Ultimele subiecte
» Basarabia, Bucovina - pământ românescScris de gafiteanu Ieri la 23:57
» Ce este FOIP?
Scris de virgil_48 Ieri la 21:24
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Ieri la 18:54
» V-a supraviețui omenirea și vietățile pe Terra sau nu ?
Scris de virgil Ieri la 18:05
» Fotografia astronomica.
Scris de Razvan Vin 31 Mar 2023, 20:55
» Căderea liberă în câmp gravitațional
Scris de virgil_48 Vin 31 Mar 2023, 09:36
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Mier 29 Mar 2023, 22:43
» Bibliografie
Scris de virgil_48 Mar 28 Mar 2023, 18:54
» Idei de cercetari in fiizca nu ocupatii cu balade
Scris de Vizitator Dum 26 Mar 2023, 16:45
» X la puterea -1
Scris de virgil_48 Sam 25 Mar 2023, 09:28
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Mar 21 Mar 2023, 21:47
» Ce fel de muzica ascultati?
Scris de CAdi Dum 19 Mar 2023, 21:44
» VARIABILITATEA CONSTANTEI GRAVITAȚIONALE G
Scris de virgil_48 Dum 19 Mar 2023, 08:00
» EmDrive
Scris de eugen Sam 18 Mar 2023, 11:10
» Demonstratie ca Forever_Man are dreptate
Scris de virgil_48 Sam 11 Mar 2023, 23:40
» O altă perspectivă a relativității
Scris de virgil Vin 10 Mar 2023, 20:45
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de gafiteanu Joi 09 Mar 2023, 21:01
» Bancuri......
Scris de virgil_48 Mar 07 Mar 2023, 17:37
» Despre conservarea momentului cinetic
Scris de virgil_48 Dum 26 Feb 2023, 09:39
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
Scris de virgil_48 Mier 22 Feb 2023, 21:45
» Evaporarea sau inflatia universului.
Scris de virgil Mier 22 Feb 2023, 15:35
» Legea a treia a lui Kepler dedusă în Fizica elicoidală, fără a face apel la gravitație!
Scris de virgil Mar 21 Feb 2023, 07:44
» Baloane de spionaj
Scris de cris Mier 15 Feb 2023, 15:38
» Transformările Galilei și Lorentz.
Scris de virgil_48 Dum 29 Ian 2023, 16:07
» Experimentul Morley-Michelson
Scris de gafiteanu Dum 29 Ian 2023, 12:38
» Stiinta neoficiala....
Scris de Vizitator Lun 23 Ian 2023, 18:35
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de gafiteanu Dum 15 Ian 2023, 08:42
» Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia
Scris de virgil Joi 12 Ian 2023, 18:30
» Freamătul căutării
Scris de gafiteanu Joi 12 Ian 2023, 00:25
» Urări de sărbători
Scris de CAdi Mier 04 Ian 2023, 23:23
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica.
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica.
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Ce este FOIP?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Ce fel de popor suntem
( 1 )
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (11569) |
| |||
CAdi (10263) |
| |||
virgil_48 (9969) |
| |||
Abel Cavaşi (7769) |
| |||
gafiteanu (7600) |
| |||
Razvan (6084) |
| |||
curiosul (5974) |
| |||
Pacalici (5571) |
| |||
scanteitudorel (4989) |
| |||
eugen (3478) |
|
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi |
| |||
Pacalici |
| |||
CAdi |
| |||
curiosul |
| |||
Dacu |
| |||
Razvan |
| |||
virgil |
| |||
meteor |
| |||
gafiteanu |
| |||
scanteitudorel |
|
Cei mai activi postatori ai saptamanii
virgil_48 |
| |||
CAdi |
| |||
Razvan |
| |||
Abel Cavaşi |
| |||
Forever_Man |
| |||
gafiteanu |
| |||
virgil |
| |||
eugen |
|
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 6 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 6 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 49, Dum 20 Mar 2011, 14:29
Subiecte similare
Laborator-sa construim impreuna
+17
scanteitudorel
Adrian Gheorghe
Pacalici
virgil_48
meteor
Bordan
Abel Cavaşi
cris
CAdi
antreprenorial
Razvan
virgil
george
cornili
sadang
gafiteanu
eugen
21 participanți
Pagina 35 din 37
Pagina 35 din 37 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36, 37
Laborator-sa construim impreuna
Rezumarea primului mesaj :
CUPRINS:
Eugen:Sursa portabila 800 w; 10.07.11/ 14.04/pagina 1.
Gafiteanu:Zmeu; 10.07.11/18.23/1.
Eugen:Variator de putere 1500 w; 16.07.11/20.25/1.
Cornili: Turbine, efect vacuumatic; 29.07.11/11.51/, 1.
Eugen: Sursa de cc; 07.08.11/17.25/,1.
Eugen: Capsula pentru studiu termodinamic; 14.07.11/15.17/1.
Eugen: Minicentrala termica; 27.08.11/12.17/1.
Gafiteanu: Captatoare solare din folie de aluminiu; 27.08.11/13.34/1.
Gafiteanu: Captator solar cu oglinzi;27.08.11/,1.
Eugen: Ambreiaj cu curele; 11.09.11/16.41/1.
Eugen: Electrolizor hidroxigaz; 03.1011/23.51/1.
Gafiteanu: Electrolizor cu membrana; 15-10.11/11.28/1.
Eugen: Atentie la gaze explozibile; 15.10.11/20.34/2.
George: Detalii termodinamice; 18.10.11/2.
Eugen: Controler de cc; 06.11.11/10.50/2.
Eugen: Masurarea frecventei de rezonanta; 25.0212/22.11/2.
Eugen: Membrana din fibra de sticla la electroliza; 11.03.12/15.31/2.
George: Izolatori de acumulator ;01.04.12/19.57/3.
Eugen: Metoda de masurare a debitului de combustibil ; 28.04.12/17.25/3.
Eugen: Bobina de inalta tensiune Tesla; 13.05.012/13.47/3
Eugen: Aparat pentru electrificarea sangelui; 02.06.12/00.27/3
Sadang: Detalii Bob Beck, aparat pentru electrificarea sangelui; 02.06.12/15.13/3
Eugen: Detalii constructive debitmetru;06.06.12/12.49/3
Eugen: Masurarea parametrilor unei bobine prin metoda rezonantei;16.06.12/14.15/3
Eugen: Elemente experimentale pentru electrolizor;06.06.12/12.49/3
Eugen: Studiul undelor-impuls pe un transformator si interpretare la undele TESLA;
30.06.12/15.05/3
Eugen: Probe si masuratori la adaos Hidrogen in combustie motor; 17.11.2012/ 19.31/3
Eugen:
Studiul reactiei indusului la transformatoare asimetrice cu miez de aer; rezonanta dubla; rezonanta tripla;unde stationare
Amplificarea tensiunii in regim de unde stationare;
Masurarea vitezei impulsului electromagnetic prin conductori de cupru;
Masuratori la transformator cu bobina Tesla, in regim rezonant;
==================================================
M-am gandit la necesitatea acestui topic mai demult.
Se pare ca i-a venit timpul. Propun sa impartasim, sa exprimam din experientele noastre practice-cei care consimt.
Incep eu.
Inainte de a construi ceva, ne punem problema logica a bugetului.
Putem micsora efortul financiar, recuperand aparate, obiecte, parti, etc.
Lucruri in prag de a fi aruncate la gunoi.
Eu am recuperat, refolosit, transat, reabilitat cateva, mai mult electrice. Sa trec la subiect.
Sursa portabila de curent alternativ, 220 vca, 800 w, destinata pentru caz de avarie, sau in locuri izolate, camping, etc
Am construit o sursa compacta compusa din:
-baterie 12 vcc, 38 Ah
-invertor electronic 12 vcc/220 vca, 800 w
-redresor 12 vcc, 6 Ah
-priza 220 vca
-priza de 12 vcc
-sigurante
-indicatie la incarcare amperaj baterie
-indicatie nivel volti baterie
-ventilator, sigurante, etc.
Am asamblat intr-o carcasa de computer abandonat din care am recuperat fire,ventilatoare, panoul frontal cu butoanele utile, etc.
Am folosit un invertor care scoate alternante de 50 hz, in "colturi",(verificat pe osciloscop),pentru ca era mai ieftin. Acest tip de tensiune nu se recomanda consumatorilor electronici, dar merge la scule electrice de mana , iluminat,etc.
Pentru electronice se recomanda invertoare sinusoidale care sunt mai scumpe decat cele in trepte.
Durata de functionare a sursei este pana la cateva ore , in functie de regimul de consum.
Reincarcarea bateriei se face in masina, prin cuplare paralela la 12 vcc, sau stationar, prin redresorul intern de la 220 vca.
Pentru cei interesati, pot da detalii mai amanuntite la nevoie.
Nu am o schema tip. Am lucrat din aproape in aproape, pe viu.
Pentru vizualizare imagini, se poate accesa:

CUPRINS:
Eugen:Sursa portabila 800 w; 10.07.11/ 14.04/pagina 1.
Gafiteanu:Zmeu; 10.07.11/18.23/1.
Eugen:Variator de putere 1500 w; 16.07.11/20.25/1.
Cornili: Turbine, efect vacuumatic; 29.07.11/11.51/, 1.
Eugen: Sursa de cc; 07.08.11/17.25/,1.
Eugen: Capsula pentru studiu termodinamic; 14.07.11/15.17/1.
Eugen: Minicentrala termica; 27.08.11/12.17/1.
Gafiteanu: Captatoare solare din folie de aluminiu; 27.08.11/13.34/1.
Gafiteanu: Captator solar cu oglinzi;27.08.11/,1.
Eugen: Ambreiaj cu curele; 11.09.11/16.41/1.
Eugen: Electrolizor hidroxigaz; 03.1011/23.51/1.
Gafiteanu: Electrolizor cu membrana; 15-10.11/11.28/1.
Eugen: Atentie la gaze explozibile; 15.10.11/20.34/2.
George: Detalii termodinamice; 18.10.11/2.
Eugen: Controler de cc; 06.11.11/10.50/2.
Eugen: Masurarea frecventei de rezonanta; 25.0212/22.11/2.
Eugen: Membrana din fibra de sticla la electroliza; 11.03.12/15.31/2.
George: Izolatori de acumulator ;01.04.12/19.57/3.
Eugen: Metoda de masurare a debitului de combustibil ; 28.04.12/17.25/3.
Eugen: Bobina de inalta tensiune Tesla; 13.05.012/13.47/3
Eugen: Aparat pentru electrificarea sangelui; 02.06.12/00.27/3
Sadang: Detalii Bob Beck, aparat pentru electrificarea sangelui; 02.06.12/15.13/3
Eugen: Detalii constructive debitmetru;06.06.12/12.49/3
Eugen: Masurarea parametrilor unei bobine prin metoda rezonantei;16.06.12/14.15/3
Eugen: Elemente experimentale pentru electrolizor;06.06.12/12.49/3
Eugen: Studiul undelor-impuls pe un transformator si interpretare la undele TESLA;
30.06.12/15.05/3
Eugen: Probe si masuratori la adaos Hidrogen in combustie motor; 17.11.2012/ 19.31/3
Eugen:
Studiul reactiei indusului la transformatoare asimetrice cu miez de aer; rezonanta dubla; rezonanta tripla;unde stationare
Amplificarea tensiunii in regim de unde stationare;
Masurarea vitezei impulsului electromagnetic prin conductori de cupru;
Masuratori la transformator cu bobina Tesla, in regim rezonant;
==================================================
M-am gandit la necesitatea acestui topic mai demult.
Se pare ca i-a venit timpul. Propun sa impartasim, sa exprimam din experientele noastre practice-cei care consimt.
Incep eu.
Inainte de a construi ceva, ne punem problema logica a bugetului.
Putem micsora efortul financiar, recuperand aparate, obiecte, parti, etc.
Lucruri in prag de a fi aruncate la gunoi.
Eu am recuperat, refolosit, transat, reabilitat cateva, mai mult electrice. Sa trec la subiect.
Sursa portabila de curent alternativ, 220 vca, 800 w, destinata pentru caz de avarie, sau in locuri izolate, camping, etc
Am construit o sursa compacta compusa din:
-baterie 12 vcc, 38 Ah
-invertor electronic 12 vcc/220 vca, 800 w
-redresor 12 vcc, 6 Ah
-priza 220 vca
-priza de 12 vcc
-sigurante
-indicatie la incarcare amperaj baterie
-indicatie nivel volti baterie
-ventilator, sigurante, etc.
Am asamblat intr-o carcasa de computer abandonat din care am recuperat fire,ventilatoare, panoul frontal cu butoanele utile, etc.
Am folosit un invertor care scoate alternante de 50 hz, in "colturi",(verificat pe osciloscop),pentru ca era mai ieftin. Acest tip de tensiune nu se recomanda consumatorilor electronici, dar merge la scule electrice de mana , iluminat,etc.
Pentru electronice se recomanda invertoare sinusoidale care sunt mai scumpe decat cele in trepte.
Durata de functionare a sursei este pana la cateva ore , in functie de regimul de consum.
Reincarcarea bateriei se face in masina, prin cuplare paralela la 12 vcc, sau stationar, prin redresorul intern de la 220 vca.
Pentru cei interesati, pot da detalii mai amanuntite la nevoie.
Nu am o schema tip. Am lucrat din aproape in aproape, pe viu.
Pentru vizualizare imagini, se poate accesa:

Ultima editare efectuata de catre eugen in Sam 18 Mai 2013, 21:06, editata de 14 ori (Motiv : Editare Cuprins topic)
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3478
Puncte : 30236
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Re: Laborator-sa construim impreuna
Este clar ca poluarea acestui topic cu concluzii despre mecanicaAbel Cavaşi a scris:. . . . .
Orice corp, indiferent că este sau nu încărcat electric, va avea energie mai mare dacă merge elicoidal decât dacă ar merge rectiliniu. Energia maximă pe care o poate absorbi este la momentul în care tangenta la curbă (deci și vectorul viteză) face un unghi constant de 45 de grade cu o dreaptă fixă în spațiu. Dacă energia impusă crește și mai mult, apare un salt care, conform teoremei lui Bilinski (teorema de recurență a formulelor lui Frenet) determină „apariția” unui triedru al lui Frenet de ordin superior, cu o unitate mai mare. Altfel spus, dacă dorim să pompăm și mai multă energie în corp, în timp ce viteza acestuia nu mai poate să crească în modul din varii motive (frecare cu mediul, atingerea vitezei finale), atunci corpul începe să își modifice chiar și acea dreaptă care inițial era fixă în spațiu, deci trece de la o elice la o curbă de precesie constantă, adică la o elice de ordinul doi. Procesul se repetă de fiecare dată de câte ori crește energia și astfel se explică „salturile cuantice” prin care corpul „absoarbe” energia suplimentară primită și o pune în masa lui proprie, precum pun obezii grăsimea în celulele adipoase.
elicoidala, pro sau contra, a fost o eroare.
Propun ca raspunsurile acestea sa fie incadrate Off topic.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 9969
Data de inscriere : 03/12/2013
Logic . Cu cat intinzi mai mult de un arc mecanic elicoidal cu atat depui mai mult efort , prin urmare creste pasul. Un exemplu cat se poate de simplu.eugen a scris:In cazul experimentului din poza de mai sus, intr-un tub cu xenon se produce descarcare in inalta tensiune sub forma de plasma filiforma.
Gazul xenon ionizat , este acelerat ion cu ion.
Daca admitem ca se ionizeaza negativ de la electrodul cu negru in poza, atunci in mod logic ionii sunt acelerati spre electrodul cu rosu , pozitiv.
Accelerarea se face sub actiunea fortelor electrice datorate campului electric dintre electrodul negativ si cel pozitiv.
Adica de la stanga ( electrodul negativ ) spre dreapta (electrodul pozitiv).
Corect .
In timpul accelerarii se transmite energie din camp electric asupra ionilor.
Logic.
De asemeni se transmite energie suplimentara datorata fortelor magnetice ale campului magnetic al magnetului.
Nu vad pozitia magnetului , astfel incat sa ma exprim daca campul acestuia accelereaza sau incetineste deplasarea ionilor .
Ionii sunt fortati prin incarcatura energetica progresiva la o traiectorie progresiva.
Este evidenta conexiunea dintre energia primita de ioni si dinamica elicoidala a traiectoriei ionilor intre electrozi.
Logic .
In absenta campului magnetic, o zoomare marita cu tehnici fotografice speciale ar putea pune in evidenta dinamica traiectoriei plasmei sub actiunea numai a campului electric.
Mai greu de realizat , dar am sa-ti prezint un fenomen fizic de felul celui prezentat de tine . La viata mea am schimbat multe tuburi de Neon si am observat un fenomen fizic mai deosebit . Un numar extrem de mic din tuburile inlocuite se comporta anormal .
Explic : Dupa montare si cuplare la sursa de curent , in interiorul lor se vedea foarte clar o elicoida , mai puternic luminata care se rotea pe toata lungimea tubului in jurul unei axe longitudinale . Efectul dura timp de 20-30 de secunde , dupa care disparea ,iar tubul putea fi aruncat la gunoi.
In cazul acesta nu exista un camp magnetic .
Sarcinile elctrice in campul magnetic terestru au aceeasi deplasare elicoidala , iar inductia campului magnetic terestru este foarte mica , de 4-5 Gausi.
Care la campuri din ce in ce mai mari ar forta plasma la o traiectorie elicoidala de ordin 2, cu precesie, daca am inteles bine principiul exprimat de Abel.
Si mai sus am precesie .
In experimentele proprii, chiar caut ipostaze ale densitatilor mari de energie electromagnetica in tuburi cu descarcare si un model fizic adecvat. Care sa explice de exemplu impedanta mica la descarcari bruste, de genul celebrelor experimente Tesla.
Cine determina descarcarile bruste ? Nu impedanta mica ?
Caz in care imi explic de exemplu reducerea turbulentelor din plasma cand aceasta curge elicoidal… efectul final fiind o impedanta intre electrozi mica.
Aici nu am inteles . Contrazice ce ai spus mai sus . Ma asteptam sa ai o impedanta mare .
De aceea gasesc foarte stimulatoare principiile enuntate de Abel cu dinamica traiectoriei functie de nivelul energetic .
scanteitudorel- A decedat
- Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015
Mersi de participare.
Ca deobicei esti la obiect, detaliat.
Mai jos , dintr-o postare din octombrie 2019, aspectul unei coloane rotitoare la o descarcare in tub cu mercur :

Am incercat in acea postare o explicatie prin mecanismele de electroconvergenta descrise de dn. Crivoi.
In ce priveste impedanta mica intre electrozi, la descarcari bruste, intuiesc o turbulenta electrica redusa in coloana de descarcare, cu conditia ca impulsul sa fie puternic descrescator, ca in vizualizarea pe care am facut-o pe osciloscop.
Posibil så intervina si efectul de curgere elicoidala a plasmei, ceea ce reduce turbulentele si in final contribuie la o impedanta redusa.
url=https://servimg.com/view/19620909/404]
[/url]
Ideal este ca impulsul sa fie unisens, nu dute-vino ca la sinusoidala. In lipsa acestui caz ideal am folosit impulsuri puternic atenuate, cu primul varf de maxim mai mare decat restul oscilatiilor atenuate. Plasand un condensator in apropierea experimentului am constatat incarcarea usoara a condensatorului , ceea ce arata prezenta unei componente unisens in campul electric la descarcare.
Un exemplu sugestiv: sa ne gandim la impedanta unei bobine in curent continuu ( nula) si in curent alternativ ( proportionala cu frecventa).
Banuiesc efecte asemanatoare la descarcari in impulsuri unisens , versus descarcari vibratorii in alternativ.
Ca deobicei esti la obiect, detaliat.
Mai jos , dintr-o postare din octombrie 2019, aspectul unei coloane rotitoare la o descarcare in tub cu mercur :

Am incercat in acea postare o explicatie prin mecanismele de electroconvergenta descrise de dn. Crivoi.
In ce priveste impedanta mica intre electrozi, la descarcari bruste, intuiesc o turbulenta electrica redusa in coloana de descarcare, cu conditia ca impulsul sa fie puternic descrescator, ca in vizualizarea pe care am facut-o pe osciloscop.
Posibil så intervina si efectul de curgere elicoidala a plasmei, ceea ce reduce turbulentele si in final contribuie la o impedanta redusa.
url=https://servimg.com/view/19620909/404]

Ideal este ca impulsul sa fie unisens, nu dute-vino ca la sinusoidala. In lipsa acestui caz ideal am folosit impulsuri puternic atenuate, cu primul varf de maxim mai mare decat restul oscilatiilor atenuate. Plasand un condensator in apropierea experimentului am constatat incarcarea usoara a condensatorului , ceea ce arata prezenta unei componente unisens in campul electric la descarcare.
Un exemplu sugestiv: sa ne gandim la impedanta unei bobine in curent continuu ( nula) si in curent alternativ ( proportionala cu frecventa).
Banuiesc efecte asemanatoare la descarcari in impulsuri unisens , versus descarcari vibratorii in alternativ.
Ultima editare efectuata de catre eugen in Dum 19 Iul 2020, 21:08, editata de 1 ori
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
virgil_48 a scris:Cineva dintre cei mai apropiati de subiect, imi poate spune si
mie dece intr-un cuptor cu microunde, peretele metalic opus
magnetronului nu se incalzeste, in timp ce un obiect metalic
expus central se incalzeste si incepe sa scânteieze ?
Daca acelui obiect metalic i-as face "împământare" la carcasa,
ar mai fi deranjat de fluxul magnetronului ? Oare are
loc o circulatie de particule in circuit inchis prin carcasa ?
Am sesizat ca Eugen a mai facut ceva incercari, dar astept o
indicatie de la oricine.
In poza se observa graficul undei electrice in cuptorul cu microunde. Se observa ca ambii pereti metalici ( cel mai apropiati de emitator si indepartat de emitator sunt in pozitia nod de unda, adica teoretic potential nul.
In experimentele mele-redate la pagina 33 pe acest topic- am plasat un electrod de wolfram la jumatatea distantei dintre pereti unde graficul arata un maxim si am obtinut efect maxim, plasma intensa la varful electrodului, celalat capat fiind lipit de carcasa legata la potential nul, impamantare.

eugen- Moderator
Abel Cavaşi apreciază acest mesaj
Ca sa ai certitudinea ca cele 5 puncte de potential maxim sunt reale,eugen a scris:
In poza se observa graficul undei electrice in cuptorul cu microunde. Se observa ca ambii pereti metalici ( cel mai apropiati de emitator si indepartat de emitator sunt in pozitia nod de unda, adica teoretic potential nul.
In experimentele mele-redate la pagina 33 pe acest topic- am plasat un electrod de wolfram la jumatatea distantei dintre pereti unde graficul arata un maxim si am obtinut efect maxim, plasma intensa la varful electrodului, celalat capat fiind lipit de carcasa legata la potential nul, impamantare.
ar trebui pozitionat electrodul si in dreptul celor 4 puncte rosii, de
potential nul. Eventual sa-i asiguri mobilitatea si sa-l plimbi de la
un perete la altul. Dar poate tu nu esti asa de suspicios ca mine !
Mie nu-mi vine sa cred ca in punctele rosii, sau in dreptul lor,
efectul relevat de tine nu se manifesta !
Am retinut ca electrodul a fost legat la carcasa, ceace mi-a adus
o oarecare intelegere. Multumesc!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 9969
Puncte : 39692
Virgil_48,
La momentul experimentelor cu plasma in cuptor cu microunde, m-a preocupat in special obtinerea plasmei si eventuale aplicatii utile.
Spectrul undei pe directia emitatorului de microunde
l-am amanat.
Desigur ca se poate reactualiza un experiment in sensul celor expuse de tine.
Un cuptor cu microunde -presupunand unul la care ne luam inclusiv riscul distrugerii accidentale-poate deveni un minilaborator de incercari diverse.
In contextul EMDrive, Cris propunea mai demult - daca imi aduc bine aminte- un experiment de genul:
Suspendarea cu fire a magnetronului, alimentarea lui si observarea eventualelor deplasari unghiulare ale acestui ansamblu suspendat. Aceasta in vederea depistarii vre-unui eventual efect de propulsie.
Ce pot sa marturisesc, in timpul unor experimente cu descarcari in impulsuri de inalta tensiune pe tuburi gen fluorescent, tinut in mana, am sesizat un efect mecanic de usor "bobarnac" axial.
Aceasta mi-a reamintit de celebrele experimente Brown cu forte de propulsie in contextul inaltelor tensiuni.
La momentul experimentelor cu plasma in cuptor cu microunde, m-a preocupat in special obtinerea plasmei si eventuale aplicatii utile.
Spectrul undei pe directia emitatorului de microunde
l-am amanat.
Desigur ca se poate reactualiza un experiment in sensul celor expuse de tine.
Un cuptor cu microunde -presupunand unul la care ne luam inclusiv riscul distrugerii accidentale-poate deveni un minilaborator de incercari diverse.
In contextul EMDrive, Cris propunea mai demult - daca imi aduc bine aminte- un experiment de genul:
Suspendarea cu fire a magnetronului, alimentarea lui si observarea eventualelor deplasari unghiulare ale acestui ansamblu suspendat. Aceasta in vederea depistarii vre-unui eventual efect de propulsie.
Ce pot sa marturisesc, in timpul unor experimente cu descarcari in impulsuri de inalta tensiune pe tuburi gen fluorescent, tinut in mana, am sesizat un efect mecanic de usor "bobarnac" axial.
Aceasta mi-a reamintit de celebrele experimente Brown cu forte de propulsie in contextul inaltelor tensiuni.
eugen- Moderator
Bineinteles ca asta este de incercat. Si nu cu un magnetron,eugen a scris:Virgil_48,
. . . . . .
ci cu un cuptor cu microunde intreg.
Doar si celebrul motor EmDrive, este inchis !
Ar trebui suspendat de tavan cu 4 fire paralele, ca sa lucreze
ca un pendul, fara sa se roteasca. Iar cablul de alimenare sa
nu-i impiedice balansarea pe directia axiala a magnetronului.
Daca poti obtine si amplifica balansul prin intreruperea si
refacerea alternata a alimentarii cuptorului, ai aflat adevarul !
Si copiii stiu sa se dea in leagan.
virgil_48- Foarte activ
Daca ar fi asa simplu, s-ar plimba cuptorul pe dulap, incet incet ar ajunge la usa.virgil_48 a scris:Bineinteles ca asta este de incercat. Si nu cu un magnetron,eugen a scris:Virgil_48,
. . . . . .
ci cu un cuptor cu microunde intreg.
Doar si celebrul motor EmDrive, este inchis !
Ar trebui suspendat de tavan cu 4 fire paralele, ca sa lucreze
ca un pendul, fara sa se roteasca. Iar cablul de alimenare sa
nu-i impiedice balansarea pe directia axiala a magnetronului.
Daca poti obtine si amplifica balansul prin intreruperea si
refacerea alternata a alimentarii cuptorului, ai aflat adevarul !
Si copiii stiu sa se dea in leagan.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 11569
Puncte : 52354
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Cine vrea magneti puternici, desigur ca pt un generator free energy, gaseste si aici, dar sa aiba cont la facebook. Va tocmiti.
https://www.facebook.com/marketplace/item/655734278483118/
https://www.facebook.com/marketplace/item/655734278483118/
Numarul mesajelor : 7600
Puncte : 34218
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Interactiune eter- conductor electric
Din propriile experimente cu sarme lungi bobinate, masurand distanta intre puncte de potential maxim la unde stationare in bobine, am calculat viteza de propagare a energiei electromagnetice, ca fractiune din ordinul de marime al vitezei luminii in vid.
Am gasit in unele informatii ca viteza de transmitere a energiei electrice prin conductori este 270.000 km/secunda.
La acest ordin de marime se deduce ca oscilatiile electrice in conductori se transmit prin eter, nu prin substanta, gen electroni, etc.
O oscilatie electrica presupune oscilatii ale electronilor dar si oscilatii in eter. Viteza de drift a electronilor este mult mult mai mica decat viteza luminii.
Intuiesc ca oscilatiile eterului antreneaza electrozii sa oscileze.
Dar electronii sunt legati electric de conductori, rezultand o interactiune finala eter-conductor.
Concluzia de mai sus poate fi utila in studiul propulsiei electromagnetice
Din propriile experimente cu sarme lungi bobinate, masurand distanta intre puncte de potential maxim la unde stationare in bobine, am calculat viteza de propagare a energiei electromagnetice, ca fractiune din ordinul de marime al vitezei luminii in vid.
Am gasit in unele informatii ca viteza de transmitere a energiei electrice prin conductori este 270.000 km/secunda.
La acest ordin de marime se deduce ca oscilatiile electrice in conductori se transmit prin eter, nu prin substanta, gen electroni, etc.
O oscilatie electrica presupune oscilatii ale electronilor dar si oscilatii in eter. Viteza de drift a electronilor este mult mult mai mica decat viteza luminii.
Intuiesc ca oscilatiile eterului antreneaza electrozii sa oscileze.
Dar electronii sunt legati electric de conductori, rezultand o interactiune finala eter-conductor.
eugen- Moderator
eugen a scris:Interactiune eter- conductor electric
La ce te gandesti mai concret?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 10263
Puncte : 50168
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Ma gandesc la un eventual experiment in care sa se masoare efectul mecanic axial de-a lungul unei bobine supusa unor impulsuri de inalta tensiune, impulsuri asimetrice de genul celor pe care le-am surprins pe osciloscop.
Se pot aplica impulsuri pe un ansamblu trafo Tesla in sfert de unda, miniatural, de genul celui pe care l-am folosit mai demult in alte experimente, surprins partial in poza.
Imaginile cu farfuria zburatoare si sfertul de unda din antena fac aluzie la acest tip de experiment.
Tipul de impuls asimetric am incercat sa-l explic pe acest topic sub genericul "Tesla descifrat prin Steinmetz" ,pagina 28 si partea a doua pagina 32.
https://cercetare.forumgratuit.ro/t346p810-laborator-sa-construim-impreuna
https://cercetare.forumgratuit.ro/t346p930-laborator-sa-construim-impreuna

https://i.servimg.com/u/f68/19/62/09/09/screen43.jpg[/img][/url]

Se pot aplica impulsuri pe un ansamblu trafo Tesla in sfert de unda, miniatural, de genul celui pe care l-am folosit mai demult in alte experimente, surprins partial in poza.
Imaginile cu farfuria zburatoare si sfertul de unda din antena fac aluzie la acest tip de experiment.
Tipul de impuls asimetric am incercat sa-l explic pe acest topic sub genericul "Tesla descifrat prin Steinmetz" ,pagina 28 si partea a doua pagina 32.
https://cercetare.forumgratuit.ro/t346p810-laborator-sa-construim-impreuna
https://cercetare.forumgratuit.ro/t346p930-laborator-sa-construim-impreuna

https://i.servimg.com/u/f68/19/62/09/09/screen43.jpg[/img][/url]

eugen- Moderator
eugen a scris:
Ma gandesc la un eventual experiment in care sa se masoare efectul mecanic axial de-a lungul unei bobine
supusa unor impulsuri de inalta tensiune, impulsuri asimetrice de genul celor pe care le-am surprins pe osciloscop.
Se pot aplica impulsuri pe un ansamblu trafo Tesla in sfert de unda, miniatural,
de genul celui pe care l-am folosit mai demult in alte experimente, surprins partial in poza.
Eu sunt de profesie inginer mecanic si mie greu sa urmaresc expuneri pe parte electrica.
Totusi nu sunt chiar pe dinafara

cu propulsie electromagnetica se folosesc doua discuri care impart nava spatiala in doua jumatati
pe care sunt dispuse bobine Tesla in diferite scheme de dispunere (partea secreta).
Bobinele se incarca electromagnetic si formeaza in jurul lor campuri magnetice polarizate de acelasi semn
ori plus , ori minus .
Discurile se rotesc in sensuri contrare iar respingerea magnetica creata de campurile magnetice care inconjoara
bobinele Tesla (la magneti se stie sud-sud sau nord-nord da respingere)) angrenate de vortexul rotational se spune
ca da nastere la o deplasare pe inaltime sau axiala in functie de inclinarea bobinelor Tesla si viteza de rotatie contrara
a celor 2 discuri.
Ar merita incercata o experienta de laborator la o firma aeronautica specializata in cercetare...
CAdi- Foarte activ
Si "proiectul" acesta ar functiona si in spatiul indepartat, faraCAdi a scris:. . . . .
Totusi nu sunt chiar pe dinafaraceea ce pot sa spun este ca la modelul de farfurii zburatoare,
cu propulsie electromagnetica se folosesc doua discuri care impart nava spatiala in doua jumatati
pe care sunt dispuse bobine Tesla in diferite scheme de dispunere (partea secreta).
Bobinele se incarca electromagnetic si formeaza in jurul lor campuri magnetice polarizate de acelasi semn
ori plus , ori minus .
Discurile se rotesc in sensuri contrare iar respingerea magnetica creata de campurile magnetice care inconjoara
bobinele Tesla (la magneti se stie sud-sud sau nord-nord da respingere)) angrenate de vortexul rotational se spune
ca da nastere la o deplasare pe inaltime sau axiala in functie de inclinarea bobinelor Tesla si viteza de rotatie contrara a celor 2 discuri.
Ar merita incercata o experienta de laborator la o firma aeronautica specializata in cercetare...
influenta corpurilor ? Ce ejecteaza sistemul propus ca sa obtina
impuls ?
virgil_48- Foarte activ
CAdi ,
Exista mai multe versiuni de solutii de propulsie electromagnetica, posibil ca una din ele sa fie aceea pe care ai prezentat-o.
Este greu de perceput un fenomen ca propulsia electromagnetica numai din perspectiva teoretica, fara sa fi facut vre-un experiment, proba, etc ce ar putea sa ne apropie de zgandarirea fenomenului.
Sa ne uitam cata cazna avem cu EmDrive…
Raspunsul meu de mai sus l-am dat in ideea ca ce am in mana, pe aceasta pot face eventuale masuratori.
Nu am discuri rotitoare, conditii pentru astfel de versiuni ca cea pe care ai adus-o ca exemplu.
Ideea pe care am vrut s-o inserez este ca in versiunea cu impulsuri quasi unidirectionale s-ar putea produce campuri magnetice sau electrice unidirectionale, care nu vibreaza "inainte-inapoi " ca la fenomenele sinusoidale.
Au fost discutii pe forum ca la sinusoidal alternarea plus/minus ar produce anularea efectului mecanic unidirectional.
Deci se pune problema unor efecte electromagnetic/ mecanice cu eventual efect de propulsie prin crearea unor campuri electromagnetice unidirectionale.
Am denumit aceste efecte ca "fenomene sunami".
Valul in sunami este unidirectional, spre deosebre de valul inainte-inapoi ...
Exista mai multe versiuni de solutii de propulsie electromagnetica, posibil ca una din ele sa fie aceea pe care ai prezentat-o.
Este greu de perceput un fenomen ca propulsia electromagnetica numai din perspectiva teoretica, fara sa fi facut vre-un experiment, proba, etc ce ar putea sa ne apropie de zgandarirea fenomenului.
Sa ne uitam cata cazna avem cu EmDrive…
Raspunsul meu de mai sus l-am dat in ideea ca ce am in mana, pe aceasta pot face eventuale masuratori.
Nu am discuri rotitoare, conditii pentru astfel de versiuni ca cea pe care ai adus-o ca exemplu.
Ideea pe care am vrut s-o inserez este ca in versiunea cu impulsuri quasi unidirectionale s-ar putea produce campuri magnetice sau electrice unidirectionale, care nu vibreaza "inainte-inapoi " ca la fenomenele sinusoidale.
Au fost discutii pe forum ca la sinusoidal alternarea plus/minus ar produce anularea efectului mecanic unidirectional.
Deci se pune problema unor efecte electromagnetic/ mecanice cu eventual efect de propulsie prin crearea unor campuri electromagnetice unidirectionale.
eugen- Moderator
eugen a scris:CAdi ,
Si eu pun problema tot la fel numai ca la aceste bobine sa ai posibilitatea ca la o anumita comanda sa inversezi sensul curentului electric in bobina.
CAdi- Foarte activ
O schimbare rapida de sens curent in bobina presupune o schimbare rapida de sens flux magnetic in bobina si obtinere de tensiuni autoinduse momentane mari.
Posibil ca aceste tensiuni mari sa acumuleze la capetele bobinei potentiale inalte utile.
Posibil ca aceste tensiuni mari sa acumuleze la capetele bobinei potentiale inalte utile.
eugen- Moderator
Cine vrea sa aiba un mare subiect de cercetare si gandire, sa faca urmatorul experiment:
Sa achizitioneze un osciloscop portabil digital cu memorie. Sa confectioneze o sonda inductiva din cateva spire cu diametru mare de 1 metru si se leaga la cablul intrare Y. Seteaza baza de timp X convenabil in urma unor experiente, initial cam 1-10-100 microsecunde/div orizontal. Se va plasa aparatul undeva in camp cand sunt afara fulgere si se va inregistra campul magnetic produs la descarcarea fulgerelor. Se orienteaza convenabil axa bobinei-sonda. Daca se poate, vor fi doua bobine pozitionate perpendicular la cele doua intrari Y . Veti fi surprinsi de ce veti obtine. E bine ca in apropiere sa fie anumite cladiri inalte cu paratraznet, pt a evita sa cada fulgerul exact in aparatul Dv. Sa va vad daca anticipati (si explicati) pozitia corecta a axei bobinei, pt a prinde-capta maximul de intensitate a campului magnetic produs de fulger. Stiti cat dureaza un fulger si care este graficul sau ? Osciloscopul cu inregistrare-memorie va va spune. (atentie, magnetica, nu optica !)
Sa achizitioneze un osciloscop portabil digital cu memorie. Sa confectioneze o sonda inductiva din cateva spire cu diametru mare de 1 metru si se leaga la cablul intrare Y. Seteaza baza de timp X convenabil in urma unor experiente, initial cam 1-10-100 microsecunde/div orizontal. Se va plasa aparatul undeva in camp cand sunt afara fulgere si se va inregistra campul magnetic produs la descarcarea fulgerelor. Se orienteaza convenabil axa bobinei-sonda. Daca se poate, vor fi doua bobine pozitionate perpendicular la cele doua intrari Y . Veti fi surprinsi de ce veti obtine. E bine ca in apropiere sa fie anumite cladiri inalte cu paratraznet, pt a evita sa cada fulgerul exact in aparatul Dv. Sa va vad daca anticipati (si explicati) pozitia corecta a axei bobinei, pt a prinde-capta maximul de intensitate a campului magnetic produs de fulger. Stiti cat dureaza un fulger si care este graficul sau ? Osciloscopul cu inregistrare-memorie va va spune. (atentie, magnetica, nu optica !)
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Mini fulger simulat
In lipsa unui fulger la indemana am experimentat descarcari in impulsuri intre electrozi de wolfram. Durata unui impuls aproximativ 50 microsecunde.

Ajustand circuitul de descarcare LC ( C capacitatea condensatorului supus descarcarii, L inductanta bobinei inseriate) se poate obtine un spectru de impulsuri .
In acest spectru se poate obtine - cand C este mare si L mica- un impuls asimetric, cu prima semi-sinusoida purtatoare de energie marita.
url=https://servimg.com/view/19620909/152]
[/url]
https://i.servimg.com/u/f58/19/62/09/09/image70.png[/img][/url]

(A doua anvelopa de pe osciloscop este mai detaliata, se poate observa prima semisinusoida mai consistenta decat celelalte.
Schema de descarcare simplificata apare in calculele lui Steinmetz pe circuite tranzitorii.)
In acest fel se poate obtine o unda electrica expansiva ce poate incarca un condensator in apropiere. ( vezi experimentele Eric Dollard -unde longitudinale).
In lipsa unui fulger la indemana am experimentat descarcari in impulsuri intre electrozi de wolfram. Durata unui impuls aproximativ 50 microsecunde.

Ajustand circuitul de descarcare LC ( C capacitatea condensatorului supus descarcarii, L inductanta bobinei inseriate) se poate obtine un spectru de impulsuri .
In acest spectru se poate obtine - cand C este mare si L mica- un impuls asimetric, cu prima semi-sinusoida purtatoare de energie marita.
url=https://servimg.com/view/19620909/152]

https://i.servimg.com/u/f58/19/62/09/09/image70.png[/img][/url]

(A doua anvelopa de pe osciloscop este mai detaliata, se poate observa prima semisinusoida mai consistenta decat celelalte.
Schema de descarcare simplificata apare in calculele lui Steinmetz pe circuite tranzitorii.)
In acest fel se poate obtine o unda electrica expansiva ce poate incarca un condensator in apropiere. ( vezi experimentele Eric Dollard -unde longitudinale).
eugen- Moderator
Trebuie sa masori si sa inregistrezi impulsurile electrice si cele magnetice si ale fulgerelor. Sunt total diferite fata de scanteile construite artificial de noi, in care noi bagam energie.
Revin cu completari...Descarcarea in scantei pe un circuit oscilant este una, pe cand fulgerul este in special o incarcare !!! Urmata de un alt fel de descarcare.
Te referi probabil la doua etape formulate mai jos astfel:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lightning
"The establishment of the ionic channel takes a comparatively long amount of time (hundreds of milliseconds) in comparison to the resulting discharge, which occurs within a few dozen microseconds."
"Stabilirea campului ionic ia relativ un timp mai lung ( sute de milisecunde) in comparatie cu descarcarea rezultata care se petrece in cateva microsecunde."
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lightning
"The establishment of the ionic channel takes a comparatively long amount of time (hundreds of milliseconds) in comparison to the resulting discharge, which occurs within a few dozen microseconds."
"Stabilirea campului ionic ia relativ un timp mai lung ( sute de milisecunde) in comparatie cu descarcarea rezultata care se petrece in cateva microsecunde."
eugen- Moderator
Nu, campul ionic e altceva, o autoinductie pe directia opusa in ionosfera. Ma refeream la etapele dinaintea producerii a ceea ce vedem noi luminos.
Intr-un experiment mai vechi cu un recipient sub presiune, urmaream ciclic o convectie fortata .
Am aplicat solutia unei elici de aluminiu cu 2 pastile magnetice cuplate pe elice, aflata in interiorul recipientului.
Acesta l-am prevazut cu un disc de aluminu prins in flanse.
Din exterior, un mecanism rotitor cu 2 pastile magnetice in oglinda, realiza cuplaj magnetic fara contact mecanic , campul de cuplaj penetrand tabla de aluminiu.
Am aplicat solutia unei elici de aluminiu cu 2 pastile magnetice cuplate pe elice, aflata in interiorul recipientului.
Din exterior, un mecanism rotitor cu 2 pastile magnetice in oglinda, realiza cuplaj magnetic fara contact mecanic , campul de cuplaj penetrand tabla de aluminiu.
eugen- Moderator
Convectie fortata a cui si in ce scop?eugen a scris:Intr-un experiment mai vechi cu un recipient sub presiune, urmaream ciclic o convectie fortata .
In rest am inteles . Ai folosit un cuplaj magnetic.
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 24096
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Aceasta metoda se foloseste in laboratoare pentru amestecarea rapida a continutului lichid din vasele inchise ermetic, de exemplu acele substante care emana vapori toxici. Pentru aceasta in vas trebuie sa fie imersata acea elice cu 2-3 magneti in functie de numarul de pale, si deasupra vasului se pune un motoras electric pe axul caruia se afla montati alti magneti pe un disc care se invarte si antreneaza elicea care amesteca substanta lichida. Totusi aceasta metoda este mai laborioasa si nu functioneaza la substantele vascoase. Mai practica este metoda folosirii unei bile pusa in recipient si amestecarea facandu-se prin agitarea recipientului, precum la unele spreiuri de vopsea aflate in comert.scanteitudorel a scris:Convectie fortata a cui si in ce scop?eugen a scris:Intr-un experiment mai vechi cu un recipient sub presiune, urmaream ciclic o convectie fortata .
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 11569
Puncte : 52354
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
De la motorul Stierling, despre care am citit prima data acum vre-o 40 de ani, m-am inspirat in a simula intr-un recipient sub presiune, cicluri incalzire -racire .
La Stierling timpii motorului se realizau automat .
Eu am incercat o convectie interioara controlata , astfel incat fluidul interior ( aer, vapori de apa, vapori de alcool, etc) sa fie dirijat alternativ, pe zona calda-zona rece a peretilor recipientului.
Efectul de crestere-descrestere a presiunii l-am gandit de colectat cu o membrana elastica speciala, rezistenta la temperatura, cu rol de cilindru cu volum variabil.
Pe membrana, intionam sa montez o tija cuplata la o pompa de apa, ca eventuala aplicatie in agricultura, etc.
M-am inscris pe forum , am redescoperit pasiunea pentru electromagnetism, sedus de emulatia de pe forum de acum vre-o zece ani cand muschetarii Sandokhan- Sadang-mm ne bombardau cu postari -noutati.
Apoi am abandonat experimentele cu capsula termodinamica.
Dar mi-am reamintit - stimulat de ultimele postari ale lui Tudorel- ca un pic de magnetism tot am aplicat atunci, jucandu-ma cu efectele magnetice care penetrau aluminiul si ajungeau in interiorul capsulei.

1-zona calda;
2- zona rece;
3- pastile magnetice, fixate pe un suport rotativ antrenat de un minimotor electric, in fata lor o membrana de aluminiu.
4- membrana elastica;
5- elice cu pastile magnetice.
Schema este grosiera-scuze pentru lipsa de calitate-lipsesc alte detalii precum o clapeta de dirijare flux optional zona rece-zona calda, etc.
La Stierling timpii motorului se realizau automat .
Eu am incercat o convectie interioara controlata , astfel incat fluidul interior ( aer, vapori de apa, vapori de alcool, etc) sa fie dirijat alternativ, pe zona calda-zona rece a peretilor recipientului.
Efectul de crestere-descrestere a presiunii l-am gandit de colectat cu o membrana elastica speciala, rezistenta la temperatura, cu rol de cilindru cu volum variabil.
Pe membrana, intionam sa montez o tija cuplata la o pompa de apa, ca eventuala aplicatie in agricultura, etc.
M-am inscris pe forum , am redescoperit pasiunea pentru electromagnetism, sedus de emulatia de pe forum de acum vre-o zece ani cand muschetarii Sandokhan- Sadang-mm ne bombardau cu postari -noutati.
Apoi am abandonat experimentele cu capsula termodinamica.
Dar mi-am reamintit - stimulat de ultimele postari ale lui Tudorel- ca un pic de magnetism tot am aplicat atunci, jucandu-ma cu efectele magnetice care penetrau aluminiul si ajungeau in interiorul capsulei.

1-zona calda;
2- zona rece;
3- pastile magnetice, fixate pe un suport rotativ antrenat de un minimotor electric, in fata lor o membrana de aluminiu.
4- membrana elastica;
5- elice cu pastile magnetice.
Schema este grosiera-scuze pentru lipsa de calitate-lipsesc alte detalii precum o clapeta de dirijare flux optional zona rece-zona calda, etc.
eugen- Moderator
Transformator asimetric
Doua bobine suprapuse ca cele din poze le-am alimentat pe rand cu o tensiune impusa, la frecventa de ordin zeci kilohertzi.
Fiecare bobina joaca pe rand rol de primar si rol de secundar.
Se observa ca bobina plata induce in bobina cilindrica.
Bobina cilindrica insa nu induce in bobina plata .
Se observa luminozitatile becurilor cuplate pe bobine , acestea indicand asimetria de mai sus.

Doua bobine suprapuse ca cele din poze le-am alimentat pe rand cu o tensiune impusa, la frecventa de ordin zeci kilohertzi.
Se observa luminozitatile becurilor cuplate pe bobine , acestea indicand asimetria de mai sus.

eugen- Moderator
Si ???eugen a scris:Transformator asimetric
O alta configuratie de transformator asimetric:

Sunt aplicatii utile la transformatoare asimetrice, de exemplu:
- protectie la supratensiune in primar, la variatii bruste de curent in secundar;
- posibilitatea de a creste randamentul transformarii in plaja de rezonanta primar cu secundar; la transformatoarele clasice nu se poate ajunge intr-o rezonanta primar- secundar.
Transformatoare asimetrice a folosit Tesla si utilitatea lor a fost dovedita.

- protectie la supratensiune in primar, la variatii bruste de curent in secundar;
- posibilitatea de a creste randamentul transformarii in plaja de rezonanta primar cu secundar; la transformatoarele clasice nu se poate ajunge intr-o rezonanta primar- secundar.
eugen- Moderator
Abel Cavaşi și scanteitudorel apreciază acest mesaj
Am o cerere de brevet de inventie cu aceasta cupla magnetica pentru substante biologice periculoase si mi-a fost respinsa.virgil a scris:Aceasta metoda se foloseste in laboratoare pentru amestecarea rapida a continutului lichid din vasele inchise ermetic, de exemplu acele substante care emana vapori toxici. Pentru aceasta in vas trebuie sa fie imersata acea elice cu 2-3 magneti in functie de numarul de pale, si deasupra vasului se pune un motoras electric pe axul caruia se afla montati alti magneti pe un disc care se invarte si antreneaza elicea care amesteca substanta lichida. Totusi aceasta metoda este mai laborioasa si nu functioneaza la substantele vascoase. Mai practica este metoda folosirii unei bile pusa in recipient si amestecarea facandu-se prin agitarea recipientului, precum la unele spreiuri de vopsea aflate in comert.scanteitudorel a scris:Convectie fortata a cui si in ce scop?eugen a scris:Intr-un experiment mai vechi cu un recipient sub presiune, urmaream ciclic o convectie fortata .
Acum am inteles care este scopul din punct de vedere tehniceugen a scris:O alta configuratie de transformator asimetric:
Pagina 35 din 37 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36, 37

» Laborator - sa construim impreuna un Teslametru.
» Sa construim o pompa de apa electromagnetica
» Sa construim inpreuna fizica zigzagului !
» Sa construim o pompa de apa electromagnetica
» Sa construim inpreuna fizica zigzagului !
Pagina 35 din 37
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum