Ultimele subiecte
» New topicScris de ilasus Astazi la 14:29
» OZN in Romania
Scris de CAdi Astazi la 12:47
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Astazi la 11:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Astazi la 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 31 Oct 2024, 21:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de CAdi Joi 31 Oct 2024, 19:58
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Joi 24 Oct 2024, 22:29
» Pendulul
Scris de Vizitator Mier 23 Oct 2024, 19:58
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de eugen Vin 18 Oct 2024, 08:27
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
» Oracle, bacsika unde esti ?!
Scris de Meteorr Mar 15 Oct 2024, 20:00
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Sam 12 Oct 2024, 12:49
» Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
Scris de eugen Sam 12 Oct 2024, 12:36
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:20
» Globalizarea
Scris de CAdi Dum 06 Oct 2024, 20:06
» EMINESCU, Templu National
Scris de eugen Sam 05 Oct 2024, 21:38
» Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
Scris de No_name Vin 04 Oct 2024, 21:40
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la eugen în Tesla, omul- munca, geniu, rezultate ( 2 )
» Mesaj de la eugen în Unde a ajuns stiinta ?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12414) | ||||
CAdi (12377) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7961) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3961) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 9 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 9 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Filozofia Religiei
+6
Razvan
Syntax
eugen
Dacu
virgil
CAdi
10 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Filozofia Religiei
La cererea lui Dacu, acest topic provine din topicul „Teste de cunostinte privind Biblia Ortodoxa.”.
si arata niste cai care au fost descoperite treptat de-a lungul a mii de ani cu
mult mai multi decat aparitia crestinismului (2013).
Yoga arata ca sunt multe cai care duc la apropierea de Dumnezeu :
Karma yoga: Yoga acțiunii în lume.
Jnana yoga: Yoga înțelepciunii și a silinței intelectuale
Bhakti yoga: Yoga dăruirii către Dumnezeu
Dhyana yoga (numita ulterior Raja yoga): Yoga meditației
Yoga Sutras a lui Patanjali etc.
Crestinismul a adoptat ramura Bhakti Yoga ,adica daruirea totala prin rugaciuni si cod etic .
Insa avand in vedere studiul cu mii de ani inainte de aparitia crestinismului al filozofiei Yoga
eu cred ca nu ar trebui desconsiderata Dacule , ba chiar as spune ca
Yoga ofera o cale tehnica de apropiere fata de Dumnezeu ...
Yoga inseamna stabilirea legaturii cu Dumnezeu (Atman la hindusi)Dacu a scris:Yoga este adevărată?nic a scris:Salut,
De ce atâtea ramificații în creștinism? De de atâtea religii în lume? Care este adevărată? NICI UNA!
si arata niste cai care au fost descoperite treptat de-a lungul a mii de ani cu
mult mai multi decat aparitia crestinismului (2013).
Yoga arata ca sunt multe cai care duc la apropierea de Dumnezeu :
Karma yoga: Yoga acțiunii în lume.
Jnana yoga: Yoga înțelepciunii și a silinței intelectuale
Bhakti yoga: Yoga dăruirii către Dumnezeu
Dhyana yoga (numita ulterior Raja yoga): Yoga meditației
Yoga Sutras a lui Patanjali etc.
Crestinismul a adoptat ramura Bhakti Yoga ,adica daruirea totala prin rugaciuni si cod etic .
Insa avand in vedere studiul cu mii de ani inainte de aparitia crestinismului al filozofiei Yoga
eu cred ca nu ar trebui desconsiderata Dacule , ba chiar as spune ca
Yoga ofera o cale tehnica de apropiere fata de Dumnezeu ...
Ultima editare efectuata de catre Razvan in Dum 06 Oct 2013, 19:55, editata de 2 ori (Motiv : Provine din topicul...)
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12377
Puncte : 58912
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Filozofia Religiei
Yoga este pentru cei putini alesi, pe cand religia este pentru cei multi. In primul caz ai sanse sa afli adevarul care te face liber, in al doilea caz ti se povesteste despre adevar si tu trebuie sa te increzi in el, fara sa cercetezi singur. Diferenta este ca intre o lupta, si o poveste despre acea lupta. Este vorba de lupta sinelui cu trupul.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12414
Puncte : 56767
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Virgil, eu m-am ferit sa o spun direct...
(din pacate ajunsa in Occident ,yoga practicata si promovata acolo de falsi ,,guru'' , s-a degradat )
(din pacate ajunsa in Occident ,yoga practicata si promovata acolo de falsi ,,guru'' , s-a degradat )
CAdi- Foarte activ
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris:
CAdi- Foarte activ
Poţi sa fii şi ateu o vreme dar dacă Dumnezeu te alege pe tine să afli adevărul atunci îl vei afla iar dacă nu , atunci vei rămâne ateu în această viaţă.virgil a scris:Yoga este pentru cei putini alesi, pe cand religia este pentru cei multi. In primul caz ai sanse sa afli adevarul care te face liber, in al doilea caz ti se povesteste despre adevar si tu trebuie sa te increzi in el, fara sa cercetezi singur. Diferenta este ca intre o lupta, si o poveste despre acea lupta. Este vorba de lupta sinelui cu trupul.
Nimeni nu poate afla adevărul decât dacă vrea Dumnezeu să se afle adevărul de către unul sau altul.Poţi să stai în cap şi să spui aaaaaaaaaauuuuuuummmm (după cum spune yoga) o viaţă întreagă căci daca nu îţi este dat să cunoşti adevărul atunci nu îl vei cunoaste.Poţi să stai în genunchi sau să te târăşti pe pământ o viaţă întreagă şi să spui rugăciuni multe şi de toate felurile ca păgânii după cum din păcate spun aşa zişii preoţi creştini căci daca nu îţi este dat să cunoşti adevărul atunci nu îl vei cunoaste.Singura rugăciune pe care ar trebui să o spună adevăraţii creştini este doar Rugăciunea Domnească spune Domnul Iisus Hristos şi eu cred că această rugăciune trebuie spusă ori de căte orie ai vreo nevoie şi mai cred că această rugăciune trebuie spusă zilnic o dată dimineaţa după ce te trezeşti şi o dată seara înainte de culcare.Daca vrei să afli adevărul atunci spune Rugăciunea Domnească şi apoi cere lui Dumnezeu să afli adevărul iar Domnul Iisus spune că atunci când ceri ceva lui Dumnezeu să fie ca şi când ai şi primit ceea ce ai cerut de la Dumnezeu.Dumnezeu ştie tot ceea ce avem noi nevoie dar El ne va da ce trebuie atunci când este necesar cu adevărat.Sufletul nu se luptă cu trupul întrucât sufletul face ce face doar cu voia lui Dumnezeu şi asta este o mare taină pentru foarte mulţi.De ce unii se nasc cu diverse handicapuri?Citeşte biblia şi ai să vezi că este aşa cum spun eu căci degeaba citeşti tehnici de stat în cap şi de respiraţie dacă nu citeşti şi biblia.Am citit despre yoga şi despre yoghini şi despre alte religii şi scripturi dar niciuna dintre acestea nu spune nimic despre suflet aşa cum spune biblia.
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22373
Data de inscriere : 28/07/2012
undefined a scris:Iisus a spus: „Eu şi Tatăl una suntem.”
In Templu ,Marele Preot L-a întrebat iarăşi şi I-a zis: „Eşti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?”
„Da, sunt,” i-a răspuns Iisus. „Şi veţi vedea pe Fiul omului şezând la dreapta puterii şi venind pe norii cerului.” Atunci marele preot şi-a rupt hainele şi a zis: „Ce nevoie mai avem de martori? Aţi auzit hula. Ce vi se pare?” Toţi L-au osândit să fie pedepsit cu moartea” (Evanghelia după Marcu 14:61-64).
Legătura Sa cu Dumnezeu era atât de apropiată încât a considerat că atitudinea pe care cineva o are faţă de El, o are faţă de Dumnezeu. Aşadar, cine-L cunoaste pe El Îl cunoaşte pe Dumnezeu (Evanghelia după Ioan 8:19; 14:7). Cine-L vede pe El Îl vede pe Dumnezeu (12:45; 14:9). Cine crede în El credea în Dumnezeu (12:44; 14:1). Cine-L primeşte pe El Îl primeşte pe Dumnezeu (Evanghelia după Marcu 9:37). Cine-L urăşte pe El Îl urăşte pe Dumnezeu (Evanghelia după Ioan 15:23). Şi cine-L onorează pe El Îl onorează pe Dumnezeu (5:23).
Intrebare pentru Dacul :
Ce parere ai despre aceasta afirmatie a lui Iisus ?
CAdi- Foarte activ
CAdi,
Sunt mai multe afirmaţii în ceea ai postat.....Eu văd două afirmaţii ale Domnului Iisus şi un comentariu cu trimiteri la anumite versete din evanghelii.La care dintre ele te referi?Dacă te referi la toate atunci ar trebui să le analizăm pe rând.De-acord?
1.-"Eu şi Tatăl una suntem."
Aici eu cred că se referă la faptul că Domnul Iisus Hristos este Dumnezeu Fiul din Dumnezeu Tatăl născut şi amândoi vor binele multiversului.Trinitatea este formată din trei Entităti unice Dumnezeu Tatăl,Dumnezeu Fiul şi Sfântul Duh şi această Trinitate conduce multiversul dar doar Dumnezeu Tatăl este cel care ia decizii.Tu ce părere ai?
Sunt mai multe afirmaţii în ceea ai postat.....Eu văd două afirmaţii ale Domnului Iisus şi un comentariu cu trimiteri la anumite versete din evanghelii.La care dintre ele te referi?Dacă te referi la toate atunci ar trebui să le analizăm pe rând.De-acord?
1.-"Eu şi Tatăl una suntem."
Aici eu cred că se referă la faptul că Domnul Iisus Hristos este Dumnezeu Fiul din Dumnezeu Tatăl născut şi amândoi vor binele multiversului.Trinitatea este formată din trei Entităti unice Dumnezeu Tatăl,Dumnezeu Fiul şi Sfântul Duh şi această Trinitate conduce multiversul dar doar Dumnezeu Tatăl este cel care ia decizii.Tu ce părere ai?
Dacu- Foarte activ
Eu cred ca TOTI suntem fii lui Dumnezeu .
Iisus cand a afirmat in Templu ca e fiul Dumnezeu nu a gresit deloc !
Iisus era in schimb o fiinta de inalta tinuta morala !
Spui ca ai citit Yoga ! Afla ca puterile pe care le obtii prin Yoga le obtii numai
daca esti o fiinta de INALTA TINUTA MORALA .Altfel nu le obtii.
Daca noi putem obtine aceste sidhis ,inseamna ca Dumnezeu e Tatal Nostru dupa
cum spune si rugaciunea... iar Iisus este fratele nostru intru Dumnezeu (Unul).
Iisus cand a afirmat in Templu ca e fiul Dumnezeu nu a gresit deloc !
Iisus era in schimb o fiinta de inalta tinuta morala !
Spui ca ai citit Yoga ! Afla ca puterile pe care le obtii prin Yoga le obtii numai
daca esti o fiinta de INALTA TINUTA MORALA .Altfel nu le obtii.
Daca noi putem obtine aceste sidhis ,inseamna ca Dumnezeu e Tatal Nostru dupa
cum spune si rugaciunea... iar Iisus este fratele nostru intru Dumnezeu (Unul).
CAdi- Foarte activ
CAdi,
Într-adevăr toţi suntem fii lui Dumnezeu (şi asta spune şi biblia) dar Domnul Iisus Hristos este cel dintâi născut din Dumnezeu Tatăl.
Ce fel de ţinută morală poate avea un yoghin care se închină la tot felul de zeităţi iar unii şi nu sunt puţini se închină la falusurile din templele lui shiva????Ce ţinută morală au aşa zişii guru?
Repet:
Dumnezeu poate da mai multe daruri (puteri) chiar şi unui păcătos fără să stea în cap şi fără să bolborosească multe ca păgânii târându-se în pelerinaj la cine ştie ce asa zisă biserică unde vreun popă imoral face aşa zise minuni pe banii credulilor.
Câţi bani se cer pentru a fi cursant yoga?Câţi bani fac aşa zişii guru păcălind atâţia adolescenţi,tineri şi bătrâni?Ce minuni a facut aşa zisul guru Bivolaru?Câţi bani se dau la biserici aşa zise creştine care nu ar trebui să se numească biserici şi care nu respectă Cuvântul lui Dumnezeu şi care se închină la cruci găsite in buşteni de pus pe foc?Vezi bine că satan păcăleste pe mulţi cu voia lui Dumnezeu.Tu la care templu te duci?
Domnul Iisus nu a cerut nimic şi minunate lucrări a facut.Tu crezi în Domnul Iisus Hristos?O vreme am crezut că eu credeam în Dumnezeu dar Domnul Iisus Hristos m-a convins că eu de fapt nu am credinţă în Dumnezeu căci cum pot eu să afirm că aş crede în Dumnezeu când nu cred nici în El adică în Domnul Iisus Hristos.Citind biblia aflăm adevărul şi aşa ne vom elibera.
Tare mă tem că tu crezi în aşa zişii guru....
Într-adevăr toţi suntem fii lui Dumnezeu (şi asta spune şi biblia) dar Domnul Iisus Hristos este cel dintâi născut din Dumnezeu Tatăl.
Ce fel de ţinută morală poate avea un yoghin care se închină la tot felul de zeităţi iar unii şi nu sunt puţini se închină la falusurile din templele lui shiva????Ce ţinută morală au aşa zişii guru?
Repet:
Dumnezeu poate da mai multe daruri (puteri) chiar şi unui păcătos fără să stea în cap şi fără să bolborosească multe ca păgânii târându-se în pelerinaj la cine ştie ce asa zisă biserică unde vreun popă imoral face aşa zise minuni pe banii credulilor.
Câţi bani se cer pentru a fi cursant yoga?Câţi bani fac aşa zişii guru păcălind atâţia adolescenţi,tineri şi bătrâni?Ce minuni a facut aşa zisul guru Bivolaru?Câţi bani se dau la biserici aşa zise creştine care nu ar trebui să se numească biserici şi care nu respectă Cuvântul lui Dumnezeu şi care se închină la cruci găsite in buşteni de pus pe foc?Vezi bine că satan păcăleste pe mulţi cu voia lui Dumnezeu.Tu la care templu te duci?
Domnul Iisus nu a cerut nimic şi minunate lucrări a facut.Tu crezi în Domnul Iisus Hristos?O vreme am crezut că eu credeam în Dumnezeu dar Domnul Iisus Hristos m-a convins că eu de fapt nu am credinţă în Dumnezeu căci cum pot eu să afirm că aş crede în Dumnezeu când nu cred nici în El adică în Domnul Iisus Hristos.Citind biblia aflăm adevărul şi aşa ne vom elibera.
Tare mă tem că tu crezi în aşa zişii guru....
Dacu- Foarte activ
Din totdeauna oamenii au crezut in ceva supranatural, asa s-au nascut zeitatile, asa s-au nascut religiile, templele, preotii, samanii, si enoriasii. Putini sunt cei care nu cred in nimic. Pana a aparut religia crestina, multe mii de ani umanitatea s-a dezvoltat inchinandu-se la zei, si oamenii au avut parte de aceleasi bucurii si necazuri, de vindecari miraculoase, de ceremonii inaltatoare, de purificarea sufletului etc. Asa ca nu este important pentru un individ in cine crede, cat este important ca fiecare sa aiba credinta lui. Si fiecare credinta trebuie respectata, pentru ca prin acest respect arati ca pretuiesti nu numai hainele omului ci si sufletul, si caracterul lui. Din moment ce oamenii traiesc si cu credinta ortodoxa, si cu alta credinta, si poate mai bine, este normal sa te apleci cu piosenie cand intri intr-un templu, din respect pentru credinta celor care l-au facut, si sa pastrezi echilibrul din sufletul tau, astfel incat sa nu devii fanatic in credinta ta, sa nu devii taliban, sa nu devii asupritorul altei religii, si sa nu reanvii inchizitia papala, sau alta forma de inchizitie, pentru ca singura credinta a omului trebuie sa fie credinta moralitatii si a bunului simt. Credinta ca si fara frica lui D-zeu putem avea o societate mai buna, o justitie mai dreapta, o conducere mai onorabila. Iar daca toate acestea intarzie sa apara, sa avem credinta in forta vie a nemului de a indrepta toate racilele sociale, prin participarea noastra directa la alegerea reprezentantilor nostrii cu o inalta tinuta morala astfel ca sa avem in fata noastra niste exemple personale demne de urmat. Poti sa tii post si sa faci matanii, si sa saruti icoanele si moastele tuturor sfintilor, daca nu ai o conducere morala a statului, daca alesii neamului sunt niste hoti, daca guvernul nostru este incapabil, daca partidele politice sunt patrunse de vicii, niciodata nu ne vom elibera de saracie, niciodata nu vom avea o asistenta medicala buna, niciodata nu vom avea un invatamant moral si de calitate. Viata este o lupta continua intre bine si rau, care de obicei se duce cu armele in teaca, dar cand nu se mai poate, trebuie sa-ti unesti fortele si sa aplici din nou legea lui Moise (ochi pentru ochi si dinte pentru dinte), apoi cand lumea se indreapta trebuie sa revii la crestinism, sa eviti violenta, sa indrepti si celalalt obraz si sa fii milostiv. Credinta individulala oricat de puternica ar fi, nu indreapta societatea, biserica insa prin influienta ei ar putea sa o faca, daca ar urmari cu adevarat acest scop, dar se pare ca si ea se afla pe cai gresite de inavutire, improprietarire, si imbuibare.
virgil- Moderator
CAdi,
Există un singur spaţiu (un spaţiu absolut) care conţine mai multe universuri.
----------------------------------
Conform raţionamentului tău am putea presupune că nu există decât un sistem solar căci aşa ar deduce unii din biblie.Ce sunt luminătorii de noapte adică stelele?
Există un singur spaţiu (un spaţiu absolut) care conţine mai multe universuri.
----------------------------------
Conform raţionamentului tău am putea presupune că nu există decât un sistem solar căci aşa ar deduce unii din biblie.Ce sunt luminătorii de noapte adică stelele?
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris:
Ce sunt luminătorii de noapte adică stelele?
Probabil ca te referi la aspectul religios .Nu stiu , ce sunt ?
CAdi- Foarte activ
CAdi,
Sunt luminători de noapte care nu sunt stele...
Eu zic că stelele adică sorii se aseamănă cu soarele nostru şi deci presupun că au planete care se rotesc în jurul acestor stele iar dacă nu au planete atunci mai devreme sau mai târziu vor avea dacă va vrea Dumnezeu.Există un singur sistem stelar (sistem solar)?Există vreo stea adică vreun soare care nu are planete?Din biblie ateii ar trage concluzia că aşa spune biblia şi deci tot ateii ar spune că biblia minte.Eu cred că biblia spune adevărul în privinţa facerii multiversului.
Sunt luminători de noapte care nu sunt stele...
Eu zic că stelele adică sorii se aseamănă cu soarele nostru şi deci presupun că au planete care se rotesc în jurul acestor stele iar dacă nu au planete atunci mai devreme sau mai târziu vor avea dacă va vrea Dumnezeu.Există un singur sistem stelar (sistem solar)?Există vreo stea adică vreun soare care nu are planete?Din biblie ateii ar trage concluzia că aşa spune biblia şi deci tot ateii ar spune că biblia minte.Eu cred că biblia spune adevărul în privinţa facerii multiversului.
Dacu- Foarte activ
Biblia si Stiinta
La timpul cand s-a inchegat textul Biblic, exista viziunea Tera-centrica a teologilor:
Adica Pamantul, centrul Universului si anexe: Soarele, Luna, etc.
Azi, cand folosim elementarul telescop si putem spiona spatiul cu aparate individuale lansate in Cosmos, viziunea Biblica este puternic zguduita de Stiinta.
Imaginea initiala pe care ne-o ofera Biblia asupra Creatiei nu mai poate avea valoare decat de mit teologic.
Pamantul nu este centrul Universului!
In plus termenul Creatie trebuie revizuit de teologi pentru ca Universul este intr-o continua metamorfoza, practic Creatia este perpetua.
De aceea nu se poate da o etapa de creatie, de 7 zile ( perioade) , limitate.
Bineinteles, Biblia introduce Creatia pentru a face loc Creatorului.
Nu contest-din punctul meu de vedere-existenta unei Persoane-Constiinta-Creator care ar fi substanta intima constienta in Univers.
Daca teologii vor ramane rigizi, cramponati la miturile Primordialitatii, cu cat trece timpul, cu atat Tera-centrismul Biblic va fi mai anacronic.
La timpul cand s-a inchegat textul Biblic, exista viziunea Tera-centrica a teologilor:
Adica Pamantul, centrul Universului si anexe: Soarele, Luna, etc.
Azi, cand folosim elementarul telescop si putem spiona spatiul cu aparate individuale lansate in Cosmos, viziunea Biblica este puternic zguduita de Stiinta.
Imaginea initiala pe care ne-o ofera Biblia asupra Creatiei nu mai poate avea valoare decat de mit teologic.
Pamantul nu este centrul Universului!
In plus termenul Creatie trebuie revizuit de teologi pentru ca Universul este intr-o continua metamorfoza, practic Creatia este perpetua.
De aceea nu se poate da o etapa de creatie, de 7 zile ( perioade) , limitate.
Bineinteles, Biblia introduce Creatia pentru a face loc Creatorului.
Nu contest-din punctul meu de vedere-existenta unei Persoane-Constiinta-Creator care ar fi substanta intima constienta in Univers.
Daca teologii vor ramane rigizi, cramponati la miturile Primordialitatii, cu cat trece timpul, cu atat Tera-centrismul Biblic va fi mai anacronic.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3961
Puncte : 33255
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Daca ma gandesc la declaratia papei de acum cativa ani despre faptul ca nu suntem singuri in univers, atunci cred ca si teologii vor avea grija incet incet sa revizuiasca textele biblice astfel incat sa se racordeze la cunostiintele stiintifice. Insa ramanerea in urma a teologiei fata de stiinta are rolul de a pastra in permanenta o aureola misterioasa in jurul subiectului biblic.Daca teologii vor ramane rigizi, cramponati la miturile Primordialitatii, cu cat trece timpul, cu atat Tera-centrismul Biblic va fi mai anacronic.
virgil- Moderator
Eu cred că fiecare planetă din multivers locuită de fiinţe raţionale are cu siguranţă o biblie aproape asemănătoare cu a noastră şi este foarte posibil ca mai întâi să fi fost făcuţi alţii (adică extratereştrii) înaintea noastră dar asta nu schimbă esenţial crearea multiversului de către Dumnezeu.
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris:Eu cred că fiecare planetă din multivers locuită de fiinţe raţionale are cu siguranţă o biblie aproape asemănătoare cu a noastră şi este foarte posibil ca mai întâi să fi fost făcuţi alţii (adică extratereştrii) înaintea noastră dar asta nu schimbă esenţial crearea multiversului de către Dumnezeu.
Crezi ? Esenienii au si ei biblii echivalente . Uite ce am gasit scris :
Adam si Eva s-au inspaimantat cand au vazut pe cer un ,,car luminos",
pe care ,,patru vulturi stralucitori'' il trageau prin nori...
Adam a vazut limpede cum ,,iesea fum dintre roti''...
// Manuscrisele de la Marea Moarta-Geneza// .
CAdi- Foarte activ
Normal ca iesea fum, din moment ce se blocase sabotii de frana.Adam a vazut limpede cum ,,iesea fum dintre roti''...
virgil- Moderator
De ce biblia ortodoxa nu contine si "Apocrifele lui Enoh"?, deoarece se pomeneste de Enoh in biblie. Cartile lui Enoh contin cele mai detaliate descrieri ale "ingerilor veghetori", am spune noi, acei eroi civilizatori care i-au ajutat pe oameni la inceputurile civilizatiei.
virgil- Moderator
virgil a scris:Normal ca iesea fum, din moment ce se blocase sabotii de frana.Adam a vazut limpede cum ,,iesea fum dintre roti''...
(Dar ai observat conotatia cu ce a spus Dacu : ,, si extraterestrii au aceeasi Biblie ? )
CAdi- Foarte activ
Are el sursele lui de informatii clasificate.
(Dar ai observat conotatia cu ce a spus Dacu : ,, si extraterestrii au aceeasi Biblie ? ).
virgil- Moderator
CARTEA LUI ENOH,
Redau aici cel mai interesant pasaj din carte care contine calatoria lui Enoh
la Dumnezeu, Locuinta lui Dumnezeu si cuvintele lui Dumnezeu :
Capitolul 13
-9.M-am vazut inconjurat de nouri si de ceata si priveam ingrijorat miscarea astrelor si a fulgerilor in timp ce vanturi prielnice imi ridicau aripile si grabeau drumul meu.
10.Am fost inaltat pana la cer si am ajuns curand la un zid cladit din pietre de clestar.Flacari miscatoare ii invaluiau marginile.Am simtit cum ma cuprinde groaza.
11.Cu toate acestea ,m-am varat in mijlocul acestor flacari.
12. Si am ajuns intr-o vasta locuinta care era pavata cu pietre de cristal. Peretii ca si podeaua erau deasemeni din cristal si la fel si temeliile. Tavanul era format din stele ratacitoare si fulgere de lumina si in mijloc se vedeau miscandu-se heruvimi de foc intr-un car agitat. Flacari tremurau imprejurul zidurilor si poarta era de foc. Cand a fost sa intru in aceasta locuinta ea era in acelasi timp arzatoare ca focul si rece ca gheata; si nu exista acolo nici urma de fericire, nici de viata. Atunci o spaima a pus brusc stapanire pe mine; m-am cutremurat de groaza.
13. Tremuram ca varga, m-am intors cu fata spre pamant si am avut o viziune.
14. Iat-o: eram intr-o alta locuinta mai larga decat prima, portile ei erau toate deschise in fata mea, in mijlocul unei flacari tremuratoare.
15. Era atata stralucire, maretie si fala incat imi este peste puteri sa va descriu, nici splendoarea ce-o inconjura si nici intinderea sa.
16. Podeaua era de foc; in tavan straluceau fulgere si stele stralucitoare, iar acoperisul era in intregime un foc scanteietor.
17. L-am examinat cu atentie si am vazut acolo inaltat un tron.
18. Al carui aspect era ca batut de grindina, cu toate ca marginile sale erau stralucitoare ca globurile soarelui; din el se auzeau voci de heruvimi.
19. Din acest tron puternic ieseau torente de flacari;
20. Stralucitoare incat era imposibil sa le privesti.
21. Si era cineva asezat pe acest tron maret.
22. Al carui vesmant era mai stralucitor decat soarele si mai alb decat zapada.
23. Niciun inger nu era in stare sa-l priveasca pe Stralucitorul si Magnificul, nici sa se apropie de El; Niciun ochi de muritor nu putea sa Il priveasca. Un foc stralucitor ardea in jurul Lui.
24. Si se ridica chiar inaintea Lui un foc de mare intindere; astfel incat cei cel inconjurau nu puteau sa se apropie de El si erau in fata lui mii si mii. El nu avea nevoie de sfaturi nici de ajutoare, dar sfintii care formau curtea lui nu-l paraseau nici ziua, nici noaptea. M-am apropiat cat am putut acoperindu-mi fata plin de teama. Atunci El insusi a binevoit cu propria Sa gura sa ma cheme pe nume: Apropie-te, spuse el, apropiete mai mult si vino sa auzi cuvintele Mele sacre.
Capitolul 14
1. Du-te, spune-le îngerilor veghetori care te-au trimis să mă rogi pentru ei: Voi trebuie să vă rugaţi pentru oameni şi nu oamenii pentru voi!
2. De ce aţi abandonat înălţimile sfinte ale cerului, locuinţele voastre eterne, pentru a merge să păcătuiţi cu femeile. De ce v-aţi îndrăgostit de ficele oamenilor; v-aţi însoţit de ele; v-aţi dedat cu ele la lucruri care ţin de copii pământului, şi aţi dat naştere unei rase nelegiuite?
3. Voi care eraţi spirite ale cerului, având sfinţenie şi viaţă eternă, v-aţi murdărit cu femeile, v-aţi dedat la muncile cărnii, aţi zămislit în sânge, v-aţi purtat ca şi aceia care sunt numai din sânge şi carne.
4. Ei, au fost creaţi pentru a muri.
5. Iată de ce le-am dat lor femei, în scopul de a convieţui cu ele pentru a procrea copii care să le păstreze rasa pe pământ.
6. Dar voi aţi fost creaţi ca spirite curate încă de la început voi aveţi o viaţă eternă, voi nu puteţi muri.
7. Şi de aceea Eu nu v-am dat vouă femei, pentru că fiind spirite curate voi trebuia să locuiţi în cer.
8. Şi acum uriaşii care sunt rezultatul târgului dintre spirit şi carne, se vor numi pe pământ spirite rele şi ele vor trăi pe pământ. Ei vor procrea la rândul lor spirite rele, pentru că ei ţin de cer cu o parte a firii lor pentru că îşi trag sămânţa din îngerii veghetori cei sfinţi. Ei vor deveni deci spirite rele pe pământ şi se vor numi spirite ale răului. Locuinţa spiritelor cereşti este cerul; iar pământul este locuinţa spiritelor pământeşti care sunt născute din pământ.
9. Spiritele uriaşilor vor fi ca norii care aduc peste pământ nenorociri de toate soiurile, ciume, războiul, foamea.
10. Şi doliul. Ele nu vor bea şi nu vor mânca, invizibile pentru toate privirile, ele se vor amesteca între bărbaţi şi femei, pentru că ele au primit viaţă în zilele de nimicire şi masacru.
Capitolul 15
1.După moartea uriaşilor, oriunde vor zbura sufletele lor, atunci când îşi vor abandona trupurile, carnea lor va trebui să piară înaintea judecăţii. Ea va fi nimicită până în ziua marelui sfârşit al Universului; atunci când îngerii veghetori şi nelegiuiţii vor fi distruşi pentru totdeauna.
2. Cât despre îngerii veghetori care te-au trimis să te rogi la mine pentru ei,
3. Le spun lor, acestor inteligenţe cereşti: Voi aţi avut cerul pentru a locui; tainele cele mai ascunse nu v-au fost arătate; cu toate acestea voi aţi cunoscut un secret al nedreptăţii.
4. Şi voi l-aţi dezvăluit femeilor care v-au mişcat inimile şi prin voi s-a înmulţit răul pe suprafaţa pământului.
5. Spune-le lor deci: Niciodată voi nu veţi obţine iertarea, niciodată nu veţi mai avea pace!
Capitolul 16
1. Apoi ei m-au ridicat într-un loc unde exista un foc mistuitor; şi unde după bunul lor plac, ei luau înfăţişarea unui om.
2. M-au condus pe un loc ridicat, pe un munte al cărui vârf se avânta către ceruri.
3. Şi eu am văzut izvorul fulgerelor şi tunetelor la marginile acestui loc, în colţul său cel mai adânc.
4. Apoi ei m-au dus în apropierea unei ape ţâşnitoare şi tot mai mult către apus, către focurile soarelui ce apune. Am ajuns la marginea unui râu de foc care curgea ca apa şi se vărsa în marea cea mare de la apus.
5. Am văzut toate marile fluvii şi am nimerit în mijlocul negrelor tenebre; în acest loc pe orice carne îl părăseşte; am văzut munţii de întuneric care se nasc iarna şi locurile în care apa se prăvale în propriile genuni.
6. Am văzut şi locul de vărsare al tuturor fluviilor din lume şi pe cel al genunii.
Capitolul 17
1. Am ajuns apoi la magazia tuturor vânturilor şi am văzut modul în care ele folosesc drept ornament pământul şi la păstrarea temeliilor pământului.
2. Am văzut piatra unghiulară care susţine pământul.
3. Am văzut şi cele patru vânturi care susţin pământul şi bolta cerească.
4. Am văzut vânturile care suflă în înaltul cerului;
5. Cele care se înalţă între cer şi pământ şi care formează stâlpii cerului.
6 Am văzut vânturile care fac să se rotească cerul şi care pun în mişcare pe orbitele lor soarele şi stelele, şi deasupra pământului, am văzut vântul care susţine norii.
7. Am văzut drumul îngerilor.
8. Am văzut la marginea pământului, bolta cerească sprijinindu-se de el. Atunci m-am întors spre miazăzi.
9. Acolo ard, noapte şi zi şase munţi de pietre preţioase, trei la partea de răsărit, trei la partea de miazăzi. 10. Cei dinspre răsărit erau făcuţi din pietre de diverse culori; perle şi antimoniu; cei dinspre miazăzi erau pietre roşii. Vârfurile lor se înălţau până la cer ca tronul lui Dumnezeu, care era din alabastru şi în partea de sus din safir. Am văzut şi focul dogoritor care ardea pe munţi.
11. Acolo, am mai văzut şi o regiune întinsă unde se adunau apele.
12. Am văzut şi izvoarele pământului, ascunse în coloanele luminate ale cerurilor.
13. Şi în aceste coloane ale cerului, eu am văzut focuri care izbucnesc fără număr, dar nici în sus nici în jos. Deasupra acestor izvoare, am văzut un loc care nu are nici boltă deasupra, nici pământ dedesubt, şi nu era nici pic de apa; şi nimic la dreapta nimic la stânga; un loc cu desăvârşire pustiu.
14. Şi acolo, am zărit şapte stele, strălucind ca munţii de foc, sau ca nişte spirite desăvârşite.
15. Atunci îngerul a spus: acest loc, va fi până la dispariţia cerului şi a pământului, închisoarea stelelor şi a armatelor cerului.
16. Aceste stele care se rotesc deasupra focului sunt acelea care au călcat porunca lui Dumnezeu, înainte de a-şi încheia încercările lor.
Şi de aceea au fost încătuşate în acest loc, până când îşi vor ispăşi crimele lor în anul cel de taină.[/font]
Comentarii ?
Capitolul 13
-9.M-am vazut inconjurat de nouri si de ceata si priveam ingrijorat miscarea astrelor si a fulgerilor in timp ce vanturi prielnice imi ridicau aripile si grabeau drumul meu.
10.Am fost inaltat pana la cer si am ajuns curand la un zid cladit din pietre de clestar.Flacari miscatoare ii invaluiau marginile.Am simtit cum ma cuprinde groaza.
11.Cu toate acestea ,m-am varat in mijlocul acestor flacari.
12. Si am ajuns intr-o vasta locuinta care era pavata cu pietre de cristal. Peretii ca si podeaua erau deasemeni din cristal si la fel si temeliile. Tavanul era format din stele ratacitoare si fulgere de lumina si in mijloc se vedeau miscandu-se heruvimi de foc intr-un car agitat. Flacari tremurau imprejurul zidurilor si poarta era de foc. Cand a fost sa intru in aceasta locuinta ea era in acelasi timp arzatoare ca focul si rece ca gheata; si nu exista acolo nici urma de fericire, nici de viata. Atunci o spaima a pus brusc stapanire pe mine; m-am cutremurat de groaza.
13. Tremuram ca varga, m-am intors cu fata spre pamant si am avut o viziune.
14. Iat-o: eram intr-o alta locuinta mai larga decat prima, portile ei erau toate deschise in fata mea, in mijlocul unei flacari tremuratoare.
15. Era atata stralucire, maretie si fala incat imi este peste puteri sa va descriu, nici splendoarea ce-o inconjura si nici intinderea sa.
16. Podeaua era de foc; in tavan straluceau fulgere si stele stralucitoare, iar acoperisul era in intregime un foc scanteietor.
17. L-am examinat cu atentie si am vazut acolo inaltat un tron.
18. Al carui aspect era ca batut de grindina, cu toate ca marginile sale erau stralucitoare ca globurile soarelui; din el se auzeau voci de heruvimi.
19. Din acest tron puternic ieseau torente de flacari;
20. Stralucitoare incat era imposibil sa le privesti.
21. Si era cineva asezat pe acest tron maret.
22. Al carui vesmant era mai stralucitor decat soarele si mai alb decat zapada.
23. Niciun inger nu era in stare sa-l priveasca pe Stralucitorul si Magnificul, nici sa se apropie de El; Niciun ochi de muritor nu putea sa Il priveasca. Un foc stralucitor ardea in jurul Lui.
24. Si se ridica chiar inaintea Lui un foc de mare intindere; astfel incat cei cel inconjurau nu puteau sa se apropie de El si erau in fata lui mii si mii. El nu avea nevoie de sfaturi nici de ajutoare, dar sfintii care formau curtea lui nu-l paraseau nici ziua, nici noaptea. M-am apropiat cat am putut acoperindu-mi fata plin de teama. Atunci El insusi a binevoit cu propria Sa gura sa ma cheme pe nume: Apropie-te, spuse el, apropiete mai mult si vino sa auzi cuvintele Mele sacre.
Capitolul 14
1. Du-te, spune-le îngerilor veghetori care te-au trimis să mă rogi pentru ei: Voi trebuie să vă rugaţi pentru oameni şi nu oamenii pentru voi!
2. De ce aţi abandonat înălţimile sfinte ale cerului, locuinţele voastre eterne, pentru a merge să păcătuiţi cu femeile. De ce v-aţi îndrăgostit de ficele oamenilor; v-aţi însoţit de ele; v-aţi dedat cu ele la lucruri care ţin de copii pământului, şi aţi dat naştere unei rase nelegiuite?
3. Voi care eraţi spirite ale cerului, având sfinţenie şi viaţă eternă, v-aţi murdărit cu femeile, v-aţi dedat la muncile cărnii, aţi zămislit în sânge, v-aţi purtat ca şi aceia care sunt numai din sânge şi carne.
5. Iată de ce le-am dat lor femei, în scopul de a convieţui cu ele pentru a procrea copii care să le păstreze rasa pe pământ.
6. Dar voi aţi fost creaţi ca spirite curate încă de la început voi aveţi o viaţă eternă, voi nu puteţi muri.
7. Şi de aceea Eu nu v-am dat vouă femei, pentru că fiind spirite curate voi trebuia să locuiţi în cer.
8. Şi acum uriaşii care sunt rezultatul târgului dintre spirit şi carne, se vor numi pe pământ spirite rele şi ele vor trăi pe pământ. Ei vor procrea la rândul lor spirite rele, pentru că ei ţin de cer cu o parte a firii lor pentru că îşi trag sămânţa din îngerii veghetori cei sfinţi. Ei vor deveni deci spirite rele pe pământ şi se vor numi spirite ale răului. Locuinţa spiritelor cereşti este cerul; iar pământul este locuinţa spiritelor pământeşti care sunt născute din pământ.
9. Spiritele uriaşilor vor fi ca norii care aduc peste pământ nenorociri de toate soiurile, ciume, războiul, foamea.
10. Şi doliul. Ele nu vor bea şi nu vor mânca, invizibile pentru toate privirile, ele se vor amesteca între bărbaţi şi femei, pentru că ele au primit viaţă în zilele de nimicire şi masacru.
Capitolul 15
1.După moartea uriaşilor, oriunde vor zbura sufletele lor, atunci când îşi vor abandona trupurile, carnea lor va trebui să piară înaintea judecăţii. Ea va fi nimicită până în ziua marelui sfârşit al Universului; atunci când îngerii veghetori şi nelegiuiţii vor fi distruşi pentru totdeauna.
2. Cât despre îngerii veghetori care te-au trimis să te rogi la mine pentru ei,
3. Le spun lor, acestor inteligenţe cereşti: Voi aţi avut cerul pentru a locui; tainele cele mai ascunse nu v-au fost arătate; cu toate acestea voi aţi cunoscut un secret al nedreptăţii.
4. Şi voi l-aţi dezvăluit femeilor care v-au mişcat inimile şi prin voi s-a înmulţit răul pe suprafaţa pământului.
5. Spune-le lor deci: Niciodată voi nu veţi obţine iertarea, niciodată nu veţi mai avea pace!
Capitolul 16
1. Apoi ei m-au ridicat într-un loc unde exista un foc mistuitor; şi unde după bunul lor plac, ei luau înfăţişarea unui om.
2. M-au condus pe un loc ridicat, pe un munte al cărui vârf se avânta către ceruri.
3. Şi eu am văzut izvorul fulgerelor şi tunetelor la marginile acestui loc, în colţul său cel mai adânc.
4. Apoi ei m-au dus în apropierea unei ape ţâşnitoare şi tot mai mult către apus, către focurile soarelui ce apune. Am ajuns la marginea unui râu de foc care curgea ca apa şi se vărsa în marea cea mare de la apus.
5. Am văzut toate marile fluvii şi am nimerit în mijlocul negrelor tenebre; în acest loc pe orice carne îl părăseşte; am văzut munţii de întuneric care se nasc iarna şi locurile în care apa se prăvale în propriile genuni.
6. Am văzut şi locul de vărsare al tuturor fluviilor din lume şi pe cel al genunii.
Capitolul 17
1. Am ajuns apoi la magazia tuturor vânturilor şi am văzut modul în care ele folosesc drept ornament pământul şi la păstrarea temeliilor pământului.
2. Am văzut piatra unghiulară care susţine pământul.
3. Am văzut şi cele patru vânturi care susţin pământul şi bolta cerească.
4. Am văzut vânturile care suflă în înaltul cerului;
5. Cele care se înalţă între cer şi pământ şi care formează stâlpii cerului.
6 Am văzut vânturile care fac să se rotească cerul şi care pun în mişcare pe orbitele lor soarele şi stelele, şi deasupra pământului, am văzut vântul care susţine norii.
7. Am văzut drumul îngerilor.
8. Am văzut la marginea pământului, bolta cerească sprijinindu-se de el. Atunci m-am întors spre miazăzi.
9. Acolo ard, noapte şi zi şase munţi de pietre preţioase, trei la partea de răsărit, trei la partea de miazăzi. 10. Cei dinspre răsărit erau făcuţi din pietre de diverse culori; perle şi antimoniu; cei dinspre miazăzi erau pietre roşii. Vârfurile lor se înălţau până la cer ca tronul lui Dumnezeu, care era din alabastru şi în partea de sus din safir. Am văzut şi focul dogoritor care ardea pe munţi.
11. Acolo, am mai văzut şi o regiune întinsă unde se adunau apele.
12. Am văzut şi izvoarele pământului, ascunse în coloanele luminate ale cerurilor.
13. Şi în aceste coloane ale cerului, eu am văzut focuri care izbucnesc fără număr, dar nici în sus nici în jos. Deasupra acestor izvoare, am văzut un loc care nu are nici boltă deasupra, nici pământ dedesubt, şi nu era nici pic de apa; şi nimic la dreapta nimic la stânga; un loc cu desăvârşire pustiu.
14. Şi acolo, am zărit şapte stele, strălucind ca munţii de foc, sau ca nişte spirite desăvârşite.
15. Atunci îngerul a spus: acest loc, va fi până la dispariţia cerului şi a pământului, închisoarea stelelor şi a armatelor cerului.
16. Aceste stele care se rotesc deasupra focului sunt acelea care au călcat porunca lui Dumnezeu, înainte de a-şi încheia încercările lor.
Şi de aceea au fost încătuşate în acest loc, până când îşi vor ispăşi crimele lor în anul cel de taină.[/font]
Comentarii ?
CAdi- Foarte activ
Cartea lui Enoh este o carte apocrifa. NU este recunoscuta in canonul cartilor biblice(cele 66).CAdi a scris:CARTEA LUI ENOH,
Comentarii ?
Aceste cărţi erau ţinute separat şi nu se citeau în public, de unde şi sensul de ‘tăinuite’. La Conciliul de la Cartagina, din 397 e.n., s-a propus ca şapte cărţi apocrife să fie adăugate la Scripturile ebraice, împreună cu unele adăugiri la cărţile canonice Estera şi Daniel. Însă, abia în 1546, la Conciliul de la Trent, Biserica Catolică a confirmat că acceptă aceste suplimente la catalogul cărţilor ei biblice. Cărţile adăugate au fost Tobit, Iudita, adăugirile la cartea Estera, Înţelepciunea lui Solomon, Ecclesiasticul, Baruh, cele trei adăugiri la cartea Daniel, Cartea întâi şi Cartea a doua a Macabeilor.
Puncte : 14158
Data de inscriere : 03/04/2013
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:
-1) O teorie "ciudata" despre repausul absolut
-2) Sa inteleg ideile noi prezentate pe acest forum
-3) Sa fac un "top" al utilizatorilor de pe acest forum dupa criteriile mele
Unde este Dacu, cu biblia ortodoxa, poate are el o explicatie.
virgil- Moderator
Iata ce i-a spus Dumnezeu lui Enoh sa le transmita ingerilor veghetori :
Voi care eraţi spirite ale cerului, având sfinţenie şi viaţă eternă, v-aţi murdărit cu femeile, v-aţi dedat la muncile cărnii, aţi zămislit în sânge, v-aţi purtat ca şi aceia care sunt numai din sânge şi carne.
Cum Fecioara Maria a ramas insarcinata cu un ... spirit (Inger Veghetor) si a aparut Iisus Hristos ar rezulta ca Iisus era o fiinta semipamanteana.
EL era purtatorul unui mesaj ,care de altfel ne-a si parvenit
prin Biblie...
E posibil ca Enoh sa aiba dreptate (sa nu fie un preot exaltat) si aceasta
sa fie viziunea lui reala ?
Caci iata ce a vazut in continuare...
4. De aici am mers într-un alt loc al groazei.
5. Acolo am văzut lucrând un foc imens, dogoritor şi mistuitor, în mijlocul căruia exista o despicătură şi coloanele de foc se luptau între ele şi se înfundau în genuni. Mi-a fost peste putere să apreciez atât mărimea cât şi înălţimea lui; nu am putut cunoaşte nici originea sa. Şi am strigat încă o dată în faţa a ce am văzut: Ce loc teribil ! şi căt este de dificil să cercetezi aceste taine.
6. Uriel, unul dintre îngerii care era cu mine mi-a răspuns şi mi-a spus: Enoh, de ce această teamă, de ce această mirare, la vederea acestui loc teribil, la vederea acestui loc de suferinţă ? Aici este, adăugă el, închisoarea îngerilor; şi aici vor fi ei închişi pentru totdeauna!
Capitolul 21
1.De acolo, am plecat către celălalt loc, aşezat înspre apus, unde am văzut un munte mare şi înalt, o stâncă abruptă şi patru locuri de întâlnire încântătoare
2. În interior, acest loc era adânc, spaţios, lustruit şi egal, dar într-un întuneric deplin.
3. Atunci, Rafael, unul dintre îngerii sfinţi care mă însoţeau, mi-a spus: Iată locurile preafericite unde se adună spiritele, sufletele morţilor; acesta este locul unde se vor aduna toate sufletele copiilor oamenilor. 4. Aceştia vor rămâne în acest loc, până în ziua judecăţii, până la vremea care le-a fost hărăzită.
5. Însă mai este mult timp până în ziua marii judecăţi. Şi am văzut sufletele copiilor oamenilor care muriseră şi strigătul lor acuzator se ridica până la cer.
6. Atunci l-am întrebat pe Rafael, îngerul care mă însoţea şi i-am spus; A cui este această voce acuzatoare care urcă spre cer ?....
Voi care eraţi spirite ale cerului, având sfinţenie şi viaţă eternă, v-aţi murdărit cu femeile, v-aţi dedat la muncile cărnii, aţi zămislit în sânge, v-aţi purtat ca şi aceia care sunt numai din sânge şi carne.
Cum Fecioara Maria a ramas insarcinata cu un ... spirit (Inger Veghetor) si a aparut Iisus Hristos ar rezulta ca Iisus era o fiinta semipamanteana.
EL era purtatorul unui mesaj ,care de altfel ne-a si parvenit
prin Biblie...
E posibil ca Enoh sa aiba dreptate (sa nu fie un preot exaltat) si aceasta
sa fie viziunea lui reala ?
Caci iata ce a vazut in continuare...
4. De aici am mers într-un alt loc al groazei.
5. Acolo am văzut lucrând un foc imens, dogoritor şi mistuitor, în mijlocul căruia exista o despicătură şi coloanele de foc se luptau între ele şi se înfundau în genuni. Mi-a fost peste putere să apreciez atât mărimea cât şi înălţimea lui; nu am putut cunoaşte nici originea sa. Şi am strigat încă o dată în faţa a ce am văzut: Ce loc teribil ! şi căt este de dificil să cercetezi aceste taine.
6. Uriel, unul dintre îngerii care era cu mine mi-a răspuns şi mi-a spus: Enoh, de ce această teamă, de ce această mirare, la vederea acestui loc teribil, la vederea acestui loc de suferinţă ? Aici este, adăugă el, închisoarea îngerilor; şi aici vor fi ei închişi pentru totdeauna!
Capitolul 21
1.De acolo, am plecat către celălalt loc, aşezat înspre apus, unde am văzut un munte mare şi înalt, o stâncă abruptă şi patru locuri de întâlnire încântătoare
2. În interior, acest loc era adânc, spaţios, lustruit şi egal, dar într-un întuneric deplin.
3. Atunci, Rafael, unul dintre îngerii sfinţi care mă însoţeau, mi-a spus: Iată locurile preafericite unde se adună spiritele, sufletele morţilor; acesta este locul unde se vor aduna toate sufletele copiilor oamenilor. 4. Aceştia vor rămâne în acest loc, până în ziua judecăţii, până la vremea care le-a fost hărăzită.
5. Însă mai este mult timp până în ziua marii judecăţi. Şi am văzut sufletele copiilor oamenilor care muriseră şi strigătul lor acuzator se ridica până la cer.
6. Atunci l-am întrebat pe Rafael, îngerul care mă însoţea şi i-am spus; A cui este această voce acuzatoare care urcă spre cer ?....
CAdi- Foarte activ
CAdi,
Cartea lui Enoh nu există în biblia ortodoxă tipărită de editura Institutului Biblic şi de Misiune al BOR -Bucureşti 1994.De unde ai ai dat citatul?
Cartea lui Enoh nu există în biblia ortodoxă tipărită de editura Institutului Biblic şi de Misiune al BOR -Bucureşti 1994.De unde ai ai dat citatul?
Dacu- Foarte activ
Nu exista pentru ca a scos-o Biserica ! Oare de ce ?
Cauta cu o pagina in urma , si urmareste ce am scris si pe topicul
cu ,,Urme ale extraterestrilor pe Pamant...''
Cauta cu o pagina in urma , si urmareste ce am scris si pe topicul
cu ,,Urme ale extraterestrilor pe Pamant...''
CAdi- Foarte activ
CAdi,
Despre Enoh se vorbeşte in Facerea 5.18-5.24.Cine a scris aşa zisa "Cartea lui Enoh"?Eu mă îndoiesc că această carte ar fi adevărată.
Despre Enoh se vorbeşte in Facerea 5.18-5.24.Cine a scris aşa zisa "Cartea lui Enoh"?Eu mă îndoiesc că această carte ar fi adevărată.
Dacu- Foarte activ
Cartea asta a aparut cu 300 de ani inainte de Hristos si este inclusa
in Biblia Catolica.
Crezi ca ar fi riscat Biserica Catolica un scandal ?
De altfel daca citesti Biblia Ortodoxa ,Apostolul Pavel o pomeneste.
in Biblia Catolica.
Crezi ca ar fi riscat Biserica Catolica un scandal ?
De altfel daca citesti Biblia Ortodoxa ,Apostolul Pavel o pomeneste.
CAdi- Foarte activ
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum