Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 47 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 47 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Hidrogenul
+9
george
eugen
mm
virgil
joben
nic
exlaur
Abel Cavaşi
Iulian
13 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Hidrogenul
Cum a aparut hidrogenul?
Iulian- Statornic
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 73
Puncte : 18118
Data de inscriere : 12/05/2008
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Protonul şi electronul
Hidrogenul este o substanţă foarte importantă, aşadar, este importantă şi problema apariţiei sale.
Ştim că hidrogenul este un ansamblu dintre un proton şi un electron. Atunci, nu cumva problema ta ar putea fi descompusă în problemele apariţiei acestor două particule?
Ştim că hidrogenul este un ansamblu dintre un proton şi un electron. Atunci, nu cumva problema ta ar putea fi descompusă în problemele apariţiei acestor două particule?
Re: Hidrogenul
Corect.
Iulian- Statornic
Cum a aparut electronul?Cum a aparut protonul?De ce trebuia sa apara aceste particule si cine le-a combinat astfel incat sa se formeze elementele chimice?
Iulian- Statornic
Din punctul meu de vedere, particulele elementare sunt corpuri obişnuite, doar că, fiind mai uşoare, se deplasează pe traiectorii mai puţin curbate.
Combinarea lor se datorează câmpurilor prin care acestea interacţionează. Mai precis, particulele aflate în interacţiune tind să capete o energie potenţială minimă.
Combinarea lor se datorează câmpurilor prin care acestea interacţionează. Mai precis, particulele aflate în interacţiune tind să capete o energie potenţială minimă.
Care campuri?Cum au aparut aceste campuri?
Iulian- Statornic
Câmpurile electromagnetice.
Ele au apărut exact aşa cum a apărut întregul Univers, adică din nimic într-o infinitate de ani.
Ele au apărut exact aşa cum a apărut întregul Univers, adică din nimic într-o infinitate de ani.
Vidul cuantic perfect nu este golit de structuri.In interiorul sau exista 24 de straturi de materie cuplata pe etaje.Primul etaj , supermasiv are parteneri cu masa 10E-8kg.trecand de la un etaj la atul superior partenerii anteriori implicati in interactii se mai vad doar ca reziduuri de masa( masa neimplicata in legaturi fizice)Astfel se explica de ce Quarcii sunt mai masivi decat nucleonii.
Electronul este un reziduu cumulat referitor la cele 24 de nivele.Nu este o particula elementara , este doar o fereastra.La fel si proptonul.
Electronul este un reziduu cumulat referitor la cele 24 de nivele.Nu este o particula elementara , este doar o fereastra.La fel si proptonul.
exlaur- Statornic
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 82
Puncte : 17839
Data de inscriere : 15/08/2008
Ce înţelegi prin vid? Dacă vidul „nu este golit de structuri”, mai poate fi numit vid? Prin ce mai diferă atunci vidul de nevid?
vidul cuantic perfect nu afecetaza instrumentele de masura.structurile lui interne fiind cuplate total nu mai avem ,,reziduuri,, de sarcina care sa interactioneze cu aparatele de masura din laborator.cand destabilzam vidul cuantic perfect apar in campul experimentului perechi particula-antiparticula.
tu ce intelegi prin vid ? la vidul cuantic ma refer , nu la vidul tehnic.
tu ce intelegi prin vid ? la vidul cuantic ma refer , nu la vidul tehnic.
exlaur- Statornic
Concepţia ta, exlaur, este, se pare, foarte coerentă şi în acord deplin cu concepţia ştiinţifică actuală.
Totuşi, pune-ţi problema dacă în viitor vom avea posibilitatea experimentală să decelăm „structurile” vidului „cuantic”. În caz afirmativ ar rezulta că definiţia vidului cuantic a fost inconsecventă, iar în caz negativ n-am putea demonstra nicicum experimental că vidul cuantic are structuri.
Eu înţeleg prin vid spaţiul geometric, golit de orice structură. Numai acest vid poate fi considerat vid în adevăratul sens al cuvântului. Într-un asemenea vid, orice corp se va deplasa la nesfârşit pe o dreaptă de torsiune nulă.
Dar hai să încercăm să-i răspundem lui Iulian. Cum crezi tu că au apărut particulele elementare?
Totuşi, pune-ţi problema dacă în viitor vom avea posibilitatea experimentală să decelăm „structurile” vidului „cuantic”. În caz afirmativ ar rezulta că definiţia vidului cuantic a fost inconsecventă, iar în caz negativ n-am putea demonstra nicicum experimental că vidul cuantic are structuri.
Eu înţeleg prin vid spaţiul geometric, golit de orice structură. Numai acest vid poate fi considerat vid în adevăratul sens al cuvântului. Într-un asemenea vid, orice corp se va deplasa la nesfârşit pe o dreaptă de torsiune nulă.
Dar hai să încercăm să-i răspundem lui Iulian. Cum crezi tu că au apărut particulele elementare?
Istoric vorbind , H este rezultatul nucleosintezei.cand universul incheie stadiul inflatiei el se raceste, nucleonii si electronii alcatuiesc primele structuri.Hidrogenul si izotopii sai.Materia decupleaza de radiatie si avem ca dovada radiatia termica de fond 2.728K.Asta a presupus Gamow iar Penzias si Wilson confirma observational.
Problema adevarata nu este geneza H ci cum apar particulele ,cat sunt de elementare etc. Teoriile string explica spectrul de masa al particulelor calculand modurile proprii ale vibratiei unei corzi.Dar ...calculul se face pe un fundal geometric.Pana la urma corect ar fi sa gasim un formalism care sa ne arate cum se ,,croseteaza,, o particula elementara si cum se naste spatiul cu metrica sa pe masura ce particula stabileste relatii cu vecinatatea sa.
Problema adevarata nu este geneza H ci cum apar particulele ,cat sunt de elementare etc. Teoriile string explica spectrul de masa al particulelor calculand modurile proprii ale vibratiei unei corzi.Dar ...calculul se face pe un fundal geometric.Pana la urma corect ar fi sa gasim un formalism care sa ne arate cum se ,,croseteaza,, o particula elementara si cum se naste spatiul cu metrica sa pe masura ce particula stabileste relatii cu vecinatatea sa.
exlaur- Statornic
În fizică, vidul este absenţa materie intr-un spatiu. Vidul perfect, nu exista. Putem vorbi de un vid tehnic, care are cu tutul alta semnificatie. Vidul cuantic!? Este o teorie...
nic- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 793
Puncte : 19876
Data de inscriere : 24/03/2009
Universul material, cognoscibil a aparut NU din nimic, a aparut dintr-o alta domensiune lipsita de spatiu si timp.Abel Cavaşi a scris:Câmpurile electromagnetice.
nic- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 793
Puncte : 19876
Data de inscriere : 24/03/2009
Citind cele de mai sus, am cautat pe net informatii suplimentare si am gasit o adresa cu informatii bine structurate, cu multa bibliografie si legaturi externe http://ro.wikipedia.org/wiki/Hidrogen.
Ca si curiozitate, stiu ca s-au facut experiente cu "apa usoara" = apa din care s-au scos izotopii deuteriu si tritiu si s-a constatat ca durata de viata a unor forme de viata printre care si musculita efemera este aproximativ de noua ori mai mare. Deasemenea s-a facut si o legatura si cu longevitatea mare a unor oameni care isi procura apa din ghetari vechi ce au un continut mai scazut in deuteriu. Astfel s-a ajuns la ipoteza ca este foarte posibil ca inainte de "potop" sa fi fost apa cu continut scazut in deuteriu ceea ce ar explica longevitatea oamenilor ce au trait inainte de Noe! Aceste cercetari se fac si in Romania la Uzina G din cadrul Oltchim-ului si la Halanga existand chiar si contracte pentru apa usoara.
Ca si curiozitate, stiu ca s-au facut experiente cu "apa usoara" = apa din care s-au scos izotopii deuteriu si tritiu si s-a constatat ca durata de viata a unor forme de viata printre care si musculita efemera este aproximativ de noua ori mai mare. Deasemenea s-a facut si o legatura si cu longevitatea mare a unor oameni care isi procura apa din ghetari vechi ce au un continut mai scazut in deuteriu. Astfel s-a ajuns la ipoteza ca este foarte posibil ca inainte de "potop" sa fi fost apa cu continut scazut in deuteriu ceea ce ar explica longevitatea oamenilor ce au trait inainte de Noe! Aceste cercetari se fac si in Romania la Uzina G din cadrul Oltchim-ului si la Halanga existand chiar si contracte pentru apa usoara.
Numarul mesajelor : 35
Puncte : 18010
Data de inscriere : 22/05/2010
Cred ca inainte de a intreba cum a aparut hidrogenul, trebuie sa raspundem la intrebarea, cum au aparut protonii, si care este legatura dintre sarcina 1/3 e, a cuarcilor cu sarcina 1e, a electronilor. Mai bine zis care este legatura dintre cuarci si electroni?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Apa usoara se vinde la magazinele naturiste si la farmacii (cel putin asa s-a spus la TV). Poate ca are un pret cam mare, dar pentru baut merge. Parca am inteles ca e 15 lei sticla.
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008
Nici nu e mult 450 lei pe luna de persoana? ce zici?, ce garantie ai ca nu-i tot apa de ploua, ai uitat in ce tara traiesti?
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Intr-adevar, au aparut si niste fake-uri -traim in romanica- dar cei interesati si care si consuma aceasta apa cunosc situatia si nu se dau pacaliti. Sigur ca 450 roni pe luna numai pentru apa de baut poate fi un impediment, dar numai pentru saraci. In Romania cresc vilele ca ciupercile pe marginile tuturor drumurilor asa ca eu vad in masa proprietarilor respectivi o virtuala piata de desfacere, la care, producatorii -dupa spusele lor- nici nu pot sa faca fata cu cantitatea ce o pot produce. Au si export important. Oameni cu boli grave marturisesc asupra calitatilor iesite din comun a acestei ape. (Nu ma intrebati amanunte ca nu stiu si nu pot sa garantez asupra persoanelor. Amanunte pot fi gasite pe internet.)
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008
Exlaur, de unde ai informatiile expuse?
Vidul cuantic perfect nu este golit de structuri.In interiorul sau exista 24 de straturi de materie cuplata pe etaje.Primul etaj , supermasiv are parteneri cu masa 10E-8kg.trecand de la un etaj la atul superior partenerii anteriori implicati in interactii se ...
Vidul cuantic perfect nu este golit de structuri.In interiorul sau exista 24 de straturi de materie cuplata pe etaje.Primul etaj , supermasiv are parteneri cu masa 10E-8kg.trecand de la un etaj la atul superior partenerii anteriori implicati in interactii se ...
virgil- Moderator
Un mod de a produce hidrogen pe autovehicul, pentru reducerea consumului de carburant, recomandat pe:
www.hho-research.com.au/
Pasionati australieni recomanda in loc de injectia in motor a amestecului clasic de hidroxigaz (amestec stoechiometric de hidrogen cu oxigen in urma electrolizei)
doar injectia de hidrogen. Solutia este simplificatoare fata de prima alternativa cu hidroxigaz.
Sunt prezentate imagini si explicatii edificatoare, detaliate, excelente pentru aplicatii.
www.hho-research.com.au/
Pasionati australieni recomanda in loc de injectia in motor a amestecului clasic de hidroxigaz (amestec stoechiometric de hidrogen cu oxigen in urma electrolizei)
doar injectia de hidrogen. Solutia este simplificatoare fata de prima alternativa cu hidroxigaz.
Sunt prezentate imagini si explicatii edificatoare, detaliate, excelente pentru aplicatii.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Trebuie gasita o explicatie;de ce e mai eficient H2 decat
HOH?
HOH?
george- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1181
Puncte : 21159
Data de inscriere : 07/04/2009
Arderea amestecului carburant in cilindri se face cu viteza finita, incomplet, fiind continuata in toba de esapament unde se ard catalitic ultimele cantitati de combustibil "nedigerat".
Miza este de a arde cat mai complet carburantul in cilindri.
Arderea hidrogenului se face la o viteza diferita de arderea HHO. Aceasta viteza de ardere a hidrogenului convine mai mult amestecului carburant, creindu-se o "scanteie" uriasa pe timpul exploziei,care asista arderea si duce la mai mult combustibil ars.
Atomul de hidrogen infuzeaza mai usor amestecul, datorita dimensiunii lui mai mici.
Ca rezultat, mai mult combustibil arde in prezenta hidrogenului decat a HHO, in acelasi interval de timp, la aceleasi proportii.
Varianta cu hidrogen elimina electronica suplimentara necesara cand se foloseste HHO. Aceasta electronica este denumita generic EFIE si este destinata pentru corectii-in general greoaie-de parametri (compensator de sonda lambda,reglare avans la aprindere, etc), intersectandu-se si cu computerul masinii.
Exista riscul deteriorarii motorului daca se rateaza reglajul.
Cei de pe linkul mentionat afirma ca nu este nevoie de aceasta electronica, la motoare cu capacitate pana la 3000 cc- in cazul hidrogen catalizator.
Rezultatele lor arata cam 25 % economie de combustibil.
Totusi sunt necesare niste reglaje fine, la electrolizor, prezentate in link la sectiunea video. Se produce hidrogen , practic cu un electrolizor clasic cu placi, care producea HHO. Modificat cu membrane speciale de separatie. Se produc separat H si O. Hidrogenul se injecteaza in motor, oxigenul se lasa liber in atmosfera.
Pentru cei care au curaj sa experimenteze, recomand:
Atentie la aplicarea regulilor de protectia muncii la lucru cu gaze explozibile !!
Nu experimentati in mod imprudent !!
Un studiu preliminar cat mai documentat al experimentului.
Un prototip preliminar de dimensiuni cat mai mici, pentru riscuri minimizate si antrenare in fenomenologie.
Folositi ochelari de plexiglas, casti antifonice, manusi de cauciuc, etc.
Miza este de a arde cat mai complet carburantul in cilindri.
Arderea hidrogenului se face la o viteza diferita de arderea HHO. Aceasta viteza de ardere a hidrogenului convine mai mult amestecului carburant, creindu-se o "scanteie" uriasa pe timpul exploziei,care asista arderea si duce la mai mult combustibil ars.
Atomul de hidrogen infuzeaza mai usor amestecul, datorita dimensiunii lui mai mici.
Ca rezultat, mai mult combustibil arde in prezenta hidrogenului decat a HHO, in acelasi interval de timp, la aceleasi proportii.
Varianta cu hidrogen elimina electronica suplimentara necesara cand se foloseste HHO. Aceasta electronica este denumita generic EFIE si este destinata pentru corectii-in general greoaie-de parametri (compensator de sonda lambda,reglare avans la aprindere, etc), intersectandu-se si cu computerul masinii.
Exista riscul deteriorarii motorului daca se rateaza reglajul.
Cei de pe linkul mentionat afirma ca nu este nevoie de aceasta electronica, la motoare cu capacitate pana la 3000 cc- in cazul hidrogen catalizator.
Rezultatele lor arata cam 25 % economie de combustibil.
Totusi sunt necesare niste reglaje fine, la electrolizor, prezentate in link la sectiunea video. Se produce hidrogen , practic cu un electrolizor clasic cu placi, care producea HHO. Modificat cu membrane speciale de separatie. Se produc separat H si O. Hidrogenul se injecteaza in motor, oxigenul se lasa liber in atmosfera.
Pentru cei care au curaj sa experimenteze, recomand:
Atentie la aplicarea regulilor de protectia muncii la lucru cu gaze explozibile !!
Nu experimentati in mod imprudent !!
Un studiu preliminar cat mai documentat al experimentului.
Un prototip preliminar de dimensiuni cat mai mici, pentru riscuri minimizate si antrenare in fenomenologie.
Folositi ochelari de plexiglas, casti antifonice, manusi de cauciuc, etc.
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
eugen,trebuie sa fiu de acord cu tine.Ce stiu eu e ca hideogenul are proprietatea de a se aprinde intr-o plaja foarte mare in amestec cu aerul(intre 5 si 85%);nici un alt gaz nu-l poate egala in aceasta privinta.In cazul amestecului benzina-aer,performantele sunt net inferioare datorita faptului ca benzina e in stare de vapori.
Ce deosebeste net hidrogenul de restul combustibililor e viteza moleculei.Stim ca in aceleasi conditii de presiune si temperatura,gaze diferite,au aceeasi energie interna.Aceasta e data de energia cinetica a moleculei.
Din ecuatia Ec=mv^2,masa hidrogenului fiind cea mai mica,rezulta o viteza moleculara mult superioara.Celelalte gaza ,pentru a atinge aceasta viteza trebuie marita agitatia termica;temperatura.
In cazul compararii arderii cu catalizator H2 sau HOH,concluzionam ca gruparea OH(sau HO) nu are aport real,singur catalizator fiind doar hidrogenul monoatomic.
(Nu am prea multe cunostinte de chimie dar intuiesc ca,in cazul HOH,hidrogenul monoatomic e legat printr-o legatura slaba cu gruparea HO (sau OH) si nu se poate combina in H2 ).
Am marele "merit"ca nu ma pot face inteles la o prima exprimare;nu am nici timpul necesar acesrui forum,rog cereti lamuriri,in orice eventualitate...
Ce deosebeste net hidrogenul de restul combustibililor e viteza moleculei.Stim ca in aceleasi conditii de presiune si temperatura,gaze diferite,au aceeasi energie interna.Aceasta e data de energia cinetica a moleculei.
Din ecuatia Ec=mv^2,masa hidrogenului fiind cea mai mica,rezulta o viteza moleculara mult superioara.Celelalte gaza ,pentru a atinge aceasta viteza trebuie marita agitatia termica;temperatura.
In cazul compararii arderii cu catalizator H2 sau HOH,concluzionam ca gruparea OH(sau HO) nu are aport real,singur catalizator fiind doar hidrogenul monoatomic.
(Nu am prea multe cunostinte de chimie dar intuiesc ca,in cazul HOH,hidrogenul monoatomic e legat printr-o legatura slaba cu gruparea HO (sau OH) si nu se poate combina in H2 ).
Am marele "merit"ca nu ma pot face inteles la o prima exprimare;nu am nici timpul necesar acesrui forum,rog cereti lamuriri,in orice eventualitate...
george- Foarte activ
Folosirea H2 pentru imbunatatirea performantelor motoarelor termice implica producerea acestuia pe automobil.Metoda cea mai la indemana e electroliza...,e mare consumatoare de energie.Poate ca trebuie sa ne gandim si la alte posibilitati.
george- Foarte activ
Ca sa rup legatura dintre hidrogen si oxigen trebuie sa consum energie.Multi fac greseala sa creada ca un catalizator rezolva problema.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19994
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Electroliza in curent continuu, intradevar, este mare consumatoare de curent, mai ales in cazul generarii unui debit permanent de hidrogen per unitatea de timp, care sa previna stocarea acestuia in recipienti sub presiune. Insa exista alternative. Folosirea curentilor alternativi, sau chiar a curentului in impulsuri (de diferite forme de unda) si diferite frecvente. Si varianta cea mai buna, se pare ca este cunoasterea frecventelor de rezonanta, si jonglarea in jurul acestora. Si nu doar a unei singure frecvente, ci chiar a trei. Cu un consum energetic, muuult redus!
Nume populare in domeniu:
- John Worrell Keely
- Stanley Meyer
- Yull Brown
- Andrija Puharich
- Daniel Dingle
Un link cu nume si brevete din domeniu:
- Energy from water
Doua link-uri utile:
- Water As Fuel Using Resonance Frequency
- John Keely Acoustic Dissociation of Water
Trei link-uri suplimentare:
- Peter Davey, 92-year old sax-player uses resonance to boil water inexpensively.
- Peter DAVEY Sonic Resonance Boiler
- Interesting, useful and weird frequencies
Deoarece subiectul s-a mai discutat pe topicul "Free energy" evit sa postez din nou aceleasi link-uri si aici. Chiar propun ca sectiunea in care s-a discutat despre motorul cu apa din acel topic sa fie mutata aici.
Nume populare in domeniu:
- John Worrell Keely
- Stanley Meyer
- Yull Brown
- Andrija Puharich
- Daniel Dingle
Un link cu nume si brevete din domeniu:
- Energy from water
Doua link-uri utile:
- Water As Fuel Using Resonance Frequency
- John Keely Acoustic Dissociation of Water
Trei link-uri suplimentare:
- Peter Davey, 92-year old sax-player uses resonance to boil water inexpensively.
- Peter DAVEY Sonic Resonance Boiler
- Interesting, useful and weird frequencies
Deoarece subiectul s-a mai discutat pe topicul "Free energy" evit sa postez din nou aceleasi link-uri si aici. Chiar propun ca sectiunea in care s-a discutat despre motorul cu apa din acel topic sa fie mutata aici.
sadang- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24679
Data de inscriere : 31/05/2010
sedang,daca nu ma insel,folosirea curentului alternativ pentru electroliza e valabila pentru producerea de HOH cand obtinem doar o disociere partiala.Eugen a adus in discutie folosirea hidrogenului biatomic pentru inbunatatirea arderii la motoarele cu ardere interna.Vrem sa stim daca aceasta metoda e mai eficienta si de ce.
george- Foarte activ
Puteti consulta si topicul "Laborator..." unde am postat electrolizor.
eugen- Moderator
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum