Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de CAdi Astazi la 04:04
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Astazi la 03:54
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Ieri la 22:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 22:15
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 15:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Lun 25 Noi 2024, 18:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la eugen în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12469) | ||||
CAdi (12409) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
CAdi | ||||
No_name | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 22 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 22 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Cicluri termodinamice,analiza teoretica.
+3
omuldinluna
Razvan
george
7 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Cicluri termodinamice,analiza teoretica.
Un membru al acestui forum a subliniat ca necesara o analiza teoretica a ciclurilor termodinamice.Incercind sa ma comformez acestei idei,vin cu o traducere ce pune in lumina o comparatie a ciclurilor termodinamice standard pe baza de aer.
CICLURILE TERMODINAMICE CU AER
Analiza teoretică
Analiza corectă a diferitelor procese care au loc într-un motor cu ardere internă este o problemă foarte complexă. În cazul în care aceste procese sunt analizate experimental, analiza este foarte realista,fara nici o îndoială. Aceasta este, de asemenea, destul de exacta în cazul în care testele sunt efectuate corect şi sistematic,dar sunt consumatoare de timp. În cazul în care o analiză detaliată trebuie să fie efectuată implică modificări ale parametrilor de funcţionare, costul unei astfel de analize ar fi destul de mare, chiar prohibitivă. O soluţie ar fi gasirea unei modalitati mai rapide şi mai puţin costisitoare de a studia caracteristicile de performanţă ale motorului. O analiză teoretică este răspunsul evident.
O analiză teoretică, aşa cum sugerează şi numele, presupune analiza performanţelor motorului, fara a construi si testa fizic un motor. Aceasta implică simularea functionarii unui motor cu ajutorul termodinamicii, astfel încât să formuleze expresii matematice care pot fi rezolvate apoi, în scopul de a obţine informaţii relevante.Rezultatul obtinut va depinde de complexitatea expresii matematice, care, la rândul său, va depinde de ipotezele care au fost introduse, în scopul de a analiza procesele din motor.Mai multe ipotezele,implica expresii matematice mai simple şi mai uşor de calculelat, dar vom avea o mai mică exactitate a rezultatelor finale.
Cea mai simplă analiză teoretică implică utilizarea ciclurilor standard de aer, care are cel mai mare număr de simplificare a ipotezelor.
(Aceasta a fost o incercare de prezentare a traducerii,intrucat relatiile matematice nu-mi apar ,cer ajutor)
CICLURILE TERMODINAMICE CU AER
Analiza teoretică
Analiza corectă a diferitelor procese care au loc într-un motor cu ardere internă este o problemă foarte complexă. În cazul în care aceste procese sunt analizate experimental, analiza este foarte realista,fara nici o îndoială. Aceasta este, de asemenea, destul de exacta în cazul în care testele sunt efectuate corect şi sistematic,dar sunt consumatoare de timp. În cazul în care o analiză detaliată trebuie să fie efectuată implică modificări ale parametrilor de funcţionare, costul unei astfel de analize ar fi destul de mare, chiar prohibitivă. O soluţie ar fi gasirea unei modalitati mai rapide şi mai puţin costisitoare de a studia caracteristicile de performanţă ale motorului. O analiză teoretică este răspunsul evident.
O analiză teoretică, aşa cum sugerează şi numele, presupune analiza performanţelor motorului, fara a construi si testa fizic un motor. Aceasta implică simularea functionarii unui motor cu ajutorul termodinamicii, astfel încât să formuleze expresii matematice care pot fi rezolvate apoi, în scopul de a obţine informaţii relevante.Rezultatul obtinut va depinde de complexitatea expresii matematice, care, la rândul său, va depinde de ipotezele care au fost introduse, în scopul de a analiza procesele din motor.Mai multe ipotezele,implica expresii matematice mai simple şi mai uşor de calculelat, dar vom avea o mai mică exactitate a rezultatelor finale.
Cea mai simplă analiză teoretică implică utilizarea ciclurilor standard de aer, care are cel mai mare număr de simplificare a ipotezelor.
(Aceasta a fost o incercare de prezentare a traducerii,intrucat relatiile matematice nu-mi apar ,cer ajutor)
george- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1181
Puncte : 21174
Data de inscriere : 07/04/2009
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Cicluri termodinamice,analiza teoretica.
Puncte : 33851
Data de inscriere : 18/03/2011
Doresc o modalitate mai simpla.Pot trimite traducerea intr-un atasament(e inca nerevizuita total) si s-o putem vizualiza printr-o fereastra.
george- Foarte activ
Pe google,la adresa
[DOC] AIR STANDARD CYCLES
web.iitd.ac.in/.../AIR%20STANDARD%20C...
e textul ce doresc sa-l prezint in traducere.
Veti observa ca pe langa expresii matematice sunt si diagrame,imposibil de redat in LaTex.
[DOC] AIR STANDARD CYCLES
web.iitd.ac.in/.../AIR%20STANDARD%20C...
e textul ce doresc sa-l prezint in traducere.
Veti observa ca pe langa expresii matematice sunt si diagrame,imposibil de redat in LaTex.
george- Foarte activ
Puncte : 33851
Data de inscriere : 18/03/2011
Da Razvan,acesta e documentul si multumesc pentru postare.Intreaga lucrare e interesanta dar eu atrag atentia asupra ciclului Lenoir.
Ciclul Lenoir
Ciclul Lenoir este de interes, deoarece arderea (sau plus de căldură), are loc fără compresie . Figurile 3 şi 4 indică diagramele P-V şi T-s .
Fig. 3 Fig. 4
În conformitate cu ciclul, pistonul este în centrul mort de sus la punctul 1, atunci când combustibilul se aprinde (sau se adaugă căldură).Procesul este la volum constant, astfel încât presiunea creşte până la punctul 2. De la 2 la 3, expansiunea are loc şi de la 3 la 1 căldura este respinsa la presiune constantă.
Energia termică primita, Qs = Cv (T2 - T1) (12)
Căldură respinsa, Qr = Cp (T3 - T1) (13)
Deoarece W = Qs - Qr (14)
W = CV (T2 - T1) - CP (T2 - T1) (15)
Astfel, (16)
(17)
deoarece şi
Aici, din nou V3/V1= re ,raportul de expansiune volumetrică.
Ecuaţia18 indică faptul că eficienţa termică a ciclului Lenoir depinde în primul rând de raportul de expansiune(re) şi coeficientul adiabatic (y).
Motorul cu flux intermitent, care a echipat racheta germana V-1 în 1942, în timpul celui de- al doilea război mondial a operat pe un ciclu Lenoir modificat. Cateva sute de motoare avand la baza ciclul Lenoir au fost construite în secolul al 19-lea până la începutul secolului 20.
Mai sus e traducerea din document,mai putin diagramele si ecuatiile.
Marele avantaj al acestui ciclu e faptul ca nu foloseste compresia.In rest,numai dezavantaje.
Ciclul Lenoir
Ciclul Lenoir este de interes, deoarece arderea (sau plus de căldură), are loc fără compresie . Figurile 3 şi 4 indică diagramele P-V şi T-s .
Fig. 3 Fig. 4
În conformitate cu ciclul, pistonul este în centrul mort de sus la punctul 1, atunci când combustibilul se aprinde (sau se adaugă căldură).Procesul este la volum constant, astfel încât presiunea creşte până la punctul 2. De la 2 la 3, expansiunea are loc şi de la 3 la 1 căldura este respinsa la presiune constantă.
Energia termică primita, Qs = Cv (T2 - T1) (12)
Căldură respinsa, Qr = Cp (T3 - T1) (13)
Deoarece W = Qs - Qr (14)
W = CV (T2 - T1) - CP (T2 - T1) (15)
Astfel, (16)
(17)
deoarece şi
Aici, din nou V3/V1= re ,raportul de expansiune volumetrică.
Ecuaţia18 indică faptul că eficienţa termică a ciclului Lenoir depinde în primul rând de raportul de expansiune(re) şi coeficientul adiabatic (y).
Motorul cu flux intermitent, care a echipat racheta germana V-1 în 1942, în timpul celui de- al doilea război mondial a operat pe un ciclu Lenoir modificat. Cateva sute de motoare avand la baza ciclul Lenoir au fost construite în secolul al 19-lea până la începutul secolului 20.
Mai sus e traducerea din document,mai putin diagramele si ecuatiile.
Marele avantaj al acestui ciclu e faptul ca nu foloseste compresia.In rest,numai dezavantaje.
george- Foarte activ
CAdi spune..
,,Ne-ai spus de cateva ori treaba aceasta ! Care este dupa opinia ta ciclul cu cel mai mare randament
si cum dovedesti acest lucru ?,,
Mai sus ai postat prezentarea ciclului Lenoir.Acest ciclu e capabil pentru diferente mici de temperatura sa realizeze randament mai mare decat ciclul Carnot.Eu am luat ca exemplu Temperaturile de 400 si 300K.Pentru acestea Carnot realizeaza 25% randament pe cand Lenoir depaseste 30%.Nu dau o valoare fixa deoarece aici randamentul depinde de natura gazului.Un alt mare avantaj al acestui ciclu e ca permite regenerarea caldurii reziduale.
A fost inventat inaintea ciclului Carnot ci daca Nu ar fi existat Carnot,astazi termodinamica ar fi aratat altfel.
,,Ne-ai spus de cateva ori treaba aceasta ! Care este dupa opinia ta ciclul cu cel mai mare randament
si cum dovedesti acest lucru ?,,
Mai sus ai postat prezentarea ciclului Lenoir.Acest ciclu e capabil pentru diferente mici de temperatura sa realizeze randament mai mare decat ciclul Carnot.Eu am luat ca exemplu Temperaturile de 400 si 300K.Pentru acestea Carnot realizeaza 25% randament pe cand Lenoir depaseste 30%.Nu dau o valoare fixa deoarece aici randamentul depinde de natura gazului.Un alt mare avantaj al acestui ciclu e ca permite regenerarea caldurii reziduale.
A fost inventat inaintea ciclului Carnot ci daca Nu ar fi existat Carnot,astazi termodinamica ar fi aratat altfel.
george- Foarte activ
Scriu acest mesaj cam în grabă. Poți să indici socoteala concretă din care reiese că ciclul Lenoir dă un randament mai mare? Te întreb că n-o să am timp azi să mă uit singur, dar din ce citesc reiese că are un randament mai mic decât un ciclu Otto sau Diesel, deci nu are cum să fie mai eficient ca un ciclu Carnot.
Socoteala să fie pe un gaz ideal, ca să discutăm pe o ecuație de stare simplă.
Socoteala să fie pe un gaz ideal, ca să discutăm pe o ecuație de stare simplă.
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30695
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Ciclul Lenoir evoluiaza pe diagrama PV cu o transformare izocora 12,o transformare adiabatica 23 si una izobara 31.
Pentru Lenoir randamentul n=L/Q unde L este lucrul mecanic obtinut pe adiabata 23 si Q este caldura primita pe izocora 12.
Dar L23=U2-U3 si Q12=U2-U1. U este energia interna.
U=m cv T si prin simplificare obtinem n=T2-T3/T2-T1.
Am ales T1=300K si T2=400K.Ne trebuie T3.Avem relatia P2/P1=T2/T1 pentru transformarea izocora si P2/P3=(T2/T3)^x/x-1
unde x=coeficient adiabatic.
-pentru monoatomic xm=1,3;=>T3m=374,5K
-pentru biatomic xb=1,4;=>T3b =368,7K
-poliatomic xp=1,6.=>T3p =358,2K.
Acum,nm=25,5%;nb=31,3% si np=41,8%.
Observam ca cel mai mare randament e obtinut pe gaze poliatomice.
Pentru gaze reale,la 0C si presiune atmosferica,gazul ce are coeficientul adiabatic cel mai mare este heliul x=1,66 urmat de argon
x=1,654.
Pentru Lenoir randamentul n=L/Q unde L este lucrul mecanic obtinut pe adiabata 23 si Q este caldura primita pe izocora 12.
Dar L23=U2-U3 si Q12=U2-U1. U este energia interna.
U=m cv T si prin simplificare obtinem n=T2-T3/T2-T1.
Am ales T1=300K si T2=400K.Ne trebuie T3.Avem relatia P2/P1=T2/T1 pentru transformarea izocora si P2/P3=(T2/T3)^x/x-1
unde x=coeficient adiabatic.
-pentru monoatomic xm=1,3;=>T3m=374,5K
-pentru biatomic xb=1,4;=>T3b =368,7K
-poliatomic xp=1,6.=>T3p =358,2K.
Acum,nm=25,5%;nb=31,3% si np=41,8%.
Observam ca cel mai mare randament e obtinut pe gaze poliatomice.
Pentru gaze reale,la 0C si presiune atmosferica,gazul ce are coeficientul adiabatic cel mai mare este heliul x=1,66 urmat de argon
x=1,654.
george- Foarte activ
Fac o rectificare:gazul monoatomic are indicele adiabatei 1,6 si cel poliatomic 1,3.Acestea sunt valori aproximative,apropiate de valorile reale.
george- Foarte activ
Pentru a afla mai usor temperatura T3 obtinuta in urma destinderii adiabatice,inlocuiesc relatia P2/P3=(T2/T3)^x/x-1 cu relatia
T2/T3=(P2/P3)^x-1/x unde x e exponentul adiabatic.Ambele ecuatii sunt valabile Pt. ciclul Lenoir.Fac experiment teoretic pe gaz monoatomic(x=1,66) si poliatomic(x=1,3) pentru intervale diferite de temperatura.Compar rezultatul cu ciclul Carnot.
Lenoir n=T2-T3/T2-T1
Carnot n=T2-T1/T2
T2=350K T1=300K P2/P1=T2/T1=1,1666
monoatomic T3=329,2K nL=41,6%
poliatomic T3=337,7K nL=24,6%
Carnot nC=14,28%
T2=600K T1=300K T2/T1=2
mT3=455,47K nL=48,17%
pT3=511,3K nL=29,5%
Carnot nC=50%
Aparent,pentru exemplul doi,Carnot pare superior Lenoir dar numai ca randament.Daca calculam lucrul mecanic obtinut Lenoir are intaietate.In plus,un motor Lenoir e mult mai compact,respectiv raportul Putere/Kg e mult mai mare.
T2/T3=(P2/P3)^x-1/x unde x e exponentul adiabatic.Ambele ecuatii sunt valabile Pt. ciclul Lenoir.Fac experiment teoretic pe gaz monoatomic(x=1,66) si poliatomic(x=1,3) pentru intervale diferite de temperatura.Compar rezultatul cu ciclul Carnot.
Lenoir n=T2-T3/T2-T1
Carnot n=T2-T1/T2
T2=350K T1=300K P2/P1=T2/T1=1,1666
monoatomic T3=329,2K nL=41,6%
poliatomic T3=337,7K nL=24,6%
Carnot nC=14,28%
T2=600K T1=300K T2/T1=2
mT3=455,47K nL=48,17%
pT3=511,3K nL=29,5%
Carnot nC=50%
Aparent,pentru exemplul doi,Carnot pare superior Lenoir dar numai ca randament.Daca calculam lucrul mecanic obtinut Lenoir are intaietate.In plus,un motor Lenoir e mult mai compact,respectiv raportul Putere/Kg e mult mai mare.
george- Foarte activ
george- Foarte activ
george- Foarte activ
Mi-ar fi placut ca cineva sa ma contrazica...,are cu ce.
george- Foarte activ
Din prezentarile facute mai sus reese ca randamentul ciclului Lenoir nu e cel scontat de mine.Diferenta rezulta din faptul ca eu am contat pe faptul ca lucrul mecanic obtinut in destinderea adiabata 23 ramane intact.In contradictie se spune ca o parte din lucrul 23 este utilizat in izoterma 31.Care-i adevarul?
Eu argumentez cu urmatorul experiment teoretic;intr-un cilindru cu piston avem aer la temperatura T1=400K si presiune atmosferica.
Pistonul e lasat liber si temperatura se reduce treptat de la T1=400K la T2=300K (temperatura mediului).Pistonul se va deplasa de la V1 la V2.Pentru acesta deplasare,chiar daca e nevoie de lucru mecanic,acesta nu provine den exterior ci este produs in aceasta transformare.Prin urmare eu cred ca am dreptate si ca sa dau dreptate si celor doua prezentari,eu am luat in calcul un ciclu inchis pe cand ceilalti cred ca se refera la un ciclu deschis.
Eu argumentez cu urmatorul experiment teoretic;intr-un cilindru cu piston avem aer la temperatura T1=400K si presiune atmosferica.
Pistonul e lasat liber si temperatura se reduce treptat de la T1=400K la T2=300K (temperatura mediului).Pistonul se va deplasa de la V1 la V2.Pentru acesta deplasare,chiar daca e nevoie de lucru mecanic,acesta nu provine den exterior ci este produs in aceasta transformare.Prin urmare eu cred ca am dreptate si ca sa dau dreptate si celor doua prezentari,eu am luat in calcul un ciclu inchis pe cand ceilalti cred ca se refera la un ciclu deschis.
george- Foarte activ
Meteor spune:"@george, tu ai spus ca ai fi facut calcule, si ti-ar fi dat un randament supraCarnot. Ar fi bine sa verifici inca o data, si daca nu ai fi cazut si tu (la fel cum multi altii) in posibilul esec al meu.
La fel cred ca ar fi bine sa reverifici ceea ce ai afirmat ultimul timp pina in prezent.
Astept (in special ) parerea ta."
Valori ale randamentului superioare ciclului Carnot am obtinut cu ciclul Lenoir pentru diferente de temperatura (cald-rece) mici.
La ciclul Carnot,randamentul variaza cu diferenta de temperatura pe cand la ciclul Lenoir,randamentul e aproximativ constant penteu diferente mari sau mici de temperatura.La ciclul Carnot,randamentul nu depinde de natura gazului(mono,bi sau poliatomic) pe cand Lenoir depinde de natura gazului.
Cele doua linKuri indicate mai sus,prezinta ciclul Lenoir si infirma cele afirmate de mine.Atrag atentia ca in prezentari e vorba de un ciclu termodinamic deschis pe cand eu am efectuat calcule pe un ciclu termodinamic inchis.
Daca in primul link randamentul e prezentat ca n=2W3+(-3W1)/1Q2,
pentru ciclul inchis 3W1 dispare din calcul si avem n=2W3/1Q2.
Diferenta sta in faptul ca la ciclul deschis revenirea din pozitia 3 in pozitia 1 se face cu consum de lucru mecanic preluat din 2W3 pe cand la ciclul inchis,transformarea 13 se realizeaza prin cedare de caldura (fara a aduce atingere lucrului mecanic 1W3).
La fel cred ca ar fi bine sa reverifici ceea ce ai afirmat ultimul timp pina in prezent.
Astept (in special ) parerea ta."
Valori ale randamentului superioare ciclului Carnot am obtinut cu ciclul Lenoir pentru diferente de temperatura (cald-rece) mici.
La ciclul Carnot,randamentul variaza cu diferenta de temperatura pe cand la ciclul Lenoir,randamentul e aproximativ constant penteu diferente mari sau mici de temperatura.La ciclul Carnot,randamentul nu depinde de natura gazului(mono,bi sau poliatomic) pe cand Lenoir depinde de natura gazului.
Cele doua linKuri indicate mai sus,prezinta ciclul Lenoir si infirma cele afirmate de mine.Atrag atentia ca in prezentari e vorba de un ciclu termodinamic deschis pe cand eu am efectuat calcule pe un ciclu termodinamic inchis.
Daca in primul link randamentul e prezentat ca n=2W3+(-3W1)/1Q2,
pentru ciclul inchis 3W1 dispare din calcul si avem n=2W3/1Q2.
Diferenta sta in faptul ca la ciclul deschis revenirea din pozitia 3 in pozitia 1 se face cu consum de lucru mecanic preluat din 2W3 pe cand la ciclul inchis,transformarea 13 se realizeaza prin cedare de caldura (fara a aduce atingere lucrului mecanic 1W3).
george- Foarte activ
Nu m-am virit in calcule, una repet si vreau sa stiu:
tu experimental ai verificat?!
Sfatul meu, nu ca sa iti fie de rau ci contrar, este acela ca sa faci chit mai multe experimente, eperimentul pune capat la orice.
Daca ai avea randament mai mare ca la Carnot se spune ca ai avea randament supra unitar ?!
Da?!
Dar aceasta concluzie iese din ciclu Carnot, noi insa contrazichindu-l, nu mai are sens sa luam in seama concluzia ( ea fiind falsa doar), corect ?!
Sau poate vrei sa spui ca ciclul Carnot nu a fost bine definit ?!
Pina in sfirsit daca ai scoate mai multa energie dechit viri, apare intrebarea de unde ea apare, sa fie din cauza ca avem un potential de temperatura mai mare fata de 0 k ?!
tu experimental ai verificat?!
Sfatul meu, nu ca sa iti fie de rau ci contrar, este acela ca sa faci chit mai multe experimente, eperimentul pune capat la orice.
Daca ai avea randament mai mare ca la Carnot se spune ca ai avea randament supra unitar ?!
Da?!
Dar aceasta concluzie iese din ciclu Carnot, noi insa contrazichindu-l, nu mai are sens sa luam in seama concluzia ( ea fiind falsa doar), corect ?!
Sau poate vrei sa spui ca ciclul Carnot nu a fost bine definit ?!
Pina in sfirsit daca ai scoate mai multa energie dechit viri, apare intrebarea de unde ea apare, sa fie din cauza ca avem un potential de temperatura mai mare fata de 0 k ?!
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25858
Data de inscriere : 19/06/2011
,,tu experimental ai verificat?"
Ciclul Carnot e un ciclu teoretic,destinat studiului,imposibil de realizat practic.O comparatie intre acesta si oricare alt ciclu termodinamic nu poate fi decat teoretica.
Am spus ca ciclul Lenoir e superior ciclului Carnot doar pentru diferente mici de temperatura intre sursa calda si rece.
Ciclul Carnot e un ciclu teoretic,destinat studiului,imposibil de realizat practic.O comparatie intre acesta si oricare alt ciclu termodinamic nu poate fi decat teoretica.
Am spus ca ciclul Lenoir e superior ciclului Carnot doar pentru diferente mici de temperatura intre sursa calda si rece.
george- Foarte activ
1. Eu vorbeam de aceea ca ceea ce tu ai obtinut, asa cum am inteles o modificare a ciclului Lenoir sa pui in practica, adica experimental, o repet deja a 3-a oara.
Aceasta ca sa nu o patesti ca mine, daaar, mai bine fa cum vrei, ca e imposibil de dus cu tine un dialog stiintific.
2. Eu se pare ca am dat-o in bara cu conceptul presiunii, se pare ca e gresit. Greseala statea din start si e foarte simpla.
Si se pare ca cu greseala mea si-au prins urechile multe persoane.
Tu , cum am inteles, ai spus ca ai fi facut calculul randamentului la conceptul presiunii (acelui ciclu), si ti-ar fi dat un randament mai mare ca la Carnot.
Daca conceptul presiuniii e gresit, inseamna ca si tu ai gresit acele calcule ?!
Te intreb deja a 3-a oara, ce parere ai fata de contraargumentele cele aparute la mine, din chite inteleg eviti sa raspunzi.
Nu mai continui alte puncte, ca din chite presupun mare rezultat din discutie nu se va ivi.
Aceasta ca sa nu o patesti ca mine, daaar, mai bine fa cum vrei, ca e imposibil de dus cu tine un dialog stiintific.
2. Eu se pare ca am dat-o in bara cu conceptul presiunii, se pare ca e gresit. Greseala statea din start si e foarte simpla.
Si se pare ca cu greseala mea si-au prins urechile multe persoane.
Tu , cum am inteles, ai spus ca ai fi facut calculul randamentului la conceptul presiunii (acelui ciclu), si ti-ar fi dat un randament mai mare ca la Carnot.
Daca conceptul presiuniii e gresit, inseamna ca si tu ai gresit acele calcule ?!
Te intreb deja a 3-a oara, ce parere ai fata de contraargumentele cele aparute la mine, din chite inteleg eviti sa raspunzi.
Nu mai continui alte puncte, ca din chite presupun mare rezultat din discutie nu se va ivi.
meteor- Foarte activ
"Daca conceptul presiuniii e gresit, inseamna ca si tu ai gresit acele calcule ?!"
Nu e acelasi lucru cand doi oameni fac acelasi lucru!
george- Foarte activ
Aceasta cum de inteles ?! Batem in filozofii ?!george a scris:"Daca conceptul presiuniii e gresit, inseamna ca si tu ai gresit acele calcule ?!"
meteor- Foarte activ
E doar o constatare;daca tu gresesti nu-i musai sa greseasca toata lumea.
george- Foarte activ
Deplasarea pistonului este un lucru mecanic produs de exterior, unde sistemul tău cedează căldura.george a scris:
Traian Ioan- Dinamic
- Mulţumit de forum : Prenume : Traian
Numarul mesajelor : 129
Puncte : 12556
Data de inscriere : 20/11/2013
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:
1. -
2. - Găsirea Omului mai puţin prost decât mine care să mă judece pentru a-mi corecta greşelile.
Corect !Traian Ioan a scris:Deplasarea pistonului este un lucru mecanic produs de exterior, unde sistemul tău cedează căldura.george a scris:
Un sistem termodinamic inchis este un sistem in care se face schimb de energie cu exteriorul (in acest caz de caldura)
dar nu si de masa .
Cum gazul din cilindru se raceste treptat datorita schimbului de caldura cu mediu exterior , presiunea lui scade
si daca frecarile pistonului sunt neglijate, acesta revine treptat in pozitia initiala in cazul unui ciclu reversibil...
Deci lucrul mecaniv produs L=-pV se datoreaza schimburilor de energie cu exteriorul.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12409
Puncte : 59101
Data de inscriere : 16/02/2011
Citat din Traian Ioan: ""Deplasarea pistonului este un lucru mecanic produs de exterior, unde sistemul tău cedează căldura. ""
Cine stie cu cat timp inainte a fost facuta acea energie de catre "exterior" si unde anume.
Cert este ca la explozie energia se declanseaza acolo in interior si este deabea apoi redata exteriorului sub diferite forme.
In cazul turbinelor, intradevar vine calda din exterior.
Dar v-am mai spus demult, exista si motoare termice care isi fac singure energia pe moment, nu au nevoie de absolut nici un combustibil din exterior. Merg cu "energia intunecata a etherului". Asta trebuie sa ganditi-cercetati, ca sigur altii au reusit, avand "mintea luminata".
Cine stie cu cat timp inainte a fost facuta acea energie de catre "exterior" si unde anume.
Cert este ca la explozie energia se declanseaza acolo in interior si este deabea apoi redata exteriorului sub diferite forme.
Dar v-am mai spus demult, exista si motoare termice care isi fac singure energia pe moment, nu au nevoie de absolut nici un combustibil din exterior. Merg cu "energia intunecata a etherului". Asta trebuie sa ganditi-cercetati, ca sigur altii au reusit, avand "mintea luminata".
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36115
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
O rezolvare a problemei impartiala,cred:
http://matefiz.org/showthread.php/1722-Admitere-UPB-2010-Fizica-problema-11-termodinamica
http://matefiz.org/showthread.php/1722-Admitere-UPB-2010-Fizica-problema-11-termodinamica
george- Foarte activ
Ce legatura are problema cu exemplul tau ? Ai o transformare adiabata in problema !george a scris:
CAdi- Foarte activ
CAdi,ai citit problema?
11. 0 cantitate de gaz ideal parcurge un ciclu format dintr-o transformare izocora in care presiunea creste de 8 ori, 0 destindere adiabatica si 0 comprimare izobara. Exponentul adiabatic este r = 1,5. Randamentul
ciclului este:
11. 0 cantitate de gaz ideal parcurge un ciclu format dintr-o transformare izocora in care presiunea creste de 8 ori, 0 destindere adiabatica si 0 comprimare izobara. Exponentul adiabatic este r = 1,5. Randamentul
ciclului este:
george- Foarte activ
Transformare adiabata inseamna fara schimb de caldura cu
exteriorul ori tu spui ca gazul ajunge la temperatura mediului 300K!
Asta-i legatura.
exteriorul ori tu spui ca gazul ajunge la temperatura mediului 300K!
Asta-i legatura.
CAdi- Foarte activ
M-am lămurit.gafiteanu a scris:Citat din Traian Ioan: ""Deplasarea pistonului este un lucru mecanic produs de exterior, unde sistemul tău cedează căldura. ""
Sunteţi un forum de cercetare foarte serios.
Traian Ioan- Dinamic
- Mulţumit de forum : Prenume : Traian
Numarul mesajelor : 129
Puncte : 12556
Data de inscriere : 20/11/2013
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:
1. -
2. - Găsirea Omului mai puţin prost decât mine care să mă judece pentru a-mi corecta greşelile.
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum