Ultimele subiecte
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:38
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 21:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Meteorr în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la eugen în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 14 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ubuntu: caracteristica oamenilor sănătoşi mintal
+5
curiosul
virgil_48
Dacu
virgil
Abel Cavaşi
9 participanți
Pagina 1 din 1
Ubuntu: caracteristica oamenilor sănătoşi mintal
Cea mai firească reacție a unui om sănătos mintal este cea pe care au avut-o cei din frumoasa poveste UBUNTU.
Aviz psihopaților.
Aviz psihopaților.
Re: Ubuntu: caracteristica oamenilor sănătoşi mintal
Abel Cavaşi a scris:Cea mai firească reacție a unui om sănătos mintal este cea pe care au avut-o cei din frumoasa poveste UBUNTU.
Aviz psihopaților.
Sa inteleg ca de aceia emigrantii africani si nu numai, vin in grupuri atat de mari in Europa, pentru ca ubuntu, vor sa fie fericiti impreuna.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57013
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Da, tu poţi înţelege asta... Fiecare înțelege ce poate.
Foarte frumos!
---------------------------------------------------------------------------
Domnul Iisus Hristos spune chiar mai mult decât atât și anume citți în Biblia Ortodoxă,Evanghelia lui Matei,capitolul 5:
"44. Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc,"
Domnul Iisus Hristos spune chiar mai mult decât atât și anume citți în Biblia Ortodoxă,Evanghelia lui Matei,capitolul 5:
"44. Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc,"
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22442
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Ce am putea face ca sa afle de asta politicienii, parlamentarii siAbel Cavaşi a scris:Cea mai firească reacție a unui om sănătos mintal este cea pe care au avut-o cei din frumoasa poveste UBUNTU.
Aviz psihopaților.
afaceristii? Sa-i trimitem la un stagiu in Africa?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44933
Data de inscriere : 03/12/2013
Ca popor, trebuie sa ne inmultim, ca tara poate hrani mult mai multa populatie. dar pe lume deja sunt peste 7 miliarde de oameni, asa ca specia este asigurata, suntem chiar prea multi, in detrimentul altor specii de dimensiuni medii si mari. Cred ca planificarea familiala aplicata in China trebuie extinsa tuturor tarilor suprapopulate, altfel se vor ajunge la razboaie interminabile.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Mă refeream la o altfel de înmulțire, Virgile. La înmulțirea celor care înțeleg.
Dacu a scris:Foarte frumos!
Iisus nu gandea ca un pamantean, de fapt a face bine vrajmasului, inseamna a-ti face rau cu buna stiinta. Pilda buna este; traieste tu si lasa-i si pe altii sa traiasca.
Precum miscarea Browniana care inseamna o lupta intre molecule pentru energie, iar pe mine ma intereseaza doar temperatura medie a apei, asa si pe Iisus din sferele in care gandea, il interesa doar media rezultatelor acelor framantari. De la acel nivel, binele omenirii nu inseamna binele fiecarui om in parte.
virgil- Moderator
Un citat din linkul din primul mesaj postat de Abel:
Acest principiu spune aşa: „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toţi.” Cu alte cuvinte, un om nu se poate dezvolta armonios în mod individualist, ci doar în legătură strânsă cu comunitatea din care face parte.
Este cât se poate de adevărat și este exact ceea ce am vrut să spun și eu când discutam cu Bordan despre boschetari și când au început gafiteanu și Păcălici cu tufe de veneția și alte ironii.
O dezvoltare armonioasă implică raportarea la valorile societății considerate armonioase.
Dar când mediul înconjurător nu-ți transmite valori armonioase, ci doar ... anumite valori, individul se dezvoltă cu acele valori și nu este vina lui pentru valorile pe care le are și cu care trăiește, ci vina mediului social în care crește și se dezvoltă.
Cuvintele ghilimelizate, „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toţi”, vorbesc de asemenea despre influența mediului extern asupra eu-lui.
Părerea mea.
Acest principiu spune aşa: „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toţi.” Cu alte cuvinte, un om nu se poate dezvolta armonios în mod individualist, ci doar în legătură strânsă cu comunitatea din care face parte.
Este cât se poate de adevărat și este exact ceea ce am vrut să spun și eu când discutam cu Bordan despre boschetari și când au început gafiteanu și Păcălici cu tufe de veneția și alte ironii.
O dezvoltare armonioasă implică raportarea la valorile societății considerate armonioase.
Dar când mediul înconjurător nu-ți transmite valori armonioase, ci doar ... anumite valori, individul se dezvoltă cu acele valori și nu este vina lui pentru valorile pe care le are și cu care trăiește, ci vina mediului social în care crește și se dezvoltă.
Cuvintele ghilimelizate, „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toţi”, vorbesc de asemenea despre influența mediului extern asupra eu-lui.
Părerea mea.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41563
Data de inscriere : 22/03/2011
Tiganii si cu romanii traiesc de peste o suta de ani impreuna. Cu toate acestea evolutia lor difera de a noastra. Cred ca acest lucru se datoreaza si zestrei culturale initiale care se mosteneste aproape la "fel" ca zestrea genetica. Adica apucaturile lor in mare parte difera de ale noastre, sau ideologia de grup se pastreaza dealungul generatiilor nealterata, atat timp cat grupul nu este dispersat.Cuvintele ghilimelizate, „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toţi”, vorbesc de asemenea despre influența mediului extern asupra eu-lui.
virgil- Moderator
Dar totuși, un copil crescut între țigani are alte valori decât un copil crescut între români.
Un copil crescut între români poate crește cu alte valori decât un copil crescut între alți români.
Ideea în sine este că mediul în care ai crescut te-a format și ți-a construit sistemul de valori, care poate fi modificat în funcție de mediul social în care ești inclus la un moment dat.
Asta a fost părerea mea virgile, care poate fi greșită în egală măsură.
Dar eu așa văd lucrurile, motiv pentru care mi-am spus părerea în acest fel, în acord cu ceea ce am citat mai sus, extras din linkul lui Abel.
Un copil crescut între români poate crește cu alte valori decât un copil crescut între alți români.
Ideea în sine este că mediul în care ai crescut te-a format și ți-a construit sistemul de valori, care poate fi modificat în funcție de mediul social în care ești inclus la un moment dat.
Asta a fost părerea mea virgile, care poate fi greșită în egală măsură.
Dar eu așa văd lucrurile, motiv pentru care mi-am spus părerea în acest fel, în acord cu ceea ce am citat mai sus, extras din linkul lui Abel.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41563
Data de inscriere : 22/03/2011
Nu e nevoie sa te justifici.Asta a fost părerea mea virgile,
virgil- Moderator
Să-mi dau și eu cu părerea, că probabil chiar n-am terminat discuția cu Curiosul legată de boschetari ..
Copiii din experimentul de mai sus sunt crescuți după o filosofie morală de acum vreo 200 de ani de aici. Noi, cei de aici, față de aceste valori spirituale, unde nu există verbul ʺa aveaʺ, am ʺevoluatʺ spre valorile materiale, unde toți vrem să posedăm totul.
Eu am mai prins o rămășiță a acestor valori, pe bunicul meu, care în ʼ90 nici măcar nu concepea ideea de a avea dreptul la pensie, fiindcă, după valorile lui, el nu avea dreptul la nimic material. Pentru el nu exista proprietate materială, nici măcar corpul lui nu era a lui, era doar închiriat.
N-ai găsit la el nici o urmă de invidie, de trufie, îngâmfare sau înfumurare, doar o umilință și în fața unui fir de iarbă căruia își cerea iertare înainte de a-l cosi. A fi umil nu înseamnă a te umili la porți străine, cum ne umilim acum, ci umil în fața creației, a veșniciei și nemărginirii.
Și mai găsim rămășițe a acestei culturi și la noi. Vecinul la 80 de ani lucrează singur 7 ha de teren, și mi-a zis că el dacă n-ar avea ce mânca ar roade rădăcini, dar n-ar cere nimic de la nimeni. Și eu îl cred în stare din câte îl cunosc. El se umilește în fața firului de iarbă, fiindcă ocolește cu coasa dacă găsește un pui de stejar că-i e milă de el, dar nu s-ar umili în fața nimănui.
Și mai găsim aceste valori spirituale și în cultura creștină, cum scrie și autorul articolului, dar doar la partea teoretică, în practică dispărând demult. Eu personal nu-l văd pe tata, care habar nu are cât e valoarea banilor românești acum, sau pe vecinul, să se ʺlupteʺ pentru o pungă de dero sau mai mult, apă sfințită.
Eu i-am pus în categoria boschetarilor, Curiosule, pe toți acei care stau cu mâna întinsă și cer, când pământul satelor e pustiu. Au decăzut din aceste valori spirituale în ultimul stadiu al degradării morale. Iar societatea prin legile ei încurajează acest fel de comportament, că au nevoie de ei, de voturile și aplauzele lor.
Pot să-ți dau exemple destule, chiar de la mine din sat, unde legile drepte străbune nu pot fi aplicate de legile moderne, unde bărbați în toată firea la 40-50 de ani stau în crâșmă toată ziua și urlă că pe ei nu-i ajută nimeni, iar bătrâni la 80-90 de ani lucrează pământul și nu le aude nimeni gura. Ba mai îi și fură pe bătrâni iar legea le dă dreptul tot lor, că au fost săraci, săracii.
Deci, față de filosofia și reacția asta a copiilor din Africa, suntem la cel puțin 200 de ani de ʺevoluțieʺ. Ei, încă, nu au dreptul la nimic dar au totul, noi avem dreptul la tot dar nu avem nimic.
1000 de primăveri!! Fără chin, fără dureri ...
Copiii din experimentul de mai sus sunt crescuți după o filosofie morală de acum vreo 200 de ani de aici. Noi, cei de aici, față de aceste valori spirituale, unde nu există verbul ʺa aveaʺ, am ʺevoluatʺ spre valorile materiale, unde toți vrem să posedăm totul.
Eu am mai prins o rămășiță a acestor valori, pe bunicul meu, care în ʼ90 nici măcar nu concepea ideea de a avea dreptul la pensie, fiindcă, după valorile lui, el nu avea dreptul la nimic material. Pentru el nu exista proprietate materială, nici măcar corpul lui nu era a lui, era doar închiriat.
N-ai găsit la el nici o urmă de invidie, de trufie, îngâmfare sau înfumurare, doar o umilință și în fața unui fir de iarbă căruia își cerea iertare înainte de a-l cosi. A fi umil nu înseamnă a te umili la porți străine, cum ne umilim acum, ci umil în fața creației, a veșniciei și nemărginirii.
Și mai găsim rămășițe a acestei culturi și la noi. Vecinul la 80 de ani lucrează singur 7 ha de teren, și mi-a zis că el dacă n-ar avea ce mânca ar roade rădăcini, dar n-ar cere nimic de la nimeni. Și eu îl cred în stare din câte îl cunosc. El se umilește în fața firului de iarbă, fiindcă ocolește cu coasa dacă găsește un pui de stejar că-i e milă de el, dar nu s-ar umili în fața nimănui.
Și mai găsim aceste valori spirituale și în cultura creștină, cum scrie și autorul articolului, dar doar la partea teoretică, în practică dispărând demult. Eu personal nu-l văd pe tata, care habar nu are cât e valoarea banilor românești acum, sau pe vecinul, să se ʺlupteʺ pentru o pungă de dero sau mai mult, apă sfințită.
Eu i-am pus în categoria boschetarilor, Curiosule, pe toți acei care stau cu mâna întinsă și cer, când pământul satelor e pustiu. Au decăzut din aceste valori spirituale în ultimul stadiu al degradării morale. Iar societatea prin legile ei încurajează acest fel de comportament, că au nevoie de ei, de voturile și aplauzele lor.
Pot să-ți dau exemple destule, chiar de la mine din sat, unde legile drepte străbune nu pot fi aplicate de legile moderne, unde bărbați în toată firea la 40-50 de ani stau în crâșmă toată ziua și urlă că pe ei nu-i ajută nimeni, iar bătrâni la 80-90 de ani lucrează pământul și nu le aude nimeni gura. Ba mai îi și fură pe bătrâni iar legea le dă dreptul tot lor, că au fost săraci, săracii.
Deci, față de filosofia și reacția asta a copiilor din Africa, suntem la cel puțin 200 de ani de ʺevoluțieʺ. Ei, încă, nu au dreptul la nimic dar au totul, noi avem dreptul la tot dar nu avem nimic.
1000 de primăveri!! Fără chin, fără dureri ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21791
Data de inscriere : 18/02/2012
Noua, celor de pe acest forum care am cazut in admiratia
"civilizatiei Ubuntu", stiti ce ni se poate raspunde?
Populatia aceea a progresat sub impulsul valorilor sale
egalitariste, pana la genunchiul broastei!
Stiti o riposta potrivita?
Luati-va de aici progresul sa vi-l indesati undeva! Progresul
stiintific, tehnologic, material, si declinul moral, conduce
societatea umana si omenirea ca specie, catre extinctie.
"civilizatiei Ubuntu", stiti ce ni se poate raspunde?
Populatia aceea a progresat sub impulsul valorilor sale
egalitariste, pana la genunchiul broastei!
Stiti o riposta potrivita?
Luati-va de aici progresul sa vi-l indesati undeva! Progresul
stiintific, tehnologic, material, si declinul moral, conduce
societatea umana si omenirea ca specie, catre extinctie.
virgil_48- Foarte activ
Nu progresul e de vină, ci moralitatea. Nu dați vina pe progres, ci pe psihopații care ne conduc.
Vrei sa discutam si sa cerem parerea celorlalti daca numaiAbel Cavaşi a scris:Nu progresul e de vină, ci moralitatea. Nu dați vina pe progres, ci pe psihopații care ne conduc.
progresul se face si el vinovat de declinul omenirii care se
intrevede? Ne ascundem dupa degete fiindca sustinem aici
un forum care se doreste promotor al progresului stiintific.
Dar acesta pune in mod evident la indemana omenirii
mijloacele cu care se sinucide si mai degradeaza si planeta.
Fiindca nu-l poti separa de interesul material si lacomie, pe
care ai vrea tu sa le incriminezi. Cei bogati si lacomi sustin
progresul stiintific, asa cu il vor ei, in interesul lor. Noi ne
jucam.
virgil_48- Foarte activ
O populatiei sanatoasa mintal nu -si pierde capul prin progres.
Japonezii sa fie un exemplu ?
Japonezii sa fie un exemplu ?
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3970
Puncte : 33361
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Apropo de progres, era o gluma vehiculata de Dan Puric:
" Un taran isi pastea oile, privind neclintit, in departare, sprijinit imperturbabil in toiag.
Se apropie unul in fuga, disperat, gafaind, cu cravata si diplomat, un fel de patron sau neo- fermier, ce-o fi fost si intreaba:Bade, n-ai vazut o turma de boi?
Badea raspunde calm:
Ce, ma, te-ai ratacit?"
" Un taran isi pastea oile, privind neclintit, in departare, sprijinit imperturbabil in toiag.
Se apropie unul in fuga, disperat, gafaind, cu cravata si diplomat, un fel de patron sau neo- fermier, ce-o fi fost si intreaba:Bade, n-ai vazut o turma de boi?
Badea raspunde calm:
Ce, ma, te-ai ratacit?"
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3970
Puncte : 33361
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Atunci când specia umana, obosita si degradata de atata progres
va mai avea cativa reprezentanti prin pesteri si paduri, regnul
animal, eliberat de "progresul" ei, va inflori din nou. Fara sa fie
dirijat de el. Iar oamenii vor repeta experienta tragica. Asta
este cu inteligenta si progresul mult laudate. Ar trebui inventat
un limitator care sa opreasca evolutia "progresului" la nivelul
anticilor. Aceia au fost varful evolutiei speciei umane.
va mai avea cativa reprezentanti prin pesteri si paduri, regnul
animal, eliberat de "progresul" ei, va inflori din nou. Fara sa fie
dirijat de el. Iar oamenii vor repeta experienta tragica. Asta
este cu inteligenta si progresul mult laudate. Ar trebui inventat
un limitator care sa opreasca evolutia "progresului" la nivelul
anticilor. Aceia au fost varful evolutiei speciei umane.
virgil_48- Foarte activ
Aiurea. Adevăratul progres implică și rezolvarea problemelor induse de progres.virgil_48 a scris:Ar trebui inventat un limitator care sa opreasca evolutia "progresului" la nivelul anticilor. Aceia au fost varful evolutiei speciei umane.
Minunat, optimistule! Asta de unde ai adus-o ? Deci trebuie saAbel Cavaşi a scris:Aiurea. Adevăratul progres implică și rezolvarea problemelor induse de progres.virgil_48 a scris:Ar trebui inventat un limitator care sa opreasca evolutia "progresului" la nivelul anticilor. Aceia au fost varful evolutiei speciei umane.
avem rabdare si sa asteptam adevaratul progres !? Un fel de P2 ?
virgil_48- Foarte activ
Citez:
Din punct de vedere etimologic, cuvântul „ubuntu” provine din limba nguni, o limbă vorbită de o parte a aborigenilor din sudul Africii. Limba nguni aparține familiei limbilor bantu și, este, de fapt, un continuum lingvistic, vorbit de o sumă de populații, precum zulu, xhosa, swazi sau matabele. O caracteristică a populațiilor nguni, de fapt a tuturor populațiilor bantu, a fost, cel puțin până la contactul cu europenii, lipsa oricărui concept cu privire la națiune, naționalitate, stat, cetățenie, și așa mai departe. Pentru bantu, omenirea este unică și indivizibilă, oamenii sunt oameni, și atât, și toate diferențele culturale, economice, sociale, sau de orice altă natură, dintre diverși indivizi, sunt, dacă nu incomprehensibile, oricum irelevante față de unitatea globală.
Din punct de vedere etimologic, cuvântul „ubuntu” provine din limba nguni, o limbă vorbită de o parte a aborigenilor din sudul Africii. Limba nguni aparține familiei limbilor bantu și, este, de fapt, un continuum lingvistic, vorbit de o sumă de populații, precum zulu, xhosa, swazi sau matabele. O caracteristică a populațiilor nguni, de fapt a tuturor populațiilor bantu, a fost, cel puțin până la contactul cu europenii, lipsa oricărui concept cu privire la națiune, naționalitate, stat, cetățenie, și așa mai departe. Pentru bantu, omenirea este unică și indivizibilă, oamenii sunt oameni, și atât, și toate diferențele culturale, economice, sociale, sau de orice altă natură, dintre diverși indivizi, sunt, dacă nu incomprehensibile, oricum irelevante față de unitatea globală.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20006
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Ubuntul, ca etica, ar putea fi un virus sau o gena.
Daca ar fi virus, inseamna ca oamenii aceia s-au molipsit prin
educatie, dar pentru alte populatii nu este contagios. Aceasta
imunitate nativa este larg raspandita. O avem si noi.
Daca ar fi gena, este mai complicat. Inseamna ca pe o zona
limitata, oamenii au suferit o mutatie, care in ochii nostri
este benefica. Ar fi trebuit sa se raspandeasca. Ceace nu mi
se pare ca s-a intamplat. Ba chiar dimpotriva.
Oricum ar fi, ministerul sanatatii nu trebuie sa-si faca griji.
virgil_48- Foarte activ
Pentru Forever_Man:virgil_48 a scris:Ubuntul, ca etica, ar putea fi un virus sau o gena.
Crezi ca africanii acestia din societatea Ubuntu au nevoie de
psihedelice ? Intelegi ce inseamana sa fii normal la minte prin
educatie si ce inseamana sa te refugiezi de frica realitatii in
consumul de chimicale ? E o distanta apreciabila.
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:
Pentru Forever_Man:
Cine a zis ceva de refugiere in chimicale ? Topicul despre psihedelice e ca si unelte de cercetare a realitatii.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1014
Puncte : 16198
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Si cum putem sti noi când este vorba de cercetarea realitatiiForever_Man a scris:virgil_48 a scris:
Pentru Forever_Man:
Cine a zis ceva de refugiere in chimicale ? Topicul despre psihedelice e ca si unelte de cercetare a realitatii.
si când postezi niste plasmuiri ale mintii tale ?
Recunosti ca exista o stare careia ii spui si tu realitate ?
N-ar fi cazul sa precizezi mereu acest aspect ? Când te
referi la plasmuiri si când la realitate.
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:
Si cum putem sti noi când este vorba de cercetarea realitatii
si când postezi niste plasmuiri ale mintii tale ?
Recunosti ca exista o stare careia ii spui si tu realitate ?
N-ar fi cazul sa precizezi mereu acest aspect ? Când te
referi la plasmuiri si când la realitate.
Se cheama ratiune. Ratiunea e cea folosita pentru astfel de chestii. Evident, nu putem stii cu certitudine daca ratiunea e pe bune sau doar un delir, dar e tot ce avem, asa ca nu avem decat sa ne bazam pe ea.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1014
Puncte : 16198
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum