Ultimele subiecte
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al UniversuluiScris de virgil Astazi la 18:06
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Astazi la 18:02
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de virgil Astazi la 17:45
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Astazi la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 13 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 13 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
O dizertatie filozofica
4 participanți
Pagina 1 din 1
O dizertatie filozofica
Ceea ce exista , exista cu adevarat sau totul este o plasmuire energetica a principiului unic cu
cele doua fete ale sale Yin -Yang?
Ideea mi-a venit de la formula lui Virgil derivata din magnetonul lui Bohr cand de fapt se constata
ca acel camp magnetic ca de altfel si cel electric care determina electronul reprezinta o incarcatura energetica...
A mai fost si topicul lui Abel Cavasi ,,Electronul o fi un foton incarcat ?".
A mai fost si efectul Compton si faptul ca se pare ca nu exista o particula primordiala ultima desi acum cercetatorii
afirma ca exista quarcul.
In plus atomul este 99,999... % gol ! si ca de fapt reprezinta o incarcatura energetica, caci teoria ondulatorie se opune
corpusculilor.A mai fost si experienta cu fante si ar mai fi si masa lui Einstein care in teoria relativitatii este o
echivalenta energetica si multe alte argumente pe care astept sa le creditati sau sa le discreditati voi...
cele doua fete ale sale Yin -Yang?
Ideea mi-a venit de la formula lui Virgil derivata din magnetonul lui Bohr cand de fapt se constata
ca acel camp magnetic ca de altfel si cel electric care determina electronul reprezinta o incarcatura energetica...
A mai fost si topicul lui Abel Cavasi ,,Electronul o fi un foton incarcat ?".
A mai fost si efectul Compton si faptul ca se pare ca nu exista o particula primordiala ultima desi acum cercetatorii
afirma ca exista quarcul.
In plus atomul este 99,999... % gol ! si ca de fapt reprezinta o incarcatura energetica, caci teoria ondulatorie se opune
corpusculilor.A mai fost si experienta cu fante si ar mai fi si masa lui Einstein care in teoria relativitatii este o
echivalenta energetica si multe alte argumente pe care astept sa le creditati sau sa le discreditati voi...
Ultima editare efectuata de catre CAdi in Joi 12 Mar 2015, 20:34, editata de 1 ori
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12400
Puncte : 59059
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: O dizertatie filozofica
CAdi a scris:Ceea ce exista , exista cu adevarat sau totul este este o plasmuire energetica
Părerea mea este că ceea ce se poate afirma cu certitudine este faptul că nu se poate demonstra diferența.
Ești îndreptățit să iei în considerare oricare variantă o alegi.
Chiar și pe ambele simultan dacă vrei neapărat.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41560
Data de inscriere : 22/03/2011
Curiosule am inteles ce spui si experimentul stiintific iti da dreptate.
De altfel Alfred Kastler denumeste particulele ondusculi prin faptul
ca se comporta atat ca unda cat si ca , corpusculi (scuza-mi cacofonia dar nu
am gasit nimic echivalent ).
De Broglie considera ca toate cuantele sunt unde.
Deosebirea intre unda si corpuscul este aceea ca in timp ce unda nu are masa,
corpusculii au masa .
De aici buimaceala actuala din fizica cuantica.
Experienta cu fante ii da dreptate lui De Broglie , iar Efectul Compton partial
materialistilor...
De altfel Alfred Kastler denumeste particulele ondusculi prin faptul
ca se comporta atat ca unda cat si ca , corpusculi (scuza-mi cacofonia dar nu
am gasit nimic echivalent ).
De Broglie considera ca toate cuantele sunt unde.
Deosebirea intre unda si corpuscul este aceea ca in timp ce unda nu are masa,
corpusculii au masa .
De aici buimaceala actuala din fizica cuantica.
Experienta cu fante ii da dreptate lui De Broglie , iar Efectul Compton partial
materialistilor...
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12400
Puncte : 59059
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
O cuanta devine masa cand sta pe loc, iar acest lucru se intampla cand unda devine stationara intr-un vartej. h.v=>m.c^2; De observat ca mai este necesar ca unda sa piarda jumatate de spin, ca sa devina particula. Insa spinul este ciudat si nu se pierde decat cand cuanta se afla intr-un camp nuclear.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Vin 13 Mar 2015, 07:08, editata de 1 ori
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57010
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Deci si fotonul (care este o unda EM) are masa, deoarece la impact exercita o presiune, un impuls.
Cand fotonii parasesc sursa emitatoare, deosemeni apare un mic impuls in sursa.
In Cosmos daca aprinzi o lanterna, te vei deplasa accelerat invers fascicolului, dar cu o viteza mult mai mica. Asa functioneaza racheta fotonica.
Intrebarea care se pune, de unde apare aceasta energie cinetica in sursa, ca nu e luata din cea a fotonului. Daca sursa incepe sa se deplaseze accelerat invers, evident ca fotonii emisi vor suferi de boala Doppler si vor capata o deplasare continua spre rosu.
Cand fotonii parasesc sursa emitatoare, deosemeni apare un mic impuls in sursa.
In Cosmos daca aprinzi o lanterna, te vei deplasa accelerat invers fascicolului, dar cu o viteza mult mai mica. Asa functioneaza racheta fotonica.
Intrebarea care se pune, de unde apare aceasta energie cinetica in sursa, ca nu e luata din cea a fotonului. Daca sursa incepe sa se deplaseze accelerat invers, evident ca fotonii emisi vor suferi de boala Doppler si vor capata o deplasare continua spre rosu.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36109
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Fotonii isi iau impulsul, de unde isi iau si energia. Adica fotonii sunt prin definitie cu energia si impulsul la purtator.Intrebarea care se pune, de unde apare aceasta energie cinetica in sursa, ca nu e luata din cea a fotonului.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57010
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dacă totuși subiectul permite abordarea unei interpretări filozofice, voi face și eu una.
Bordan, printre poezii, se mai întreabă săracul oare ce știm noi cu adevărat și într-adevăr trebuie să privim problema existențială și în această manieră.
Aparent, lucrurile există tocmai pentru că le percepem într-o formă sau alta și le stabilim gradul de existență prin percepțiile, gândurile și conștientul nostru.
Dacă acestea nu au un suport fizic, material, atunci ceea ce există are un suport material ?
Nedemonstrabil !
Dacă ceva este tare când îl atingem, roșu când îl privim etc nu se poate stabili exact și în mod obiectiv dacă aceste proprietăți sunt intrinseci, independente de procesul observării sau sunt cele determinate de modul în care conștientul realizează percepția lor.
Putem la fel de bine să acceptăm varianta cu proprietatea tare și roșu a realității la fel de bine cum putem accepta faptul că tare și roșu este produsul percepției și conștientului, iar ele nu există în mod obiectiv.
La fel de posibil și nedemonstrabil este și faptul că realitatea există doar în momentul în care este percepută, observată.
Iar asta face posibil ca oul și găina să fi apărut simultan și să existe simultan inseparabile.
Dacă există percepția, există realitatea și oarecum invers, percepția există doar dacă există realitatea.
Și totuși ce există cu adevărat, vorba lui CAdi, sau mai exact care a apărut prima și a implicat-o pe cealaltă ?
Plauzibil ar fi că realitatea, Natura a determinat evolutiv apariția percepției, iar realitatea a apărut independent de percepție și înaintea acesteia.
Acest raționament nu este tocmai complet valid, pentru că acest aspect este stabilit tocmai de percepție. Dacă nu ar fi existat percepția (a se înțelege prin asta chiar și conștientul și gândurile propriu-zise) nu ar fi existat nici ideea conform căreia realitatea a dat naștere percepției.
Este un fel de EU EXIST al lui Forever_Man.
Orice aspect dedus și stabilit despre Natură se datorează percepției.
La fel de bine, dacă nu ar exista percepția, nu există niciun fel de proprietate observată a Naturii, tocmai pentru că nu există percepția care să stabilească EU EXIST.
Aspectele profunde existențiale sunt departe de a se limita doar la tare și roșu.
Bordan, printre poezii, se mai întreabă săracul oare ce știm noi cu adevărat și într-adevăr trebuie să privim problema existențială și în această manieră.
Aparent, lucrurile există tocmai pentru că le percepem într-o formă sau alta și le stabilim gradul de existență prin percepțiile, gândurile și conștientul nostru.
Dacă acestea nu au un suport fizic, material, atunci ceea ce există are un suport material ?
Nedemonstrabil !
Dacă ceva este tare când îl atingem, roșu când îl privim etc nu se poate stabili exact și în mod obiectiv dacă aceste proprietăți sunt intrinseci, independente de procesul observării sau sunt cele determinate de modul în care conștientul realizează percepția lor.
Putem la fel de bine să acceptăm varianta cu proprietatea tare și roșu a realității la fel de bine cum putem accepta faptul că tare și roșu este produsul percepției și conștientului, iar ele nu există în mod obiectiv.
La fel de posibil și nedemonstrabil este și faptul că realitatea există doar în momentul în care este percepută, observată.
Iar asta face posibil ca oul și găina să fi apărut simultan și să existe simultan inseparabile.
Dacă există percepția, există realitatea și oarecum invers, percepția există doar dacă există realitatea.
Și totuși ce există cu adevărat, vorba lui CAdi, sau mai exact care a apărut prima și a implicat-o pe cealaltă ?
Plauzibil ar fi că realitatea, Natura a determinat evolutiv apariția percepției, iar realitatea a apărut independent de percepție și înaintea acesteia.
Acest raționament nu este tocmai complet valid, pentru că acest aspect este stabilit tocmai de percepție. Dacă nu ar fi existat percepția (a se înțelege prin asta chiar și conștientul și gândurile propriu-zise) nu ar fi existat nici ideea conform căreia realitatea a dat naștere percepției.
Este un fel de EU EXIST al lui Forever_Man.
Orice aspect dedus și stabilit despre Natură se datorează percepției.
La fel de bine, dacă nu ar exista percepția, nu există niciun fel de proprietate observată a Naturii, tocmai pentru că nu există percepția care să stabilească EU EXIST.
Aspectele profunde existențiale sunt departe de a se limita doar la tare și roșu.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41560
Data de inscriere : 22/03/2011
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum