Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 44 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 44 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Generator de energie electrica cu Cristale de Quartz
+2
Pacalici
scanteitudorel
6 participanți
Pagina 1 din 1
Generator de energie electrica cu Cristale de Quartz
Prin prezenta doresc sa prezint un generator de energie elctrica cu Cristale de Qartz.
Este cunoscut faptul ca atunci cand asupra unui Cristal de Quartz sau a unui material piezoelectric se exercita o forta sau un impuls al fortei ,acesta prin deformare genereaza o diferenta de potential foarte mare . Ex. La Bricheta cu gaz unde se foloseste drept aprinzator un astfel de material piezoelectric , diferenta de potential poate ajunge pana la 1500 volti ,iar curentul in scurt masurat de mine are valoarea de 8 microamperi.
Intrebare : Daca in loc de impulsul fortei vom folosi forta centrifuga ca in urmatoarea figura, este posibil ca acest generator sa functioneze ?
Intrebarea este adresata in mod special utilizatorului Pacalici , fizicean si expert in materiale piezoelectrice.
Este cunoscut faptul ca atunci cand asupra unui Cristal de Quartz sau a unui material piezoelectric se exercita o forta sau un impuls al fortei ,acesta prin deformare genereaza o diferenta de potential foarte mare . Ex. La Bricheta cu gaz unde se foloseste drept aprinzator un astfel de material piezoelectric , diferenta de potential poate ajunge pana la 1500 volti ,iar curentul in scurt masurat de mine are valoarea de 8 microamperi.
Intrebare : Daca in loc de impulsul fortei vom folosi forta centrifuga ca in urmatoarea figura, este posibil ca acest generator sa functioneze ?
Intrebarea este adresata in mod special utilizatorului Pacalici , fizicean si expert in materiale piezoelectrice.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Generator de energie electrica cu Cristale de Quartz
Da, materialele piezoelectrice genereaza o diferenta de potential , prezentand un fenomen de anizotropie.scanteitudorel a scris:Este cunoscut faptul ca atunci cand asupra unui Cristal de Quartz sau a unui material piezoelectric se exercita o forta sau un impuls al fortei ,acesta prin deformare genereaza o diferenta de potential foarte mare .
Nu, nu este adevarat ca diferenta de potential este foarte mare in toate cazurile.
scanteitudorel a scris:La Bricheta cu gaz unde se foloseste drept aprinzator un astfel de material piezoelectric , diferenta de potential poate ajunge pana la 1500 volti ,iar curentul in scurt masurat de mine are valoarea de 8 microamperi.
La bricheta este folosita o ceramica speciala BaTiO3 (titanat de bariu), care datorita structurii si permitivitatii dielectrice foarte mari ( 7000) poate genera diferente de potential foarte ridicate, de peste 1500V.
Sunt curios cum ai masurat tu cei 1500V si 8uA.Te intreb, deoarece necesita un banc de masura special.
Referitor la piezoelectricitate, totul depinde de FACTORUL DE CUPLARE ELECTROMECANICA, specific pentru diferite materiale.
Unde se vade ca, al tau cristal de cuart are valoarea cea mai mica, deci nu poate fi folosit pentru aplicatia pe care o descri mai sus.
PZT-ul are cea mai mare valoare, iar ala care a pus Polivinilit de fluor (un tanar cadru didactic universitar) nu stia ca el face parte din categoria electretilor....
PZT-ul este folosit pentru constructia munitiei de impact.
Referitor la motorasul propus de tine, este o analogie cu cele clasice electrice, in cazul tau se produce electricitate la bornele electrozilor. Din pacate utilitatea acestui "motor" este 0. Cantitatea de energie este infima.
Da , datorita fortei centrifuge, se alungeste rotorul si apar sarcini electrice pe fetele din spre electrozi. Din pacate, rotorul tau trebuie sa fie PERFECT echilibrat , viteza de rotatie trebuie sa duca materialul aproape de limita de rupere pentru a avea ceva semnal la electrozi...
Imi pare rau, dar , inventia ta, nu face doi bani din punct de vedere comercial.
Alte intrebari? Cu placere.
Cand concepi ceva folosesti cazul cel mai bun.Pacalici a scris:Nu, nu este adevarat ca diferenta de potential este foarte mare in toate cazurile.
Cand nu ai un banc special folosesti un creier special . Simplu . Am masurat intensitatea curentului cu un multimetru digital, iar diferenta de potential ,( aproximativa ), prin distantarea firului mobil fata de masa pana nu se mai obtine un arc electric. Stiu ca la distanta de 1cm este necesara o diferenta de potential 10.000 Volti .Pacalici a scris:Sunt curios cum ai masurat tu cei 1500V si 8uA.Te intreb, deoarece necesita un banc de masura special.
Din Titanat de Bariu nu merge construit generatorul ? Am fixat eu conditii pentru constructie ?Pacalici a scris:Unde se vade ca, al tau cristal de cuart are valoarea cea mai mica, deci nu poate fi folosit pentru aplicatia pe care o descri mai sus.
Daca spui tu asa o fi.Pacalici a scris:Referitor la motorasul propus de tine, este o analogie cu cele clasice electrice, in cazul tau se produce electricitate la bornele electrozilor. Din pacate utilitatea acestui "motor" este 0. Cantitatea de energie este infima.
Nu am scos asa ceva la vanzare. Eu am vrut sa prezint un principiu de functionare a unui generator electric. Ce are una cu alta ?Pacalici a scris:Imi pare rau, dar , inventia ta, nu face doi bani din punct de vedere comercial.
Mai interesant ar fi daca ai explica cum functioneaza un cristal piezoelectric, de transforma energia mecanica de deformare in energie electrica.
Eu cred ca deformarea mecanica elastica a retelei cristaline, se face prin alungirea sau apropierea atomilor din reteaua cristalina, transformand cristalele neutre in niste dipoli electrici. Faptul ca obtinem inalta tensiune cred ca exista un efect de insumare a diferentei de potential de pe fiecare microcristal din retea.
Eu cred ca deformarea mecanica elastica a retelei cristaline, se face prin alungirea sau apropierea atomilor din reteaua cristalina, transformand cristalele neutre in niste dipoli electrici. Faptul ca obtinem inalta tensiune cred ca exista un efect de insumare a diferentei de potential de pe fiecare microcristal din retea.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Cand concepi ceva folosesti cazul cel mai bun.
O dai ca la Ploiesti. Nu merge! Titlul propus de tine este clar:
Generator de energie elctrica cu Cristale de Quartz
Bun, pe asta am lamurit-o.
"Sankta simplicita" din popor! Felicitari.Te-ai folosit de rigiditatea dielectrica a aerului.Din pacate cu erori enorme de masura!Cand nu ai un banc special folosesti un creier special . Simplu . Am masurat intensitatea curentului cu un multimetru digital, iar diferenta de potential ,( aproximativa ), prin distantarea firului mobil fata de masa pana nu se mai obtine un arc electric. Stiu ca la distanta de 1cm este necesara o diferenta de potential 10.000 Volti .
Cam asa variaza pentru electrozi plani, pentru electrozi ascutiti este mai mica-mai depinde si de presiune, umezeala, etc.... Daca folosesti electrozi sferici , ai o rigiditate de 33KV/cm.
Dar curentul cu ce l-ai masurat?
Din Titanat de Bariu nu merge construit generatorul ? Am fixat eu conditii pentru constructie ?
Am explicat mai sus ca TITLUL nu l-am pus eu.Tu ai fixat conditiile din TITLU. (am folosit si eu un creier mai special ca sa imi dau seama)
Pai are, ca expresia "a scoate la vanzare" este ceea ce tu ai facut. A expune o idee in termeni populari (a scoate la vanzare).Nu am scos asa ceva la vanzare. Eu am vrut sa prezint un principiu de functionare a unui generator electric. Ce are una cu alta ?
Continuam?
virgil a scris:Eu cred ca deformarea mecanica elastica a retelei cristaline, se face prin alungirea sau apropierea atomilor din reteaua cristalina, transformand cristalele neutre in niste dipoli electrici. Faptul ca obtinem inalta tensiune cred ca exista un efect de insumare a diferentei de potential de pe fiecare microcristal din retea.
Exact.
https://en.wikipedia.org/wiki/Piezoelectricity
http://web.archive.org/web/20140508030117/https://moodle.fp.tul.cz/nano/pluginfile.php/2476/mod_resource/content/3/FPM_Piezo_lecture1.pdf
Sa facem o inima piezoelectrica;
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pacalici a scris:Generator de energie elctrica cu Cristale de Quartz
Ai inebunit lumea cu titlul pe care l-am scris eu. Scriu altul acum : Generator de energie electrica alternativa din cristale de Quart sau din materiale piezoelectrice care utilizeaza pentru functionarea sa forta centrifuga. Acum titlul topicului este bun ?
Daca tot ai zis ca functioneaza cum fac legaturile electrice cu circuitul consumator ? In serie sau in paralel . Ca am doua circuite generatoare de energie electrica.
Tu citesti si nu stii ce ai citit?Pacalici a scris:Dar curentul cu ce l-ai masurat? Coolscanteitudorel a scris: Am masurat intensitatea curentului cu un multimetru digital,
scanteitudorel a scris:Generator de energie electrica alternativa din cristale de Quart sau din materiale piezoelectrice care utilizeaza pentru functionarea sa forta centrifuga.
Iar ai dat-o in bara....pai cristalul de cuart este material piezoelectric...
scanteitudorel a scris:Tu citesti si nu stii ce ai citit?
Te-am intrebat a doua oara cu "schepsis".
1.Ai avut noroc daca multimetrul tau mai functioneaza. Ucigasul materialelor semiconductoare se numeste electricitate statica sau inalta tensiune...
2.Din cauza principiului de functionare a unui multimetru, masuratoarea este complet eronata. Durata scanteii produse este cu mult mai mica decat timpul de achizitie a multimetrului.
Nu doresc sa intru in amanunte ca ar fi plictisitoare.
scanteitudorel a scris:Daca tot ai zis ca functioneaza cum fac legaturile electrice cu circuitul consumator ? In serie sau in paralel . Ca am doua circuite generatoare de energie electrica.
Pai ca sa iti pui aceasta problema, trebuie mai intai sa generezi energie... In teorie, asa cum ti-am spus, generatorul tau functioneaza. Dar, de ce nu faci tu un test concludent:
Preseaza constant cu greutati in ordine crescatoare o bucata de "piatra de bricheta" si vezi cam ce tensiune poti masura la borne ...
Dupa ce ai ajuns sa iti fisurezi "piatra de bricheta" din cauza greutatii excesive, calculeaza cam ce viteza ar fi necesara ca sa obti o sarcina echivalenta prin invartire...Dupa ce ai constatat ca solutia propusa (deformarea centrifugala) e proasta, schimba "piezoelectricele" cu ELECTRETI.
Cum sunt baiat bun, iti recomand o carte, despre istoria motoarelor electrostatice (ele fiind si ireversibile in unele cazuri) ca sa intelegi ca ideea ta nu este noua dar si ca energia obtinuta nu este suficienta pentru o exploatare comerciala a inventiei.Adica, va ramane o propunere teoretica pe o hartie emisa de autoritatea tutelara a brevetelor pentru care tu ai sa cheltui niste bani, nu ei or sa te premieze pe tine. Dar, ma rog, asa eventual cu putin noroc vei ramane in istoria nescrisa a "generatoarelor de inductie electrostatica".
http://rexresearch.com/jefimenko/jefimenkoesmotors.pdf
Craciun fericit!
Practica, versus teoria sforaitoare
Doru,
Vorba ceea:
Teoria ca teoria, practica...
Pacalici s-a ambalat la teorie. S-a infierbantat.
Acum inteleg flacara din spatele mascotei lui...
Foarte bine ca ramai viu, cautator, ca aduci mereu probleme practice.
Refrenul acesta ca " iti pierzi timpul cu lucruri depasite " este pentru cei care nu pun doua paie cruce, dar scot jar pe nas la teorie, sau pe munca altora.
Stii povestea cu oul lui Columb:toti puteau face ce face Columb. Dar el le-a raspuns, trantind oul pe masa, ca sa stea drept:" E simplu, dar n-ati facut-o!".
In spatele unor incercari in aparenta ineficiente, pot sta descoperiri uluitoare.
Succes.
Doru,
Vorba ceea:
Teoria ca teoria, practica...
Pacalici s-a ambalat la teorie. S-a infierbantat.
Acum inteleg flacara din spatele mascotei lui...
Foarte bine ca ramai viu, cautator, ca aduci mereu probleme practice.
Refrenul acesta ca " iti pierzi timpul cu lucruri depasite " este pentru cei care nu pun doua paie cruce, dar scot jar pe nas la teorie, sau pe munca altora.
Stii povestea cu oul lui Columb:toti puteau face ce face Columb. Dar el le-a raspuns, trantind oul pe masa, ca sa stea drept:" E simplu, dar n-ati facut-o!".
In spatele unor incercari in aparenta ineficiente, pot sta descoperiri uluitoare.
Succes.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33348
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Uite cum poti sa iti faci singur electreti.(nu neaparat cu aceeasi forma)
https://youtu.be/Nxwznp0Q6NI
https://youtu.be/KF2d0rUJ-S8
https://youtu.be/LvimcpTU_M8
https://youtu.be/qrAKUWSsNcM
https://youtu.be/fQXKiwrkEU8
(Ce masoara flacaul cu electretul in rotatie este o mica aberatie. Semnalul are frecventa prea ridicata ca sa fie inregistrat de un ac indicator cu inertie mecanica mare. Este necesar un osciloscop.)
Asta este ce marele om de stiinta care posteaza mai sus, unul ce semneaza eugen, numeste parte practica.Pe el teoria il omoara.
https://youtu.be/Nxwznp0Q6NI
https://youtu.be/KF2d0rUJ-S8
https://youtu.be/LvimcpTU_M8
https://youtu.be/qrAKUWSsNcM
https://youtu.be/fQXKiwrkEU8
(Ce masoara flacaul cu electretul in rotatie este o mica aberatie. Semnalul are frecventa prea ridicata ca sa fie inregistrat de un ac indicator cu inertie mecanica mare. Este necesar un osciloscop.)
Asta este ce marele om de stiinta care posteaza mai sus, unul ce semneaza eugen, numeste parte practica.Pe el teoria il omoara.
Doru,
Dupa cum poti constata, sunt viu, nu m-a omorat nici o teorie, cum ii place lui Pacalici sa delireze.
De ani de zile de cand sunt pe acest forum am asistat la o defilare de teorii si teoreticieni care mai de care mai naravasi.
Tocmai ca e foarte multa teoreticaraie, am incercat, ca si tine de altfel sa contrabalansez aceasta, cu putina practica.
Pot si eu sa expun teorie ermetica sa n-o mai inteleaga nimeni.
Sunt sigur ca intelegi ce vreau sa spun.
Repet un sfat mai vechi:
Nu e bine sa punem totul pe tava!
Se gaseste vre-unul de scuipa in tava.
Scarbos !
Dupa cum poti constata, sunt viu, nu m-a omorat nici o teorie, cum ii place lui Pacalici sa delireze.
De ani de zile de cand sunt pe acest forum am asistat la o defilare de teorii si teoreticieni care mai de care mai naravasi.
Tocmai ca e foarte multa teoreticaraie, am incercat, ca si tine de altfel sa contrabalansez aceasta, cu putina practica.
Pot si eu sa expun teorie ermetica sa n-o mai inteleaga nimeni.
Sunt sigur ca intelegi ce vreau sa spun.
Repet un sfat mai vechi:
Scarbos !
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33348
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Marele cercetator si om de stiinta ne asigura ca:
Nici chiar el, de asta suntem siguri, nu trebuie sa fim asigurati.
eugen a scris:Pot si eu sa expun teorie ermetica sa n-o mai inteleaga nimeni.
Nici chiar el, de asta suntem siguri, nu trebuie sa fim asigurati.
Iata ce inseamna sa fi un bun teoretician, asa cum ne indeamna colegul renumit cercetator:
O blondă câştigase la loterie. Soţul ei a rămas surprins.
A întrebat-o cum a reuşit să găsească numerele corecte.
Ea a răspuns:
– Am avut un vis în care îmi apărea cifra şapte de trei ori.
Aşa că am înmulţit 7 cu 3 şi mi-a dat 28.
– Şi apoi ce-ai făcut?
– Am cumpărat biletul cu numărul 28 şi am câştigat.
– Bine, dar şapte înmulţit cu trei nu fac 28, ci 21!
– Auzi ! Oi fi tu matemetician, dar tot eu sunt cea care am
câştigat la loto !
scanteitudorel a scris:Prin prezenta doresc sa prezint un generator de energie elctrica cu Cristale de Qartz.
Este cunoscut faptul ca atunci cand asupra unui Cristal de Quartz sau a unui material piezoelectric se exercita o forta sau un impuls al fortei ,acesta prin deformare genereaza o diferenta de potential foarte mare .
Da, daca echilibrezi si invartesti cuartul la 25000 r.p.m.
Valoarea tensiunii obtinute nu depinde numai de ce tip de cuart folosesti, mai depinde si de marimea cuartului ,de forma, si
de felul cum realizezi generatorul....
La felul cum arata generatorul iti recomand montajul in paralel...
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Asa cum specifica cel ce propune un astfel de generator, prin deformare retelei cristaline (a oricarui material piezoelectric) a cristalului de cuartz, apare o sarcina electrica pe anumite directii preferentiale. Chestia asta a fost descoperita acum 137 de ani de catre fratii Curie. De atunci si pana acum cete de cercetatori, ingineri si amatori au cautat sa aplice fenomenul in scopuri stiintifice sau comerciale cele mai diverse. Unii s-au ales cu reale rezultate, altii cu iluzii.
Generatorul propus mai sus, poate produce electricitate daca rotorul este realizat dintr-un material piezoelectric (nu neaparat quarz , care prezinta un coeficient piezoelectric mai redus decat alte materiale cum ar fi PZT (Titanat de Bariu , etc). Este o inutilitate ca statorul sa fie construit din quartz de asemenea, el ar actiona ca orice dielectric polarizabil.
Constructia mecanica a ansamblului ar fi un cosmar pentru orice industrie actuala. Numai cine nu a lucrat cuart, is poate imagina astfel de forme ca cea a statorului sau rotorului. Costurile de constructie ar fi enorme pentru un rezultat final mediocru.
Cand ar incepe da debiteze curent electric sistemul? Atunci cand , evident rotorul va fi invartit. De ce va depinde diferenta de potential U dintre electrozi? De viteza unghiulara a rotorului. De materialul piezoelectric folosit.De axa piezoelectrica aleasa pe directia deformarii principale. De volumul ansamblului!
Deformartea materialului piezoelectric al rotorului se bazeaza pe marimea fortei centrifuge! Marind viteza , creste campul electric generat si la un moment dat, rotorul se distruge prin depasirea tensiunilor mecanice admisibile din material.
Cat de bun va fi randamentul unui astfel de generator? Pai va fi mult mai slab decat al unui generator Van de Graaff care se bazeaza pe frecarea suprafetelor pentru a produce sarcini electrice.
Practic, generatorul lui scanteitudorel , nu va reusi sa scoale parul de pe cap (posibil insa, sa il scoale pe cel din cap), asa de bine cum o face genelatorul lui Van de Graaff.
Concluzia mea este ca analogia dintre utilizarea unui camp magnetic invartitor cu utilizarea unui camp electric invartitor in scopul generarii de energie nu totdeauna da si rezultate bune, mai ales cand cunostintele despre fenomenul aplicat sunt acumulate din materiale stiintifice populare. Mai trebuiesc si ceva cunostinte matematice, fizice, fenomenologice, etc.
Mai jos un alt tip de generator piezoelectric care va arata cam cata energie se poate genera folosind fenomenul piezoelectric:
Asta e.....
P.S. Sunt convins ca , tudorel iar o sa sa supere spunand ca s-a saturat de glumele nesarate ale lui Pacalici. Din pacate ce am scris aici nu e o gluma tudorele.
P.P.S. Si mai ales ai grija si aplica sfatul prietenesc al moderatorului cercetator eugen :
Generatorul propus mai sus, poate produce electricitate daca rotorul este realizat dintr-un material piezoelectric (nu neaparat quarz , care prezinta un coeficient piezoelectric mai redus decat alte materiale cum ar fi PZT (Titanat de Bariu , etc). Este o inutilitate ca statorul sa fie construit din quartz de asemenea, el ar actiona ca orice dielectric polarizabil.
Constructia mecanica a ansamblului ar fi un cosmar pentru orice industrie actuala. Numai cine nu a lucrat cuart, is poate imagina astfel de forme ca cea a statorului sau rotorului. Costurile de constructie ar fi enorme pentru un rezultat final mediocru.
Cand ar incepe da debiteze curent electric sistemul? Atunci cand , evident rotorul va fi invartit. De ce va depinde diferenta de potential U dintre electrozi? De viteza unghiulara a rotorului. De materialul piezoelectric folosit.De axa piezoelectrica aleasa pe directia deformarii principale. De volumul ansamblului!
Deformartea materialului piezoelectric al rotorului se bazeaza pe marimea fortei centrifuge! Marind viteza , creste campul electric generat si la un moment dat, rotorul se distruge prin depasirea tensiunilor mecanice admisibile din material.
Cat de bun va fi randamentul unui astfel de generator? Pai va fi mult mai slab decat al unui generator Van de Graaff care se bazeaza pe frecarea suprafetelor pentru a produce sarcini electrice.
Practic, generatorul lui scanteitudorel , nu va reusi sa scoale parul de pe cap (posibil insa, sa il scoale pe cel din cap), asa de bine cum o face genelatorul lui Van de Graaff.
Concluzia mea este ca analogia dintre utilizarea unui camp magnetic invartitor cu utilizarea unui camp electric invartitor in scopul generarii de energie nu totdeauna da si rezultate bune, mai ales cand cunostintele despre fenomenul aplicat sunt acumulate din materiale stiintifice populare. Mai trebuiesc si ceva cunostinte matematice, fizice, fenomenologice, etc.
Mai jos un alt tip de generator piezoelectric care va arata cam cata energie se poate genera folosind fenomenul piezoelectric:
Asta e.....
P.S. Sunt convins ca , tudorel iar o sa sa supere spunand ca s-a saturat de glumele nesarate ale lui Pacalici. Din pacate ce am scris aici nu e o gluma tudorele.
P.P.S. Si mai ales ai grija si aplica sfatul prietenesc al moderatorului cercetator eugen :
eugen a scris:Repet un sfat mai vechi:
Scarbos !
Intotdeauna ospatarul scuipa in ce e pus pe tava, inainte de a ne servi. Asta se cheama ingrediente, reteta secreta a casei.
Hei boss, inca un purcel scarbos la tava !
Hei boss, inca un purcel scarbos la tava !
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
In primul rand ma bucur ca mi-ai scris.CAdi a scris:scanteitudorel a scris:Prin prezenta doresc sa prezint un generator de energie elctrica cu Cristale de Qartz.
Este cunoscut faptul ca atunci cand asupra unui Cristal de Quartz sau a unui material piezoelectric se exercita o forta sau un impuls al fortei ,acesta prin deformare genereaza o diferenta de potential foarte mare .
Da, daca echilibrezi si invartesti cuartul la 25000 r.p.m.
Valoarea tensiunii obtinute nu depinde numai de ce tip de cuart folosesti, mai depinde si de marimea cuartului ,de forma, si
de felul cum realizezi generatorul....
La felul cum arata generatorul iti recomand montajul in paralel...
Nu-mi dau seama de ce ai ales 25000 r.p.m. dar este logic ca odata cu cresterea vitezei sa creasaca proportional forta centrifuga , diferenta de potential si frecventa , iar curentul depinde de dimensiunea generatorului.
La vremea respectiva am gandit si eu cum este mai bine sa folosesc un singiur generator sau mai multe generatoare si am considerat ca legarea lor in paralel este buna . Din lipsa de timp liber , nu-mi dau seama acum dar cred ca legarea circuitelor in serie nu este indicata . Mai vorbim.
Daca toate postarile tale ar fi ca cele de mai sus mi-ar face o deosebita placere sa discutam . Cateodata nu este asa si atunci ma supar.Pacalic a scris:P.S. Sunt convins ca , tudorel iar o sa sa supere spunand ca s-a saturat de glumele nesarate ale lui Pacalici. Din pacate ce am scris aici nu e o gluma tudorele.
Deoarece textul de mai sus abordeaza mai multe situatii voi fi nevoit sa-ti raspund la modul punctual in cel mai scurt timp posibil.
P.s. Din acest motiv eu am adoptat o noua metoda si anume : Citat dupa care la fiecare fraza raspund cu un text colorat , asa cum am lucrat cu The Misuser , dar am primit observatii din partea unora ca modelul poate creea confuzii s.a.m.d.
Traiasca inventatorul nostru local Scantey, urmasul nemuritorului Faradey.
Tudorele, sa-ti explic eu cum e cu forta centrifuga si dece e nevoie de o turatie cat mai mare de peste 25.000 r/m..
Dupa cum bine stii si ne-ai invatat pe noi in manualul editat de domnia ta "Fizica atomului", electronii sunt putin separati de nuclee si se afla la periferia atomului, cam la distanta de 10^-15m. Acu gandeste, daca centrifugam atomii cu viteza mare, oare nu putem separa sarcinile negative de cele pozitive ? Ei ?
Pe acest principiu functioneaza toate generatoarele electrice de la hidro-termo-centrale. Prin paletele turbinei si axul subtire al generatorului invartit se baga energia mecanica de centrifugare, care centrifugeaza electronii liberi mai usori din bobinaje si-i imping si-i scot la borne. Nucleul, care-i mai greu, ramane la centru, exact ca in cazul ceaiului pus si invartit cu lingurinta intro cana fierbinte.
Desigur ca mai trebuie si ceva magneti cu magnetism pt orientarea electronilor, dar nu din magnetism iese energia, deoarece nu se demagnetizeaza.
Apoi electronii expulzati la borna minus sunt inlocuiti cu altii fara energie suplimentara, ce intra din afara pe la borna plus.
Deci un generator electric functioneaza exact ca o pompa centrifuga pt aer sau apa.
Va invit sa studiati si discul lui Faraday, care cred ca merge pe acelasi principiu centrifugal.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Faraday_disk_generator.jpg
Deasemeni s-au facut experiente similare si in cadrul generatoarelor cu plasma MagnetoHidroDinamice, care la turatie mare au separat sarcinile intre ele.
Exista si stele MHD, care au un brau (disc) de electroni la exterior.
Mai mult, chiar planeta Saturn are sarcini electrice centrifugate in vestitele ei inele de gheata. Este invers decat pe Pamant, unde electronii intra pe la polul nord.
Tudorele, sa-ti explic eu cum e cu forta centrifuga si dece e nevoie de o turatie cat mai mare de peste 25.000 r/m..
Dupa cum bine stii si ne-ai invatat pe noi in manualul editat de domnia ta "Fizica atomului", electronii sunt putin separati de nuclee si se afla la periferia atomului, cam la distanta de 10^-15m. Acu gandeste, daca centrifugam atomii cu viteza mare, oare nu putem separa sarcinile negative de cele pozitive ? Ei ?
Pe acest principiu functioneaza toate generatoarele electrice de la hidro-termo-centrale. Prin paletele turbinei si axul subtire al generatorului invartit se baga energia mecanica de centrifugare, care centrifugeaza electronii liberi mai usori din bobinaje si-i imping si-i scot la borne. Nucleul, care-i mai greu, ramane la centru, exact ca in cazul ceaiului pus si invartit cu lingurinta intro cana fierbinte.
Desigur ca mai trebuie si ceva magneti cu magnetism pt orientarea electronilor, dar nu din magnetism iese energia, deoarece nu se demagnetizeaza.
Apoi electronii expulzati la borna minus sunt inlocuiti cu altii fara energie suplimentara, ce intra din afara pe la borna plus.
Deci un generator electric functioneaza exact ca o pompa centrifuga pt aer sau apa.
Va invit sa studiati si discul lui Faraday, care cred ca merge pe acelasi principiu centrifugal.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Faraday_disk_generator.jpg
Deasemeni s-au facut experiente similare si in cadrul generatoarelor cu plasma MagnetoHidroDinamice, care la turatie mare au separat sarcinile intre ele.
Mai mult, chiar planeta Saturn are sarcini electrice centrifugate in vestitele ei inele de gheata. Este invers decat pe Pamant, unde electronii intra pe la polul nord.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu a scris:Traiasca inventatorul nostru local Scantey, urmasul nemuritorului Faradey. Ha-ha
Fc=m x v 2 / R sau m x omega la 2 x R . Spre exemplu la 25000 r/min , daca R este mare de ce am nevoie de o turatie asa de mare ?
Atomii sunt plasati in retele cristalografice de forme geometrice diferite ; cubic cu fata centrata , cu atom la centru s.a.m.d. Chiar daca electronii orbiteaza pe orbite periferice , acestia au inca o legatura puternica electrica ,( magnetica doar cand electronul paraseste orbita) , cu nucleul central . Ce forta centrifuga trebuie sa existe pentru a rupe aceasta legatura ? Procedeul poate fi folosit in cazul reteleor metalice unde un anumit nr. de electroni au libertatea de-a se deplasa in retea.
Desigur ca mai trebuie si ceva magneti cu magnetism pt orientarea electronilor, dar nu din magnetism iese energia, deoarece nu se demagnetizeaza. Desen ,sau postare video .
Apoi electronii expulzati la borna minus sunt inlocuiti cu altii fara energie suplimentara, ce intra din afara pe la borna plus. OK.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Faraday_disk_generator.jpg Este bine cunoscut in cartile de specialitate .
Deasemeni s-au facut experiente similare si in cadrul generatoarelor cu plasma MagnetoHidroDinamice, care la turatie mare au separat sarcinile intre ele. Deci; in locul liniilor de camp magnetice s-a folosit forta centrifuga ? Video sau desen.
Mai mult, chiar planeta Saturn are sarcini electrice centrifugate in vestitele ei inele de gheata. Este invers decat pe Pamant, unde electronii intra pe la polul nord.Nu cunosc .
Si daca tot ai adus in discutie , lucrarea Fizica atomului vei observa foarte simplu ca ; atunci cand forta centrifuga care se manifesta asupra electronului creste sau scade din diferite motive peste o anumita limita , imediat intra in actiune Dublul fus care transmite electronului doua linii magnetice ce se vor opune liniilor magnetice atomice si astfel electronul este impins catr-e nucleu, sau in exterior . Mecanismul de reglare este simplu.
In completarea celor de mai sus.
Spre ex. avem un metal incandescent de forma discului lui Faraday , rotit cu mare viteza , iar datorita fortei centrifuge electronii se vor deplasa in tuburi vidate din sticla plasate radial , pana vor ciocni o banda circulara . Tot ansamblul care se roteste intersecteaza perpendicular niste linii magnetice permanente . Daca intre materialul incandescent si banda circulara metalica nu exista un camp electric atunci este posibil ca electronii respectivi sa nu genereze linii magnetice si prin urmare nu mai apare o forta de reactiune intre indus si inductor.
Spre ex. avem un metal incandescent de forma discului lui Faraday , rotit cu mare viteza , iar datorita fortei centrifuge electronii se vor deplasa in tuburi vidate din sticla plasate radial , pana vor ciocni o banda circulara . Tot ansamblul care se roteste intersecteaza perpendicular niste linii magnetice permanente . Daca intre materialul incandescent si banda circulara metalica nu exista un camp electric atunci este posibil ca electronii respectivi sa nu genereze linii magnetice si prin urmare nu mai apare o forta de reactiune intre indus si inductor.
Subiecte similare
» Generator de energie mecanica pe timp nedeterminat .
» Ce este rezistenţa electrică?
» Ce reprezinta sarcina electrica.
» Ce este rezistenţa electrică?
» Ce reprezinta sarcina electrica.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum