Ultimele subiecte
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al UniversuluiScris de virgil Astazi la 18:06
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Astazi la 18:02
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de virgil Astazi la 17:45
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Astazi la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la Forever_Man în Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 23 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 23 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
A=B, de la A la B, nu si invers!
+3
eugen
sadang
WoodyCAD
7 participanți
Forum pentru cercetare :: Cercetări în Fizică :: Propuneri de soluţionare :: Ipoteze în Fizică :: Teoria eterului
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
A=B, de la A la B, nu si invers!
Rezumarea primului mesaj :
Am un caz in care w1=w2(viteze unghiulare), respectiv mingea de pe suprafata unui vortex si apa incentrul vortexului, ca 2 sisteme distincte.
Intrebare-
Cum ar trebui sa arate formula de egalitate astfel incat sa va dati seama daca sesul real al transferului de dinamica este de la apa (2) catre minge(1) si nu invers?
Am subliniat REAL, pentru ca aceeasi formula devine IMPOSIBILA(nu descrie realitatea) in sens contrar...
(cum aflati cine este INDUCTORUL si ...cine INDUSUL?)
Orice informatie este UTILA!
Am un caz in care w1=w2(viteze unghiulare), respectiv mingea de pe suprafata unui vortex si apa incentrul vortexului, ca 2 sisteme distincte.
Intrebare-
Cum ar trebui sa arate formula de egalitate astfel incat sa va dati seama daca sesul real al transferului de dinamica este de la apa (2) catre minge(1) si nu invers?
Am subliniat REAL, pentru ca aceeasi formula devine IMPOSIBILA(nu descrie realitatea) in sens contrar...
(cum aflati cine este INDUCTORUL si ...cine INDUSUL?)
Orice informatie este UTILA!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23117
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Re: A=B, de la A la B, nu si invers!
Profunda si interesanta logica cu care abordezi problema WoodyCAD!!!
Si eu consider ABSOLUT necesar stabilirea sensului egalitatilor,la nivelul fizicii.
Cu alte cuvinte:
CAUZA=EFECT??????????????
Si eu consider ABSOLUT necesar stabilirea sensului egalitatilor,la nivelul fizicii.
Cu alte cuvinte:
CAUZA=EFECT??????????????
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Numarul mesajelor : 6790
Data de inscriere : 22/03/2011
- doar prin acceptarea sensului de adevar a acestei fraze cred ca puteam discuta mai departe pe aceasta tema.Cred ca numa daca vom recurge la conventii vom da sensuri cat de cat "reale" acestei ecuatii
- concepte, conventii... totul si toate sunt concepte mentalizate si acceptate de comun acord (sau impuse dogmatic)evident lipsa contactului direct, a definirii exacte din punct de vedere fizic a contactului direct e o problemă
- orice obiect este umbra unui alt obiect, iar orice umbra este obiectul unei alte umbreTOATA FIZICA ESTE CONSTRUITA PE EROAREA FUNDAMENTALA de a pune egalitate, fara sens, intre un obiect si umbra sa....OBIECT=UMBRA !.....si de aici absurditatea....MASEI LIPSA DIN UNIVERS....!
- nu, dar orice cauza este efectul unei alte cauze, iar orice efect este cauza la randul ei pentru alte efecte pe care acesta le genereaza.CAUZA=EFECT??????????????
Sau mai neaos spus: Tat nanasu'si are nasu' lui!...
sadang- Ne-a părăsit
- Numarul mesajelor : 1774
Data de inscriere : 31/05/2010
DILEMA OMENIRII !!!
Oul sau gaina?
Daca realitatea este este o transformare perpetua, continua din cauza in efect,bineinteles si invers,din efect in cauza,a existat CAUZA nr.1?
Daca da atunci exista un sens.
CAUZA 1-->EFECT1=CAUZA2-->EFECT 2=CAUZA 3-->EFECT 3=CAUZA 4-->...
Dar daca nu exista CAUZA nr 1?
Sensul de mai sus se mai pastreaza?
Plecand de la unicitatea relatiei CAUZA-EFECT,
deci CAUZA "n"-->EFECT "n" ,unul din sensuri ar putea fi:
....CAUZA -2=EFECT -1-->CAUZA -1=EFECT (0/1)-->CAUZA(0/1)=EFECT 1-->CAUZA 1=EFECT2-->CAUZA 2=EFECT 3-->...
In aceasta situatie este foarte interesanta trecerea de la - la + !
Efectiv se schimba rolurile!
Daca la "-" cauza genera efectul,respectand principiul de transformare,la trecerea la "+" ,cauza se transforma in efect,iar in aceasta situatie EFECTUL GENEREAZA CAUZA!!!
Daca in realitate lucrurile se petrec ca si in numere,ar fi oare necesar stabilirea sensului?
In analiza si cercetare,avem tendinta de a vedea doar "+" -ul, sau doar "-" ul,dar parerea mea este ca aceste doua parti trebuiesc luate in calcul simultan,ele sunt cumva,inseparabile."+" depinde de "-" in aceeasi masura in care "-" depinde de "+".
DAR CARE ESTE SENSUL?
UNDE NE AFLAM ACUM? SPRE "-" sau SPRE "+"?
OARE, SIMULTAN,SPRE AMANDOUA?
AR FI POSIBIL?
Oul sau gaina?
Daca realitatea este este o transformare perpetua, continua din cauza in efect,bineinteles si invers,din efect in cauza,a existat CAUZA nr.1?
Daca da atunci exista un sens.
CAUZA 1-->EFECT1=CAUZA2-->EFECT 2=CAUZA 3-->EFECT 3=CAUZA 4-->...
Dar daca nu exista CAUZA nr 1?
Sensul de mai sus se mai pastreaza?
Plecand de la unicitatea relatiei CAUZA-EFECT,
deci CAUZA "n"-->EFECT "n" ,unul din sensuri ar putea fi:
....CAUZA -2=EFECT -1-->CAUZA -1=EFECT (0/1)-->CAUZA(0/1)=EFECT 1-->CAUZA 1=EFECT2-->CAUZA 2=EFECT 3-->...
In aceasta situatie este foarte interesanta trecerea de la - la + !
Efectiv se schimba rolurile!
Daca la "-" cauza genera efectul,respectand principiul de transformare,la trecerea la "+" ,cauza se transforma in efect,iar in aceasta situatie EFECTUL GENEREAZA CAUZA!!!
Daca in realitate lucrurile se petrec ca si in numere,ar fi oare necesar stabilirea sensului?
In analiza si cercetare,avem tendinta de a vedea doar "+" -ul, sau doar "-" ul,dar parerea mea este ca aceste doua parti trebuiesc luate in calcul simultan,ele sunt cumva,inseparabile."+" depinde de "-" in aceeasi masura in care "-" depinde de "+".
DAR CARE ESTE SENSUL?
UNDE NE AFLAM ACUM? SPRE "-" sau SPRE "+"?
OARE, SIMULTAN,SPRE AMANDOUA?
AR FI POSIBIL?
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41560
Data de inscriere : 22/03/2011
Curiosu, sunt de acord cu logica ta, fara a asimila logica lui sadang, cum ca toata realitatea....este un amalgam de umbre!
PLEC DE LA O REALITATE FUNDAMENTALA, PALPABILA!
Si OUL SI GAINA AU O ....ORIGINE .....FUNDAMENTALA!
PLEC DE LA O REALITATE FUNDAMENTALA, PALPABILA!
Si OUL SI GAINA AU O ....ORIGINE .....FUNDAMENTALA!
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Mai mult, in aceeasi logica vom observa ca dinamica lucrurilor, evolutia insasi, are atat sens de desfasurare....cat si chiralitate...!
Daca plasezi evenimentul pe oricare din plananetele sistemului solar...iti dai seama, imediat, ca nu poate sa scape de ...chiralitate!
Cu o miscare dibace de ...ochi....se pot observa/asocia oricarei realitati/umbra...sensul si chiralitatea!
Se stie deja ca1) - Toate evenimentele au un SENS de desfasurare/evolutie
2) - Toata materia din Univers....este in constructie chirala(dreapta-amorf, stanga-viu)
PRINTR_O LOGICA ELEMENTARA...AM NEVOIE DE OPERATORI MATEMATICI CE PREIAU ATAT SENSUL CAT SI CHIRALITATEA!
...IN ACEST FEL....SUNT ACOPERIT IN RATIONAMENT, DIN START....de realitatea UNIVERSALA!
Rezultatul interactiunii a 2 evenimente cauzale, cu sens si chiralitate, este un efect... avand si el, la randul sau, SENS SI CHIRALITATE!
UNIVERSUL ESTE SUPERFLUID....si de aici vedem mai clar...cum mecanica fluidelor ne arata....TURBULENTA, inca neinteleasa in totalitate de fizicieni.
Asadar, care ar putea fi formula magica, ce contine atat sensul cat si chiralitatea....si actioneaza intr-un camp de...ROTORI?
Daca plasezi evenimentul pe oricare din plananetele sistemului solar...iti dai seama, imediat, ca nu poate sa scape de ...chiralitate!
Cu o miscare dibace de ...ochi....se pot observa/asocia oricarei realitati/umbra...sensul si chiralitatea!
Se stie deja ca1) - Toate evenimentele au un SENS de desfasurare/evolutie
2) - Toata materia din Univers....este in constructie chirala(dreapta-amorf, stanga-viu)
PRINTR_O LOGICA ELEMENTARA...AM NEVOIE DE OPERATORI MATEMATICI CE PREIAU ATAT SENSUL CAT SI CHIRALITATEA!
...IN ACEST FEL....SUNT ACOPERIT IN RATIONAMENT, DIN START....de realitatea UNIVERSALA!
Rezultatul interactiunii a 2 evenimente cauzale, cu sens si chiralitate, este un efect... avand si el, la randul sau, SENS SI CHIRALITATE!
UNIVERSUL ESTE SUPERFLUID....si de aici vedem mai clar...cum mecanica fluidelor ne arata....TURBULENTA, inca neinteleasa in totalitate de fizicieni.
Asadar, care ar putea fi formula magica, ce contine atat sensul cat si chiralitatea....si actioneaza intr-un camp de...ROTORI?
WoodyCAD- Foarte activ
woodycad sare un pic prea repede la concluzii! una e noțiunea abstractă de egalitate matematică și cu totul altceva cea de identitate între două obiecte!
egalitatea se referă strict la egalitatea numerică matematică care are o singură proprietate scalară, un număr, care e doar atât, un număr! nu are sens, nu are direcție în spațiu nici curgere temporară! deaia când maxwell a meșterit ecuațiile câmpului electromagnetic în matematica quaternionilor era vorba de matematici avansate pe care nu le stăpâneau mulți! quaternionii erau ceva nou, proaspăt, invenție recentă a spiritului uman!
există un alt semn matematic mai puternic decât banalul și insipidul = semnul matematic al identității reprezentat de ≡
Caracter: ≡ U+2261
Nume:IDENTICAL TO
altfel spus dpdv matematic identitatea nu e totuna cu egalitatea numerică! mai e un semn matematic și mai și ≣
Caracter: ≣ U+2263
Nume:STRICTLY EQUIVALENT TO
problema cauzei prime e dpdv teologic și al logicii formale cel mai puternic argument al existenței extraterestrului șef! eu am o carte de vre-o 100 de pagini care demonstrează numai cu ecuații logice necesitatea existenței acestui început .... neînceput!
și mai și, eu până la urmă exist cât timp gândesc ... nu am nevoie de alte dovezi ale propriei mele existențe! dar gândurile mele sunt doar convenții și concepte, umbre abstracte care nu există în realitatea fizică externă în care nu avem decât atomi, materie și mișcare a materiei!
adică sunt o umbră! exist? sau nu exist?
asta ca argument contra celor care din perspectiva realist-materialistă a științei strâmbă din nas când aud de lucruri puffy de genul noțiunilor abstracte sau a umbrelor ca reflecții ale obiectelor reale! și le consideră nedemne de a fi puse sub lupa savantului, că nu are rost să te chinui cu ele, nu sunt reale!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ....
ai tot ce vrei în formula asta matematică, și început și sens și chiralitate și rotori și spațiul gol și eterul care îl umple ... e banala mulțime a numerelor reale ...
nu degeaba anticii considerau numerele un dar al zeilor, magice, cu puteri divine ... muzica sferelor pentru cei care au urechi destul de fine să o audă ...
egalitatea se referă strict la egalitatea numerică matematică care are o singură proprietate scalară, un număr, care e doar atât, un număr! nu are sens, nu are direcție în spațiu nici curgere temporară! deaia când maxwell a meșterit ecuațiile câmpului electromagnetic în matematica quaternionilor era vorba de matematici avansate pe care nu le stăpâneau mulți! quaternionii erau ceva nou, proaspăt, invenție recentă a spiritului uman!
există un alt semn matematic mai puternic decât banalul și insipidul = semnul matematic al identității reprezentat de ≡
Caracter: ≡ U+2261
Nume:IDENTICAL TO
altfel spus dpdv matematic identitatea nu e totuna cu egalitatea numerică! mai e un semn matematic și mai și ≣
Caracter: ≣ U+2263
Nume:STRICTLY EQUIVALENT TO
problema cauzei prime e dpdv teologic și al logicii formale cel mai puternic argument al existenței extraterestrului șef! eu am o carte de vre-o 100 de pagini care demonstrează numai cu ecuații logice necesitatea existenței acestui început .... neînceput!
concepte, conventii... totul si toate sunt concepte mentalizate si acceptate de comun acord (sau impuse dogmatic)
și mai și, eu până la urmă exist cât timp gândesc ... nu am nevoie de alte dovezi ale propriei mele existențe! dar gândurile mele sunt doar convenții și concepte, umbre abstracte care nu există în realitatea fizică externă în care nu avem decât atomi, materie și mișcare a materiei!
adică sunt o umbră! exist? sau nu exist?
asta ca argument contra celor care din perspectiva realist-materialistă a științei strâmbă din nas când aud de lucruri puffy de genul noțiunilor abstracte sau a umbrelor ca reflecții ale obiectelor reale! și le consideră nedemne de a fi puse sub lupa savantului, că nu are rost să te chinui cu ele, nu sunt reale!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ....
ai tot ce vrei în formula asta matematică, și început și sens și chiralitate și rotori și spațiul gol și eterul care îl umple ... e banala mulțime a numerelor reale ...
nu degeaba anticii considerau numerele un dar al zeilor, magice, cu puteri divine ... muzica sferelor pentru cei care au urechi destul de fine să o audă ...
Nu am nevoie decat de ceva ....concret, de ceva de unde pot sa plec, sa construiesc!
In acest moment, NIMIC din matematica....nu ma ajuta la START!
...
Iar trebuie sa inventez lucruri ce NU EXISTA?
[Este urmat de topicul „Lucruri fundamentale sub semnul întrebării”]
In acest moment, NIMIC din matematica....nu ma ajuta la START!
...
Iar trebuie sa inventez lucruri ce NU EXISTA?
[Este urmat de topicul „Lucruri fundamentale sub semnul întrebării”]
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mar 12 Iul 2011, 07:59, editata de 1 ori (Motiv : Este urmat de topicul...)
WoodyCAD- Foarte activ
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Forum pentru cercetare :: Cercetări în Fizică :: Propuneri de soluţionare :: Ipoteze în Fizică :: Teoria eterului
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum