Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 49 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 49 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
LCE in magnetismul permanent.
+2
eugen
scanteitudorel
6 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
LCE in magnetismul permanent.
Rezumarea primului mesaj :
In foarte multe situatii se discuta despre LCE , dar putin cunosc faptul ca aceasta lege nu se aplica in cazul de mai jos , deoarece lucrul mecanic generat de catre rotorul atras in campul magnetic permanent poate deveni chiar zero in cazul unei viteze de rotatie mare , iar lucrul mecanic de retinere a rotorului ,( necesar pentru revenirea la pozitia initiala), creste . Daca consumam doar energie fara sa obtinem nimic in schimb , unde se mai conserva energia din sistemul fizic ?
Astept intrebari pentru a explica fenomenele fizice care se petrec in acest dispozitiv magnetic.
In foarte multe situatii se discuta despre LCE , dar putin cunosc faptul ca aceasta lege nu se aplica in cazul de mai jos , deoarece lucrul mecanic generat de catre rotorul atras in campul magnetic permanent poate deveni chiar zero in cazul unei viteze de rotatie mare , iar lucrul mecanic de retinere a rotorului ,( necesar pentru revenirea la pozitia initiala), creste . Daca consumam doar energie fara sa obtinem nimic in schimb , unde se mai conserva energia din sistemul fizic ?
Astept intrebari pentru a explica fenomenele fizice care se petrec in acest dispozitiv magnetic.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: LCE in magnetismul permanent.
Adica asa, virgil_48 . s 1 < s 2 => H1 > H 2negativ a scris:Atentie la notiunea de câmp al unui corp, care are valoare constanta la distante egale de centrul corpului.
- Numarul mesajelor : 4989
Era vorba de corpuri ceresti ce au forma sferica, ca sa fie mai simplu, iar forta de care vorbeam e cea gravitationala. Nu imi dau seama la ce se refera desenul tau.scanteitudorel a scris:Adica asa, virgil_48 . s 1 < s 2 => H1 > H 2negativ a scris:Atentie la notiunea de câmp al unui corp, care are valoare constanta la distante egale de centrul corpului.
Stiu despre ce era vorba . Si magnetul permanent genereaza un camp, iar desenul meu demonstreaza ca si in magnetism poate fi aplicata aceiasi regula .negativ a scris:Era vorba de corpuri ceresti ce au forma sferica, ca sa fie mai simplu, iar forta de care vorbeam e cea gravitationala. Nu imi dau seama la ce se refera desenul tau.scanteitudorel a scris:Adica asa, virgil_48 . Daca ; s 1 < s 2 => H1 > H 2negativ a scris:Atentie la notiunea de câmp al unui corp, care are valoare constanta la distante egale de centrul corpului.
Poate acum intelegi desenul .
Acum e mai clar. Totusi magnetismul pare sa fie separat de gravitatie. Si daca nu, o componenta a acestuia, sau o manifestare a sarcinii electrice de alt gen decat in cazul miscarii.scanteitudorel a scris:Stiu despre ce era vorba . Si magnetul permanent genereaza un camp, iar desenul meu demonstreaza ca si in magnetism poate fi aplicata aceiasi regula .
negativ a scris:Acum e mai clar. Totusi magnetismul pare sa fie separat de gravitatie. Normal ca este .Si daca nu, o componenta a acestuia, sau o manifestare a sarcinii electrice de alt gen decat in cazul miscarii. Reformuleaza te rog, nu gasesc semantica .scanteitudorel a scris:Stiu despre ce era vorba . Si magnetul permanent genereaza un camp, iar desenul meu demonstreaza ca si in magnetism poate fi aplicata aceiasi regula .
Cele afirmate de tine mai sus pot fi demonstrate foarte usor cu dispozitivul din imagine , unde viteza creste si scade in mod vizibil .negativ a scris:In cazul unei orbite eliptice, cand corpul ce orbiteaza este mai aproape de corpul central, forta de atractie e mai mare, si pentru a compensa (in virtutea principiului conservarii energiei proprii), corpul se deplaseaza mai repede in acea regiune . Lucrul mecanic despre care vorbesti acumulat atunci cand corpul accelereaza apropiindu-se de corpul central (determinat de forta de atractie pe un anumit segment) se compenseaza cu cel pierdut tot din cauza atractiei, pe portiunea de elipsa in care corpul se departeaza de corpul central.
Adica asa cum magnetismul e generat de miscarea rectilinie a unei sarcini electrice, gravitatia poate fi data de miscarea de rotatie, sau de vibratie (mai repede de ultima).scanteitudorel a scris: Reformuleaza te rog, nu gasesc semantica .
Explicatia era pentru virgil_48, dar lui ii trebuiau calculele. Probabil ca l-a incurcat integrala aia de contur ce semnifica integrala LM pe toata lungimea traiectoriei, pe cand el socotea o integrala pe o portiune mai mica.
Explicatia era pentru virgil_48, dar lui ii trebuiau calculele. Probabil ca l-a incurcat integrala aia de contur ce semnifica integrala LM pe toata lungimea traiectoriei, pe cand el socotea o integrala pe o portiune mai mica.[/justify]
resurse de a combate integrala aceea careia i-am zis "integrala
virusarii". Daca crezi ca o poti reabilita, iti pot spune argumentele
mele pe topicul Mecanica FOIP. Sunt scrise acolo de multa vreme,
dar nu-ti pot pretinde sa stii ce am scris eu, mai ales ca atunci nu
erai frecvent pe forum. Oricum nu vom continua discutia asta aici.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
scanteitudorel a scris:
din punctul A in punctul B in spire nu v-a circula un curent electric , deoarece nu exista linii magnetice care sa le intersecteze Din punctul B in punctul C spira genereaza curent electric
Nu inteleg cum este favorizat arcul BC fata de AB , de se produce numai pe BC inductie?
Sectoarele nu au fluxuri simetrice?Sau tii cont de nesimtria introdusa de prezenta miezului in camp ?
La magnetou este clar variatia brusca de flux.
Ma intereseaza pana la ce turatie maxima poate functiona in general un magnetou.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33348
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Nu are limita de viteza , deoarece ori cum ar fi spirele in deplasarea lor sunt intersectate perpendicular de catre liniile magnetice , dar dupa o anumita viteza destul de mare nu mai apare fenomenul de rupere flux ,iar curba tensiune intensitate va fi diferita fata de aceea care apare la viteza mica. Am sa-ti fac maine un desen .eugen a scris:scanteitudorel a scris:
din punctul A in punctul B in spire nu v-a circula un curent electric , deoarece nu exista linii magnetice care sa le intersecteze Din punctul B in punctul C spira genereaza curent electric
Nu inteleg cum este favorizat arcul BC fata de AB , de se produce numai pe BC inductie? In AB liniile magnetice se deplaseaza catre rotor , se prind de acesta si se vor deplasa in sensul acelor de ceasornic pana cand rotorul va fi paralel cu axa verticala dar pe toata aceasta miscare spira plasata in crestaturi nu va fi intersectata perpendicular de catre liniile mag. In portiunea BC liniile incep sa se desprinda una cate una de rotor si astfel apare un curent in spira , evident daca circuitul electric este inchis. Grosul liniilor tot la ruperea fluxului se vor desprinde de rotor.
Sectoarele nu au fluxuri simetrice? Static da , au fluxuri simetrice dar in miscarea de rotatie rotorul tine liniile dupa el , pana la desprindere ,( flux rupt ), deci in anumite zone acestea nu mai exista pe un anumit moment. Sau tii cont de nesimtria introdusa de prezenta miezului in camp ?
Miezul nu creeaza nesimetrie , miscarea lui da. Apare fenomenul de extindere a liniilor in tot spatiul din cavitatea statorica pe un anumit moment , de concentrare pe toata lungimea rotorului, pe alt moment si evident rotatia lor in sens invers vitezei rotorului pe alt moment .
La magnetou este clar variatia brusca de flux. Tocmai din aceasta cauza , viteza mare de revenire a liniilor magnetice la t zero , induc o tensiune asa de mare.
Ma intereseaza pana la ce turatie maxima poate functiona in general un magnetou.
Doru,
Mersi de detalierea explicatiilor.
Voi mai reciti din cand in cand raspunsurile tale.
Magnetoul ma incita, ruperea brusca de flux este un fenomen la care as vrea sa analizez mai mult, pe parcurs.
Am gasit de-a lungul timpului niste materiale specifice acestui regim tranzitoriu , care poate ascunde o fenomenologie complexa.
Intr-un fel am abordat deja subiectul si experimental, la frecvente cu cat sunt mai inalte, cu atat fluxurile magnetice variaza mai rapid. Am observat ca la frecvente inalte, pe osciloscop apar anvelope simetrice sinusoidale care pentru o aceeasi marime, la frecventa joasa apar cu distorsiuni, etc.
De asemeni la tensiuni, cu cat mai inalte, cu atat se schimba comportarea .
Mai vorbim.
Mersi de detalierea explicatiilor.
Voi mai reciti din cand in cand raspunsurile tale.
Magnetoul ma incita, ruperea brusca de flux este un fenomen la care as vrea sa analizez mai mult, pe parcurs.
Am gasit de-a lungul timpului niste materiale specifice acestui regim tranzitoriu , care poate ascunde o fenomenologie complexa.
Intr-un fel am abordat deja subiectul si experimental, la frecvente cu cat sunt mai inalte, cu atat fluxurile magnetice variaza mai rapid. Am observat ca la frecvente inalte, pe osciloscop apar anvelope simetrice sinusoidale care pentru o aceeasi marime, la frecventa joasa apar cu distorsiuni, etc.
De asemeni la tensiuni, cu cat mai inalte, cu atat se schimba comportarea .
Mai vorbim.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33348
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Magnetoul ma incita, ruperea brusca de flux este un fenomen...
Atentie! Numai cu ajutorul Domnului se poate rupe campul. Crede si ti se va rupe fiule.
Doamne ajuta, Doamne Mare, Doamne miluieste!
Sunt nevoit sa deschid din nou acest topic , deoarece experimentele care au urmat , ma indreptatesc sa afirm urmatoarele .
Exista in magnetism fenomene fizice care pot alcatuii diferite sisteme fizice ce vor tine cont sau nu de LCE , dupa cum urmeaza .
1 . Din bilanul energetic total al sistemului fizic rezulta un consum de energie, energie care trebuie luata din exteriorul sistemului si pe care o notam cu minus.
2. Din bilantul energetic total obtinem valoarea zero si aici se aplica LCE.
3. Din bilantul energetic total obtinem un plus de energie , energie care este preluata din magnetii permanenti si transmisa de catr-e sistemul fizic in exterior.
Exista in magnetism fenomene fizice care pot alcatuii diferite sisteme fizice ce vor tine cont sau nu de LCE , dupa cum urmeaza .
1 . Din bilanul energetic total al sistemului fizic rezulta un consum de energie, energie care trebuie luata din exteriorul sistemului si pe care o notam cu minus.
3. Din bilantul energetic total obtinem un plus de energie , energie care este preluata din magnetii permanenti si transmisa de catr-e sistemul fizic in exterior.
scanteitudorel a scris:Sunt nevoit sa deschid din nou acest topic , deoarece experimentele care au urmat , ma indreptatesc sa afirm urmatoarele .
Exista in magnetism fenomene fizice care pot alcatuii diferite sisteme fizice ce vor tine cont sau nu de LCE (Mai sa fie!Iar incepi?) , dupa cum urmeaza .
Ce e ala-aia "LCE" ? Legea Conservarii Energiei sau Legea Curentului Electric ?
Sau "Lasati-va de Cercetare si Experimente" ?
Din capul locului trebuia sa explici ce vrei sa zici.
Sau "Lasati-va de Cercetare si Experimente" ?
Din capul locului trebuia sa explici ce vrei sa zici.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
tudorele, tu ai auzit vreo data de DOMENII MAGNETICE? Uite cum arata ele la microscop in cazul magnetului cu neodim NdFeB:
Stii ce sunt alea? Stiai ca domeniile astea iti explica cum e cu diferenta aia de care tot vorbesti tu?
Stii ce sunt alea? Stiai ca domeniile astea iti explica cum e cu diferenta aia de care tot vorbesti tu?
Nu pentru tine incep , ca tu nu ai fost in stare sa calculezi un randament. Cand ti-am postat rezultatul corect ai spus ca nu am avut acelesi profesor de fizica.Pacalici a scris:scanteitudorel a scris:Sunt nevoit sa deschid din nou acest topic , deoarece experimentele care au urmat , ma indreptatesc sa afirm urmatoarele .
Exista in magnetism fenomene fizice care pot alcatuii diferite sisteme fizice ce vor tine cont sau nu de LCE (Mai sa fie!Iar incepi?) , dupa cum urmeaza .
Alo sefu lucrez cu magneti din Cobalt -Samariu. Despre domeniile de magnetizare nu am auzit , poate aud de la tine . Astept si explicatii pentru diferentele mai mari sau mai mici pe care le obtin folosindu-ma de diferite grosimii a materialului feromagnetic, sau pentru magneti cu inductia remanenta diferita.Pacalici a scris:tudorele, tu ai auzit vreo data de DOMENII MAGNETICE? Uite cum arata ele la microscop in cazul magnetului cu neodim NdFeB:
Tot magneti sunt.scanteitudorel a scris:Alo sefu lucrez cu magneti din Cobalt -Samariu.
Pai de ce sa auzi de la mine? Uita-te la filme, ca de-aia ti le-am pus.scanteitudorel a scris:Despre domeniile de magnetizare nu am auzit , poate aud de la tine .
Sunt convins ca esti suficient de destept, ca dupa ce vezi filmele sa iti dai seama singur.scanteitudorel a scris:Astept si explicatii pentru diferentele mai mari sau mai mici pe care le obtin
scanteitudorel a scris:...folosindu-ma de diferite grosimii a materialului feromagnetic, sau pentru magneti cu inductia remanenta diferita.
Problema ta, eu nu am afirmat asa ceva, niciodata. Supozitii gresite insa.
Te las sa descoperi singur ce nu ai inteles pana acum.
Confunzi persoana. Experimentul l-am efectuat acum 30 de ani cu ajutorul unui amplificator de la un magnetofon Mayak.Pacalici a scris:Da de efectul Barkhausen ai auzit?
Pacalici a scris:Tot magneti sunt. Doar pentru tine sunt toti la fel.scanteitudorel a scris:Alo sefu lucrez cu magneti din Cobalt -Samariu.Pai de ce sa auzi de la mine? Uita-te la filme, ca de-aia ti le-am pus.scanteitudorel a scris:Despre domeniile de magnetizare nu am auzit , poate aud de la tine .
Vai de capul tau , dat de peretii din domeniile lui Blok.Sunt convins ca esti suficient de destept, ca dupa ce vezi filmele sa iti dai seama singur.scanteitudorel a scris:Astept si explicatii pentru diferentele mai mari sau mai mici pe care le obtin
Ca de obicei ,vrajeala din partea ta fara explicatii .
[quote="\"scanteitudorel la intrebat pe Pacalici De ce obtin diferente mai mari sau mai mici ........folosindu-ma de diferite grosimii a materialului feromagnetic, sau pentru magneti cu inductia remanenta diferita.
Problema ta, eu nu am afirmat asa ceva, niciodata. Supozitii gresite insa.
Te las sa descoperi singur ce nu ai inteles pana acum.[/quote]
Da tu ce ai inteles pana acum ,ca numai prostii ai scris.
Doar pentru cine vrea sa cunoasca fenomenele din fizica magnetilor permanenti .
Raportul maxim care exista intr-e doi magneti permaneti atunci cand se atrag sau se resping , (Cobalt- Samariu) este de 3,3 si prezentat de Acad. Emil Burzo. Acest raport nu poate fi atins de mine in sistemul fizic deoarece in acesta folosesc placi feromagnetice . Iar pe masura ce creste grosimea placi feromagnetice scade acest raport , ( 1,9-2,5) sau mai simplul spus scade randamentul masinii . In schimb creste puterea masinii.
De aceia este necesar sa gasesc regimul optim intr-e puterea pe unitate de masa , magnet/ feromagnet si randament.
Aceiasi situatie se intampla daca folosesc magneti din Neodim . Adica creste foarte mult puterea masinii dar randamentul va fi mai mic deoarece intr-e magnetii din Neodim N 35 raportul gasit de mine cu placa de aceiasi grosime folosita si in exemplul de mai sus este 1, 49
Mentionez ca acest raport exista intr-e fortele maxime care se manifesta la distanta zero, ( magneti / placi , magneti/ magneti).
Raportul maxim care exista intr-e doi magneti permaneti atunci cand se atrag sau se resping , (Cobalt- Samariu) este de 3,3 si prezentat de Acad. Emil Burzo. Acest raport nu poate fi atins de mine in sistemul fizic deoarece in acesta folosesc placi feromagnetice . Iar pe masura ce creste grosimea placi feromagnetice scade acest raport , ( 1,9-2,5) sau mai simplul spus scade randamentul masinii . In schimb creste puterea masinii.
De aceia este necesar sa gasesc regimul optim intr-e puterea pe unitate de masa , magnet/ feromagnet si randament.
Aceiasi situatie se intampla daca folosesc magneti din Neodim . Adica creste foarte mult puterea masinii dar randamentul va fi mai mic deoarece intr-e magnetii din Neodim N 35 raportul gasit de mine cu placa de aceiasi grosime folosita si in exemplul de mai sus este 1, 49
Mentionez ca acest raport exista intr-e fortele maxime care se manifesta la distanta zero, ( magneti / placi , magneti/ magneti).
scanteitudorel a scris:Raportul maxim care exista intr-e doi magneti permaneti atunci cand se atrag sau se resping , (Cobalt- Samariu) este de 3,3 si prezentat de Acad. Emil Burzo.
Faptul ca onorabilul Acad Burzo "zice", in stiinta nu este un argument.Asta este "marturia" ta, care iarasi nu este nu argument.
Orice om de stiinta serios, cand face o afirmatie explica argumentat de ce a facut afirmatia respectiva.Sunt convins ca si Burzo a explicat de ce.Tu insa ai sarit explicatia lui. De asta am postat filmuletele. Ca sa iti trezesc "scanteia". Da se pare ca e adormita. Cred ca ti-am cerut prea mult.
Nu e de altfel important. Tu vezi-ti de treaba ta, ca si eu imi vad de a mea.
Foarte bine faci.Pacalici a scris:scanteitudorel a scris:Raportul maxim care exista intr-e doi magneti permaneti atunci cand se atrag sau se resping , (Cobalt- Samariu) este de 3,3 si prezentat de Acad. Emil Burzo.
Faptul ca onorabilul Acad Burzo "zice", in stiinta nu este un argument.Asta este "marturia" ta, care iarasi nu este nu argument.
Orice om de stiinta serios, cand face o afirmatie explica argumentat de ce a facut afirmatia respectiva.Sunt convins ca si Burzo a explicat de ce.Tu insa ai sarit explicatia lui. De asta am postat filmuletele. Ca sa iti trezesc "scanteia". Da se pare ca e adormita. Cred ca ti-am cerut prea mult.
Nu e de altfel important. Tu vezi-ti de treaba ta, ca si eu imi vad de a mea.
scanteitudorel a scris: pe masura ce creste grosimea placi feromagnetice scade acest raport , ( 1,9-2,5) sau mai simplul spus scade randamentul masinii . In schimb creste puterea masinii.
O fi de la jigler. De obicei asta e de vina cand nu e bine reglat.
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Magnetismul in Univers .
» Nu sunt de acord cu explicaţia actuală a magnetismului planetar
» Magnetismul Terestru - o mare prostie stiintifica
» Nu sunt de acord cu explicaţia actuală a magnetismului planetar
» Magnetismul Terestru - o mare prostie stiintifica
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum