Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 30 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 30 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Din "gandirea" lui Dan Preda
+4
totedati
Razvan
omuldinluna
cris
8 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Din "gandirea" lui Dan Preda
Rezumarea primului mesaj :
Numit ―CUSP trap, acest tandem primitiv este folosit la acceleratorul de particule de la CERN…fizicienii de aici neauzind, încă, de …principiile fundamentale ce guvernează întregul Univers!
Saracii fizicieni de unde sa afle ei de inventatorul nostru.
P.S. Defapt el a reusit sa faca o prapadenie a carui camp magnetic reuseste doar sa miste acul busolei.
Numit ―CUSP trap, acest tandem primitiv este folosit la acceleratorul de particule de la CERN…fizicienii de aici neauzind, încă, de …principiile fundamentale ce guvernează întregul Univers!
Saracii fizicieni de unde sa afle ei de inventatorul nostru.
P.S. Defapt el a reusit sa faca o prapadenie a carui camp magnetic reuseste doar sa miste acul busolei.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19994
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Re: Din "gandirea" lui Dan Preda
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 18:43, editata de 1 ori
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Numarul mesajelor : 6790
Data de inscriere : 22/03/2011
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 18:44, editata de 1 ori
- Numarul mesajelor : 6790
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 18:46, editata de 1 ori
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
ăla nu e fictiv! e, și atît!curiosul a scris:pana la fictivul Dumnezeu
în iordan botezîndu-te tu doamneeee
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 18:46, editata de 1 ori
...
Woodycad, Autoportret;WoodyCAD a scris:
...din ciclul....TOTI SUNTEM [cuvânt jignitor]....nimeni nu poate, printr-un salt de constiinta, sa inteleaga....TOTUL!
....
....aceeasi MENTALITATE PRIMITIVA...care spune...."TOTI SUNTEM [cuvânt jignitor]"....nu trebuie sa ai o gandire superioara...sa INTELEGI...!
....
...de aceea unii vor ramane vesnic....[cuvânt jignitor]...incapabili sa dezvolte o logica superioara...[cuvânt jignitor]...!
[fotografie jignitoare]
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
PROBLEMA GRAVA....ATRACTIA GRAVITATIONALA este de ambele sensuri.....asa cum 2 magneti POTCOAVA se atrag intotdeauna....NICIODATA NU SE RESPING! (NS-NS)
Ce-o fi in capul lui?
Ce-o fi in capul lui?
cris- Foarte activ
O fi bobina aia buclucasa?Ce-o fi in capul lui?
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
si TERRA a fost candva un...soare...!
Cind era mai mica precis.
Cind era mai mica precis.
cris- Foarte activ
Este corect!Când vorbim despre atracţia gravitaţională asta înseamnă că vorbim de fapt despre forţa de atracţie universală care acţionează în ambele sensuri şi între toate corpurile şi particulele din multivers.Ce este neclar în ce a spus Dan Preda zis şi WoodyCad?cris a scris:PROBLEMA GRAVA....ATRACTIA GRAVITATIONALA este de ambele sensuri.....asa cum 2 magneti POTCOAVA se atrag intotdeauna....NICIODATA NU SE RESPING! (NS-NS)
Ce-o fi in capul lui?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Campul gravitational, este doar un camp de atractie, deci actioneaza doar intr-un singur sens. Indiferent de multiversurile SF de care vorbesti, forta de atractie are doar un sens.Dacu a scris:Este corect!Când vorbim despre atracţia gravitaţională asta înseamnă că vorbim de fapt despre forţa de atracţie universală care acţionează în ambele sensuri şi între toate corpurile şi particulele din multivers.Ce este neclar în ce a spus Dan Preda zis şi WoodyCad?cris a scris:PROBLEMA GRAVA....ATRACTIA GRAVITATIONALA este de ambele sensuri.....asa cum 2 magneti POTCOAVA se atrag intotdeauna....NICIODATA NU SE RESPING! (NS-NS)
Ce-o fi in capul lui?
virgil- Moderator
Citeşte ce spune:
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=legea+atractiei+universale&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fro.wikipedia.org%2Fwiki%2FLegea_atrac%25C8%259Biei_universale&ei=eckAUe7jJbGk0AXOnoGIDQ&usg=AFQjCNFNhQ8uKT9EvMPprDor1zz6bzeRYg&bvm=bv.41248874,d.d2k .
Din acest link se vede clar că forţa de atracţie universală adică cea gravitaţională dintre două corpuri de mase acţionează în ambele sensuri pe aceiaşi direcţie astfel încât ceea ce este foarte corect.
Dacă ar fi cum spui tu atunci în multivers ar trebui să existe un singur corp imens de mare ceea ce nu este aşa şi se vede asta foarte clar cu ochiul liber uitându-te la stele.
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=legea+atractiei+universale&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fro.wikipedia.org%2Fwiki%2FLegea_atrac%25C8%259Biei_universale&ei=eckAUe7jJbGk0AXOnoGIDQ&usg=AFQjCNFNhQ8uKT9EvMPprDor1zz6bzeRYg&bvm=bv.41248874,d.d2k .
Din acest link se vede clar că forţa de atracţie universală adică cea gravitaţională dintre două corpuri de mase acţionează în ambele sensuri pe aceiaşi direcţie astfel încât ceea ce este foarte corect.
Dacă ar fi cum spui tu atunci în multivers ar trebui să existe un singur corp imens de mare ceea ce nu este aşa şi se vede asta foarte clar cu ochiul liber uitându-te la stele.
Dacu- Foarte activ
Ai interpretat eronat, forta de interactiune in ambele sensuri se refera la interactiunea de tip Coulombian unde poti avea forte de atractie, sau forte de respingere intre corpuri, atunci cand sarcinile sunt contrare, sau de acelasi fel.Dacu a scris:Citeşte ce spune:
virgil- Moderator
Nu este o singură forţă ce acţionează în ambele sensuri, ci e vorba de două forţe, scrise mai corect şi ce acţionează pe aceeaşi direcţie, fiecare forţă având alt sens.Dacu a scris:
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Eu nu cred că am greşit!
Eu m-am referit la valoarea forţei de atracţie universală care este aceiaşi acţionând în ambele sensuri şi deci nu m-am referit la forţe ca vectori care evident diferă doar prin sensuri şi punctele lor de aplicaţie.Eu nu am scris că tocmai pentru că cei doi vectori ai forţei nu au acelaşi punct de aplicaţie deşi au aceiaşi direcţie şi sensuri contrare şi evident .
Eu m-am referit la valoarea forţei de atracţie universală care este aceiaşi acţionând în ambele sensuri şi deci nu m-am referit la forţe ca vectori care evident diferă doar prin sensuri şi punctele lor de aplicaţie.Eu nu am scris că tocmai pentru că cei doi vectori ai forţei nu au acelaşi punct de aplicaţie deşi au aceiaşi direcţie şi sensuri contrare şi evident .
Dacu- Foarte activ
Să spunem altfel:
Forţa reprezintă forţa cu care corpul de masă este atras de corpul de masă , adică , unde
La fel, forţa , unde
Cum , rezultă
Forţa reprezintă forţa cu care corpul de masă este atras de corpul de masă , adică , unde
La fel, forţa , unde
Cum , rezultă
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Corect!Din relaţia rezultă faptul că practic ambele corpuri cad unul spre celălalt iar dacă se află la o anumită distanţă acele două corpuri rămân într-un echilibru dinamic de genul Terra-Luna , Soare-Terra şi etc..
Dacu- Foarte activ
...EXTREM DE INTERESANT....si neuronii se cupleaza asa....FOLOSESC EXACT ACELASI MECANISM DE CUPLARE
Conditia de cuplare periferica este ca EFT sa fie paralel-chirale(cod fundamental teorie unificata)
De ce nu ai spus domnule asa de la inceput? Acum inteleg dece gandirea ta este diferita.
Conditia de cuplare periferica este ca EFT sa fie paralel-chirale(cod fundamental teorie unificata)
De ce nu ai spus domnule asa de la inceput? Acum inteleg dece gandirea ta este diferita.
cris- Foarte activ
Dacu a scris:Corect!Din relaţia rezultă faptul că practic ambele corpuri cad unul spre celălalt iar dacă se află la o anumită distanţă acele două corpuri rămân într-un echilibru dinamic de genul Terra-Luna , Soare-Terra şi etc..
Doamne, am scris despre toate astea deja la mișcarea în câmp central. De ce nu mă întrebi dacă n-ai înțeles ceva? E adevărat că abia recent am început să tratez problema explicit pentru câmpul gravitațional, dar considerente mai generale le-am prezentat încă de la clasificarea orbitelor. Forța gravitațională cunoscută în Natură este mereu atractivă. Nu s-a observat din câte știu existența unei forțe repulsive de natură gravitațională și nici nu cunosc să existe vreo intuiție teoretică (de genul celora care-mi plac mie, adică venind din surse credibile, de la oameni de știință activi) a acestui fenomen. Echilibrul este dat de conservarea momentului cinetic, care la rândul său este o consecință a centralității câmpului, a faptului că forța gravitațională a unei surse este la fel de intensă în toate direcțiile.
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30680
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Sau; m1/m2=g1/g2; adica raportul acceleratiilor gravitationale este direct proportional cu raportul maselor implicate.
virgil- Moderator
...in "gaura neagra" nu sunt forte de natura gravitatationala...!
cris- Foarte activ
virgil- Moderator
Ce fel de forţe sunt intr-o gaură neagră?cris a scris:...in "gaura neagra" nu sunt forte de natura gravitatationala...!
Dacu- Foarte activ
Evident, sunt toate tipurile de forte, inclusiv gravitationale. Insa afirmatia este a lui Woodycad, iar Cris se amuza de acest lucru.fel de forţe sunt intr-o gaură neagră?
virgil- Moderator
gaurile de vierme...sunt peste tot in ...UNIVERS...
Nea Dane cu atitea lucruri putrede e si normal!
Nea Dane cu atitea lucruri putrede e si normal!
cris- Foarte activ
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Traiectoria, drumul si gandirea proiectiva
» Dan Preda la Antena 2
» Dan Preda si cozonacul elicoidal
» Dan Preda la Antena 2