Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de Forever_Man Ieri la 23:49
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 23:03
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 21:21
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la Forever_Man în Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 19 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 19 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Numarul "pi" in univers.
+4
virgil_48
WoodyCAD
Abel Cavaşi
virgil
8 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Numarul "pi" in univers.
Sunteti martorii descoperiri rolului jucat de numarul "pi" in univers.
Priviti aici; raportul maselor proton-electron, sau raportul lungimilor de unda Compton pentru electro-proton.
Mp/me=1836=6.pi^5 ;
sau;
4.pi^3.(Eps. K)/c2 =6.pi^5;
sau ;
Eps.K/c2=3/2. pi^2 ;
sau;
Eps^2. Miu .K = 3/2. pi^2 ;
Eps- permitivitatea vidului; Miu- permeabilitatea vidului; K- constanta de interactiune masica. c- viteza luminii;
Iata cum numarul "pi" este implicat in cele mai profunde caracteristici ale spatiului micro sau macrocosmic.
Priviti aici; raportul maselor proton-electron, sau raportul lungimilor de unda Compton pentru electro-proton.
Mp/me=1836=6.pi^5 ;
sau;
4.pi^3.(Eps. K)/c2 =6.pi^5;
sau ;
Eps.K/c2=3/2. pi^2 ;
sau;
Eps^2. Miu .K = 3/2. pi^2 ;
Eps- permitivitatea vidului; Miu- permeabilitatea vidului; K- constanta de interactiune masica. c- viteza luminii;
Iata cum numarul "pi" este implicat in cele mai profunde caracteristici ale spatiului micro sau macrocosmic.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Vin 11 Noi 2016, 10:34, editata de 1 ori
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12460
Puncte : 56986
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Numarul "pi" in univers.
Dar despre numărul 1 ce ne poți spune? Absolut orice alt număr poate fi obținut ca o combinație de 1-uri. La fel e și cu pi.
Sa analizam din punct de vedere dimensional aceasta relatie;
Eps.K/c2=3/2. pi^2 ;
Eps=3/2. pi^2 .c2/K ; in care c [m/s];
K [N.(m/kg)^2 = [(kg.m/s2). (m/Kg)^2 =[m3/(kg.s2)];
deci Eps, se va masura in [kg/m];
ceia ce este echivalent cu [Farazi/ metru]
[b]ce parere aveti?
Eps.K/c2=3/2. pi^2 ;
[b]ce parere aveti?
Ultima editare efectuata de catre virgil in Vin 11 Noi 2016, 10:38, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Numarul 1 sau orice alt numar natural, ne spune ca avem de a face cu intregi, cu entitati distincte. Poti afla aria sau volumul unei sfere folosind alt numar in afara de pi ? prezenta numarului "pi" ne arata ca avem de a face cu simetrii sferice.Abel Cavaşi a scris:Dar despre numărul 1 ce ne poți spune? Absolut orice alt număr poate fi obținut ca o combinație de 1-uri. La fel e și cu pi.
virgil- Moderator
Einstein observase deja ca numarul PI se regaseste aproape in toata fizica, descriind subtil procesele lumii inconjuratoare!
De aceea a facut afirmatia....ATUNCI CAND AM SA INTELEG CINE ESTE PI AM SA INTELEG CINE ESTE DUMNEZEU!
Spatiul-timpul actual(plat, 2D, fara perspectiva) reduce curgerea superfluida a universului(elicoidala) la o simpla proiectie!
Imaginati-va intreaga fizica actuala...FARA PERSPECTIVA, o descriere plana, fara profunzime...a realitatii!
SE INTAMPLA DATORITA CONCEPTULUI PLAN ...IN CARE A FOST CREATA!
Teoria Unificata, visul lui Einstein din ultimi lui 30 de ani, nu putea fi realizata in conceptul spatiu-timp einsteinian!
CATE MAIMUTICI SAVANTE VOR ACCEPTA CA....INTREAGA FIZICA TREBUIE RECONSTRUITA, INTR-UN NOU CONCEPT SPATIU-TIMP, UNUL COMPLET?Cati vor accepta sa-si schimbe modul de gandire?
...cateva maimutele, vor fi din Romania...primele primate evoluand, prin salt, la o constiinta cosmica!
Cand veti putea vedea dincolo de PI, dincolo de ce nu vedea Einstein...inseamna ca ati adus constiinta/intuitia in plan constient! POARTA "RAIULUI" SE POATE DESCHIDE IN MINTEA FIECARUIA DIN VOI, PUTETI FACE CUNOSTINTA CU DUMNEZEU, INTELEGAND CINE ESTE PI!...EINSTEIN NU A REUSIT insa VOI O PUTETI FACE!
De aceea a facut afirmatia....ATUNCI CAND AM SA INTELEG CINE ESTE PI AM SA INTELEG CINE ESTE DUMNEZEU!
Spatiul-timpul actual(plat, 2D, fara perspectiva) reduce curgerea superfluida a universului(elicoidala) la o simpla proiectie!
Imaginati-va intreaga fizica actuala...FARA PERSPECTIVA, o descriere plana, fara profunzime...a realitatii!
SE INTAMPLA DATORITA CONCEPTULUI PLAN ...IN CARE A FOST CREATA!
Teoria Unificata, visul lui Einstein din ultimi lui 30 de ani, nu putea fi realizata in conceptul spatiu-timp einsteinian!
CATE MAIMUTICI SAVANTE VOR ACCEPTA CA....INTREAGA FIZICA TREBUIE RECONSTRUITA, INTR-UN NOU CONCEPT SPATIU-TIMP, UNUL COMPLET?Cati vor accepta sa-si schimbe modul de gandire?
...cateva maimutele, vor fi din Romania...primele primate evoluand, prin salt, la o constiinta cosmica!
Cand veti putea vedea dincolo de PI, dincolo de ce nu vedea Einstein...inseamna ca ati adus constiinta/intuitia in plan constient! POARTA "RAIULUI" SE POATE DESCHIDE IN MINTEA FIECARUIA DIN VOI, PUTETI FACE CUNOSTINTA CU DUMNEZEU, INTELEGAND CINE ESTE PI!...EINSTEIN NU A REUSIT insa VOI O PUTETI FACE!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23117
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Daca-l vezi pe Eistein, spune-i cu tot respectul ca este unul care a gasit o explicatie.Einstein observase deja ca numarul PI se regaseste aproape in toata fizica, descriind subtil procesele lumii inconjuratoare!
Acum cati-va ani, te stergeai cu divinitatea pe picioare. Ce ai patit?POARTA "RAIULUI" SE POATE DESCHIDE IN MINTEA FIECARUIA DIN VOI, PUTETI FACE CUNOSTINTA CU DUMNEZEU, INTELEGAND CINE ESTE PI!...EINSTEIN NU A REUSIT insa VOI O PUTETI FACE!
virgil- Moderator
Faceti efortul sa intelegeti ce scriu si...incercati cat mai putine intrebari personale!
(nefacand asta ...nu-mi pierd timpul sa va raspund, considerandu-va mentalitati primitive)
Mistocareala ieftina (d-aia fina nu am vazut) o las pentru voi!
DA, MA STERG PERMANENT CU DIVINITATEA PE PICIOARE...este la picioarele mele, stiu cine este, sunt deasupra ei!
Eu nu am patit nimic, sistemul vostru de perceptie e dereglat! (nu-i treaba mea sa vi-l repar)
Voi sunteri dominati de FRICA, eu nu.
Eu vad in intunericul vostru...ca ziua! (unii numesc asta..."iluminare")
...eu stiu cine este PI...voi nu...!
(nefacand asta ...nu-mi pierd timpul sa va raspund, considerandu-va mentalitati primitive)
Mistocareala ieftina (d-aia fina nu am vazut) o las pentru voi!
DA, MA STERG PERMANENT CU DIVINITATEA PE PICIOARE...este la picioarele mele, stiu cine este, sunt deasupra ei!
Eu nu am patit nimic, sistemul vostru de perceptie e dereglat! (nu-i treaba mea sa vi-l repar)
Voi sunteri dominati de FRICA, eu nu.
Eu vad in intunericul vostru...ca ziua! (unii numesc asta..."iluminare")
...eu stiu cine este PI...voi nu...!
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Daca si mie, mi-a rezultat intr-o formula inca incerta, ca
lucrul mecanic care se produce la o orbitare circulara in spatiu
are printre factorii componenti pe pi !!!
Nu va spun mai multe ca poate v-ati plictisit.
lucrul mecanic care se produce la o orbitare circulara in spatiu
are printre factorii componenti pe pi !!!
Nu va spun mai multe ca poate v-ati plictisit.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44930
Data de inscriere : 03/12/2013
Când pui vorbe în gura cuiva, e bine să dai și o referință spre lucrarea (și pagina) în care a spus așa ceva respectivul.WoodyCAD a scris:Einstein observase deja ca numarul PI se regaseste aproape in toata fizica, descriind subtil procesele lumii inconjuratoare!
Dece crezi tu ca noi suntem fara numarul pi? Avem capetelePacalici a scris:Pentru prietenii nostri virgil_48 si WoodyCAD, fara numar!
patrate? O sa ne plangem ca ne-ai jignit!
virgil_48- Foarte activ
un sceptic a scris:Când pui vorbe în gura cuiva, e bine să dai și o referință spre lucrarea (și pagina) în care a spus așa ceva respectivul.
Am sentimentul profund ca pierd timpul,....daca fac asta, nu strang biblografii, nu-s...maimuta!
WoodyCAD- Foarte activ
Inseamna ca Faradul este echivalent cu o unitate de masura a masei.virgil a scris:Sa analizam din punct de vedere dimensional aceasta relatie;
Eps.K/c2=3/2. pi^2 ;
ce parere aveti?
Daca luam ultima relatie; F=(s^4. A^2)/(m^2. kg) =kg; rezulta ca Amperul este o forta. A=kg.m/s2 ;
virgil- Moderator
Amperul este...DEBIT!
Universul superfluid curge...
WoodyCAD- Foarte activ
Si momentul fortei este produsul acelorasi marimi ca lucrul mecanic.virgil a scris:Inseamna ca Faradul este echivalent cu o unitate de masura a masei.virgil a scris:Sa analizam din punct de vedere dimensional aceasta relatie;
Eps.K/c2=3/2. pi^2 ;
ce parere aveti?
Daca luam ultima relatie; F=(s^4. A^2)/(m^2. kg) =kg; rezulta ca Amperul este o forta. A=kg.m/s2 ;
Le diferentiaza numai cuplarea lor ortogonala sau rectilinie.
Si or mai fi si altele.
virgil_48- Foarte activ
Desigur este un fel de debit, pentru ca debitul masoara cati litri sau cati metri cubi din ceva curge intr-o secunda. Dar electronul nu se masoara in litri sau metri cubi.WoodyCAD a scris:Amperul este...DEBIT!
Amperul inseamna ca un numar de 6.241.10^18 electroni, care "fac ceva" intr-o secunda. Am zis ca "fac ceva", pentru ca putem avea si curent alternativ, cand electronii danseaza pe loc un pas inainte, unul inapoi. Deci daca asimilam acest ceva cu un produs dintre un impuls si o frecventa vom avea acelasi lucru.
astfel putem scrie; 1A= (impuls)*(frecventa) =(1.6.10^-19) * (6.248.10^18) =1N (forta);
virgil- Moderator
Daca particulele elementare sunt rezultatul unor fenomene ondulatorii, mi se pare greu sa desparti caracteristicile lor de valoarea lui Pi.
Buna observatie! Poate chiar fi completata cu existenta chiar a mai multi Pi.
un ganditor a scris:Daca particulele elementare sunt rezultatul unor fenomene ondulatorii, mi se pare greu sa desparti caracteristicile lor de valoarea lui Pi.
Daca aceste "fenomene ondulatorii" nu-s nimic altceva decat traiectorii obligatoriu-elicoidale atunci TOTUL CAPATA SENS, TOTUL ARATA CINE ESTE PI...un fel de Dumnezeu!
Traiectoria elicoidala rezolva "cazul" unda-particula....particula-elicoidala avand dubla caracteristica, de unda si de particula in deplasare!
WoodyCAD- Foarte activ
Iar o zbârcesti aiurea.Pacalici a scris:Buna observatie! Poate chiar fi completata cu existenta chiar a mai multi Pi.negativ a scris:...mi se pare greu sa desparti caracteristicile lor de valoarea lui Pi.
Am impresia ca ma confunzi cu WoodyCAD, care a ajuns sa creada ca Pi este Dumnezeu. Dar nu te poti pune cu credinta omului...
WoodyCAD are doar certitudini, nu are...credinte, doar maimuticile!
Mai mult....de la maimutica DE BROGLIE incoace orice obiect are asociat...un PI!
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ipoteza_De_Broglie
WoodyCAD- Foarte activ
Ai pus degetul pe buba din creier.WoodyCAD a scris:WoodyCAD are doar certitudini
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20003
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
O maimuta veritabila a scris:Ai pus degetul pe buba din creier.
Cum deosebim o maimuta de... restul lumii:
- afirmatiile ei nu au legatura cu subiectul in discutie!
- cand face afirmatii acestea sunt fara argumente, nu poate sa inteleaga necesitatea acestora!
- aceste afirmatii sunt de obicei atacuri la persoana, lipsa argumentelor este suplinita de astfel de comportament primitiv!
- specimene ratate, maimutele isi exprima frustrarea primitiva pin copaci...desori numiti "forum"!
(sub anonimatul unor "neica nimeni" ...isi dau si ei cu parerea)
Personal nu sunt deranjat de prezenta lor, dimpotriva...sunt amuzante!
Nu este in topic, dar primitivismul unora...trebuie scos in evidenta!
...si Caragiale facea asta...
WoodyCAD- Foarte activ
Care poate fi legatura intre sirul lui Euler din care rezulta valoarea lui Pi; Pi =4/1-4/3+4/5-4/7+4/9-4/11+......,
si raportul dintre circumferinta cercului si diametrul acestuia ?
virgil- Moderator
Fara nici o ironie, dar cred ca daca inlocuiesti pe 4 cu oricare alt numar,virgil a scris:Care poate fi legatura intre sirul lui Euler din care rezulta valoarea lui Pi; Pi =4/1-4/3+4/5-4/7+4/9-4/11+......,
(sa zicem de la 1 la 9), tot iese un numar special(?). Acelea ce reprezinta?
Atunci dece 4 ?
virgil_48- Foarte activ
Eu am verificat acest sir si cu cat mergi mai departe de apropii de pi. Inlocuind pe patru cu alt numar, normal ca limita sirului va fi alta, dar este fara relevanta deoarece numai pi este numarul special care ne intereseaza.virgil_48 a scris:Fara nici o ironie, dar cred ca daca inlocuiesti pe 4 cu oricare alt numar,virgil a scris:Care poate fi legatura intre sirul lui Euler din care rezulta valoarea lui Pi;
Pi =4/1-4/3+4/5-4/7+4/9-4/11+......,
(sa zicem de la 1 la 9), tot iese un numar special(?). Acelea ce reprezinta?
Atunci dece 4 ?
virgil- Moderator
Numarul asta irational cu bucluc a cauzat multe boli psihice si chiar decese in randul celor irationali si mai slabi de inima si la dibla. Multi n-au mai putut dormi tot cautandu-l si scormonindu-l, asa c-au ajuns epuizati la nebuni.
Eu as fi ales alt sistem numeric, nu cel deci-zecimal. Sa zicem ca unitatea ar fi fost diametrul cercului = 1. Iar nulul ar fi fost diametrul cercului simbolizat prin =0. Deci as fi avut doar 1 si 0. Ce ar fi iesit ?
Eu as fi ales alt sistem numeric, nu cel deci-zecimal. Sa zicem ca unitatea ar fi fost diametrul cercului = 1. Iar nulul ar fi fost diametrul cercului simbolizat prin =0. Deci as fi avut doar 1 si 0. Ce ar fi iesit ?
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36109
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Lungimea cercului este L=2pi.R; daca diamentru este D=2R=1, atunci perimetrul cercului L=pi.D=pi.1; deci n-ai scapat de pi.gafiteanu a scris:
Sa zicem ca unitatea ar fi fost diametrul cercului = 1. Iar nulul ar fi fost diametrul cercului simbolizat prin =0. Deci as fi avut doar 1 si 0. Ce ar fi iesit ?
virgil- Moderator
Ma asteptam la alt comentariu .virgil a scris:Care poate fi legatura intre sirul lui Euler din care rezulta valoarea lui Pi; Pi =4/1-4/3+4/5-4/7+4/9-4/11+......,
Ultima editare efectuata de catre virgil in Sam 24 Mar 2018, 17:42, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Mistere in Matematica!:Banda lui Mobius,Sticla lui Klein,Numarul de Aur,Numarul,,PI''
» NUMĂRUL ZERO
» Astronomic Univers
» NUMĂRUL ZERO
» Astronomic Univers
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum