Ultimele subiecte
» Timpul este o clonă a spațiuluiScris de CAdi Astazi la 12:18
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de Forever_Man Astazi la 10:53
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de virgil Astazi la 07:33
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Astazi la 03:54
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Ieri la 22:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 22:15
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Lun 25 Noi 2024, 18:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Forever_Man în Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12471) | ||||
CAdi (12411) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
CAdi | ||||
No_name | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 8 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 8 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Stea dubla
4 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Stea dubla
Rezumarea primului mesaj :
Stelele se supun legii gravitatiei lui Newton ?
Cum actioneaza aceasta lege in cazul unei stele duble ?
Stelele se supun legii gravitatiei lui Newton ?
Cum actioneaza aceasta lege in cazul unei stele duble ?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12411
Puncte : 59109
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Stea dubla
Ce reprezentare fizica ar avea cuantele campului gravitational ?
Te gandesti la gravitoni ?
CAdi- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 12411
Ce ai scris imi este familiar, numai ca nu era vorba devirgil a scris:
Gravitatia nu este un efect al atractiei sau respingerii, ci doar un efect de diferenta de presiune exercitata dinspre exterior spre interior de catre spatiul in care este prezent campul gravitational.
respingere ci de impingere.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Daca prin gravitoni intelegi niste particule specifice campului gravitational, precum electronii care genereaza campul electric, mai degraba cred ca acesti gravitoni trebuie sa fie ca niste samburi gravitationali in jurul carora are loc acretia corpurilor ceresti. Un fel de gauri negre asemanatoare neutronilor, de mari dimensiuni specifice stelelor, planetelor, etc. Numai folosind aceste dimensiuni imi rezulta momentele cinetice specifice celor patru familii de sisteme, momente care au exact aceiasi marime cu cele obtinute prin relatiile de similitudine.CAdi a scris:Ce reprezentare fizica ar avea cuantele campului gravitational ?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12471
Puncte : 57037
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
In acest tabel se vede ca am recalculat constanta momentului cinetic cu ajutorul dimensiunilor maselor elementare, viteza maxima proprie sistemului cat si constanta de interactiune. Dupa cum se vede in aceasta constanta nu intervine masa corpului, ci doar dimensiunile lui. Cu aceasta relatie se poate calcula si constanta lui Planck pentru atom.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Un corp cufundat intr-un fluid care prezinta un gradient de densitate, este impins dinspre straturile de densitati mai mari catre straturile de densitati mai mici ale fluidului. Astfel campul gravitational poate fi inteles ca fiind un gradient al spatiului care creste dinspre centrul campului spre periferie. Cu cat campul este mai intens, cu atat vidul creat in mijlocul lui este mai mare. De unde necesitatea de a umple acest vid cu substanta.virgil_48 a scris:Ce ai scris imi este familiar, numai ca nu era vorba devirgil a scris:
Gravitatia nu este un efect al atractiei sau respingerii, ci doar un efect de diferenta de presiune exercitata dinspre exterior spre interior de catre spatiul in care este prezent campul gravitational.
respingere ci de impingere.
virgil- Moderator
virgil a scris:Daca prin gravitoni intelegi niste particule specifice campului gravitational, precum electronii care genereaza campul electric, mai degraba cred ca acesti gravitoni trebuie sa fie ca niste samburi gravitationali in jurul carora are loc acretia corpurilor ceresti. Un fel de gauri negre asemanatoare neutronilor, de mari dimensiuni specifice stelelor, planetelor, etc. Numai folosind aceste dimensiuni imi rezulta momentele cinetice specifice celor patru familii de sisteme, momente care au exact aceiasi marime cu cele obtinute prin relatiile de similitudine.CAdi a scris:Ce reprezentare fizica ar avea cuantele campului gravitational ?
Nu am inteles raspunsul tau ! Cuantele sunt cuante, adica portiuni f.mici de materie sau de energie.
Campul gravitational e material sau nu ? Daca da, din ce anume este facut ? Si apoi iti spun cum il gandesc eu...
CAdi- Foarte activ
Cuantele sunt vibratii electromagnetice de inalta frecventa si de scurta durata, de aceia capata caracter de particula pentru ca sunt cantitati discrete de energie. Si campul gravitational are cuantele lui dar datorita parametrilor cosmici se numesc unde gravitationale si nu cuante. Nu vei gasi unde gravitationale care sa aiba frecventa cuantelor electromagnetice.Nu am inteles raspunsul tau ! Cuantele sunt cuante, adica portiuni f.mici de materie sau de energie.
Campul gravitational e material sau nu ? Daca da, din ce anume este facut ? Si apoi iti spun cum il gandesc eu...
Campul gravitational este o forma de manifestare a materiei continue, numita spatiu. Dupa cum am mai spus, in natura gasim materia sub doua aspecte unul in forma discreta numita particula sau corp, si altul fiind mediul inconjurator, continu, mediu (spatiul) care devine camp atunci cand este deformat datorita prezentei unei particule sau corp, dupa caz. Modificarile energiei cinetice ale corpului, presupune modificari pe masura a campului inconjurator care la randul lor se transmit prin unde, in mediul (spatiul) inconjurator. Undele (cuantele) gravitationale sunt produse de cataclisme cosmice.
virgil- Moderator
Eu consider spatiul ca mierea iar planetele si stelele fac cavitati in acea ,,miere''.
In plus ele se mai si rotesc creind vortexuri elicoidale (pentru ca au si o miscare de translatie )
in acea miere . Vortexurile creiaza ,,cute".
Cutele sau pliurile de miere se formeaza la distanta data de legea lui Newton si acolo
graviteaza pe orbita planetele ....
Cutele acelea mai sunt denumite si unde gravitationale care se disipeaza pe masura ce distanta creste.
Ai spus Virgil intr-un articol ca doua unde gravitationale de la doua galaxii pot efectua un punct de acretie
in acea nebuloasa si acolo se strange praful si gazele formand un
viitor corp spatial (o stea). Ei bine cam asa vad eu mecanismul. Centrul de masa se formeaza acolo
unde densitatea este mai mare si datorita faptului ca greutatea in miere creste iar cavitatea
se face din ce in ce mai mare .
Mecanismul vortexurilor gravitationale spatiale seamana cu cel expus in microcosmos
cand am aratat de ce se invart electronii in jurul nucleului...
Apare o similitudine intre momentul cinetic din macrocosmos cu cel din microcosmos asa cum ai revelat
si tu in lucrarea ta!
CAdi- Foarte activ
Planck a exprimat momentul cinetic ca o constanta de actiune a unei mase electronice, eu consider ca momentul cinetic are doua expresii avand doua aplicatii distincte; una este cand calculam momentul impulsului unui electron aflat pe prima orbita a atomului de hidrogen, si alta este constanta "h" atunci cand calculam energia unei cuante E=h*v; in aceasta relatie nu intervine masa electronului deoarece avem de a face cu o unda electromagnetica, deci 'h" are alta semnificatie care este exprimata prin relatia gasita de mine; h=(c^3/k)*(rp*re); in care c este viteza luminii, k este constanta de interactiune, rp si re sunt dimensiunile vortexului ce caracterizeaza cuanta respectiva, adica raza protonului si a electronului.Apare o similitudine intre momentul cinetic din macrocosmos cu cel din microcosmos asa cum ai revelat
si tu in lucrarea ta
virgil- Moderator
28.02.2014/08:56:50
Transmiterea de putere pulsatorie "locala" se regaseste in efecte locale -cuante (ne)masice). Pel/s=g. Egrad V [W/m2], unde g este conductanta electrica (specifica)
Transmiterea de putere pulsatorie "locala" se regaseste in efecte locale -cuante (ne)masice). Pel/s=g. Egrad V [W/m2], unde g este conductanta electrica (specifica)
Crivoi D.- Vizitator
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum