Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 18:21
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la Meteorr în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la eugen în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 48 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 48 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
+2
WoodyCAD
Abel Cavaşi
6 participanți
Pagina 1 din 1
[Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Vin 10 Ian 2014, 08:27, editata de 1 ori (Motiv : Am menţionat rezolvarea.)
Re: [Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
Pai este o problema foarte GRAVA....unde sunt celelalte forte?....
Cele care deplaseaza TERRA SI LUNA pe bratul galactic?
Dar cele care le deplaseaza catre centrul galactic.....unde sunt?
...hai zii...te faci ca ploua?
Conform desenelor astea handicapat-primitive....planetele astea amarate stau in planul unei foi de hartie....NICIODATA NU PARASESC FOAIA (2D)???...primata prezinta Universul plat...?
...DA...ptr ca nu poate vedea in perspectiva...
Cele care deplaseaza TERRA SI LUNA pe bratul galactic?
Dar cele care le deplaseaza catre centrul galactic.....unde sunt?
...hai zii...te faci ca ploua?
Conform desenelor astea handicapat-primitive....planetele astea amarate stau in planul unei foi de hartie....NICIODATA NU PARASESC FOAIA (2D)???...primata prezinta Universul plat...?
...DA...ptr ca nu poate vedea in perspectiva...
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Re: [Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
Woody, în primul rând, trebuie să faci deosebirea dintre sistemele de referinţă. În al doilea rând, trebuie să ştii când să neglijezi anumite forţe şi când nu. Materialul de mai sus este pentru cei care pot face aceste distincţii.
Materialul de mai sus este de la PRIMATE...catre PRIMATE!...stiu asta!
Constat, fara surprindere, ca fortele actioneaza sau nu...in functie de sistemele de referinta! Un HOCUS-POCUS tipic maimutist!
Dupa mintea primatei, ea sta in copac...sau nu sta in copac, in functie de sistemul de referinta!ESTE GROAZNICA ACEASTA LOGICA DE RAMA...tipic maimutista!
WoodyCAD nu lucreaza cu sisteme de referinta "diverse si infinite"....doar Einstein si lumea primatelor lucreaza cu acest...CONCEPT ARHAIC!
WoodyCAD nu lucreaza cu infinite umbre ale realitatilor, cu foi de hartie 2D...ci cu realitatea insasi 3D, cu REALITATEA UNICA.
DESENELE PREZENTATE MAI SUS NU DESCRIU O REALITATE....CI UNA DIN INFINITELE UMBRE ALE REALITATII!
Constat, fara surprindere, ca fortele actioneaza sau nu...in functie de sistemele de referinta! Un HOCUS-POCUS tipic maimutist!
Dupa mintea primatei, ea sta in copac...sau nu sta in copac, in functie de sistemul de referinta!ESTE GROAZNICA ACEASTA LOGICA DE RAMA...tipic maimutista!
WoodyCAD nu lucreaza cu sisteme de referinta "diverse si infinite"....doar Einstein si lumea primatelor lucreaza cu acest...CONCEPT ARHAIC!
WoodyCAD nu lucreaza cu infinite umbre ale realitatilor, cu foi de hartie 2D...ci cu realitatea insasi 3D, cu REALITATEA UNICA.
DESENELE PREZENTATE MAI SUS NU DESCRIU O REALITATE....CI UNA DIN INFINITELE UMBRE ALE REALITATII!
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
WoodyCAD, ai cumva acum probleme cu gravitatia, esti aerian, simti ca plutesti, nu mai ai referinta ? Esti intr-al noualea cer ?
E cazul sa te aducem cu picioarele pe Pamant ? Sau macar intrun copac ?
Parca mai ieri te dadeai cu Einstein in barca, acum il critici ?
Daca cumva vreodata prinzi vreo forta chiar fantoma, leag-o bine si sa vii cu ea, iti dam aur cat cantareste. Trebuie sa o chestionam, sa spuna totul, cine a trimis-o.
E cazul sa te aducem cu picioarele pe Pamant ? Sau macar intrun copac ?
Parca mai ieri te dadeai cu Einstein in barca, acum il critici ?
Daca cumva vreodata prinzi vreo forta chiar fantoma, leag-o bine si sa vii cu ea, iti dam aur cat cantareste. Trebuie sa o chestionam, sa spuna totul, cine a trimis-o.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Sa ne amuzam in continuare pe seama fortelor: presupunem ca legam Pamantul de Luna cu o sarma foarte rezistenta, gasim noi locul potrivit de ancorare. Luna nu-si mai poate vedea de drumul ei si va deveni geostationara. Va face un cuplu cu Pamantul, iar traiectoria va deveni foarte ciudata. In sarma se vor manifesta "fortele".
Cu siguranta doar de acum pamantenii vor simti ce inseamna forta, acceleratia, vor avea permanent rau de Pamant. Vor simti cum Luna trage de Pamant, cum se schimba traiectoria Pamantului, cum le fuge Pamantul de sub picioare..
In acest caz si in final, nu cumva se va uni Luna cu Pamantul ?
Cu siguranta doar de acum pamantenii vor simti ce inseamna forta, acceleratia, vor avea permanent rau de Pamant. Vor simti cum Luna trage de Pamant, cum se schimba traiectoria Pamantului, cum le fuge Pamantul de sub picioare..
In acest caz si in final, nu cumva se va uni Luna cu Pamantul ?
gafiteanu- Foarte activ
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Fenomenul gravitaţiei este încă un mister......De ce numai forţele centripete şi centrifuge nu pot explica menţinerea pe orbită a planetelor în jurul unei stele?Există stele care nu au planete?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Este un mister pt.ca acum este vid, nu mai este ether si gravitoni, i-a papat papa Einstein. A pus in loc "spatiul curb".
In mod normal Luna trebuia sa se supere si sa ne paraseasca, dar pesemne ca inca ne iubeste si ne arata in continuare numai fatza, nu si dosu.
In mod normal Luna trebuia sa se supere si sa ne paraseasca, dar pesemne ca inca ne iubeste si ne arata in continuare numai fatza, nu si dosu.
gafiteanu- Foarte activ
Daca s-ar stabili un echilibru si nu se infasoara sarma in jurulgafiteanu a scris:Sa ne amuzam in continuare pe seama fortelor: presupunem ca legam Pamantul de Luna cu o sarma foarte rezistenta, gasim noi locul potrivit de ancorare.
Pamantului, atunci vor ajunge sa se invarteasca amandoua in jurul
unui punct aflat pe sarma, in apropierea Pamintului. Daca ne gandim
la consecinte, mai bine ne lasam pagubasi!
Gafiteanu a scris:
Din cate stiu, oricum se departeaza cativa centimetri pe an!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
Bine, nu mai ancoram Luna. Si ce usor era sa ne ducem pe Luna si sa aruncam/coboram de acolo de sus o franghie lunga pe Pamant.virgil_48 a scris: Daca ne gandim la consecinte, mai bine ne lasam pagubasi!
Din cate stiu, oricum (Luna) se departeaza cativa centimetri pe an!
Avand in vedere ca permanent creste atat masa Pamantului cat si a Lunii, eu cred ca se apropie cele doua corpuri. Am si verificat cu ecoul sonor.
In plus tendinta generala este de apropiere (convergenta) a tuturor corpurilor din spirala Galaxiei, pe masura ce avanseaza spiral/elicoidal de la periferie spre centru.
E insa mai linistitor sa le spunem credinciosilor ca nu le va cadea Luna vreodata in cap. Ca tot ce a stabilit Dumnezeu e pe veci.
Din fericire nu suntem pe Jupiter sau Saturn, unde astfel de catastrofe s-au intamplat relativ recent. Dovada Saturn, are un nucleu compus din doua parti neamestecate, intre ele se face acel disc exterior, iar polul frigului este la ecuator..
Tot ceea ce credeti ca stiti e gresit, e pe dos. Dusmanii popoarelor nu dorm niciodata, ei cerceteaza si inverseaza totul.
Nici eu nu dorm.
gafiteanu- Foarte activ
Conspiratia astronomilor contra ardelenilor
http://intrebari-si-raspunsuri.ro/distanta-pamant-luna/
Care este distanta de la Pamant la Luna?
Distanta Pamant-Luna
Trebuie spus in primul rand ca distanta de la Pamant la Luna variaza datorita faptului ca miscarea Lunii in jurul Pamantului nu are forma unui cerc in mijlocul caruia se afla planeta noastra ci are o forma eliptica. Drept pentru care atunci cand se afla cel mai aproape de Pamant Luna se afla la o distanta de 356.400 de kilometri. Iar atunci cand se afla cel mai departe de Pamant, Luna se gaseste la o distanta de 406.700 de kilometri. In medie distanta Pamant-Luna fiind de 384.400 de kilometri.
Masuratorile pe care le fac oamenii de stiinta sunt foarte exacte datorita faptului ca pe suprafata Lunii au fost plasate retroreflectoare, un fel de oglinzi care reflecta inapoi catre Pamant razele de lumina laser tintite catre aceste echipamente de catre cercetatori aflati in centre speciale de pe Pamant. Stiindu-se viteza de deplasare a luminii in spatiu si calculand timpul necesar luminii astfel transmise sa se intoarca pe Terra, devine usor de dedus care este distanta de la Pamant la Luna in orice moment de timp.
Aceiasi cercetatori au concluzionat ca Luna se departeaza usor de Pamant, distanta dintre ele crescand cu 3,8 centimetri in fiecare an. Pe termen scurt poate parea nesemnificativ, aceasta departare mareste durata zilei cu 23 de microsecunde in fiecare an, dar pe termen lung efectele sunt majore. De exemplu, cu 400 de milioane de ani in urma anul avea 400 de zile iar fiecare zi avea doar 21,8 ore.
http://intrebari-si-raspunsuri.ro/distanta-pamant-luna/
Care este distanta de la Pamant la Luna?
Distanta Pamant-Luna
Trebuie spus in primul rand ca distanta de la Pamant la Luna variaza datorita faptului ca miscarea Lunii in jurul Pamantului nu are forma unui cerc in mijlocul caruia se afla planeta noastra ci are o forma eliptica. Drept pentru care atunci cand se afla cel mai aproape de Pamant Luna se afla la o distanta de 356.400 de kilometri. Iar atunci cand se afla cel mai departe de Pamant, Luna se gaseste la o distanta de 406.700 de kilometri. In medie distanta Pamant-Luna fiind de 384.400 de kilometri.
Masuratorile pe care le fac oamenii de stiinta sunt foarte exacte datorita faptului ca pe suprafata Lunii au fost plasate retroreflectoare, un fel de oglinzi care reflecta inapoi catre Pamant razele de lumina laser tintite catre aceste echipamente de catre cercetatori aflati in centre speciale de pe Pamant. Stiindu-se viteza de deplasare a luminii in spatiu si calculand timpul necesar luminii astfel transmise sa se intoarca pe Terra, devine usor de dedus care este distanta de la Pamant la Luna in orice moment de timp.
Aceiasi cercetatori au concluzionat ca Luna se departeaza usor de Pamant, distanta dintre ele crescand cu 3,8 centimetri in fiecare an. Pe termen scurt poate parea nesemnificativ, aceasta departare mareste durata zilei cu 23 de microsecunde in fiecare an, dar pe termen lung efectele sunt majore. De exemplu, cu 400 de milioane de ani in urma anul avea 400 de zile iar fiecare zi avea doar 21,8 ore.
virgil_48- Foarte activ
Newton a stabilit legea atractiei universale, si relatiile intre fortele si miscarile corpurilor, considerand firesc, ca sistemul de referinta se afla in centrul sistemului Pamant-Luna, adica pe Pamant. Cand vii tu si povestesti ca te afli intr-un sistem de referinta, altul decat este normal, trebuie sa stabilesti mai intai alte relatii, tinand cont de traiectoria si viteza sistemului de referinta, pentru ca la viteza Lunii se adauga si viteza sistemului de referinta, si apoi sa te pronunti asupra eventualelor deosebiri.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
...niciodata lungimea nu are forma de...cerc! , Aceasta este o problema de...LOC GEOMETRIC(maimutist) ce nu are forma/geometrie de plan/elipsa....decat in mintea primatelor!PRIMATA SAVANTA a scris:distanta de la Pamant la Luna variaza datorita faptului ca miscarea Lunii in jurul Pamantului nu are forma unui cerc
WoodyCAD- Foarte activ
TEORIA UNIFICATA NU FOLOSESTE REFERENTIALI(este un sistem non-primitiv de gandire)Primata aiurita a scris:Newton a stabilit legea atractiei universale, si relatiile intre fortele si miscarile corpurilor, considerand firesc, ca sistemul de referinta se afla in centrul sistemului Pamant-Luna, adica pe Pamant. Cand vii tu si povestesti ca te afli intr-un sistem de referinta, altul decat este normal, trebuie sa stabilesti mai intai alte relatii, tinand cont de traiectoria si viteza sistemului de referinta, pentru ca la viteza Lunii se adauga si viteza sistemului de referinta, si apoi sa te pronunti asupra eventualelor deosebiri.
....nu mai bateti campii cu ineptii, o forta din curul unei rachete actioneaza in orice sistem de referinta...si este "CONSTANTA"!
DOAR PROIECTIILE ACESTEI FORTE...(UMBRELE) sunt infinite si....au valori infinite...
SUNTETI LIMITATI....DE PLANUL MENTAL in care lucrati!
WoodyCAD- Foarte activ
Ai dreptate. Iar eu tocmai asta am făcut.virgil a scris:Cand vii tu si povestesti ca te afli intr-un sistem de referinta, altul decat este normal, trebuie sa stabilesti mai intai alte relatii, tinand cont de traiectoria si viteza sistemului de referinta, pentru ca la viteza Lunii se adauga si viteza sistemului de referinta, si apoi sa te pronunti asupra eventualelor deosebiri.
Este urmat de topicul „Offtopic din "Problemă cu teoria gravitaţiei?"”
şi de topicul „Offtopic cu traiectorii din "Problemă cu teoria gravitaţiei?"”.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Vin 03 Ian 2014, 09:11, editata de 3 ori (Motiv : Este urmat de topicul...)
Am găsit unde era problema: în formula curburii. Aşadar, în cazul nerelativist nu apare vreo problemă. Rămâne de văzut dacă ea apare în cazul relativist.
Păcat că doar eu am fost cel care a observat eroarea.
Păcat că doar eu am fost cel care a observat eroarea.
Ar putea fi mai clar si mai detaliat de atat?
virgil_48- Foarte activ
Mai clar nu, dar mai detaliat da.
Te aştept cu orice întrebare, oricât de banală.
Abel Cavaşi a scris:Mai clar nu, dar mai detaliat da.
Păi, care era problema, ce s-a rezolvat si ce difera in cele
doua cazuri? O scurta sinteza.
virgil_48- Foarte activ
În cazul nerelativist, am crezut că un observator nesolidar cu Pământul (observatorul faţă de care Pământul se deplasează rectiliniu şi uniform perpendicular pe planul orbitei Lunii) măsoară o acceleraţie centrifugă mai mică decât observatorul solidar cu Pământul.
Aşa ar fi fost dacă nu uitam de faptul că în formula curburii apare pasul barat (), nu pasul simplu.
Totuşi, mai sper că am avut dreptate, doar că numai în cazul relativist. Urmează să fac calculele şi acolo, când voi avea ceva vreme.
Aşa ar fi fost dacă nu uitam de faptul că în formula curburii apare pasul barat (), nu pasul simplu.
Totuşi, mai sper că am avut dreptate, doar că numai în cazul relativist. Urmează să fac calculele şi acolo, când voi avea ceva vreme.
Subiecte similare
» Offtopic cu traiectorii din "Problemă cu teoria gravitaţiei?"
» Inteligenta artificiala.
» teoria gravitatiei...spatiul
» Inteligenta artificiala.
» teoria gravitatiei...spatiul
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum