Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de Forever_Man Ieri la 23:49
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 23:03
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 21:21
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 13 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 13 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
NUMĂRUL ZERO
4 participanți
Pagina 1 din 1
NUMĂRUL ZERO
Poate fi numărul zero un număr negativ sau un număr pozitiv?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22439
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: NUMĂRUL ZERO
Eu zic ca nu, dar daca poti, uimeste-ma fara mila !Dacu a scris:Poate fi numărul zero un număr negativ sau un număr pozitiv?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44930
Data de inscriere : 03/12/2013
Un raspuns simplu ar fi nu. Daca il asociezi insa notiunii de singularitate, poate avea o sumedenie de proprietati, depinzand de tipul acesteia (cele mai comune sunt cuspidele), cu toate ca singularitatea din perspectiva fizica nu e chiar adimensionala, chiar daca matematic asa se socoteste.Dacu a scris:Poate fi numărul zero un număr negativ sau un număr pozitiv?
0 si 1 nu sunt numere, sunt concepte. 0 e conceptul de punct matematic si 1 de unitate, nedefinit, dupa cum reiese si din functia ζ Riemann. Chiar si notiunea de numar e ceva mai complicata, desi folosim in permanenta numere.
Şi eu zic că numărul zero nu poate fi decât numărul zero şi deci nu poate fi număr negativ sau pozitiv şi se poate demonstra uşor acest fapt.Tu poţi demonstra că numărul zero nu poate fi un număr negativ sau un număr pozitiv?virgil_48 a scris:Eu zic ca nu, dar daca poti, uimeste-ma fara mila !Dacu a scris:Poate fi numărul zero un număr negativ sau un număr pozitiv?
--------------------------------------------------
Englezii consideră la fel ca noi doi , că zero nu poate fi negativ sau pozitiv.Francezii consideră că zero poate fi negativ sau pozitiv.În acest sens citeşte:
https://feliciandumitru.wordpress.com/2012/01/26/numere-pozitive-numere-negative/
Dacu- Foarte activ
Ştii să demonstrezi ceea ce afirmi?negativ a scris:[justify]Un raspuns simplu ar fi nu.Dacu a scris:Poate fi numărul zero un număr negativ sau un număr pozitiv?
Dacu- Foarte activ
Nu as fi afirmat ceva fara sa fiu sigur. Dar nu-si are locul aici o intreaga teorie despre asta. Daca ai fi citit mai cu atentie postarea mea anterioara, ai fi sesizat ca problema e un pic mai complicata. Zero e o cifra, nu un numar, iar diferenta intre cele doua notiuni e foarte mare, teoria in materie fiind deficienta in acest moment.Dacu a scris:Ştii să demonstrezi ceea ce afirmi?negativ a scris:Un raspuns simplu ar fi nu.Dacu a scris:Poate fi numărul zero un număr negativ sau un număr pozitiv?
Vrei să spui că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere?Ciudat!!!!Demonstrează că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere!!!!!!negativ a scris:Nu as fi afirmat ceva fara sa fiu sigur. Dar nu-si are locul aici o intreaga teorie despre asta. Daca ai fi citit mai cu atentie postarea mea anterioara, ai fi sesizat ca problema e un pic mai complicata. Zero e o cifra, nu un numar, iar diferenta intre cele doua notiuni e foarte mare, teoria in materie fiind deficienta in acest moment.Dacu a scris:Ştii să demonstrezi ceea ce afirmi?negativ a scris:
Un raspuns simplu ar fi nu.
Vreau sa văd demonstraţia ta că zero nu este număr negativ sau număr pozitiv....
Dacu- Foarte activ
Sunt cifre, si cu ajutorul lor se exprima numerele. Numarul 0 nici macar nu exista. Pe dreapta reala de la punctul 0 la 9, sunt 9 intervale si 10 delimitatori. Cifra pana nu o asociezi unui obiect, indiferent daca e interval sau delimitator adimensional, nu au o valoare Astfel cifra 0 asociata cu originea axei reale, iti da primul delimitator iar valoarea lui de obiect este egala cu 1, care cum am mai spus, este nedeterminat. Poate fi asociat oricarei marimi, dar in acelas timp este asociat si unui punct adimensional, de unde vine proprietatea de nedeterminare. Ipoteza Riemann de aici e problematica, pentru ca toti termenii unui polinom trebuie sa fie reali sau complecsi. E genul de problema de aici. Socotelile nu se pot face pe domenii diferite, decat dupa ce eventual ai facut transformarile.Dacu a scris:Vrei să spui că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere?Ciudat!!!!Demonstrează că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere!!!!!!
Vreau sa văd demonstraţia ta că zero nu este număr negativ sau număr pozitiv....
Citeste:negativ a scris:[justify]Sunt cifre, si cu ajutorul lor se exprima numerele. Numarul 0 nici macar nu exista. Pe dreapta reala de la punctul 0 la 9, sunt 9 intervale si 10 delimitatori. Cifra pana nu o asociezi unui obiect, indiferent daca e interval sau delimitator adimensional, nu au o valoare Astfel cifra 0 asociata cu originea axei reale, iti da primul delimitator iar valoarea lui de obiect este egala cu 1, care cum am mai spus, este nedeterminat.Dacu a scris:Vrei să spui că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere?Ciudat!!!!Demonstrează că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere!!!!!!
https://ro.wikipedia.org/wiki/Num%C4%83r_natural
Dacu- Foarte activ
Personal consider ca sistemul englez este cel corect :
,,0 nu este considerat nici număr pozitiv, nici număr negativ"
Demonstratie simpla : -1+0= -1 si +1 +0=+1
-1-0= -1 si +1-0=+1
Si chiar daca adopti sistemul francez tot la sistemul englez ajungi :
-1-(-0)=-1 si +1 - (-0) =+1 etc...
,,0 nu este considerat nici număr pozitiv, nici număr negativ"
Demonstratie simpla : -1+0= -1 si +1 +0=+1
-1-0= -1 si +1-0=+1
Si chiar daca adopti sistemul francez tot la sistemul englez ajungi :
-1-(-0)=-1 si +1 - (-0) =+1 etc...
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59047
Data de inscriere : 16/02/2011
Dacu a scris:negativ a scris:Sunt cifre, si cu ajutorul lor se exprima numerele. Numarul 0 nici macar nu exista. Pe dreapta reala de la punctul 0 la 9, sunt 9 intervale si 10 delimitatori. Cifra pana nu o asociezi unui obiect, indiferent daca e interval sau delimitator adimensional, nu au o valoare Astfel cifra 0 asociata cu originea axei reale, iti da primul delimitator iar valoarea lui de obiect este egala cu 1, care cum am mai spus, este nedeterminat.Dacu a scris:Vrei să spui că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere?Ciudat!!!!Demonstrează că 0,1,2,3,4,...,9 nu sunt numere!!!!!!
Citeste:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Num%C4%83r_natural
Wikipedia : "Numerele naturale au două întrebuințări importante: sunt folosite pentru numărare ('sunt 3 mere pe masă') și pentru aranjarea în ordine a unei colecții de obiecte ('obiectul numărul 1', 'obiectul numărul 2', etc)."
Si care e diferenta intre ce am spus eu si ce zice la Wikipedia ? Se spune "Nu sunt mere pe masa" nu se spune "Sunt 0 mere pe masa" . 0 e o cifra, nu un numar, e o referinta teoretica, nu poate fi atribuit unui obiect material, interval, sau altele de acelas gen.
» Numarul "pi" in univers.
» Molul. Numarul lui Avogadro
» Numarul "pi" in univers.
» Molul. Numarul lui Avogadro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum