Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 38 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 38 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Magnetii devin pe zi ce trece mai "isteti"
+2
virgil_48
Pacalici
6 participanți
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 1 din 1
Re: Magnetii devin pe zi ce trece mai "isteti"
Sa vezi bilutele de neodym ce personalitate au! Nu se aşează decat
asa cum vor ele. In anumite formatii daca scoti una, pleaca toate.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Eu nu am vazut asa ceva in film . Experimentul prezentat de pusti este foarte normal deoarece magnetii plasati pe o planseta se arag intr-e ei , dar distanta dintr-e fetele polorizate este mai mare , iar imediat cum ai ridicat unul restul vin sa se plaseze ,( se orienteza in camp pentru a inchide circuitul mag. N-S-N-S-N -S etc. ), cu suprafetele polarizate lipite conform unui principiu foarte simplu din magnetism .,, Magnetul sau o placa feromagnetica intotdeuna tinde sa se pozitioneze in camp astfel ca reluctanta sa fie cat mai mica iar fluxul cat mai mare " Nu ei devin mai isteti ci noi gasim diferite aplicatii in functie de polarizare. Nimic nu este magic in acest film.virgil_48 a scris:Sa vezi bilutele de neodym ce personalitate au! Nu se aşează decat
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Bineinteles ca nu este nimic magic, dar este surprinzator. Observiscanteitudorel a scris:Eu nu am vazut asa ceva in film . Experimentul prezentat de pusti este foarte normal deoarece magnetii plasati pe o planseta se arag intr-e ei , dar distanta dintr-e fetele polorizate este mai mare , iar imediat cum ai ridicat unul restul vin sa se plaseze cu suprafetele polarizate lipite conform unui principiu foarte simplu din magnetism .,, Magnetul sau o placa feromagnetica intotdeuna tinde sa se pozitioneze in camp astfel ca reluctanta sa fie cat mai mica iar fluxul cat mai mare " Nu ei devin mai isteti ci noi gasim diferite aplicatii in functie de polarizare. Nimic nu este magic in acest film.virgil_48 a scris:Sa vezi bilutele de neodym ce personalitate au! Nu se aşează decat
ca pot exista si zone neexplorate in cunoasterea de astazi.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Ma asteptam sa comentati filmul de la minutul 2.15 de unde incepe de fapt prezentarea unei noi tehnologi. Probabil ca lipsa cunoasterii limbi engleze v-a impiedicat sa comentati. Un adevarat cercetator , care ar fi urmarit pana la cap filmuletul, ar fi dedus numai din imagini ca ceva este altfel decat stie el....
Da....asta e.
Da....asta e.
Mai baieti, nu mai luati cercetarea "a la legere!"
E pacat de Dzeu. Voi pierdeti noutati pretioase. Si nu-i pacat?
N-aveti idee cate inventii se pot scoate din noua tehnologie a lui Polymagnet.
http://www.polymagnet.com/
Ia arunca tu o privire la filmele din pagina asta sa vezi cum iti schimbi ideile referitoare la motorul magnetic in 4 timpi:
http://www.polymagnet.com/polymagnets/
Fi mai atent tudorele!Urmareste filmele pana la capat, poate iti dau idei. Nu te uita numa la filmarea aia la relanti...
Oi fi eu Pacalici, da de foarte nulte ori sunt cat se poate de serios in postari.
E pacat de Dzeu. Voi pierdeti noutati pretioase. Si nu-i pacat?
N-aveti idee cate inventii se pot scoate din noua tehnologie a lui Polymagnet.
http://www.polymagnet.com/
scanteitudorel a scris:Nimic nu este magic in acest film.
Ia arunca tu o privire la filmele din pagina asta sa vezi cum iti schimbi ideile referitoare la motorul magnetic in 4 timpi:
http://www.polymagnet.com/polymagnets/
Fi mai atent tudorele!Urmareste filmele pana la capat, poate iti dau idei. Nu te uita numa la filmarea aia la relanti...
Oi fi eu Pacalici, da de foarte nulte ori sunt cat se poate de serios in postari.
Nu stiu cum intelegi tu, Pacalici ce intelege Tudorel din chestia asta.
Din cauza vitezei si a necunoasterii limbii engleze poate mi-a scapat ce ai scris tu. Explica-mi te rog , ce ai gasit atat de deosebit in film , daca tot ai facut acesta observatie.Pacalici a scris:Ma asteptam sa comentati filmul de la minutul 2.15 de unde incepe de fapt prezentarea unei noi tehnologi. Probabil ca lipsa cunoasterii limbi engleze v-a impiedicat sa comentati. Un adevarat cercetator , care ar fi urmarit pana la cap filmuletul, ar fi dedus numai din imagini ca ceva este altfel decat stie el....
Da....asta e.
Pai simplu, suprafetele nu au numai un pol magnetic , il au si pe celalalt. Avantajul este ca fluxul se inchide la distante mici si forta de atractie sau respingere a acestor noi magneti este superioara celor obisnuiti. In acelasi timp poti ave respingere si atractie pe aceeasi axa, etc. De ce nu te uiti la prezentarile de aici:http://www.polymagnet.com/polymagnets/ ????
Intelege ca e baiat destept.negativ a scris:Nu stiu cum intelegi tu, Pacalici ce intelege Tudorel din chestia asta.
Asta ai vrut tu sa-mi explici. Asa ceva eu am obtinut acum zece ani pe un magnet tip . inelar din Ferita . Nu m-a interesat fenomenul fizic .Pacalici a scris:Pai simplu, suprafetele nu au numai un pol magnetic , il au si pe celalalt. Avantajul este ca fluxul se inchide la distante mici si forta de atractie sau respingere a acestor noi magneti este superioara celor obisnuiti. Mai sa fie . Si ce faci doar cu forta in cazul Motorului magnetic , cand energia ramane aceiasi. In acelasi timp poti ave respingere si atractie pe aceeasi axa, etc. De ce nu te uiti la prezentarile de aici:http://www.polymagnet.com/polymagnets/ ????
Imi pare rau tudorele ca te-am trezit. Du-te mama si te culca ca nu ai inteles...si e pacat sa iti pierzi vremea.scanteitudorel a scris:Asta ai vrut tu sa-mi explici. Asa ceva eu am obtinut acum zece ani pe un magnet tip . inelar din Ferita . Nu m-a interesat fenomenul fizic .
negative, din pacate trebuie sa iti dau dreptate....
negativ a scris:negativ a scris:
Platanul cu date al hardului de PC este poate cel mai "istet" element multi-magnetic nebiologic.
Sa nu-l "zgariati" ca se duce magnetismul.
Si neuronii creierului biologic fac magnetism local. Ati auzit expresia "zgariat pe creier".
Sa nu-l "zgariati" ca se duce magnetismul.
Si neuronii creierului biologic fac magnetism local. Ati auzit expresia "zgariat pe creier".
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Bine. Las-o asa .Pacalici a scris:Imi pare rau tudorele ca te-am trezit. Du-te mama si te culca ca nu ai inteles...si e pacat sa iti pierzi vremea.scanteitudorel a scris:Asta ai vrut tu sa-mi explici. Asa ceva eu am obtinut acum zece ani pe un magnet tip . inelar din Ferita . Nu m-a interesat fenomenul fizic .
Ei, asta chiar ma supara Pacalici. Ce ai explicat tu asa de interesant de nu am inteles eu.Pacalici a scris:negative, din pacate trebuie sa iti dau dreptate....negativ a scris:negativ a scris:
Asta .
Ai mai postat tu motorul magnetic la care am purtat o discutie cu inventatorul si lucrurile au fost lamurite . Acum vii cu o noua descoperire epocala . Lasa-l pe negativ ca el este cu filozofia fiziici , nu cu fizica adevarata .Pacalici a scris:
Pai simplu, suprafetele nu au numai un pol magnetic , il au si pe celalalt. Avantajul este ca fluxul se inchide la distante mici si forta de atractie sau respingere a acestor noi magneti este superioara celor obisnuiti. In acelasi timp poti avea respingere si atractie pe aceeasi axa, etc. Da si obtii forte care se anuleaza reciproc . De ce nu te uiti la prezentarile de aici:http://www.polymagnet.com/polymagnets/ ????
Pe zi ce trece apar tot mai multe aplicatii ale magnetilor permanenti si asta datorita noilor materiale folosite la constructia lor . La inceputul secolului in electromotoare /generatoare erau folosite materiale feromagnetice care aveau o permeabilitate relativa foarte mica . In jur de 8000 . Cine si-ar fi imaginat atunci ca aceasta valoare poate atinge in ziua de astazi 2.000.000. Iar despre evolutia magnetilor permanenti sa nu mai vorbim .virgil_48 a scris:Bineinteles ca nu este nimic magic, dar este surprinzator. Observi
ca pot exista si zone neexplorate in cunoasterea de astazi.
Interesant:
Unde ai citit de 2000000? Ultima valoare cunoscuta de mine era pentru Metglas de 1000000. Tehnologie descoperita in 1970...
http://www.metglas.com//quality/company_overview.asp
scanteitudorel a scris:Cine si-ar fi imaginat atunci ca aceasta valoare poate atinge in ziua de astazi 2.000.000.
Unde ai citit de 2000000? Ultima valoare cunoscuta de mine era pentru Metglas de 1000000. Tehnologie descoperita in 1970...
Pe un site de felul acesta trimis da catre Alibaba .Pacalici a scris:Interesant:scanteitudorel a scris:Cine si-ar fi imaginat atunci ca aceasta valoare poate atinge in ziua de astazi 2.000.000.
Unde ai citit de 2000000? Ultima valoare cunoscuta de mine era pentru Metglas de 1000000. Tehnologie descoperita in 1970... Suntem in 2016 sau in anul 1971 ?
Town, Ningbo City, China .....http://www.yhmagnet.com/en/online.php
MAGNETI PERMANENTI (CATALOG) http://www.yhmagnet.com/upload/YHCatalog2012.pdf
Email: sale@yhmagnet.com
Web: www.yhmagnet.com
Nu degeaba au ajuns ei in Cosmos! Ce-a mai avansat si stiinta asta!
Parametrii magnetilor si fenomene deduse
Din parametrii magnetilor rezulta o densitate de energie magnetica medie de ordin 300 KJ/m3.
Adica 0.3 joule/ cm3.
Pentru a imita la aceeasi scara un magnet, o bobina de volum de ordinul 1 cm3, cu inductanta L parcursa de un curent constant I, ar trebui sa aiba, intr-un caz particular numeric ales, inductanta de ordin de marime sub 1 Henry, curent de ordin amperi.
( Wm=LI>2).
Cu date mai precise despre intensitatea campului magnetic si geometria magnetului, s-ar putea determina prin legea lui Ampere, curentul de conductie echivalent intern din magnet care cauzeaza un camp magnetic de parametri dati.
( in ipoteza simplificatoare a magnetului ca un inel conductor parcurs de un curent I).
Daca se utilizeaza Hc ca ordin de marime, la un circuit magnetic de lungime centimetri, ar rezulta un curent echivalent intern de ordinul kiloamperilor.
Din parametrii magnetilor rezulta o densitate de energie magnetica medie de ordin 300 KJ/m3.
Adica 0.3 joule/ cm3.
Pentru a imita la aceeasi scara un magnet, o bobina de volum de ordinul 1 cm3, cu inductanta L parcursa de un curent constant I, ar trebui sa aiba, intr-un caz particular numeric ales, inductanta de ordin de marime sub 1 Henry, curent de ordin amperi.
( Wm=LI>2).
Cu date mai precise despre intensitatea campului magnetic si geometria magnetului, s-ar putea determina prin legea lui Ampere, curentul de conductie echivalent intern din magnet care cauzeaza un camp magnetic de parametri dati.
( in ipoteza simplificatoare a magnetului ca un inel conductor parcurs de un curent I).
Daca se utilizeaza Hc ca ordin de marime, la un circuit magnetic de lungime centimetri, ar rezulta un curent echivalent intern de ordinul kiloamperilor.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33348
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum