Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 36 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 36 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
3.Pasi pentru o comportare civilizata pe forum
+5
Razvan
gafiteanu
Abel Cavaşi
CAdi
omuldinluna
9 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
3.Pasi pentru o comportare civilizata pe forum
Stimati colegi,
Nu imi permit sa ating decat problema cercetarii in stiinte fizice, cele care ma pasioneaza. Pentru a simplifica si dinamiza activitatea de cercetare, propun comasarea tuturor subiectelor existente in urmatoarea structura. Topicele sunt incluse intr-o sectiune principala, iar subiecte extrem de specializate au parte de o subsectiune separata. Desigur, stau cu toata deschiderea la dispozitia administratiei pentru a ajuta la reclasificarea subiectelor, daca schema va fi apreciata de colegi. Mentionez in paranteze propuneri de moderatori pentru fiecare sectiune in parte, unde consider ca exista persoana potrivita. Il propun de pe acum pe virgil ca moderator global al intregii sectiuni de fizica.
1. Mecanica -> cu subsectiunile Mecanica elicoidala (Abel Cavasi), Mecanica relativista, Teorii alternative ale gravitatiei (virgil_48).
2. Electromagnetism -> cu subsectiunea Tehnologii neconventionale (eugen, CAdi, Doru). Consider ca discutiile clasice se pot incadra in sectiunea mare, iar tot ce tine de inventica, abordari neconventionale, tehnologie Tesla, free-energy, OZN-uri si asa mai departe poate fi incadrat in sectiunea specializata.
3. Fenomene termice (george, daca mai este activ)
4. Fizica cuantica
Astept cu mare interes parerile colegilor,
omuldinluna
Nu imi permit sa ating decat problema cercetarii in stiinte fizice, cele care ma pasioneaza. Pentru a simplifica si dinamiza activitatea de cercetare, propun comasarea tuturor subiectelor existente in urmatoarea structura. Topicele sunt incluse intr-o sectiune principala, iar subiecte extrem de specializate au parte de o subsectiune separata. Desigur, stau cu toata deschiderea la dispozitia administratiei pentru a ajuta la reclasificarea subiectelor, daca schema va fi apreciata de colegi. Mentionez in paranteze propuneri de moderatori pentru fiecare sectiune in parte, unde consider ca exista persoana potrivita. Il propun de pe acum pe virgil ca moderator global al intregii sectiuni de fizica.
1. Mecanica -> cu subsectiunile Mecanica elicoidala (Abel Cavasi), Mecanica relativista, Teorii alternative ale gravitatiei (virgil_48).
2. Electromagnetism -> cu subsectiunea Tehnologii neconventionale (eugen, CAdi, Doru). Consider ca discutiile clasice se pot incadra in sectiunea mare, iar tot ce tine de inventica, abordari neconventionale, tehnologie Tesla, free-energy, OZN-uri si asa mai departe poate fi incadrat in sectiunea specializata.
4. Fizica cuantica
omuldinluna
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30680
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Re: 3.Pasi pentru o comportare civilizata pe forum
Consider ca forumul este foarte bine structurat asa cum este .
Singurul lucru care ii lipseste este un cuprins al topicelor elaborate
pana acum in ordine alfabetica.
Ar fi necesar ,pentru ca am gasit 3 sau 4 topice cu acelasi subiect .
In plus forumul ar arata ca o carte la vedere ,accesibila pentru fiecare
utilizator.
Singurul lucru care ii lipseste este un cuprins al topicelor elaborate
pana acum in ordine alfabetica.
Ar fi necesar ,pentru ca am gasit 3 sau 4 topice cu acelasi subiect .
In plus forumul ar arata ca o carte la vedere ,accesibila pentru fiecare
utilizator.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Stimabile CAdi,
Iti respect opinia, dar tin sa subliniez ca mi se pare ca sunt prea multe sectiuni. Intre sectiunile dedicate (mecanica, electromagnetism si asa mai departe), propuneri in forma bruta, mistere, probleme nerezolvare, propuneri de solutionare si cate si mai cate oricine isi poate prinde urechile. Cred ca recentralizand totul pe un numar mai mic de sectiuni s-ar simplifica foarte mult procesul de cautare/incadrare/discutare pe marginea unui subiect. Totodata, asa ar fi foarte usor de elaborat un cuprins pentru fiecare sectiune in parte, cuprins tinut la zi de moderatorul respectivei sectiuni.
Cu stima,
omuldinluna
Iti respect opinia, dar tin sa subliniez ca mi se pare ca sunt prea multe sectiuni. Intre sectiunile dedicate (mecanica, electromagnetism si asa mai departe), propuneri in forma bruta, mistere, probleme nerezolvare, propuneri de solutionare si cate si mai cate oricine isi poate prinde urechile. Cred ca recentralizand totul pe un numar mai mic de sectiuni s-ar simplifica foarte mult procesul de cautare/incadrare/discutare pe marginea unui subiect. Totodata, asa ar fi foarte usor de elaborat un cuprins pentru fiecare sectiune in parte, cuprins tinut la zi de moderatorul respectivei sectiuni.
Cu stima,
omuldinluna
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Mie unul mi se pare foarte interesantă propunerea ta, omuledinluna. Oricum, forumul are o structură prea complexă, iar restructurarea acestuia și stabilirea a câte unui moderator pe fiecare structură ar putea fi foarte benefică. Dar așteptăm o soluție care să fie acceptată în unanimitate.
Stimabile Abel,
La consens nu se poate ajunge decat daca fiecare lasa cate ceva de la sine. Astfel, il invit pe CAdi sa propuna o modificare a planului schitat de mine care sa il multumeasca.
Un lucru este cert, forumul are o structura complicata, cu multe sectiuni inutile sau care se suprapun in scop cu altele. Trebuie simplificat si dinamizat.
Cu apreciere,
omuldinluna
La consens nu se poate ajunge decat daca fiecare lasa cate ceva de la sine. Astfel, il invit pe CAdi sa propuna o modificare a planului schitat de mine care sa il multumeasca.
Un lucru este cert, forumul are o structura complicata, cu multe sectiuni inutile sau care se suprapun in scop cu altele. Trebuie simplificat si dinamizat.
Cu apreciere,
omuldinluna
Gata, s-a rezolvat. Forumul va avea exact atatea sectiuni cati forumisti mai avem, fiecare va fi moderator pe tarlaua lui. Adica va putea sa-si stearga numai propriul fundal, toti ceilalti postand in fundal. Daca au ceva de spus si sunt respinsi, isi deschid la fatzada propriul topic pe propria sectiune.
"Ce-o sa fie, ce-o sa fie,
O sa fie o armonie
Si consens cu unisens"
Tache, Ianche si Kadar.
"Ce-o sa fie, ce-o sa fie,
O sa fie o armonie
Si consens cu unisens"
Tache, Ianche si Kadar.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Și eu m-am gândit la o asemenea variantă. Dar tu ești primul care ai formulat-o.
Într-adevăr, poate că nu ar mai trebui să orientăm forumul spre clasificarea după conținut (clasificare de care a fost nevoie doar la începuturile sale), ci spre o clasificare după utilizatori. Căci, în ultimă instanță, clasificarea după conținut va fi mereu una neriguroasă și chiar nenecesară.
Într-adevăr, poate că nu ar mai trebui să orientăm forumul spre clasificarea după conținut (clasificare de care a fost nevoie doar la începuturile sale), ci spre o clasificare după utilizatori. Căci, în ultimă instanță, clasificarea după conținut va fi mereu una neriguroasă și chiar nenecesară.
Am o alta propunere :
Fiecare va fi moderator pe topicul pe care il deschide .
Daca cineva deschide un topic ,inseamna ca problema il intereseaza si banuiesc ca
are habar de ce se discuta ,ca nu il deschide de dragul de a deschide un topic.
Mi se pare cea mai buna alegere.
Fiecare va fi moderator pe topicul pe care il deschide .
Daca cineva deschide un topic ,inseamna ca problema il intereseaza si banuiesc ca
are habar de ce se discuta ,ca nu il deschide de dragul de a deschide un topic.
Mi se pare cea mai buna alegere.
CAdi- Foarte activ
Ura !!! Habemus Pax Forum.
Vivat moderatorii. Toti suntem moderatori, dar numai acasa.
Vivat moderatorii. Toti suntem moderatori, dar numai acasa.
gafiteanu- Foarte activ
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Abel, clasificarea după conţinut e bună, doar că mai trebuie simplificată şi adaptată în aşa fel încât să permită moderarea conţinutului unei întregi secţiuni.
Ţi-am promis că mă gândesc şi vin cu o soluţie concretă. N-am avut încă timp, dar sper să rezolv săptămâna asta.
CAdi, structura forumului nu permite crearea de moderatori pe subiecte, ci doar pe secţiuni.
Ţi-am promis că mă gândesc şi vin cu o soluţie concretă. N-am avut încă timp, dar sper să rezolv săptămâna asta.
CAdi, structura forumului nu permite crearea de moderatori pe subiecte, ci doar pe secţiuni.
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Eu cred ca merge si pe topicele noi , de acum incolo .
CAdi- Foarte activ
Hai sa va spun una buna. Astfel fiecare va putea sa-si lichideze adversarii si de pe topicele anterioare, pe care le-a initiat si i-a fost contestata "stiinta si autoritatea".
Cand s-a ajuns moderator omuldinluna, si-a facut curat luna.
Cand s-a ajuns moderator omuldinluna, si-a facut curat luna.
gafiteanu- Foarte activ
Iar eu îţi spun că moderarea pe subiecte nu se poate. Şi stiu ce spun, că vorbesc din experienţă, nu doar îmi dau cu presupusul.CAdi a scris:Eu cred ca merge si pe topicele noi , de acum incolo .
Razvan- Foarte activ
Stimati colegi,
Cand un utilizator intra pe forum si vrea sa abordeze un subiect de cercetare, daca vede o lista de sectiuni gen
CAdi
omuldinluna
Razvan
gafiteanu
n-o sa priceapa nimic.
In schimb, o structura gen
Mecanica
Electromagnetism -> Fenomenologia OZN (dau exemple)
este mult mai edificatoare.
Nu sugerez decat comasarea tuturor subiectelor de fizica deschise intr-un numar mic de astfel de sectiuni, moderate separat de utilizatori pasionati de aceste probleme care sa le si mentina un cuprins adus la zi. De exemplu, cine intra pe sectiunea de Tehnologii Neconventionale propusa de mine poate accesa un cuprins tinut la zi de CAdi si eugen unde vede care topicuri sunt cu fenomenologie OZN, care cu tehnologie Tesla si asa mai departe.
Evident ca pot ramane in picioare si forumuri individuale, unde un utilizator sa poata lucra in tihna la o problema si apoi s-o mute in sectiunea corespunzatoare. Dupa cum am spus, am toata deschiderea sa ajut administratia in a filtra subiectele existente si a le muta in noua structura.
Cu multa consideratie,
omuldinluna
Cand un utilizator intra pe forum si vrea sa abordeze un subiect de cercetare, daca vede o lista de sectiuni gen
CAdi
omuldinluna
Razvan
gafiteanu
n-o sa priceapa nimic.
In schimb, o structura gen
Mecanica
Electromagnetism -> Fenomenologia OZN (dau exemple)
este mult mai edificatoare.
Nu sugerez decat comasarea tuturor subiectelor de fizica deschise intr-un numar mic de astfel de sectiuni, moderate separat de utilizatori pasionati de aceste probleme care sa le si mentina un cuprins adus la zi. De exemplu, cine intra pe sectiunea de Tehnologii Neconventionale propusa de mine poate accesa un cuprins tinut la zi de CAdi si eugen unde vede care topicuri sunt cu fenomenologie OZN, care cu tehnologie Tesla si asa mai departe.
Evident ca pot ramane in picioare si forumuri individuale, unde un utilizator sa poata lucra in tihna la o problema si apoi s-o mute in sectiunea corespunzatoare. Dupa cum am spus, am toata deschiderea sa ajut administratia in a filtra subiectele existente si a le muta in noua structura.
Cu multa consideratie,
omuldinluna
Dacă tot vrei să ajuţi, vino cu soluţii concrete. Mult mai util ar fi să fi creat tu însuţi o restructurare a forumului, cu propuneri de moderatori pe fiecare secţiune şi pe care să o discuţi cu Abel.
Altfel faci ca şi... (să nu mai numesc): doar propui şi aştepţi ca alţii să facă toată treaba.
Altfel faci ca şi... (să nu mai numesc): doar propui şi aştepţi ca alţii să facă toată treaba.
Razvan- Foarte activ
Daca vreti, la fiecare se pot regasi toate aceste sectiuni !!! Daca bineinteles vrea sa le deschida, daca se simte tare. Daca nu, apeleaza la anumiti colegi, dar respectandu-i.
Deci s-a rezolvat si aceasta obiectie-observatie.
Razvan va deschide sau initia:"Stringuri si Googoloaie".
omuldepeluna vine cu:"Dictionar talmaci".
Abel cu:"Elicoida, calea cea mai dreapta".
Gafiteanu cu:"Gafe celebre in Fizica".
CAdi cu:"Dacii, cei mai cei".
Omuldinluna cu:"De toate pt toti".
Pacalici:"E peste tot".
Etc..
Deci s-a rezolvat si aceasta obiectie-observatie.
Razvan va deschide sau initia:"Stringuri si Googoloaie".
omuldepeluna vine cu:"Dictionar talmaci".
Abel cu:"Elicoida, calea cea mai dreapta".
Gafiteanu cu:"Gafe celebre in Fizica".
CAdi cu:"Dacii, cei mai cei".
Omuldinluna cu:"De toate pt toti".
Pacalici:"E peste tot".
Etc..
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Lun 11 Mai 2015, 20:05, editata de 2 ori
gafiteanu- Foarte activ
omuldinluna a scris:Stimati colegi,
4. Fizica cuantica
omuldinluna
Omuledinluna, ar fi nedrept ca eu sa fiu moderatorul tau, cand tu esti cel mai bine pregatit teoretic. Eu accept si propun ca tu sa fii moderatorul pe sectiunea de fizica.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Razvan a scris:
Iar eu îţi spun că moderarea pe subiecte nu se poate. Şi stiu ce spun, că vorbesc din experienţă, nu doar îmi dau cu presupusul.
Nu este vorba de nici un presupus.Ai spus ca moderarea se poate face pe sectiuni.
Fiecare utilizator are o sectiune in profil numita : gaseste toate subiectele lui ...cutare .
Subiectele din acea sectiune ar putea fi moderate .
In momentul cand cineva deschide un topic nou, automat topicul se duce in acea sectiune,
care ii da putere de moderare .
Moderarea topicelor pe care si le deschide fiecare ,ar fi cea mai buna metoda, pentru ca topicul
respectiv reflecta interesul fiecaruia dintre noi intr-un anumit domeniu.
CAdi- Foarte activ
N-ai înţeles, dar nevermind.
Razvan- Foarte activ
Stimabile Razvan,
Am propus deja structura in primul mesaj al topicului. O gasesc foarte simpla si comoda. CAdi insa a protestat si nu a propus nici o modificare la ea care sa il multumeasca. Tu ce propunere ai relativ la structura din primul mesaj?
Cu multa consideratie,
omuldinluna
Am propus deja structura in primul mesaj al topicului. O gasesc foarte simpla si comoda. CAdi insa a protestat si nu a propus nici o modificare la ea care sa il multumeasca. Tu ce propunere ai relativ la structura din primul mesaj?
Cu multa consideratie,
omuldinluna
Stimabile omuldinlună (ca să-ţi vorbesc în acelaşi mod), doar 4 capitole îmi par enorm de puţine pentru un forum cu o asemenea structură.
Desigur că nici câte sunt acum nu sunt indicate, pentru că devine dificil pentru un eventual vizitator să stea să caute o temă de interes, doar baleind printre subiecte.
Propunerea mea este de a păstra subiectele din subforumuri, dar grupându-le după domeniile de interes. De altfel, voi propune o schiţă în această săptămână, dacă voi avea timpul necesar.
Desigur că nici câte sunt acum nu sunt indicate, pentru că devine dificil pentru un eventual vizitator să stea să caute o temă de interes, doar baleind printre subiecte.
Propunerea mea este de a păstra subiectele din subforumuri, dar grupându-le după domeniile de interes. De altfel, voi propune o schiţă în această săptămână, dacă voi avea timpul necesar.
Razvan- Foarte activ
omuldinluna a scris:Stimabile Razvan,
Cu multa consideratie,
omuldinluna
Nu sunt de acord cu aceasta propunere din mai multe motive:
Propunerea ta ii da respectivului puteri de ,,zeu" pe acea sectiune si noi
muritorii nu ne putem lupta cu ,,zei" chiar daca dupa cum am vazut in ,,Legendele Olimpului"
si ei gresesc. Nu vreau sa mai trec prin asa ceva.Mai ales ca omul este subiectiv si fiecare se
raporteaza la cunostintele si experienta proprie.
Sunt colegi care au un bagaj de cunostinte bogat in mai multe domenii ,chiar si in cele ,,oculte" si
neconventionale ,dar asta nu inseamna ca in domeniul moderat de unul sau de altul sunt mai putin pregatiti
si trebuie sa le bagam pumnul in gura, cum au facut unii moderatori sau cum vor face viitorii moderatori
pe sectiunile propuse spre patronare.
Din aceasta cauza consider ca a fi moderator pe topicul pe care si l-a deschis
e cea mai buna garantie ca nu se vor face abuzuri.
Ultima editare efectuata de catre CAdi in Lun 11 Mai 2015, 21:03, editata de 1 ori
CAdi- Foarte activ
Stimabile Razvan,
Cred ca o sectiune este suficienta daca este pastorita de un moderator pasionat (de exemplu eugen la Tehnologii neconventionale, deoarece moderatorul poate redacta un topic-cuprins din care orice cercetator sa poata naviga usor spre topicul care il intereseaza. Sectiuni multe si subsectiuni multe nu fac decat sa imbacseasca si sa incurce. Trebuie gasit un echilibru intre ordine si eficienta, si eu consider ca un astfel de echilibru se gaseste tocmai prin infiintarea unui numar extrem de mic de sectiuni, dedicate cate unei ramuri majore a fizicii in parte, iar mai departe eventuale subsectiuni doar pentru subiecte extrem de speciale si cu interes actual din partea cercetatorilor (mecanica elicoidala, teorii alternative ale gravitatiei, ca exemple).
Cu multa consideratie,
omuldinluna
@CAdi
Ceea ce propui este posibil numai daca subiectele acelea sunt incluse in forumul tau personal. Moderatorul nu este pus acolo ca sa rupa pulanul pe spinarile utilizatorilor, cum vrea bordan, ci ca sa vegheze la buna functionare a forumului. Un moderator cu arie restransa de lucru (o singura sectiune, cea care il pasioneaza) este cea mai buna optiune pe care o vad eu.
Cu stima,
omuldinluna
Cred ca o sectiune este suficienta daca este pastorita de un moderator pasionat (de exemplu eugen la Tehnologii neconventionale, deoarece moderatorul poate redacta un topic-cuprins din care orice cercetator sa poata naviga usor spre topicul care il intereseaza. Sectiuni multe si subsectiuni multe nu fac decat sa imbacseasca si sa incurce. Trebuie gasit un echilibru intre ordine si eficienta, si eu consider ca un astfel de echilibru se gaseste tocmai prin infiintarea unui numar extrem de mic de sectiuni, dedicate cate unei ramuri majore a fizicii in parte, iar mai departe eventuale subsectiuni doar pentru subiecte extrem de speciale si cu interes actual din partea cercetatorilor (mecanica elicoidala, teorii alternative ale gravitatiei, ca exemple).
Cu multa consideratie,
omuldinluna
@CAdi
Ceea ce propui este posibil numai daca subiectele acelea sunt incluse in forumul tau personal. Moderatorul nu este pus acolo ca sa rupa pulanul pe spinarile utilizatorilor, cum vrea bordan, ci ca sa vegheze la buna functionare a forumului. Un moderator cu arie restransa de lucru (o singura sectiune, cea care il pasioneaza) este cea mai buna optiune pe care o vad eu.
Cu stima,
omuldinluna
Inainte de a lua in considerare vreo structurare a forumului de ce nu luati in calcul ce trebuie facut pentru ca pe forum sa apara doar discutii civilizate fara sa fie nevoie de stimabili, onorabili, cu plecaciune etc, sa limitam sau/si corectam activitatea utilizatorilor care incita la discutii contradictorii etc?
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Lun 11 Mai 2015, 21:03, editata de 1 ori
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Stimabile curiosul,
Ai mare grija la off-topic! Sa nu-ti iei pulane pe spinare de la jandarmul de serviciu, nea bordan! (consulta topicurile aferente ca sa intelegi). Asa doresc eu sa ma exprim politicos, in acord cu dorintele administratorului. Nu e obligatoriu sa faci la fel.
Cu multa pretuire,
omuldinluna
Ai mare grija la off-topic! Sa nu-ti iei pulane pe spinare de la jandarmul de serviciu, nea bordan! (consulta topicurile aferente ca sa intelegi). Asa doresc eu sa ma exprim politicos, in acord cu dorintele administratorului. Nu e obligatoriu sa faci la fel.
Cu multa pretuire,
omuldinluna
Nu este nevoie să fii moderator pe topicul deschis, ca să îl poţi gestiona aşa cum trebuie!
Un exemplu în acest sens este Sandokan, care, cu toate că a deschis subiecte "ciudate" din punctul meu de vedere, s-a ocupat de ele şi le-a îngrijit. Sunt unele dintre cele mai bine structurate teme de pe acest forum, îl respect pentru asta, cu toate că nu sunt de acord cu cele scrise acolo.
Asta înseamnă obiectivitate, o calitate de care până acum sunt singurul de care a dat dovadă. Tot obiectiv vorbind!
Un exemplu în acest sens este Sandokan, care, cu toate că a deschis subiecte "ciudate" din punctul meu de vedere, s-a ocupat de ele şi le-a îngrijit. Sunt unele dintre cele mai bine structurate teme de pe acest forum, îl respect pentru asta, cu toate că nu sunt de acord cu cele scrise acolo.
Asta înseamnă obiectivitate, o calitate de care până acum sunt singurul de care a dat dovadă. Tot obiectiv vorbind!
Imi asum riscul:
curiosul a scris:Inainte de a lua in considerare vreo structurare a forumului de ce nu luati in calcul ce trebuie facut pentru ca pe forum sa apara doar discutii civilizate fara sa fie nevoie de stimabili, onorabili, cu plecaciune etc, sa limitam sau/si corectam activitatea utilizatorilor care incita la discutii contradictorii etc?
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Restructursrea unor atitudini nepotrivite
Forumul inseama in primul rand persoane.
Restructurare inseamna in primul rand schimbarea unor atitudini nepotrivite.
Organizarea , ca mecanism tehnic nu poate acoperi defecte de personalitate .
Ce trebuie schimbat in primul rand sunt comportarile neconstructive care otravesc si mediocrizeaza forumul.
Aceasta tine de caracter.
Un caracter flexibil poate progresa, la fel forumul.
Rigiditatea de orice fel duce la regres.
Ce semanam, aceea culegem.
Forumul inseama in primul rand persoane.
Restructurare inseamna in primul rand schimbarea unor atitudini nepotrivite.
Organizarea , ca mecanism tehnic nu poate acoperi defecte de personalitate .
Ce trebuie schimbat in primul rand sunt comportarile neconstructive care otravesc si mediocrizeaza forumul.
Aceasta tine de caracter.
Un caracter flexibil poate progresa, la fel forumul.
Rigiditatea de orice fel duce la regres.
Ce semanam, aceea culegem.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Curiosul, forumul a devenit de mult o reţea de socializare, în care fiecare vrea să-şi arate muşchii. Fii liniştit; va trece!
Eugen, dacă dai ban după caractere, rămâi fără utilizatori pe forum! Trebuie să ne acceptăm cu toţii, fiecare, aşa cum suntem; că noi toţi la un loc reprezentăm acest forum, cu bune, cu rele, cu situaţii de criză, etc,...!
Razvan- Foarte activ
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» 2.Pasi pentru o comportare civilizata pe forum
» A apărut un nou forum pentru cercetare în limba română
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
» A apărut un nou forum pentru cercetare în limba română
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum