Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 41 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 41 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Meseria de profesor in Romania de azi
5 participanți
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 1 din 1
Meseria de profesor in Romania de azi
Capital.ro a scris:Profesori din România sunt plătiţi cu mult mai puţini bani decât secretarele sau şoferii din primării iar cu o asemenea poziţionare în grilele de salarizare a celor care pregătesc viitoarea forţă de muncă şansele să ajungem în rândul ţărilor cu nivel de trai ridicat tind către zero, atrag atenţia reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), într-un comunicat transmis Agerpres.
'Este revoltător faptul că, până în anul 1989, pe grila de salarizare a Legii nr.57/1974, un profesor de liceu (clasa de salarizare 32) avea un salariu apropiat de un preşedinte de tribunal, iar profesorul debutant avea clasa de salarizare 18, pe o scară de la 1 la 41. Astăzi, de exemplu, salariile din administraţie şi ordine publică sunt cu 60 la sută mai mari decât cele din educaţie, în timp ce în ţările dezvoltate şi cu o democraţie avansată, lucrurile stau invers, adică salariile din educaţie sunt mai mari decât cele din administraţie şi ordine publică.
Este revoltător că Legea cadru nr.153/2017 nu elimină această anomalie. Argumentul guvernanţilor este că 'sunt mulţi cei din educaţie şi mai mult nu permite bugetul'. În învăţământ, numărul angajaţilor este stabilit în funcţie de numărul de copii, iar de la educaţia adevărată nu trebuie să facem rabat. Cu o asemenea poziţionare în grilele de salarizare a celor care pregătesc viitoarea forţă de muncă, şansele ca România să ajungă în rândul ţărilor cu nivel de trai ridicat tind către zero', susţine preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.
Potrivit organizaţiei sindicale, angajaţii din educaţie au printre cele mai mici salarii din sistemul bugetar, în pofida majorărilor anunţate în acest an.
'Avem profesori care sunt plătiţi cu mult mai puţini bani decât secretarele sau şoferii din primării, care beneficiază de salarii stabilite discreţionar. Este de-a dreptul revoltător, însă cum au reuşit aleşii să ajungă la salarii de zece ori mai mari decât ale profesorilor care au ani întregi de experienţă la catedră. Aşa s-a ajuns la situaţia în care sunt primării în care şoferii sau secretarele au salarii mai mari decât un profesor cu 25 de ani vechime. Dacă în alte ţări, cu economie dezvoltată şi cu democraţie avansată, salariile din administraţia publică sunt mai mici decât cele din învăţământ, în România salariul mediu net din administraţie este de aproximativ 3.850 de lei, în timp ce în educaţie acesta este de aproximativ 2.350 de lei'', notează sursa citată.
Din datele FSLI reiese faptul că, de la 1 ianuarie 2018, un profesor debutant, care avea în luna decembrie a anului trecut un venit net de 1.440 de lei, va primi o majorare salarială de doar 55 de lei.
Bibliografie: http://www.capital.ro/secretarele-si-soferii-din-primarii-remunerati-mai-bine-decat-un.html
Mai bine sofer la Primarie decat profesor.
Re: Meseria de profesor in Romania de azi
Pe topicul vecin:
Mi-a scăzut. Sunt mulțumit, fiind ceea ce am anticipat deja. Se poate mult mai bine.Pacalici a scris:Asa, de-o curiozitate, ti-a crescut sau scazut salariu cand ai trecut de la impegat de miscare CFR la profesor de matematica suplinitor? Esti multumit de noul job? Cum te impaci cu invatamantul romanesc?Abel a scris:Pe tine nu te-ar mulțumi decât banii.
Sa fii profesor (la fel ca si judecator, politai, politician si altele) nu e o meserie. Sunt numite profesiuni de credinta iar nemernicii astia le confunda cu meseriile. Parca aici se vorbea româneste (de cunoscatori, nu de nepriceputi). Dar cu ministrul învatamântului ca nea asta de acum...
Abel Cavaşi a scris:Pe topicul vecin:Mi-a scăzut. Sunt mulțumit, fiind ceea ce am anticipat deja. Se poate mult mai bine.Pacalici a scris:Asa, de-o curiozitate, ti-a crescut sau scazut salariu cand ai trecut de la impegat de miscare CFR la profesor de matematica suplinitor? Esti multumit de noul job? Cum te impaci cu invatamantul romanesc?Abel a scris:Pe tine nu te-ar mulțumi decât banii.
Este relativ uimitor, cum poti totusi sa raspunzi fara a te isteriza , asa ca un om normal. Important este ca esti multumit, nu ca nu vrei bani. Succes in titularizare.
Am trecut de etapa isteriilor, atunci când am înțeles ce forțe domină în societate și cât de neputincios sunt eu în fața atâtor nedreptăți. Știam că îmi va scădea salariul, dar strigătul pasiunii a devenit deja asurzitor. Bani vreau, dar nu pentru a-mi vinde seriozitatea. Mulțumesc, dar nu mă omor după titularizare, căci omul sfințește locul, iar eu mă simt bine oriunde, chiar și în autobuzul care mă transportă.Pacalici a scris:
Este relativ uimitor, cum poti totusi sa raspunzi fara a te isteriza , asa ca un om normal. Important este ca esti multumit, nu ca nu vrei bani. Succes in titularizare.
Da de unde ai tras tu concluzia ca, daca cineva este platit bine este nevoit sa isi vanda seriozitatea? Adica este neserios? Pai neseriosii sunt primi pe lista de viitori someri. Asadar tu contrazici realitatea.Abel a scris:Bani vreau, dar nu pentru a-mi vinde seriozitatea.
Ok. Este alegerea ta, deci considera atunci ca nu ti-am urat succes.Abel a scris:Mulțumesc, dar nu mă omor după titularizare, căci omul sfințește locul, iar eu mă simt bine oriunde, chiar și în autobuzul care mă transportă.
Punctul meu de vedere in ceea ce priveste profesoratul, este ca ca , un profesor bun nu da rebuturi sociale. Aceasta este menirea, iar practicarea acestei indeletniciri nu ii este data oricui. In momentul de fata , din pacate, invatamantul romanesc, cu foarte mici exceptii, este o catastrofa. Rezultatele la Bacalaureat definesc calitatea elevilor dar mai ales a profesorilor.
Lasa-l mai Pacalici, omul tine la prestigiul lui si rangul din societate si bine face. Păsemne ca acolo unde e el, nu vor exista rebuturi si vom citi ca promovabilitatea a fost a mai mare. Păsemne ca ii va anima pe scoleri in tainele stiintei si le va da ca exemplu forumul acesta, "pe care noua generatie il va prelua si duce pe noi culmi ale progresului si civilizatiei" (citat din ale Carmaciului). Deci Abel va fi una din acele mici exceptii, daca il vor indragi elevii si nu va deveni spărietoarea scolii..
Acu trebuie sa mai tinem cont si de materia prima, adica de calitatea elevilor. Si de alte forte perturbatoare ce mai bantuie prinprejur si prin societate. Deoarece si parintii si televizorul mereu le tot spun copiilor cu exemple, ca banul conteaza, nu cartea. Iar Guvernul nici nu vrea sa auda de carte, ca ii e frica de dăstepti.
"Intelectuali din toate tarile, uniti-va !"
Acu trebuie sa mai tinem cont si de materia prima, adica de calitatea elevilor. Si de alte forte perturbatoare ce mai bantuie prinprejur si prin societate. Deoarece si parintii si televizorul mereu le tot spun copiilor cu exemple, ca banul conteaza, nu cartea. Iar Guvernul nici nu vrea sa auda de carte, ca ii e frica de dăstepti.
"Intelectuali din toate tarile, uniti-va !"
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Iar cei seriosi sunt primii pe lista de ministri! Sa fim seriosi, Pacalici.Pacalici a scris:Da de unde ai tras tu concluzia ca, daca cineva este platit bine este nevoit sa isi vanda seriozitatea? Adica este neserios? Pai neseriosii sunt primi pe lista de viitori someri. Asadar tu contrazici realitatea.Abel a scris:Bani vreau, dar nu pentru a-mi vinde seriozitatea.
Crezi ca in sistemul bugetar din Romania merge dupa calitate?
Mie mi se pare ca atitudinile voastre, cel putin in ce spuneti aici,Ok. Este alegerea ta, deci considera atunci ca nu ti-am urat succes.Abel a scris:Mulțumesc, dar nu mă omor după titularizare, căci omul sfințește locul, iar eu mă simt bine oriunde, chiar și în autobuzul care mă transportă.
Punctul meu de vedere in ceea ce priveste profesoratul, este ca ca , un profesor bun nu da rebuturi sociale. Aceasta este menirea, iar practicarea acestei indeletniciri nu ii este data oricui. In momentul de fata , din pacate, invatamantul romanesc, cu foarte mici exceptii, este o catastrofa. Rezultatele la Bacalaureat definesc calitatea elevilor dar mai ales a profesorilor.
sunt convergente. Atunci dece iti retragi urarea de succes?
Fiindca afirma ca urmareste rezultatele inaintea promovarii?
Va fi luat si el de "vântul schimbarii". Ambalajul inaintea marfii
vorba inaintea faptei, imaginea inaintea calitatii, pila inaintea
valorii. Cine nu se va adapta, va trage mâţa de coada ca un
sarac si cinstit.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
negativ a scris:Iar cei seriosi sunt primii pe lista de ministri! Sa fim seriosi, Pacalici.
Ai dat cu bata in balta negative....El s-a referit in particular la mine care nu sunt in Romania si care m-am vandut capitalistilor verosi pentru un pumn de techini. Asta e conceptia lui de tovaras care nu isi calca pe printipuri.
Chestia e , ca e destul de batran, sa tot aibe vreo 50-52 de ani si ma gandesc ca viata ar fi trebuit sa il invete ce este adevarat si ce nu.... O fi gelozia care vorbeste? Nu cred, ca el declara ca este ca o fecioara neprihanita, are un caracter de adevarat tovaras[ imi da numai cu rosu, ma ajuta sa gandesc cu 7200sec delay, ehe!], deci ...ce sa fie, ce sa fie?.
Dupa cum ai numit autorul raspusului care il citezi, incep sa credPacalici a scris:negativ a scris:Iar cei seriosi sunt primii pe lista de ministri! Sa fim seriosi, Pacalici.
Ai dat cu bata in balta negative....El s-a referit in particular la mine care nu sunt in Romania si care m-am vandut capitalistilor verosi pentru un pumn de techini. Asta e conceptia lui de tovaras care nu isi calca pe printipuri.
. . . . .
ca esti intr-o criza de perceptie. Si mai observ ca iti alimentezi
o anumita neliniste in legatura cu capitalistii, techinii, tovarasii.
Nu ti-ar prinde rau sa te desprinzi de trecut.
P.s. Pe calculatorul tau scrie ca textul din care ai dat citatul
de mai sus a fost al lui negativ? Poate este vreo defectiune.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
virgil_48 a scris:Dupa cum ai numit autorul raspusului care il citezi, incep sa cred ca esti intr-o criza de perceptie.
Multumesc pentru atentie, nu trebuie sa iti faci griji pentru mine. a fost o mica eroare. Eroarea poate fi corectata de catre admin-ul Abel(tu esti in relatii mult mai bune decat mine cu el). Eu sunt in imposibilitatea de editare pentru corectiile greselilor deoarece sunt pedepsit "sa gandesc mai adanc" cu 7200 sec delay.
virgil_48 a scris:Si mai observ ca iti alimentezi
o anumita neliniste in legatura cu capitalistii, techinii, tovarasii.
Nu ti-ar prinde rau sa te desprinzi de trecut.
Concluzia asta iti apartine fara a fi inteles de fapt cui ma adresam. Ma adresam lui Abel Cavasi si daca vrei sa studiezi mai mult, citeste : https://cercetare.forumgratuit.ro/f51-idei-privind-organizarea-unei-societai-perfecte
Aici, sunt descrise liniile pe care eu le critic in maniera anilor `60 in postarea pe care ai "analizat-o" tu.
Daca ai fi urmarit si firul postarilor dintre Abel si mine, ai fi ajuns la o alta concluzie. Pe mine insa, de fapt nici nu ma intereseaza la ce concluzie poti tu sa ajungi. este strict problema ta de ...perceptie.
P.S. Nu uita sa il mai "mangai" un pic pe Marele Abel, se recomanda sa te pui bine cu seful (cel putin asta era valabil inainte de `89, acum poti sa spui si ce gandesti, dar cu aceleasi riscuri ca inainte de `89) [cel putin in acest forum]
Subiecte similare
» Meseria de elev in Romania de azi
» Keshe Romania impreuna cu MISA -/- Grupul de studii Keshe Romania!
» Un profesor de fizica confirma GEOMETRODINAMICA ELICOIDALA
» Keshe Romania impreuna cu MISA -/- Grupul de studii Keshe Romania!
» Un profesor de fizica confirma GEOMETRODINAMICA ELICOIDALA
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum