Ultimele subiecte
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICEScris de CAdi Astazi la 07:21
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Astazi la 06:40
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Ieri la 12:49
» Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
Scris de eugen Ieri la 12:36
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de eugen Ieri la 12:26
» Ce fel de popor suntem
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:46
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:20
» OZN in Romania
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 18:59
» Fenomene Electromagnetice
Scris de eugen Joi 10 Oct 2024, 23:26
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Mier 09 Oct 2024, 02:58
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de Meteorr Lun 07 Oct 2024, 07:44
» Globalizarea
Scris de CAdi Dum 06 Oct 2024, 20:06
» EMINESCU, Templu National
Scris de eugen Sam 05 Oct 2024, 21:38
» Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
Scris de No_name Vin 04 Oct 2024, 21:40
» Intrebari-Raspunsuri
Scris de eugen Vin 04 Oct 2024, 09:59
» Politică şi religie
Scris de eugen Mier 02 Oct 2024, 07:54
» URME ALE EXTRATERESTRILOR PE PAMANT. DESCOPERIRI INEXPLICABILE SI FENOMENE OZN 1
Scris de Meteorr Dum 29 Sept 2024, 21:35
» Despre credinţă şi religie
Scris de virgil Mier 25 Sept 2024, 21:57
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de virgil Mar 24 Sept 2024, 20:16
» New topic
Scris de ilasus Joi 19 Sept 2024, 19:17
» Fotografia astronomica.
Scris de Razvan Mier 18 Sept 2024, 20:53
» Grup de cercetare pentru constiinta
Scris de virgil Lun 09 Sept 2024, 21:10
» Structura atomului
Scris de virgil Lun 02 Sept 2024, 20:16
» Experimentul Pound Rebka
Scris de virgil Lun 19 Aug 2024, 18:14
» Microundele
Scris de CAdi Vin 16 Aug 2024, 11:11
» Transilvania-pamant stramosesc
Scris de CAdi Mier 14 Aug 2024, 06:55
» Scrierea dacilor
Scris de CAdi Lun 12 Aug 2024, 19:58
» Sanatate- Diverse
Scris de eugen Sam 10 Aug 2024, 10:01
» Daci nemuritori
Scris de eugen Vin 09 Aug 2024, 22:10
» Suntem indexaţi de motoarele de căutare?
Scris de CAdi Mar 06 Aug 2024, 15:58
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la eugen în Unde a ajuns stiinta ?
( 2 )
» Mesaj de la Meteorr în Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Basarabia, Bucovina - pământ românesc
( 2 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12391) | ||||
CAdi (12332) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7957) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6172) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3944) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 10 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 10 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Masina Timpului
+4
virgil
gafiteanu
virgil_48
CAdi
8 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Masina Timpului
[img][/img]
Putem construi o Masina a Timpului ?
Pentru Masina Timpului sunt mai multe ipoteze sau principii de functionare a acesteia .
In cele ce urmeaza descriu doua dintre acestea :
A) Prima ipoteza ia in considerare faptul ca universul nostru este un univers rotativ in spirala.
Aceasta si datorita faptului ca majoritatea galaxiilor se prezinta sub aceasta forma iar
galaxiile se rotesc odata cu spatiu-timp.
Inchipuiti-va ca spatiul si timpul (corpuscular)sunt ca si cliseul unui film de la cinema care cuprinde mai multe cadre .
Acest cliseu nu este ceva dat, ci va cumula mai multe cadre si mai multe cadre (viitorul)
Daca ne aflam intr-o masina a timpului si creem un camp electromagnetogravitational
foarte puternic se va crea o bucla temporara .
In momentul in care ne aflam in masina timpului ,ne vom afla in acea bucla temporara ,care
se va roti odata cu noi ,in jurul axei timpului, in acelasi spatiu .
Se va creia posibilitatea la un moment dat prin oprirea masinii sa prindem coada temporara
a unuia din cadrele cliseului filmului ,adica un cuantum spatiu-timp aflat in trecut ,
pentru ca am revenit la punctul de plecare mult mai devreme decat atunci cand am plecat !
Acest lucru se intampla din cauza curbei de timp inchis (numit in literatura de specialitate ,bucla temporara)
Aceasta situatie poate aparea cand rotatia campului generat de masina este levogir
(in sens invers rotatiei universului )
Daca rotatia campului este dextrogir in sensul rotatiei universului si in plus campul
asigura o rotatie mai mare decat viteza de rotatie a universului (de exemplu galaxiile au o videza medie de 25000km/s)
ne vom gasi intr- o bucla temporara si o situatie asemanatoare paradoxului gemenilor si la oprirea masinii timpului desi pentru noi timpul a trecut incet ,
vom prinde un cadru din film care s-a derulat deja in lipsa noastra cu specificatia ca desi geamanul pe care l-am lasat acasa poate a murit, noi ne-am afla in viitor !
B) Al doilea principiu de functionare al Masinii Timpului ia in calcul deplasarea in timp pe principiul faliei in timp (sau faliei temporale).
Cateva notiuni de percepere a timpului ;
Am vazut ca spatiul si timpul pot fi considerati niste vectori orientati pentru ca spatiu si timpul
se deformeaza (se curbeaza- Gravity Probe B)
Cine ma impiedica ca vectorul timp sa-l indrept spre o directie sau alta ?
Nimeni si nimic, TRG nu respinge aceasta posibilitate .
O intrebare :
Toate punctele din spatiu exista simultan ,dar toate punctele din timp exista simultan ?
Aceasta intrebare naste o abordare filozofica :
Daca toate punctele din timp ar fi ca si cele din spatiu simultane inseamna ca noi am avea
un viitor determinat si nu am mai avea liber albitru (aici ar putea interveni Forever Man )
Dar daca nu este asa ?
Sa ma explic :
Exista 2 ipoteze (ele sunt mai multe ,dar 2 au fost preponderente) una percepe timpul
ca niste cadre bidimensionale care s-au suprapus unul peste altul sau se desfasoara
unul in continuarea celuilalt si dau notiunea de spatialitate, asa cum sunt cadrele unui film
de care am vorbit in prima ipoteza de construire a masinii timpului , iar a doua percepe timpul
ca niste cadre tridimensionale asa numitele cuboide Einstein.
Einstein a introdus notiunea in fizica de cuantum spatiu-timp ,deci practic a
introdus a 4-a dimensiune pe langa cele 3 cunoscute.
Dar timpul nu era cunoscut in fizica clasica ? Era, dar oamenii actioneaza si judeca inca timpul conform notiunilor din fizica clasica
si nu ca un continuum spatiu-timp , pentru ca insusi omul este construit de asa natura .
Vederea noastra este binoculara si bidimensionala datorita retinei ceea ce inseamna ca omul vede
o notiune de cadre bidimensionale in profunzime si in felul acesta capata notiunea de spatialitate.
Daca am avea ochi cu retina tridimensionala am percepe si dimensiunea a 4-a, timpul, pe
care Einstein a dedus-o prin logica.
Acum sa revenim la principiul de functionare al masinii timpului :
Presupunem ca spatiul din jurul nostru este asemenea unei benzi de autostrada (construita 3D)
Ca sa ajungem pe autostrada spatiala de la A la B vom parcurge o distanta in spatiu dar
si in timp .
Lucrurile se schimba insa daca spatiul se prezinta sub forma unui cuboid si daca acest
cuboid se deformeaza sub actiunea unei forte .
Astfel daca autostrada devine un cuboid, privita in perspectiva situatia ar aparea asa :
Ne aflam in suprafata de baza in punctual A si vrem sa ajungem in punctual B pe suprafata
superioara a cubului (altfel spus ne aflam pe podeaua unei camere si vrem sa ajungem pe tavan )
In fizica clasica ne deplasam partial pe suprafata de baza (podea), apoi pe suprafata laterala (perete) si partial pe
suprafata superioara (tavan) care este sinonimcu deplasarea pe autostrada 3D liniara.
Daca insa ne imaginam spatiul ca fiind alcatuit din asemenea cuboide vom avea notiunea de timp
pentru ca interiorul cubului reprezinta timpul (aceasta dimensiune am putea sa o sesizam
daca am avea retina tridimensionala am mai spus).
Daca se mentine o pozitie fixa in spatiu si deplasarea se face doar prin timp, va dura mai putin
pana la atingerea unui moment anume din timp ( punctul B de pe tavan) decat atunci cand
miscarea se executa in spatiu si timp . (Ar trebui un desen grafic aici, pentru ca explicatia sa fie inteleasa mai bine)
Practic la deplasarea doar in timp , unim direct podeaua cu tavanul .
In prezenta masei (gravitatiei) autostrada 3D devine o autostrada 4D si loc sa ne deplasam pe
suprafetele laterale ne vom deplasa prin timp.
Pe acest principiu va functiona si masina timpului .
Masina Timpului nu se va misca din pozitia in care este , dar odata activat campul electromagnetic –gravitational
ne vom deplasa prin timp deoarece sub imperiul gravitatiei cadrele de timp (tavanele) vor fi trase unele peste altele
si in functie de orientarea campului (levogir sau dextrogir) ne vom deplasa in sus sau in jos pe axa
timpului prin aceasta falie temporala si vom intalni autostrada in punctele +B,+C,+D etc sau
-B,-C ,-D etc in functie de durata defazajului temporal
Intrebare : de ce se pastreaza o pozitie fixa in spatiu daca te afli in interiorul masinii timpului ?
Este ca si cum te afli in interiorul unui lift (Time machine).
Calatoria prin cuboide (4D) ar fi faptul ca liftul urca si coboara prin timp, la diferite etaje.
In lift spatiul tau nu se schimba (deplasarea se face in exterior prin timp) dar in
momentul cand cobori la un anumit etaj( nivel) te afli intr-un spatiu (3D) aferent
defazajului temporal produs .
Alfel spus, una este sa o iei pe scari prin continuumul spatiu-timp si alta este sa mergi prin timp cu liftul,
datorita curbarii spatiu-timp sub incidenta campului electromagnetic- gravitational.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12332
Puncte : 58702
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Masina Timpului
Cand omenirea va disparea definitiv, dintr-o cauza oarecare,
ori poate din vina ei, ultimii supravietuitori vor muri cu gandul la
Masina Timpului si la iluzia ca s-ar fi putut intoarce in Imperiul
Roman ! Asa ca topicul acesta nu va fi fost degeaba.
Retine imaginea pentru ei !
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44801
Data de inscriere : 03/12/2013
Asa s-a zis la vremea respectiva si despre ideile lui Jules Verne ca sunt SF , si majoritatea sunt realizate.
CAdi- Foarte activ
Ideile lui J.V. erau din domeniul rationalului, nu contraziceauCAdi a scris:Asa s-a zis la vremea respectiva si despre ideile lui Jules Verne ca sunt SF , si majoritatea sunt realizate.
legile fizicii. El s-a inspirat din predictiile stiintei epocii sale.
Insula cu elice era un vapor mai mare.
Dar de acum aceasta limita a fost depasita si din ce in ce mai
multi oameni cred ca este posibil orice vine din S.F.
virgil_48- Foarte activ
Ipoteza pleaca de la intrebarea aceasta :
,,O intrebare :
Toate punctele din spatiu exista simultan , dar toate punctele din timp exista simultan ? "
,,O intrebare :
Toate punctele din spatiu exista simultan , dar toate punctele din timp exista simultan ? "
CAdi- Foarte activ
Nu Jul Vern a scris "Masina timpului".
Cautati cine a scris "Masina tîmpului". (sau aka=tâmpului).
Nimeni n-a reusit sa opreasca timpul, darmite sa-l mai dea inainte sau inapoi.
Timpul este o marime vectoriala, ce merge doar inainte si aproximativ uniform sau cu anumite fluctuatii, in functie de ce spunea odata Ainstain, dar si functie de schimbarile parametrilor mediului.
O masina de calcul sau un motor vor functiona mai incet, daca sunt plimbate cu mare viteza prin spatiu. Timpul se incetineste, se scurge mai incet, daca se zboara cu viteza f.mare, asa a stabilit marele fizician.
https://www.youtube.com/watch?v=ogCdfFeuwco&ab_channel=TVR
Timpul este o marime vectoriala, ce merge doar inainte si aproximativ uniform sau cu anumite fluctuatii, in functie de ce spunea odata Ainstain, dar si functie de schimbarile parametrilor mediului.
O masina de calcul sau un motor vor functiona mai incet, daca sunt plimbate cu mare viteza prin spatiu. Timpul se incetineste, se scurge mai incet, daca se zboara cu viteza f.mare, asa a stabilit marele fizician.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 35980
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu a scris:NuJul Verna scris "Masina timpului".
Gafiteanu cine a zis ca Masina Timpului este o carte scrisa de Jules Verne ? A fost o comparatie cu ideile lui Jules Verne !
Cartea ,,Masina Timpului" este scrisa de H.G.Wells toata lumea stie asta, sau ma rog aproape toata lumea, ca nu toti citesc SF.
In ceea ce priveste acest topic, care nu este pentru toata lumea , vad ca se discuta mai mult offtopic.
Deci repet intrebarea :
,,Toate punctele din spatiu exista simultan , dar toate punctele din timp exista simultan ? "
Ce credeti?
CAdi- Foarte activ
A exista simultan inseamana in acelasi timp. Pentru spatiu esteCAdi a scris:
Gafiteanu cine a zis ca Masina Timpului este o carte scrisa de Jules Verne ? A fost o comparatie cu ideile lui Jules Verne !
Cartea ,,Masina Timpului" este scrisa de H.G.Wells toata lumea stie asta, sau ma rog aproape toata lumea, ca nu toti citesc SF.
In ceea ce priveste acest topic, care nu este pentru toata lumea , vad ca se discuta mai mult offtopic.
Deci repet intrebarea :
,,Toate punctele din spatiu exista simultan , dar toate punctele din timp exista simultan ? "Ce credeti?
normal, dar pentru timp ? Raspunsul meu este ca nu cred.
(In mod particular sunt sigur ca raspunsul este NU.)
Dar ma gandesc ca ai tu vreo idee nastrusnica si
imposibila in cap.
virgil_48- Foarte activ
E vorba de puncte matematice sau de puncte fizice ? Cred ca sa existe punctul de spatiu Ps si punctul de timp Pt, s-ar impune sa existe si punctul de viteza Pv, ca sa se respecte relatia Pt=Ps/Pv ;
Parerea mea este ca pe masura ce patrundem spre spatiul submicrocosmic, viteza unica este viteza luminii, iar unitatea de spatiu este o constanta echivalenta cu lungimea de unda a orbitei minime , ceia ce rezulta fiind o frecventa al carei valoare inversata ne da unitatea de timp. Astfel relatia dintre aceste marimi devine;
dt0=Lambda0/c ;
Aplicand teoria mea rezulta urmatoarele valori;
Lambda 0= 2,599.10^-27 m ;
Deci unitatea de timp minim este;
dt0= 2,599.10^-27/2,997.10^8= 8,672.10^-36 s;
Parerea mea este ca pe masura ce patrundem spre spatiul submicrocosmic, viteza unica este viteza luminii, iar unitatea de spatiu este o constanta echivalenta cu lungimea de unda a orbitei minime , ceia ce rezulta fiind o frecventa al carei valoare inversata ne da unitatea de timp. Astfel relatia dintre aceste marimi devine;
dt0=Lambda0/c ;
Aplicand teoria mea rezulta urmatoarele valori;
Lambda 0= 2,599.10^-27 m ;
Deci unitatea de timp minim este;
dt0= 2,599.10^-27/2,997.10^8= 8,672.10^-36 s;
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12391
Puncte : 56628
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Întrebarea ”toate punctele din timp există simultan?”, nu are sens, deoarece ”toate punctele de timp” se referă la mai multe momente, iar ”simultan” se referă la un singur moment. Adică o mulțime alcătuită din mai multe elemente nu poate fi alcătuită din unul simgur. Poate ai vrut să întrebi dacă ”toate momentele de timp există simultan în spațiu (se află în același loc)?”, ceea ce eu nu cred, cum nu cred nici că ”toate locurile din spațiu există simultan în timp (se află în același moment)”. De exemplu, ceasul de la mâna unui astronaut aflat pe lună apare la TV rămas în urmă cu 1.28 secunde, deci cum poți să demonstrezi că astronautul de pe Lună ”există simultan” (se află în același moment) cu colegii săi de pe Pământ? De fapt eu zic că astronautul de pe Lună nu există simultan cu cei de pe Pământ, deoarece acesta s-a deplasat în trecut - altfel spus ”a întinerit” - cu un timp egal 1.28 secunde în raport cu cei de pe Pământ.
ilasus- Dinamic
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 129
Puncte : 11017
Data de inscriere : 14/03/2015
Pai de cat timp are nevoie semnalul imaginii de pe Luna ca sailasus a scris:. . . . . De exemplu, ceasul de la mâna unui astronaut aflat pe lună apare la TV rămas în urmă cu 1.28 secunde, deci cum poți să demonstrezi că astronautul de pe Lună ”există simultan” (se află în același moment) cu colegii săi de pe Pământ? De fapt eu zic că astronautul de pe Lună nu există simultan cu cei de pe Pământ, deoarece acesta s-a deplasat în trecut - altfel spus ”a întinerit” - cu un timp egal 1.28 secunde în raport cu cei de pe Pământ.
ajunga la receptorul de pe Pamant ?
Cand vezi tu ceasul acela, el pe Luna arata cu 1,28 sec in plus.
Nu a intinerit nimeni, numai imaginea este mai veche cand o
vezi. Cand vezi o fotografie de acum 100 de ani, te deplasezi
in trecut ?
Ultima editare efectuata de catre virgil_48 in Mar 14 Dec 2021, 07:48, editata de 1 ori
virgil_48- Foarte activ
Da, poate nu m-am exprimat suficient de bine.
Toate punctele din spatiu exista simultan inseamna ca spatiul era desi definit in mod aprioric.
Practic si evenimentele din trecut si cele prezente se desfasoara in acelasi spatiu.
La fel si in spatiul cosmic stim ca lumina ajunge de la galaxii si stele la noi dupa milioane si milioane de ani,
dupa ce acestea au disparut , dar vechile galaxii au existat in acelasi spatiu (univers) care ulterior a devenit gol
si lasat in urma. Deci punctele din spatiu sunt predefinite.
Imi veti zice ca si universul expansioneaza (se mareste) , de acord dar si universul la randul lui expansioneaza intr-un spatiu infinit
care exista cum am mai zis aprioric.
Dar ce se intampla cu timpul ?
(Am dat exemplul cu galaxiile)
Toate punctele din spatiu exista simultan inseamna ca spatiul era desi definit in mod aprioric.
Practic si evenimentele din trecut si cele prezente se desfasoara in acelasi spatiu.
La fel si in spatiul cosmic stim ca lumina ajunge de la galaxii si stele la noi dupa milioane si milioane de ani,
dupa ce acestea au disparut , dar vechile galaxii au existat in acelasi spatiu (univers) care ulterior a devenit gol
si lasat in urma. Deci punctele din spatiu sunt predefinite.
Imi veti zice ca si universul expansioneaza (se mareste) , de acord dar si universul la randul lui expansioneaza intr-un spatiu infinit
care exista cum am mai zis aprioric.
Dar ce se intampla cu timpul ?
(Am dat exemplul cu galaxiile)
CAdi- Foarte activ
Nu tu, cel ce te uiți la fotografia veche de 100 de ani, te deplasezi în trecut, ci cel pe care îl vezi în fotografie se află la 100 de ani în trecut. Deci dacă fotografia făcută cu 100 ani în urmă reprezintă un extraterestru de pe o planetă aflată la 100 ani lumină de Pământ, poți fi sigur că acel extraterestru pe care îl vezi în fotografie este mai tânăr cu cel puțin 100 de ani decât fotografia la care te uiți. Deci dacă - să zicem - extraterestrul respectiv ar fi sosit și el (nu doar fotografia lui) pe Pământ, în realitate precis ar arăta cu cel puțin 100 de ani mai bătrân decât în fotografia respectivă. Sper, acum, că ai înțeles și exemplul cu astronautul de pe Lună ...virgil_48 a scris: Cand vezi o fotografie de acum 100 de ani, te deplasezi
in trecut ?
ilasus- Dinamic
ilasus a scris:Nu tu, cel ce te uiți la fotografia veche de 100 de ani, te deplasezi în trecut, ci cel pe care îl vezi în fotografie se află la 100 de ani în trecut.virgil_48 a scris: Cand vezi o fotografie de acum 100 de ani, te deplasezi
in trecut ?
Deci dacă fotografia făcută cu 100 ani în urmă reprezintă un extraterestru de pe o planetă aflată la 100 ani lumină de Pământ, poți fi sigur
că acel extraterestru pe care îl vezi în fotografie este mai tânăr cu cel puțin 100 de ani decât fotografia la care te uiți.
Deci dacă - să zicem - extraterestrul respectiv ar fi sosit și el (nu doar fotografia lui) pe Pământ, în realitate precis ar arăta cu cel puțin 100 de ani
mai bătrân decât în fotografia respectivă. .
Da, un bun exemplu pentru Masina Timpului!
Si sa continuam pe acelasi exemplu, ca sa vedeti cum functioneaza:
Daca estraterestru avea acum 100 de ani varsta de 20 de ani si se gaseste in Masina Timpului, aceasta trage cadrele secventei sale de spatiu
( curbeaza spatiul datorita proprietatii sale gravitationale,) timp de 2 ore astfel incat de la 100 de ani lumina distanta intre cei doi, cadrele spatiale
s-ar apropia la 2 ore distanta de timp petrecut in Masina Timpului .
Deci cele 2 cadre spatiale din trecut si cel din prezent , ar apropia la 2 ore distanta spatiul Masinii Timpului - de spatiu fizic in care se afla Virgil_48 .
Deci daca masina are suficienta putere sa traga spatiul propriu de timp, de spatiul de timp actual , pe anumite coordonate date in prealabil,
coordonate in care s-ar afla Virgil_48 , ar avea loc un contact in care , dupa ce ar iesi din Masina Timpului cei doi si-ar strange mana !
Deplasarea s-ar produce in timp.
[img][/img]
Exemplu cu turtita de sandwich. Cei 2 se afla diametral opus. Prin curbarea turtitei timp de 2 ore ei spatiul lor de timp s-ar suprapune.
CAdi- Foarte activ
Ca sa fie mai clar , este ca si cum te-ai afla intr-un lift intr-o cladire:
Daca masina invarteste electromagnetic gravitational spatiul din jurul sau in sens levogir , practic se extrage din timpul sau exact ca un burghiu ,
si apropie un timp si un spatiu din viitor:
Daca masina invarteste electromagnetic gravitational spatiul din jurul sau in sens dextrogir , practic se extrage din timpul sau si ,,penetreaza" ca un burghiu timpul si
atrage ca un arc elastic spatiile din trecut :
Masina Timpului poate fi setata si comenzile sa fie automate:
Daca masina invarteste electromagnetic gravitational spatiul din jurul sau in sens levogir , practic se extrage din timpul sau exact ca un burghiu ,
si apropie un timp si un spatiu din viitor:
Daca masina invarteste electromagnetic gravitational spatiul din jurul sau in sens dextrogir , practic se extrage din timpul sau si ,,penetreaza" ca un burghiu timpul si
atrage ca un arc elastic spatiile din trecut :
Masina Timpului poate fi setata si comenzile sa fie automate:
CAdi- Foarte activ
Da se pare ca sunt impiedicat sa postez imaginile. Imi pare rau imaginile au fost sterse si butoanele forumului nu functioneaza.
CAdi- Foarte activ
ilasus a scris:Întrebarea ”toate punctele din timp există simultan?”, nu are sens, deoarece ”toate punctele de timp” se referă la mai multe momente, iar ”simultan” se referă la un singur moment. Adică o mulțime alcătuită din mai multe elemente nu poate fi alcătuită din unul simgur. Poate ai vrut să întrebi dacă ”toate momentele de timp există simultan în spațiu (se află în același loc)?”, ceea ce eu nu cred, cum nu cred nici că ”toate locurile din spațiu există simultan în timp (se află în același moment)”. De exemplu, ceasul de la mâna unui astronaut aflat pe lună apare la TV rămas în urmă cu 1.28 secunde, deci cum poți să demonstrezi că astronautul de pe Lună ”există simultan” (se află în același moment) cu colegii săi de pe Pământ? De fapt eu zic că astronautul de pe Lună nu există simultan cu cei de pe Pământ, deoarece acesta s-a deplasat în trecut - altfel spus ”a întinerit” - cu un timp egal 1.28 secunde în raport cu cei de pe Pământ.
Pai, 1,28 secunde dureaza imaginea de pe Luna sa ajunga pe Pamant, propagandu-se cu viteza luminii, asa ca este normal ca sa vezi ceasul la TV cu 1,28 secunde in urma. Asta nu demonstreaza ca astronautii de pe Luna nu exista simultan cu cei de pe Pamant, ci arata ca imaginea a suferit o intarziere pana a ajuns la noi.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris:ilasus a scris:Întrebarea ”toate punctele din timp există simultan?”, nu are sens, deoarece ”toate punctele de timp” se referă la mai multe momente, iar ”simultan” se referă la un singur moment. Adică o mulțime alcătuită din mai multe elemente nu poate fi alcătuită din unul simgur. Poate ai vrut să întrebi dacă ”toate momentele de timp există simultan în spațiu (se află în același loc)?”, ceea ce eu nu cred, cum nu cred nici că ”toate locurile din spațiu există simultan în timp (se află în același moment)”. De exemplu, ceasul de la mâna unui astronaut aflat pe lună apare la TV rămas în urmă cu 1.28 secunde, deci cum poți să demonstrezi că astronautul de pe Lună ”există simultan” (se află în același moment) cu colegii săi de pe Pământ? De fapt eu zic că astronautul de pe Lună nu există simultan cu cei de pe Pământ, deoarece acesta s-a deplasat în trecut - altfel spus ”a întinerit” - cu un timp egal 1.28 secunde în raport cu cei de pe Pământ.
Pai, 1,28 secunde dureaza imaginea de pe Luna sa ajunga pe Pamant, propagandu-se cu viteza luminii, asa ca este normal ca sa vezi ceasul la TV cu 1,28 secunde in urma. Asta nu demonstreaza ca astronautii de pe Luna nu exista simultan cu cei de pe Pamant, ci arata ca imaginea a suferit o intarziere pana a ajuns la noi.
Cred ca Ilasus a vrut sa zica altceva Virgil. Dar daca se afla la 100 de ani lumina, si imaginea astronautilor de pe acea planeta ajunge la noi acum?
Unde se afla astronautii , simultan cu noi, in trecut sau in viitor?
CAdi- Foarte activ
Tu la care astronauți te referi când zici că există simultan cu cei de pe Pământ? Faci diferența între astronauții de pe Lună pe care îi vezi la TV și imaginea TV a acestora care se află la distanța N=1.28 secunde lumină pe Pământ? Mereu confundăm imaginea obiectului care ne apare în ochi prin intermediul luminii cu obiectul sursă al imaginii respective, aflat la distanța N. De fapt confuzia e relativă, adică depinde de valoarea lui N: dacă N este suficient de mare, atunci nu facem această confuzie, dar dacă N e suficient de mic, atunci confuzia e inevitabilă. De exemplu, dacă N=2.5 miliarde ani lumină, deci ne referim la niște astronauți extratereștrii din galaxia Andromeda pe care eventual îi vedem la TV, atunci în mod sigur vom spune că aceștia nu există simultan cu cei de pe Pământ. Dacă însă N=1.28 secunde lumină, deci ne referim la niște astronauți extratereștrii aflați pe Lună pe care eventual îi vedem la TV, atunci în mod sigur vom spune că aceștia există simultan cu cei de pe Pământ.virgil a scris:Pai, 1,28 secunde dureaza imaginea de pe Luna sa ajunga pe Pamant, propagandu-se cu viteza luminii, asa ca este normal ca sa vezi ceasul la TV cu 1,28 secunde in urma. Asta nu demonstreaza ca astronautii de pe Luna nu exista simultan cu cei de pe Pamant, ci arata ca imaginea a suferit o intarziere pana a ajuns la noi.
ilasus- Dinamic
Distanta de la Pamant la Luna este de 384000 km, iar informatia de la Luna la Pamant circula cu viteza luminii, deci; I=3,84.10^ 8 /2,997.10^ 8 = 1,28 sec. Deci informatia sufera o intarziere, asa ca daca socotim o distanta intergalactica, bineinteles ca s-ar putea sa fi disparut civilizatia de acolo pana a ajuns stirea la noi.
virgil- Moderator
virgil a scris:Distanta de la Pamant la Luna este de 384000 km, iar informatia de la Luna la Pamant circula cu viteza luminii, deci; I=3,84.10^ 8 /2,997.10^ 8 = 1,28 sec.
Deci informatia sufera o intarziere, asa ca daca socotim o distanta intergalactica, bineinteles ca s-ar putea sa fi disparut civilizatia de acolo pana a ajuns stirea la noi.
Nu civilizatia, hai sa zicem astronautii sau oamenii de acolo. Dar fotografia a venit din trecut sau din viitor ?
P.S. Stiu ca este un taram al speculatiilor dar sunt curios cum raspunzi, daca cunoastem zona din univers de unde provine fotografia.
CAdi- Foarte activ
Informatiile pot circula si cu viteze mult mai mari decat a luminii. Este vorba de viteza gandului, a mintii. Dar cum pe majoritatea nu-i duce mintea, nu toti putem sa stim ce va fi in viitor si de aceea nu luam nici macar masuri preventive.
Eu de exemplu stiu ca peste cateva zile va veni Craciunul si am luat toate masurile necesare. Mai putin taierea porcului, care a reusit sa fuga la timp, dupa ce a profitat ca l-am hranit degeaba cu un anumit scop..
https://www.youtube.com/watch?v=YjGkGyaw6aE&ab_channel=gabitzustelistu
Eu de exemplu stiu ca peste cateva zile va veni Craciunul si am luat toate masurile necesare. Mai putin taierea porcului, care a reusit sa fuga la timp, dupa ce a profitat ca l-am hranit degeaba cu un anumit scop..
https://www.youtube.com/watch?v=YjGkGyaw6aE&ab_channel=gabitzustelistu
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Daca am accepta ca informatia circula in capul unui om cu ogafiteanu a scris:Informatiile pot circula si cu viteze mult mai mari decat a luminii. Este vorba de viteza gandului, a mintii. Dar cum pe majoritatea nu-i duce mintea, nu toti putem sa stim ce va fi in viitor si de aceea nu luam nici macar masuri preventive.
. . . . .
anumita viteza, asta nu inseamna ca ea poate circula in Univers
cu o viteza mai mare decat i-o poate asigura suportul material.
Asa ca mijloacele tehnice par a fi conditionate de viteza luminii
deci ideea ca "informatiile pot circula si cu viteze..." deocamdata
este hazardata. Numai cand se vor descoperi particule care pot
circula cu viteze mai mari decat viteza luminii, se va putea afirma
asa ceva. Dar deocamdata suntem in paradigma stiuta.
Cuplarea informatiei nemateriale cu proprietatile materiale, cum ca
ar putea circula singura, ca ar putea influenta anumite fenomene
fizice, sau ca se conserva, este o speculatie puerila.
Ea nu circula singura, exista in mintea omului si in memoria
materiei si se poate transmite numai pe suport material.
virgil_48- Foarte activ
virgil apreciază acest mesaj
Si particula cuantica de lumina este constituita din alte particule cuantice mai mici. Aceste particule circula si ele prin interiorul particulei de lumina intrun circuit inchis cu o viteza foarte mare, cam la patrat spatiul/timp. Aceste particule etheronice sunt la baza cuantelor Universului. Ele sunt particulele cuantice cele mai mici de energie. De la viteza lor s-a orientat Einstein cand a formulat echivalentul energiei E=mc^2.
Cu astfel de cuante eteronice primordiale nelegate si neorientate aflate in mare miscare este plin tot spatiul inclusiv vidul.
Dar si peste aceasta viteza sunt alte viteze mult mai mari. Deoarece acesti eteroni sunt facuti din ether necuantic, care are cea mai mare viteza locala. Etherul misca totul, in special mentine cuantele si le misca.
Etherul pur este ca o miscare browniana dezorganizata si se aplica in cazul lui numai impulsul, nu are energie cuantica, are impuls termodinamic.
Noi existam ca o adunatura bine organizata de cuante, deoarece totul din noi este permanent scaldat si lovit din toate partile de minuscule impulsuri de eter.
Cu astfel de cuante eteronice primordiale nelegate si neorientate aflate in mare miscare este plin tot spatiul inclusiv vidul.
Dar si peste aceasta viteza sunt alte viteze mult mai mari. Deoarece acesti eteroni sunt facuti din ether necuantic, care are cea mai mare viteza locala. Etherul misca totul, in special mentine cuantele si le misca.
Etherul pur este ca o miscare browniana dezorganizata si se aplica in cazul lui numai impulsul, nu are energie cuantica, are impuls termodinamic.
Noi existam ca o adunatura bine organizata de cuante, deoarece totul din noi este permanent scaldat si lovit din toate partile de minuscule impulsuri de eter.
Incet, incet, Dom Profesor se orienteaza spre microuniversulgafiteanu a scris:. . . . .
real ! Cum vede etherul necuantic(?), o sa ne spuna d-lui.
Si in ce fel acesta, fiind necuantic, misca cuantele. Fortele
fara suport material își fac de lucru si acolo?
Chiar si asa, citatul acesta va primi un loc in topicul "Ce este
FOIP?" fiindca in topicul acesta este cam off.
virgil_48- Foarte activ
CAdi a scris:
Putem construi o Masina a Timpului ?
Pentru Masina Timpului sunt mai multe ipoteze sau principii de functionare a acesteia .
In cele ce urmeaza descriu doua dintre acestea :
A) Prima ipoteza ia in considerare faptul ca universul nostru este un univers rotativ in spirala.
Aceasta si datorita faptului ca majoritatea galaxiilor se prezinta sub aceasta forma iar
galaxiile se rotesc odata cu spatiu-timp.
Inchipuiti-va ca spatiul si timpul (corpuscular)sunt ca si cliseul unui film de la cinema care cuprinde mai multe cadre .
Acest cliseu nu este ceva dat, ci va cumula mai multe cadre si mai multe cadre (viitorul)
Daca ne aflam intr-o masina a timpului si creem un camp electromagnetogravitational
foarte puternic se va crea o bucla temporara .
In momentul in care ne aflam in masina timpului ,ne vom afla in acea bucla temporara ,care
se va roti odata cu noi ,in jurul axei timpului, in acelasi spatiu .
Se va creia posibilitatea la un moment dat prin oprirea masinii sa prindem coada temporara
a unuia din cadrele cliseului filmului ,adica un cuantum spatiu-timp aflat in trecut ,
pentru ca am revenit la punctul de plecare mult mai devreme decat atunci cand am plecat !
Acest lucru se intampla din cauza curbei de timp inchis (numit in literatura de specialitate ,bucla temporara)
Aceasta situatie poate aparea cand rotatia campului generat de masina este levogir
(in sens invers rotatiei universului )
Daca rotatia campului este dextrogir in sensul rotatiei universului si in plus campul
asigura o rotatie mai mare decat viteza de rotatie a universului (de exemplu galaxiile au o videza medie de 25000km/s)
ne vom gasi intr- o bucla temporara si o situatie asemanatoare paradoxului gemenilor si la oprirea masinii timpului desi pentru noi timpul a trecut incet ,
vom prinde un cadru din film care s-a derulat deja in lipsa noastra cu specificatia ca desi geamanul pe care l-am lasat acasa poate a murit, noi ne-am afla in viitor !
B) Al doilea principiu de functionare al Masinii Timpului ia in calcul deplasarea in timp pe principiul faliei in timp (sau faliei temporale).
Cateva notiuni de percepere a timpului ;
Am vazut ca spatiul si timpul pot fi considerati niste vectori orientati pentru ca spatiu si timpul
se deformeaza (se curbeaza- Gravity Probe B)
Cine ma impiedica ca vectorul timp sa-l indrept spre o directie sau alta ?
Nimeni si nimic, TRG nu respinge aceasta posibilitate .
O intrebare :
Toate punctele din spatiu exista simultan ,dar toate punctele din timp exista simultan ?
Aceasta intrebare naste o abordare filozofica :
Daca toate punctele din timp ar fi ca si cele din spatiu simultane inseamna ca noi am avea
un viitor determinat si nu am mai avea liber albitru (aici ar putea interveni Forever Man )
Dar daca nu este asa ?
Sa ma explic :
Exista 2 ipoteze (ele sunt mai multe ,dar 2 au fost preponderente) una percepe timpul
ca niste cadre bidimensionale care s-au suprapus unul peste altul sau se desfasoara
unul in continuarea celuilalt si dau notiunea de spatialitate, asa cum sunt cadrele unui film
de care am vorbit in prima ipoteza de construire a masinii timpului , iar a doua percepe timpul
ca niste cadre tridimensionale asa numitele cuboide Einstein.
Einstein a introdus notiunea in fizica de cuantum spatiu-timp ,deci practic a
introdus a 4-a dimensiune pe langa cele 3 cunoscute.
Dar timpul nu era cunoscut in fizica clasica ? Era, dar oamenii actioneaza si judeca inca timpul conform notiunilor din fizica clasica
si nu ca un continuum spatiu-timp , pentru ca insusi omul este construit de asa natura .
Vederea noastra este binoculara si bidimensionala datorita retinei ceea ce inseamna ca omul vede
o notiune de cadre bidimensionale in profunzime si in felul acesta capata notiunea de spatialitate.
Daca am avea ochi cu retina tridimensionala am percepe si dimensiunea a 4-a, timpul, pe
care Einstein a dedus-o prin logica.
Acum sa revenim la principiul de functionare al masinii timpului :
Presupunem ca spatiul din jurul nostru este asemenea unei benzi de autostrada (construita 3D)
Ca sa ajungem pe autostrada spatiala de la A la B vom parcurge o distanta in spatiu dar
si in timp .
Lucrurile se schimba insa daca spatiul se prezinta sub forma unui cuboid si daca acest
cuboid se deformeaza sub actiunea unei forte .
Astfel daca autostrada devine un cuboid, privita in perspectiva situatia ar aparea asa :
Ne aflam in suprafata de baza in punctual A si vrem sa ajungem in punctual B pe suprafata
superioara a cubului (altfel spus ne aflam pe podeaua unei camere si vrem sa ajungem pe tavan )
In fizica clasica ne deplasam partial pe suprafata de baza (podea), apoi pe suprafata laterala (perete) si partial pe
suprafata superioara (tavan) care este sinonimcu deplasarea pe autostrada 3D liniara.
Daca insa ne imaginam spatiul ca fiind alcatuit din asemenea cuboide vom avea notiunea de timp
pentru ca interiorul cubului reprezinta timpul (aceasta dimensiune am putea sa o sesizam
daca am avea retina tridimensionala am mai spus).
Daca se mentine o pozitie fixa in spatiu si deplasarea se face doar prin timp, va dura mai putin
pana la atingerea unui moment anume din timp ( punctul B de pe tavan) decat atunci cand
miscarea se executa in spatiu si timp . (Ar trebui un desen grafic aici, pentru ca explicatia sa fie inteleasa mai bine)
Practic la deplasarea doar in timp , unim direct podeaua cu tavanul .
In prezenta masei (gravitatiei) autostrada 3D devine o autostrada 4D si loc sa ne deplasam pe
suprafetele laterale ne vom deplasa prin timp.
Pe acest principiu va functiona si masina timpului .
Masina Timpului nu se va misca din pozitia in care este , dar odata activat campul electromagnetic –gravitational
ne vom deplasa prin timp deoarece sub imperiul gravitatiei cadrele de timp (tavanele) vor fi trase unele peste altele
si in functie de orientarea campului (levogir sau dextrogir) ne vom deplasa in sus sau in jos pe axa
timpului prin aceasta falie temporala si vom intalni autostrada in punctele +B,+C,+D etc sau
-B,-C ,-D etc in functie de durata defazajului temporal
Intrebare : de ce se pastreaza o pozitie fixa in spatiu daca te afli in interiorul masinii timpului ?
Este ca si cum te afli in interiorul unui lift (Time machine).
Calatoria prin cuboide (4D) ar fi faptul ca liftul urca si coboara prin timp, la diferite etaje.
In lift spatiul tau nu se schimba (deplasarea se face in exterior prin timp) dar in
momentul cand cobori la un anumit etaj( nivel) te afli intr-un spatiu (3D) aferent
defazajului temporal produs .
Alfel spus, una este sa o iei pe scari prin continuumul spatiu-timp si alta este sa mergi prin timp cu liftul,
datorita curbarii spatiu-timp sub incidenta campului electromagnetic- gravitational.
For decades, time travel remained on the periphery of science. However, among theoretical physicists, the issue has recently become something of a cottage business. Attempts to create a unified theory of physics require an understanding of the relationship between cause and effect. Even in theory, if unlimited time travel were conceivable, the character of such a unified theory may be significantly altered.
We can thank Albert Einstein’s theory of relativity for even a thought of the possibility of time travel. The final piece of Einstein's time-bending concept is that gravity slows time as well, implying that time moves quicker when gravity is weaker, such as the huge void between big celestial bodies like the Earth and the Sun. According to a recent study, I read somewhere, here is my concept of the working of the time machine.
Jet lag is an option. When two observers move in relation to each other, time dilation occurs. When velocity approaches the speed of light, the effect becomes much more spectacular. Even at aeroplane speeds, a normal journey's time dilation is only a few nanoseconds. In huge accelerator devices, subatomic particles may be accelerated at almost the speed of light. A black hole is the ultimate time machine. Some cosmic rays have remarkable temporal warps as well. Even though seen from such a star, these particles move so near to the speed of light that they span the galaxy in minutes from their point of view. An astronaut may travel far into the **** if he could go very near to a black hole and return uninjured.
Furthermore, if you want to learn more about artificial intelligence https://mytutorsource.qa/blog/how-artificial-intelligence-improves-education/ must read the interesting blog.
Abel Wells- Preocupat
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 20
Puncte : 3716
Data de inscriere : 15/06/2021
Abel Wells apreciază acest mesaj
Abel Wells a scris:
For decades, time travel remained on the periphery of science. However, among theoretical physicists, the issue has recently become something of a cottage business. Attempts to create a unified theory of physics require an understanding of the relationship between cause and effect. Even in theory, if unlimited time travel were conceivable, the character of such a unified theory may be significantly altered.
We can thank Albert Einstein’s theory of relativity for even a thought of the possibility of time travel. The final piece of Einstein's time-bending concept is that gravity slows time as well, implying that time moves quicker when gravity is weaker, such as the huge void between big celestial bodies like the Earth and the Sun. According to a recent study, I read somewhere, here is my concept of the working of the time machine.
Jet lag is an option. When two observers move in relation to each other, time dilation occurs. When velocity approaches the speed of light, the effect becomes much more spectacular. Even at aeroplane speeds, a normal journey's time dilation is only a few nanoseconds. In huge accelerator devices, subatomic particles may be accelerated at almost the speed of light. A black hole is the ultimate time machine. Some cosmic rays have remarkable temporal warps as well. Even though seen from such a star, these particles move so near to the speed of light that they span the galaxy in minutes from their point of view. An astronaut may travel far into the **** if he could go very near to a black hole and return uninjured.
Furthermore, if you want to learn more about artificial intelligence https://mytutorsource.qa/blog/how-artificial-intelligence-improves-education/ must read the interesting blog.
Pentru mine nu gaura neagra G.N. , despre care stim mai nimic, reprezinta posibilitatea unei calatorii in timp, pentru ca G.N. te poate mentine pe discul de acretie, ci mai degraba
gaura de vierme te poate transpune in timp. Dar unde pot sa existe astfel de gauri de vierme in univers ?
Ei bine la confluenta unor campuri gravitationale foarte puternice , de pilda la stelele foarte masive care au raze de milioane de ori mai mare ca Soarele nostru cu campurile gravitationale ale galaxiei...
sau la confluenta gravitatiei intre o Gaura Neagra Supermasiva si o Stea Supermasiva care pot da nastere unor deformatii gravitationale spatiale puternice sub forma unui vartej spatiu-timp (gaura de vierme )
https://youtu.be/562_yekoc5c?t=14
CAdi- Foarte activ
Abel Wells apreciază acest mesaj
Timpul este o qualie in constiinta. Qualiile sunt sens. Sensurile sunt selectate de evolutie pentru supravietuire si reproducere. Timpul este asadar un sens selectat de evolutie pentru supravietuire si reproducere. A vorbi despre "calatorii in timp" e ca si cum ai vorbi despre "calatorii in culoarea rosie", ceea ce e complet lipsit de sens. Rosul e o qualie aparuta ca sa vezi fructele in copaci.
Astfel de discutii lipsite de sens, precum "calatoriile in timp", apar cand lucrurile nu sunt intelese cum trebuie.
Astfel de discutii lipsite de sens, precum "calatoriile in timp", apar cand lucrurile nu sunt intelese cum trebuie.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 992
Puncte : 15988
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Forever_Man a scris:Timpul este o qualie in constiinta. Qualiile sunt sens. Sensurile sunt selectate de evolutie pentru supravietuire si reproducere.
Timpul este asadar un sens selectat de evolutie pentru supravietuire si reproducere.
A vorbi despre "calatorii in timp" e ca si cum ai vorbi despre "calatorii in culoarea rosie", ceea ce e complet lipsit de sens. Rosul e o qualie aparuta ca sa vezi fructele in copaci.
Nu ai dreptate . Lumea este o constiinta imprimata pe un suport magnetic a diferitelor constiinte, un dvd in biblioteca universala numita constiinta universala.
Dvd urile pot fi accesate (calatorii in timp) in anumite circumstante.
P.S. Sunt convins ca nu ai citit antetul topicului.
CAdi- Foarte activ
CAdi a scris:Nu ai dreptate . Lumea este o constiinta imprimata pe un suport magnetic a diferitelor constiinte, un dvd in biblioteca universala numita constiinta universala.
Dvd urile pot fi accesate (calatorii in timp) in anumite circumstante.
P.S. Sunt convins ca nu ai citit antetul topicului.
Asa e, nu am citit. Poate o sa citesc candva. Oricum, tot nu are sens calatoria in timp. Un exemplu ca sa intelegi cum e structurat timpul e faptul ca noi citim cuvintele ca un tot unitar, cuvintele sunt unitati temporale de constiinta. Ce ar insemna sa calatoresti in timp la jumatatea unui cuvant ? N-ar insemna nimic, pentru ca "jumate de cuvant" nu reprezinta o experienta in constiinta. Iar asta e o chestie generala privind tot timpul din constiinta. Viata ta in totalitate este o astfel de unitate temporala de constiinta. Sa te intorci la jumatea vietii nu ar avea niciun sens. Eventual daca iei din biblioteca un dvd, il iei cu totul, iei toata experienta de viata.
Din nou analogia cu culorile. "Jumate de timp" ar echivala cu "jumate de culoare rosie". Ce-i aia ?
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 992
Puncte : 15988
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» masina timpului
» Cuantificarea timpului si ireversibilitatea realitatii
» Ce metode de gestiune a timpului folosiţi?
» Cuantificarea timpului si ireversibilitatea realitatii
» Ce metode de gestiune a timpului folosiţi?
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|