Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 15 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 15 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce fel de popor suntem
+9
Razvan
virgil
scanteitudorel
virgil_48
Bordan
eugen
gafiteanu
negativ
Pacalici
13 participanți
Pagina 4 din 23
Pagina 4 din 23 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 23
Re: Ce fel de popor suntem
Abel Cavasi a scris:Conducătorii nu sunt aleși de popor, ci sunt aleși de o elită de interese care finanțează candidaturile.
Cred ca al de se inseala esti matalutza. Tu cu cine ai votat??? Votul tau i-a propulsat la putere pe cei despre care vorbesti tu ca ar fi finantati de elita de interese..
Da, domnilor, asa e când palaria se crede cap ! Poporul schimba si el palarii (a se citi presedinti, parlamente, guverne, adica organizari statale), pâna i se va potrivi una de care occidentul sa nu mai spuna ca e urâta. La noi ideea e ca trebuie sa-ti tina de cald, nu sa fie frumoasa. Ce, oamenii imperiului Roman nu au adoptat portul nostru când s-au straduit sa exploateze bogatiile daciei ? Oricum, sistemul lor (pax romana) nu a functionat la noi. Asa nu o sa mearga nici stilul occidental modern, care nu e decât un derivat lipsit de substanta al unei organizari sociale mult mai complexe, de care poporul nostru dispune din cele mai vechi timpuri ce merg cel putin pâna acum 10-12.000 de ani. Au fost descoperite în Baragan mori si în Maramures vâltori (un fel de masini de spalat cu bule, de-astea redescoperite acum de Whirpool) care au vârste apropiate, dar nu vorbeste nimeni de ele, pentru ca par anacronice.Pacalici a scris:Te inseli amarnic,negative, subiectul este pe titlu! Suntem poporul care a acceptat astfel de "maimutoi" din totdeauna. Asa cum spuneam, "De la o epoca la alta, oamenii se schimba, obiceiurile raman!". Adica suntem un popor pastrator de traditii.
Despre ce vorbim ?
Totul se trage din lacunele intentionat strecurate in constitutia tarii, care a fost facuta de la bun inceput de un partid corupt.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pacalici a scris:Abel Cavasi a scris:Conducătorii nu sunt aleși de popor, ci sunt aleși de o elită de interese care finanțează candidaturile.
Cred ca al de se inseala esti matalutza. Tu cu cine ai votat??? Votul tau i-a propulsat la putere pe cei despre care vorbesti tu ca ar fi finantati de elita de interese..
Aiurea! Sunt atâția anonimi capabili care nu au acces la votul nostru. Așa că lumea alege din ceea ce i se dă, pentru că SISTEMUL de vot este prost.
Asta e just, dar eu tot nu pricep ce fel de stat e România : ori e parlamentar, ori de drept. Exemple de state de drept moderne : statul islamic ! Legea saria e lege de stat ! Ce ne baga noua pe gât madam Merkel ? Ideologie de format catolic pe post de ideologie sociala ? Cred ca astia nu mai stiu ce vorbesc ! Sau traduc aiurea...virgil a scris:Totul se trage din lacunele intentionat strecurate in constitutia tarii, care a fost facuta de la bun inceput de un partid corupt.
Normal, de ce să insiști pe lucruri interesante? Mai bine insiști pe „telegrame”.Pacalici a scris:Parerea lui Abel, despre votul adevarat, cel prin internet, o cunosc deja asa ca nu mai insist.
Mai nene !Pacalici a scris:Traduci aiurea!negativ a scris:Sau traduc aiurea...
Eu gândesc în româna si ma iau cu mâinile de par când vad ce bat câmpii astia, chiar acum la TV. Sunt satul de tâmpiti care desi sunt de meserie, spun ca "e parerea mea". Nu au pozitii ferme. Asta înseamna ca sunt pareristi si nu profesionisti. Concluzie: ne conduc pareristii. Sau , ma rog, vor sa ne conduca, pentru ca o vorba inteleapta din popor, spune :"câinii latra, ursu' merge". Statul, oricum de la începuturi a fost alcatuit dintr-un grup de oameni ce puteau impune cu forta convingerile si morala lor. Asta s-a facut peste capul poporului, care oricum nu avea treaba cu astia. Astia au zis noi suntem statul : bulgar, francez, german, prusac, rus, etc. Oamenii în schimb, poporul chiar nu avea treaba cu ei, si pâna la urma au reusit sa se recunoasca unul pe altul (statele) si sa impuna granite, chiar daca nu era nevoie.
Si nu traduc eu aiurea, pentru ca o idee nu poate fi tradusa, ci doar exprimata. Ideea e sa nu denaturezi sensul formalismului. Se vede ca e foarte usor cu oameni mai putin educati. Si când spun educatie, nu ma refer la cunostinte tehnice. Tehnic, si Mengele era un medic foarte bun. Educatia cuprinde si morala, nu numai instructia si cunostintele.
Una peste alta, constat ca am dreptate, când afirm ca astia transforma statul din stat social in stat religios Acuma sunt lupte ideologice între islamisti si "papisti", statul islamic fiind un echivalent al statului papal. Unii vor sa impuna un model de stat bazat pe morala catolica, ailalti pe morala musulmana.
Hai sa discutam, dar stim despre ce ?
Democratia s-a selectat de-alungul guvernarilor in zeci de generatii. S-a intamplat ca democratia sa se traga cel mai bine de peste ocean, desigur avand radacinile in Europa de vest, unde catolicismul era , si este bine reprezentat. dar asta nu inseamna ca democratia nu se poate aplica si celorlalte biserici crestine, sau chiar budiste, confucianiste. Este insa mult mai greu cu religiile musulmane, si hinduiste, unde din capul locului societatea se bazeaza pe o alta structura sociala, fiind impartita in clase sociale sau in caste. Pana la urma, conducatorii fac ca o societate sa fie mai mult sau mai putin multumita de forma de guvernamant.negativ a scris:Asta e just, dar eu tot nu pricep ce fel de stat e România : ori e parlamentar, ori de drept. Exemple de state de drept moderne : statul islamic ! Legea saria e lege de stat ! Ce ne baga noua pe gât madam Merkel ? Ideologie de format catolic pe post de ideologie sociala ? Cred ca astia nu mai stiu ce vorbesc ! Sau traduc aiurea...virgil a scris:Totul se trage din lacunele intentionat strecurate in constitutia tarii, care a fost facuta de la bun inceput de un partid corupt.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Democratia a fost preluata de greci de la traci (cu tot cu sistemul de vot), dar era (si mai este înca, pentru ca termenul nu a disparut) o forma de alegere a reprezentantilor unui strat social pe orizontala piramidei sociale, pentru nivelul superior.(Corespunde cu descrierea principiului cauzalitatii descris de mine). Are la baza principiul meritocratiei orientate, în sensul ca la un anumit moment, dintre aceiasi "concurenti" unul dintre ei poate reprezenta mai bine interesele comunitatii de la nivelele inferioare în caz de razboi, dar la fel de bine, nu este potrivit pentru reprezentarea intereselor nivelelor inferioare ale societatii în caz de criza economica, dupa talentele, capacitatea si aptitudinile sale.
Oricum se fac grave confuzii între lideri, conducatori, comandanti si sefi. Astfel, liderul nu e obligatoriu sa fie si conducatorul unei organizatii, foarte rar un om putând avea ambele calitati.
În orice caz, sistemul democratic de azi, care presupune reprezentativitatea presedintelui prin alegeri de la nivelul de jos, este gresit, pentru ca un conducator, sau/si lider, trebuie cunoscut de toti cei ce-l voteaza, nu numai de unul sau doi, ori de un grup restrâns. Ori "cunoasterea" prin emisiuni televizate (din care numai în proportie de 5-10% prind realitatea), nu poate justifica o astfel de alegere "în orb", dupa fatada.
Cât despre statele occidentale, nu mai au mult si devin si ele religioase, la fel ca cele islamice. Structurile sociale familiale nu trebuie confundate sau extinse la cele de stat. Sunt alte reguli, datorate dimensiunilor sistemelor sociale. Orice inginer stie ca nu ai nevoie de proiectare sa arunci o scandura peste un sant de 3 metri pe unde sa treaca un om, dar când faci un pod de 2km pe unde sa treaca trenuri si camioane, se schimba povestea. Toate modificarile astea de perceptie au fost facute de politicieni în timp si catastrofa se profileaza deja.
Oricum se fac grave confuzii între lideri, conducatori, comandanti si sefi. Astfel, liderul nu e obligatoriu sa fie si conducatorul unei organizatii, foarte rar un om putând avea ambele calitati.
În orice caz, sistemul democratic de azi, care presupune reprezentativitatea presedintelui prin alegeri de la nivelul de jos, este gresit, pentru ca un conducator, sau/si lider, trebuie cunoscut de toti cei ce-l voteaza, nu numai de unul sau doi, ori de un grup restrâns. Ori "cunoasterea" prin emisiuni televizate (din care numai în proportie de 5-10% prind realitatea), nu poate justifica o astfel de alegere "în orb", dupa fatada.
Cât despre statele occidentale, nu mai au mult si devin si ele religioase, la fel ca cele islamice. Structurile sociale familiale nu trebuie confundate sau extinse la cele de stat. Sunt alte reguli, datorate dimensiunilor sistemelor sociale. Orice inginer stie ca nu ai nevoie de proiectare sa arunci o scandura peste un sant de 3 metri pe unde sa treaca un om, dar când faci un pod de 2km pe unde sa treaca trenuri si camioane, se schimba povestea. Toate modificarile astea de perceptie au fost facute de politicieni în timp si catastrofa se profileaza deja.
Să vă spun cum au funcționat legile orînduirii sociale la mine în sat, sau mai departe puțin, în comună, formată din cinci sate, legi care în grupuri restrînse, cum ar fi o echipă de muncitori în electro-, sau hidro-construcții, funcționează și acum. Și vă spun asta fiindcă lucrez cu ei, ʺșefulʺ fiind recunoscut de șef de toți ceilalți, fără să-i poată fi contestată sau mîrîită vreo decizie. Adevărul e că am și alte echipe unde o decizie luată dimineața de șeful de echipă e ʺnegociatăʺ pînă pe la amiază .. dar ăștia nu-s de-ai mei ...
Pe vremea cînd am fost copil satul era condus neoficial de către o mînă de oameni numiți fîrtați, de obicei șapte la număr, adunați în jurul unui lider care se impunea datorită calităților sale. De obicei era feciorul cel mai bun la danț, cel mai harnic și destoinic gospodar. Spun neoficial fiindcă oficial era deja partidul comunist cu toată gașca lui, dar nu se lua nici o decizie fără aprobarea fîrtaților, în caz contrar ajungîndu-se la vărsări de sînge ...
Sigur că pe atunci nu m-am întrebat de ce e așa și nu altfel, am avut norocul să cunosc și ultimul șaman al acestor locuri, înțeleptul comunei, care făcea și desfăcea, lega și dezlega realități și adevăruri, cuvîntul lui fiind literă de lege, liderul fîrtaților cerîndu-i binecuvîntarea la orice decizie importantă. Eu vă spun realitatea din sat de la mine, nu judec dacă a fost bine sau rău.
Ocupațiile de bază din sat au rămas cele biblice, creșterea animalelor și agricultura, păstori și plugari, cu tot ce ține de ele. Sînt urme de locuire de acum 12000 de ani, în peșteri, unde s-au retras și au supraviețuit glaciațiunii de atunci, și de unde au continuat ceea ce au știut. Satul era așezat pe cele mai înalte platouri din zonă, unde își pășteau turmele și unde au început să tragă primele brazde cu plugul. Probabil nu vom ști noi niciodată ce a fost exact atunci, după mine ne depășește vremea, sau ne-a depășit, am rămas cu mintea mult în urmă.
Sînt în zonă tumuli cu rol de incinerare de acum 3000 de ani, sînt urme de locuire din perioada cucuteniană, cu semne și însemne care ne depășesc ca putere simbolistică. E Miorița, care după mulți specialiști s-a născut aici, sînt doinele, baladele și colidele, cu ʺleru-i, doamne lerʺ, sau refrenele coborîte din cer, cu toate datinile, tradițiile și obiceiurile de aici, cu bisericile și construcțiile de lemn încrustate și încifrate cu cheia fîrtăției și a legăturilor de sînge ancestrale.
Pînă la sosirea popoarelor migratoare nu se știa de simțul proprietății materiale individuale, toate fiind în comun, turmele, pășunile cu pădurile, uneltele. Numai țoalele de pe ei și locuința unde dormeau erau individualizate, ălea dispărînd odată cu cel care le purta, nerămînînd în urma individului decît ... vidul ...
Organizarea și conducerea ʺfîrtățeascăʺ vine tot de la primele ʺturmeʺ, cînd aveau nevoie de un lider cu rol de rege sau monarh care să nu poată fi contestat cînd se lua o decizie importantă, el impunîndu-se prin forța lui fizică, morală și spirituală. Fîrtații erau cei care asigurau sistemele de apărare, de semnalizare și colaborare cu ceilalți grăitori de aceeași limbă din zonă, purtători ai aceluiași grai, ei fiind și conducătorii în luptă. Și sînt multe povești cu acte de vitejie ale fîrtaților, care erau văzuți ca adevărați eroi. Pentru toți nu numai pentru fîrtați, pe primul loc era interesul neamului, al comunității, apoi familia și abia la urmă erau necesitățile și nevoile lor.
Nu știu de unde vine acest sistem, de la daci, traci sau draci, dar așa a ajuns prin negura vremii pînă în zilele noastre ... ăsta e adevăratul popor român cu care ar trebui să ne mîndrim în lumea asta tot mai seacă, păstorii și plugarii biblici ... țăranul este țara legat de-a lui ... țarină ...
Pe vremea cînd am fost copil satul era condus neoficial de către o mînă de oameni numiți fîrtați, de obicei șapte la număr, adunați în jurul unui lider care se impunea datorită calităților sale. De obicei era feciorul cel mai bun la danț, cel mai harnic și destoinic gospodar. Spun neoficial fiindcă oficial era deja partidul comunist cu toată gașca lui, dar nu se lua nici o decizie fără aprobarea fîrtaților, în caz contrar ajungîndu-se la vărsări de sînge ...
Sigur că pe atunci nu m-am întrebat de ce e așa și nu altfel, am avut norocul să cunosc și ultimul șaman al acestor locuri, înțeleptul comunei, care făcea și desfăcea, lega și dezlega realități și adevăruri, cuvîntul lui fiind literă de lege, liderul fîrtaților cerîndu-i binecuvîntarea la orice decizie importantă. Eu vă spun realitatea din sat de la mine, nu judec dacă a fost bine sau rău.
Ocupațiile de bază din sat au rămas cele biblice, creșterea animalelor și agricultura, păstori și plugari, cu tot ce ține de ele. Sînt urme de locuire de acum 12000 de ani, în peșteri, unde s-au retras și au supraviețuit glaciațiunii de atunci, și de unde au continuat ceea ce au știut. Satul era așezat pe cele mai înalte platouri din zonă, unde își pășteau turmele și unde au început să tragă primele brazde cu plugul. Probabil nu vom ști noi niciodată ce a fost exact atunci, după mine ne depășește vremea, sau ne-a depășit, am rămas cu mintea mult în urmă.
Sînt în zonă tumuli cu rol de incinerare de acum 3000 de ani, sînt urme de locuire din perioada cucuteniană, cu semne și însemne care ne depășesc ca putere simbolistică. E Miorița, care după mulți specialiști s-a născut aici, sînt doinele, baladele și colidele, cu ʺleru-i, doamne lerʺ, sau refrenele coborîte din cer, cu toate datinile, tradițiile și obiceiurile de aici, cu bisericile și construcțiile de lemn încrustate și încifrate cu cheia fîrtăției și a legăturilor de sînge ancestrale.
Pînă la sosirea popoarelor migratoare nu se știa de simțul proprietății materiale individuale, toate fiind în comun, turmele, pășunile cu pădurile, uneltele. Numai țoalele de pe ei și locuința unde dormeau erau individualizate, ălea dispărînd odată cu cel care le purta, nerămînînd în urma individului decît ... vidul ...
Organizarea și conducerea ʺfîrtățeascăʺ vine tot de la primele ʺturmeʺ, cînd aveau nevoie de un lider cu rol de rege sau monarh care să nu poată fi contestat cînd se lua o decizie importantă, el impunîndu-se prin forța lui fizică, morală și spirituală. Fîrtații erau cei care asigurau sistemele de apărare, de semnalizare și colaborare cu ceilalți grăitori de aceeași limbă din zonă, purtători ai aceluiași grai, ei fiind și conducătorii în luptă. Și sînt multe povești cu acte de vitejie ale fîrtaților, care erau văzuți ca adevărați eroi. Pentru toți nu numai pentru fîrtați, pe primul loc era interesul neamului, al comunității, apoi familia și abia la urmă erau necesitățile și nevoile lor.
Nu știu de unde vine acest sistem, de la daci, traci sau draci, dar așa a ajuns prin negura vremii pînă în zilele noastre ... ăsta e adevăratul popor român cu care ar trebui să ne mîndrim în lumea asta tot mai seacă, păstorii și plugarii biblici ... țăranul este țara legat de-a lui ... țarină ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
Sa nu mai permiti nimanui sa spuna ca avem o istorie de numai 2000 de ani, când in zona ta, Bordane sunt urme de locuire de acum 12000. În lista de "triburi" dacice de pe Wikipedia sunt trecuti si dacii ! Curios.
Pe unde misunau tracii astia ?
"Ei ocupau o suprafață enormă: de la Marea Egee și vestul Asiei Mici până în mlaștinile Pripetului(Belarus) și de la cadrilaterul Boemiei(Cehia) până dincolo de Nistru. Dacă și pe cimmerieni îi considerăm traci, lucru ce pare destul de plauzibil, atunci limita lor estică trebuie întinsă dincolo de Marea Azov, astfel încât suprafața locuită de traci cuprindea și tot țărmul nordic al Mării Negre. Tracii erau împărțiți în numroase triburi care se luptau între ele. De aceea tracii nu s-au putut uni în fața inamicilor comuni: perși, macedoneni sau romani. Printre neamurile cele mai importante trebuie să îi cităm pe odrizi care locuiau la sud de munții Balcani, în regiunea cuprinsă între țărmul Mării Negre și râul Hebrus(Marița de azi). Ei au ajuns în secolul V î.Hr. sub regele lor Sitalkes, să întemeieze un stat puternic cu o armată numeroasă care i-a ajutat chiar pe atenieni în războaiele lor....Cei mai însemnați dintre toate neamurile tracice au fost dacii sau geții. Despre ei vorbesc izvoarele cu cea mai mare admirație. Dacii, la fel ca ceilalți traci, erau împărțiți în mai multe triburi. Locuiau între Tisa, Dunăre, Marea Neagră, Nistru, trecând în unele zone peste aceste hotare. La sudul Dunării se întindeau până în munții Balcani, mai ales la est, în partea dinspre mare. Spre răsărit treceau Nistrul, înaintând până spre Bug, iar la apus, ajunseseră până la Dunărea panonică."
Pe unde misunau tracii astia ?
"Ei ocupau o suprafață enormă: de la Marea Egee și vestul Asiei Mici până în mlaștinile Pripetului(Belarus) și de la cadrilaterul Boemiei(Cehia) până dincolo de Nistru. Dacă și pe cimmerieni îi considerăm traci, lucru ce pare destul de plauzibil, atunci limita lor estică trebuie întinsă dincolo de Marea Azov, astfel încât suprafața locuită de traci cuprindea și tot țărmul nordic al Mării Negre. Tracii erau împărțiți în numroase triburi care se luptau între ele. De aceea tracii nu s-au putut uni în fața inamicilor comuni: perși, macedoneni sau romani. Printre neamurile cele mai importante trebuie să îi cităm pe odrizi care locuiau la sud de munții Balcani, în regiunea cuprinsă între țărmul Mării Negre și râul Hebrus(Marița de azi). Ei au ajuns în secolul V î.Hr. sub regele lor Sitalkes, să întemeieze un stat puternic cu o armată numeroasă care i-a ajutat chiar pe atenieni în războaiele lor....Cei mai însemnați dintre toate neamurile tracice au fost dacii sau geții. Despre ei vorbesc izvoarele cu cea mai mare admirație. Dacii, la fel ca ceilalți traci, erau împărțiți în mai multe triburi. Locuiau între Tisa, Dunăre, Marea Neagră, Nistru, trecând în unele zone peste aceste hotare. La sudul Dunării se întindeau până în munții Balcani, mai ales la est, în partea dinspre mare. Spre răsărit treceau Nistrul, înaintând până spre Bug, iar la apus, ajunseseră până la Dunărea panonică."
Posibil sa mai fi ramas cateva exemplare vii prin padurile noastre.
Marele istoric grec Herodot a scris despre ei, spunand ca aveau o infatisare ingrozitoare de animale salbatice calare.
(A se vedea filmele din seria "Planeta maimutelor".)
Posibil sa mai fi ramas cateva exemplare vii prin padurile noastre.
Marele istoric grec Herodot a scris despre ei, spunand ca aveau o infatisare ingrozitoare de animale salbatice calare.
(A se vedea filmele din seria "Planeta maimutelor".)
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Nu tot ce-i vechi trebuie adorat. Și nu tot ce-i bun este corect. „Ieftin și bun” poate fi nesănătos. Dictaturile progresează mai repede decât democrațiile, dar asta nu înseamnă că dictaturile sunt mai dezirabile decât democrațiile.
Abel Cavaşi a scris:Nu tot ce-i vechi trebuie adorat. Și nu tot ce-i bun este corect. „Ieftin și bun” poate fi nesănătos. Dictaturile progresează mai repede decât democrațiile, dar asta nu înseamnă că dictaturile sunt mai dezirabile decât democrațiile.
In totalitate de acord.
Nu e vorba de progresul unei anumite structuri sociale , ci de dinamica structurilor sociale fata de progresul socio-economic si tehnologic.Abel Cavaşi a scris:Nu tot ce-i vechi trebuie adorat. Și nu tot ce-i bun este corect. „Ieftin și bun” poate fi nesănătos. Dictaturile progresează mai repede decât democrațiile, dar asta nu înseamnă că dictaturile sunt mai dezirabile decât democrațiile.
Democrația e doar o iluzie de suprafață, în realitate nu există nicăieri. Sau unde există e doar pentru un timp limitat ...Abel Cavaşi a scris: Dictaturile progresează mai repede decât democrațiile ...
Bordan- Foarte activ
Bordan a scris:Democrația e doar o iluzie de suprafață, în realitate nu există nicăieri. Sau unde există e doar pentru un timp limitat ...Abel Cavaşi a scris: Dictaturile progresează mai repede decât democrațiile ...
Deci prin simpatie si Dictaturile sunt o iluzie?
Dictaturile sînt reale, pot să-ți dau exemple cîte vrei. Tu poți da exemplu de democrații?Pacalici a scris: Deci prin simpatie si Dictaturile sunt o iluzie?
Bordan- Foarte activ
Sistemele dictatoriale sunt in esenta de tip autocrat. Nu se exclude existenta autocratiei in paralel cu democratia, pe anumite segmente sociale. Ambele tipuri de organizare sunt necesare pentru existenta unei societati. Imagineaza-ti ce ar fi o armata democrata !
De obicei asta înveti la scoala (cine se duce). Eu am fost curios si am vazut cu ochii mei cum si unde votau, iar sistemul tehnic, asa cum spui, nu era destinat tuturor. Problema alegerilor, era ca si la alegerea senatorilor si judecatorilor romani. Oricine putea spune daca un candidat era cinstit sau nu (a nu se confunda corect cu cinstit). Abia apoi se alegeau. Nu orice tembel ajungea sa candideze.
Sistemul e doar vârful aisbergului, de fapt societatea lor era mult mai complexa, cum probabil multi tin minte de la istorie.
Ideea de baza e ca grecii au preluat sistemul social de la tracii pasnici pe care i-au gasit aici si care nici macar nu si-au dat seama (probabil prea târziu) ca au venit unii si si-au facut stat !? De fapt orase stat.
De obicei asta înveti la scoala (cine se duce). Eu am fost curios si am vazut cu ochii mei cum si unde votau, iar sistemul tehnic, asa cum spui, nu era destinat tuturor. Problema alegerilor, era ca si la alegerea senatorilor si judecatorilor romani. Oricine putea spune daca un candidat era cinstit sau nu (a nu se confunda corect cu cinstit). Abia apoi se alegeau. Nu orice tembel ajungea sa candideze.
Sistemul e doar vârful aisbergului, de fapt societatea lor era mult mai complexa, cum probabil multi tin minte de la istorie.
Ideea de baza e ca grecii au preluat sistemul social de la tracii pasnici pe care i-au gasit aici si care nici macar nu si-au dat seama (probabil prea târziu) ca au venit unii si si-au facut stat !? De fapt orase stat.
Acum nu mai e problemă cu voturile. ORICINE ajunge să fie votat va face așa cum i se cere să facă la telefonul roșu. Bani sunt destui (iar dacă nu sunt, se fabrică). Dacă nu-l conving milioanele care i se promit, atunci începe să fie amenințat, el și familia sa. Așa că eu nu dau doi bani pe lozinci de genul „români, nu vă mai votați politicieni corupți”.
In general, toti tracii erau pasnici. Astia mai abitir, pentru ca erau un fel de pustnici, inclinati mai mult spre studiu decât pe expansiune teritoriala.
A auzit cineva de politicieni necorupti ?
Am inteles. Romanul a fost cercetator inca de acum 12000 de ani. De altfel se vad roadele cercetarii romanesti.
Eu am auzit ca primul ministru al Danemarcei merge la serviciunegativ a scris:In general, toti tracii erau pasnici. Astia mai abitir, pentru ca erau un fel de pustnici, inclinati mai mult spre studiu decât pe expansiune teritoriala.
cu bicicleta si locuieste in garsoniera proprie.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Unde se văd, peste granițe, acolo unde li se promite mai mult?Pacalici a scris:De altfel se vad roadele cercetarii romanesti.
Înteleg ca vrei sa fii malitios, dar astia studiau cunostintele ramase de la civilizatia anterioara. Nu am mai vazut cercetatori români pe aici. Au fost înlocuiti cu politruci.Pacalici a scris:Am inteles. Romanul a fost cercetator inca de acum 12000 de ani. De altfel se vad roadele cercetarii romanesti.negativ a scris:Astia mai abitir, pentru ca erau un fel de pustnici, inclinati mai mult spre studiu decât pe expansiune teritoriala.
Nu confunda românii moderni cu poporul primordial, rămas dupa cataclismul ce a distrus civilizatia globala anterioara. Ei s-au numit asa pe ei insisi dupa înfiintarea Republicii Romane, iar Roma in limba lor insemna orasul izgonitilor. România înseamna locul de unde au venit izgonitii. Doar nu vrei sa te învat acum istorie în câteva fraze. Eu unul am avut acces la scoala si la istoria adevarata, nu numai la aceea propovaduita de sistemul comunist. Evident, fara caiete de notite.
Doar ai auzit, nu te-ai convins cu ochii tai. Plus ca Danemarca e cam departe.virgil_48 a scris:Eu am auzit ca primul ministru al Danemarcei merge la serviciunegativ a scris:In general, toti tracii erau pasnici. Astia mai abitir, pentru ca erau un fel de pustnici, inclinati mai mult spre studiu decât pe expansiune teritoriala.
cu bicicleta si locuieste in garsoniera proprie.
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum