Ultimele subiecte
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al UniversuluiScris de virgil Astazi la 18:06
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Astazi la 18:02
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de virgil Astazi la 17:45
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Astazi la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 8 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori :: 1 Motor de căutarevirgil
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Cum explică Fizica elicoidală fulgerele din vulcani
+3
virgil_48
gafiteanu
Abel Cavaşi
7 participanți
Pagina 1 din 1
Cum explică Fizica elicoidală fulgerele din vulcani
Dacă sarcina electrică este dată de viteza de variație a torsiunii și dacă masa este proporțională cu torsiunea totală (așa cum am sugerat în Fizica elicoidală), atunci la transferuri de masă cu debit uriaș (cum are loc în cazul ploilor de vară sau al vulcanilor sau al golirii rezervoarelor mari) trebuie să apară tensiuni electrice și implicit descărcări electrice manifestate prin fulgere și tunete, datorită variațiilor mari de masă (și implicit de torsiune) .
Nu știu cum explică Fizica actuală asemenea fenomene, dar, după cum vedeți, Fizica elicoidală le poate explica deocamdată cel puțin calitativ.
Nu știu cum explică Fizica actuală asemenea fenomene, dar, după cum vedeți, Fizica elicoidală le poate explica deocamdată cel puțin calitativ.
Re: Cum explică Fizica elicoidală fulgerele din vulcani
Da, bine, asa o fii, dar cum le explica prin torsiune cel putin calitativ? O afirmatie fara calcule calitative este irelevanta.
Am luat un prosop ud, l-am stors prin rasucire la maximum, si nimic, nici un fulger....Poate in cazul norilor e altcumva, daca cineva ii stoarce si-i rasuceste.
Am luat un prosop ud, l-am stors prin rasucire la maximum, si nimic, nici un fulger....Poate in cazul norilor e altcumva, daca cineva ii stoarce si-i rasuceste.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Sam 20 Aug 2016, 18:16, editata de 1 ori
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36109
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Ca de obicei, tu arunci primul în scârbă un răspuns la postările mele...
Păi, unde ai în prosop transferuri MARI de masă? Dacă vrei să analizăm problema cantitativ, atunci va trebui să implicăm constante foarte mici, precum constanta lui Planck sau a lui Faraday.
Păi, unde ai în prosop transferuri MARI de masă? Dacă vrei să analizăm problema cantitativ, atunci va trebui să implicăm constante foarte mici, precum constanta lui Planck sau a lui Faraday.
Pai sa le implicam, si constante si variabile, totul...
Dar cu vulcanii cum ramane, cine trebuie sa dea explicatia ?
Eu am anumite banuieli in privinta formarii fulgerelor din lava incandescenta, cum ar fi in cazul Soarelui, care este plin cu lava, un ocean de lava permanenta la suprafata.
Dar inca ma stradui sa aflu taina fulgerelor dintre inelele de gheata ale lui Saturn, care fulgere sunt enorme, de mii de km. lungime.
Deci am stabilit, si gheata si lava genereaza fulgere...Dar prosopul ud si rasucit nu. Daca e din material sintetic-plastic uscat si rasucit, atunci ies scantei..Daca e din bumbac, nimic..
Acum experimentez cu pisica uda, o voi stoarce nitel.
Pai bine coane Abel, eu imi sacrific atata free energie aici pe forumul lui matale si va dau subtil idei atata de valoroase, iar matale dai cu rosu si zici in scarba cuvantul ala "scarba" ?
Dar cu vulcanii cum ramane, cine trebuie sa dea explicatia ?
Eu am anumite banuieli in privinta formarii fulgerelor din lava incandescenta, cum ar fi in cazul Soarelui, care este plin cu lava, un ocean de lava permanenta la suprafata.
Dar inca ma stradui sa aflu taina fulgerelor dintre inelele de gheata ale lui Saturn, care fulgere sunt enorme, de mii de km. lungime.
Deci am stabilit, si gheata si lava genereaza fulgere...Dar prosopul ud si rasucit nu. Daca e din material sintetic-plastic uscat si rasucit, atunci ies scantei..Daca e din bumbac, nimic..
Acum experimentez cu pisica uda, o voi stoarce nitel.
Pai bine coane Abel, eu imi sacrific atata free energie aici pe forumul lui matale si va dau subtil idei atata de valoroase, iar matale dai cu rosu si zici in scarba cuvantul ala "scarba" ?
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Sam 20 Aug 2016, 18:33, editata de 1 ori
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
N-ai stabilit nimic. Comparațiile nu sunt explicații. Faptul că îmi "explici" fulgerele din vulcani cu cele din Soare denotă din nou superficialitate.
Fulgerele din inele se pot explica tot prin mișcarea maselor ce are loc în inele (transversal pe acestea). Observația ta privind aceste fulgere este lăudabilă și vine să confirme ceea ce susțin eu.
Fulgerele din inele se pot explica tot prin mișcarea maselor ce are loc în inele (transversal pe acestea). Observația ta privind aceste fulgere este lăudabilă și vine să confirme ceea ce susțin eu.
Teoretic fulgerele pe Saturn ar trebui sa fie nu transversal prin inele, ci coliniare cu ele, cu torsiunea lor...Deci cum ramane cu torsiunea matale, este super-ficiala sau nu ?
Ei, cum raspunzi la observatia practica ca au loc scantei in prosopul uscat din fibre sintetice rasucite ? Daca nu raspunzi, o sa te spun la forumisti si o sa dau cu rosu.
Crezi ca Sf.Ilie are el acolo in cer ceva ce rasuceste cand fulgera ? Conteaza sensul rasucirii ? Are si Sf. Ilie o constanta fizica a lui proprie de rasucire ?
Ei, cum raspunzi la observatia practica ca au loc scantei in prosopul uscat din fibre sintetice rasucite ? Daca nu raspunzi, o sa te spun la forumisti si o sa dau cu rosu.
Crezi ca Sf.Ilie are el acolo in cer ceva ce rasuceste cand fulgera ? Conteaza sensul rasucirii ? Are si Sf. Ilie o constanta fizica a lui proprie de rasucire ?
Astept raspuns...
Nu văd cum ai tras tu concluzia că fulgerele ar trebui să fie "paralele" cu torsiunea, deci cu un scalar. Dimpotrivă, materia care se învârte într-un anumit inel are aceeași torsiune și doar materia care trece de la un inel la altul suferă variație de torsiune.
E f. simplu, tensiunea electrica mare apare doar in lungul unui fir electric, prin care circula un curent de electroni torsionati, inconjurati de un camp magnetic coaxial torsionat. (vezi inductia si autoinductia)
Scanteile si fulgerele se formeaza doar in lungul campului electric..Asta stie si inventatorul Scantei...
Scanteile si fulgerele se formeaza doar in lungul campului electric..Asta stie si inventatorul Scantei...
Asta seamana cu altceva de pe acest forum: Daca exista FOIP,Abel Cavaşi a scris:Dacă sarcina electrică este dată de viteza de variație a torsiunii și dacă masa este proporțională cu torsiunea totală (așa cum am sugerat în Fizica elicoidală), atunci la transferuri de masă cu debit uriaș (cum are loc în cazul ploilor de vară sau al vulcanilor sau al golirii rezervoarelor mari) trebuie să apară tensiuni electrice și implicit descărcări electrice manifestate prin fulgere și tunete, datorită variațiilor mari de masă (și implicit de torsiune) .
atunci gravitatia este impingere.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44930
Data de inscriere : 03/12/2013
Acest "dacă" este un fel de "având în vedere că, așa cum am arătat pe topicul cutare". Dar fiecare înțelege ce-i place.
Sarcinile electrice= tornade de anumita chiralitate si marime(clasa "electrica")!
Datorita frictiunilor(lovituri) mecanice(interactiuni laterale) dintre tornade clasa "XXX" au loc ruperi de tornade clasa "electrica"!
Tornadele clasa "electrica" odata desfacute concateneaza periferic si axial intre ele (reguli de interactiune = COD FUNDAMENTAL)!
CONCATENARILE/RUPERILE/ALIPIRILE se produc cu ZGOMOTE-TUNETE!(viteze foarte mari)..si se lasa cu expulzarea altor tornade, clasa "fotonica"!
Instantaneu se produc, "zgomotos", alte TRASEE DE CURGERE (vezi liniile magnetice conectare-reconectare)!
ACEST FENOMEN APARE SI LA SCARA PLANETARA...CAND GRAVITATIA PAMANTULUI DA... "ZGOMOTE" VENITE DIN CER!
FENOMENUL DE CONCATENARE SE REALIZEAZA CU PARTICIPAREA MEDIULUI PRIN CARE TORNADA TRECE! (descarcari in gaze, etc)
Exemplu: curgerile magnetice ale unui magnet ...se rup si se reconecteaza prin curgerile local-magnetice ce apartin unei bucati de fier, cu posibilitatea "magnetizarii" acestei bucati...adica TORNADELE INTERNE POT RAMANE ARANJATE PE O DIRECTIE dupa indepartarea magnetului!
Datorita frictiunilor(lovituri) mecanice(interactiuni laterale) dintre tornade clasa "XXX" au loc ruperi de tornade clasa "electrica"!
Tornadele clasa "electrica" odata desfacute concateneaza periferic si axial intre ele (reguli de interactiune = COD FUNDAMENTAL)!
CONCATENARILE/RUPERILE/ALIPIRILE se produc cu ZGOMOTE-TUNETE!(viteze foarte mari)..si se lasa cu expulzarea altor tornade, clasa "fotonica"!
Instantaneu se produc, "zgomotos", alte TRASEE DE CURGERE (vezi liniile magnetice conectare-reconectare)!
ACEST FENOMEN APARE SI LA SCARA PLANETARA...CAND GRAVITATIA PAMANTULUI DA... "ZGOMOTE" VENITE DIN CER!
FENOMENUL DE CONCATENARE SE REALIZEAZA CU PARTICIPAREA MEDIULUI PRIN CARE TORNADA TRECE! (descarcari in gaze, etc)
Exemplu: curgerile magnetice ale unui magnet ...se rup si se reconecteaza prin curgerile local-magnetice ce apartin unei bucati de fier, cu posibilitatea "magnetizarii" acestei bucati...adica TORNADELE INTERNE POT RAMANE ARANJATE PE O DIRECTIE dupa indepartarea magnetului!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23117
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
WoodyCAD, E cazul sa vezi mai multe filme clasa "XXX". Cu tot felul de frictiuni si lovituri frontale si laterale, acolo sa vezi ce tornade infocate, rupte si desfacute...Cu ce zgomote, ruperi si alipiri, etc...
Parca ar fi "Zgomote venite din iad".
Parca ar fi "Zgomote venite din iad".
Primul care a fost pe aproape, cel care s-a prins cum interactioneaza tornadele, a facut ceva "diagrame"! (geometria ajuta la intelegerea RAPIDA a realitatii, fiind informatie curata)
"Fizica elicoidala" nu poate explica realitatea evidenta dar poate explica diverse forme de "credinte si inchipuiri, fantezii sau plasmuiri"!
TOATE ACESTE DIAGRAME EXPLICA TUNETE (FULGERELE CAND SE DESFAC TORNADE FOTONICE)...insa nu le auzim, nu le vedem...cand sunt prea mici!
"Fizica elicoidala" nu poate explica realitatea evidenta dar poate explica diverse forme de "credinte si inchipuiri, fantezii sau plasmuiri"!
TOATE ACESTE DIAGRAME EXPLICA TUNETE (FULGERELE CAND SE DESFAC TORNADE FOTONICE)...insa nu le auzim, nu le vedem...cand sunt prea mici!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23117
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
De regula asa se intampla ,dar sunt si situatii cand descarcarea electrica ia si alte forme , spre exemplu elicoidala . Daca intrerupe-ti un circuit electric de mare putere prin intermediul unui releu iar contctul respectiv se deplaseaza liniar cu liniile magnetice ale unui magnet permanent , atunci forma arcului electric va fi elicoidala iar unghiul si pasul elicoidei depinde de sensul campului magnetic. Vezi topicul deschis de mine ,, Arc electric in camp magnetic permanent "gafiteanu a scris:Scanteile si fulgerele se formeaza doar in lungul campului electric..Asta stie si inventatorul Scantei.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25908
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Bine Tudorele, dar cine sta sa puna asa cum trebuie acele campuri magnetice permanente, ca sa se curbeze descarcarile ?
Fenomenul se cheama deviere sau deflexie. Nu elicoidare. La cativa dintre voi, orice mica curba e elicoida. Stati asa, ca nu orce fata care se apleaca e si elicoida. E doar curba.
Fenomenul se cheama deviere sau deflexie. Nu elicoidare. La cativa dintre voi, orice mica curba e elicoida. Stati asa, ca nu orce fata care se apleaca e si elicoida. E doar curba.
Campul magnetic terestru .gafiteanu a scris:Bine Tudorele, dar cine sta sa puna asa cum trebuie acele campuri magnetice permanente, ca sa se curbeze descarcarile ?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25908
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Aha, d`aia se monteaza obligatoriu toate intrerupatoarele cu contactele perpendiculare pe liniile magnetice terestre. Ca sa faca arcul cat mai lung si mai curbat, sa iasa ca un turbat.
Tudorele, ai retinut tu ceva, dar sa-ti mai amintesc ca cel mai dificil de stins este arcul facut de circuitele cu sarcini inductive, nu de circuitele de mare putere mondiala.
Si mai e ceva, in generat curentul intrerupt este alternativ. Ca urmare campul magnetic il deviaza diferit dupa sens, cand spre stanga cand spre dreapta.
Ca sa rupi - stingi mai repede arcul la intrerupere, se pun niste placute metalice sau de mica in intrerupatoare. Plus alte smecherii. Stiinta mare e asta cu pornirea si intreruperea curentilor pe sarcinilor Z.
Azi a plouat cu fulgere multe si mari in Bucuresti...Sfantul Ilie s-a descurcat admirabil.. A traznit pe cine-a vrut, de-au iesit toti pompierii. Nu ca sa stinga fulgerele...
Tudorele, ai retinut tu ceva, dar sa-ti mai amintesc ca cel mai dificil de stins este arcul facut de circuitele cu sarcini inductive, nu de circuitele de mare putere mondiala.
Si mai e ceva, in generat curentul intrerupt este alternativ. Ca urmare campul magnetic il deviaza diferit dupa sens, cand spre stanga cand spre dreapta.
Ca sa rupi - stingi mai repede arcul la intrerupere, se pun niste placute metalice sau de mica in intrerupatoare. Plus alte smecherii. Stiinta mare e asta cu pornirea si intreruperea curentilor pe sarcinilor Z.
Azi a plouat cu fulgere multe si mari in Bucuresti...Sfantul Ilie s-a descurcat admirabil.. A traznit pe cine-a vrut, de-au iesit toti pompierii. Nu ca sa stinga fulgerele...
ATENTIE! Este vorba de fulgerele din INTERIORUL vulcanilor NU din exterior! Asa dar va rog comentarii la obiect. Mai multa concentrare va rog.
Abel a scris:fulgerele din vulcani
Nu ma, nu din interiorul vulcanilor, ca lava se scurge afara din vulcani si acolo apar fulgerele. Datorita transferurilor mari de masa. Ca asa a scris Abel, la transferuri mari de masa ploioasa sau masa incandescenta.
Mai corecta era exprimarea "fulgerele de la vulcani", datorate curgerilor vulcanilor.
Am vazut cum se varsa apa cu viteza din bazinul de acumulare in generatorul hidrocentralei, apoi este turbionata si astfel apare curentul elicoidal, care ajunge si in casele noastre.
Sus la Vidraru e un om cu fulgerul in mana. Sta asa de zeci de ani. La traznit si asa a incremenit.
Ar fi cazul sa facem astfel de statui si sa le punem la vulcani. Ca sperietoare. Ca prea multi savanti se intereseaza de vulcani.
Mai corecta era exprimarea "fulgerele de la vulcani", datorate curgerilor vulcanilor.
Am vazut cum se varsa apa cu viteza din bazinul de acumulare in generatorul hidrocentralei, apoi este turbionata si astfel apare curentul elicoidal, care ajunge si in casele noastre.
Sus la Vidraru e un om cu fulgerul in mana. Sta asa de zeci de ani. La traznit si asa a incremenit.
Ar fi cazul sa facem astfel de statui si sa le punem la vulcani. Ca sperietoare. Ca prea multi savanti se intereseaza de vulcani.
Domne, nu sunt de acord. Lava aia vine pe cos , nu? Cosu vulcanului. De unde? Din punga de magma. Concluzia: Abel are dreptate, sunt numai fulgerele din vulcan . Alea din afara vulcanului se datoreaza frecarii particulelor de cenusa vulcanica. nu sunt interesante. Interesante sunt alea generate la urcarea lavei prin canale. Acolo e de cercetat.
https://youtu.be/tJ_mgONXyjQ
https://youtu.be/tJ_mgONXyjQ
Fizica elicoidala si numai ea explica curentii electrici toroidali din interiorul Pamantului. Nu stiu cum ii explica, dar se zice de unii ca-i explica. Acesti curenti normal ca oricand au ocazia, incearca sa scape. Iar ocazia se iveste cu vulcanii, care fiind o tochitura, sunt buni conducatori de electricitate.
In AFARA vulcanului ( in cenusa vulcanica):
P.S. In imagine, nu prea se vad elicoidele....
A study in the journal Science indicated that electrical charges are generated when rock fragments, ash, and ice particles in a volcanic plume collide and produce static charges, just as ice particles collide in regular thunderstorms.
Perkins, Sid (March 4, 2015). "Flash glass: Lightning inside volcanic ash plumes create glassy spherules". American Association for the Advancement of Science.
http://www.sciencemag.org/news/2015/03/flash-glass-lightning-inside-volcanic-ash-plumes-create-glassy-spherules
Vorbesc despre fulgerele care se văd ce au legătură cu vulcanii. Și normal că Fizica actuală explică totul, iar eu am făcut doar pe deșteptul pe-aici...
Abel, stai asa mai bland, nu exploda ca vulcanul si scuipa lava rosie si da cu rosu...
Inchipuie-ti un vulcan adormit plin ochi cu apa sau chiar gheata. Deodata ii vine din adancuri prapadul. Normal ca incepe topirea si evaporarea accelerata, se formeaza deci un microclimat local ultrasaturat cu vapori si nori grosi cu apa si cenusa, apoi cad ploile tot in vulcan. Totul pe loc ca o tornada elicoidala locala, permanent realimentata de vulcan.
Daca sunt ploi elicoidale, atunci avem de toate, si fulgerele alea de care zici. Stii ca in varful tornadei se face viteza de rotire cea mai mare si ingheata apa, ploua cu grindina si ies fulgere. Ies fulgerele numai din gheata. Nu ma intreba de ce, gandeste si tu la rece pana te fulgera vreo idee..Nu mai astepta idei pleasca numai de la noi.
Inchipuie-ti un vulcan adormit plin ochi cu apa sau chiar gheata. Deodata ii vine din adancuri prapadul. Normal ca incepe topirea si evaporarea accelerata, se formeaza deci un microclimat local ultrasaturat cu vapori si nori grosi cu apa si cenusa, apoi cad ploile tot in vulcan. Totul pe loc ca o tornada elicoidala locala, permanent realimentata de vulcan.
Daca sunt ploi elicoidale, atunci avem de toate, si fulgerele alea de care zici. Stii ca in varful tornadei se face viteza de rotire cea mai mare si ingheata apa, ploua cu grindina si ies fulgere. Ies fulgerele numai din gheata. Nu ma intreba de ce, gandeste si tu la rece pana te fulgera vreo idee..Nu mai astepta idei pleasca numai de la noi.
Abel Cavaşi a scris:Dacă sarcina electrică este dată de viteza de variație a torsiunii și dacă masa este proporțională cu torsiunea totală (așa cum am sugerat în Fizica elicoidală), atunci la transferuri de masă cu debit uriaș (cum are loc în cazul ploilor de vară sau al vulcanilor sau al golirii rezervoarelor mari) trebuie să apară tensiuni electrice și implicit descărcări electrice manifestate prin fulgere și tunete, datorită variațiilor mari de masă (și implicit de torsiune) .
Acuma stiu de ce curenteaza clanta de la WC ! Din cauza torsiunii ! Felicitari ! Mersi ca ne-ai luminat !
Vizitator- Vizitator
Noa, în sfârșit, dup-atâtea zile te-ai luminat și tu.
Pacalici a scris:In AFARA vulcanului ( in cenusa vulcanica):A study in the journal Science indicated that electrical charges are generated when rock fragments, ash, and ice particles in a volcanic plume collide and produce static charges, just as ice particles collide in regular thunderstorms.Perkins, Sid (March 4, 2015). "Flash glass: Lightning inside volcanic ash plumes create glassy spherules". American Association for the Advancement of Science.
http://www.sciencemag.org/news/2015/03/flash-glass-lightning-inside-volcanic-ash-plumes-create-glassy-spherules
Cenusa vulcanului doar ionizeaza atmosfera, iar eventualele fulgere se propaga prin spatiul ionizat.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57010
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Subiecte similare
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?
» Deosebirea fundamentală dintre Fizica elicoidală şi Fizica actuală
» Ciocnirea plastică în Fizica elicoidală
» Deosebirea fundamentală dintre Fizica elicoidală şi Fizica actuală
» Ciocnirea plastică în Fizica elicoidală
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum