Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Astazi la 18:21

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )

» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )

Top postatori
virgil (12458)
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Vote_lcapO ecuaţie uşor de rezolvat..... Voting_barO ecuaţie uşor de rezolvat..... Vote_rcap 
CAdi (12397)
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Vote_lcapO ecuaţie uşor de rezolvat..... Voting_barO ecuaţie uşor de rezolvat..... Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
Dacu2
virgil
CAdi
Meteorr
ilasus
eugen
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 32 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 32 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

O ecuaţie uşor de rezolvat.....

3 participanți

In jos

O ecuaţie uşor de rezolvat..... Empty O ecuaţie uşor de rezolvat.....

Mesaj Scris de Dacu Mier 16 Oct 2013, 19:45

Să se rezolve ecuaţia O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex unde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex. study study study 

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Left_bar_bleue10 / 1010 / 10O ecuaţie uşor de rezolvat..... Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

O ecuaţie uşor de rezolvat..... Empty Re: O ecuaţie uşor de rezolvat.....

Mesaj Scris de curiosul Joi 17 Oct 2013, 08:44

Ia zi maestre, cum o rezolvi în întregi pozitivi mai întâi.
Care sunt soluțiile ?
Dacă e o demonstrație frumoasă, îți dau eu un premiu.
Dar trebuie să demonstrezi că dacă toate soluțiile sunt mai mari ca 1, ecuația are sau nu soluții x, y, z prime între ele.
Cred că ai încercat tu ceva, dar cred că ai și vreo greșeală pe acolo.

curiosul
Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit

Mulţumit de forum :
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Left_bar_bleue10 / 1010 / 10O ecuaţie uşor de rezolvat..... Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Joi 17 Oct 2013, 09:38

Dacu a scris:Să se rezolve ecuaţia O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexunde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex. study study study 
Ai dreptate, e ușor de rezolvat

Dar trebuie să demonstrezi că dacă x, y, z sunt toate mai mari ca 1, ecuația are soluții doar dacă x, y, z au toate un factor comun.
Sau nu.
Mă îndoiesc că poți să demonstrezi ușor asta.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Joi 17 Oct 2013, 11:32

Dacu a scris:Să se rezolve ecuaţia O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexunde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex. study study study 
Hai Dacule nu ma lasa in intuneric !  Smile  Smile
Ma predau ! Nu o stiu rezolva !
Prezinta demonstratia sa nu mai pierdem vremea.

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Joi 17 Oct 2013, 11:38

Iar ecuația are și soluții prime între ele, pentru că se ajunge la triplete pitagoreice, toate pare, unde x+y și x-y sunt pare.
Una dintre soluții este

Dacu are dreptate, se rezolvă simplu.
Ideea este a unui utilizator de pe forumul  din lincul pe care l-am dat în celălalt subiect.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Joi 17 Oct 2013, 12:28

curiosul a scris:

Iar ecuația are și soluții prime între ele, pentru că se ajunge la triplete pitagoreice, toate pare, unde x+y și x-y sunt pare.
Una dintre soluții este

Dacu are dreptate, se rezolvă simplu.
Ideea este a unui utilizator de pe forumul  din lincul pe care l-am dat în celălalt subiect.
Da.M-am uitat si eu intre timp.
Cu cei de acolo ar trebui tu sa iei legatura.Aveti pasiuni comune.
Cum stai cu engleza?

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Joi 17 Oct 2013, 14:06

Mezei Geza a scris:Da.M-am uitat si eu intre timp.
Cu cei de acolo ar trebui tu sa iei legatura.Aveti pasiuni comune.
Cum stai cu engleza?
Nici prea prea, nici foarte foarte.
Mai sunt cuvinte pe care nu le știu, dar de multe ori le deduc sensul din contextul frazei.
Am fost odată la niște cursuri în Finlanda care s-au ținut în engleză și pentru care ulterior am tradus câteva manuale de utilizare a unor aparate de radiologie maxilo-facială din engleză în română.
M-aș descurca.
Dar cred că sunt cam mic pentru ei și cred că e suficient că vă enervez și vă stresez pe voi.
Cel puțin, voi v-ați obișnuit cu mine.

În cazul acestei ecuații, verific acum dacă nu cumva are soluții primitive doar dacă , caz în care și , iar ecuația ar fi una de forma și cum ar putea fi folosită pentru cazul n=4 al teoremei lui Fermat.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Joi 17 Oct 2013, 15:10

Dacu a scris:Să se rezolve ecuaţia O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexunde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex
Rezolvarea evidentă este următoarea.
În primul rând, x și y nu pot avea paritate diferită, pentru că este un număr par, iar dacă x și y au paritate diferită, atunci suma pătratelor lor va fi un număr impar, în timp ce este un număr par.
Deci x și y au aceeași paritate.

În continuare, ajungem la
curiosul a scris:

unde

Pentru că x și y au aceeași paritate, soluțiile de mai sus sunt triplete pitagoreice întregi, toate prime între ele dacă x și y sunt prime între ele.
Dar observăm că

de unde rezultă că ecuația inițială trebuie să fie una de forma

cu , ,

Acestea sunt soluțiile.
Alegând u, v prime între ele, obținem toate soluțiile primitive ale ecuației.
Celelalte derivă din acestea.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Dum 20 Oct 2013, 18:21

Fără supărare ,dar raţionamentul tău este incomplet........
Care sunt formulele de găsire a numerelor O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex?Ce rezultă dacă O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex care sunt numere prime între ele? Rolling Eyes 
Raţionamentul meu privind rezolvarea ecuaţiei propuse de mine:
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex de unde rezultă O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi deci
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex unde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex sunt numere impare prime între ele şi în concluzie obţinem O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex.

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Lun 21 Oct 2013, 17:05

E bun și raționamentul tău Dacu.
Mi se pare o idee mică ceva mai complicat.

Într-adevăr, trebuia menționat în mesajul meu anterior că prin modul acela de determinare a soluțiilor primitive, u și v trebuie să fie ambele impare, prime între ele.
Din dezvoltarea respectivă, rezultă evident, atât din modul în care ai dezvoltat tu, cât și din modul în care am dezvoltat eu, că pătratul lui z trebuie să fie obligatoriu suma a două pătrate perfecte.

Și prin metoda mea, cu u, v impare prime între ele, se găsesc toate soluțiile primitive.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Lun 21 Oct 2013, 17:11

Dar se pare că am menționat, incomplet însă, ai dreptate.

curiosul a scris:
Dacu a scris:Să se rezolve ecuaţia O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexunde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex
Rezolvarea evidentă este următoarea.
În primul rând, x și y nu pot avea paritate diferită, pentru că este un număr par, iar dacă x și y au paritate diferită, atunci suma pătratelor lor va fi un număr impar, în timp ce este un număr par.
Deci x și y au aceeași paritate.
Dacă au aceeași paritate și alegem două pare, sau chiar și două impare cu divizor comun, evident, se vor găsi soluțiile care au un divizor comun.
Așadar, iei doar două impare prime între ele.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Lun 21 Oct 2013, 17:33

Acum, dacă înlocuim pătratul lui z cu un număr întreg, am putea spune că dacă dublul unui număr este sumă de două pătrate perfecte, atunci și numărul respectiv este sumă de două pătrate perfecte.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Lun 21 Oct 2013, 17:50

curiosul a scris:E bun și raționamentul tău Dacu.
Mi se pare o idee mică ceva mai complicat.

Într-adevăr, trebuia menționat în mesajul meu anterior că prin modul acela de determinare a soluțiilor primitive, u și v trebuie să fie ambele impare, prime între ele.
Din dezvoltarea respectivă, rezultă evident, atât din modul în care ai dezvoltat tu, cât și din modul în care am dezvoltat eu, că pătratul lui z trebuie să fie obligatoriu suma a două pătrate perfecte.

Și prin metoda mea, cu u, v impare prime între ele, se găsesc toate soluțiile primitive.
Repet:
Fără supărare ,dar raţionamentul tău este în continuare incomplet şi tragi chiar şi concluzii greşite (după ce eu îţi arăt raţionamentul corect de rezolvare şi deci şi soluţiile corecte ale ecuaţiei propuse de mine) deoarece tu nu dai formulele de găsire ale numerelor O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex..... Idea  
Ce valoare are O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex pentru O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex care vezi bine sunt numere întregi impare şi prime între ele? Rolling Eyes 
Fara supărare ,dar am propus această ecuaţie doar că să-ţi arăt că afirmaţia ta privind această ecuaţie de la subiectul tău "S-o numim conjectură......." este suspectă şi deci s-a dovedit a fi falsă....... Rolling Eyes 
Nu mai încerca să dregi busuiocul cu alte şi alte afirmaţii atâta timp cât nu eşti sigur de ceea ce afirmi şi deci fii cinstit şi recunoaşte că ai greşit....... Rolling Eyes 

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 22 Oct 2013, 08:57

S-o luăm altfel
De la ajungi la , unde z, și sunt triplete pitagoreice.
Poți așadar, să găsești x și y din
și , cu și poți obține x, y, z exprimat în funcție de u și v.

Exemplele pe care le-ai dat vorbește despre faptul că nu ai fost atent la ce am afirmat
curiosul a scris:

de unde rezultă că ecuația inițială trebuie să fie una de forma

cu , ,

Acestea sunt soluțiile.
Alegând u, v prime între ele, obținem toate soluțiile primitive ale ecuației.
Celelalte derivă din acestea.
Dacă u și v sunt 13 și 5, atunci este un număr întreg ???

Dacu a scris:Fara supărare ,dar am propus această ecuaţie doar că să-ţi arăt că afirmaţia ta privind această ecuaţie de la subiectul tău "S-o numim conjectură......." este suspectă şi deci s-a dovedit a fi falsă...
Corect !
De aia nici nu am mai insistat asupra lui.

Dacu a scris:Nu mai încerca să dregi busuiocul cu alte şi alte afirmaţii atâta timp cât nu eşti sigur de ceea ce afirmi şi deci fii cinstit şi recunoaşte că ai greşit...
Recunosc că am greșit în ceea ce privește S-o numim conjectură...
Dar, pentru cealaltă, nu.
Să presupunem că .
Dacă dublul lui c este o sumă de două pătrate perfecte, atunci c este de asemenea, o sumă de două pătrate perfecte, pentru că se ajunge la

Nu este evident ?
Mai ține cont de faptul că dacă   are soluții întregi, atunci a și b au aceeași paritate, ceea ce înseamnă că și  sunt numere întregi, deci c este la rândul lui o sumă de două pătrate perfecte.

De aici, din ce ai dedus tu
Dacu a scris: deci
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexunde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexsunt numere impare prime între ele şi în concluzie obţinem O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex.
cu m, n având aceeași paritate, adică sunt ambele impare, din exprimarea lui z rezultă că .
Dacă egalitatea de mai sus are soluții întregi, atunci z trebuie să poată fi exprimat de asemenea ca sumă de două pătrate perfecte.

Și vezi că ai câteva greșeli simple, pe care nu le-am mai menționat, gândindu-mă că sunt doar de redactare, deși am înțeles ce vrei să spui
Dacu a scris: 
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex
Dacă , atunci...vezi că semnele din dreapta egalităților sunt greșite.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Mar 22 Oct 2013, 12:11

curiosul,
Eşti incorijibil!!!!Chiar nu vezi ce greşeli ai postat???După ce mai întâi spui că O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi că O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex sunt numere prime între ele şi apoi spui că O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex sunt numere impare prime între ele fără a spune care sunt de fapt formulele de generare ale numerelor O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex mai şi afirmi sus şi tare că relaţiile date de mine şi anume O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex sunt greşite...Asta  denotă că ori habar nu ai ce spui ori vrei să acoperi greşelile tale continuând a-ţi susţine aceleaşi aberaţii şi jignindu-mă pe mine crezând că ceilalţi forumişti nu vor vedea ce aberaţii susţii tu.....Dacă tu nu recunoşti că ai greşit atunci asta denotă că tu eşti un om fără scrupule şi comportamentul tău este unul meschin..... Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 22 Oct 2013, 13:12

Așa-i, ai dreptate !
Mă bucur că nu te-ai schimbat, ceea ce am și vrut să văd de altfel.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mar 22 Oct 2013, 13:36

Dacu a scris:curiosul,
Eşti incorijibil!!!!Chiar nu vezi ce greşeli ai postat???După ce mai întâi spui că O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexşi că O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexsunt numere prime între ele şi apoi spui că O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexsunt numere impare prime între ele fără a spune care sunt de fapt formulele de generare ale numerelor O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexmai şi afirmi sus şi tare că relaţiile date de mine şi anume O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexşi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexsunt greşite...Asta  denotă că ori habar nu ai ce spui ori vrei să acoperi greşelile tale continuând a-ţi susţine aceleaşi aberaţii şi jignindu-mă pe mine crezând că ceilalţi forumişti nu vor vedea ce aberaţii susţii tu.....Dacă tu nu recunoşti că ai greşit atunci asta denotă că tu eşti un om fără scrupule şi comportamentul tău este unul meschin..... Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect
Nu va certati ...a gresi este omenesc.
Nu am urmarit calculele voastre dar asa la "o privire sumara" la nivelul clasei a 7-a Dacul are dreptate.Cele doua relatii sunt corecte
La prima citire in graba si eu le-am vazut gresite noroc ca nu am apucat sa postez. Smile(probabil pe moment am avut un caracter meschin Smile)
Asa ca inainte de a posta ceva Curiosule te rog sa verifici de doua ori ca ulterior nu mai poti corecta si de dai de un specialist in matematica de clasa a 7-a cum este Dacul risti sa te faca cu ou si otet

Dacule Dacule ...iar ma dezamagesti ! lol!

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Mar 22 Oct 2013, 16:43

Mezei Geza,
Errare humanum est sed perseverare diabolicum. (Seneca)
Ai grijă să nu greşeşti nici tu de prea multe ori în aceiaşi privinţă.... Very Happy Very Happy Very Happy 
Uite şi tu ce răspunsuri poate să dea curiosul "premiantul" şi dacă îl apucă iar criza o să ceară ca toate mesajele lui de la acest subiect să fie şterse ca să nu mai vadă nimeni aberaţiile pe care le-a postat........ Suspect Suspect Suspect  Noroc că nu mai este moderator....... Very Happy 
Vezi mai bine dacă eu am rezolvat bine ecuaţia propusă de mine..... Idea Idea Idea

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mar 22 Oct 2013, 17:24

Greseala pe care o face frecvent Curiosul este ca posteaza direct fara o analiza temeinica.In matematica sau mai exact in toate stiintele exacte intai analizezi de "Ţ" ori si expui o singura data.
In rest toata stima pentru el.Este printre putinii dintre noi care lucreaza la greu, nu numai comenteaza sau scrie literatura SF.Sa am eu energia si motivatia lui deja teoria Globala era de mult gata. Smile

Am sa ma uit peste demonstratii si dau o parere

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 22 Oct 2013, 18:49

Exact Geza !
Asta-i problema.
Îmi tună ceva prin cap, scriu, într-adevăr, de multe ori fără o analiză atentă în prealabil, iar după aia îmi dau seama și singur ce-i greșit și ce nu.
Cred că aici trebuie să mai lucrez.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de meteor Mar 22 Oct 2013, 20:13

Dacu a scris:Fără supărare ,dar raţionamentul tău este incomplet........
Care sunt formulele de găsire a numerelor O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexşi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex?Ce rezultă dacă O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexşi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexcare sunt numere prime între ele? Rolling Eyes 
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex şi O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexde unde rezultă O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexşi deci
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexunde O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetexsunt numere impare prime între ele şi în concluzie obţinem O ecuaţie uşor de rezolvat..... Mimetex.
In ecuatia pitagoreica se spune daca nu gresesc ca m,n trebue sa fie naturale nu intregi, asa ca mai tae din coada Smile .

meteor
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
O ecuaţie uşor de rezolvat..... Left_bar_bleue9 / 109 / 10O ecuaţie uşor de rezolvat..... Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Mier 23 Oct 2013, 09:37

meteor,
Daca Pitagora nu cunoştea numerele întregi asta nu înseamnă că o ecuaţie de tipul celei propuse de mine nu se poate rezolva în numere întregi........ Suspect 

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mier 23 Oct 2013, 12:24

Dacu a scris:meteor,
Daca Pitagora nu cunoştea numerele întregi asta nu înseamnă că o ecuaţie de tipul celei propuse de mine nu se poate rezolva în numere întregi... 
Sigur Dacule, mai mult, chiar dacă sunt întregi, prin ridicarea acestora la pătrat, ecuația devine una în N.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum