Ultimele subiecte
» ChatGPT este din ce în ce mai receptivScris de Meteorr Ieri la 21:12
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Meteorr Ieri la 17:10
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Dacu2 Ieri la 16:20
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Ieri la 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 9 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 8 Vizitatori Abel Cavaşi
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Există viteză volumică?
+4
negativ
CAdi
WoodyCAD
Abel Cavaşi
8 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Există viteză volumică?
Există o mărime fizică importantă în studiul mişcării, numită viteză areolară şi reprezintă aria pe care o mătură vectorul de poziţie în unitatea de timp. Ştie cineva, s-au făcut studii şi despre vreo viteză care să reprezinte volumul măturat de vectorul de poziţie în unitatea de timp?
Vă mulţumesc!
Vă mulţumesc!
Re: Există viteză volumică?
Abel, o dreapta(vector) care...."matura" se numeste....suprafata.
Intrebarea mea(logica) este:..."CARE VOLUM?
Incearca sa maturi cu....o suprafata....(dupa cata matematica stiu eu)...altfel NU REUSESTI!
...teoria "elicoidului" este infinit mai puternica decat...teoria "elicei"...
Cauta si vei gasi...insa niciodata raspunsuri corecte la intrebari..."mai putin corecte".
Aceasta este o "hiba generala a stiintei"...
NU SE GASESTE "RASPUNSUL"... pentru ca intrebarile sunt...."imposibile".Ele se refera la o "IREALITATE"....la "ceva ce NU EXISTA"!
...THEN, IT NEVER COME!
Intrebarea mea(logica) este:..."CARE VOLUM?
Incearca sa maturi cu....o suprafata....(dupa cata matematica stiu eu)...altfel NU REUSESTI!
...teoria "elicoidului" este infinit mai puternica decat...teoria "elicei"...
Cauta si vei gasi...insa niciodata raspunsuri corecte la intrebari..."mai putin corecte".
Aceasta este o "hiba generala a stiintei"...
NU SE GASESTE "RASPUNSUL"... pentru ca intrebarile sunt...."imposibile".Ele se refera la o "IREALITATE"....la "ceva ce NU EXISTA"!
...THEN, IT NEVER COME!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23114
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Spui tu ceva interesant, Dane.
Eu vreau să rezolv problema la nivel fundamental. Ori, la nivel fundamental se poate spune că vectorul de poziţie mătură un volum în unitatea de timp, asta dacă luăm în considerare că punctul material nu se deplasează pe o curbă plană şi calculăm volumul elementar al tetraedrului format de trei poziţii apropiate. Făcând asemenea calcule, am ajuns la concluzia ciudată că volumul este nul (e un fel de concluzie cum că pe distanţe foarte scurte curba este plană).
De aceea, va trebui să trec la analiza volumului descris de o suprafaţă. Dar cum să vorbeşti de „triunghiul de poziţie”? Este o noţiune tare nouă şi şocantă. Am încercat să îndulcesc cumva trecerea de la viteza areolară la viteza volumică, dar văd că nu se prea poate. Aşa că vor trebui modificări la nivel de concepte fundamentale. Mai precis, ar cam trebui introdus în Fizică o a doua „origine” a reperului cartezian, pereche despre care să putem spune că defineşte precis poziţia unui punct material. Dealtfel, nici nu ar fi foarte absurdă această a doua „origine”, căci ea poate fi luată ca fiind tocmai extremitatea vectorului unitate. Atunci, faţă de două origini (sau poluri) punctul material ar fi vârful unui triunghi care mătură un volum, aşa cum spui tu.
Dar deja am scris foarte mult şi se vede că nu pot exprima suficient de concis, de clar această problemă.
Eu vreau să rezolv problema la nivel fundamental. Ori, la nivel fundamental se poate spune că vectorul de poziţie mătură un volum în unitatea de timp, asta dacă luăm în considerare că punctul material nu se deplasează pe o curbă plană şi calculăm volumul elementar al tetraedrului format de trei poziţii apropiate. Făcând asemenea calcule, am ajuns la concluzia ciudată că volumul este nul (e un fel de concluzie cum că pe distanţe foarte scurte curba este plană).
De aceea, va trebui să trec la analiza volumului descris de o suprafaţă. Dar cum să vorbeşti de „triunghiul de poziţie”? Este o noţiune tare nouă şi şocantă. Am încercat să îndulcesc cumva trecerea de la viteza areolară la viteza volumică, dar văd că nu se prea poate. Aşa că vor trebui modificări la nivel de concepte fundamentale. Mai precis, ar cam trebui introdus în Fizică o a doua „origine” a reperului cartezian, pereche despre care să putem spune că defineşte precis poziţia unui punct material. Dealtfel, nici nu ar fi foarte absurdă această a doua „origine”, căci ea poate fi luată ca fiind tocmai extremitatea vectorului unitate. Atunci, faţă de două origini (sau poluri) punctul material ar fi vârful unui triunghi care mătură un volum, aşa cum spui tu.
Dar deja am scris foarte mult şi se vede că nu pot exprima suficient de concis, de clar această problemă.
Sunt 2 directii pe care sper sa le fi inteles:
1) Metoda "triangulatiei"(ex:detectie si localizare "GPS") ce are nevoie de "volum" pentru a defini "viteza volumica" de care povestesti.
Aceast drum este inchis....sau altfel nu duce ...acolo unde crezi ca se gaseste "CEVA".
2)Metoda furnicii elicoidale, ce parcurge cu viteza uriasa...un cilindru, infasurandu-l, este drumul...!
Argumente:
- te apropii de teoriile "unificatoare" ale momentului(M theory, Bundle fiber theory, screw theory, etc) adoptand "matricea cilindrica".
- Obtii o "amprenta" circulara a traiectoriei, acel PI existent oriunde in UNIVERS, o suprafata sectionala a cilindrului.....ce formeaza "viteza volumica"
-Intrii in notiuni fundamentale de dinamica (Geometrodinamica Elicoidala iti poate confirma conceptul de "viteza volumica"), fascicolul coerent de lumina nefiind decat o deplasare cu "VITEZA VOLUMICA C" a particulelor fotonice. Desi viteza este presupusa a fi...LINIARA....lumina, deplasata elicoidal,este particula fotonica ce infasoara un VOLUM1
....
MAI MULT...daca separi termeni de forma "PI*r*2" din toate formulele existente in fizica...o sa ai o surpriza URIASA!....o sa dai NUMAI de...."viteze volumice"!
.....
Variatia "volumica" NU ARE NEVOIE DE REFERENTIALI, asa ca....priveste in relativitate generalizata, NU implica sisteme de referinta!
(volumul insusi este propriul referential, ai deja 3 vectori _triangulatie, ai cele 3 dimensiuni spatiale)
-------------------------
De aceea, cautand referentiali suplimentari, te afunzi in "irealitate"!....personal am inceput sa inteleg....atunci cand am aruncat TOATE reperele la gunoi....chiar si cele "stiintifice".
CONCLUZIE:
- Geometrodinamica Elicoidala, in structura de dinamica fundamentala, poate ingloba PERFECT notiunea de viteza volumica!
DACA PRIVESTI EXPERIMENTUL CUANTIC AL CELOR 2 FANTE (explicabil perfect in teorie fundamentala), avind in joc particule cu..."viteza volumica"...vei vedea..."explicatia"!
Daca doresti o astfel de abordare "matematica" sunt EXTREM DE INTERESAT!
Ideea acestui subiect,viteza volumica, nici NU are cum sa fie evitata in ...GEOMETRODINAMICA ELICOIDALA....m-ai pus pe ganduri...chiar nu pot se evit chestia asta...!
1) Metoda "triangulatiei"(ex:detectie si localizare "GPS") ce are nevoie de "volum" pentru a defini "viteza volumica" de care povestesti.
Aceast drum este inchis....sau altfel nu duce ...acolo unde crezi ca se gaseste "CEVA".
2)Metoda furnicii elicoidale, ce parcurge cu viteza uriasa...un cilindru, infasurandu-l, este drumul...!
Argumente:
- te apropii de teoriile "unificatoare" ale momentului(M theory, Bundle fiber theory, screw theory, etc) adoptand "matricea cilindrica".
- Obtii o "amprenta" circulara a traiectoriei, acel PI existent oriunde in UNIVERS, o suprafata sectionala a cilindrului.....ce formeaza "viteza volumica"
-Intrii in notiuni fundamentale de dinamica (Geometrodinamica Elicoidala iti poate confirma conceptul de "viteza volumica"), fascicolul coerent de lumina nefiind decat o deplasare cu "VITEZA VOLUMICA C" a particulelor fotonice. Desi viteza este presupusa a fi...LINIARA....lumina, deplasata elicoidal,este particula fotonica ce infasoara un VOLUM1
....
MAI MULT...daca separi termeni de forma "PI*r*2" din toate formulele existente in fizica...o sa ai o surpriza URIASA!....o sa dai NUMAI de...."viteze volumice"!
.....
Variatia "volumica" NU ARE NEVOIE DE REFERENTIALI, asa ca....priveste in relativitate generalizata, NU implica sisteme de referinta!
(volumul insusi este propriul referential, ai deja 3 vectori _triangulatie, ai cele 3 dimensiuni spatiale)
-------------------------
De aceea, cautand referentiali suplimentari, te afunzi in "irealitate"!....personal am inceput sa inteleg....atunci cand am aruncat TOATE reperele la gunoi....chiar si cele "stiintifice".
CONCLUZIE:
- Geometrodinamica Elicoidala, in structura de dinamica fundamentala, poate ingloba PERFECT notiunea de viteza volumica!
DACA PRIVESTI EXPERIMENTUL CUANTIC AL CELOR 2 FANTE (explicabil perfect in teorie fundamentala), avind in joc particule cu..."viteza volumica"...vei vedea..."explicatia"!
Daca doresti o astfel de abordare "matematica" sunt EXTREM DE INTERESAT!
Ideea acestui subiect,viteza volumica, nici NU are cum sa fie evitata in ...GEOMETRODINAMICA ELICOIDALA....m-ai pus pe ganduri...chiar nu pot se evit chestia asta...!
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Da exista! intr-un sistem de trei axe (tridimensional)oxyz ea are aspectul unui con cu varful in originea axelor(o).
Aceasta viteza intr-un sistem cvadridimensional v(t) este ,,franata'' de componenta timp care actioneaza precum o forta de frecare .Poate asa se explica de ce imbatrinim!(viteza particulelor pe axa timpului din corpul omenesc scade!~scade energia)
Aceasta viteza intr-un sistem cvadridimensional v(t) este ,,franata'' de componenta timp care actioneaza precum o forta de frecare .Poate asa se explica de ce imbatrinim!(viteza particulelor pe axa timpului din corpul omenesc scade!~scade energia)
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59044
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
....oricate axe ai avea....(geometrii unidemensionale) ....nu poti creea un volum cu ....dinsele!
...si este o "chestiune de bun simt", asa cum spun de foarte multe ori!
...si este o "chestiune de bun simt", asa cum spun de foarte multe ori!
WoodyCAD- Foarte activ
Dar ce poti creea ? sau geometria din manuale nu mai este valabila? elicoida de transport(FDT) nu este o viteza de transport? Am observat ca spirala (elicoida) are o forma conica si pleaca din origine.
CAdi- Foarte activ
Vad ca proiectia din teoria ta este la fel ca viteza volumica gandita de mine! fara demonstratie! am sa ma gandesc la acest lucru...
CAdi- Foarte activ
Am gresit! Viteza volumica nu este un trunchi de con !
Ea umple tot spatiul inconjurator si se pliiaza pe forma obiectelor sau a spatiului respectiv:
Daca un observator aflandu-se intr-o incinta emite un sunet ,sunetul respectiv se propaga in toate directiile cu viteze diferite daca ne referim la particule sau cu viteza volumica geometrica(spatiala ) variabila per ansamblu sunet.
Astfel in spatele observatorului sunetul se va auzi cu o intensitate scazuta iar in fata acestuia intensitatea sunetului va fi intensa ,...redusa (franata) eventual de corpurile care s-ar gasi in incinta respectiva!
(apropo de teoria revolutionara a lui WoodyCAD)
Ea umple tot spatiul inconjurator si se pliiaza pe forma obiectelor sau a spatiului respectiv:
Daca un observator aflandu-se intr-o incinta emite un sunet ,sunetul respectiv se propaga in toate directiile cu viteze diferite daca ne referim la particule sau cu viteza volumica geometrica(spatiala ) variabila per ansamblu sunet.
Astfel in spatele observatorului sunetul se va auzi cu o intensitate scazuta iar in fata acestuia intensitatea sunetului va fi intensa ,...redusa (franata) eventual de corpurile care s-ar gasi in incinta respectiva!
(apropo de teoria revolutionara a lui WoodyCAD)
CAdi- Foarte activ
Rog a se face diferenta intre spirala si elicoid.
Una dintre acestea NU are volum. De aceea am introdus notiunea fundamentala...."ELICOIDA"!
Diferenta intre traiectorie in spirala si ELICOIDALA este uriasa.Celei de a II-a i se poate asocia "viteza volumica".
Intrebarea lui Abel m-a determinat sa constientizez ca viteza asociata elicoidei fundamentale de transfer(E.F.T.) nu poate fi decat "volumica"!
Ce forma are, cum arata.... "obsevatorul" TAU.... CADI?
Ce tip de detector "folosesti"?...URECHE UMANA sau dispozitiv electronic?
Constat la acest "observator fantoma"...."un plan" ce separa aceleasi sunet....in 2 "sunete distincte"?
...Problema este NUMAI a observatorului...el saracul percepe sunete DISTINCTE (reflectate, directe,) si pozitionat la un anumit UNGHI in calea acestora...percepe chiar intensitati diferite!
O minge de fotbal, sutata in plina figura, nu-i totuna cu una care sterge milimetric ...fruntea, intensitatea difera!
...ai o antena, daca o intorci....NU MAI AI SEMNAL!
Ai o grava problema... "OBSERVATORUL"...!
Una dintre acestea NU are volum. De aceea am introdus notiunea fundamentala...."ELICOIDA"!
Diferenta intre traiectorie in spirala si ELICOIDALA este uriasa.Celei de a II-a i se poate asocia "viteza volumica".
Intrebarea lui Abel m-a determinat sa constientizez ca viteza asociata elicoidei fundamentale de transfer(E.F.T.) nu poate fi decat "volumica"!
Ce forma are, cum arata.... "obsevatorul" TAU.... CADI?
Ce tip de detector "folosesti"?...URECHE UMANA sau dispozitiv electronic?
Constat la acest "observator fantoma"...."un plan" ce separa aceleasi sunet....in 2 "sunete distincte"?
...Problema este NUMAI a observatorului...el saracul percepe sunete DISTINCTE (reflectate, directe,) si pozitionat la un anumit UNGHI in calea acestora...percepe chiar intensitati diferite!
O minge de fotbal, sutata in plina figura, nu-i totuna cu una care sterge milimetric ...fruntea, intensitatea difera!
...ai o antena, daca o intorci....NU MAI AI SEMNAL!
Ai o grava problema... "OBSERVATORUL"...!
WoodyCAD- Foarte activ
Experienta este simpla si are la baza 2 observatori de fapt!
Unul dintre ei esti chiar tu WoodyCAD ! Celalalt sunt eu!
Incinta este Pamantul !Conditii atmosferice: nu bate vantul,nu exista zgomot perturbator.
Daca tu emiti un sunet ,daca ma aflu in spatele tau voi auzi sunetul cu intensitate scazuta ceea ce arata faptul ca viteza sunetului depinde de directia de propagare .Aud sunetul deoarece are ,,radiatie"(volumica) remanenta in toate directiile adiacente directiei in care a fost emis(spate ,stanga,dreapta,sus,jos) Daca stau in fata ta sunetul[(volumic),pot sa-l perceapa si alti observatori]are o intensitate mai puternica deoarece sunetul a fost emis in directia mea! Daca in fata mea s-ar afla totusi obstacole,o movila de pamant spre exemplu, acesta ar ajunge la mine la o intensitate mai scazuta deoarece ,,lovindu-se'' de movila s-ar disipa!Concluzia : viteza poate fi volumica in anumite cazuri>depinde ce sistem de referinta folosesti!In sistemul bidimensional oxy viteza este liniara.In sistemul cvadridimensional oxyzt este volumica !
Unul dintre ei esti chiar tu WoodyCAD ! Celalalt sunt eu!
Incinta este Pamantul !Conditii atmosferice: nu bate vantul,nu exista zgomot perturbator.
Daca tu emiti un sunet ,daca ma aflu in spatele tau voi auzi sunetul cu intensitate scazuta ceea ce arata faptul ca viteza sunetului depinde de directia de propagare .Aud sunetul deoarece are ,,radiatie"(volumica) remanenta in toate directiile adiacente directiei in care a fost emis(spate ,stanga,dreapta,sus,jos) Daca stau in fata ta sunetul[(volumic),pot sa-l perceapa si alti observatori]are o intensitate mai puternica deoarece sunetul a fost emis in directia mea! Daca in fata mea s-ar afla totusi obstacole,o movila de pamant spre exemplu, acesta ar ajunge la mine la o intensitate mai scazuta deoarece ,,lovindu-se'' de movila s-ar disipa!Concluzia : viteza poate fi volumica in anumite cazuri>depinde ce sistem de referinta folosesti!In sistemul bidimensional oxy viteza este liniara.In sistemul cvadridimensional oxyzt este volumica !
CAdi- Foarte activ
Eroare sistemica!
Cele 2 sisteme sunt distincte.
In fata este un sistem, in spate altul!
Similar:
Pune o scandura de 2m pe suprafata unei ape "linistite si roteste-o in plan vertical, astfel incat sa faci un "VAL" spre inainte....
Vei constata ca vei produce si un val spre inapoi....de o mai mica intensitate!
....si asta este una din situatii...
Studiaza DINAMICA DE FRONT a E.F.T., respectiv Unda Fundamentala de Torsiune.Altfel textul scris poate fi... "SF"!
Cele 2 sisteme sunt distincte.
In fata este un sistem, in spate altul!
Similar:
Pune o scandura de 2m pe suprafata unei ape "linistite si roteste-o in plan vertical, astfel incat sa faci un "VAL" spre inainte....
Vei constata ca vei produce si un val spre inapoi....de o mai mica intensitate!
....si asta este una din situatii...
Studiaza DINAMICA DE FRONT a E.F.T., respectiv Unda Fundamentala de Torsiune.Altfel textul scris poate fi... "SF"!
WoodyCAD- Foarte activ
Exemplu meu ,te deranjeaza asa-I ? Contravine teoriei tale
Si cat de simplu este...
As vrea sa cunosc si parerea lui Abel Cavasi (doar el a deschis subiectul ) si a..... lui Virgil.
Si cat de simplu este...
As vrea sa cunosc si parerea lui Abel Cavasi (doar el a deschis subiectul ) si a..... lui Virgil.
CAdi- Foarte activ
Adi, eu n-am înţeles exemplul tău, deci n-am înţeles ce legătură are sunetul aici cu viteza volumică.
Nu ma deranjeaza, dimpotriva, ar fi singurul "exemplu" ce incalca teoria....de la "emiterea" ei, respectiv acum 2 ani!
Din pacate faci si tu la fel ca "restul stiintei", incerci sa gasesti "raspunsul corect la o intrebare gresita"!
Eu ti-am pus stampila "EROARE"....pe exemplul tau, neincercand sa construiesc un raspuns la o "intrebare eronata"!
De exemplu, "daca eu scot un sunet" rationament fals!
Daca sunetul "il scot cu un plan oscilant in plan vertical" te asigur ca in ambele cazuri sunetul se aude identic ....in ambele parti ale planului, si in fata si in spate!
"Cazurile" sunt multiple...asadar "problema ridicata de tine" este gresit formulata!
Din pacate faci si tu la fel ca "restul stiintei", incerci sa gasesti "raspunsul corect la o intrebare gresita"!
Eu ti-am pus stampila "EROARE"....pe exemplul tau, neincercand sa construiesc un raspuns la o "intrebare eronata"!
De exemplu, "daca eu scot un sunet" rationament fals!
Daca sunetul "il scot cu un plan oscilant in plan vertical" te asigur ca in ambele cazuri sunetul se aude identic ....in ambele parti ale planului, si in fata si in spate!
"Cazurile" sunt multiple...asadar "problema ridicata de tine" este gresit formulata!
WoodyCAD- Foarte activ
Dar este foarte simplu:
Sunetul se propaga in toate directiile cu o amumita viteza(viteza sunetului) Propagandu-se in toate directiile dupa anumite criterii pe care le-am expus in exemplu de mai sus el este volumic !
In 4D de exemplu o nava cosmica care zboara in spatiu poate fi considerata(daca avem ca si referential Terra) ca avand o viteza volumica!Toate particulele de materie din care este alcatuita nava au aceeasi viteza....accelerata sau uniform accelerata.Esti licentiat in matematica! Din ce cunosti s-a mai definit acest lucru pana acum?
Sunetul se propaga in toate directiile cu o amumita viteza(viteza sunetului) Propagandu-se in toate directiile dupa anumite criterii pe care le-am expus in exemplu de mai sus el este volumic !
In 4D de exemplu o nava cosmica care zboara in spatiu poate fi considerata(daca avem ca si referential Terra) ca avand o viteza volumica!Toate particulele de materie din care este alcatuita nava au aceeasi viteza....accelerata sau uniform accelerata.Esti licentiat in matematica! Din ce cunosti s-a mai definit acest lucru pana acum?
CAdi- Foarte activ
Gresesti WoodyCAD! Daca tu te afli dupa un bloc de locuinte si te strig ma vei auzi mai slab!Im alta ordine de idei Woody CAD nu sunt doua referentiale >Referentialul este Pamantul !Pot fi mai multi observatori! Conteaza Am asociat sunetul cu viteza volumica iar moleculele din aer vibreaza cu o anumita intensitate astfel incat la noi poate ajunge un sunet mai slab sau mai puternic in functie de distanta daca sunt la mai mult de 340m!La un anumita distanta sunetul nici nu mai ajunge la noi Viteza volumica de transport a epuizat energia !Am precizat de la inceput acest lucru si nu am dat alt exemplu pentru ca stiam ca vei incerca sa gasesti ,,hibe" la rationamentul meu .Dar aceasta nu inseamna ca nu voi accepta o parere pertinenta si fondata!
CAdi- Foarte activ
Raspunsul de la 8:58 este adresat lui Abel Cavasi!
CAdi- Foarte activ
Adi, ai auzit de viteza areolară? Ştii ce este viteza areolară? Viteza volumică despre care vorbesc eu este oarecum analoagă vitezei areolare şi n-are nicio treabă cu propagarea undelor în trei dimensiuni. Asta din câte cred eu acum.
Viteza areolara este aria pe care o mătură vectorul de poziţie în unitatea de timp exact cum ai spus si tu !
Sa nu crezi ca nu mi-am facut temele ! Dar eu aici am vrut sa relevez un alt aspect care poate a trecut neobservabil!
Felul cum ar putea arata o viteza volumica!(ondulatorie)Ea poate fi si dirijata conform teoriei lui WoodyCAD (Elicoida fundamentala de transfer) sau exemplu meu disipata in spatiu (atunci cand am asociat-o sunetului)De asemenea bun si exemplu lui WoodyCAD cu Metoda "triangulatiei"(ex:detectie si localizare "GPS") ce are nevoie de "volum" pentru a defini "viteza volumica"
Aici nu mai este vorba de arie ci de volumul maturat in unitatea de timp!
Sa nu crezi ca nu mi-am facut temele ! Dar eu aici am vrut sa relevez un alt aspect care poate a trecut neobservabil!
Felul cum ar putea arata o viteza volumica!(ondulatorie)Ea poate fi si dirijata conform teoriei lui WoodyCAD (Elicoida fundamentala de transfer) sau exemplu meu disipata in spatiu (atunci cand am asociat-o sunetului)De asemenea bun si exemplu lui WoodyCAD cu Metoda "triangulatiei"(ex:detectie si localizare "GPS") ce are nevoie de "volum" pentru a defini "viteza volumica"
Aici nu mai este vorba de arie ci de volumul maturat in unitatea de timp!
CAdi- Foarte activ
CAdi...."teoria fundamentala" nu "vede" undele asa cum le vezi tu acum, ci asa cum SUNT IN REALITATE!
Dar, ca sa intelegi, pe limba "ta":
Du-te in spatele unei stanci, atunci cand vine valul spre tine, si vei vedea ca ...."te loveste mai slab".
Propagarea tridimensionala a undelor si viteza volumica au un singur punct comun(teorie fundamentala)....INSA NU REIESE DE ....NICIUNDE din afirmatiile tale.
Dimpotriva, as putea spune ca Abel are dreptate(daca as tine cont de primitivismul stiintei actuale)
Repet, exemplul undelor sonore si propagarea lor 3D, este mort din fasa, prin neintelegerea mecanismelor fundamentale de desfasurare a proceselor sistemice, apartinand volumului analizat!
Dar, ca sa intelegi, pe limba "ta":
Du-te in spatele unei stanci, atunci cand vine valul spre tine, si vei vedea ca ...."te loveste mai slab".
Propagarea tridimensionala a undelor si viteza volumica au un singur punct comun(teorie fundamentala)....INSA NU REIESE DE ....NICIUNDE din afirmatiile tale.
Dimpotriva, as putea spune ca Abel are dreptate(daca as tine cont de primitivismul stiintei actuale)
Repet, exemplul undelor sonore si propagarea lor 3D, este mort din fasa, prin neintelegerea mecanismelor fundamentale de desfasurare a proceselor sistemice, apartinand volumului analizat!
WoodyCAD- Foarte activ
Observatorul care emite sunetul sau satelitul nu sunt un punct comun ?Care este punctul tau comun? WoodyCAD de ce nu explici tu viteza volumica conform teoriei tale daca exemplele noastre ,,sunt moarte din fasa''?
Eu nu am inteles ... inca teoria ta! Stiu ca este o teorie importanta ...dar poti sa mi-o explici CLAR si pe scurt in 2-3 fraze?
Care este esenta acestei teorii fara demonstratii si alte exemple....Sau este secreta? Sa ma adresez lui Sadang?
Eu nu am inteles ... inca teoria ta! Stiu ca este o teorie importanta ...dar poti sa mi-o explici CLAR si pe scurt in 2-3 fraze?
Care este esenta acestei teorii fara demonstratii si alte exemple....Sau este secreta? Sa ma adresez lui Sadang?
CAdi- Foarte activ
Cam banuiesc ce vrei sa spui... Ca de fapt nu exista viteza volumica !Fiecare molecula fiecare atom fiecare particula au legaturi una cu alta si prin ,,vibratii'' informatia se transmite de la un capat al altuia al universului!Fortele pot fi tari sau slabe depinde de natura lor
CAdi- Foarte activ
Constat că viteza volumică se poate defini dacă alegem două puncte distincte aparţinând corpului analizat. Mai precis, dacă pentru a defini viteza areolară a unui corp este suficient vectorul de poziţie al centrului de masă, în schimb, pentru a defini viteza volumică a corpului, mai avem nevoie de încă un punct aparţinând corpului respectiv, alături de centrul său de masă. Am putea să-i spunem noului punct tocmai „polul nord” al corpului. Atunci, având date centrul de masă şi polul nord, putem măsura viteza volumică a corpului ca fiind volumul descris în unitatea de timp de către „triunghiul de poziţie”, adică triunghiul definit de originea reperului, de centrul de masă şi de polul nord.
Abel Cavasi,
Nu imi mai amintesc bine matematica de la liceu sau chiar din anul 1+2 de facultate dar cred ca in cazul de fata ai avea nevoie de mai mult de 2 puncte:
Respectiv de o integrala dubla sau tripla de volum !(poti folosi chiar un sistem de integrare cu patru variabile daca ei in considerare si timpul)Expresia vitezei volumice va trebui cred sa ia in calcul, aceasta posibilitate...
Nu imi mai amintesc bine matematica de la liceu sau chiar din anul 1+2 de facultate dar cred ca in cazul de fata ai avea nevoie de mai mult de 2 puncte:
Respectiv de o integrala dubla sau tripla de volum !(poti folosi chiar un sistem de integrare cu patru variabile daca ei in considerare si timpul)Expresia vitezei volumice va trebui cred sa ia in calcul, aceasta posibilitate...
CAdi- Foarte activ
Abel, de ce nu aplici aceasta "abordare" dinamicii elicoidale....sau altfel.... de ce complici ....cand totul este extrem de simplu?
Ce volum crezi ca vei gasi, avand in vedere ca majoritatea formulelor din fizica au un PI....prin ele?
Ce volum crezi ca vei gasi, avand in vedere ca majoritatea formulelor din fizica au un PI....prin ele?
WoodyCAD- Foarte activ
Pare interesant, dar oarecum inutil, atata timp cat viteza volumica pe care o doresti in calcule este dependenta direct de viteza areolaraAbel Cavaşi a scris:Există o mărime fizică importantă în studiul mişcării, numită viteză areolară şi reprezintă aria pe care o mătură vectorul de poziţie în unitatea de timp. Ştie cineva, s-au făcut studii şi despre vreo viteză care să reprezinte volumul măturat de vectorul de poziţie în unitatea de timp?
Vă mulţumesc!
In cazul vitezei areolare vectorul are un punct de aplicatie fix pe cand modulul lui poate fi variabil atunci cand matura o elipsa. In cazul unei viteze volumice, vectorul trebuie sa mature un volum care poate avea orice forma, atunci cand valoarea lui este cuprinsa intre zero si infinit, stiind ca volumul poate fi descris ca o stivuire de planuri paralele la distante infinitezimale, asa cum matura spotul electronic la tubul cinescop, acoperind tot volumul cuprins intre varful tubului si ecran. Acelasi volum insa poate fi acoperit si de o distributie aleatorie a vectorului de pozitie, situatie care se vede tot la tubul cinescop atunci cand ii scoatem antena, si vedem doar puricii pe ecran, facand abstractie de faptul ca tunul electronic baleiaza tot in linii paralele.
Nu stiu daca termenul de viteza volumica este potrivit, dar mai degraba ar trebui definit un vector omnidirectional, care se dezvolta volumic in acelasi timp, adica porneste de la zero si creste ca un con simultan si nu prin metoda de baleiere descrisa mai sus. Suprafata descrisa de varful vectorului poate avea orice forma continua marginita sau nu. Cu un astfel de vector s-ar putea descrie volumele caracterizate de o explozie, in care frontul de unda se dezvolta simultan in toate directiile.
Nu stiu daca termenul de viteza volumica este potrivit, dar mai degraba ar trebui definit un vector omnidirectional, care se dezvolta volumic in acelasi timp, adica porneste de la zero si creste ca un con simultan si nu prin metoda de baleiere descrisa mai sus. Suprafata descrisa de varful vectorului poate avea orice forma continua marginita sau nu. Cu un astfel de vector s-ar putea descrie volumele caracterizate de o explozie, in care frontul de unda se dezvolta simultan in toate directiile.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12460
Puncte : 56983
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Mă tem că nu. E ca și cum ai spune că viteza areolară este inutilă, din moment ce este dependentă de viteza liniară.negativ a scris:Pare interesant, dar oarecum inutil, atata timp cat viteza volumica pe care o doresti in calcule este dependenta direct de viteza areolara
Ce relatie este intre viteza areolara si viteza unghiulara?negativ a scris:Pare interesant, dar oarecum inutil, atata timp cat viteza volumica pe care o doresti in calcule este dependenta direct de viteza areolaraAbel Cavaşi a scris:Există o mărime fizică importantă în studiul mişcării, numită viteză areolară şi reprezintă aria pe care o mătură vectorul de poziţie în unitatea de timp. Ştie cineva, s-au făcut studii şi despre vreo viteză care să reprezinte volumul măturat de vectorul de poziţie în unitatea de timp?
Vă mulţumesc!
Un vector care se invarteste in plan, poate determina suprafata
care o "matura". Poate chiar daca nu se invarteste in plan.
Dar cum ar putea determina un volum?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44927
Data de inscriere : 03/12/2013
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum