Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 48 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 48 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Despre semnificatia masei particulelor.
+4
virgil_48
gafiteanu
negativ
virgil
8 participanți
Pagina 7 din 8
Pagina 7 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Despre semnificatia masei particulelor.
Rezumarea primului mesaj :
Un alt mod de a intelege cum iau nastere particulele, si ce inteles are masa acestora.
Un alt mod de a intelege cum iau nastere particulele, si ce inteles are masa acestora.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Despre semnificatia masei particulelor.
Dl.Negativ!Totusi, de ce E=hν ?
In produsul W=h*Ff (eu folosesc notatia W pentru energie, ca sa nu se confunde cu intensitatea E a campului electric si Ff pentru frecventa fotonului, pentru ca litera greceasca niu sa nu se confunde cu litera v de la viteza), frecventa Ff reflecta numarul evenimentelor ce se petrec in unitatea de timp, intr-o secunda. Dar produsul h*Ff reflecta numarul evenimentelor ce se produc intr-o fractiune din unitatea de timp, cat este durata fotonului Tauf. Acest fapt iseamna ca informatia asupra duratei fotonului Tauf, este continuta in factorul h (in constanta de actiune). Eu am gasit ca acest factor se poate scrie sub forma:
Adica este argumentarea pentru exact ce am spus intr-o postare anterioara.
Adrian Gheorghe- Activ
- Numarul mesajelor : 790
Data de inscriere : 02/08/2014
Tot nu fac legatura între notiunea de pulsatie (care în opinia mea descrie foarte precis un fenomen) si ceea ce vrei sa descrii. Cred ca nu ai gasit genul proxim potrivit pentru ceea ce vrei sa definesti. Daca este lucrul la care ma gândesc eu, adica daca tu consideri ca elementele constituente ale vidului fac ca "eterul" sa vibreze, lucru care influenteaza si particulele, este gresit.virgil a scris:Zero nu exista in natura decat ca rezultat al unei sume algebrice a doua valori egale si de semne contrare. Asta are legatura cu propagarea undelor, cu producerea perechilor de particule-antiparticule, dar nu are legatura cu pulsatiile de care vorbesc eu.
Pentru d-l Adrian Gheorghe : Maruntirea asta la infinit a duratelor, particulelor si a orice altceva, este meteahna fizicii moderne. Nu va acuz sau critic pentru ca ati preluat un model de gândire aproape generalizat, doar va informez ca nu este corecta abordarea si trebuie sa va ganditi la altceva. Pâna atunci, doar uitati tot ce stiti si luati-o de la capat cu alte premise daca doriti sa aveti un schimb real de idei aici.
Dl.Negativ!
1) Imi pare ca si eu am aratat pe undeva ca nu putem merge cu maruntirea particulelor elementare ale substantei, pana la infinit. Si evident ca nici maruntirea duratelor (a timpilor) nu poate sa mearga pana la infinit. Totusi experimentele fizice ne arata ca exista o multime imensa de fenomene fizice, care au durate foarte scurte. Si aceste fenomene trebuiesc masurate, adica trebuiesc comparate cu fenomene etalon, constante, foarte bine cunoscute.
2) Gandirea mea fizica este curat mecanicista si se bazeaza pe (conserva) idei din fizica oficiala. Care ne spune ca forta este presiunea ori suprafata, dar si masa ori acceleratia F=p*S=m*a, lucrul mecanic si energia este egal cu forta ori deplasarea L=W=F*l, puterea este forta ori viteza P=F*v, energia este puterea ori timpul, W= P*t, s.a. Ideea noua pe care o aduc este identitatea dimensionala masa-sarcina. Aceasta identitate imi spune ca, din punct de vedere al dimensiunilor fizice, tensiunea (potentialul) este viteza la puterea doua U=v^2, curentul electric este viteza la puterea a treia I=v^3, forta este viteza la puterea a patra F=v^4, puterea este viteza la puterea a cincea P=v^5.
1) Imi pare ca si eu am aratat pe undeva ca nu putem merge cu maruntirea particulelor elementare ale substantei, pana la infinit. Si evident ca nici maruntirea duratelor (a timpilor) nu poate sa mearga pana la infinit. Totusi experimentele fizice ne arata ca exista o multime imensa de fenomene fizice, care au durate foarte scurte. Si aceste fenomene trebuiesc masurate, adica trebuiesc comparate cu fenomene etalon, constante, foarte bine cunoscute.
2) Gandirea mea fizica este curat mecanicista si se bazeaza pe (conserva) idei din fizica oficiala. Care ne spune ca forta este presiunea ori suprafata, dar si masa ori acceleratia F=p*S=m*a, lucrul mecanic si energia este egal cu forta ori deplasarea L=W=F*l, puterea este forta ori viteza P=F*v, energia este puterea ori timpul, W= P*t, s.a. Ideea noua pe care o aduc este identitatea dimensionala masa-sarcina. Aceasta identitate imi spune ca, din punct de vedere al dimensiunilor fizice, tensiunea (potentialul) este viteza la puterea doua U=v^2, curentul electric este viteza la puterea a treia I=v^3, forta este viteza la puterea a patra F=v^4, puterea este viteza la puterea a cincea P=v^5.
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13954
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Masurarea stadiilor intermediare ale transformarior nu poate avea logica în lipsa cunoasterii marimilor masurate.
Vad ca sariti foarte usor de la fenomene simple la complexe si nu realizati diferentele de scara si model de comportament al fenomenelor, comparându-le.
Daca puteti sa comparati durata unei secunde cu lungimea unui metru, eu va cred. Pâna atunci insa...
Vad ca sariti foarte usor de la fenomene simple la complexe si nu realizati diferentele de scara si model de comportament al fenomenelor, comparându-le.
Daca puteti sa comparati durata unei secunde cu lungimea unui metru, eu va cred. Pâna atunci insa...
Ce am uitat sa mentionez in mesajul anterior, este ca de la identitatea dimensionala masa-sarcina rezulta de asemenea ca esenta fizica a inductiei magnetice B este frcventa f. La fel si conductanta este tot frcventa f. Iar densitatea masei ro este patratul frcventei (ro)=(f^2) si deci densitatea masei este in esenta patratul inductiei magnetice (ro)=B^2. De asemenea presiunea este data de patratul acceleratiei p=a^2. Cu aceste relatii am incercat modelarea structurilor dinamice ale particulelor elementare. Si am gasit, ca toate ar fi structuri similare motorului electric, in care am cautat acelasi echilibru intre forta electromagnetica, propulsoare si forta de inertie, la nivelul undelor stationare ale particulelor, nascute din interferenta constructiva a fotonilor gama corespunzatori.
Ce am uitat sa mentionez in mesajul anterior, este ca de la identitatea dimensionala masa-sarcina rezulta de asemenea ca esenta fizica a inductiei magnetice B este frcventa f. La fel si conductanta este tot frcventa f. Iar densitatea masei ro este patratul frcventei (ro)=(f^2) si deci densitatea masei este in esenta patratul inductiei magnetice (ro)=B^2. De asemenea presiunea este data de patratul acceleratiei p=a^2. Cu aceste relatii am incercat modelarea structurilor dinamice ale particulelor elementare. Si am gasit, ca toate ar fi structuri similare motorului electric, in care am cautat acelasi echilibru intre forta electromagnetica, propulsoare si forta de inertie, la nivelul undelor stationare ale particulelor, nascute din interferenta constructiva a fotonilor gama corespunzatori.
Adrian Gheorghe- Activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Pulsatia este o jumatate de oscilatie, adica ori numai partea de sus a sinusoidei unei oscilatii, ori numai partea de jos.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 06 Apr 2017, 21:40, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Da, asa ar fi mai bine. Asta corespunde cu "zvâc"-ul ? Daca e vorba numai de partea ascendenta a sinusoidei oscilatiei, da; a doua parte a sinusoidei e data de raspunsul mediului. Si uite-asa ajungem sa ne întelegem.virgil a scris:Pulsatia este o jumatate de oscilatie, adica ori numai partea de sus a sinusoidei unei oscilatii, ori numai partea de jos.
Eu cred ca identitatea dimensionala masa-sarcina ne ajuta sa stabilim esenta fizica a marimilor fizice pe care le masuram. Adica identitatea dimensionala masa-sarcina ne da semantica exacta a conceptelor fizice. Aceasta semantica este concretizata in sistemul bidimensional al marimilor fizice (S.B.M.F.). Si regret ca nu pot sa postez aici fisierul cu tabelul pe cateva pagini al acestui sistem.
Adrian Gheorghe- Activ
Legat de corelatia cu Pi a raportului de mase, diferentele numerice vin de la echivalarea energiei cu E=mc2.virgil a scris: In ce priveste miu si epsilon pe care le identifici cu pi la o anumita putere, este foarte interesant si frumos, pentru ca si eu am gasit anumite corelatii in care intervine pi.
Aici intervine lungimea efectiva a metrului, care în fizica actuala este mai mare decât ar fi normal. Desi ideea este mai veche, am revazut acum logica socotelilor si este corect ce spun.
Independent de marimea metrului, numarul pi ramane acelasi, pentru ca se imparte circumferinta cercului "Cc" la diametrul "D" acestuia; pi=Cc/D ; ambele valori se masoara in aceiasi unitate de lungime, indiferent care o fi. Energia cinetica este egala cu energia de vibratie, conform expresiei; mc^2=h.niu ; Diferentele care apar sunt din transformarile unitatilor de masura electrice in unitati de masura mecanice. Desiur mai sunt niste diferente de masuratori. Spre exemplu raportul maselor da o valoare iar raportul frecventelor da alta valoare apropiata dar nu exacta, fapt ce se vede din rapoartele anexate aici.negativ a scris:Legat de corelatia cu Pi a raportului de mase, diferentele numerice vin de la echivalarea energiei cu E=mc2.virgil a scris: In ce priveste miu si epsilon pe care le identifici cu pi la o anumita putere, este foarte interesant si frumos, pentru ca si eu am gasit anumite corelatii in care intervine pi.
Aici intervine lungimea efectiva a metrului, care în fizica actuala este mai mare decât ar fi normal. Desi ideea este mai veche, am revazut acum logica socotelilor si este corect ce spun.
virgil- Moderator
Eu spun ca raportul 1/ 6∙π5=1/ 1836.1181087116884 este cel corect. Trebuie vazut daca înlocuind lungimea metrului în expresia masei, raportul maselor nu cumva este cel de mai sus... Voi mai verifica unele conditii referitoare la transcendenta.
Asa ca vreau sa vin cu observatia ca putem avea electroni cu sarcina pozitiva (pozitron) si proton cu sarcina negativa (antiproton).
Din observatia asta consider ca partea cea mai interesanta e ca putem avea la aceiasi masa o sarcina cu semn schimbat (electron - pozitron).
Adica sarcina este un efect oarecum optional al masei.
Si inca o obvservatie. Observ pe aici numarul par ca raport intre masa electronului si a protonului.
Daca avem raport par (1836), avem nr. par de sarcini. Caz in care avem sarcina protonului ori 0 ori 2 sarcini ale electronului. Exceptie exact sarcina electronului (cu semn schimbat).
Deci cumva raportul de mase ar trebui sa fie impar mai degraba decat par.
edit - si sarcinile astea 1837 oare cum vin distribuite la 3 quarci ? ma intreb si eu de ce asa
Asa ca vreau sa vin cu observatia ca putem avea electroni cu sarcina pozitiva (pozitron) si proton cu sarcina negativa (antiproton).
Din observatia asta consider ca partea cea mai interesanta e ca putem avea la aceiasi masa o sarcina cu semn schimbat (electron - pozitron).
Si inca o obvservatie. Observ pe aici numarul par ca raport intre masa electronului si a protonului.
Daca avem raport par (1836), avem nr. par de sarcini. Caz in care avem sarcina protonului ori 0 ori 2 sarcini ale electronului. Exceptie exact sarcina electronului (cu semn schimbat).
edit - si sarcinile astea 1837 oare cum vin distribuite la 3 quarci ? ma intreb si eu de ce asa
Ultima editare efectuata de catre theMisuser in Joi 29 Iun 2017, 17:09, editata de 1 ori (Motiv : completare)
theMisuser- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 507
Puncte : 11362
Data de inscriere : 25/02/2016
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)Reactionless drive
AAa..... Si mai mi-am amintit o observatie pe care am facut-o citind topicul.
Despre sursa neutronilor. Cumva, ca ar accepta neutrini de pe aiurea.
Din cate retin de prin popularizarea stiintei, cica neutronii s-ar obtine gravitational, cand o stea nu ajunge gaura neagra si nici nu face poc din prima ci devine stea neutronica.
Adica sunt impinsi cu forta electronii in nucleu si hop-top=>neutroni.
Din cate retin de prin popularizarea stiintei, cica neutronii s-ar obtine gravitational, cand o stea nu ajunge gaura neagra si nici nu face poc din prima ci devine stea neutronica.
theMisuser- Activ
Antiparticulele au si masa negativa, deci epsilon la randul lui trebuie sa aiba semnul plus sau minus. Deoarece noi suntem un produs al materiei pozitive, nu s-a dezvoltat suficient o fizica a lumii negative compusa din antimaterie. Dupa cum am aratat pe alt topic, sarcina reprezinta un impuls global, deci semnul plus sau minus nu poate fi dat decat de masa. Ce este masa negativa? acea expresie simetrica a materiei in care toate proprietatile sunt proiectate in '"oglinda".theMisuser a scris:Am citit cat de cat topicul asta si n-am observat antimateria pe niciunde (o fi, da' n-am vazut).
virgil- Moderator
Intai au existat neutronii si apoi stelele neutronice despre care nu avem decat pareri. Dar reintoarcerea materiei spre izvoare cred ca este un ciclu firesc, si cum atomii s-au nascut din neutroni, adica niste neutroni "inflamati" care si-au eliberat neutrinii in spatiu, devenind atomi de hidrogen, inseamna ca si procesul reversibil este posibil in anumite situatii, si putem avea si stele neutronice, ca fiind o stare opusa a stelelor din hidrogen, cand acestea si-au pierdut din neutrino, apoi recastiand neutrino se retransforma in starea initiala de stele neutronice. Deci stelele neutronice sunt atat la aparitia cat si la sfarsitul ciclului stelar.theMisuser a scris:AAa..... Si mai mi-am amintit o observatie pe care am facut-o citind topicul.
virgil- Moderator
Problema cu antiparticulele e simpla. Ideea e ca din calcul nu reiese o masa negativa, ci doar influenteaza mediul diferit, doar μ0 , adica permeabilitatea magnetica are semn negativ, asa cum face sarcina electrica. Deosebirea este ca masa influenteaza directia câmpului magnetic.
Câmpul gravitational e un fel de suma a celor 3 câmpuri : masic, electric si magnetic. În ceea ce priveste câmpul masic, este limita dincolo de care apare "forta tare".
Mie mi se pare ca 1836 se imparte exact la 3 si e egal cu 612, iar 1836 nu e chiar 1836, ci 1836.1181087116884. O sa ma mai gândesc la un raspuns mai clar.
Câmpul gravitational e un fel de suma a celor 3 câmpuri : masic, electric si magnetic. În ceea ce priveste câmpul masic, este limita dincolo de care apare "forta tare".
Mie mi se pare ca 1836 se imparte exact la 3 si e egal cu 612, iar 1836 nu e chiar 1836, ci 1836.1181087116884. O sa ma mai gândesc la un raspuns mai clar.
..from link..virgil a scris:Antiparticulele au si masa negativa, deci epsilon la randul lui trebuie sa aiba semnul plus sau minus. Deoarece noi suntem un produs al materiei pozitive, nu s-a dezvoltat suficient o fizica a lumii negative compusa din antimaterie. Dupa cum am aratat pe alt topic, sarcina reprezinta un impuls global, deci semnul plus sau minus nu poate fi dat decat de masa. Ce este masa negativa? acea expresie simetrica a materiei in care toate proprietatile sunt proiectate in '"oglinda".
The overwhelming consensus among physicists is that antimatter has positive mass and should be affected by gravity just like normal matter. Direct experiments on neutral antihydrogen have not been sensitive enough to detect any difference between the gravitational interaction of antimatter, compared to normal matter.[21]
Bubble chamber experiments provide further evidence that antiparticles have the same inertial mass as their normal counterparts. In these experiments, the chamber is subjected to a constant magnetic field that causes charged particles to travel in helical paths, the radius and direction of which correspond to the ratio of electric charge to inertial mass. Particle–antiparticle pairs are seen to travel in helices with opposite directions but identical radii, implying that the ratios differ only in sign; but this does not indicate whether it is the charge or the inertial mass that is inverted. However, particle–antiparticle pairs are observed to electrically attract one another. This behavior implies that both have positive inertial mass and opposite charges; if the reverse were true, then the particle with positive inertial mass would be repelled from its antiparticle partner.
Pai parerea e ca nu ai nevoie de neutrini ca sa obtii un neutron, e destul sa comprimi materia pana ajunge electronul pe proton, moment in care obtii un neutrino (adica neutrino nu e necesar ci iese singur).virgil a scris:
Intai au existat neutronii si apoi stelele neutronice despre care nu avem decat pareri.
Ultima editare efectuata de catre theMisuser in Vin 30 Iun 2017, 04:48, editata de 1 ori (Motiv : some bold here and there)
theMisuser- Activ
Acesta trebuie sa fie un proces natural, de transformare a protonilor in neutroni prin emisia unui neutrino. Este ca atunci cand cu un chibrit aprinzi o padure, adica procesul odata initiat se desfasoara de la sine, dar pentru asta trebuie sa existe anumite conditii indeplinite.theMisuser a scris:..from link..virgil a scris:Antiparticulele au si masa negativa, deci epsilon la randul lui trebuie sa aiba semnul plus sau minus. Deoarece noi suntem un produs al materiei pozitive, nu s-a dezvoltat suficient o fizica a lumii negative compusa din antimaterie. Dupa cum am aratat pe alt topic, sarcina reprezinta un impuls global, deci semnul plus sau minus nu poate fi dat decat de masa. Ce este masa negativa? acea expresie simetrica a materiei in care toate proprietatile sunt proiectate in '"oglinda".
The overwhelming consensus among physicists is that antimatter has positive mass and should be affected by gravity just like normal matter. Direct experiments on neutral antihydrogen have not been sensitive enough to detect any difference between the gravitational interaction of antimatter, compared to normal matter.[21]
Bubble chamber experiments provide further evidence that antiparticles have the same inertial mass as their normal counterparts. In these experiments, the chamber is subjected to a constant magnetic field that causes charged particles to travel in helical paths, the radius and direction of which correspond to the ratio of electric charge to inertial mass. Particle–antiparticle pairs are seen to travel in helices with opposite directions but identical radii, implying that the ratios differ only in sign; but this does not indicate whether it is the charge or the inertial mass that is inverted. However, particle–antiparticle pairs are observed to electrically attract one another. This behavior implies that both have positive inertial mass and opposite charges; if the reverse were true, then the particle with positive inertial mass would be repelled from its antiparticle partner.Pai parerea e ca nu ai nevoie de neutrini ca sa obtii un neutron, e destul sa comprimi materia pana ajunge electronul pe proton, moment in care obtii un neutrino (adica neutrino nu e necesar ci iese singur).virgil a scris:
Intai au existat neutronii si apoi stelele neutronice despre care nu avem decat pareri.
Traducerea partiala ;
Perechile particule-antiparticule sunt văzute că se deplasează în helixuri cu direcții opuse, dar cu raze identice, ceea ce înseamnă că rapoartele diferă doar în semn; Dar acest lucru nu indică dacă este sarcina sau masa inerțială inversată. Cu toate acestea, se observă că perechile de particule-antiparticule se atrag într-un mod electric. Acest comportament implică faptul că ambele au masa inerțială pozitivă și sarcinile opuse; Dacă inversa ar fi adevărată, atunci particula cu masa inerțială pozitivă ar fi respinsă de partenerul său antiparticule.
Fortele masice sunt mult prea slabe pentru a se observa acest lucru. Nimeni nu a facut experiente cu particule de mase negative lipsite de sarcina electrica, ca sa poata sa traga o astfel de concluzie. Daca am considera un neutron si un antineutron care sunt lipsiti de sarcina electrica, atunci ceia ce difera la ei trebuie sa fie masa pozitiva sau negativa.
virgil- Moderator
https://youtu.be/EE9TMwXnx-s
Folosind aceasta balanta in prima faza putem scrie; Fg=k.m^2.a/R^2; in care F este forta masica, k este constanta de interactiune masica, m este masa corpului mic. a este raportul dintre masa mare si masa mica, pe care in experimentul meu l-am ales a=1836.; R este distanta initiala dintre corpuri.
Al doilea experiment il vom face cu aceiasi balanta de torsiune in care vom folosi niste bile facute din poleiala cu o greutate nelijabila. Vom folosi o incarcare electrica astfel incat sa obtinem o forta de atractie egala cu forta de atractie masica obtinuta anterior. De data aceasta vom putea scrie ca forta electrica Fe=q^2/4pi. eps. R^2 ; in care q reprezinta sarcina electrica, eps. este permitivitatea electrica a mediului, R este distanta initiala dintre bile.
Conditia impusa este ca cele doua forte sa fie egale , astfel putem scrie; Fg=Fe; Daca impartim cele doua expresii vom obtine;
Eg/Fe=(4pi. eps. k. a).(m/q)^2 =1;
sau; k=[1/(4pi. eps. a)] . (q/m)^2;
Daca in aceasta relatie vom inlocui cu sarcina electronului pe q, si cu masa electronului pe m; a=1836 drept conditie initiala, eps este cunoscut , si vom obtine o constanta de interactiune masica eala cu; k=1,514-10^29, nicidecum constanta gravitationala, asa cum ne-am astepta. De fapt scopul a fost sa determin o astfel de constanta masica la nivel atomic.
Folosind aceasta balanta in prima faza putem scrie; Fg=k.m^2.a/R^2; in care F este forta masica, k este constanta de interactiune masica, m este masa corpului mic. a este raportul dintre masa mare si masa mica, pe care in experimentul meu l-am ales a=1836.; R este distanta initiala dintre corpuri.
Al doilea experiment il vom face cu aceiasi balanta de torsiune in care vom folosi niste bile facute din poleiala cu o greutate nelijabila. Vom folosi o incarcare electrica astfel incat sa obtinem o forta de atractie egala cu forta de atractie masica obtinuta anterior. De data aceasta vom putea scrie ca forta electrica Fe=q^2/4pi. eps. R^2 ; in care q reprezinta sarcina electrica, eps. este permitivitatea electrica a mediului, R este distanta initiala dintre bile.
Conditia impusa este ca cele doua forte sa fie egale , astfel putem scrie; Fg=Fe; Daca impartim cele doua expresii vom obtine;
Daca in aceasta relatie vom inlocui cu sarcina electronului pe q, si cu masa electronului pe m; a=1836 drept conditie initiala, eps este cunoscut , si vom obtine o constanta de interactiune masica eala cu; k=1,514-10^29, nicidecum constanta gravitationala, asa cum ne-am astepta. De fapt scopul a fost sa determin o astfel de constanta masica la nivel atomic.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Vin 30 Iun 2017, 06:49, editata de 2 ori
virgil- Moderator
Exista un fel de dualitate sarcina electrica-masa, care se manifesta prin transformarea continua a acestora una in cealalta.
Sarcina electrica (difuza) determina câmpul electric, iar masa pe cel masic, ce determina forma sferica a particulelor, responsabil cu gravitatia. Câmpul magnetic se manifesta la deplasarea acestora, care se face împreuna. Deplasarea sarcinii electrice determina magnetismul si cea a masei determina inertia.
Diferenta dintre sarcina si masa este ca diferenta dintre impuls si masa.Sarcina electrica (difuza) determina câmpul electric, iar masa pe cel masic, ce determina forma sferica a particulelor, responsabil cu gravitatia. Câmpul magnetic se manifesta la deplasarea acestora, care se face împreuna. Deplasarea sarcinii electrice determina magnetismul si cea a masei determina inertia.
Cat priveste campul magnetic, acesta reprezinta doar efectul sarcinii in miscare asupra mediului inconjurator.
Acesta trebuie sa fie un proces natural, de transformare a protonilor in neutroni prin emisia unui neutrino. Este ca atunci cand cu un chibrit aprinzi o padure, adica procesul odata initiat se desfasoara de la sine, dar pentru asta trebuie sa existe anumite conditii indeplinite.
Depinde de cantitatea de energie a respectivei structuri (fata de mediu).
In exemplul cu foc ma gandesc la apa. Cu o scanteie poti aprinde un amestec de hidrogen si oxigen dar nu poti aprinde apa. Pentru a ajunge de la apa la hidrogen si oxigen trebuie sa vii cu energie de acasa.
Ceva similar e si in cazul particulelor. Un neutron se descompune singur (in proton+electron+neutrino) cu cedare de energie dar pt. a-l compune la loc trebuie sa vii cu energie de acasa.
In mare, nu crede nimeni ca antimateria are masa negativa si descoperirea masei negative ar fi o... descoperire Adica pana la experimente cu particule de masa negativa trebuie prima data sa le descoperim.virgil a scris:
Traducerea partiala ;
Perechile particule-antiparticule sunt văzute că se deplasează în helixuri cu direcții opuse, dar cu raze identice, ceea ce înseamnă că rapoartele diferă doar în semn; Dar acest lucru nu indică dacă este sarcina sau masa inerțială inversată. Cu toate acestea, se observă că perechile de particule-antiparticule se atrag într-un mod electric. Acest comportament implică faptul că ambele au masa inerțială pozitivă și sarcinile opuse; Dacă inversa ar fi adevărată, atunci particula cu masa inerțială pozitivă ar fi respinsă de partenerul său antiparticule.
Fortele masice sunt mult prea slabe pentru a se observa acest lucru. Nimeni nu a facut experiente cu particule de mase negative lipsite de sarcina electrica
Asta ramane de vazut, credinta generala acum e ca un antineutron are masa pozitiva.virgil a scris:
, ca sa poata sa traga o astfel de concluzie. Daca am considera un neutron si un antineutron care sunt lipsiti de sarcina electrica, atunci ceia ce difera la ei trebuie sa fie masa pozitiva sau negativa.
theMisuser- Activ
atunci prin ce difera neutronul de antineutron?[/quote]theMisuser a scris:
Asta ramane de vazut, credinta generala acum e ca un antineutron are masa pozitiva.
virgil- Moderator
Si totusi ce trebuie sa fac sa aflu constanta de interactiune gravitationala? este suficient sa inlocuim valorile marimilor cosmice care intra in relatie. Astfel epsilon macrocosmic pentru sistemele galactice are valoarea de; eps.g = 2.10^28 ;virgil a scris:https://youtu.be/EE9TMwXnx-s
Daca in aceasta relatie vom inlocui cu sarcina electronului pe q, si cu masa electronului pe m; a=1836 drept conditie initiala, eps este cunoscut , si vom obtine o constanta de interactiune masica egala cu;
k=1,514-10^29, nicidecum constanta gravitationala, asa cum ne-am astepta. De fapt scopul a fost sa determin o astfel de constanta masica la nivel atomic.
a= 1836; q=1.727.10^40 ; m0g = 9.85.10^28 kg;
in acest caz observam va raportul e/m, va fi acelasi ca la electron si anume; q/m=1.727.10^40/9.85.10^28 = 1,758.10^11; inlocuind valorile gasim;
k=[1/(4pi. eps. a)] . (q/m)^2= 1/(4pi.2.10^28. 1836.). (1.727.10^40/9.85.10^28)^2= 6.67.10^-11;
daca ma intrebati cum am obtinut valorile pentru epsilon cosmic si pentru sarcina gravitationala si masa, pentru o stea elementara, (desi este simplu), trebuie folosite relatiile de similitudine.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Vin 30 Iun 2017, 19:49, editata de 2 ori
virgil- Moderator
alte exemple;
spre deosebire de constanta de interactiune gravitationala care este aceiasi pentru tot macrocosmosul indiferent de familia de sisteme (sunt patru familii de sisteme; galactic, stelar, solar, si planetar sau satelitar), epsilon reprezinta o proprietate caracteristica pentru fiecare familie de sisteme, existand cate o valoare pentru fiecare familie.
spre deosebire de constanta de interactiune gravitationala care este aceiasi pentru tot macrocosmosul indiferent de familia de sisteme (sunt patru familii de sisteme; galactic, stelar, solar, si planetar sau satelitar), epsilon reprezinta o proprietate caracteristica pentru fiecare familie de sisteme, existand cate o valoare pentru fiecare familie.
virgil- Moderator
Zice lumea ca prin quarci. Cum ar veni, neutronul are antiquarci in interiorvirgil a scris:atunci prin ce difera neutronul de antineutron?theMisuser a scris:
Asta ramane de vazut, credinta generala acum e ca un antineutron are masa pozitiva.
Mie ideea asta cu quarci nu prea-mi place insa mnah, daca functioneaza, functioneaza.
In lumina discutiilor de pe acest subiect insa, prefer sa vad quarcii ca pe niste oscilatii mai ... ample ? Sau... rezonante multiple ? Ceva de genul...
Si cand se sparge particula, se impart energiile oscilatiilor in ce alte moduri se poate si/sau nimereste.
theMisuser- Activ
virgil a scris:Si totusi ce trebuie sa fac sa aflu constanta de interactiune gravitationala? este suficient sa inlocuim valorile marimilor cosmice care intra in relatie. Astfel epsilon macrocosmic pentru sistemele galactice are valoarea de; eps.g = 2.10^28 ;virgil a scris:https://youtu.be/EE9TMwXnx-s
Daca in aceasta relatie vom inlocui cu sarcina electronului pe q, si cu masa electronului pe m; a=1836 drept conditie initiala, eps este cunoscut , si vom obtine o constanta de interactiune masica egala cu;
k=1,514-10^29, nicidecum constanta gravitationala, asa cum ne-am astepta. De fapt scopul a fost sa determin o astfel de constanta masica la nivel atomic.
a= 1836; q=1.727.10^40 ; m0g = 9.85.10^28 kg;
in acest caz observam va raportul e/m, va fi acelasi ca la electron si anume; q/m=1.727.10^40/9.85.10^28 = 1,758.10^11; inlocuind valorile gasim;
k=[1/(4pi. eps. a)] . (q/m)^2= 1/(4pi.2.10^28. 1836.). (1.727.10^40/9.85.10^28)^2= 6.67.10^-11;
daca ma intrebati cum am obtinut valorile pentru epsilon cosmic si pentru sarcina gravitationala si masa, pentru o stea elementara, (desi este simplu), trebuie folosite relatiile de similitudine.
In continuare vreau sa arat cum functioneaza caracteristicile spatiului din jurul nucleului. Cu cat numarul de protoni creste, cu atat valoarea lui epsilon minim creste apropiindu-se de valoarea maxima posibila epsilon zero a vidului . la valoarea minima a lui epsilon care corespunde unui nucleu cu un singur proton, ii corespunde o valoare minima a vitezei electronului pe orbita fundamentala. Cu cat numarul de protoni creste, cu atat valoarea lui epsilon creste apropiindu-se de valoarea maxima. Acest lucru permite ca viteza electronilor de pe orbita fundamentala sa creasca apropiindu-se de viteza maxima.
In pozele de mai jos se observa cum spatiul din jurul nucleului devine mai apropiat de caracteristicile vidului cosmic cu cat numarul de protoni creste , iar raza orbitei fundamentale scade /.
virgil- Moderator
Interesanta demonstratie, mai studiez...
Constanta de interactiune masica nu este acelas lucru cu constanta gravitationala. Dar, oricum poti da o definitie, macar generica ?
E interesant de stiut, pentru ca asta influenteaza unele "goluri" din teoria actuala.
Constanta de interactiune masica nu este acelas lucru cu constanta gravitationala. Dar, oricum poti da o definitie, macar generica ?
E interesant de stiut, pentru ca asta influenteaza unele "goluri" din teoria actuala.
Aici apare o mare problema pentru ca eu consider ca exista doua feluri de mase; mase neutre si mase active. Masele neutre se regasesc la nivelul nucleonilor si se numesc neutroni, care nu influienteaza cu nimic mediul epsilon, raza orbitala, si ceilalti parametri ai atomului, si mase active care sunt protonii ce confera toate proprietatile cunoscute ale atomilor.negativ a scris:Interesanta demonstratie, mai studiez...
Prin similaritate, in macrocosmos, in fiecare corp ceresc cred ca se afla amestecate cele doua tipuri de mase, din care numai cele active produc gravitatia cu toate consecintele ei. De aici inseamna ca masa reala a corpurilor ceresti este de fapt dubla, dar noi nu putem pune in evidenta decat masa activa.
virgil- Moderator
La felul cum vad eu lucrurile, sunt doua probleme diferite, nu doua tipuri diferite de masa. Aceeasi masa produce cele doua tipuri de interactiuni. Una de raza lunga (gravitatia), una de raza scurta (forta tare), despre care se presupune ca actioneaza numai la imediata proximitate a nucleonilor. Totusi, faptul ca metalele, in general, manifesta coeziune intre atomi fara prezenta unor legaturi chimice date de electroni, ma face sa ma gândesc la faptul ca e vorba de constanta de interactiune masica de care vorbesti.
Eu gandesc masele astfel incat sa aiba acelasi comportament atat in microcosmos cat si in macrocosmos. Ceia ce vedem noi in macrocosmos este doar pojghita de la suprafata corpurilor ceresti, dar secretul se ascunde in miezul lor, acolo unde se naste campul gravitational si campul magnetic. De ce satelitii naturali, la randul lor nu au alti sateliti naturali? pentru ca masa lor nu contine acelasi miez ca restul corpurilor ceresti. De aceia am zis ca exista o masa activa creatoare de camp, si o masa neutra, mai degraba pasiva in care se induce campul creat de corpurile ceresti cu mase active. Masele active sunt ca niste gauri negre pe care le-am numit corpuri elementare, in jurul carora se afla masa pasiva ce imbraca corpul ceresc. Fiecare familie de sisteme are propriile corpuri ceresti caracterizate de mase active ce produc campul gravitational specific. Astfel galaxiile se caracterizeaza prin orbite cu perioade de milioane de ani in timp ce sistemele solare au campuri specifice tot gravitationale dar care au perioade de revolutie de ordinul anilor pana la sute de ani. Aceste sisteme armonice macrocosmice lucreaza pe domenii de frecvente specifice fiecarei familii.negativ a scris:La felul cum vad eu lucrurile, sunt doua probleme diferite, nu doua tipuri diferite de masa. Aceeasi masa produce cele doua tipuri de interactiuni. Una de raza lunga (gravitatia), una de raza scurta (forta tare), despre care se presupune ca actioneaza numai la imediata proximitate a nucleonilor. Totusi, faptul ca metalele, in general, manifesta coeziune intre atomi fara prezenta unor legaturi chimice date de electroni, ma face sa ma gândesc la faptul ca e vorba de constanta de interactiune masica de care vorbesti.
virgil- Moderator
Cu siguranta in cazul planetelor ceea ce le face sa aiba sateliti este activitatea lor interna, care creeaza câmpuri em. Asadar, câmpurile planetelor sunt de tip emg, nu numai gravitationale. De exemplu, marte nu are sateliti, fiind o planeta fara activitate interna. La rândul ei, Luna nu are activitate interna, e doar o masa amorfa, desi in anumite conditii poate avea si ea sateliti (ma refer la cei artificiali), care în timp ar cadea pe suprafata lunii in lipsa suportului em, care creeaza un fel de "canale" pe care satelitii sa poata evolua, la fel cum evolueaza electronii in jurul nucleului atomic (vezi efectul de tunel). Acestea pot compensa în cazul planetelor micile variatii în comportarea gravitationala prin pierderea de energie cinetica pe traseul orbitei, ce pot interveni din diverse cauze.
In macrocosmos, sunt alti parametri ai campului, un alt epsilon si miu, caracteristic acestui spatiu. Sigur stiinta actuala nu i-a descoperit, de aceia o bajbaie in intuneric cand este vorba de undele gravitationale. mai mult decat atat, fiecare familie de sisteme isi are propriul spatiu, si propria viteza maxima permisa echivalenta vitezei luminii, viteza cu care se propaga undele respective.negativ a scris:Cu siguranta in cazul planetelor ceea ce le face sa aiba sateliti este activitatea lor interna, care creeaza câmpuri em. Asadar, câmpurile planetelor sunt de tip emg, nu numai gravitationale. De exemplu, marte nu are sateliti, fiind o planeta fara activitate interna. La rândul ei, Luna nu are activitate interna, e doar o masa amorfa, desi in anumite conditii poate avea si ea sateliti (ma refer la cei artificiali), care în timp ar cadea pe suprafata lunii in lipsa suportului em, care creeaza un fel de "canale" pe care satelitii sa poata evolua, la fel cum evolueaza electronii in jurul nucleului atomic (vezi efectul de tunel). Acestea pot compensa în cazul planetelor micile variatii în comportarea gravitationala prin pierderea de energie cinetica pe traseul orbitei, ce pot interveni din diverse cauze.
virgil- Moderator
Pagina 7 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Subiecte similare
» Despre semnificaţia fizică a dreptei caracteristice
» Legea conservarii masei
» Clasificarea particulelor.
» Legea conservarii masei
» Clasificarea particulelor.
Pagina 7 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum