Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 50 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 50 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Forţa de atracţie vs forţa de respingere dintre 2 poli magnetici
+4
Pacalici
virgil_48
scanteitudorel
Razvan
8 participanți
Pagina 7 din 8
Pagina 7 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Forţa de atracţie vs forţa de respingere dintre 2 poli magnetici
Rezumarea primului mesaj :
Provine din topicul Un simplul principiu din fizica are si reciproca ?
Citează te rog explicaţia exactă a fenomenului oferită de onor Academician Burzo!
Provine din topicul Un simplul principiu din fizica are si reciproca ?
Şi în cazul atracţiei nu se întâmplă la fel?scanteitudorel a scris: Liniile mag. ale unui mag. intra in corpul celuilalt mag........
Citează te rog explicaţia exactă a fenomenului oferită de onor Academician Burzo!
Puncte : 33839
Data de inscriere : 18/03/2011
Re: Forţa de atracţie vs forţa de respingere dintre 2 poli magnetici
Si eu , dar lasa asa . Cu tine estem grele.Pacalici a scris:Credeam ca esti om serios....scanteitudorel a scris:Iar ne legam de nimicuri. Cu mana am aproximat raportul intre 15-20 si masurat cu un cantar 23. Chiar conteaza valoarea raportului la zecimala. Tu nu vezi ce diferenta mare exista intre cele doua forte.Ce fotografie vrei pentru doi magneti de 45 grame fiecare si care aluneca doar unui din ei pe o suprafata lucioasa.
scanteitudorel- A decedat
- Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015
Pune poza si filmul Tudorele, sa vedem si noi ca nu e un plan inclinat, diferit la atractie si respingere. Pune-l pe Bula sa arate nivel zero orizontal.
Acu nu te apuca sa anunti prea repede rezultatul asta miraculos in toata lumea, ca poate e vreo gresala, o scapare. Mai verifica. Noi iti putem fi de mare ajutor cu critica preventiva, ca altfel te poti face de ras.
Maine-poimaine ne anunti ca polul nord e mai puternic decat polul sud.
Acu nu te apuca sa anunti prea repede rezultatul asta miraculos in toata lumea, ca poate e vreo gresala, o scapare. Mai verifica. Noi iti putem fi de mare ajutor cu critica preventiva, ca altfel te poti face de ras.
gafiteanu- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 7617
Data de inscriere : 13/06/2011
Asta este chiar culmea , culmelor.gafiteanu a scris:Pune poza si filmul Tudorele, sa vedem si noi ca nu e un plan inclinat, diferit la atractie si respingere. Pune-l pe Bula sa arate nivel zero orizontal.
Cat de inclinat poate fi un plan, astfel ca forta lui ,(G = forta de apropiere ), sa fie de 690 de grame cand corpul magnetului are o greutate de 45 de grame ? La respingere G = 30 de grame.
Am scris direct valoarea aratata de catre cantar . In Newtoni facem transformarea daca cineva doreste , dar nu este cazul, deoarece pe mine in momentul de fata ma intereseaza doar raportul dintre forte.
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
gafiteanu a scris:Mai verifica. Noi iti putem fi de mare ajutor cu critica preventiva, ca altfel te poti face de ras.
Lasa-l sa sufere singur gafitene, e din gasca ailalta si tine coada elicoidala numa in sus. Nu se coboara ei, la criticile noastre constructive. Parca si vad ca peste cateva zile apare "subiect rezolvat". Nu vezi ca stie tot? Ma intreb, daca nu cumva, urmatorul subiect o sa fie " Momentul cinetic al unei caramizi magnetice".
Ca si caramizile magnetice au spini si santuri.
Pai ei lucreaza numai cu caramizi smart, smechere. Hopa Mitica, cade jos, dar nu se strica. Stie Abel ca si caramida are momentul ei vesel (a fost inspirat mai mult ca sigur de aducerea in discutie a bumerangului, imaginandu-si acelasi efect elicoidal si la caramida). Si cum era sa ramana tocmai caramida in afara subiectelor importante deschise de dumnealui, unde la deschis e campion. Si da-i si fa-i disectia, (nu stiu de ce-i mai spune autopsie la disectie, ca mortul nu-si poate face singur disectie).
Numai la romani exista "teoria chibritului".
https://codeus41.blogspot.ro/2009/06/teoria-chibritului.html
http://gandeste.org/general/teoria-chibritului-la-romani/11906
Numai la romani exista "teoria chibritului".
https://codeus41.blogspot.ro/2009/06/teoria-chibritului.html
http://gandeste.org/general/teoria-chibritului-la-romani/11906
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Multumesc pentru critica preventiva . Un singur lucru uita-ti voi . Sa raspunde-ti la modul serios mesajelor mele. Ex.Pacalici a scris:gafiteanu a scris:Mai verifica. Noi iti putem fi de mare ajutor cu critica preventiva, ca altfel te poti face de ras.
Lasa-l sa sufere singur gafitene, e din gasca ailalta si tine coada elicoidala numa in sus. Nu se coboara ei, la criticile noastre constructive. Parca si vad ca peste cateva zile apare "subiect rezolvat". Nu vezi ca stie tot? Ma intreb, daca nu cumva, urmatorul subiect o sa fie " Momentul cinetic al unei caramizi magnetice".
Ca si caramizile magnetice au spini si santuri.
scanteitudorel a scris:Cat de inclinat poate fi un plan, astfel ca forta lui ,(G = forta de apropiere ), sa fie de 690 de grame cand corpul magnetului are o greutate de 45 de grame ? La respingere G = 30 de grame
Eu nu fac parte din nici o gasca si nu ma implic in conflicte inutile . Respect in egala masura toti utilizatori acestui forum , dar am si eu pretentia , sa fiu respectat .
P.s. Daca asa va comportati , atat veti cunoaste despre acest fenomen fizic si interesant si usor de realizat . Vorba aceea ,, Cine stie , cunoaste cine nu doar paste "
scanteitudorel a scris:Iar ne legam de nimicuri. Cu mana am aproximat raportul intre 15-20 si masurat cu un cantar 23. Chiar conteaza valoarea raportului la zecimala. Tu nu vezi ce diferenta mare exista intre cele doua forte.Ce fotografie vrei pentru doi magneti de 45 grame fiecare si care aluneca doar unui din ei pe o suprafata lucioasa.Pacalici a scris:Bai nea todorele, eu ti-as fi raspuns imediat , da tantalaul asta de admin tine sa raspund la 2 ore.Aia e.
Referitor la super-glue cauta aici si vezi daca am avut eu sau tu ai dreptate cand spui ca nu e bun de nimic: https://www.kjmagnetics.com/blog.asp?p=sticky-business-how-to-glue-neodymum-magnets - la magneti epoxi se recomanda da si super-glue face treaba foarte buna.
gafiteanu nu te-a pacalit de loc, da trebuie sa il citesti printre randuri.Da tie iti sare scanteia repede...
Referitor la ce zici tu ca ar fi un raport de masura, mor de ras! Tu nu sti cum se face un raport de masura todorele...
Daca vrei totusi sa iti discutam rezultatele , ca altfel pot si eu sa zic ca am facut masuratorile, da mie imi da :
Atractie 10g, Respingere 1156g k=115.6!, atunci, prezinta aparatele folosite la masurare, configuratia sistemului de masura,Materialele magnetice folosite, caracteristici, Tolerantele estimate (sau cele reale), O fotografie cu sistemul de masurare. Un tabel cu cel putin 10 masuratori , pentru estimarea valorii medii. Asta ar fi o chestie minimala de raport.Si atunci putem discuta serios, pana atunci , rezultatele mele sunt mai bune ca ale tale.
Poate fi experimentul ta reprodus de o terta persoana pentru a verifica rezultatele? Incepe si tu sa lucrezi stiintific.
tudorica, taica, mai sus ti-am raspuns cat se poate de serios. Raspunsul tau: "Iar ne legam de nimicuri".
"Cu mana am aproximat raportul intre 15-20 si masurat cu un cantar 23. " Si as completa eu: "cu limba citesc orice diferenta de potential iar cu urechile imi dau seama dupa piuit cat e randamentul".
Ma intreb insa, cine paste de fapt?
scanteitudorel a scris:"Cu mana am aproximat raportul intre 15-20 si masurat cu un cantar a rezultat 23.
Te cred in stare sa determini valorile respective cu o conditie, sa procedezi cum am procedat si eu.Pacalici a scris:Si as completa eu: "cu limba citesc orice diferenta de potential iar cu urechile imi dau seama dupa piuit cat e randamentul"
In prima faza am aproximat , dupa care am venit cu valoarea raportului rezultat in urma masuratorile efectuate cu un instrument realizat in acest scop .
Dar las-o asa . Cu tine nu o termin nici la ,,Calendrele grecesti "
A si sa nu uit . Prima data am avut dreptate atunci cand am spus ca intre magneti nu mai exista forta de respingere . Calculeaza tu raportul acum , intre atractie si atractie. Parca si vad un cunoscator nevoie mare care scrie . ,, Ce aberatie. Pai acesta este un camp gravitational unde avem doar forte de atractie intre corpuri , indiferent de pozitia lor ? "
tudorele, cand am zis ca " as mai adauga", LA TINE MA REFEREAM. Un cercetator stiintific NU SE BAZEAZA pe SIMTURI, nici chiar cand aproximeaza! Aia nu e cercetare.scanteitudorel a scris:Te cred in stare sa determini valorile respective cu o conditie, sa procedezi cum am procedat si eu.
In prima faza am aproximat , dupa care am venit cu valoarea raportului rezultat in urma masuratorile efectuate cu un instrument realizat in acest scop .
Pai cum crezi tu ca ar putea cineva sa faca o astfel de afirmatie, atata timp cat tu nu ai prezentat ce te-am rugat sa prezinti si tu ai refuzat sa o faci? Nimeni nu stie cum ai facut tu masuratorile. Asa ca stai linistit , nici un cunoscator nu o sa zica asa ceva. Cel mult o sa zica : "Si calul era verde"...in rest se numeste pseudostiinta pentru ca nu poti proba ce afirmi.scanteitudorel a scris:Parca si vad un cunoscator nevoie mare care scrie . ,, Ce aberatie. Pai acesta este un camp gravitational unde avem doar forte de atractie intre corpuri , indiferent de pozitia lor ? "
Sunt extraordinar de complicate. Un cantar si o ata lipita pe un magnet care se deplaseaza . Iti sta mintea-n loc, cand vezi ca nimeni nu stie asa ceva.Pacalici a scris: Nimeni nu stie cum ai facut tu masuratorile.
Eu , ce am avut de spus, am spus. In rest treaba ta.
Tudorele, pt respingere trebuie sa pui dinamometrul in stanga magnetului din stanga, legat alt-cumva de magnetul din dreapta. Preferabil sa folosesti alte forme de magneti, de exemplu circulari si gauriti ca cele de la difuzoare sau lungi-liniari cu polii la extreme.
Si ti-am mai spus, nu e bine sa se lipeasca magnetii, verifica forta cand sunt departati la 1 pana la 10 mm distanta intre poli. Sa nu existe nici macar pe diagonala poli magnetici opusi sau de acelasi fel (cum ne prezinti), ca eroneaza rezultatul.
Vezi daca nu ne intrebi ? Faci greseli. Dar bine ca macar afli si le poti corecta (eventual) dupa cateva ore sau zile, cand iti putem unii mai constiinciosi raspunde. Bine ca inca n-ai publicat in anualele "Anale" din Galati. (ce-mi place mie cuvantul asta simandicos inventat de snobi, ca tare se potriveste cu continutul stiintific).
https://ro.wikipedia.org/wiki/Anale
http://www.anticariat.net/p/157903/Anale-Matematica-Fizica-Chimie-Electrotehnica-Seria-1973-Oliviu-Gherman-Marcovici
http://www.ann.ugal.ro/
Si ti-am mai spus, nu e bine sa se lipeasca magnetii, verifica forta cand sunt departati la 1 pana la 10 mm distanta intre poli. Sa nu existe nici macar pe diagonala poli magnetici opusi sau de acelasi fel (cum ne prezinti), ca eroneaza rezultatul.
Vezi daca nu ne intrebi ? Faci greseli. Dar bine ca macar afli si le poti corecta (eventual) dupa cateva ore sau zile, cand iti putem unii mai constiinciosi raspunde. Bine ca inca n-ai publicat in anualele "Anale" din Galati. (ce-mi place mie cuvantul asta simandicos inventat de snobi, ca tare se potriveste cu continutul stiintific).
https://ro.wikipedia.org/wiki/Anale
http://www.anticariat.net/p/157903/Anale-Matematica-Fizica-Chimie-Electrotehnica-Seria-1973-Oliviu-Gherman-Marcovici
http://www.ann.ugal.ro/
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Pentru imaginea de sus magnetul din stanga este fixat pe masa . Pentru imaginea de jos magnetul din dreapta este fixat pe masa . Deci este corect. Ce conteaza forma magnetilor , daca acestia au 2 poli magnetici. N cu S se atrag N cu N se resping si tot asa . Ai curaj sa apropii pana cand cele doua fete sunt lipite , doi magneti din Neodin cu dimensiunea de 12mm x 8mm x 5mm . Atentie la tensiunea arteriala , sau si mai rau sa nu te trezesti cu unul din ei exact in nas.gafiteanu a scris:Tudorele, pt respingere trebuie sa pui dinamometrul in stanga magnetului din stanga, legat alt-cumva de magnetul din dreapta. Preferabil sa folosesti alte forme de magneti, de exemplu circulari si gauriti ca cele de la difuzoare sau lungi-liniari cu polii la extreme.
Si ti-am mai spus, nu e bine sa se lipeasca magnetii, verifica forta cand sunt departati la 1 pana la 10 mm distanta intre poli. Sa nu existe nici macar pe diagonala poli magnetici opusi sau de acelasi fel (cum ne prezinti), ca eroneaza rezultatul
Ce sa va fac daca nu cititi cu atentie ce scriu eu. Am spus ca pot face ca doi magneti sa se atraga cu forta maxima si sa se respinga f.f. putin ,dar si invers.
Si acum intrebare de baraj . Unde ati vazut voi , ca intre doi magneti sa existe doar forta de respingere mare ? Atractie aproape de zero.
scanteitudorel a scris:Acum am constatat ca raportul poate fi si inversat , adica forta de respingere mare iar forta de atractie foarte mica .
Tudorele, habar n-ai, conteaza si cum sunt repartizati polii, daca se concentreaza sau se difuzeaza liniile, daca ies aiurea si pe laterale, etc..Noroc ca esti inca tanar, mai ai timp de gandire, nu stiu si daca vei reusi.
Stii tu de unde vine forta aia magnetica ? Magnetism inseamna dinamism local.
Stii tu ca noi avem construite materiale magnetice usoare "speciale" cu forte de milioane de ori mai puternice decat neodimul tau si sunt doar pt aplicatii secrete ? Nici un proiectil normal nu le penetreaza.
Stii tu unde se afla cel mai puternic magnetism, asa cum gasesti doar in stelele pitice magnetice tip "magnestar"? Nici un atom nu supravietuieste in asa magnetism.
Acu ca tu ai facut marea descoperire, incearca si vreo aplicatie care sa mearga.
Cititi cu mare atentie:
http://epochtimes-romania.com/news/cum-se-naste-o-stea-magnetica---219681
http://www.descopera.ro/dnews/10085298-astronomii-au-descoperit-una-dintre-cele-mai-misterioase-stele-super-magnetice
http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/85-univers/5484-misterioasele-stele-magnetar-au-unele-dintre-cele-mai-puternice-campuri-magnetice-din-univers.html
In continuare dau cu vantul magnetic tov. supernovice Scantei Tudorel, care ne va povesti despre magnetismul din supernovele si supernavele de pe Dunare..
Stii tu de unde vine forta aia magnetica ? Magnetism inseamna dinamism local.
Stii tu ca noi avem construite materiale magnetice usoare "speciale" cu forte de milioane de ori mai puternice decat neodimul tau si sunt doar pt aplicatii secrete ? Nici un proiectil normal nu le penetreaza.
Stii tu unde se afla cel mai puternic magnetism, asa cum gasesti doar in stelele pitice magnetice tip "magnestar"? Nici un atom nu supravietuieste in asa magnetism.
Acu ca tu ai facut marea descoperire, incearca si vreo aplicatie care sa mearga.
Cititi cu mare atentie:
http://epochtimes-romania.com/news/cum-se-naste-o-stea-magnetica---219681
http://www.descopera.ro/dnews/10085298-astronomii-au-descoperit-una-dintre-cele-mai-misterioase-stele-super-magnetice
http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/85-univers/5484-misterioasele-stele-magnetar-au-unele-dintre-cele-mai-puternice-campuri-magnetice-din-univers.html
In continuare dau cu vantul magnetic tov. supernovice Scantei Tudorel, care ne va povesti despre magnetismul din supernovele si supernavele de pe Dunare..
Asta sa o crezi numai tu care ai habar dar nu prezinti nimic in acest sens. Doi magneti cu 6 lei bucata si spor la treaba. Hai sa te vad .gafiteanu a scris:Tudorele, habar n-ai,
gafiteanu a scris:Stii tu ca noi avem construite materiale magnetice usoare "speciale" cu forte de milioane de ori mai puternice decat neodimul tau si sunt doar pt aplicatii secrete ?
Daca sunt secrete de unde sa stiu eu ? Dar daca stii tu inseamna ca nu mai sunt secrete. Ha-ha-ha
Am scris mai inainte ca asa ceva urmeaza.gafiteanu a scris:Acu ca tu ai facut marea descoperire, incearca si vreo aplicatie care sa mearga
Domnu` inventator tudorel, ne spuneti si noua cum masurati dumneavoastra "respingerea" in aceasta minunata configuratie? Ata ramane teapana?
Noi stim ca suntem prosti da...nu vrem sa murim asa.
P.S. Cantaru` vad ca se strica pe el de ras...da orsh`cat...
Nu a folosit ata, ca se rupe la asa forte mari. Ci o sarma de fier putin cracanata, care nu se freaca de celalalt magnet..
Tudorele, asta ai pus si ai lipit tu pe masa de bucatarie ? Sper ca ai folosit superglue d`ala prost, ca daca puneai epoxi, acolo ramanea.
Acuma constat ca intradevar Tudorel are dreptate si a obtinut in final cel mai spectaculos si incredibil rezultat, care va revolutiona motorul magnetic invartit gratuit la infinit. Cu conditia sa nu toarne prea mult lipici de respingere in motor.
Tudorele, asta ai pus si ai lipit tu pe masa de bucatarie ? Sper ca ai folosit superglue d`ala prost, ca daca puneai epoxi, acolo ramanea.
Acuma constat ca intradevar Tudorel are dreptate si a obtinut in final cel mai spectaculos si incredibil rezultat, care va revolutiona motorul magnetic invartit gratuit la infinit. Cu conditia sa nu toarne prea mult lipici de respingere in motor.
Pune-i si tu o proptea la mijloc Dom'le cercetator, sa nu mai ai frecare ,cu magnetul din dreapta fixat pe masa. Cantarul rade de tine cand vede ce intrebare ai pus.Pacalici a scris:Domnu` inventator tudorel, ne spuneti si noua cum masurati dumneavoastra "respingerea" in aceasta minunata configuratie? Ata ramane teapana?
Nu ai ghicit , nu am construit motorul magnetic . Cu Poxilina am lipit ata pescareasca si o proptea din lemn , ca sa cracaneze sfoara .gafiteanu a scris:Nu a folosit ata, ca se rupe la asa forte mari. Ci o sarma de fier putin cracanata, care nu se freaca de celalalt magnet..
Iata deci un minunat exemplu de aplicare a proptelei in scopul cracanarii atei.
Trebuie sa consemnam ca a avut loc un "experimentum crucis", un crucial experiment care va revolutiona stiinta si tehnica.
https://en.wikipedia.org/wiki/Experimentum_crucis
Magnetii isi vor ocupa in sfarsit locul de cinste, care li se cuvine.
Descoperitorul nimeni altul decat compatriotul nostru Tudorel Scantei din Galati.
De aici si pana se vor inventa magnetii care doar atrag si nu resping, mai este doar un pas-doi.
Bojdeuca in care a avul loc descoperirea va deveni loc de pelerinaj si monument istoric cu placa comemorativa, dupa ce inventatorul va deveni si mai nemuritor. O statuie obligatoriu de neodim magnetizat se impune, deci sa-i luam de pe acum mulajul.
Maeste, cum preferati sa fiti reprezentat, imbracat la patru ace sau nud ca Traian cu Lupoaica?
https://en.wikipedia.org/wiki/Experimentum_crucis
Magnetii isi vor ocupa in sfarsit locul de cinste, care li se cuvine.
Descoperitorul nimeni altul decat compatriotul nostru Tudorel Scantei din Galati.
De aici si pana se vor inventa magnetii care doar atrag si nu resping, mai este doar un pas-doi.
Bojdeuca in care a avul loc descoperirea va deveni loc de pelerinaj si monument istoric cu placa comemorativa, dupa ce inventatorul va deveni si mai nemuritor. O statuie obligatoriu de neodim magnetizat se impune, deci sa-i luam de pe acum mulajul.
Maeste, cum preferati sa fiti reprezentat, imbracat la patru ace sau nud ca Traian cu Lupoaica?
gafiteanu a scris:O statuie obligatoriu de neodim magnetizat se impune
Propun ceva deosebit pe malul Dunarii (Cercetatorul trebuie sa fie intr-o pozitie cat mai vesela care sa arate bucuria descoperirii):
Neaparat polii sa fie bine marcati si statuia sa se invarteasca dupa directia liniilor elicoidale ale campului magnetic terestru.
Tudorel, un sfat daca imi permiti;
Se stie ca o linie de camp magnetic, este o curba inchisa ce nu poate fi intrerupta prin nici un procedeu. Dar se mai stie ca un camp de linii de forta poate fi mai concentrat sau disipat, in functie de materialele feromagnetice sau diamagnetice folosite. Atunci cand folosim un material care concentreaza liniile de camp, apare o forta de atractie intre sursa de camp si materialul magnetic, forta de atractie care poate fi anihilata doar de o forta mecanica egala si de sens contrar. Insa atunci cand vrem sa disipam liniile de camp magnetic folosind materiale diamagnetice precum aluminiul, bronzul, grafitul etc. nu s-a observat nici o forta importanta de atractie sau de respingere. Astfel prin alternanta dintre materialele care constituie intrefierul dintre doi magneti, se poate creia o sincronizare intre rotorul, si intrefierul respectiv, incat magnetii intr-o anumita pozitie sa se atraga puternic, iar dupa un interval de timp aceiasi magneti sa se atraga mult mai putin. Aceasta diferenta intre o stare si alta poate da nastere unui cuplu de forte, care sa roteasca un motor. Problema se pune, cat de mare va fi cuplul obtinut astfel incat sa se obtina un bun randament.
Ca exemplu practic al celor spuse de mine, este suportul magnetic pentru ceasurile comparator, pe care le asezi pe batiul strungului. Odata fixat, il poti desprinde doar rotind intrefierul de alama sau bronz care reduce simtitor atractia magnetului de batiu.
Cred ca aceasta este linia pe care trebuie sa mergi pentru a obtine un motor magnetic.
Se stie ca o linie de camp magnetic, este o curba inchisa ce nu poate fi intrerupta prin nici un procedeu. Dar se mai stie ca un camp de linii de forta poate fi mai concentrat sau disipat, in functie de materialele feromagnetice sau diamagnetice folosite. Atunci cand folosim un material care concentreaza liniile de camp, apare o forta de atractie intre sursa de camp si materialul magnetic, forta de atractie care poate fi anihilata doar de o forta mecanica egala si de sens contrar. Insa atunci cand vrem sa disipam liniile de camp magnetic folosind materiale diamagnetice precum aluminiul, bronzul, grafitul etc. nu s-a observat nici o forta importanta de atractie sau de respingere. Astfel prin alternanta dintre materialele care constituie intrefierul dintre doi magneti, se poate creia o sincronizare intre rotorul, si intrefierul respectiv, incat magnetii intr-o anumita pozitie sa se atraga puternic, iar dupa un interval de timp aceiasi magneti sa se atraga mult mai putin. Aceasta diferenta intre o stare si alta poate da nastere unui cuplu de forte, care sa roteasca un motor. Problema se pune, cat de mare va fi cuplul obtinut astfel incat sa se obtina un bun randament.
Ca exemplu practic al celor spuse de mine, este suportul magnetic pentru ceasurile comparator, pe care le asezi pe batiul strungului. Odata fixat, il poti desprinde doar rotind intrefierul de alama sau bronz care reduce simtitor atractia magnetului de batiu.
Cred ca aceasta este linia pe care trebuie sa mergi pentru a obtine un motor magnetic.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Multumesc virgil . Pe sema intregului mesaj trimis de tine , vom mai discuta . Pentru citatul de mai sus intra te rog in subiectul de mai jos. Eu nu am reusit aici sa-ti prezint si figura .virgil a scris:Cred ca aceasta este linia pe care trebuie sa mergi pentru a obtine un motor magnetic.
[rezolvat]Electricitate si magnetism - Macara magnetica.
Mesaj Scris de scanteitudorel la data de Sam 26 Sept 2015, 11:11
Pentru a ridica si deplasa o placa din Fier este nevoie de o macara rulanta prevazuta cu bobine electromagnetice. Aceste bobine consuma energie electrica pe toata durata cat este generat un flux magnetic. In cazul in care energia electrica este intrerupta accidental placa se desprinde si cade provocand chiar accidente. Prezint mai jos o macara care consuma foarte putina energie electrica . Doar atunci cand se deplaseaza de la pozitie inchizatorul de fluxul magnetic prezentat in urmatoarea fig.
Intrebare .
Pe baza acestui principiu fizic poate fi construit un motor magnetic ?
Am intalnit o demonstratie pe youtube mai demult, in care un electromagnet puternic era inchis de o bara de fier groasa de care era legat carligul de macara. Dupa alimentarea electromagnetului, se inchidea fluxul magnetic prin bara si de carlig era agatata o greutate mare. Apoi se intrerupea curentul electric si totusi greutatea cu bara nu se desprindea. Deci odata inchis fluxul magnetic acesta nu se deschide usor. Toate materialele pareau a fi din fier, totusi daca ar fi asa, nu ar mai functiona electromagnetii si electrovalvele atat de raspandite in industrie.scanteitudorel a scris:Multumesc virgil . Pe sema intregului mesaj trimis de tine , vom mai discuta . Pentru citatul de mai sus intra te rog in subiectul de mai jos. Eu nu am reusit aici sa-ti prezint si figura .virgil a scris:Cred ca aceasta este linia pe care trebuie sa mergi pentru a obtine un motor magnetic.
[rezolvat]Electricitate si magnetism - Macara magnetica.
Mesaj Scris de scanteitudorel la data de Sam 26 Sept 2015, 11:11
Pentru a ridica si deplasa o placa din Fier este nevoie de o macara rulanta prevazuta cu bobine electromagnetice. Aceste bobine consuma energie electrica pe toata durata cat este generat un flux magnetic. In cazul in care energia electrica este intrerupta accidental placa se desprinde si cade provocand chiar accidente. Prezint mai jos o macara care consuma foarte putina energie electrica . Doar atunci cand se deplaseaza de la pozitie inchizatorul de fluxul magnetic prezentat in urmatoarea fig.
Intrebare .
Pe baza acestui principiu fizic poate fi construit un motor magnetic ?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
In magnetism se manifesta un fenomen ce poate fi curios la prima vedere. Liniile magnetice tind se se deplaseze toate de pe un material feromagnetic , pentru scurt timp , pe alt material feromagnetic .virgil a scris:Am intalnit o demonstratie pe youtube mai demult, in care un electromagnet puternic era inchis de o bara de fier groasa de care era legat carligul de macara. Dupa alimentarea electromagnetului, se inchidea fluxul magnetic prin bara si de carlig era agatata o greutate mare. Apoi se intrerupea curentul electric si totusi greutatea cu bara nu se desprindea. Deci odata inchis fluxul magnetic acesta nu se deschide usor. Toate materialele pareau a fi din fier, totusi daca ar fi asa, nu ar mai functiona electromagnetii si electrovalvele atat de raspandite in industrie.
Demonstratia de pe Yutoube este valabila .
Doi magneti inchid fluxul prin intermediul unei placi feromagnetice ca in fig. din top.,, Macara magnetica" pana la valoarea maxima . Daca plasezi o alta placa de ceiasi dimensiune si cu aceiasi permeabilitate magnetica peste prima placa atunci liniile magnetice se comuta natural pe placa a doua iar pe prima placa se poate intrerupe fluxul fara aport de energie mecanica. In cazul acesta placa a doua inchide fluxul la maxim si nu mai poate fi desprinsa cu usurinta de magnetii permanenti . Dupa care inchidem din nou fluxul pe prima placa iar placa a doua se desprinde foarte usor din aceleasi motive,( de comutatie a liniilor magnetice) .Totul este sa prinzi momentul optim altfel ca liniile care s-au deplasat toate pe una din placi sa nu mai existe pe a doua placa , dupa care incep sa revina si pe a doua placa pana ce fluxul se divide in doua parti egale. In final este exact ca in legea lui Kirchhoff.
Din pacate in acest proces de comutatie nu ai lucru mecanic efectuat decat prima data cand placa este atrasa de catre magneti. Mai departe nu exista linii magnetice in aer , ( deoarece acestea sunt inchise toate pe una din placi )si prin urmare nu au cum sa atraga placa care se apropie pe spatiul respectiv .
Magneti puternici din Nodim cu dimensiunea de 100mm x100 mm x 100mm pot atrage o placa cu forta de 3,4 KN , dar sa nu-i comparam cu electromagneti de mari dimensiuni care pot ridica chiar si zece tone de material feromagnetic.virgil a scris: Toate materialele pareau a fi din fier, totusi daca ar fi asa, nu ar mai functiona electromagnetii si electrovalvele atat de raspandite in industrie.
Ce ai vazut tu virgil se numeste magnetizare remanenta sau reziduala. Tipic pentru fier, unde domeniile magnetice raman orientate in directia campului initial.virgil a scris:Am intalnit o demonstratie pe youtube mai demult, in care un electromagnet puternic era inchis de o bara de fier groasa de care era legat carligul de macara. Dupa alimentarea electromagnetului, se inchidea fluxul magnetic prin bara si de carlig era agatata o greutate mare. Apoi se intrerupea curentul electric si totusi greutatea cu bara nu se desprindea.
https://en.wikipedia.org/wiki/Remanence
Tare ma bucura ca Abel va incurajeaza sa emiteti abelatii si va premiaza. De fapt e un forum dupa chipul si asemanarea sa. Nu suporta observatii contra.
V-as explica eu f.simplu ce sunt liniile alea magnetice si de ce a obtinut asa rezultate inutile Tudorel. Dar e mai bine sa va vina chiar voua ideile, oricat ar dura si durea. Nu se poate sa nu o nimeriti odata si odata, daca va vine de zece ori pe zi.
Ia incercati si cu "liniile magnetice sunt elicoidale, deci nu sunt linii inchise". (fara gluma, eu chiar cred asta si am argumente).
Nu strica sa aveti o colectie de linii magnetice cat mai variate.
V-as explica eu f.simplu ce sunt liniile alea magnetice si de ce a obtinut asa rezultate inutile Tudorel. Dar e mai bine sa va vina chiar voua ideile, oricat ar dura si durea. Nu se poate sa nu o nimeriti odata si odata, daca va vine de zece ori pe zi.
Ia incercati si cu "liniile magnetice sunt elicoidale, deci nu sunt linii inchise". (fara gluma, eu chiar cred asta si am argumente).
Nu strica sa aveti o colectie de linii magnetice cat mai variate.
Ai si tu un ,,Piticel pe creier " care nu-ti da pace neam .gafiteanu a scris:Tare ma bucura ca Abel va incurajeaza sa emiteti abelatii si va premiaza. De fapt e un forum dupa chipul si asemanarea sa. Nu suporta observatii contra
gafiteanu a scris:V-as explica eu f.simplu ce sunt liniile alea magnetice si de ce a obtinut asa rezultate inutile Tudorel
Hai nu te mai obosi sa ne explici, ca nu te credem .Daca nu ai facut-o pana acum , sigur nu o vei face nici de acum incolo.
Nici cel mai dur otel cu care am experimentat nu a avut o remanenta puternica demna de luat in seama . Ex. La 3-4 Kg . pana la 10- 20 de grame si tu vorbesti despre fier care se obtine doar electrolitic iar remanenta lui magnetica este extraordinar de mica .Pacalici a scris:Ce ai vazut tu virgil se numeste magnetizare remanenta sau reziduala. Tipic pentru fier, unde domeniile magnetice raman orientate in directia campului initial.virgil a scris:Am intalnit o demonstratie pe youtube mai demult, in care un electromagnet puternic era inchis de o bara de fier groasa de care era legat carligul de macara. Dupa alimentarea electromagnetului, se inchidea fluxul magnetic prin bara si de carlig era agatata o greutate mare. Apoi se intrerupea curentul electric si totusi greutatea cu bara nu se desprindea.
https://en.wikipedia.org/wiki/Remanence
Ce a vazut virgil poate fi ce am descris eu, sau un electromagnet care genereaza un camp magnetic de sens opus si astfel se comuta in zone diferite campul magnetic permanent .
Pagina 7 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 7 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum