Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de CAdi Astazi la 15:57
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Astazi la 15:37
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Astazi la 12:13
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12404) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 29 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 29 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Momentul cinetic al unei cărămizi
+3
omuldinluna
Razvan
Abel Cavaşi
7 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Momentul cinetic al unei cărămizi
Rezumarea primului mesaj :
Cum stabiliți voi momentul cinetic (propriu) al unei cărămizi? Vă bazați pe rotația acesteia? Dacă acea cărămidă nu se rotește, ci stă aruncată pe asfalt, ziceți că nu are moment cinetic (propriu)? În toate considerațiile voastre ați ținut seama de rotațiile corpurilor mici care compun cărămida? Le-ați însumat?
Cum stabiliți voi momentul cinetic (propriu) al unei cărămizi? Vă bazați pe rotația acesteia? Dacă acea cărămidă nu se rotește, ci stă aruncată pe asfalt, ziceți că nu are moment cinetic (propriu)? În toate considerațiile voastre ați ținut seama de rotațiile corpurilor mici care compun cărămida? Le-ați însumat?
Re: Momentul cinetic al unei cărămizi
Momentul de glorie al unei caramizi este sa loveasca un cap cat mai tare.
https://www.youtube.com/watch?v=Vu_a7D5AVo8
https://www.youtube.com/watch?v=Vu_a7D5AVo8
gafiteanu- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 7617
Data de inscriere : 13/06/2011
Și până la urmă cum e cu momentul cinetic propriu al cărămizii? Cum îi stabilim momentul cinetic propriu? Ne bazăm doar pe rotația suprafeței sale? Dar Pământului, cum îi stabilim momentul cinetic propriu? Cum determinăm acest moment cinetic propriu dacă nucleul fierbinte al Pământului se rotește altfel decât scoarța?
Intr-adevar in cazul unor planete care nu sunt solide sau care au suferit ciocniri catastrofice, momentul cinetic nu mai respecta nici o regula. Exemplul cel mai concludent este al planetei venus care se roteste, mai bine zis se rostogoleste in jurul unei axe aflata in planul orbitei.Abel Cavaşi a scris:Și până la urmă cum e cu momentul cinetic propriu al cărămizii? Cum îi stabilim momentul cinetic propriu? Ne bazăm doar pe rotația suprafeței sale? Dar Pământului, cum îi stabilim momentul cinetic propriu? Cum determinăm acest moment cinetic propriu dacă nucleul fierbinte al Pământului se rotește altfel decât scoarța?
Totusi eu am gasit o lege de variatie a momentului cinetic al planetelor dupa cum se poate vedea aici;
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57013
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Păi, din moment ce tocmai am arătat că nu putem cunoaște care este momentul cinetic al unei planete din simpla ei rotație superficială și masă, nu mai înțeleg pe ce te poți baza în asemenea calcule.
Luna se spune ca nu are nucleu fierbinte. Te poti baza peAbel Cavaşi a scris:Păi, din moment ce tocmai am arătat că nu putem cunoaște care este momentul cinetic al unei planete din simpla ei rotație superficială și masă, nu mai înțeleg pe ce te poți baza în asemenea calcule.
calculul momentului sau cinetic? Ar putea fi zero fiindca
vedem o singura faţă?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44933
Data de inscriere : 03/12/2013
Dacă admitem că nu are nucleu care să se miște diferit (ceea ce este foarte improbabil, din punctul meu de vedere), atunci poți admite că are aceeași viteză de rotație în toată masa ei, dar apare problema omogenității unde iar trebuie să faci presupuneri. Dacă vedem o singură față, înseamnă că Luna se rotește în jurul ei.virgil_48 a scris:Luna se spune ca nu are nucleu fierbinte. Te poti baza pe
calculul momentului sau cinetic? Ar putea fi zero fiindca
vedem o singura faţă?
Daca privesti acel grafic, poti observa ca eliminand anomaliile flagrante, se respecta o anumita regula de variatie a momentului cinetic, in functie de mai multi parametri ca masa, viteza pe orbita, si altele. Abaterile de la aceasta regula sunt date atat de neuniformitatea distribuirii densitatii in interiorul corpului, cat si prezentei unor miscari diferite in masa lichida sau gazoasa a lui. De exemplu o experienta simpla dovedeste acest lucru; daca iei un ou bine fiert si-l invarti pe masa apoi il opresti brusc, luand imediat mana de pe el, oul se opreste definitiv. Daca iei un ou crud si-l invarti, dupa oprire cand ai luat mana, oul din nou incepe sa se roteasca, tocmai datorita momentului cinetic acumulat in interiorul lichid, care nu se opreste odata cu coaja solida.Abel Cavaşi a scris:Păi, din moment ce tocmai am arătat că nu putem cunoaște care este momentul cinetic al unei planete din simpla ei rotație superficială și masă, nu mai înțeleg pe ce te poți baza în asemenea calcule.
virgil- Moderator
De unde știi că „anomaliile flagrante” nu sunt mai mari sau mai mici? Tocmai îți spuneam că NU ȘTIM nimic despre interiorul lichid, habar n-avem cât de dens este, cât de masiv, cât de repede se rotește. O grămadă de presupuneri...
Tu stii daca sunt planete, in sistemul solar sau in alta parte, carevirgil a scris:. . . . .
Intr-adevar in cazul unor planete care nu sunt solide sau care au suferit ciocniri catastrofice, momentul cinetic nu mai respecta nici o regula. Exemplul cel mai concludent este al planetei venus care se roteste, mai bine zis se rostogoleste in jurul unei axe aflata in planul orbitei.
. . . . .
au sensul miscarii proprii de rotatie invers fata de sensul orbitarii?
Sau daca sunt unele care au sensul orbitarii invers fata de sensul
de rotatie al corpului central?
virgil_48- Foarte activ
Nu stiu mai mult decat gasesti si pe Wikipedia.virgil_48 a scris:Tu stii daca sunt planete, in sistemul solar sau in alta parte, carevirgil a scris:. . . . .
Intr-adevar in cazul unor planete care nu sunt solide sau care au suferit ciocniri catastrofice, momentul cinetic nu mai respecta nici o regula. Exemplul cel mai concludent este al planetei venus care se roteste, mai bine zis se rostogoleste in jurul unei axe aflata in planul orbitei.
. . . . .
au sensul miscarii proprii de rotatie invers fata de sensul orbitarii?
Sau daca sunt unele care au sensul orbitarii invers fata de sensul
de rotatie al corpului central?
virgil- Moderator
Dar pe zidarul Dorel l-ati intrebat ?
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36112
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Cine are o idee(sau cunostinte)?
Daca efectul gravitatiei dintre Pamant si Luna ar inceta brusc
si Luna s-ar duce pe o traiectorie rectilinie tangentiala, ar avea
in continuare vreo miscare de rotatie in jurul axei sale sau nu?
Daca efectul gravitatiei dintre Pamant si Luna ar inceta brusc
si Luna s-ar duce pe o traiectorie rectilinie tangentiala, ar avea
in continuare vreo miscare de rotatie in jurul axei sale sau nu?
virgil_48- Foarte activ
Depinde în ce condiții ar înceta gravitația. Dacă ar dispărea doar FORȚA de gravitație (care este o forță centrală, deci forță care NU MODIFICĂ momentul cinetic), atunci rotația în jurul axei sale ar rămâne neschimbată.
Daca o caramida (sau poate mult mai multe) ar deveni satelit al Pamantului, atunci tot o singura fatzeta ne-ar arata ? Luna nu are deci moment cinetic complet, ca ne arata doar o fatza.
Eu zic ca pe Luna locuiesc fiinte f.inteligente (nu ca noi), care special au facut sa nu se roteasca, ca sa ne priveasca tot timpul ce facem. Este un punct extraterestru de observatie secret. Rusii, americanii si romanii i-au descoperit, dar au fost obligati sa ascunda adevarul.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Un_rom%C3%A2n_%C3%AEn_Lun%C4%83
Posibil ca acei extraterestrii sa fi calatorit si sa fi venit chiar cu Luna pana aici in jurul Pamantului. Oricand daca vor isi pot lua valea, adica Luna si adio.
http://www.descopera.ro/stiinta/15535564-ce-s-ar-intampla-daca-luna-ar-disparea-oamenii-de-stiinta-ne-ofera-raspunsul
Noi pamantenii in acest caz va trebui sa ne contruim caramida cu caramida o noua Luna.
Eu zic ca pe Luna locuiesc fiinte f.inteligente (nu ca noi), care special au facut sa nu se roteasca, ca sa ne priveasca tot timpul ce facem. Este un punct extraterestru de observatie secret. Rusii, americanii si romanii i-au descoperit, dar au fost obligati sa ascunda adevarul.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Un_rom%C3%A2n_%C3%AEn_Lun%C4%83
Posibil ca acei extraterestrii sa fi calatorit si sa fi venit chiar cu Luna pana aici in jurul Pamantului. Oricand daca vor isi pot lua valea, adica Luna si adio.
http://www.descopera.ro/stiinta/15535564-ce-s-ar-intampla-daca-luna-ar-disparea-oamenii-de-stiinta-ne-ofera-raspunsul
Noi pamantenii in acest caz va trebui sa ne contruim caramida cu caramida o noua Luna.
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Ca dispare forta, ca dispare Pamantul, sau taie cineva "aţa", creziAbel Cavaşi a scris:Depinde în ce condiții ar înceta gravitația. Dacă ar dispărea doar FORȚA de gravitație (care este o forță centrală, deci forță care NU MODIFICĂ momentul cinetic), atunci rotația în jurul axei sale ar rămâne neschimbată.
ca are vreo importanta? Care ar fi alternativa si consecintele ei?
Am postat acea intrebare tocmai fiindca am indoieli cu privire la
solutia data de tine. Nu ma intreba daca pot sa demonstrez!
Ideea (fixa?) care mi s-a insurubat in minte, este ca tocmai din
cauza efectului Magnus, Luna a ramas cu fata vizibila fixa.
Modul in care orbiteaza ea ar fi lipsit de moment cinetic. Acesta
s-a epuizat.
virgil_48- Foarte activ
Ești obositor de „indiferent” (am folosit un eufemism).
Când voi găsi energie, mai vorbim...
Când voi găsi energie, mai vorbim...
Fondatorul Abel a obosit si a ramas fara energie taman de Paste, nici sa vorbeasca nu mai poate, dupa cum declara. Si nici sa dea cu semnalul rosu, obicei ceferist. Ce inseamna dom`le un sfant post negru prelungit.
Eu sunt de acord sa-i trimitem ceva ajutoare intrun cont sau pe o adresa, eventual ceva pachetele cu de alde gurii, pana ii revine energia. Dar nu stiu unde. Poate ii sunt rude unii din urmatorii, indicati daca ii cunoasteti:
http://www.carte-telefoane.info/cauta.php?nume=cavasi&x=40&y=15&judet=SATU+MARE&localitate=&strada=&telefon=&domeniu=&produs=&cautasiindetaliiprodus=da&tippersoana=toate
Eu sunt de acord sa-i trimitem ceva ajutoare intrun cont sau pe o adresa, eventual ceva pachetele cu de alde gurii, pana ii revine energia. Dar nu stiu unde. Poate ii sunt rude unii din urmatorii, indicati daca ii cunoasteti:
http://www.carte-telefoane.info/cauta.php?nume=cavasi&x=40&y=15&judet=SATU+MARE&localitate=&strada=&telefon=&domeniu=&produs=&cautasiindetaliiprodus=da&tippersoana=toate
Dar obiceiul acesta cu atacul la persoana de unde provinegafiteanu a scris:Fondatorul Abel a obosit si a ramas fara energie taman de Paste, nici sa vorbeasca nu mai poate, dupa cum declara. Si nici sa dea cu semnalul rosu, obicei ceferist. Ce inseamna dom`le un sfant post negru prelungit.
. . . . .
coane gafiteanu? Dai cu caramida invartita de cate ori ai
ocazia si tot tu te plangi. Asta este un obicei al lansatorilor
de caramizi in spatiu?
Acum si daca nu-ti da semnal rosu tot nu-i bine? Si nu te
mai lua de locuitorii urbei Satu Mare ca pe acolo sunt
oameni simpatici. Poate le dau adresa ta! Ai nevoie de
caramizi?
virgil_48- Foarte activ