Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 22 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 22 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce fel de popor suntem
+9
Razvan
virgil
scanteitudorel
virgil_48
Bordan
eugen
gafiteanu
negativ
Pacalici
13 participanți
Pagina 6 din 23
Pagina 6 din 23 • 1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23
Re: Ce fel de popor suntem
Caracatita
Eu am alta perceptie.Cele 7 puncte pe care le invoci le vad ca o promisiune electorala romantica, fara acoperire.
Gestionarea generala social democrata dupa 1989 arata o tara vanduta pe care nu poti pretinde prin promisiuni pe ultima suta ca o iei inapoi din gura lupului. Chiar asa de naivi sa fim ?
Banuiesc ca "Internationala" corupta are nevoie de un corupt/pardid/gasca corupta de calibru in Romania, la putere, pentru a o prada eficient. Profitand pervers de toate pacatele noastre milenare:ploconire, tradare, vanzare pe nimic, decapitarea oamenilor valorosi, etc.
Caracatita este internationalizata, probabil de aceea rezista asa de bine Dragnea si compatrihotii.
Degeaba ne plang de mila jurnalistii straini. Frectii sentimentale.
Un raport al BNR anticipeaza scadere economica in continuare in Romania, fata de alti ani.
Deci gestionarea PSD nu are argumente.
Dar nici BNR nu e Alba ca zapada. Gurile rele spun ca aur bancar a fost scos si dus afara din Romania, ca pe vremea tezaurului dus pe la Moscova altadata, etc.
Ma indoiesc ca jandarmii au actionat exemplar. Asa se justifica ei.
Cand diaspora este principala sursa de venit trimis in Romania, cum sa ajungi ca la un protest cu diasporeni sa pui tunul si gaze de lupta pe protestatari ?
Pentru ca da, provocatorii acoperiti si-au facut meseria si se pare ca unii dintre noi se lasa pacaliti.
Am urmarit si eu detalii,cu baieti tunsi scurt, cu tricouri marcaj de aceeasi culoare, veghind in jurul a doi jandarmi "batuti" circul "agresiunii" asupra jandarmilor, in timp ce un barbat cu spate lat, cu tricou de alta culoare "bate"doi jandarmi deodata. Si alte exemple cusute cu ata alba. Se pare ca procurorii militari s-au sesizat din oficiu si om vedea ce iese .
Mie mi se pare un delir al puternicilor zilei care isi largesc groapa.
Eu am alta perceptie.Cele 7 puncte pe care le invoci le vad ca o promisiune electorala romantica, fara acoperire.
Gestionarea generala social democrata dupa 1989 arata o tara vanduta pe care nu poti pretinde prin promisiuni pe ultima suta ca o iei inapoi din gura lupului. Chiar asa de naivi sa fim ?
Banuiesc ca "Internationala" corupta are nevoie de un corupt/pardid/gasca corupta de calibru in Romania, la putere, pentru a o prada eficient. Profitand pervers de toate pacatele noastre milenare:ploconire, tradare, vanzare pe nimic, decapitarea oamenilor valorosi, etc.
Caracatita este internationalizata, probabil de aceea rezista asa de bine Dragnea si compatrihotii.
Degeaba ne plang de mila jurnalistii straini. Frectii sentimentale.
Un raport al BNR anticipeaza scadere economica in continuare in Romania, fata de alti ani.
Dar nici BNR nu e Alba ca zapada. Gurile rele spun ca aur bancar a fost scos si dus afara din Romania, ca pe vremea tezaurului dus pe la Moscova altadata, etc.
Ma indoiesc ca jandarmii au actionat exemplar. Asa se justifica ei.
Cand diaspora este principala sursa de venit trimis in Romania, cum sa ajungi ca la un protest cu diasporeni sa pui tunul si gaze de lupta pe protestatari ?
Pentru ca da, provocatorii acoperiti si-au facut meseria si se pare ca unii dintre noi se lasa pacaliti.
Am urmarit si eu detalii,cu baieti tunsi scurt, cu tricouri marcaj de aceeasi culoare, veghind in jurul a doi jandarmi "batuti" circul "agresiunii" asupra jandarmilor, in timp ce un barbat cu spate lat, cu tricou de alta culoare "bate"doi jandarmi deodata. Si alte exemple cusute cu ata alba. Se pare ca procurorii militari s-au sesizat din oficiu si om vedea ce iese .
Mie mi se pare un delir al puternicilor zilei care isi largesc groapa.
eugen- Moderator
- Numarul mesajelor : 3969
Data de inscriere : 19/03/2010
BNR anticipeaza o scadere , iar eu urmaresc la Tv grafice care prezinta o crestere economica si un plus la bugetul de stat pe ultimi 2 ani semnificativa . Care din noi , este in acest caz dezinformat ?eugen a scris:Un raport al BNR anticipeaza scadere economica in continuare in Romania, fata de alti ani.
scanteitudorel- A decedat
- Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015
Graficele statistice seduc. Ranile romanilor sunt adanci si nu se vindeca cu statistici optimiste.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33348
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Care din ei ?
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
eugen , Eu inca sunt aici si sunt direct interesat de ceea ce face acest Guvern pentru mine , pentru tara si chiar pentru cei plecati in afara . Am trait si pe vremea Guvernului Colos instalat de la Bruxelles si am vazut foarte clar ce a facut Guvernul marioneta pentru poporul roman. Ei bine , asa ceva nu mai vreau.eugen a scris:
Graficele statistice seduc. Ranile romanilor sunt adanci si nu se vindeca cu statistici optimiste.
Era vorba de mesajul jurnalistului Malin Bot, din filmul de pe Youtube.
E un "rebel" incapatanat, patit, cu mesaj diferit de versiunea oficiala.
E un "rebel" incapatanat, patit, cu mesaj diferit de versiunea oficiala.
eugen- Moderator
Tudorele, sper ca toata interventia ta recenta de pe acest topic estescanteitudorel a scris:BNR anticipeaza o scadere , iar eu urmaresc la Tv grafice care prezinta o crestere economica si un plus la bugetul de stat pe ultimi 2 ani semnificativa . Care din noi , este in acest caz dezinformat ?eugen a scris:Un raport al BNR anticipeaza scadere economica in continuare in Romania, fata de alti ani.
determinata numai de naivitate si deficit de informare. Fiindca altfel,
ar fi trist!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Bai expertilor, care economie ? Nu creste si nici nu scade, ca deja e pe zero. Ce prostii se mai fac, nu inseamna economie.
Zicea mai sus Tudorel ceva despre Guvernului Colos. Poate colosal...E cel mai numeros din Ieuropa.
( https://cercetare.forumgratuit.ro/t2566p150-ce-fel-de-popor-suntem#89615 )
Zicea mai sus Tudorel ceva despre Guvernului Colos. Poate colosal...E cel mai numeros din Ieuropa.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Te rog sa-mi explici mai clar de ce sunt naiv atunci cand scriu ca am vazut la Tv. grafice cu starea economica de cand este la guvernare P.S.D. Nu am intrat pe topic pentru a face propaganda PSD-lui . Am vazut ce a scris eugen si mi-am exprimat parerea . Care este problema ta ? Ai fi vrut sa intru pe topicul interminabilvirgil_48 a scris:Tudorele, sper ca toata interventia ta recenta de pe acest topic estescanteitudorel a scris:BNR anticipeaza o scadere , iar eu urmaresc la Tv grafice care prezinta o crestere economica si un plus la bugetul de stat pe ultimi 2 ani semnificativa . Care din noi , este in acest caz dezinformat ?eugen a scris:Un raport al BNR anticipeaza scadere economica in continuare in Romania, fata de alti ani.
determinata numai de naivitate si deficit de informare. Fiindca altfel,
ar fi trist!
Lucrul mecanic - definitie si exemple. Ei bine , nu vreau ca ma intristez.
Se mai intampla Maestre. Sper ca aceasta greseala cu COLOS IN LOC DE CIOLOS , sa nu fie preluata de opozitie ca ne-am dus de ,, sufletul lui Hector "gafiteanu a scris:Bai expertilor, care economie ? Nu creste si nici nu scade, ca deja e pe zero. Ce prostii se mai fac, nu inseamna economie.
Este chiar foarte indicat. Multumesc ! Iti urez veselie permanenta !scanteitudorel a scris:. . . . .Care este problema ta ? Ai fi vrut sa intru pe topicul interminabil
virgil_48- Foarte activ
Am fost cam dur in limbaj , ca sa nu spun chiar badaran , asa ca te rog sa primesti din partea mea cele mai sincere scuze .virgil_48 a scris:Este chiar foarte indicat. Multumesc ! Iti urez veselie permanenta !scanteitudorel a scris:. . . . .Care este problema ta ? Ai fi vrut sa intru pe topicul interminabil
Scantei Tudorel s-a lamurit ca si el face permanent si interminabil lucruri mecanice. Constiente sau inconstiente. Scantei Tudorel este un mecanism uman. Este mai evoluat decat masinile cu cheita sau cu motoras electric.
Sper ca ati fost la votul referendum, pt a-i da mana libera lui Dragnea, sa modifice constitutia cum vrea. Si asta e tot un lucru mecanic.
"Cucu-Cucu, Mars la lucru." asa canta dimineata cucul nostru din ceasurile cu cuc facute in Romania dinainte de 89. Atunci lucrul era cel mai sfant lucru.
Sper ca ati fost la votul referendum, pt a-i da mana libera lui Dragnea, sa modifice constitutia cum vrea. Si asta e tot un lucru mecanic.
"Cucu-Cucu, Mars la lucru." asa canta dimineata cucul nostru din ceasurile cu cuc facute in Romania dinainte de 89. Atunci lucrul era cel mai sfant lucru.
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Un motoras , doar din magneti permanenti inca ma intereseaza sa construiesc .gafiteanu a scris:Scantei Tudorel s-a lamurit ca si el face permanent si interminabil lucruri mecanice. Constiente sau inconstiente. Scantei Tudorel este un mecanism uman. Este mai evoluat decat masinile cu cheita sau cu motoras electric.
Tudorele, fii realist cu motorul ala. Cauta alte preocupari, uite de exemplu fa ce face si nu ce zice popa.
Intotdeauna magnetii permanenti isi vor gasi rapid intre ei echilibrul. Chiar daca sunt o infinitate (de exemplu o tona de pilitura de magneti), se aduna ordonat si apoi stau cuminti. Nu mai au dupa ce sa alerge. Ei nu sunt tineri si nelinistiti.
Magnetul din interiorul Pamantului si al tuturor corpurilor ceresti insa este un motoras perpetuum mobile, caci e altfel construit. Natura a stiut cum, omul nu stie inca. Absolut toate corpurile ceresti se invart, inclusiv Luna sincron cu Pamantul.
Mai mult, fiecare atom (electron, proton, neutron, foton, etc.) este un astfel de motoras, ce se invarte de cand mama lui l-a facut.
Daca vom alinia cum trebuie toti atomii pe un ax, poate ca se va invarti gratis.
V-at gandit cum se invarte electronul ? Poate ca-si arata aceeasi fatza nucleului, dar poate nu. De ce nu cerceteaza asta popii nostri si dintro data la comanda politica sunt ingrijorati de cei cativa dereglati sexual ? (intre noi fie vorba, multi preoti si calugari sunt chiar ei cei mai dereglati).
Intotdeauna magnetii permanenti isi vor gasi rapid intre ei echilibrul. Chiar daca sunt o infinitate (de exemplu o tona de pilitura de magneti), se aduna ordonat si apoi stau cuminti. Nu mai au dupa ce sa alerge. Ei nu sunt tineri si nelinistiti.
Magnetul din interiorul Pamantului si al tuturor corpurilor ceresti insa este un motoras perpetuum mobile, caci e altfel construit. Natura a stiut cum, omul nu stie inca. Absolut toate corpurile ceresti se invart, inclusiv Luna sincron cu Pamantul.
Mai mult, fiecare atom (electron, proton, neutron, foton, etc.) este un astfel de motoras, ce se invarte de cand mama lui l-a facut.
Daca vom alinia cum trebuie toti atomii pe un ax, poate ca se va invarti gratis.
V-at gandit cum se invarte electronul ? Poate ca-si arata aceeasi fatza nucleului, dar poate nu. De ce nu cerceteaza asta popii nostri si dintro data la comanda politica sunt ingrijorati de cei cativa dereglati sexual ? (intre noi fie vorba, multi preoti si calugari sunt chiar ei cei mai dereglati).
Uite asa fel de popor suntem ! In loc sa-i incurajezi pe un compatriot
sa caute, sa incerce, ii spui sa fie realist, adica "nu merge". In schimb
esti convins ca fanteziile de import sunt minunate ! Nu a vazut nimeni
cum este un atom in interior si noi il vedem motoras fiindca asa cred
altii.
altii.
virgil_48- Foarte activ
Aproape adevarat .La momentul oportun iti voi prezenta ceva sa te crucesti. Asa ca, mai lasa Biserica cu treburile ei si noi cu ale noastre .In lucrarea Fizica Atomului, eu explic destul de clar de ce un electron se roteste in jurul protonului si de unde primeste acesta impulsul necesar . Dar multi citesc ,putin accepta acest model. P.s. Posibil sa deschid din nou discutia despre fenomenele magnetice, dar pe un topic destinat acestui scop. Deocamdata bine ca mi-a venit cheful sa mai fac niste experimente .gafiteanu a scris:Intotdeauna magnetii permanenti isi vor gasi rapid intre ei echilibrul. Chiar daca sunt o infinitate (de exemplu o tona de pilitura de magneti), se aduna ordonat si apoi stau cuminti. Nu mai au dupa ce sa alerge. Ei nu sunt tineri si nelinistiti.
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Vin 12 Oct 2018, 09:55, editata de 1 ori
Aceeasi greseala am facut-o si eu atunci cand te-am criticat pentru subiectul interminabil , Lucrul mecanic -definitie si exemple , fara sa ma gandesc ca ; omul este dator sa incerce rezolvarea unei probleme chiar daca acest lucru implica mare parte din viata sa. Bine ca m-am trezit la timp.virgil_48 a scris:Uite asa fel de popor suntem ! In loc sa-i incurajezi pe un compatriot
altii.
La ora actuala milioane de savanti ca noi lucreaza la perpetuum mobile si lucreaza, lucreaza. Milioane au lucrat de mii de ani. Nici unul nu s-a trezit la timp ca asa ceva nu se poate. Numai natura poate misca totul perpetuu, omul nu are voie sa faca ce a interzis Dumnezeu.
Un magnet este doar o bucata de material neutru, ce are niste molecule orientate. Asta nu-l va pune in miscare vesnica. Trebuie sa avem o bucata de electroni sau de protoni orientati in aceeasi directie.
Un magnet este doar o bucata de material neutru, ce are niste molecule orientate. Asta nu-l va pune in miscare vesnica. Trebuie sa avem o bucata de electroni sau de protoni orientati in aceeasi directie.
Tudorele, adaca ma pui pe mine sa citesc lucrari, ma pierzi descanteitudorel a scris:. . . . .In lucrarea Fizica Atomului, eu explic destul de clar de ce un electron se roteste in jurul protonului si de unde primeste acesta impulsul necesar . Dar multi citesc ,putini accepta acest model. . . . .
musteriu. Dar daca imi poti indica fragmentul din lucrare care
abordeaza numai acest subiect, as vrea sa-l citesc. Dar asta presupune
un link la paginile acelea. Sau la lucrare, cu mentionarea paginii.
Si nu-ti mai face probleme cu privire la disputa noastra anterioara.
virgil_48- Foarte activ
Virgil_48 in lucrarea Fizica Atomului pe care o gasesti la aceasta adresa :virgil_48 a scris:Tudorele, adaca ma pui pe mine sa citesc lucrari, ma pierzi descanteitudorel a scris:. . . . .In lucrarea Fizica Atomului, eu explic destul de clar de ce un electron se roteste in jurul protonului si de unde primeste acesta impulsul necesar . Dar multi citesc ,putini accepta acest model. . . . .
musteriu. Dar daca imi poti indica fragmentul din lucrare care
abordeaza numai acest subiect, as vrea sa-l citesc. Dar asta presupune
un link la paginile acelea. Sau la lucrare, cu mentionarea paginii.
Si nu-ti mai face probleme cu privire la disputa noastra anterioara.
https://www.dropbox.com/s/6qmrik3oav7jxfe/3%20TEXT%20pentru%20carte%20salvat%20%20la%2028%20aprilie.docx?dl=0
explic fenomenele in mod progresiv asa cum le vad eu si daca nu parcurgi acesti pasi risti sa te blochezi la un moment dat .
Tudorele, daca si Biblia ar fi tratata tot progresiv, obligatoriu sa inveti si explicatiile din paginile anterioare, toate babele ar fi savante. Vezi, de aia e asa usor de inteles Biblia, fiecare capitol e de sine statator. Biblia e cartea cu cel mai mare tiraj din lume. Si trateaza absolut totul, pe intelesul fiecaruia. De exemplu cum a facut Dumnezeu lumea din haos: a pocnit din deste si a zis;"Fiat lux" (Sa fie lumina).. Si lumina se facu.
https://destepti.ro/sensul-si-originea-expresiei-fiat-lux
Incearca si tui Tudorele sa faci lumina la fel. Dar nu poti, ca mintea o ai, dar n-ai degetele Creatorului.
Incearca si tui Tudorele sa faci lumina la fel. Dar nu poti, ca mintea o ai, dar n-ai degetele Creatorului.
,,Crede si nu cerceta " Virgil_48 crede ca liniile magnetice , electrice , gravitationale sunt elicoidale ?gafiteanu a scris:Tudorele, daca si Biblia ar fi tratata tot progresiv, obligatoriu sa inveti si explicatiile din paginile anterioare, toate babele ar fi savante. Vezi, de aia e asa usor de inteles Biblia, fiecare capitol e de sine statator. Biblia e cartea cu cel mai mare tiraj din lume. Si trateaza absolut totul, pe intelesul fiecaruia. De exemplu cum a facut Dumnezeu lumea din haos: a pocnit din deste si a zis;"Fiat lux" (Sa fie lumina).. Si lumina se facu.
100 de ani de Romania intregita 1918-2018 :
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Dacia lui Mihai Viteazul ?
http://www.napocanews.ro/2018/07/cum-s-a-numit-tara-lui-mihai-viteazul.html
Istoria noastra focalizata anul acesta pe Unirea de la 1918 nu poate uita momentul Mihai Viteazul.
Tendintele centrifuge ale entitatilor dusmane, cu complicitatea puterilor militare, religioase ale vremii, li s-a opus cu o indarjire supranaturala o tendinta centripeta de Unire a teritoriilor carpato-danubiene , facuta chiar si pentru scurt timp.
Din pacate un domn crestin ca Mihai Viteazu, in avanpostul antipagan a fost ucis de fratii crestini...
Ne aduce aminte de Vlad Tepes, in aceeasi postura de aparator al crestinatatii ,incarcerat de fratii crestini...
Tare ciudata mai este istoria noastra...
De acolo de unde asteptam ajutor, a venit pumnalul lui...Brutus...
Poate altfel ar fi aratat Romania -1918 sau Romania -2018 daca Hristosii romani n-ar fi fost striviti de fariseii vremii...
http://www.napocanews.ro/2018/07/cum-s-a-numit-tara-lui-mihai-viteazul.html
Istoria noastra focalizata anul acesta pe Unirea de la 1918 nu poate uita momentul Mihai Viteazul.
Tendintele centrifuge ale entitatilor dusmane, cu complicitatea puterilor militare, religioase ale vremii, li s-a opus cu o indarjire supranaturala o tendinta centripeta de Unire a teritoriilor carpato-danubiene , facuta chiar si pentru scurt timp.
Din pacate un domn crestin ca Mihai Viteazu, in avanpostul antipagan a fost ucis de fratii crestini...
Ne aduce aminte de Vlad Tepes, in aceeasi postura de aparator al crestinatatii ,incarcerat de fratii crestini...
Tare ciudata mai este istoria noastra...
De acolo de unde asteptam ajutor, a venit pumnalul lui...Brutus...
Poate altfel ar fi aratat Romania -1918 sau Romania -2018 daca Hristosii romani n-ar fi fost striviti de fariseii vremii...
eugen- Moderator
virgil_48- Foarte activ
http://centenarulromaniei.ro/ce-inseamna-marea-unire-de-la-1918/
Exista un sens in sacrificii ?
Defilarile Armatei Romane de zilele nationale sau cu alte ocazii speciale ne transmit un fior specific, o tresarire de mandrie.
Altadata Armata era o speranta.
Voievozii celebri transau soarta tarilor romane in batalii crancene.
Armatele, asa cum erau ele in opinci, itari si buzdugane, pe la Targoviste, Vaslui sau Calugareni, faceau legea .
Momentul Marasesti 1918 se inscrie de asemenea in evenimente eroice.
Dar incununate cel putin cu victorii de genul Unirii din 1 Decembrie.
Adica sacrificiul avea un sens...
Dupa al doilea razboi mondial, sacrificiile razboiului pareau absurde, daca ne gandim ca valul bolsevic ineca speranta de natiune libera a romanilor.
Predicarea trinitatii Marx-Engels-Lenin si a sangelui in lupta de clasa , inlocuirea bisericii cu partidul, a crucii cu secera si ciocanul, a iubirii cu ura de clasa, a pocaintei cu autocritica, etc, evidentia sucirea lucrurilor intr-un fel demonic.
Romania Mare ciuntita , bolsevizata, in cazarma...
Ce rost au avut sacrificiile?
Marin Preda a scris " Risipitorii". Cand am citit cartea cu zeci de ani in urma n-am inteles mare lucru.
Dar in timp am meditat la soarta noastra.
Titlul de fapt transmite mesajul unei " risipiri ", a unei dezintegrari constiente sau inconstiente in Neamul Romanesc. Ce-i de facut ?
Nu stiu daca Shopenhauer sau altcineva ar fi scris ca destinul inlantuie spirite si se joaca cu ele.
Daca este asa, poporul roman traieste un experiment macabru...
Unde este Dunnezeu?
Ce rost au avut sacrificiile romanilor de-a lungul istoriei?
Dupa 2000 de ani de crestinare, lumea in general ar fi trebuit sa semene mai mult cu Hristos mielul decat cu Pilat razboinicul sau Caiafa fariseul...
Si in Biblie, ca si in istorie, se naste o intrebare: are sens sacrificiul ?
S-a mantuit lumea prin strivire ?
Cu toate acestea, La multi ani, Romania!
Exista un sens in sacrificii ?
Defilarile Armatei Romane de zilele nationale sau cu alte ocazii speciale ne transmit un fior specific, o tresarire de mandrie.
Altadata Armata era o speranta.
Voievozii celebri transau soarta tarilor romane in batalii crancene.
Armatele, asa cum erau ele in opinci, itari si buzdugane, pe la Targoviste, Vaslui sau Calugareni, faceau legea .
Momentul Marasesti 1918 se inscrie de asemenea in evenimente eroice.
Dar incununate cel putin cu victorii de genul Unirii din 1 Decembrie.
Adica sacrificiul avea un sens...
Dupa al doilea razboi mondial, sacrificiile razboiului pareau absurde, daca ne gandim ca valul bolsevic ineca speranta de natiune libera a romanilor.
Predicarea trinitatii Marx-Engels-Lenin si a sangelui in lupta de clasa , inlocuirea bisericii cu partidul, a crucii cu secera si ciocanul, a iubirii cu ura de clasa, a pocaintei cu autocritica, etc, evidentia sucirea lucrurilor intr-un fel demonic.
Romania Mare ciuntita , bolsevizata, in cazarma...
Ce rost au avut sacrificiile?
Marin Preda a scris " Risipitorii". Cand am citit cartea cu zeci de ani in urma n-am inteles mare lucru.
Dar in timp am meditat la soarta noastra.
Titlul de fapt transmite mesajul unei " risipiri ", a unei dezintegrari constiente sau inconstiente in Neamul Romanesc. Ce-i de facut ?
Nu stiu daca Shopenhauer sau altcineva ar fi scris ca destinul inlantuie spirite si se joaca cu ele.
Daca este asa, poporul roman traieste un experiment macabru...
Unde este Dunnezeu?
Ce rost au avut sacrificiile romanilor de-a lungul istoriei?
Dupa 2000 de ani de crestinare, lumea in general ar fi trebuit sa semene mai mult cu Hristos mielul decat cu Pilat razboinicul sau Caiafa fariseul...
Si in Biblie, ca si in istorie, se naste o intrebare: are sens sacrificiul ?
S-a mantuit lumea prin strivire ?
Cu toate acestea, La multi ani, Romania!
eugen- Moderator
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Ardealule, străbun pământ ...
Ori încotro mă duce valul
Mă cheamă sub goruni Ardealul
Să ţin voroavă cu ortacii
Pe vatra ce-au iubit-o Dacii.
Ardealule străbun pământ,
De dragul tău trăiesc şi cânt.
De dragul munţilor tăi – moţii
Oricând primesc botezul roţii,
De două mii de ani, iobagii
Pe umeri şi-au purtat desagii...
Cu mâinile încătuşate
Prin veacurile-ntunecate.
Aicea, sub această boltă
A copt a moţilor revoltă,
Când Iancu şi cu Horia
Au jăruit istoria.
Ardealule, tu ne eşti casă.
Mălaiul rumenit pe masa
Grădina raiului cu flori
Cu mucenici şi luptători.
Tărâm iubit cu datini sfinte;
Cu lacrimi şi cu oseminte
Blagoslovit .ai fost de Domnul,
Să-şi doarmă-n tine - Gelu - somnul.
Mi-e dragă moaţa cu opincă
Când chiuie şi bea horincă;
Când strigă-n tulnic peste munţi,
Când joacă horele la nunţi.
Nu-s doine-n lume mai duioase,
Nu-s ii pe lume mai frumoase.
Nu-s munţi bogaţi ca Apusenii;
Nici oameni buni ca ardelenii.
Noi îţi cioplim din lemn troiţe.
Noi ţesem pânza-n patru iţe.
Noi îţi iubim cămaşa ruptă,
Când ţi-o stropeşti cu sânge-n luptă.
Oriunde plec spre zări străine,
Mă-ntorc Ardealule la tine.
La bacii cu căciuli de oaie
La horele noastre vioaie.
Aici. din când în când, mă cheamă
Porunca dragostei de mamă;
Luceferii copilăriei
Şi cântecele ciocârliei.
Pământ cu visuri şi cu flori.
Cu moaşte şi cu sărbători.
Pe lume nu-i un alt meleag
Să îmi zâmbească-atât de drag.
Iar când mă mână valul sorţii
Spre ţărmul fumuriu al morţii,
Să mă-nfrăţiţi cu-acest pământ,
Că el mi-e leagăn şi mormânt.
Pr. Traian Rusu ŞIRIANU
Ori încotro mă duce valul
Mă cheamă sub goruni Ardealul
Să ţin voroavă cu ortacii
Pe vatra ce-au iubit-o Dacii.
Ardealule străbun pământ,
De dragul tău trăiesc şi cânt.
De dragul munţilor tăi – moţii
Oricând primesc botezul roţii,
De două mii de ani, iobagii
Pe umeri şi-au purtat desagii...
Cu mâinile încătuşate
Prin veacurile-ntunecate.
Aicea, sub această boltă
A copt a moţilor revoltă,
Când Iancu şi cu Horia
Au jăruit istoria.
Ardealule, tu ne eşti casă.
Mălaiul rumenit pe masa
Grădina raiului cu flori
Cu mucenici şi luptători.
Tărâm iubit cu datini sfinte;
Cu lacrimi şi cu oseminte
Blagoslovit .ai fost de Domnul,
Să-şi doarmă-n tine - Gelu - somnul.
Mi-e dragă moaţa cu opincă
Când chiuie şi bea horincă;
Când strigă-n tulnic peste munţi,
Când joacă horele la nunţi.
Nu-s doine-n lume mai duioase,
Nu-s ii pe lume mai frumoase.
Nu-s munţi bogaţi ca Apusenii;
Nici oameni buni ca ardelenii.
Noi îţi cioplim din lemn troiţe.
Noi ţesem pânza-n patru iţe.
Noi îţi iubim cămaşa ruptă,
Când ţi-o stropeşti cu sânge-n luptă.
Oriunde plec spre zări străine,
Mă-ntorc Ardealule la tine.
La bacii cu căciuli de oaie
La horele noastre vioaie.
Aici. din când în când, mă cheamă
Porunca dragostei de mamă;
Luceferii copilăriei
Şi cântecele ciocârliei.
Pământ cu visuri şi cu flori.
Cu moaşte şi cu sărbători.
Pe lume nu-i un alt meleag
Să îmi zâmbească-atât de drag.
Iar când mă mână valul sorţii
Spre ţărmul fumuriu al morţii,
Să mă-nfrăţiţi cu-acest pământ,
Că el mi-e leagăn şi mormânt.
Pr. Traian Rusu ŞIRIANU
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
In 28 Iulie 1991 senatul SUA emite rezolutia 148 prin care hotaraste ca SUA
sustine unirea Republicii Moldova si Bucovina de Nord cu ROMANIA
avand urmatoarele argumente:
Fratii nostrii de peste Prut au fost uitati de politicieni.
Doar de unii dintre ei.
Nu au fost uitati si de popor:
sustine unirea Republicii Moldova si Bucovina de Nord cu ROMANIA
avand urmatoarele argumente:
Fratii nostrii de peste Prut au fost uitati de politicieni.
Doar de unii dintre ei.
Nu au fost uitati si de popor:
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Pagina 6 din 23 • 1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23
Pagina 6 din 23
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum