Ultimele subiecte
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...Scris de eugen Ieri la 23:44
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de ilasus Ieri la 23:23
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Ieri la 22:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 22:15
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 15:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Lun 25 Noi 2024, 18:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în NEWTON
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12469) | ||||
CAdi (12407) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 32 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 32 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Mănăstiri pentru cercetători
+9
george
Dacu
luciadorina
Razvan
meteor
cris
curiosul
Forever_Man
Abel Cavaşi
13 participanți
Pagina 1 din 1
Mănăstiri pentru cercetători
Mi-ar plăcea să existe un fel de mănăstiri, dar nu pentru cei religioşi, ci pentru cercetători, în care să se poată retrage acei oameni care vor să studieze profund lumea înconjurătoare. De ce nu există aşa ceva? Ce ar trebui făcut pentru a fi create?
Re: Mănăstiri pentru cercetători
Ma gandeam si eu la asa ceva. Si universitatile de stiintele naturii ar trebui sa fie asa. Sa fie ceva gen catedrale medievale, sa fie situate undeva in mijlocul unei paduri in munti, unde noaptea sa poti vedea cerul instelat. Practic sa fie ceva care sa te apropie mai mult de natura, sa alunge multitudinea de lucruri irelevante care iti distrag atentia de la Natura. Evident, desi aspectul ar fi facut pentru a i-i inspira pe studenti, totusi sa contina si aparatura moderna. Macar un singur astfel de loc daca ar fi fost in lume, dar nu cred ca exista asa ceva.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1020
Puncte : 16223
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Păi, atunci, haideţi să facem noi unul! Să ne unim forţele şi să creăm noi un astfel de loc!Forever_Man a scris:Macar un singur astfel de loc daca ar fi fost in lume, dar nu cred ca exista asa ceva.
Felicitări pentru subiect !
Deși o să dau, din nou, dovadă de om nebun,
eu mi-aș dedica tot restul vieții pentru a găsi și explica enigmele pe care vreau să mi le explic.
Nu m-ar mai interesa nici familia, nici măcar sănătatea proprie.
Dacă faceți o astfel de mănăstire, poate păstrați un loc liber și pentru mine.
Deși o să dau, din nou, dovadă de om nebun,
eu mi-aș dedica tot restul vieții pentru a găsi și explica enigmele pe care vreau să mi le explic.
Nu m-ar mai interesa nici familia, nici măcar sănătatea proprie.
Dacă faceți o astfel de mănăstire, poate păstrați un loc liber și pentru mine.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41563
Data de inscriere : 22/03/2011
Sunt convins că ar fi foarte mulţi doritori, foarte pasionaţi, aşa cum e curiosul. Asta denotă că problema e foarte serioasă şi că ar trebui să facem ceva în această privinţă. Bineînţeles, eu aş sta într-o asemenea mănăstire numai cu consoarta mea de-o viaţă. Ea este alfa şi omega pentru mine.
Fiecare dintre noi avem acasa o chilie unde ne putem inchide doar cu laptopul si sa formam o manastire virtuala.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20006
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Problema este f. grava, nu serioasa.Abel Cavaşi a scris:Sunt convins că ar fi foarte mulţi doritori, foarte pasionaţi, aşa cum e curiosul. Asta denotă că problema e foarte serioasă şi că ar trebui să facem ceva în această privinţă. Bineînţeles, eu aş sta într-o asemenea mănăstire numai cu consoarta mea de-o viaţă. Ea este alfa şi omega pentru mine.
curiosul a cazut in fanatism, o nebuneala adevarata 100%.
Abel pune lemne pe foc..
Care e rostul vietii?!
In primul rind sa iti faci o familie sanatoasa (desigur daca si tu esti sanatos..), o casa, o masa, etc.
Si in ultimul rind, cind ai sa treci de 60, cind nu ai ce face, sa te ocupi de hobyurile (drogurile) care le ai.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25855
Data de inscriere : 19/06/2011
Astfel de lăcaşuri chiar există, doar că nu se numesc mânăstiri, ci şcoli, universităţi, institute de cercetare, laboratoare, etc.
Puncte : 33848
Data de inscriere : 18/03/2011
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20006
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Nu se compară cu ceea ce propun eu aici. Acasă nu vei avea niciodată liniştea şi puterea de concentrare pe care ţi-ar oferi-o o asemenea „mănăstire ştiinţifică”.cris a scris:Fiecare dintre noi avem acasa o chilie unde ne putem inchide doar cu laptopul si sa formam o manastire virtuala.
Nebunia nu e indezirabilă dacă nu intră în contradicţie cu obiectivele celorlalţi. De altfel, nimic nu trebuie repudiat dacă nu intră în contradicţie cu niciunul dintre obiectivele celorlalţi. Este suficient ca nebunul să nu fie violent. În ultimă instanţă, azi am putea părea cu toţii nebuni unui om primitiv.meteor a scris:Problema este f. grava, nu serioasa.
curiosul a cazut in fanatism, o nebuneala adevarata 100%.
Abel pune lemne pe foc..
Toate acestea nu vin în contradicţie cu mănăstirile ştiinţifice.Care e rostul vietii?!
In primul rind sa iti faci o familie sanatoasa (desigur daca si tu esti sanatos..), o casa, o masa, etc.
Si in ultimul rind, cind ai sa treci de 60, cind nu ai ce face, sa te ocupi de hobyurile (drogurile) care le ai.
Nu. Nu se compară. În şcoli nu dormi şi stai doar câţiva ani. În mănăstiri poţi sta o viaţă şi nu e haosul din şcolile pe care le dai tu ca exemplu.Razvan a scris:Astfel de lăcaşuri chiar există, doar că nu se numesc mânăstiri, ci şcoli, universităţi, institute de cercetare, laboratoare, etc.
Evident, e posibil să avem şi câteva mici obligaţii pe-acolo...cris a scris:Propun uniforma obligatorie
Toate astea ar trebui să le pună la dispoziţie statul. Dar până atunci, într-adevăr, e nevoie resurse proprii sau de la oameni care au înţeles beneficiul unor asemenea lăcaşuri.luciadorina a scris:Spaţiu, sponsori
Ehei, cine ştie ce se poate întâmpla şi prin asemenea mânăstiri... ? Măcar să fie mixte!Abel Cavaşi a scris:Nu. Nu se compară. În şcoli nu dormi şi stai doar câţiva ani. În mănăstiri poţi sta o viaţă şi nu e haosul din şcolile pe care le dai tu ca exemplu.
Te asigur că mai multe se întâmplă în şcolile de astăzi pe care le ridici atâta în slăvi...
meteor a scris:
Care e rostul vietii?!
N-ai menționat nimic de copii, spre exemplu, ci de casă, de mașină etc.
Se pare că pentru tine rostul vieții este mai degrabă unul material, chiar dacă ai deja copii.
E uite că pentru mine nu sunt atât de importante aceste aspecte, deși casa și mașina nu sunt o problemă actuală pentru mine.
Dar ai dreptate, fiecare cu nebuniile lui și fanatismul lui.
Scuze, am citit mașină în loc de masă.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25855
Data de inscriere : 19/06/2011
Să nu uităm că toate acţiunile noastre de cercetare trebuie să fie centrate pe om. Tot ceea ce gândim, ce vorbim, ce facem trebuie să aibă ca scop final omul. O cercetare fără acest ţel este o cercetare damnată ce duce într-un final la eşec. Numai cercetările aduse în folosul omului pot dăinui pentru totdeauna.
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=c%C4%83lugari%20matematicieni&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fro.wikipedia.org%2Fwiki%2FBonaventura_Cavalieri&ei=-_tSUYnUBc-KswavhIGwDg&usg=AFQjCNFZeziA6QAJGnwcVvCqMGXQfFI5Fg&bvm=bv.44342787,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=matematician%20calugar&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fro.wikipedia.org%2Fwiki%2FLuca_Pacioli&ei=gP5SUbbYBMbctAbCtoCABA&usg=AFQjCNFBwWi3b828ga1JC6KBouVbcIzevw&bvm=bv.44342787,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=matematician%20calugar&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CFQQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.frontpress.ro%2F2011%2F06%2Fun-calugar-de-la-manastirea-turnu-este-medic-rezident-parintele-pavel-doctor-fara-de-arginti.html&ei=gP5SUbbYBMbctAbCtoCABA&usg=AFQjCNFX89j9XfQSq6Tw0saeoyc4nRZm_A&bvm=bv.44342787,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=matematician%20calugar&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fro.wikipedia.org%2Fwiki%2FLuca_Pacioli&ei=gP5SUbbYBMbctAbCtoCABA&usg=AFQjCNFBwWi3b828ga1JC6KBouVbcIzevw&bvm=bv.44342787,d.Yms
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=matematician%20calugar&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CFQQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.frontpress.ro%2F2011%2F06%2Fun-calugar-de-la-manastirea-turnu-este-medic-rezident-parintele-pavel-doctor-fara-de-arginti.html&ei=gP5SUbbYBMbctAbCtoCABA&usg=AFQjCNFX89j9XfQSq6Tw0saeoyc4nRZm_A&bvm=bv.44342787,d.Yms
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22442
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Acum, strict pe subiectul discuţiei: ar trebui ca şi "călugării" unei asemenea "mânăstiri" să adopte o "religie"! Propun ca aceasta să fie bazată pe principiile morale şi normele de conduită extrase din toate religiile lumii, mai puţin faza cu credinţa în diverse zeităţi şi alte concepţii creaţioniste.
Din perspectivă practică, pentru a a creea un astfel de edificiu, ar trebui să luăm în considerare faptul că există zone în România unde proprietăţile se vând aproape pe sume derizorii (30 - 60 de milioane lei!). Poate că ar fi bine să ne gândim serios la acest aspect privind o astfel de achiziţie, mai ales că ea va putea funcţiona ca şi o "casă de vacanţă", unde ne-am putea petrece concediul sau câteva zile libere în compania unor colegi forumişti.
Desigur, asta presupune o contribuţie materială din partea celor interesaţi, cât şi crearea unei fundaţii sau a unei societăţi comerciale, în numele căreia să fie făcută achiziţia.
Din perspectivă practică, pentru a a creea un astfel de edificiu, ar trebui să luăm în considerare faptul că există zone în România unde proprietăţile se vând aproape pe sume derizorii (30 - 60 de milioane lei!). Poate că ar fi bine să ne gândim serios la acest aspect privind o astfel de achiziţie, mai ales că ea va putea funcţiona ca şi o "casă de vacanţă", unde ne-am putea petrece concediul sau câteva zile libere în compania unor colegi forumişti.
Desigur, asta presupune o contribuţie materială din partea celor interesaţi, cât şi crearea unei fundaţii sau a unei societăţi comerciale, în numele căreia să fie făcută achiziţia.
Razvan a scris:Acum, strict pe subiectul discuţiei: ar trebui ca şi "călugării" unei asemenea "mânăstiri" să adopte o "religie"! Propun ca aceasta să fie bazată pe principiile morale şi normele de conduită extrase din toate religiile lumii, mai puţin faza cu credinţa în diverse zeităţi şi alte concepţii creaţioniste.
Ideea nu este buna,este foarte buna dar oare suntem asa de multi in tara asta incat sa putem sustine un astfel de proiect ?
Vizitator- Vizitator
Cu "maicutele" ce faceti?
george- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1181
Puncte : 21171
Data de inscriere : 07/04/2009
Care măicuţe???!!!
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22442
Data de inscriere : 28/07/2012
Cercetarea e numai pentru "calugari"?
""călugării" unei asemenea "mânăstiri" să adopte o "religie"!"
Religia nu poate fi alta decat cunoasterea.
""călugării" unei asemenea "mânăstiri" să adopte o "religie"!"
Religia nu poate fi alta decat cunoasterea.
george- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1181
Puncte : 21171
Data de inscriere : 07/04/2009
Excelenta ideea lui Abel! Cum orice manastire trebuie sa aibe si ceva moaste, la care sa se roage cercetatorii, propun procurarea moastelor lui Newton, Maxwell, etc. Fiecare grup de studiu sa aibe moastele domeniului studiat.
De exemplu, calugarul virgil_48 ar trebui sa aibe in chilie moastele Sfantului Newton neaparat.
Pacea cu voi frati cercetatori.
De exemplu, calugarul virgil_48 ar trebui sa aibe in chilie moastele Sfantului Newton neaparat.
Se pare ca revolutia din strada a patruns si pe forum . Eu ma alatur acestei revolutii tehnico-stiintifice . Intrebarea este cine ma sustine in mod concret ?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25911
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Pacalici a scris:Pacea cu voi frati cercetatori.
Pace ție frate Pacalescu, pace ție!
Cred că suntem vecini de chilii, frate, că îți aud rugile fierbinți și mătăniile evlaviilor pierdute ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21791
Data de inscriere : 18/02/2012
Pacalici a scris:Excelenta ideea lui Abel! Cum orice manastire trebuie sa aibe si ceva moaste, la care sa se roage cercetatorii, propun procurarea moastelor lui Newton, Maxwell, etc. Fiecare grup de studiu sa aibe moastele domeniului studiat.
Poate cu ocazia asta fac si eu un ghiseft.Abel Cavaşi a scris:Doamne, că bine le zici! Meriți un verde pentru ideea asta.
Vand moaste de savanti. Cu certificat de autenticitate.
Ocazie unica si pt. cei in viata, care vor ca "dupa" sa faca o donatie forumului.
Hai neamule la ciolan.
A fi sau a nu fi. To be or not to be. Beeee. E ceva putred in forum. Dar dupa 7 ani raman doar moastele sfinte din noi. Cei ce se grabesc, pot frecventa crematoriul Colectiv.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36112
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Subiecte similare
» Sfaturi pentru cercetatori
» Bancuri pentru cercetatori??? Radio Erevan alive??? Waw! Bancuri bre!
» Despre cercetatori
» Bancuri pentru cercetatori??? Radio Erevan alive??? Waw! Bancuri bre!
» Despre cercetatori
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum