Ultimele subiecte
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:38
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 21:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 29 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 29 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Capacitati Paranormale-realitate sau fictiune?
+3
Razvan
neo
CAdi
7 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Capacitati Paranormale-realitate sau fictiune?
Rezumarea primului mesaj :
Poate omul sa dobandeasca diverse ,,puteri paranormale'' sau acesta este un ,,dat'' anumitor persoane...Aceste capacitati paranormale sunt reale sau sunt amplificate de mass-media: ziare si televiziune?
Poate omul sa dobandeasca diverse ,,puteri paranormale'' sau acesta este un ,,dat'' anumitor persoane...Aceste capacitati paranormale sunt reale sau sunt amplificate de mass-media: ziare si televiziune?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12400
Puncte : 59062
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Capacitati Paranormale-realitate sau fictiune?
A crede = a decide în nume personal ca un lucru să fie real, fără a releva dovezi în acest sens, atribuind mai apoi valoare de adevăr absolut şi incontestabil acelei decizii.
Termenul mai poate fi folosit şi cu sensul de a presupune; de exemplu: „eu cred că mâine o să plouă” în sensul că „presupun” că mâine o să plouă (pe baza observaţiilor, prognozei meteo, etc, - adică există probabilitatea ca mâine să plouă.), nu în sensul că am convingerea oarbă că mâine, în mod absolut, va ploua.
Acum, în sens religios, „a crede” înseamnă a decide existenţa unei zeităţi, a atribui valoare de adevăr acelei decizii, zeitatea respectivă reprezentând o alegere personală şi deci subiectivă.
Cum oamenii sunt şi creduli (acceptă ca adevărat orice, fără dovezi în acest sens), credinţa unuia poate fi împărtăşită şi însuşită şi de alţi indivizi. Aşa ia naştere religia.
În ce mă priveşte, nu sunt credul ci sceptic; aşa că nu accept ca adevărat nimic ceea ce nu poate fi susţinut prin dovezi şi argumente solide, cu atât mai mult credinţa (în sens religios). Mai mult, evit folosirea cuvântului „cred” (cu sensul de „presupun”), înlocuindu-l în exprimare, pe cât posibil, cu „apreciez”, „presupun”, „consider”, etc.
Şi ca să mă încadrez în tema subiectului: în ce priveşte capacităţile paranormale ale unor indivizi, sunt la fel de sceptic. Multe dintre aşa-zisele fenomene paranormale s-au dovedit a fi doar înşelăciuni sau scamatorii. Dar, oamenilor le place să „creadă” şi în aşa ceva, la fel ca în orice alte lucruri. Naivitatea e mare pe pământul ăsta!
Termenul mai poate fi folosit şi cu sensul de a presupune; de exemplu: „eu cred că mâine o să plouă” în sensul că „presupun” că mâine o să plouă (pe baza observaţiilor, prognozei meteo, etc, - adică există probabilitatea ca mâine să plouă.), nu în sensul că am convingerea oarbă că mâine, în mod absolut, va ploua.
Acum, în sens religios, „a crede” înseamnă a decide existenţa unei zeităţi, a atribui valoare de adevăr acelei decizii, zeitatea respectivă reprezentând o alegere personală şi deci subiectivă.
Cum oamenii sunt şi creduli (acceptă ca adevărat orice, fără dovezi în acest sens), credinţa unuia poate fi împărtăşită şi însuşită şi de alţi indivizi. Aşa ia naştere religia.
În ce mă priveşte, nu sunt credul ci sceptic; aşa că nu accept ca adevărat nimic ceea ce nu poate fi susţinut prin dovezi şi argumente solide, cu atât mai mult credinţa (în sens religios). Mai mult, evit folosirea cuvântului „cred” (cu sensul de „presupun”), înlocuindu-l în exprimare, pe cât posibil, cu „apreciez”, „presupun”, „consider”, etc.
Şi ca să mă încadrez în tema subiectului: în ce priveşte capacităţile paranormale ale unor indivizi, sunt la fel de sceptic. Multe dintre aşa-zisele fenomene paranormale s-au dovedit a fi doar înşelăciuni sau scamatorii. Dar, oamenilor le place să „creadă” şi în aşa ceva, la fel ca în orice alte lucruri. Naivitatea e mare pe pământul ăsta!
Razvan- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 6183
Data de inscriere : 18/03/2011
Sunt anumite capacitati paranormale la care am avut posibilitatea de verificare; printre acestea, vederea cu ochii inchisi, adica cu alte parti ale corpului, deasemeni o alta capacitate verificata este transmiterea gandurilor prin telepatie, care la fel am avut posibilitatea de verificare experimentala. O alta verificare multipla am avut-o asupra unor vise premonitorii. Toate aceste verificari au fost facute in anumite conditii impuse.Şi ca să mă încadrez în tema subiectului: în ce priveşte capacităţile paranormale ale unor indivizi, sunt la fel de sceptic
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12466
Data de inscriere : 25/05/2010
Tot ce se poate. Până la urmă, vederea cu ochii închişi sau cu alte părţi ale corpului, cât şi transmiterea gândurilor (mai bine zis a imaginilor mentale), putem aprecia că se produc prin percepţia câmpului electromagnetic, dar cu alte organe de simţ, nespecializate, interpretarea percepţiilor fiind realizată de creier. Posibil ca unii indivizi să fie mai "dibaci" sau mai antrenaţi în interpretarea acestor percepţii.
Dar nu trebuie să luăm toate asemenea fenomene chiar de bune; multe dintre ele rămân doar simple scamatorii.
Dar nu trebuie să luăm toate asemenea fenomene chiar de bune; multe dintre ele rămân doar simple scamatorii.
Puncte : 33848
Foarte interesant!Vorbeşti cumva despre capacităţile tale "paranormale"?Detaliază te rog fiecare caz de capacitate "paranormală" la care tu ai avut posibilitatea de verificare.
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22442
Data de inscriere : 28/07/2012
Orbii folosesc sonarul.Razvan a scris:Tot ce se poate. Până la urmă, vederea cu ochii închişi sau cu alte părţi ale corpului, cât şi transmiterea gândurilor (mai bine zis a imaginilor mentale), putem aprecia că se produc prin percepţia câmpului electromagnetic, dar cu alte organe de simţ, nespecializate, interpretarea percepţiilor fiind realizată de creier. Posibil ca unii indivizi să fie mai "dibaci" sau mai antrenaţi în interpretarea acestor percepţii.
Aratau la TV, un orb (absolut, din nascare) in atit a dezvoltat auzul, incit mergea cu bicicleta la munte , mergea absolut liber prin oras, etc.
Tot pe la discovery, aratau cum un omulean de vreo 60 kg, avea asa o putere, pe care rari oameni de peste 200 kg o au, indoia metale, cara masini, indoia lomuri, etc.
Biologii explicau aceasta prin aceea ca la el e un oarecare sindrom, fibrele musculare au o alta structura, nus' ce compozitie diferita, etc.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25855
Data de inscriere : 19/06/2011
Dacu a scris:Foarte interesant!Vorbeşti cumva despre capacităţile tale "paranormale"?Detaliază te rog fiecare caz de capacitate "paranormală" la care tu ai avut posibilitatea de verificare.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57013
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Au fost insusiri temporare, pe care nu le-am conservat, ba chiar mi-a fost teama la un moment dat, eram tanar si mi-a placut mai mult viata decat paranormalul.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dă câteva exemple de însuşiri temporare.
Dacu- Foarte activ
Nu pot, sunt legate de trairi personale.
virgil- Moderator
Atunci de ce ai vorbit despre aceste însuşiri temporare?Măcar spune ceva ca să convingi că nu au fost halucinaţii acele însuşiri temporare pe care tu zici că le-ai avut.
Dacu- Foarte activ
Esti liber sa crezi ce vrei, nu-i musai sa conving pe cineva.
virgil- Moderator
Atunci ce legătură are ceea ce ai spus tu cu acest forum de cercetare pe care tu şi din păcate si alţii îl vedeţi ca pe un forum de cercetare strict ştiinţific?
După părerea mea cercetarea presupune în general o investigare,o analizare,o verificare,o anchetare,etc. nu neapărat cu metode stricte de măsurare fizico-chimică sau cuantică.Dacă tu faci afirmaţii neştiinţifice despre faptul că ai avut însuşiri "paranormale" temporare asta presupune din punct de vedere ştiinţific că ai avut doar nişte năluciri adică iluzii sau vedenii şi nu cred că este corect să avansezi nişte idei pe acest forum care presupun că se vrea aici la acest subiect ca fiind unul ştiinţific.În concluzie cred că este corect să nu mai spui ce trăiri "paranormale" ai avut atâta timp cât nu ştim exact despre ce este vorba şi astfel să cercetăm adică sa analizăm care au fost cauzele trăirilor tale "paranormale".Eu sper să nu te superi că sunt aşa de insistent şi curios şi dacă vrei să-mi spui mai multe despre aceste trăiri ale tale aştept să mi le spui pe "PM".Am multe întrebări să-ţi pun.
După părerea mea cercetarea presupune în general o investigare,o analizare,o verificare,o anchetare,etc. nu neapărat cu metode stricte de măsurare fizico-chimică sau cuantică.Dacă tu faci afirmaţii neştiinţifice despre faptul că ai avut însuşiri "paranormale" temporare asta presupune din punct de vedere ştiinţific că ai avut doar nişte năluciri adică iluzii sau vedenii şi nu cred că este corect să avansezi nişte idei pe acest forum care presupun că se vrea aici la acest subiect ca fiind unul ştiinţific.În concluzie cred că este corect să nu mai spui ce trăiri "paranormale" ai avut atâta timp cât nu ştim exact despre ce este vorba şi astfel să cercetăm adică sa analizăm care au fost cauzele trăirilor tale "paranormale".Eu sper să nu te superi că sunt aşa de insistent şi curios şi dacă vrei să-mi spui mai multe despre aceste trăiri ale tale aştept să mi le spui pe "PM".Am multe întrebări să-ţi pun.
Dacu- Foarte activ
Nu înţeleg de ce este greşit să spun "Eu cred că..." şi ar trebui să spun "Eu presupun (consider) că..."!!!???Conform DEX a crede=a presupune=a considera fară niciun fel de restricţie.Razvan a scris:A crede = a decide în nume personal ca un lucru să fie real, fără a releva dovezi în acest sens, atribuind mai apoi valoare de adevăr absolut şi incontestabil acelei decizii.
Dacu- Foarte activ
Nu este greşit, ci poate fi folosit cuvântul "cred" cu sensul de "presupun". Însă "cred" conferă cuvântului şi un sens religios, de aceea eu evit folosirea lui, înlocuindu-l cu alte sinonime.
Am înţeles frica de a nu fi catalogat drept religios dar nu văd ce religiozitate ar însemna faptul că eu spun "Eu cred că teoria big-bang este greşită." şi cât de nereligios ar însemna faptul că eu spun "Eu presupun că teoria big-bang este greşită.".Credinţa presupune siguranţa unei afirmaţiii iar presupunerea dă parcă nuanţa de nesiguranţă a aceleaşi afirmaţii.
Eu prefer să folosesc verbul a crede atunci când sunt sigur de ceva iar când nu sunt sigur de acel ceva folosesc verbul a presupune încercând să demonstrez adevărul sau neadevărul unei afirmaţii făcute de mine sau de alţii.Greşesc cumva eu?
Cum e corect să spun "Eu cred că Pământul este rotund." sau "Eu presupun că Pământul este rotund."?
Eu cred că există normalitate în aşa zisele fenomene "paranormale".Tu presupui că există "paranormalitate"?
Eu prefer să folosesc verbul a crede atunci când sunt sigur de ceva iar când nu sunt sigur de acel ceva folosesc verbul a presupune încercând să demonstrez adevărul sau neadevărul unei afirmaţii făcute de mine sau de alţii.Greşesc cumva eu?
Cum e corect să spun "Eu cred că Pământul este rotund." sau "Eu presupun că Pământul este rotund."?
Eu cred că există normalitate în aşa zisele fenomene "paranormale".Tu presupui că există "paranormalitate"?
Dacu- Foarte activ
Nu e vorba de "frică" ci de o exprimare cât mai riguroasă, pentru a nu da naştere la alte interpretări.Dacu a scris:Am înţeles frica de a nu fi catalogat drept religios...
Când spui "cred" înseamnă că exprimi o opţiune personală neargumentată şi care poate fi şi iraţională; când spui "presupun" înseamnă că îţi bazezi totuşi acea opinie pe unele argumente....dar nu văd ce religiozitate ar însemna faptul că eu spun "Eu cred că teoria big-bang este greşită." şi cât de nereligios ar însemna faptul că eu spun "Eu presupun că teoria big-bang este greşită."
E corect să foloseşti verbul "a presupune" atunci când nu eşti sigur de ceva. În schimb, eu când sunt sigur de ceva folosesc verbul "a şti" sau "a cunoaşte" ( eu ştiu că..., eu cunosc...).Eu prefer să folosesc verbul a crede atunci când sunt sigur de ceva iar când nu sunt sigur de acel ceva folosesc verbul a presupune încercând să demonstrez adevărul sau neadevărul unei afirmaţii făcute de mine sau de alţii.Greşesc cumva eu?
În ce mă priveşte aş spune: "Eu ştiu că Pământul este rotund".Cum e corect să spun "Eu cred că Pământul este rotund." sau "Eu presupun că Pământul este rotund."?
Presupun că unele dintre aceste fenomene pot fi explicate prin fizica actuală, iar celelalte sunt iluzionism, sau chiar excrocherii.Eu cred că există normalitate în aşa zisele fenomene "paranormale".Tu presupui că există "paranormalitate"?
Am înţeles!Există echivalenţa în DEX că a şti=a avea certitudinea=a fi sigur de ceva....dar asta nu înseamnă că ştiinţa nu se poate înşela şi atunci a şti=a presupune=a bănui conform aceluiaşi DEX.
Aşa cred şi eu în privinţa "paranormalităţii" adică eu cred că nu există nimic "paranormal" şi deci totul este normal chiar dacă nu putem avea încă în toate cazurile explicaţii.
Cum poate fi explicată de către fizica actuaLă telekinezia?
Aşa cred şi eu în privinţa "paranormalităţii" adică eu cred că nu există nimic "paranormal" şi deci totul este normal chiar dacă nu putem avea încă în toate cazurile explicaţii.
Cum poate fi explicată de către fizica actuaLă telekinezia?
Dacu- Foarte activ
"Cred" că mai întâi ar trebui să ne întrebăm cât de reală este acea telekinezie, dacă s-au făcut experimente în condiţii de laborator, sau fenomenul este descris doar prin afirmaţiile unor aşa-zişi martori, sau dacă nu este decât un truc de iluzionism?
Eu cred că este posibilă telekinezia.Este posibilă telepatia şi clarviziunea?
Dacu- Foarte activ
Ei si ce daca.. tu crezi?!Dacu a scris:Eu cred că este posibilă telekinezia.Este posibilă telepatia şi clarviziunea?
Vreo explicatie, argument ai?
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25855
Data de inscriere : 19/06/2011
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Realitate sau ficţiune
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
» A exista. O ipoteză despre realitate
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
» A exista. O ipoteză despre realitate
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum