Si inca ceva: Ce este o racheta ? ei bine este un obiect spatial a carei forta de tractiune
este obținută prin reacțiunea corpului rachetei la ejectarea cu viteză ridicată a unor gaze .
CAdi- Foarte activ
Una este energia si alta este lucrul mecanic . E= F x r x delta t.CAdi a scris:Acum, ce presupune Energia?
Ei bine energia presupune efectuarea unui lucru mecanic L, ( pe o durata bine determinata )care lucru mecanic este o forta F exercitata pe o anumita distanta r, adica simplu exprimat E= L=F.r
scanteitudorel a scris:Una este energia si alta este lucrul mecanic . E= F x r x delta t.CAdi a scris:Acum, ce presupune Energia?
Ei bine energia presupune efectuarea unui lucru mecanic L, ( pe o durata bine determinata )care lucru mecanic este o forta F exercitata pe o anumita distanta r, adica simplu exprimat E= L=F.r
Nu imi atribuiti mie ce nu am afirmat ! Chiar din citatul de mai sus reiese acest lucru.
Dar daca vreti sa introduceti si timpul nu am nimic impotriva , asa este si corect. Incerc sa explic fenomenul cat mai simplu...
CAdi- Foarte activ
Sa nu fie cu suparare ,eu am vazut ceea ce ai scris . De unde ai preluat fraza respectiva nu stiu , dar este incorecta din punct de vedere fizic.CAdi a scris:scanteitudorel a scris:Una este energia si alta este lucrul mecanic . E= F x r x delta t.CAdi a scris:Acum, ce presupune Energia?
Nu imi atribuiti mie ce nu am afirmat ! Chiar din citatul de mai sus reiese acest lucru.
Dar daca vreti sa introduceti si timpul nu am nimic impotriva , asa este si corect. Incerc sa explic fenomenul cat mai simplu...
In mod obligatoriu atunci cand discutam despre putere introducem notiunea de timp , adica Lmec. supra timp.
La fel procedam cand discutam despre energie . Lmec. x timp. Altfel amestecam merele cu perele.
Ok, ai dreptate nu am scris corect .Este o discutie care nu isi are rostul si abate atentia de la subiect .
Am scris foarte clar ca explic fenomenul simplu si asta presupune si formulari pe care mi le asum.
Am scris foarte clar ca explic fenomenul simplu si asta presupune si formulari pe care mi le asum.
CAdi- Foarte activ
Sa revenim la fondul problemei .
Intrebarea este : cum se distribuie energia microundelor, implicit lucrul mecanic (in timp), implicit forta, pe suprafetele mentionate mai sus ,in corpul tronconic (galeata EmDrive)?
Intrebarea este : cum se distribuie energia microundelor, implicit lucrul mecanic (in timp), implicit forta, pe suprafetele mentionate mai sus ,in corpul tronconic (galeata EmDrive)?
CAdi- Foarte activ
Trebuie tinut seama de faptul ca orice unda inchisa intr-o incinta sufera reflexii multiple pana la amortizare. Energia acelei unde este acumulata in materialul incintei care sufera anumite fenomene termice daca materialul este izolator, si descarcari electrice daca materialul este metal. Astfel in incinta se formeaza un nor de plasma din gazul existent in care au loc descarcari multiple.
In cazul de fata, descarcarile electrice stimuleaza vibratia nucleonilor care dupa parerea mea produc o emisie de neutrino de inalta energie, care sunt responsabili de impulsul creat. In locul lor sunt absorbiti neutrino de joasa energie din spatiul inconjurator, astfel ca numarul neutronilor si al protonilor ramane constant, desi ei se transforma continuu din unii in altii. Fluxul de neutrini este emis preponderent pe axa incintei datorita amplificarii prin reflexii multiple, precum raza laser intre doua oglinzi paralele intre care se afla cristalul excitat.
In cazul de fata, descarcarile electrice stimuleaza vibratia nucleonilor care dupa parerea mea produc o emisie de neutrino de inalta energie, care sunt responsabili de impulsul creat. In locul lor sunt absorbiti neutrino de joasa energie din spatiul inconjurator, astfel ca numarul neutronilor si al protonilor ramane constant, desi ei se transforma continuu din unii in altii. Fluxul de neutrini este emis preponderent pe axa incintei datorita amplificarii prin reflexii multiple, precum raza laser intre doua oglinzi paralele intre care se afla cristalul excitat.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Nu este nici un bai , asa sunt eu mai fixist in privinta formulelor fizice . Chiar daca nu ma preocupa in mod special subiectul Em Drive , astept sa vad care este explicatia pentru acest fenomen.CAdi a scris:Ok, ai dreptate nu am scris corect .Este o discutie care nu isi are rostul si abate atentia de la subiect .
scanteitudorel a scris:
... Chiar daca nu ma preocupa in mod special subiectul Em Drive , astept sa vad care este explicatia pentru acest fenomen. [/b]
Ar trebui sa te preocupe . Fenomenul este ceva neasteptat in fizica .Si stiu ca iti place neobisnuitul...
Multi cercetatori ,inclusiv cei de la NASA au zis ca nu ar trebui sa aiba loc pentru ca incalca principiul al 3-lea al dinamicii..
Ma refer la tractiunea care apare intr-o incinta inchisa , si s-a demonstrat ca functioneaza chiar de NASA inclusiv in vid...
Eu am doua explicatii una, sa zic asa, pe baza fizicii clasice, alta pe baza unei teorii a imploziei .
Ca fapt divers Viktor Shauberger (un savant austriac) in 1942, este forțat de nemti sa luceze in lagarul de concentrare Mauthausen-Gusen, aparate de zbor discoidale, de tipul farfuriilor zburatoare. A conceput doua aparate discoidale, Repulsine și Propulsine, bazate pe principiul și forța imploziei.
Insa astept si de la voi sa ma ajutati cu logica...prin a raspunde la intrebarea de mai sus!
Ultima editare efectuata de catre CAdi in Joi 20 Dec 2018, 19:55, editata de 1 ori
CAdi- Foarte activ
virgil a scris:Trebuie tinut seama de faptul ca orice unda inchisa intr-o incinta sufera reflexii multiple pana la amortizare. Energia acelei unde este acumulata in materialul incintei care sufera anumite fenomene termice daca materialul este izolator, si descarcari electrice daca materialul este metal. Astfel in incinta se formeaza un nor de plasma din gazul existent in care au loc descarcari multiple.
Este probabil o explicatie cuantica.
Nu stiu, nu am stat sa analizez tractiunea lui EmDrive din acest punct de vedere.
Eu gandesc o explicatie ,,mecanica'' derivata din energia microundelor produse de magnetron si
alta, de alta natura....
CAdi- Foarte activ
Neutrinii sunt singurele particule care pot penetra chiar si pamantul diametral fara sa aiba nici o ciocnire cu atomii din cale. Energia pierduta din microunde, este consumata pentru efectele fizice aratate mai sus iar o mica parte este preluata de acesti neutrini care produc impulsul necesar. Sigur mai sunt probleme de studiat privind modul de orientare al neutrinilor preponderent pe o anumita directie.
virgil- Moderator
Referitor la energie, aceasta nu contine timpul, doar variatia energiei in timp produce lucrul mecanic. Energia si lucrul mecanic au aceleasi unitati de masura;
virgil- Moderator
virgil- Moderator
Singurele particule cunoscute, Virgil. De ce cred unii cavirgil a scris:Neutrinii sunt singurele particule care pot penetra chiar si pamantul diametral fara sa aiba nici o ciocnire cu atomii din cale. . . . .
societatea omeneasca se apropie acum de capatul cunoasterii ?
Stim când s-a nascut Universul, cat este de mare,
exista particula primordiala, suntem tare destepti noi cei de
astazi. In curând nu vom mai avea nici noi ce sa cercetam.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Fizica asta pe care o blamezi ca fiind viciata de teoria conspiratiei a condus la toate descoperirile de care ne bucuram cu toti ca sa comunicam prin intermediul calculatoarelor, a telefoanelor mobile, ne furnizeaza energia atomica care este transformata in curent electric, sau in alte scopuri, ne-a deschis drumul spre cosmos, am vizitat Luna, Marte, si am putut vedea celelalte planete ale sistemului solar. Normal ca in fizica se vor face mereu noi descoperiri care trebuiesc racordate la descoperirile anterioare, dar de aici pana a acuza ca exista o conspiratie stiintifica pentru a ascunde adevarul, mi se pare o idee fixa. Pot exista anumite descoperiri secrete care au aplicatii militare, dar este lesne de inteles motivul acestora. Insa ce este scris in carti este adevarat dar de cele mai multe ori noi nu avem abilitatea sa intelegem toate fenomenele naturii, iar acest lucru se face incet, cu pasi mici dar foarte bine verificati.virgil_48 a scris:Singurele particule cunoscute, Virgil. De ce cred unii cavirgil a scris:Neutrinii sunt singurele particule care pot penetra chiar si pamantul diametral fara sa aiba nici o ciocnire cu atomii din cale. . . . .
societatea omeneasca se apropie acum de capatul cunoasterii ?
Stim când s-a nascut Universul, cat este de mare,
exista particula primordiala, suntem tare destepti noi cei de
astazi. In curând nu vom mai avea nici noi ce sa cercetam.
virgil- Moderator
Fizica a fost si este produsa de multi oameni. Unii au fost sinceri sivirgil a scris:. . . . .
Fizica asta pe care o blamezi ca fiind viciata de teoria conspiratiei a condus la toate descoperirile de care ne bucuram cu toti ca sa comunicam prin intermediul calculatoarelor, a telefoanelor mobile, ne furnizeaza energia atomica care este transformata in curent electric, sau in alte scopuri, ne-a deschis drumul spre cosmos, am vizitat Luna, Marte, si am putut vedea celelalte planete ale sistemului solar. Normal ca in fizica se vor face mereu noi descoperiri care trebuiesc racordate la descoperirile anterioare, dar de aici pana a acuza ca exista o conspiratie stiintifica pentru a ascunde adevarul, mi se pare o idee fixa. Pot exista anumite descoperiri secrete care au aplicatii militare, dar este lesne de inteles motivul acestora. Insa ce este scris in carti este adevarat dar de cele mai multe ori noi nu avem abilitatea sa intelegem toate fenomenele naturii, iar acest lucru se face incet, cu pasi mici dar foarte bine verificati.
devotati, altii au cautat sa se evidentieze sau sa castige. De aceea
a ajuns in situatia aceasta in care nu mai poate da o explicatie la o
aplicatie practica, fara sa se contrazica singura. Fara sa iasa un
jet material din galeata aceea etansa, nu se va misca in veci. Oricate
fantezii s-ar enunta. Poate doar prin telechinezie.
Este evident ca orice explicatie pentru EmDrive este o musamalizare.
Pana acum nu prea s-au lovit de asa ceva, ca deformarea spatiului
sau elasticitatea timpului nu o putem verifica noi.
Daca trec si peste principiile mecanicii, pot supune pe urma orice.
Încrederea in logica si bunul simt se va abroga. De fapt si cheful
oamenilor de a gandi s-a diminuat simtitor.
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:. . . . .
Fara sa iasa un
.
Nu iese nici un jet material . Ai sa te convingi .
CAdi- Foarte activ
La energia electrica se masoara totdeauna consumul sau producerea de energie pe unitatea de timp, necesar pentru a produce un lucru mecanic sau caldura. Privit din punct de vedere mecanic este ca si cum ai avea un volant care se invarteste si are o anumita energie cinetica inmagazinata, si te cuplezi printr-o curea de transmisie si consumi o cantitate din energia volantei. Atunci spui despre consumatorul tau ca va consuma "atata" energie in timp de o ora.
Cand ai un bec de 100 de wati, stii ca el consuma intr-o ora 100 de wati pe care o transforma in lumina si caldura.
(din Wikipedia)
Un watt-oră este o unitate de măsură pentru energie, egală cu cantitatea de energie transferată de un proces care dă sau primește o putere de un watt timp de o oră. Watt-ora nu face parte din Sistemul Internațional de unități, în care unitatea de măsură pentru energie este joule-ul (J). Echivalența este dată de 1 wh=3600 J=3,6 kJ.
În practică se utilizează frecvent, pentru specificarea cantităților de energie, unități-multiplu ale wattului-oră. Acestea se utilizează îndeosebi pentru menționările cantităților de energie (electrică) produsă sau a consumurilor de energie electrică (uneori și energie termică sau pentru combustibili).
Valorile echivalente în joule sunt:
1 kWh = 3,6 MJ1 MWh = 3,6 GJ1 GWh = 3,6 TJ1 TWh = 3,6 PJ
În mod greșit, se utilizează adesea formularea kilowatt pe oră (kW/h). Este o exprimare eronată, pentru că wattul și kilowattul sunt unități de măsură pentru putere; în consecință, unitățile de putere (doar) înmulțite cu o unitate de măsură pentru timp dau unități de măsură pentru energie (energia este puterea înmulțită cu timpul sau, invers, puterea este energia transferată în unitatea de timp). În exprimarea greșită, kilowattul împărțit la o unitate de măsură pentru timp (kW/h), ar da o unitate de măsură pentru viteza de variație a puterii.
Concluzia mea;
Adica cu Watul se masoara energia transferabila intr-o unitate de timp, iar cu Joulul se masoara energia inmagazitata adica in stoc.
Cand ai un bec de 100 de wati, stii ca el consuma intr-o ora 100 de wati pe care o transforma in lumina si caldura.
(din Wikipedia)
Un watt-oră este o unitate de măsură pentru energie, egală cu cantitatea de energie transferată de un proces care dă sau primește o putere de un watt timp de o oră. Watt-ora nu face parte din Sistemul Internațional de unități, în care unitatea de măsură pentru energie este joule-ul (J). Echivalența este dată de 1 wh=3600 J=3,6 kJ.
În practică se utilizează frecvent, pentru specificarea cantităților de energie, unități-multiplu ale wattului-oră. Acestea se utilizează îndeosebi pentru menționările cantităților de energie (electrică) produsă sau a consumurilor de energie electrică (uneori și energie termică sau pentru combustibili).
Valorile echivalente în joule sunt:
1 kWh = 3,6 MJ1 MWh = 3,6 GJ1 GWh = 3,6 TJ1 TWh = 3,6 PJ
În mod greșit, se utilizează adesea formularea kilowatt pe oră (kW/h). Este o exprimare eronată, pentru că wattul și kilowattul sunt unități de măsură pentru putere; în consecință, unitățile de putere (doar) înmulțite cu o unitate de măsură pentru timp dau unități de măsură pentru energie (energia este puterea înmulțită cu timpul sau, invers, puterea este energia transferată în unitatea de timp). În exprimarea greșită, kilowattul împărțit la o unitate de măsură pentru timp (kW/h), ar da o unitate de măsură pentru viteza de variație a puterii.
Concluzia mea;
Adica cu Watul se masoara energia transferabila intr-o unitate de timp, iar cu Joulul se masoara energia inmagazitata adica in stoc.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Sam 22 Dec 2018, 13:05, editata de 2 ori
virgil- Moderator
Nu am cum sa ma conving si nici tu. Pana când eterul nu vaCAdi a scris:Nu iese nici un jet material . Ai sa te convingi .virgil_48 a scris:. . . . .
Fara sa iasa un
.
fi recunosut si identificat fizic, vom pluti in presupuneri.
Atunci se va putea masura ca pe o fata a galetii, cea din sensul
opus miscarii, concentratia de eter este mult mai mare si
aparatul se da peste cap. Dar trebuie sa asteptam pana pica
paradigma stiintifica actuala. Ma indoiesc ca eu prind faza.
Dar nu am emotii !
virgil_48- Foarte activ
(extras din Wikipedia)
Neutrin
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
[ltr]Neutrinul (denumit și neutrino[n 1]) este o particulă elementară neutră cu spinul 1/2, extrem de ușoară, totuși cu masa mai mare ca 0, care participă doar în procesele intermediate de interacțiunile slabe și gravitaționale. Neutrinul este un lepton. Simbolul său este litera greacă (niu).
.................................................
[ltr]Neutrinul și antineutrinul se obțin prin dezintegrarea beta;[/ltr]
[ltr];
Sunt cunoscute trei tipuri de neutrin:[/ltr]
[ltr]Fiecare neutrin, la interacțiunea cu alte particule, se poate transforma numai în leptonul asociat.
Neutrinii sunt la fel de răspândiți în Univers ca și fotonii și sunt creați în: dezintegrarea beta, captura electronilor și cea a miuonilor, la dezintegrarea particulelor elementare. Totuși, proprietatea specifică a neutrinului este interacțiunea sa deosebit de slabă cu materia: este cea mai slabă interacțiune din toate interacțiunile cunoscute ale fizicii nucleare. De aceea, deși este foarte răspândit, detectarea neutrinului este extrem de dificilă, el putând să străbată prin toate corpurile „normale” (cum ar fi o macromoleculă, un obiect metalic, corpul omenesc, Soarele, norii cosmici intergalactici), dar fără a interacționa cu acestea și fără a întâmpina vreo piedică.
.......................................................................................
Dupa cum se vede din aceasta reactie;
sau; n0 → p+ + e− + νe;
Neutrinul se emite cand un pozitron sau un electron este absorbit de un proton sau un neutron. Aceasta reactie de dezintegrare este spontana, dar nu este studiata dezintegrarea stimulata.
Eu cred ca motorul EmDrive reprezinta o emisie de neutrino stimulata cu ajutorul microundelor.[/ltr]
Neutrin
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
[ltr]Neutrinul (denumit și neutrino[n 1]) este o particulă elementară neutră cu spinul 1/2, extrem de ușoară, totuși cu masa mai mare ca 0, care participă doar în procesele intermediate de interacțiunile slabe și gravitaționale. Neutrinul este un lepton. Simbolul său este litera greacă (niu).
.................................................
Proprietăți[modificare | modificare sursă]
[/ltr][ltr]Neutrinul și antineutrinul se obțin prin dezintegrarea beta;[/ltr]
[ltr];
Sunt cunoscute trei tipuri de neutrin:[/ltr]
- neutrin electronic, numit și neutrinul electronului (e): νe
- neutrin miuonic, numit și neutrinul miuonului (μ): νμ
- neutrin taonic, numit și neutrinul taonului (τ): ντ.
[ltr]Fiecare neutrin, la interacțiunea cu alte particule, se poate transforma numai în leptonul asociat.
Neutrinii sunt la fel de răspândiți în Univers ca și fotonii și sunt creați în: dezintegrarea beta, captura electronilor și cea a miuonilor, la dezintegrarea particulelor elementare. Totuși, proprietatea specifică a neutrinului este interacțiunea sa deosebit de slabă cu materia: este cea mai slabă interacțiune din toate interacțiunile cunoscute ale fizicii nucleare. De aceea, deși este foarte răspândit, detectarea neutrinului este extrem de dificilă, el putând să străbată prin toate corpurile „normale” (cum ar fi o macromoleculă, un obiect metalic, corpul omenesc, Soarele, norii cosmici intergalactici), dar fără a interacționa cu acestea și fără a întâmpina vreo piedică.
.......................................................................................
Dupa cum se vede din aceasta reactie;
sau; n0 → p+ + e− + νe;
Neutrinul se emite cand un pozitron sau un electron este absorbit de un proton sau un neutron. Aceasta reactie de dezintegrare este spontana, dar nu este studiata dezintegrarea stimulata.
Eu cred ca motorul EmDrive reprezinta o emisie de neutrino stimulata cu ajutorul microundelor.[/ltr]
virgil- Moderator
Un punct de vedere care ne apropie de gândirea logica. Ar fi necesar cavirgil a scris:. . . . .
Eu cred ca motorul EmDrive reprezinta o emisie de neutrino stimulata[si directionata ?] cu ajutorul microundelor.
acesti neutrini sa nu fie generati din pozitronii-electronii-protonii-neutronii
proveniti din materialul motorului, fiindca ar insemna ca motorul isi
ejecteaza masa lui. Ar avea nevoie de o rezerva de astfel de particule.
virgil_48- Foarte activ
Din cele doua postari ale tale reese urmatorul aspect ;virgil a scris:La energia electrica se masoara totdeauna consumul sau producerea de energie pe unitatea de timp, necesar pentru a produce un lucru mecanic sau caldura.
Cand se produce /consuma energie mecanica nu introducem si notiunea de timp deoarece lucrul mecanic exprimat in Jouli este echivalent cu energia.
Dar atunci cand se produce/consuma energie electrica trebuie sa intoducem in formula de calcul si notiunea de timp pentru a stii cata energie electrica s-a consumat / produs intr-un interval de timp.
In concluzie : Cand discutam despre energie trebuie sa tinem cont despre ce fel de energie discutam .
Intrebare . De ce energia interna ,( specifica ) a unui magnet permanent se exprima in Wati si nu in Joule ? Efectul acestei energii in mediul exterior este de natura mecanica atunci cand deplaseaza un material feromagnetic cu o anumita forta pe un spatiu limitat sau poate fi considerata si inlocuitoare a unei energii magnetice generata de catre o bobina consumatoare de energie electrica .
P.s. virgil, am cam deviat de la subiectul EmDrive , asa ca-ti propun deschiderea unui subiect pe aceasta tema , daca nu exista deja unul pe forum.
Energia ca orice energie nu se masoara in Wati, ci in Wati ora sau Jouli sau eV sau cum mai vreti. Asta inseamna ca orice magnet cu puterea de n Wati poate debita o energie proportionala cu timpul. Asa, tam nesam. Din magnet iese perpetuu o energie, dar noi inca nu stim s-o prindem. Magnetismul este ca vantul, un vant circular in jurul unui curent. Tudorel este pionier si campion la prins magnetismul. Ii pune sare pe coada. Dar trebe o sare mai speciala, una magnetica.
Ar mai fi de prins si energia electrica, a campului electric vreau sa zic. Stiti vreo metoda ? Sau a campului gravific.
Ar mai fi de prins si energia electrica, a campului electric vreau sa zic. Stiti vreo metoda ? Sau a campului gravific.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Energia aflata in depozit se masoara in jouli, pe cand energia distribuita in retea sau cea consumata se masoara in wati ora. De exemplu energia stocata in lacul de acumulare al unei centrale electrice se masoara in jouli si se calculeaza cu E=m.g.h ; iar energia produsa de centrala si distribuita in retea se masoara in kw.ora;la fel si energia consumata.
virgil- Moderator
Eu tot incerc sa o prind prin diferite metode ,dar nu ma lasa LCE, adica din suma energiilor rezulta zero. Inca nu am gasit in magnetostatica un model fizic din care sa rezulte un plus de energie, asa cum am gasit spirala energetica in cristalele de Quartz .gafiteanu a scris:Energia ca orice energie nu se masoara in Wati, ci in Wati ora sau Jouli sau eV sau cum mai vreti. Asta inseamna ca orice magnet cu puterea de n Wati poate debita o energie proportionala cu timpul. Asa, tam nesam. Din magnet iese perpetuu o energie, dar noi inca nu stim s-o prindem.
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Dum 23 Dec 2018, 09:20, editata de 1 ori
Foarte corect ce ai scris. Nu este nevoie sa mai introducem notiunea de timp in formula energiei cinetice sau potentiale , deoarece acestea reprezinta starile energetice , si nu procesul de transformare din una in alta .virgil a scris:Energia aflata in depozit se masoara in jouli, pe cand energia distribuita in retea sau cea consumata se masoara in wati ora. De exemplu energia stocata in lacul de acumulare al unei centrale electrice se masoara in jouli si se calculeaza cu E=m.g.h ; iar energia produsa de centrala si distribuita in retea se masoara in kw.ora;la fel si energia consumata.
Deci ; atunci cand discutam despre energie trebuie sa specificam de ce natura este aceasta si sa aplicam formulele deja consacrate .
Pagina 14 din 23 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 23
Pagina 14 din 23
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum