Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de Forever_Man Astazi la 14:08
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de CAdi Astazi la 13:15
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Astazi la 13:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 21:21
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la Forever_Man în Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12462) | ||||
CAdi (12399) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 16 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 16 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Analiza noțiunii de "Direcție Curbilinie"
+3
gafiteanu
Abel Cavaşi
Dacu
7 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Analiza noțiunii de "Direcție Curbilinie"
???mm a scris:În acest topic sunt permise doar mesajele utilizatorilor Abel, eugen, virgil si virgil 48.
Celelalte vor fi ȘTERSE FĂRĂ AVERTISMENT. (Abel)
. Dupa parerea unora acest topic ar fi trebuit sa apara la Gramatica. Am preferat Mecanica.
. La insistentele unui coleg de forum deschid acest subiect ce a rezultat din discutii. Precizez ca notiunea de Directie Curbilinie nu se gaseste in dictionare si este o propunere logica, bazata pe o informatie extrem de plauzibila, de la un (suficient de) celebru om de stiinta si inventator, ale carui lucrari le-am prezentat aici pe forum, A. M. Mishin.
. Informatia respectiva e posibil sa nu-i apartina doar lui Mishin dar eu la dansul am intalnit-o. Este vorba de miscarea de rotatie, ca origine a Universului. Origine, in sens cauzal, raspunzand la intrebarea cum?
. Miscarea de rotatie a Universului, a galaxiilor, a sistemelor planetare, a stelelor si planetelor este un fapt dovedit, masurat si nu poate fi contestat. E o miscare generala, generalizata si f probabil initiatoarea tuturor miscarilor din Universul nostru.
. Intrucat din miscarea de rotatie sau miscari de rotatie nu poate rezulta o miscare rectilinie, apare -pentru unii- un blocaj mental deoarece toti au invatat la scoli despre miscarea rectilinie uniforma ca baza de plecare la studiile de Mecanica. Trecand peste acest aspect emotional, este logic sa admitem - cel putin ca ipoteza de lucru pentru un studiu de cercetare - ca nu exista in natura miscare rectilinie ci numai curba. Afirmatia pare hilara dar daca ne gandim ca orice miscare rectilinie pe care o masuram aici pe Terra nu e deloc rectilinie, pentru ca Pamantul antreneaza in rotatie toate corpurile, atunci realizam ca doar pare rectilinie miscarea unui corp terestru. Aceste lucruri au fost discutate aici pe forum si doar le reaminesc.
. Evident trebuie aplicata o modificare de paradigma - consecinte de fapt. Astfel, una din consecinte este revizuirea conceptiei noastre geometrice, tributara complet Geometriei Euclidiene. Nu exista linie dreapta!, pe scurt spus. Dar consecinte sunt multe, nenumarate. Toate notiunile noastre legate de linia dreapta sufera modificari (in acceptia temei de cercetare ce tocmai am inceput-o). Una din ele se datoreaza sintagmei directia (dreapta), care nu se foloseste ca sintagma ci doar simplu - directie, pentru ca toata lumea subantelege si dreapta.
. Aici apare logica. Ea ne spune ca din moment ce nu exista linie dreapta ci numai linie curba, atunci directia trebuie inlocuita cu directia curba. La fel, pentru neincrezatori si carcotasi, rectiliniu trebuie inlocuit cu curbiliniu, etc., etc.
Să zicem că este corectă noțiunea de "direcție curbilinie" și că este corect ca unii "cercetători" ai acestui forum să considere că nu există linie dreaptă....Dacă este așa , atunci de ce se folosesc acești "cercetători" de un sistem de axe de coordonate pentru reprezentarea unei curbe știind că axele de coordonate sunt de fapt linii drepte?Există cumva și "axe de coordonate curbilinii"?!?!Dacă există și "axe de coordonate curbilinii" , atunci în ce așa zis "sistem de axe de coordonate curbilinii" o linie curbă ar putea fi o dreaptă?!?!?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22439
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Analiza noțiunii de "Direcție Curbilinie"
N-ai înțeles nimic. Nu este vorba că în Matematică nu există linie dreaptă, ci este vorba că NICIUN CORP DIN UNIVERS nu se mișcă în linie dreaptă.
Nu ai dreptate! O mașină poate avea o traiectorie rectilinie sau o traiectorie curbilinie dar niciodată nu putem vorbi despre "direcție curbilinie"...Traiectoria unui mobil depinde de sistemul de coordonate la care ne referim si poate fi o traiectorie rectilinie sau o traiectorie curbilinie....La fel este să vorbim despre o "direcție rectilinie" deoarece direcția este proprietatea comună tuturor dreptelor paralele cu o dreaptă fixă adică DIRECȚIA ESTE O DREAPTĂ.Abel Cavaşi a scris:N-ai înțeles nimic. Nu este vorba că în Matematică nu există linie dreaptă, ci este vorba că NICIUN CORP DIN UNIVERS nu se mișcă în linie dreaptă.
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Sam 15 Feb 2020, 09:13, editata de 1 ori
Dacu- Foarte activ
CORECT!FELICITĂRI!Putem vorbi de direcție instantanee și nicidecum despre o noțiune de "direcție curbilinie".Ți-aș da o infinitate de voturi "+" dar astăzi votul meu este restricționat abuziv!virgil_48 a scris:Pentru a aduce aceasta notiune in randul celor acceptate, credAbel Cavaşi a scris:Probabil, cei care obiectează asupra acestei noțiuni se gândesc că direcția curbilinie ar putea fi înlocuită de direcția dreptei tangente la curba dată. Totuși, dreapta tangentă la o curbă nu spune totul despre acea curbă. Tocmai de aceea, eu aș prefera să folosim ELICE TANGENTE la o curbă într-un punct, elicea tangentă spunând mai multe despre acea curbă decât dreapta tangentă.
ca ar trebui sa o numesti directie instantanee. Consider ca
asa s-ar putea adapta la miscarea pe o curba, elicoida, ca fiind
directia tangentei dintr-un singur punct. Adica intr-um moment
infinit de scurt.
Despre elicea tangenta la o curba, nici nu inteleg ce ar putea sa
insemne. Doua curbe pot fi tangente, dar cand spui TANGENTA
la o curba, eu o vad numai dreapta.
Dacu- Foarte activ
Nu-nțeleg!Ce este o așa zisă "elice tangentă"?Care sunt așa zisele "elice tangente" la curba unde .Abel Cavaşi a scris:Probabil, cei care obiectează asupra acestei noțiuni se gândesc că direcția curbilinie ar putea fi înlocuită de direcția dreptei tangente la curba dată. Totuși, dreapta tangentă la o curbă nu spune totul despre acea curbă. Tocmai de aceea, eu aș prefera să folosim ELICE TANGENTE la o curbă într-un punct, elicea tangentă spunând mai multe despre acea curbă decât dreapta tangentă.
Dacu- Foarte activ
Sefu, ti-ai pierdut una dintre directii sau mai multe ? De, varsta, sanatatea, conditiile locale, anturajul, genele.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36109
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Cum ai tras aceasta concluzie ? De unde stii cum se miscaAbel Cavaşi a scris:N-ai înțeles nimic. Nu este vorba că în Matematică nu există linie dreaptă, ci este vorba că NICIUN CORP DIN UNIVERS nu se mișcă în linie dreaptă.
TOATE CORPURILE din Univers ? Crezi ca de pe Pamant se
poate observa TOT UNIVERSUL ?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44930
Data de inscriere : 03/12/2013
I-am dat o problemă lui "Abel Cavași" si văd că nu răspunde deși conform articolului 8 din Regulamentul forumului ar trebuii ca el să argumenteze cumva afirmațiile sale....virgil_48 a scris:Cum ai tras aceasta concluzie ? De unde stii cum se miscaAbel Cavaşi a scris:N-ai înțeles nimic. Nu este vorba că în Matematică nu există linie dreaptă, ci este vorba că NICIUN CORP DIN UNIVERS nu se mișcă în linie dreaptă.
TOATE CORPURILE din Univers ? Crezi ca de pe Pamant se
Dacu- Foarte activ
E foarte simplu, dar nu întotdeauna am timp să răspund la asemenea găinării.
Dacă vrei să găsești elicea tangentă într-un punct al unei curbe, este suficient să găsești curbura și torsiunea în acel punct al curbei, iar elicea tangentă va fi elicea circulară care are curbura și torsiunea egale cu curbura și torsiunea curbei în acel punct.
Știi să calculezi curbura și torsiunea curbei date de tine?
Dacă vrei să găsești elicea tangentă într-un punct al unei curbe, este suficient să găsești curbura și torsiunea în acel punct al curbei, iar elicea tangentă va fi elicea circulară care are curbura și torsiunea egale cu curbura și torsiunea curbei în acel punct.
Știi să calculezi curbura și torsiunea curbei date de tine?
Prin eliminarea variantelor care duc la paradoxuri.virgil_48 a scris:De unde stii cum se misca
TOATE CORPURILE din Univers ?
Da. În formulele Matematicii se camuflează tot Universul.Crezi ca de pe Pamant se
Nu crezi că ai încălcat aticolele 2 și 3 din Regulamentul forumului?!?!Abel Cavaşi a scris:E foarte simplu, dar nu întotdeauna am timp să răspund la asemenea găinării.
Nu înțeleg raționamentul tău!Ce are a face elicea circulară cu noțiunea de "directie curbilinie"?!Abel Cavaşi a scris:Dacă vrei să găsești elicea tangentă într-un punct al unei curbe, este suficient să găsești curbura și torsiunea în acel punct al curbei, iar elicea tangentă va fi elicea circulară care are curbura și torsiunea egale cu curbura și torsiunea curbei în acel punct.
Fie cercul de curbură de rază tangent la curba într-un punct spre concavitatea curbei , atunci curbura este și torsiunea este .Abel Cavaşi a scris:Știi să calculezi curbura și torsiunea curbei date de tine?
Sunt corecte formule de mai sus pentru curbură și torsiune?
Dacu- Foarte activ
Notiunea aceasta cred ca nici definita nu este. Si in nici un caz nuAbel Cavaşi a scris:. . . . .
. . . . .
mi se pare ca urmand indicatia ta, obtii o "elice" determinata.
Pot fi o infinitate. Ce spui ca "este suficient" sa gasesti este de fapt
o multime. Doua cercuri plane tangente la exterior, de diametre
diferite, nu au aceeasi curbura in punctul de tangenta. Este cea mai
simpla situatie de tangență intre doua curbe si pot fi o infinitate.
In geometria plana, dar in spatiu...?
Trebuie sa mai lucrezi la ideea asta.
virgil_48- Foarte activ
Mare-i grădina asta! Adică, regulamentul mă obligă să am timp?Dacu a scris:Nu crezi că ai încălcat aticolele 2 și 3 din Regulamentul forumului?!?!Abel Cavaşi a scris:E foarte simplu, dar nu întotdeauna am timp să răspund la asemenea găinării.
Unde vezi tu că am vorbit eu de „direcție curbilinie”?Nu înțeleg raționamentul tău!Ce are a face elicea circulară cu noțiunea de "directie curbilinie"?!Abel Cavaşi a scris:Dacă vrei să găsești elicea tangentă într-un punct al unei curbe, este suficient să găsești curbura și torsiunea în acel punct al curbei, iar elicea tangentă va fi elicea circulară care are curbura și torsiunea egale cu curbura și torsiunea curbei în acel punct.
Păi, tu îmi răspunzi la o întrebare cu întrebări?Fie cercul de curbură de rază tangent la curba într-un punct spre concavitatea curbei , atunci curbura este și torsiunea este .Abel Cavaşi a scris:Știi să calculezi curbura și torsiunea curbei date de tine?
Care noțiune?virgil_48 a scris:Notiunea aceasta cred ca nici definita nu este.Abel Cavaşi a scris:. . . . .
. . . . .
Noa, nu zău...Si in nici un caz nu
Pot fi o infinitate.
Curbura într-un punct al unei curbe descrise de un corp este UNICĂ.Ce spui ca "este suficient" sa gasesti este de fapt
In geometria plana, dar in spatiu...?
Noa, nu zău... Ce bine că nu trebuie să lucrezi tu la înțelegerea ei...Trebuie sa mai lucrezi la ideea asta.
Notiunea la care m-am referit era cea subliniata. Daca nu i-ai acordatAbel Cavaşi a scris:Care noțiune?virgil_48 a scris:Notiunea aceasta cred ca nici definita nu este.Abel Cavaşi a scris:. . . . .
. . . . .Noa, nu zău...Si in nici un caz nu
Pot fi o infinitate.Curbura într-un punct al unei curbe descrise de un corp este UNICĂ.Ce spui ca "este suficient" sa gasesti este de fapt
In geometria plana, dar in spatiu...?Noa, nu zău... Ce bine că nu trebuie să lucrezi tu la înțelegerea ei...Trebuie sa mai lucrezi la ideea asta.
atentie pentru citit, nu ma mir de raspunsuri.
Imi pare bine daca ai realizat ca notiunea este pierdere de vreme.
virgil_48- Foarte activ
Articolele 2 și 3 te obligă să vorbești frumos...Articolul 8 te obligă să argumentezi afirmația ta privind elicea circulară tangentă la o curbă mai ales că ai afirmat că tangenta la curbă trebuie înlocuită cu elicea circulară tangentă la o curbă...Abel Cavaşi a scris:Mare-i grădina asta! Adică, regulamentul mă obligă să am timp?Dacu a scris:Nu crezi că ai încălcat aticolele 2 și 3 din Regulamentul forumului?!?!Abel Cavaşi a scris:E foarte simplu, dar nu întotdeauna am timp să răspund la asemenea găinării.
Abel Cavaşi a scris:Dacă vrei să găsești elicea tangentă într-un punct al unei curbe, este suficient să găsești curbura și torsiunea în acel punct al curbei, iar elicea tangentă va fi elicea circulară care are curbura și torsiunea egale cu curbura și torsiunea curbei în acel punct.
Dacu a scris:Nu înțeleg raționamentul tău!Ce are a face elicea circulară cu noțiunea de "directie curbilinie"?!
De ce nu-i spui lui "mm" că este --- noțiunea de "direcție curbilinie" și presupui că ar trebui să folosească noțiunea de elicea tangentă circulară schimbând astfel o noțiune cu alta la fel și anume aceea de "elice circulară tangentă la o curbă"?!?!Abel Cavaşi a scris:Unde vezi tu că am vorbit eu de „direcție curbilinie”?
Abel Cavaşi a scris:Știi să calculezi curbura și torsiunea curbei date de tine?
Dacu a scris:Fie cercul de curbură de rază tangent la curba într-un punct spre concavitatea curbei , atunci curbura este și torsiunea este .
Sunt corecte formulele de mai sus pentru curbură și torsiune?
Știind că ești Profesor de matematică și deoarece eu nu sunt , atunci eu te-am întrebat dacă sunt corecte formulele de calcul cerute de tine....Am încălcat Regulamentul forumului pentru că ți-am cerut să-mi spui dacă sunt corecte formulele de calcul cerute de tine?!?!Abel Cavaşi a scris:Păi, tu îmi răspunzi la o întrebare cu întrebări?
-------------------------------------------------------------------------
Are dreptate "virgil_48" să-ți ceară să definești noțiunea de "elice circulară tangentă" la o curbă pentru că tu cu această noțiune de fapt vrei să înlocuiești noțiunea de "direcție curbiline" și de aceea și eu am întrebat "Ce are a face elicea circulară cu noțiunea de "directie curbilinie"?!"...
Ar fi bine să mai lucrezi (cum zice și "virgil_48") la ideea de "elice circulară tangentă la o curbă" prin care tu vrei să înlocuiești noțiunea de "direcție curbilinie" tolerată de tine...
Nici eu și nici "virgil_48" nu putem lucra la înțelegerea noțiunii de "elice circulară tangentă la o curbă" pe care tu vrei să o consideri similară cu noțiunea "direcție curbilinie".....
Dacu- Foarte activ
Mii de scuze!Dacu a scris:Nu crezi că ai încălcat aticolele 2 și 3 din Regulamentul forumului?!?!Abel Cavaşi a scris:E foarte simplu, dar nu întotdeauna am timp să răspund la asemenea găinării.Nu înțeleg raționamentul tău!Ce are a face elicea circulară cu noțiunea de "directie curbilinie"?!Abel Cavaşi a scris:Dacă vrei să găsești elicea tangentă într-un punct al unei curbe, este suficient să găsești curbura și torsiunea în acel punct al curbei, iar elicea tangentă va fi elicea circulară care are curbura și torsiunea egale cu curbura și torsiunea curbei în acel punct.Fie cercul de curbură de rază tangent la curba într-un punct spre concavitatea curbei , atunci curbura este și torsiunea este .Abel Cavaşi a scris:Știi să calculezi curbura și torsiunea curbei date de tine?
EERATĂ:
În loc de "....curbura este ..." se va citi ...curbura este .
Dacu- Foarte activ
Asta chiar este culmea!mm a scris:. Propunerea ta, Abel, este foarte buna. In primul rand pentru ca ordoneaza multimea de directii curbilinii, permitand o sistematizare, clasificare, etc. a acestora, prin introducerea elicei tangente. Cred ca si cu elicoidul se obtin rezultate.
. De altfel, oricarei directii curbilinii/ oricarei curbe / i se poate construi o elice, permanent tangenta, dupa un criteriu oarecare - curbura, plan Frenet, etc. Deci orice curba poate deveni purtatoarea si originea unei elicii.
. Dacu, nu mai critica, nu mai eticheta cu epitete peiorative notiunea de directie curbilinie - pe care oricum ti le-am sters, fiind atacuri - pentru ca te faci singur de ras. Explicatie: Tu ai inceput in discutia neprincipiala ce ai initiat-o, tu ai propus - in batjocura - notiunea de directie curbilinie. Eu doar am preluat-o si am sustinut-o, dovedind ca e fezabila.
Nu eu am inventat noțiunea greșită de "direcție curbilinie"!Eu am criticat noțiunea greșită de "direcție curbilinie" dar tu suținând această noțiune greșită de "direcție curbilinie" înseamnă că greșești și tu...De ce "virgil_48" critică și el noțiunea greșită de "direcție curbilinie" susținută de tine iar "Abel Cavași" nu mai scrie despre "direcție curbilinie" pentru că a înțeles că această noțiune este greșită din toate punctele de vedere?...
Dacu- Foarte activ
Dacule, dece trebuie sa pui tu etichete pe niste idei ? PromoveazaDacu a scris:. . . . .
Asta chiar este culmea!
Nu eu am inventat noțiunea greșită de "direcție curbilinie"!Eu am criticat noțiunea greșită de "direcție curbilinie" dar tu suținând această noțiune greșită de "direcție curbilinie" înseamnă că greșești și tu...De ce "virgil_48" critică și el noțiunea greșită de "direcție curbilinie" susținută de tine iar "Abel Cavași" nu mai scrie despre "direcție curbilinie" pentru că a înțeles că această noțiune este greșită din toate punctele de vedere?...
si tu o noutate si-ai sa vezi ca nu va trezi admiratie.
Ideile noi, bune sau gresite, intampina rezistenta.
Te asteptam cu o surpriza, ca de critica nu ducem lipsa. Iar
criteriul adevarului referitor la o idee nu este majoritatea
fanilor.
virgil_48- Foarte activ
Nu eu am inventat noțiunea greșită de "direcție curbilinie"!Eu am criticat noțiunea greșită de "direcție curbilinie" dar tu suținând această noțiune greșită de "direcție curbilinie" înseamnă că greșești și tu...
. Nu citesti atent, nu intelegi sau din alte motive, [care dovedesc ca esti stapanit de oarecare surescitare nervoasa] nu intelegi nici care sunt cauzele probabile ce te conduc la interpretari gresite. Este evident ca eu nu am spus ca ai inventat notiunea respectiva ci ca ai introdus-o - in batjocura - in discutie. Gresita este atitudinea ta.
. Nu citesti atent, nu intelegi sau din alte motive, [care dovedesc ca esti stapanit de oarecare surescitare nervoasa] nu intelegi nici care sunt cauzele probabile ce te conduc la interpretari gresite. Este evident ca eu nu am spus ca ai inventat notiunea respectiva ci ca ai introdus-o - in batjocura - in discutie. Gresita este atitudinea ta.
Ultima editare efectuata de catre mm in Sam 22 Feb 2020, 12:07, editata de 2 ori
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24261
Data de inscriere : 21/08/2008
Eu cred că tu batjocorești noțiunea de direcție deoarece consideri că o direcție poate fi curbilinie!mm a scris:Nu eu am inventat noțiunea greșită de "direcție curbilinie"!Eu am criticat noțiunea greșită de "direcție curbilinie" dar tu suținând această noțiune greșită de "direcție curbilinie" înseamnă că greșești și tu...
Dacă tu sustii noțiunea de "direcție curbilinie" , atunci de ce te folosești de noțiunea de vector?Din punct de veder matematic sau din punct de vedere fizic ce este un vector?Din punct de vedere matematic sau din punct de vedere fizic un vector este o mărime definită printr-o valoare numerică, o unitate de măsură, o direcție și un punct de aplicație și acest vector este reprezentat grafic printr-un segment de dreaptă orientat...Ar putea exista și noțiunea aberantă de "vector curbiliniu"?
Dacu- Foarte activ
. Pentru mine e clar ca nu poti sa intelegi esenta, ideea ca la inovare, inventare, cercetare, etc. apar chestii ce nu se incadreaza in teoriile acceptate de pana atunci. O vreme chiar coexista simultan vechile concepte cu noile descoperiri. Adeseori, vectorii umani, partizani infocati ai vechiului, reusesc sa distruga, "extermine", oculteze, etc., noile descoperiri.
. Sa lasam deci pe fiecare sa creada ce doreste. Cert este ca tu ai introdus notiunea de "directie curbilinie", aici pe forum (pentru ca mai apoi sa o etichetezi de gresita).
. Sa lasam deci pe fiecare sa creada ce doreste. Cert este ca tu ai introdus notiunea de "directie curbilinie", aici pe forum (pentru ca mai apoi sa o etichetezi de gresita).
mm- Foarte activ
Orice idee de inovare , inventare , cercetare trebuie să se bazeze pe definiții clare și axiome care să nu intre în contradicție cu ceea ce poate fi real sau având o anumită probabilitate de existență și de exemplu în acest sens ca idei de cercetare în matematică putem vorbi despre toate tipurile de geometrii neeuclidiene cea ce este cu totul altceva decât aberanta noțiune de direcție curbilinie atât de dragă ție și susținătorilor tăi.Ești de-acord cu geometria Bolyai-Lobacevski? Eu sunt de-acord!mm a scris:. Pentru mine e clar ca nu poti sa intelegi esenta, ideea ca la inovare, inventare, cercetare, etc. apar chestii ce nu se incadreaza in teoriile acceptate de pana atunci. O vreme chiar coexista simultan vechile concepte cu noile descoperiri. Adeseori, vectorii umani, partizani infocati ai vechiului, reusesc sa distruga, "extermine", oculteze, etc., noile descoperiri.
Este greșit să lăsăm pe cineva să creadă ce dorește în știință pentru că matematica , fizica , chimia sunt științe...și aceste științe se bazează pe sistemele de axiome și definițiile propuse până acum și deci recunoscute ca fiind corecte.Dacă vorbim despre scripturi religioase și tradiții religioase , atunci sunt de-acord să lăsăm pe fiecare să creadă ce dorește....Eu am pus în ghilimele direcție curbilinie ca să iasă în evidență cât de aberantă este noțiunea pe care o susții cu atâta vehemență....Mai zici c-ai lucrat la zeci de instituții și ai multe inovații și invenții...mm a scris:. Sa lasam deci pe fiecare sa creada ce doreste. Cert este ca tu ai introdus notiunea de "directie curbilinie", aici pe forum (pentru ca mai apoi sa o etichetezi de gresita).
Dacu- Foarte activ
Măi, tu ești culmea! Mai ataci mult persoana?Dacu a scris:Mai zici c-ai lucrat la zeci de instituții și ai multe inovații și invenții...
Orice idee de inovare , inventare , cercetare trebuie să se bazeze pe definiții clare și axiome care să nu intre în contradicție cu ceea ce poate fi real sau având o anumită probabilitate de existență și de exemplu în acest sens ca idei de cercetare în matematică putem vorbi despre toate tipurile de geometrii neeuclidiene cea ce este cu totul altceva decât aberanta noțiune de direcție curbilinie atât de dragă ție și susținătorilor tăi.Ești de-acord cu geometria Bolyai-Lobacevski? Rolling Eyes Eu sunt de-acord!
. Baliverne! Din contra: nu trebuie sa se bazeze pe definitii si axiome, care sunt abstracte deci nu exista. Cum bazezi o inventie pe ceva ce nu exista? Ha, ha, ha!
. Baliverne! Din contra: nu trebuie sa se bazeze pe definitii si axiome, care sunt abstracte deci nu exista. Cum bazezi o inventie pe ceva ce nu exista? Ha, ha, ha!
mm- Foarte activ
Asta chiar este culmea culmilor!Răspunde fără echivoc:Abel Cavaşi a scris:Măi, tu ești culmea! Mai ataci mult persoana?Dacu a scris:Mai zici c-ai lucrat la zeci de instituții și ai multe inovații și invenții...
Este corectă noțiunea de direcție curbilinie , noțiune prin care "mm" și cei care susțin această noțiune neconformă cu Limba Română?Ce spune articolul 1) din Regulamentul acestui forum?
Măi , "Abel Cavași" , eu am atacat lăudoroșienia lui "mm" privind inovațiile și invențiile pe care zice că le-a făcut la zeci de instituții cu care a colaborat și eu atac ideile lui "mm" și ale altor așa ziși cercetători și nu persoana lor...
Dacă în maxim 24 de ore nu îl atenționezi public pe "mm" pentru invenția lui aberantă de "direcție curbilinie" , atunci eu nu voi mai rămâne pe acest forum!
Dacu- Foarte activ
Dacule, de unde-ti vine tie dispozitia aceasta conflictuala duminicaDacu a scris:Asta chiar este culmea culmilor!Răspunde fără echivoc:Abel Cavaşi a scris:Măi, tu ești culmea! Mai ataci mult persoana?Dacu a scris:Mai zici c-ai lucrat la zeci de instituții și ai multe inovații și invenții...
Este corectă noțiunea de direcție curbilinie , noțiune prin care "mm" și cei care susțin această noțiune neconformă cu Limba Română?Ce spune articolul 1) din Regulamentul acestui forum?
Măi , "Abel Cavași" , eu am atacat lăudoroșienia lui "mm" privind inovațiile și invențiile pe care zice că le-a făcut la zeci de instituții cu care a colaborat și eu atac ideile lui "mm" și ale altor așa ziși cercetători și nu persoana lor...
Dacă în maxim 24 de ore nu îl atenționezi public pe "mm" pentru invenția lui aberantă de "direcție curbilinie" , atunci eu nu voi mai rămâne pe acest forum!
de dimineata ? Ti-ai exprimat punctul de vedere destul de apasat.
Esti absolvit de orice vina din partea "ochiului suprem", nu este
cazul sa produci atata discutie din cauza unor cuvinte.
Ai incuvintarea celorlalti membri sa sustii pe forum orice traznaie
vrei tu, atata vreme cat o exprimi decent. Nu-ti garantez ca nu va
fi criticata. Tu nu ai nici o fantezie ?Cercetezi numai ce spun ceilalti ?
virgil_48- Foarte activ
Ai vreo dovadă că a inventat această noțiune, ai vreo dovadă că e aberantă?Dacu a scris:
Să zicem că nu "mm" a inventat noțiunea de direcție curbilinie dar faptul că el o susține atunci asta înseamnă că nu cunoaște definiția cuvântului "direcție" și respectiv definiția cuvântului "curbiliniu"....Abel Cavaşi a scris:Ai vreo dovadă că a inventat această noțiune, ai vreo dovadă că e aberantă?Dacu a scris:
Care sunt definițiile corecte ale celor două cuvinte?Răspunde fără echivoc!
Dacă în maxim 24 de ore nu îl atenționezi public pe "mm" pentru susținerea noțiunii aberante de "direcție curbilinie" , atunci eu nu voi mai rămâne pe acest forum!
Dacu- Foarte activ
Ce are a face dacă este duminică sau o altă zi?virgil_48 a scris:Dacule, de unde-ti vine tie dispozitia aceasta conflictuala duminicaDacu a scris:Asta chiar este culmea culmilor!Răspunde fără echivoc:Abel Cavaşi a scris:
Măi, tu ești culmea! Mai ataci mult persoana?
de dimineata ? Ti-ai exprimat punctul de vedere destul de apasat.
Esti absolvit de orice vina din partea "ochiului suprem", nu este
cazul sa produci atata discutie din cauza unor cuvinte.
Ai incuvintarea celorlalti membri sa sustii pe forum orice traznaie
vrei tu, atata vreme cat o exprimi decent. Nu-ti garantez ca nu va
fi criticata. Tu nu ai nici o fantezie ?Cercetezi numai ce spun ceilalti ?
Cuvântul trăznaie nu există!Eu vreau ca toți de pe acest forum să facem cercetări logice și deci nu vreau ca să se permită cercetarea unor trăsnăi...
Toate ideile mele se bazează pe definiții și axiome...și nu exclud ca vreo idee de a mea să fie greșită dacă se dovedește acest fapt...
Dacu- Foarte activ
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Geometria Curbilinie, Directia Curbilinie
» In ce cazuri o traiectorie rectilinie poate deveni curbilinie.
» In ce cazuri o traiectorie rectilinie poate deveni curbilinie.
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum