Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 44 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 44 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce este un foton ?
+12
CAdi
theMisuser
WoodyCAD
virgil_48
Adrian Gheorghe
Abel Cavaşi
negativ
gafiteanu
Pacalici
virgil
Bordan
scanteitudorel
16 participanți
Pagina 5 din 13
Pagina 5 din 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Ce este un foton ?
Rezumarea primului mesaj :
Extras din Wikipedia.
Fotonul, numit și cuantă de lumină, este particula elementară responsabilă pentru toate fenomenele electromagnetice.
Fotonii participă la interacțiunile electromagnetice; toate formele de lumină (nu numai cea vizibilă) se compun din fotoni. Masa de repaus a fotonului este zero; astfel, în absența oricărei interacțiuni viteza fotonului (viteza luminii, c) este aceeași în toate sistemele de referință. Cînd este absorbit fotonul transmite materiei energia, impulsul și momentul său cinetic. Ca toate particulele elementare fotonii au atît proprietăți de corpuscul cît și de undă — prezintă dualismul undă-corpuscul —, în general considerîndu-se că în momentul interacțiunii cu materia fotonii se comportă preponderent ca particule, iar în timpul propagării libere se comportă ca unde. Aceasta problema a fost discutata si de Newton si contemporanii sai.
De cine sunt produsi fotonii ? Prezint o fig. si intreb daca acestia sunt fotoni?
Extras din Wikipedia.
Fotonul, numit și cuantă de lumină, este particula elementară responsabilă pentru toate fenomenele electromagnetice.
Fotonii participă la interacțiunile electromagnetice; toate formele de lumină (nu numai cea vizibilă) se compun din fotoni. Masa de repaus a fotonului este zero; astfel, în absența oricărei interacțiuni viteza fotonului (viteza luminii, c) este aceeași în toate sistemele de referință. Cînd este absorbit fotonul transmite materiei energia, impulsul și momentul său cinetic. Ca toate particulele elementare fotonii au atît proprietăți de corpuscul cît și de undă — prezintă dualismul undă-corpuscul —, în general considerîndu-se că în momentul interacțiunii cu materia fotonii se comportă preponderent ca particule, iar în timpul propagării libere se comportă ca unde. Aceasta problema a fost discutata si de Newton si contemporanii sai.
De cine sunt produsi fotonii ? Prezint o fig. si intreb daca acestia sunt fotoni?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Ce este un foton ?
Dl.Virgil!
k este factorul interactiunilor electrice si reflecta numarul de unde (de sinusoide) componente numai ale fotonului gama electronic. Adica fotonul gama electronic este compus din 9 miliarde de unde. Fiecare cu masa egala cu fractiunea k din masa electronului si cu tensiunea de semiunda egala cu Qe/Re=5,686*10^-5 V. Numarul de unde componente ale altor fotoni este dat de relatia Nlu=k*(Ff/Ffae). Masa unei singure unde, a oricarui foton, este egala cu cuanta de masa, care este egala cu fractiunea k din masa electronului. Mh=Me/k
k este factorul interactiunilor electrice si reflecta numarul de unde (de sinusoide) componente numai ale fotonului gama electronic. Adica fotonul gama electronic este compus din 9 miliarde de unde. Fiecare cu masa egala cu fractiunea k din masa electronului si cu tensiunea de semiunda egala cu Qe/Re=5,686*10^-5 V. Numarul de unde componente ale altor fotoni este dat de relatia Nlu=k*(Ff/Ffae). Masa unei singure unde, a oricarui foton, este egala cu cuanta de masa, care este egala cu fractiunea k din masa electronului. Mh=Me/k
Adrian Gheorghe- Activ
- Numarul mesajelor : 790
Data de inscriere : 02/08/2014
Daca este asa, atunci;Adrian Gheorghe a scris:Dl.Virgil!
-extras din mesajul meu anterior; "Dar dimensiunea unui foton este strict egala cu lungimea de unda si este format dintr-un maxim si un minim, care se transleaza in timp si spatiu. Masa minima a unei unde nu poate fi decat pentru frecventa egala cu unitatea, deci; m,min=h*1/c^2 =7.37*10^-51 kg. "
Frecventa cuantei generatoare de electroni este; fe= 1.235*10^20 [1/s];
adica masa electronului ar fi; me= m,min * fe =7.37*10^-51 * 1.235 *10^20= 9.1*10^-31 [kg];
adica nu ai 9 miliarde de unde, ci ai 10^20 unde.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12459
Data de inscriere : 25/05/2010
Dl.Virgil!Dar dimensiunea unui foton este strict egala cu lungimea de unda
Am mai spus-o. Frecventa fotonului f reflecta ceeace se intampla in unitatea de timp, intr-o secunda. Dar produsul h*f reflecta ce se intampla intr-o fractiune de secunda si anume pe o durata de 10^-11 secunde. In acest interval de timp lumina strabate 2,18 cm. Asta este lungimea oricarui foton. In aceasta lungime sunt cuprinse cele 9 miliarde de unde ale fotonului gama electronic. Iar latimea fotonului, eu am dedus ca ar fi de 8 raze electronice Lfv=8*Re.
Ce spui dumneata aici pare a fi o socoteala corecta. Dar eu cred ca nu exista in universul actual fotoni cu frcventa de 1 Hz. Cred ca frcventa cea mai mica a fotonilor ar fi de 10^11 Hz. Ca sa fie o unda pe durata Tauf a fotonului. Durata care imi apare ca fiind componenta a constantei de actiune h. Si deci nu poate fi ignorata.m,min=h*1/c^2 =7.37*10^-51 kg.
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13954
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Fiecare cifra trebuie foarte bine argumentata. Fotonul nu are o lungime propriuzisa, ci el evolueaza intre doua noduri, ca o foaie de hartie perpendiculara pe directia deplasarii, pe care se vede o pata de culoare mai intensa sau mai slaba, periodic, ce cuprinde tensorii capului magnetic si vectorii impulsului campului electric evoluand intre zero si maxim si apoi invers. In fiecare moment intr-un singur punct de pe directia de deplasare a fotonului avem o anumita valoare a campului electric si magnetic, iar in rest nimic. Acest punct se deplaseaza cu viteza luminii.Adrian Gheorghe a scris:Dl.Virgil!Dar dimensiunea unui foton este strict egala cu lungimea de unda
Am mai spus-o. Frecventa fotonului f reflecta ceeace se intampla in unitatea de timp, intr-o secunda. Dar produsul h*f reflecta ce se intampla intr-o fractiune de secunda si anume pe o durata de 10^-11 secunde. In acest interval de timp lumina strabate 2,18 cm. Asta este lungimea oricarui foton. In aceasta lungime sunt cuprinse cele 9 miliarde de unde ale fotonului gama electronic. Iar latimea fotonului, eu am dedus ca ar fi de 8 raze electronice Lfv=8*Re.Ce spui dumneata aici pare a fi o socoteala corecta. Dar eu cred ca nu exista in universul actual fotoni cu frcventa de 1 Hz. Cred ca frcventa cea mai mica a fotonilor ar fi de 10^11 Hz. Ca sa fie o unda pe durata Tauf a fotonului. Durata care imi apare ca fiind componenta a constantei de actiune h. Si deci nu poate fi ignorata.m,min=h*1/c^2 =7.37*10^-51 kg.
Afirmatia; "ca-i lung fotonul, ba e lat, / el nu se lasa controlat."
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Virgil, chiar te apropii de felul cum functioneaza fotonul (nu chiar cu viteza luminii, dar pe aproape). Si daca revezi mai bine teoria undelor, gasesti si ca "are mersu' leganatu'/ defazat cu Pi/4". În cazul de fata cu Pi/2. Si uite-asa folclorul studentesc te învata uneori mai mult decât profesorii care "...pot trece / sapte, opt studenti , sau zece."
Revenind la argumentatii, mai stiu eu unul (acum personaj principal în lung-metrajul "Geniul") care a argumentat scurt, postulând viteza luminii. De ce nu-l lasi pe domnul Gheorghe sa postuleze cele 9 miliarde de unde, poate nepotii nostri îl vor vedea ca personaj principal în filmul "Geniul II"
În rest, urez "tutulora sanatate si spor la munca, tovarasi !" cu ocazia sarbatorilor de Paste.
Revenind la argumentatii, mai stiu eu unul (acum personaj principal în lung-metrajul "Geniul") care a argumentat scurt, postulând viteza luminii. De ce nu-l lasi pe domnul Gheorghe sa postuleze cele 9 miliarde de unde, poate nepotii nostri îl vor vedea ca personaj principal în filmul "Geniul II"
În rest, urez "tutulora sanatate si spor la munca, tovarasi !" cu ocazia sarbatorilor de Paste.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Sper ca acele minunate oaua de ratza fierte si incondeiate cu atata truda si maiestrie vor aduce o raza de lumina la intrebarea topicului: Ce este un foton ?.
Fara fotonii din spectrul vizibil noi n-am fi putut produce si admira asemenea arta migaloasa. Prin simplul pipait sau miros sau gust sau auz nu am fi sesizat nimic. Ce inseamna simtul vazului, care se realizeaza exclusiv prin fotoni, cel mai important simt al fiintelor vii si cu ochi.
Ar fi foarte interesant si util sa urmarim cum s-a format si evoluat simtul vazului, incepand cu cele mai inferioare animale sensibile la fotoni. Ele cu siguranta sesizau si stiau ce este si un singur foton.
De exemplu euglena viridis. Este un flagelat ce are chromatophore de lumina, astfel incat face cumva legatura intre regnul vegetal cu cel animal. Animalele se trag indiscutabil din celule vegetale primitive, evoluand diferit. Chromatophorele (elemente mai sensibile la fotoni) au fost inceputul ochilor, grupandu-se si functionand corespunzator in evolutie.
Fara fotonii din spectrul vizibil noi n-am fi putut produce si admira asemenea arta migaloasa. Prin simplul pipait sau miros sau gust sau auz nu am fi sesizat nimic. Ce inseamna simtul vazului, care se realizeaza exclusiv prin fotoni, cel mai important simt al fiintelor vii si cu ochi.
Ar fi foarte interesant si util sa urmarim cum s-a format si evoluat simtul vazului, incepand cu cele mai inferioare animale sensibile la fotoni. Ele cu siguranta sesizau si stiau ce este si un singur foton.
De exemplu euglena viridis. Este un flagelat ce are chromatophore de lumina, astfel incat face cumva legatura intre regnul vegetal cu cel animal. Animalele se trag indiscutabil din celule vegetale primitive, evoluand diferit. Chromatophorele (elemente mai sensibile la fotoni) au fost inceputul ochilor, grupandu-se si functionand corespunzator in evolutie.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Toate plantele percep lumina, dovada ca fotosinteza se bazeaza pe lumina solara.
virgil- Moderator
Cromatoforele (pe româneste) sunt celule ce contin pigmenti care se modifica. La om, conurile si bastonasele sunt celulele ce recepteaza lumina si nu cred ca au vreo legatura cu cromatoforele. Oricum, "vederea" nu e dependenta numai de lumina. Ca sa-ti faci o imagine asupra mediului, poti folosi foarte bine si alte simturi. Deja sari la celule, care sunt obiecte infinit mai complexe decât un foton....
Nu uita ca toate celulele se nasc din una singura nespecializata, si totusi atat de speciala. Ma refer la clonare, si nu la inmultirea naturala care foloseste doua celule.negativ a scris:Cromatoforele (pe româneste) sunt celule ce contin pigmenti care se modifica. La om, conurile si bastonasele sunt celulele ce recepteaza lumina si nu cred ca au vreo legatura cu cromatoforele. Oricum, "vederea" nu e dependenta numai de lumina. Ca sa-ti faci o imagine asupra mediului, poti folosi foarte bine si alte simturi. Deja sari la celule, care sunt obiecte infinit mai complexe decât un foton....
virgil- Moderator
Clonarea este procesul de creare a unei copii identice cu celula initiala. Pentru organismele mai complexe, e nevoie de doua celule pentru asigurarea evolutiei. Probabil ca voiai sa te referi la sciziparitate care presupune duplicarea celulei. Dar e vorba doar de organisme monocelulare.
Din cate stiu eu prin clonare se pot dezvolta si organisme superior organizate. S-au clonat si oi "oita Doly" parca, si altele. Oamenii nu s-au clonat din motive etice. Imagineaza-ti ca pe la 30 de ani iti faci o clona, si cand ajungi la 60 de ani iti inlocuiesti corpul intreg, cu al clonei. Problema este cum faci sa ramana clona la nivel de "piesa de schimb" fara constiinta de sine, adica "fara a fi om".negativ a scris:Clonarea este procesul de creare a unei copii identice cu celula initiala. Pentru organismele mai complexe, e nevoie de doua celule pentru asigurarea evolutiei. Probabil ca voiai sa te referi la sciziparitate care presupune duplicarea celulei. Dar e vorba doar de organisme monocelulare.
virgil- Moderator
Dl. Virgil!Fiecare cifra trebuie foarte bine argumentata.
Eu am argumentat, intr-o postare, undeva pe forum, ca factorul electric k este un adimensional, care reflecta numarul de unde cuprinse (continute) in trenul de unde al fotonului gama fae. Spui ca in lungimea de 2,18 cm nu ar incapea 9 miliarde de unde ale fotonului gama electronic?. Vreau sa mai spun ca nfrecventa de 10^11 Hz, corespunzatoare cuantei de timp din constanta de actiune h, egala cu durata fotonului Tauf, am folosit-o candva, in coroborare cu constanta astronomica a lui Kepler si am gasit o perioada de 112,5 zile. Multipli acestei perioade, par sa fie exact perioadele de rotatie ale planetelor din sistemul solar. Dar nu imi amintesc de fel prin ce rationament am ajuns la aceasta perioada.
Adrian Gheorghe- Activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Aceasta este doar o parere a dvs, nicidecum o argumentare.
Printr-un punct pot trece o infinitate de fotoni, pentru ca ei se bucura de proprietatea de a trece unii prin altii neperturbati. Punctul de intalnire, este o zona de interferenta.
Eu doar nu vad rationamentul acestor afirmatii ale dvs.
Despre rest nu pot comenta decat in spiritul teoriei similitudinii sistemelor micro si macrocosmice, pe care am elaborat-o eu, legatura pe care o faceti intre constanta lui Kepler si acea frecventa de 10^11 , nu pot sa zic nimic pana nu vad argumentatia dvs.
Printr-un punct pot trece o infinitate de fotoni, pentru ca ei se bucura de proprietatea de a trece unii prin altii neperturbati. Punctul de intalnire, este o zona de interferenta.
Eu doar nu vad rationamentul acestor afirmatii ale dvs.
Despre rest nu pot comenta decat in spiritul teoriei similitudinii sistemelor micro si macrocosmice, pe care am elaborat-o eu, legatura pe care o faceti intre constanta lui Kepler si acea frecventa de 10^11 , nu pot sa zic nimic pana nu vad argumentatia dvs.
virgil- Moderator
Dl. Virgil!
Regretul meu este mare, ca nu am pastrat notitele cu acel rationament, de acum 30 de ani. Am retinut doar faptul ca, constanta lui Kepler, are dimensiunea fizica a unei mase, care ar fi egala cu masa Soarelui. Si am zis ca ar fi masa potentiala a Soarelui, spre deosebire de masa structurata in substanta astrului. Eu cumva am ajuns la aceasta perioada. Dar habar nu am cum am gasit-o. Pe atunci nu imi explicasem constanta de actiune si nu ma gandeam ca ar exista o cuanta de timp, egala cu durata fotonului si care sa fie implicata in orbitarea planetelor. Dumneata ai putea sa verifici daca perioadele planetelor sunt multipli ai perioadei de 112,5 zile?.
Regretul meu este mare, ca nu am pastrat notitele cu acel rationament, de acum 30 de ani. Am retinut doar faptul ca, constanta lui Kepler, are dimensiunea fizica a unei mase, care ar fi egala cu masa Soarelui. Si am zis ca ar fi masa potentiala a Soarelui, spre deosebire de masa structurata in substanta astrului. Eu cumva am ajuns la aceasta perioada. Dar habar nu am cum am gasit-o. Pe atunci nu imi explicasem constanta de actiune si nu ma gandeam ca ar exista o cuanta de timp, egala cu durata fotonului si care sa fie implicata in orbitarea planetelor. Dumneata ai putea sa verifici daca perioadele planetelor sunt multipli ai perioadei de 112,5 zile?.
Adrian Gheorghe- Activ
Iata cum de la fotoni am ajuns la planete. Ce mica este lumea?
In acest tabel perioada de revolutie a planetelor este exprimata in secunde. Constanta dvs de 112,5 zile, transformata in secunde inseamna; 112,5*24*3600=9.72*10^6 [s]; in timp ce perioada orbitei fundamentale ar trebui sa fie de 1.36 ori mai mica decat a lui Mercur, adica; T=5,58*10^6 [s];
Interesant este ca planetele apropiate de Soare, si mai ales Mercur, nu ocupa exact orbitele care ar trebui, cauza posibila ar putea fi influienta planetelor mari din sistem.
In acest tabel perioada de revolutie a planetelor este exprimata in secunde. Constanta dvs de 112,5 zile, transformata in secunde inseamna; 112,5*24*3600=9.72*10^6 [s]; in timp ce perioada orbitei fundamentale ar trebui sa fie de 1.36 ori mai mica decat a lui Mercur, adica; T=5,58*10^6 [s];
Interesant este ca planetele apropiate de Soare, si mai ales Mercur, nu ocupa exact orbitele care ar trebui, cauza posibila ar putea fi influienta planetelor mari din sistem.
virgil- Moderator
Virgil, în ce unitati masori tu constantele astea ? Asa cum h este o constanta alcatuita din produsul a doua marimi fizice (Jxs) cred ca si celelalte constante elementare ar trebui sa aiba aceeasi structura. Ce ar reprezenta pentru tine o marime de J/s ?
In cazul de fata constanta de timp se masoara in (1/s)^1/3 ; astfel ca inmultit cu radical indice 3 din perioada T sa rezulte o marime adimensionala, care reprezinta numarul cuantic principal, adica acest numar ne arata pe ce armonica oscileaza (orbiteaza), planeta in sistemul armonic Soare-planeta.negativ a scris:Virgil, în ce unitati masori tu constantele astea ? Asa cum h este o constanta alcatuita din produsul a doua marimi fizice (Jxs) cred ca si celelalte constante elementare ar trebui sa aiba aceeasi structura. Ce ar reprezenta pentru tine o marime de J/s ?
virgil- Moderator
Dl.Virgil!
Din socotelile pe care le-am facut acum, rezulta ca numai pentru Venus este coincidenta cu multiplul 2 al perioadei de 112,5 zile. Abaterea mare este la Mercur, care se apropie de Soare si ar avea un avans al rotatiei de 23,5 zile, fata de multiplul 1 al perioadei. Tera are o intarziere de 27,5 zile, fata de 337,5 zile cate ar corespunde la multiplu 3 . Poate datorita faptului ca Tera se indeparteaza usor de Soare. Marte s-ar apropia de multiplul 6 al acestei perioade, fata de care are o ramanere in urma de 12 zile. Apoi Jupiter are o intarziere de 55 de zile fata de multiplul 8 al perioadei T. Deci nu exista o coincidenta a perioadelor planetare cu multipli intregi ai perioadei de 112,5 zile. Uranus are o intarziere de 29,5 zile fata de multiplul de 273*T. Neptun are o intarziere de 13,5 zile fata de multiplul de 535*T. Iar Pluton are o intarziere de 10 zile fata de multiplul de 804*T. Am crezut ca pot sa fac o legatura intre cuanta de timp, din cuanta de actiune si miscarea orbitala a planetelor. Ma gandesc ca ar fi existat candva coincidenta cu multipli perioadei. Dar evolutia sistemului solar ar fi dus la abaterile de la regula multiplilor acestei perioade.
Dl. Negativ!
Dumneata spui marimi dar scrii unitati de masura. Este produsul energie ori timp care este actiune A=W*T care in unitati de masura se scrie J*s
Din socotelile pe care le-am facut acum, rezulta ca numai pentru Venus este coincidenta cu multiplul 2 al perioadei de 112,5 zile. Abaterea mare este la Mercur, care se apropie de Soare si ar avea un avans al rotatiei de 23,5 zile, fata de multiplul 1 al perioadei. Tera are o intarziere de 27,5 zile, fata de 337,5 zile cate ar corespunde la multiplu 3 . Poate datorita faptului ca Tera se indeparteaza usor de Soare. Marte s-ar apropia de multiplul 6 al acestei perioade, fata de care are o ramanere in urma de 12 zile. Apoi Jupiter are o intarziere de 55 de zile fata de multiplul 8 al perioadei T. Deci nu exista o coincidenta a perioadelor planetare cu multipli intregi ai perioadei de 112,5 zile. Uranus are o intarziere de 29,5 zile fata de multiplul de 273*T. Neptun are o intarziere de 13,5 zile fata de multiplul de 535*T. Iar Pluton are o intarziere de 10 zile fata de multiplul de 804*T. Am crezut ca pot sa fac o legatura intre cuanta de timp, din cuanta de actiune si miscarea orbitala a planetelor. Ma gandesc ca ar fi existat candva coincidenta cu multipli perioadei. Dar evolutia sistemului solar ar fi dus la abaterile de la regula multiplilor acestei perioade.
Dl. Negativ!
Dumneata spui marimi dar scrii unitati de masura. Este produsul energie ori timp care este actiune A=W*T care in unitati de masura se scrie J*s
Adrian Gheorghe- Activ
Dupa cum vedem intre Marte si Jupiter se afla inelul asteroizilor unde se presupune ca a existat o planeta, ce a suferit o cocnire catastrofala, sau influiente mareice care au distrus-o. Acest cataclism a influientat toate planetele mici, motiv pentru care nici una nu orbiteaza exact pe un multiplu intreg al perioadei fundamentale. Reasezarea planetelor pe orbitele lor se face in miliarde de ani, asa ca noi nu avem sanse sa vedem acest lucru. De remarcat ca aceasta revenire se face cu emisiunea unor unde gravitationale despre care nu stim nimic, dar pe care se bazeaza influientele zodiacale asupra oamenilor si nu numai.Adrian Gheorghe a scris:Dl.Virgil!
Dl. Negativ!
virgil- Moderator
Dl.Virgil!
Perioadele de revolutie ale planetelor, le-ai luat din atlasele de astronomie sau ti-au iesit din calcule?. Care este formula care-ti da perioada orbitei fundamentale?.
Inelul asteroizilor poate sa fie de la o planeta neasamblata sau dintr-o planeta explodata. Poate chiar in urma unor conflicte ale unei civilizatii ajunse la apogeu. Si tot praful cosmic ar putea fi cenusa de la razboaie intrestelare.
Eu personal nu cred ca ar putea exista unde gravitationale, analoge cu undele em. Eu cred ca ceeace a detectat sistemul celor doua interferometre laser de 4 Km fiecare si orientate perpendicular unul pe celalalt, este doar fluxul mareic produs in masa planetei de fluxul eteric de aspiratie produs de reunire celor doua gigantice. Acest flux eteric de aspiratie ar produce distorsionarea spatiului. Adica ar produce alungire pe directia comuna si contractie in planuri perpendiculare la directia comuna. In acelasi fel s-ar produce mareea terestra produsa de fluxul eteric de aspiratie selenar, suprapus peste fluxul eteric de aspiratie al planetei.
Maree care este mai puternic simtita de oceanul planetar si face ca fluxul mareic sa apara simultan cam cu aceeasi amplitudine si pe fata indreptata spre Luna, dar si pe partea opusa.
Perioadele de revolutie ale planetelor, le-ai luat din atlasele de astronomie sau ti-au iesit din calcule?. Care este formula care-ti da perioada orbitei fundamentale?.
Inelul asteroizilor poate sa fie de la o planeta neasamblata sau dintr-o planeta explodata. Poate chiar in urma unor conflicte ale unei civilizatii ajunse la apogeu. Si tot praful cosmic ar putea fi cenusa de la razboaie intrestelare.
Eu personal nu cred ca ar putea exista unde gravitationale, analoge cu undele em. Eu cred ca ceeace a detectat sistemul celor doua interferometre laser de 4 Km fiecare si orientate perpendicular unul pe celalalt, este doar fluxul mareic produs in masa planetei de fluxul eteric de aspiratie produs de reunire celor doua gigantice. Acest flux eteric de aspiratie ar produce distorsionarea spatiului. Adica ar produce alungire pe directia comuna si contractie in planuri perpendiculare la directia comuna. In acelasi fel s-ar produce mareea terestra produsa de fluxul eteric de aspiratie selenar, suprapus peste fluxul eteric de aspiratie al planetei.
Maree care este mai puternic simtita de oceanul planetar si face ca fluxul mareic sa apara simultan cam cu aceeasi amplitudine si pe fata indreptata spre Luna, dar si pe partea opusa.
Adrian Gheorghe- Activ
Haide-ti sa revenim la foton.
Perioadele sunt cele masurate de astronomi, nu de mine.
In rest, sa ramanem cu picioarele pe pamant.
virgil- Moderator
Nu a existat si nici nu va exista vreodata razboaie interstelare.Adrian Gheorghe a scris: Si tot praful cosmic ar putea fi cenusa de la razboaie intrestelare.
Subscriu.virgil a scris:Haide-ti sa revenim la foton.
1 ce marime fizica este ? Joule e pentru energie (mecanica în acest caz) si secunda pentru durata. Dar mai e si faptul ca orice fenomen periodic raportat la o durata de timp este o frecventa si se masoara in Hertzi. Atunci viteza ce mai e ? Am mai avut odata discutia asta , care a fost imediat abandonata, dar pe unde o dai tot de ea te lovesti. De-asta spun ca nu prea stim ce masuram.virgil a scris:In cazul de fata constanta de timp se masoara in (1/s)^1/3 ; astfel ca inmultit cu radical indice 3 din perioada T sa rezulte o marime adimensionala, care reprezinta numarul cuantic principal, adica acest numar ne arata pe ce armonica oscileaza (orbiteaza), planeta in sistemul armonic Soare-planeta.negativ a scris:Virgil, în ce unitati masori tu constantele astea ? Asa cum h este o constanta alcatuita din produsul a doua marimi fizice (Jxs) cred ca si celelalte constante elementare ar trebui sa aiba aceeasi structura. Ce ar reprezenta pentru tine o marime de J/s ?
P.S. Pentru domnii Gheorghe si Tudorel : Va rugam sa tineti cât de cât aproape de subiect, dar mai ales sa interveniti numai la subiectele practice, unde se vede ca va pricepeti mai bine.
OK.negativ a scris:P.S. Pentru domnii Gheorghe si Tudorel : Va rugam sa tineti cât de cât aproape de subiect, dar mai ales sa interveniti numai la subiectele practice, unde se vede ca va pricepeti mai bine.
Cand este posibil sa am si eu un raspuns la intrebarea cu care am deschis acest topic ?
Topicul întreabă „ce este un foton?”, iar în primul mesaj ai dat tu însuți un răspuns. Ce te nemulțumește la acest răspuns?
Apoi, probabil, aștepți răspuns la întrebarea „de cine sunt produși fotonii?”. Un răspuns de început ar fi că fotonii sunt emiși de atom, dar acesta ar constitui subiectul unui alt topic, din moment ce întrebarea aici este alta.
Apoi, probabil, aștepți răspuns la întrebarea „de cine sunt produși fotonii?”. Un răspuns de început ar fi că fotonii sunt emiși de atom, dar acesta ar constitui subiectul unui alt topic, din moment ce întrebarea aici este alta.
Dl. Tudorel!Nu a existat si nici nu va exista vreodata razboaie interstelare.
Imi place siguranta din raspunsul dumitale.
Ideile acestea provin din scenariile holiudiene, care au adus ceva bani scenaristilor de acolo.
Eu am argumentat ca fotonul ar fi o structura dinamica in eter de tipul motorului electric liniar. Si ar aparea ca un terasament de cale ferata, de la care lipsesc sinele si au ramas doar traversle. Am argumentat pe undeva ca forta electromagnetica, propulsoare a structurii dinamice, ar fi la echilibru cu forta de inertie la nivelul fiecarei unde. Ceeace ar asigura translatia uniform rectilinie a fotonului in vid. Acest model pare sa explice foarte bine si dualismul unda corpuscul, dar si lipsa retroradiatiei, retroradiatie ceruta de principiul Huigens-Fresnel. Dumneata ce nemultumiri ai in legatura cu acest model?
Dl.Virgil!motiv pentru care nici una nu orbiteaza exact pe un multiplu intreg al perioadei fundamentale.
Aici vorbesti despre o perioada fundamentala. Ai ajuns la vre-o relatie care da frecventa fundamentala de rotatie a planetelor din sistemul solar?
Adrian Gheorghe- Activ
Eu am prezentat si o figura si nimeni nu mi-a spus daca fotonii sunt asa . In rest nu este nici o suparare . Fiecare scrie cum crede el de cuviinta.Abel Cavasi a scris:Topicul întreabă „ce este un foton?”, iar în primul mesaj ai dat tu însuți un răspuns. Ce te nemulțumește la acest răspuns?
Depinde ce răspuns dorești, oficial sau neoficial. Conform Fizicii oficiale, fotonii nu sunt așa. Și nici conform Fizicii elicoidale.
Dl. Tudorel!Nu a existat si nici nu va exista vreodata razboaie interstelare.
Imi place siguranta din raspunsul dumitale.
Ideile acestea provin din scenariile holiudiene, care au adus ceva bani scenaristilor de acolo.
Eu am argumentat ca fotonul ar fi o structura dinamica in eter de tipul motorului electric liniar. Si ar aparea ca un terasament de cale ferata, de la care lipsesc sinele si au ramas doar traversele. Am argumentat pe undeva ca forta electromagnetica, propulsoare a structurii dinamice, ar fi la echilibru cu forta de inertie la nivelul fiecarei unde. Ceeace ar asigura translatia uniform rectilinie a fotonului in vid. Acest model pare sa explice foarte bine si dualismul unda corpuscul, dar si lipsa retroradiatiei. Retroradiatia este ceruta de aplicarea principiului Huigens-Fresnel si de oparte si de cealalta a frontului de unda. Dumneata ce nemultumiri ai in legatura cu acest model?
Dl.Virgil!motiv pentru care nici una nu orbiteaza exact pe un multiplu intreg al perioadei fundamentale.
Aici vorbesti despre o perioada fundamentala. Ai ajuns la vre-o relatie care da frecventa fundamentala de rotatie a planetelor din sistemul solar?
Adrian Gheorghe- Activ
Eu nu am nici o nemultumire , dar mi-a sarit in ochi textul tau provenit din scenariile holiudiene.Andrei Gheorghe a scris: Dumneata ce nemultumiri ai in legatura cu acest model?
Adian Gheorghe a scris: Si tot praful cosmic ar putea fi cenusa de la razboaie intrestelare.
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Mar 18 Apr 2017, 10:32, editata de 1 ori
Pagina 5 din 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Pagina 5 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum