Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 18 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 17 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareilasus
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce se întâmplă cu informaţia despre curbura traiectoriei la oprirea corpului
+3
virgil_48
gafiteanu
Abel Cavaşi
7 participanți
Pagina 1 din 4
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Ce se întâmplă cu informaţia despre curbura traiectoriei la oprirea corpului
Ce se întâmplă cu informația despre curbura traiectoriei unui corp, atunci când un corp se oprește din mișcare?
Știm că pentru a evalua curbura unei traiectorii trebuie să calculăm valoarea unei fracții al cărei numitor este modulul vitezei (la puterea a treia). Dar dacă modulul vitezei se anulează, această fracție nu mai poate fi evaluată. Așadar, se conservă informația despre curbură în interacțiuni care opresc corpul?
Știm că pentru a evalua curbura unei traiectorii trebuie să calculăm valoarea unei fracții al cărei numitor este modulul vitezei (la puterea a treia). Dar dacă modulul vitezei se anulează, această fracție nu mai poate fi evaluată. Așadar, se conservă informația despre curbură în interacțiuni care opresc corpul?
Re: Ce se întâmplă cu informaţia despre curbura traiectoriei la oprirea corpului
Informatia intra in peretele (obstacolul) care opreste corpul din traiectorie. (se presupune ciocnirea plastica, corpul se lipeste de perete)
Deci peretele va capata impulsul liniar si rotational corespunzator si se va misca ca atare in continuare. p1=p2
Doar energia se transforma in caldura in momentul impactului.
Boxerii stiu asta si dau pumnii rotitori cu efect suplimentar.
Deci peretele va capata impulsul liniar si rotational corespunzator si se va misca ca atare in continuare. p1=p2
Doar energia se transforma in caldura in momentul impactului.
Boxerii stiu asta si dau pumnii rotitori cu efect suplimentar.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Ce se întâmplă cu informaţia despre curbura traiectoriei la oprirea corpului
Una peste alta raspunsul consider ca este SE PIERDE. Dar arAbel Cavaşi a scris:Ce se întâmplă cu informația despre curbura traiectoriei unui corp, atunci când un corp se oprește din mișcare?
trebui sa precizezi daca "se opreste" sau "este oprit".
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Curbura traiectoriei unui corp aflat in afara unui camp central, consta intr-un cuplu de forte. Forta este produsul dintre masa si acceleratie. Daca corpul se opreste inseamna ca acceleratia devine zero, deci cuplul se anuleaza, si informatia dispare.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Deci, unii ziceți că informația rămâne în Univers, undeva, alții spuneți că se pierde. Și eu aș crede că se pierde, din moment ce curbura unui corp în repaus este imposibil să mai fie determinată.
Dar, haideți să concretizăm și mai mult, pentru cei care au sugerat că informația rămâne în Univers. Să presupunem că două bile de mase egale vin una spre alta cu aceeași viteză și se ciocnesc. Bineînțeles, după ciocnire ele se opresc, amândouă, deci nu mai putem determina curbura niciuneia. Unde mai este informația despre curbură în acest caz?
Dar, haideți să concretizăm și mai mult, pentru cei care au sugerat că informația rămâne în Univers. Să presupunem că două bile de mase egale vin una spre alta cu aceeași viteză și se ciocnesc. Bineînțeles, după ciocnire ele se opresc, amândouă, deci nu mai putem determina curbura niciuneia. Unde mai este informația despre curbură în acest caz?
Nu crezi ca acorzi o importanta exagerata acestei notiuniAbel Cavaşi a scris:Deci, unii ziceți că informația rămâne în Univers, undeva, alții spuneți că se pierde. Și eu aș crede că se pierde, din moment ce curbura unui corp în repaus este imposibil să mai fie determinată.
numita informatie? Crezi ca ea exista si in afara materiei
cenusii? Si considerarea ei ca ceva obiectiv, aduce vreo
contributie la descifrarea realitatii si a Universului sau mai
mult le complica?
Am mai auzit pe forum diverse ciudatenii pe aceasta tema
si ma intreb daca nu umbla unii dupa cai verzi pe pereti ca
sa-si faca un nume. Nu ma refer la tine!
virgil_48- Foarte activ
Informația ESTE obiectivă. Studiul conservativității ei, de exemplu, în apropierea orizontului găurilor negre ridică mari probleme fizice și filozofice.
Aici mai jos despre cai verzi pe pereti si poate si despre FOIP:virgil_48 a scris: Am mai auzit pe forum diverse ciudatenii pe aceasta tema
si ma intreb daca nu umbla unii dupa cai verzi pe pereti ca
sa-si faca un nume.
Numai un FOIP informat devine materie, altfel e o bashina a la virgil_48, ""fuse si se duse"".
Informatia inseamna putere si energie.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Informaterie
http://www.anticariat.net/p/206605/Informatia-materiei-Mihai-Draganescu
http://www.anticariat.net/p/217282/Profunzimile-lumii-materiale-Mihai-Draganescu
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Sa ma anunti si pe mine când vei afla ca un asteroid informatgafiteanu a scris:
Informatia inseamna putere si energie.
a ocolit Pamantul.
virgil_48- Foarte activ
un dezinformat a scris:Ce se întâmplă cu informația despre curbura traiectoriei unui corp, atunci când un corp se oprește din mișcare?
Aveti o grava problema, nu stiti.... CE/CINE ESTE INFORMATIA!
In loc sa va intrebati CE SE INTAMPLA CU EA...nu-i mai bine sa aflati CINE/CE ESTE EA?
Nu va impacientati..."maimuticile savante" fac la fel, vorbesc chiar de informatia care intra/iese din gauri negre, fara a sti CE/CINE este ea!
FACETI UN PAS LOGIC, incercati sa intelegeti...CE ESTE INFORMATIA! (va este utila Teoria Unificata)
GANDITI, INFORMATIA SE TRANSMITE!...este incapsulata chiar in ELICEA ADN/ARN...este TRANSPUSA IN REALITATE!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23111
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Dacă cumva vă gândiți să postați ceva pe physicsforums, aveți grijă să vă încadrați în limitele lor de gândire, că altfel e bai. La început tabără pe tine „deștepții” forumului, apoi îți închid topicul la plezneală că n-ai „respectat deontologia științifică”. Nu contează că ei nu ți-au răspuns la problema ridicată, ci contează să-i lingi cu deontologia.
Asa ca nu mai spune tu despre forumul nostru ca este blestemat.Abel Cavaşi a scris:Dacă cumva vă gândiți să postați ceva pe physicsforums, aveți grijă să vă încadrați în limitele lor de gândire, că altfel e bai. La început tabără pe tine „deștepții” forumului, apoi îți închid topicul la plezneală că n-ai „respectat deontologia științifică”. Nu contează că ei nu ți-au răspuns la problema ridicată, ci contează să-i lingi cu deontologia.
Libertatea de expresie si gandire neangradita nu este putin lucru
pe o platforma publica. In general in public si in anonimat multi
vor sa se arate mai destepti si mai exigenti decat sunt de fapt.
Despre informatia privind curbarea traiectoriei, stii parerea mea
si fara sa repet: este o notiune artificiala si inutila. Dar asta nu
trebuie sa te descurajeze fiindca eu nu ma incadrez la "destepti".
virgil_48- Foarte activ
Dacă e doar o părere, atunci părerea mea despre păreri este că avem prea multe păreri neargumentate. Ar fi cazul să mai urci o treaptă și să încerci să schimbi ceva, pentru cultura ta generală măcar.virgil_48 a scris:Despre informatia privind curbarea traiectoriei, stii parerea mea si fara sa repet: este o notiune artificiala si inutila.
Asa a fost pana de curand si pe acest onor forum, ca pe
https://www.physicsforums.com/threads/the-information-about-the-curvature-on-the-rest.889930/.
Erau cativa "moderatori" prea zelosi, care tineau cu dintii de propria "....ologie".
Intre timp unii au mai facut un pas-doi inapoi, cand au mai citit si ei de unele si de altele din lumea larga de pe net. Au vazut ca se fluiera si in biserica iar sfintii au si ei cornite si codite.
....ologia, bat-o vina este un cofraj, un corset, din care nu ai voie sa iesi fara sa suferi blasfemii.
https://www.physicsforums.com/threads/the-information-about-the-curvature-on-the-rest.889930/.
Erau cativa "moderatori" prea zelosi, care tineau cu dintii de propria "....ologie".
Intre timp unii au mai facut un pas-doi inapoi, cand au mai citit si ei de unele si de altele din lumea larga de pe net. Au vazut ca se fluiera si in biserica iar sfintii au si ei cornite si codite.
....ologia, bat-o vina este un cofraj, un corset, din care nu ai voie sa iesi fara sa suferi blasfemii.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Vin 21 Oct 2016, 08:59, editata de 1 ori
Asa am patit si eu cu astialalti.Abel Cavaşi a scris:Dacă cumva vă gândiți să postați ceva pe physicsforums, aveți grijă să vă încadrați în limitele lor de gândire, că altfel e bai. La început tabără pe tine „deștepții” forumului, apoi îți închid topicul la plezneală că n-ai „respectat deontologia științifică”. Nu contează că ei nu ți-au răspuns la problema ridicată, ci contează să-i lingi cu deontologia.
Cat despre problema pusa de tine, nu stiu daca informatia exista in relativitate, parca doar in mecanica quantica e o chestie.
theMisuser- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 507
Puncte : 11362
Data de inscriere : 25/02/2016
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)Reactionless drive
Da, am umblat și eu pe-acolo. Trebuie luptat cu sistemul ca să le poți deschide măcar unora mintea.theMisuser a scris:Asa am patit si eu cu astialalti.
Nu înțeleg ce vrei să spui aici. Informația despre curbura traiectoriei nu există în relativitate?Cat despre problema pusa de tine, nu stiu daca informatia exista in relativitate, parca doar in mecanica quantica e o chestie.
Mpai... In realitatea noastra de zi cu zi avem entropie, directie a timpului.Abel Cavaşi a scris:Nu înțeleg ce vrei să spui aici. Informația despre curbura traiectoriei nu există în relativitate?
Asta inseamna ca sfarsitul e o chestie calduta cu de toate amestecate.
Adica informatia nu e o chestie conservabila.
In mecanica cuantica n-avem entropie (adica incearca unii sa bage da' mai vedem).
Probabil ca in momentul cand intra/incape entropia in quantica, se impaca si relativitatea cu ea si facem teoria unificata
theMisuser- Activ
Ok, dar tot nu mi-ai răspuns la întrebarea dacă informația despre curbura traiectoriei există sau nu există în relativitate...
Mesaje private nu poti da, daca scrii diverse in mesajul principal se cheama ca ii agresezi (am gasit undeva pe la metadiscutii aspectul), deci daca e o idee noua si le e lene s-o analizeze, ti-o taie si hai papapa la revedere.Abel Cavaşi a scris:
Da, am umblat și eu pe-acolo. Trebuie luptat cu sistemul ca să le poți deschide măcar unora mintea.
Pe scurt, tre' sa freci same old same old si ei sa te uimeasca cu genialitatea lor
Intr-o alta discutie pe o tema similara, unul dintre moderatori spunea, dupa mai multe insistente, ca daca intrebarea pusa se poate analiza cu fizica curenta si rezulta o idee noua, atunci se poate accepta de catre site.
Eu nu le-am propus fizici noi (interzise expres), eu le-am propus o situatie noua. Dar, cum nu se dicuta despre ce anume ai acolo (decat daca eventual ma duc si la metadiscutii sa ma plang de problema), ti-o taie si ti-o da la rate.
Evident, ca sa ajungi sa te plangi la metadiscutii, tre' sa ai nujce puncte adunate inainte, altfel ai pumnu-n gura cu pana la cot.
Adica dupa mintea lor, vii si mananci kk de 10 ori cu succes, frecand same old same old, ei iti dau o nota de buna purtare si abia apoi poti veni cu vreo idee nastrusnica.
Cam ca democratia noastra : vrei sa faci partid nou ? Aduna nene semnaturi pt. candidatura cat unu vechi ! Altfel joci pe tusa.
theMisuser- Activ
As zice ca exista dar nu e o cantitate conservabila.Abel Cavaşi a scris:Ok, dar tot nu mi-ai răspuns la întrebarea dacă informația despre curbura traiectoriei există sau nu există în relativitate...
La ciocnire apare caldura, care se radiaza inspre absolut, entropia si "poof", a disparut
theMisuser- Activ
Ai descris de minune sistemul! Exact așa este! Și așa e și în toată Știința actuală. De-aia s-a născut acest forum. Aici e singurul loc în care nu se aplică asemenea mizerii.theMisuser a scris:Mesaje private nu poti da, daca scrii diverse in mesajul principal se cheama ca ii agresezi (am gasit undeva pe la metadiscutii aspectul), deci daca e o idee noua si le e lene s-o analizeze, ti-o taie si hai papapa la revedere.
Pe scurt, tre' sa freci same old same old si ei sa te uimeasca cu genialitatea lor
Intr-o alta discutie pe o tema similara, unul dintre moderatori spunea, dupa mai multe insistente, ca daca intrebarea pusa se poate analiza cu fizica curenta si rezulta o idee noua, atunci se poate accepta de catre site.
Eu nu le-am propus fizici noi (interzise expres), eu le-am propus o situatie noua. Dar, cum nu se dicuta despre ce anume ai acolo (decat daca eventual ma duc si la metadiscutii sa ma plang de problema), ti-o taie si ti-o da la rate.
Evident, ca sa ajungi sa te plangi la metadiscutii, tre' sa ai nujce puncte adunate inainte, altfel ai pumnu-n gura cu pana la cot.
Adica dupa mintea lor, vii si mananci kk de 10 ori cu succes, frecand same old same old, ei iti dau o nota de buna purtare si abia apoi poti veni cu vreo idee nastrusnica.
Cam ca democratia noastra : vrei sa faci partid nou ? Aduna nene semnaturi pt. candidatura cat unu vechi ! Altfel joci pe tusa.
Am impresia că îți ascunzi ceața din minte în spatele unui limbaj împopoțonat cu tot felul de noțiuni inutile. Elimină ceața cu convingere! Bun. Am înțeles că mai nou există totuși informația despre curbură în relativitate. Așa e?theMisuser a scris:As zice ca exista dar nu e o cantitate conservabila.Abel Cavaşi a scris:Ok, dar tot nu mi-ai răspuns la întrebarea dacă informația despre curbura traiectoriei există sau nu există în relativitate...
La ciocnire apare caldura, care se radiaza inspre absolut, entropia si "poof", a disparut
Apoi rămâne să mai povestim despre conservativitatea ei. Confirmă-mi întâi (mai categoric) dacă există informația despre curbură în relativitate.
TheMisuser a scris:Mesaje private nu poti da, daca scrii diverse in mesajul principal se cheama ca ii agresezi (am gasit undeva pe la metadiscutii aspectul), deci daca e o idee noua si le e lene s-o analizeze, ti-o taie si hai papapa la revedere.
Pe scurt, tre' sa freci same old same old si ei sa te uimeasca cu genialitatea lor Smile
Vezi? La noi e invers, te lucreaza la reputatie, iti interzice sa iti apreciezi colegii, declara site-ul blestemat, etc....
Cum ar zice unii: " Aceeasi Marie da...cu alta palarie".
Concluzie: Poti sa ai dreptate , da ...numa in curtea ta. Ai iesit din curte, te baneaza, ca cica te impotrivesti democratiei declarate pe frontispiciu. Tot mai bine aici. Strainu` ii chitros!
Pai exista dar entropia o sterge.Abel Cavaşi a scris:
Am impresia că îți ascunzi ceața din minte în spatele unui limbaj împopoțonat cu tot felul de noțiuni inutile. Elimină ceața cu convingere! Bun. Am înțeles că mai nou există totuși informația despre curbură în relativitate. Așa e?
Apoi rămâne să mai povestim despre conservativitatea ei. Confirmă-mi întâi (mai categoric) dacă există informația despre curbură în relativitate.
Ai putea sa reduci problema la particule elementare si atunci nu se mai sterge Devine "alta" informatie.
edit - iar in caz de particule elementare, nu discutam de gravitatie
Ultima editare efectuata de catre theMisuser in Vin 21 Oct 2016, 10:30, editata de 1 ori (Motiv : completare)
theMisuser- Activ
Off! Cum adică „există, dar entropia o șterge”? Când există? Înainte să aibă loc oprirea corpului?theMisuser a scris:Pai exista dar entropia o sterge.
Ai putea sa reduci problema la particule elementare si atunci nu se mai sterge Devine "alta" informatie.
Exista pana sa se opreasca, da.Abel Cavaşi a scris:Off! Cum adică „există, dar entropia o șterge”? Când există? Înainte să aibă loc oprirea corpului?
Apoi este transformata in caldura.
Apoi entropia amesteca treaba.
In lumea cuantica, lucram cu particule elementare care au diferite proprietati. Proprietatile lor (cica) nu se sterg, ele doar interactioneaza (si au efecte).
Acum, este la alegerea ta sa consideri daca informatia care se poate sterge exista vreodata.
theMisuser- Activ
Cum ziceam mai devreme inainte sa imi fie stearsa, in mod democratic, postarea:
Q.E.D.!
Informația este obiectivă? Adică, există față de orice observator? Dacă da, atunci ea ar trebui să existe și față de observatorul care vede corpul în repaus. Nu-i așa?theMisuser a scris:Exista pana sa se opreasca, da.
Apoi este transformata in caldura.
Apoi entropia amesteca treaba.
[Offtopic]{Păcăliciule, nu mai insista. Nu convingi pe nimeni, ci devii caraghios. Ți-am șters postarea tocmai ca să nu devii caraghios, dar, mna, dacă tu vrei neapărat...}[/Offtopic]
Sa spun altfel, fiecare particula din corp, are o inormatie care nu se sterge.
Informatiile astea la un loc dau traiectoria corpului (sa zicem ca ignoram gravitatia acum, merg in linie dreapta).
Vin corpurile si se contopesc.
Informatiile elementare se schimba, nu se pierd.
Informatia traiectoriei corpurilor dispare.
Putem considera informatia corpurilor ca fiind o grupare de informatii ale unor particule.
Cand particulele se amesteca, corpurile se amesteca si devin un corp nou, cu o informatie noua.
Ceea ce numeam noi initial informatie despre o traiectorie nu mai exista.
(nu mai avem acelasi grup de particule)
Avem un nou grup de particule, cu o alta suma de informatii.
Particulele elementare insa, dpldv, au facut niste schimbari dar au in cotinuare fiecare cate o informatie.
Informatiile astea la un loc dau traiectoria corpului (sa zicem ca ignoram gravitatia acum, merg in linie dreapta).
Vin corpurile si se contopesc.
Informatiile elementare se schimba, nu se pierd.
Informatia traiectoriei corpurilor dispare.
Putem considera informatia corpurilor ca fiind o grupare de informatii ale unor particule.
Cand particulele se amesteca, corpurile se amesteca si devin un corp nou, cu o informatie noua.
Ceea ce numeam noi initial informatie despre o traiectorie nu mai exista.
(nu mai avem acelasi grup de particule)
Avem un nou grup de particule, cu o alta suma de informatii.
Particulele elementare insa, dpldv, au facut niste schimbari dar au in cotinuare fiecare cate o informatie.
theMisuser- Activ
Daca obiectele raman intregi, poti recupera informatia initiala (ca informatie comuna a unui grup de particule) dupa ciocnire.Abel Cavaşi a scris:Informația este obiectivă? Adică, există față de orice observator? Dacă da, atunci ea ar trebui să existe și față de observatorul care vede corpul în repaus. Nu-i așa?
Dar asta ar insemna o ciocnire elastica.
Si atunci nu mai avem entropie care sa ne incurce treaba.
Daca ciocnirea e plastica, vine entropia si ne fura informatia.
theMisuser- Activ
Continut sponsorizat
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 1 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum