Ultimele subiecte
» țara, legiunea, căpitanul!Scris de eugen Ieri la 23:28
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Ieri la 22:58
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Ieri la 22:28
» Oracle, bacsika unde esti ?!
Scris de Meteorr Ieri la 20:00
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de CAdi Lun 14 Oct 2024, 08:23
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Sam 12 Oct 2024, 12:49
» Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
Scris de eugen Sam 12 Oct 2024, 12:36
» Ce fel de popor suntem
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:46
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:20
» OZN in Romania
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 18:59
» Fenomene Electromagnetice
Scris de eugen Joi 10 Oct 2024, 23:26
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de Meteorr Lun 07 Oct 2024, 07:44
» Globalizarea
Scris de CAdi Dum 06 Oct 2024, 20:06
» EMINESCU, Templu National
Scris de eugen Sam 05 Oct 2024, 21:38
» Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
Scris de No_name Vin 04 Oct 2024, 21:40
» Intrebari-Raspunsuri
Scris de eugen Vin 04 Oct 2024, 09:59
» Politică şi religie
Scris de eugen Mier 02 Oct 2024, 07:54
» URME ALE EXTRATERESTRILOR PE PAMANT. DESCOPERIRI INEXPLICABILE SI FENOMENE OZN 1
Scris de Meteorr Dum 29 Sept 2024, 21:35
» Despre credinţă şi religie
Scris de virgil Mier 25 Sept 2024, 21:57
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de virgil Mar 24 Sept 2024, 20:16
» New topic
Scris de ilasus Joi 19 Sept 2024, 19:17
» Fotografia astronomica.
Scris de Razvan Mier 18 Sept 2024, 20:53
» Grup de cercetare pentru constiinta
Scris de virgil Lun 09 Sept 2024, 21:10
» Structura atomului
Scris de virgil Lun 02 Sept 2024, 20:16
» Experimentul Pound Rebka
Scris de virgil Lun 19 Aug 2024, 18:14
» Microundele
Scris de CAdi Vin 16 Aug 2024, 11:11
» Transilvania-pamant stramosesc
Scris de CAdi Mier 14 Aug 2024, 06:55
» Scrierea dacilor
Scris de CAdi Lun 12 Aug 2024, 19:58
» Sanatate- Diverse
Scris de eugen Sam 10 Aug 2024, 10:01
» Daci nemuritori
Scris de eugen Vin 09 Aug 2024, 22:10
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la eugen în Unde a ajuns stiinta ?
( 2 )
» Mesaj de la Meteorr în Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Basarabia, Bucovina - pământ românesc
( 2 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12392) | ||||
CAdi (12337) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7957) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6172) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3948) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 11 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 11 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Sa mai auzim si de bine in Romania :
4 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Sa mai auzim si de bine in Romania :
Propunere de subiecte diverse cu ce se mai face bine si in Romania .
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12337
Puncte : 58713
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Abel Cavaşi apreciază acest mesaj
CAdi- Foarte activ
Re: Sa mai auzim si de bine in Romania :
O masina cu care ne mandrim ! Dacia (produsa la Mioveni) :
CAdi- Foarte activ
Compania JEEP a cumparat brandul ARO ! si are de gand sa deschida o fabrica cu masini de teren cu acest nume in Romania :
https://subturat.ro/ganduri/aro-240-revine/
https://subturat.ro/ganduri/aro-240-revine/
CAdi- Foarte activ
virgil apreciază acest mesaj
Industria care infloreste in Romania .
A crescut cantitatea de lactate produse in Romania :
branzeturi, diverse sortimente de unt, smantana si iaurturi :
https://stirileprotv.ro/divers/fermierii-romani-produc-tot-mai-multe-lactate-care-sunt-produsele-care-se-vand-cel-mai-bine.html
A crescut cantitatea de lactate produse in Romania :
branzeturi, diverse sortimente de unt, smantana si iaurturi :
https://stirileprotv.ro/divers/fermierii-romani-produc-tot-mai-multe-lactate-care-sunt-produsele-care-se-vand-cel-mai-bine.html
CAdi- Foarte activ
Se construiesc centralele nucleare nr.3 si 4 la Cernavoda care vor fi date in exploatare in 2030 si 2031.
De asemenea in 2026 sau 2027 Romania va beneficia de extractia de gaze din Marea Neagra.
Aceste gaze vor acoperi consumul intern si vor asigura si 3 % din consumul Uniunii Europene.
https://www.euronews.ro/articole/romania-va-extrage-gaze-din-marea-neagra-in-aproape-patru-ani-va-deveni-un-jucato
De asemenea in 2026 sau 2027 Romania va beneficia de extractia de gaze din Marea Neagra.
Aceste gaze vor acoperi consumul intern si vor asigura si 3 % din consumul Uniunii Europene.
https://www.euronews.ro/articole/romania-va-extrage-gaze-din-marea-neagra-in-aproape-patru-ani-va-deveni-un-jucato
CAdi- Foarte activ
Ce fatarnicie la acest Popescu :
"Şapte ani de zile România a fost blocată în negocieri pentru reactoarele 3 şi 4 cu companii din China. Şapte ani de zile s-au pierdut... Gândiţi-vă că dacă am fi avut aceşti şapte ani de zile la dispoziţie şi ar fi început în urmă cu şapte ani, astăzi aveam reactoarele 3 şi 4 puse în funcţiune. Am oprit şi am reziliat toate contractele şi toate negocierile cu companiile din China. Am negociat şi am însemnat acordul interguvernamental la Washington, în plină pandemie. (...)"
Cu alte cuvinte 7 ani guvernul din care a facut parte fostul ministru al energiei Popescu, a sabotat contractarea cu chinezii.
De dragul Washingtonului.
Iar aceasta sabotare la care Popescu a fost complice e vina cui ?
Hotul striga hotii...
Politrucul Popescu sugereaza ca chinezii, cu cea mai dinamica economie mondiala nu sunt parteneri seriosi cu romanii, campioni la corectitudine si seriozitate...
Curat murdar cum ar zice Caragiale...
"Şapte ani de zile România a fost blocată în negocieri pentru reactoarele 3 şi 4 cu companii din China. Şapte ani de zile s-au pierdut... Gândiţi-vă că dacă am fi avut aceşti şapte ani de zile la dispoziţie şi ar fi început în urmă cu şapte ani, astăzi aveam reactoarele 3 şi 4 puse în funcţiune. Am oprit şi am reziliat toate contractele şi toate negocierile cu companiile din China. Am negociat şi am însemnat acordul interguvernamental la Washington, în plină pandemie. (...)"
Cu alte cuvinte 7 ani guvernul din care a facut parte fostul ministru al energiei Popescu, a sabotat contractarea cu chinezii.
Hotul striga hotii...
Politrucul Popescu sugereaza ca chinezii, cu cea mai dinamica economie mondiala nu sunt parteneri seriosi cu romanii, campioni la corectitudine si seriozitate...
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3948
Puncte : 33165
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
eugen a scris:Ce fatarnicie la acest Popescu :
Hotul striga hotii...
Este un topic in care postam ce este bine in Romania, nu este un topic de critica. Critica se face in alte topice. Deci am rugamintea sa postam numai ce este constructiv si pozitiv.
CAdi- Foarte activ
Stirile despre armata unei tari nu sunt in general binevenite , desi o armata puternica face o tara puternica, iata ca in Romania
se construieste cea mai mare baza militara NATO din Europa care ne va feri sper, de multe neplaceri , mai ales cu vecinii....,
https://www.euronews.ro/articole/cea-mai-mare-baza-nato-din-europa-in-constructie-noua-baza-de-la-mihail-kogalnice
se construieste cea mai mare baza militara NATO din Europa care ne va feri sper, de multe neplaceri , mai ales cu vecinii....,
https://www.euronews.ro/articole/cea-mai-mare-baza-nato-din-europa-in-constructie-noua-baza-de-la-mihail-kogalnice
CAdi- Foarte activ
O mare companie finlandeza a parasit Rusia . Nokian Tyres construieste o fabrica de anvelope la Oradea in care a investit 650 milioane de euro !
https://newsweek.ro/economie/o-mare-companie-a-fugit-din-rusia-in-romania-plateste-salarii-duble
https://newsweek.ro/economie/o-mare-companie-a-fugit-din-rusia-in-romania-plateste-salarii-duble
CAdi- Foarte activ
Ford Otosan -Craiova isi mareste si diversifica productia . S-au marit si salariile si se dezvolta si productia de piese auto pe orizontala:
CAdi- Foarte activ
Economia romaneasca primeste o veste fantastica :
Se va construi o fabrica de baterii auto litiu-ion pentru masini electrice la Galati, de catre belgieni, care vor investi 1,4 miliarde de euro pentru constructia viitoarei fabrici !
https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/o-companie-belgiana-va-construi-o-fabrica-de-baterii-pentru-masini-electrice-la-galati-2402995
Dar poate ne spune mai multe Virgil . Unde se construieste si daca mai exista forta de munca calificata in oras decat cea de la santierele navale Damen
Se va construi o fabrica de baterii auto litiu-ion pentru masini electrice la Galati, de catre belgieni, care vor investi 1,4 miliarde de euro pentru constructia viitoarei fabrici !
https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/o-companie-belgiana-va-construi-o-fabrica-de-baterii-pentru-masini-electrice-la-galati-2402995
Dar poate ne spune mai multe Virgil . Unde se construieste si daca mai exista forta de munca calificata in oras decat cea de la santierele navale Damen
CAdi- Foarte activ
Ar fi bine sa fie asa,desi ma cam tem datorita razboiului la granita cu Ucraina. Aceste probleme se discuta la niveluri inalte deocamdata asa ca detalii nu cunosc. Forta de munca se gaseste deoarece Galati- Braila sunt doua orase destul de mari aflate la 15 km unul de altul asa ca nu va fi o problema. De altfel Combinatul Siderurgic probabil se va inchide cu timpul asa ca forta de munca se va policalifica, dar depinde de nivelul de salarizare care se va aplica.CAdi a scris:Economia romaneasca primeste o veste fantastica :
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12392
Puncte : 56636
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris:
Ar fi bine sa fie asa,desi ma cam tem datorita razboiului la granita cu Ucraina. Aceste probleme se discuta la niveluri inalte deocamdata asa ca detalii nu cunosc.
Forta de munca se gaseste deoarece Galati- Braila sunt doua orase destul de mari aflate la 15 km unul de altul asa ca nu va fi o problema.
De altfel Combinatul Siderurgic probabil se va inchide cu timpul asa ca forta de munca se va policalifica, dar depinde de nivelul de salarizare care se va aplica.
Eu cred ca belgienii au luat in calcul si razboiul din Ucraina din moment ce s-au hotarat sa faca fabrica la Galati.
Nu cred ca rusii vor sa ocupe toata Ucraina, deci chiar daca Ucraina va fi infranta , va pierde doar teritoriile cucerite deja de rusi si va servi ca tara tampon intre Rusia si NATO.
CAdi- Foarte activ
Auzim si ceva de bine ! A inceput CAdi sa se calmeze dupaCAdi a scris:virgil a scris:
Ar fi bine sa fie asa,desi ma cam tem datorita razboiului la granita cu Ucraina. Aceste probleme se discuta la niveluri inalte deocamdata asa ca detalii nu cunosc.
Forta de munca se gaseste deoarece Galati- Braila sunt doua orase destul de mari aflate la 15 km unul de altul asa ca nu va fi o problema.
De altfel Combinatul Siderurgic probabil se va inchide cu timpul asa ca forta de munca se va policalifica, dar depinde de nivelul de salarizare care se va aplica.
Eu cred ca belgienii au luat in calcul si razboiul din Ucraina din moment ce s-au hotarat sa faca fabrica la Galati.
Nu cred ca rusii vor sa ocupe toata Ucraina, deci chiar daca Ucraina va fi infranta , va pierde doar teritoriile cucerite deja de rusi si va servi ca tara tampon intre Rusia si NATO.[/u]
transa Slava Ucraina !
Dar daca rusii au ceva planuri cu gurile Dunarii si Transnistria,
noul sau optimism... nu se va confirma !
Nu spera și nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44807
Data de inscriere : 03/12/2013
Se deschid companii subsidiare (puncte de lucru) de produse la Baia Mare de catre compania germana Karl Mayer. Investitii de milioane de euro si sute de angajari :
,,Primele două puncte de lucru vor fi deschise la Baia Mare, unul dintre ele pe platforma IMMUM.
Acesta constă în două hale de 5850 mp, unde se vor produce role echipament CNC pentru industria textilă și alte componente.
Al doilea punct de lucru va fi în zona centrală a orașului, un spațiu pentru servicii conexe, suport IT, contabilitate și resurse umane pentru toată compania,
după cum scriu cei de la Stiripesurse.ro."
https://www.fanatik.ro/gigantul-din-germania-care-deschide-o-fabrica-uriasa-in-romania-nemtii-fac-investitii-de-zeci-de-milioane-de-euro-si-angajeaza-pe-banda-rulanta-20700546
,,Primele două puncte de lucru vor fi deschise la Baia Mare, unul dintre ele pe platforma IMMUM.
Acesta constă în două hale de 5850 mp, unde se vor produce role echipament CNC pentru industria textilă și alte componente.
Al doilea punct de lucru va fi în zona centrală a orașului, un spațiu pentru servicii conexe, suport IT, contabilitate și resurse umane pentru toată compania,
după cum scriu cei de la Stiripesurse.ro."
https://www.fanatik.ro/gigantul-din-germania-care-deschide-o-fabrica-uriasa-in-romania-nemtii-fac-investitii-de-zeci-de-milioane-de-euro-si-angajeaza-pe-banda-rulanta-20700546
CAdi- Foarte activ
O companie germana deschide o fabrica de ulei in judetul Gorj ( localitatea Tantareni) unul din cele mai sarace judeturi din Romania :
https://adevarul.ro/stiri-locale/targu-jiu/investitie-de-40-milioane-de-euro-intr-o-fabrica-2362794.html
https://adevarul.ro/stiri-locale/targu-jiu/investitie-de-40-milioane-de-euro-intr-o-fabrica-2362794.html
CAdi- Foarte activ
Datorita razboiului din Ucraina , industria romaneasca de aparare a fost revitalizata !
Romani intorceti-va in tara ,
va asteapta , bine platite, sute de locuri de munca create in fabricele de armament sau inrolati-va in armata , plus locuri de munca
in alte investitii !
https://www.bursa.ro/revitalizarea-industriei-nationale-de-aparare-obiectiv-principal-la-bsda-2024-27656251
https://www.turnulsfatului.ro/2024/02/29/armata-face-angajari-salarii-de-4-000-de-lei-pentru-un-soldat-conditiile-de-angajare-minim-18-ani-doi-ani-de-liceu-si-permis-de-conducere-209444
https://www.zf.ro/eveniment/investitii-germane-in-romania-12-5-mld-euro-in-2021-exporturi-21761019
,,Uzina Mecanică din Cugir va produce arme şi armament cu tehnologie NATO, alături de o companie germană.
[u]Romarm[/u] şi concernul american General Dynamics dezvoltă un parteneriat pentru modernizarea şi dezvoltarea de noi capacităţi pentru producţia de muniţii de calibru mare, la standarde NATO.
Romaero, căruia mulţi îi cântau deja prohodul, revine ca important furnizor al serviciilor de întreţinere şi reparaţii la aeronavele Boeing şi Airbus, urmând să semneze un memorandum cu un partener de tradiţie din Ungaria.
Dincolo de aceste înţelegeri, sunt proiecte mari, deja parafate cu concerne din Statele Unite, Germania, Coreea de Sud, Franţa şi multe alte state.
Vom face investiţii majore în România, pentru a dezvolta unităţi noi şi moderne, iar faptul că am obţinut, în premieră, o finanţare de 50 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru fabrica de pulberi dezvoltată împreună cu Rheinmetall,
arată că în acest domeniu se munceşte într-un ritm nou"."
Romani intorceti-va in tara ,
va asteapta , bine platite, sute de locuri de munca create in fabricele de armament sau inrolati-va in armata , plus locuri de munca
in alte investitii !
https://www.bursa.ro/revitalizarea-industriei-nationale-de-aparare-obiectiv-principal-la-bsda-2024-27656251
https://www.turnulsfatului.ro/2024/02/29/armata-face-angajari-salarii-de-4-000-de-lei-pentru-un-soldat-conditiile-de-angajare-minim-18-ani-doi-ani-de-liceu-si-permis-de-conducere-209444
https://www.zf.ro/eveniment/investitii-germane-in-romania-12-5-mld-euro-in-2021-exporturi-21761019
,,Uzina Mecanică din Cugir va produce arme şi armament cu tehnologie NATO, alături de o companie germană.
[u]Romarm[/u] şi concernul american General Dynamics dezvoltă un parteneriat pentru modernizarea şi dezvoltarea de noi capacităţi pentru producţia de muniţii de calibru mare, la standarde NATO.
Romaero, căruia mulţi îi cântau deja prohodul, revine ca important furnizor al serviciilor de întreţinere şi reparaţii la aeronavele Boeing şi Airbus, urmând să semneze un memorandum cu un partener de tradiţie din Ungaria.
Dincolo de aceste înţelegeri, sunt proiecte mari, deja parafate cu concerne din Statele Unite, Germania, Coreea de Sud, Franţa şi multe alte state.
Vom face investiţii majore în România, pentru a dezvolta unităţi noi şi moderne, iar faptul că am obţinut, în premieră, o finanţare de 50 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru fabrica de pulberi dezvoltată împreună cu Rheinmetall,
arată că în acest domeniu se munceşte într-un ritm nou"."
CAdi- Foarte activ
La finele lunii martie 2024, în România existau 252.901 de societăţi cu participare străină la capitalul social:
Valoarea capitalului subscris se situa la peste 70,256 miliarde de dolari.
CAdi- Foarte activ
Bucura-te ca au acaparat comertul alimenar urban si elimina producatoriiCAdi a scris:La finele lunii martie 2024, în România existau 252.901 de societăţi cu participare străină la capitalul social:
romani ! Iar castigul din comert, care este mai mare decat cel din productie,
ajunge la participantii straini. Apar moluri straine ca ciupercile, iar Pic,
singura retea de moluri alimentare inaugurata de un român, au pus mână
de la mână si au eliminat-o.
In toate tarile din vest unde exista Lidl, Carefour, Peny etc. acestea sunt in
minoritate iar comertul local predomina ! Numai noi umplem zilnic ca prostii
buzunarele "participantilor".
Ar trebui ca statul sa înghețe prin lege expansiunea acestora.
Pentru asta au avut nevoie de Revolutie ! Noi sa fim cumparatori pe bani de
imprumut din vest. La un moment dat, sa poata spune ca ne-au imprumutat
destul cat sa devina proprietarii intregii țări. Dar tie asta ti se pare de bine !
virgil_48- Foarte activ
CAdi nu apreciază acest mesaj
Daca ai ceva de spus de bine , spune. (Iti reamintesc ca topicul este de bine )
Daca nu, te rog sa te abtii .
Eu vad partea plina a paharului . S-au creat locuri de munca in Romania in unele locuri chiar bine platite (mai ales in constructii, drumuri si poduri si IT,
dar si in agricultura )
Se fabrica multe produse , pentru export dar si pentru uz intern .
Datorita noi legi 30 % din marfuri de la raft sunt romanesti .
Exista economie de piata, produsele romanesti nu sunt competitive, de aceea nu acapareaza piata ca in Germania, Spania, sau Italia si Franta.
Produsele romanesti sunt protejate la noi in tara, habar nu ai de economie de piata, ca altfel la calitatea inca proasta mostenita din epoca sovietica
la care producem, nu ar ajunge nici la raft in moluri Lidl, Carrefour sau Kaufland.
Dar uite fabrica de la Gaiesti luata de turci produce masini de spalat , frigidere si alte produse la calitate foarte inalta si da si la export, la fel ca Dacia
si ca Ford .
Nu astept sa-mi dai replica. Nu este un topic de critica.
Daca ai ceva bun de semnalat in Romania, scrie, daca nu , vezi-ti de treaba ta, nu ma astept sa vezi ceva bun in Romania , de la tine.
Eu vad partea plina a paharului . S-au creat locuri de munca in Romania in unele locuri chiar bine platite (mai ales in constructii, drumuri si poduri si IT,
dar si in agricultura )
Exista economie de piata, produsele romanesti nu sunt competitive, de aceea nu acapareaza piata ca in Germania, Spania, sau Italia si Franta.
Produsele romanesti sunt protejate la noi in tara, habar nu ai de economie de piata, ca altfel la calitatea inca proasta mostenita din epoca sovietica
la care producem, nu ar ajunge nici la raft in moluri Lidl, Carrefour sau Kaufland.
Dar uite fabrica de la Gaiesti luata de turci produce masini de spalat , frigidere si alte produse la calitate foarte inalta si da si la export, la fel ca Dacia
si ca Ford .
Daca ai ceva bun de semnalat in Romania, scrie, daca nu , vezi-ti de treaba ta, nu ma astept sa vezi ceva bun in Romania , de la tine.
CAdi- Foarte activ
Trebuie sa-l las pe CAdi sa-si valorifice optimismul lui inoxidabil.CAdi a scris:Daca ai ceva de spus de bine , spune. (Iti reamintesc ca topicul este de bine )
dar si in agricultura )
si ca Ford .
Fiindca are dreptate ! Daca dupa ce ti-au pradat hotii casa ti-au
mai ramas cainele, pisica si soacra, asta este o veste buna !
virgil_48- Foarte activ
CAdi nu apreciază acest mesaj
virgil_48 a scris:
Trebuie sa-l las pe CAdi sa-si valorifice optimismul lui inoxidabil.
Ai o mentalitate de zidar.
Economia de piata functioneaza asa : Primesti produsul ravnit dar trebuie sa dai si tu ceva la schimb indiferent de tara si nivel de dezvoltare.
De ce crezi ca s-a destramat blocul socialist sovietic ?
Pentru ca au uneltit occidentalii ? Doar de asta ?
De ce crezi ca Rusia si China au trecut la economia de piata si s-au dezvoltat?
De bine ce era in comunism ? De ce folosesc tehnologia occidentala si ca sa-ti dau un exemplu de ce la armele lor
si in industria electronica si aerospatiala sau constructii de masini, folosesc cipurile si tehnologia occidentala si nu pe ale lor?
De ce chinezii accepta sa faca masinile germane in tara lor si in general produsele occidentale inclusiv americane de IT in tara lor ?
Ca sa copieze tehnica si tehnologia occidentala unde este investita multa cercetare si know how.
Hai sa-ti explic cum merge economia de piata cu un produs mai simplu pe intelesul tau :
Pasta si periuta de dinti :
De ce folosesti Colgate, Sensodyne, Parodontax, Lacalut, Aquafresh si nu pasta de dinti Cristal ?
La fel si la periute ...
Parca esti Flinstone in Epoca de Piatra
P.S.
https://piataauto.md/Stiri/2024/05/Marca-Volga-a-fost-reanimata-in-Rusia-pe-baza-a-trei-modele-chinezesti-Changan-care-vor-fi-fabricate-la-fosta-fabrica-VW-si-Skoda/
https://ziare.com/premier-rus/masini-volga-premier-nemultumit-rusia-volane-china-copii-1871083
Eu nu zic sa nu-ti protejezi interesele nationale (aur, argint, petrol, gaze, cupru etc si industria autohtona si agricultura ) dar trebuie sa mai ai si mintea deschisa.
CAdi- Foarte activ
Asta reprezinta manipularea ! Crâmpeie de adevaruri intr-unCAdi a scris:Bla, bla bla...virgil_48 a scris:
Trebuie sa-l las pe CAdi sa-si valorifice optimismul lui inoxidabil.
De ce chinezii accepta sa faca masinile germane in tara lor si in general produsele occidentale inclusiv americane de IT in tara lor ?
Ca sa copieze tehnica si tehnologia occidentala unde este investita multa cercetare si know how.
Hai sa-ti explic cum merge economia de piata cu un produs mai simplu pe intelesul tau :
Pasta si periuta de dinti :
De ce folosesti Colgate, Sensodyne, Parodontax, Lacalut, Aquafresh si nu pasta de dinti Cristal ?
La fel si la periute ... . . . . .
ghiveci de minciuni ! Te califici !
Pastele de dinti pe care banuiesc ca le promovezi, nu fac mai
mult decat facea pasta Cristal . Dar a trebuit sa dispara ca sa
prospere producatorii straini si niste importatori . Ii cunosti ?
Sunt cei care saboteaza productia romaneasca de orice fel.
Esti prea angajat, vezi detalii si pierzi imaginea de ansamblu.
virgil_48- Foarte activ
UCM Resita cea mai veche fabrica din industria constructoare de masini revine la viata dupa o inactivitate de 12 ani, fiind preluata de Hidrolelectrica S.A.
https://www.cors.ro/resita-se-redeschide-u-c-m-cea-mai-veche-fabrica-din-tara/
UCM Resita a produs de-a lungul timpului motoare Diesel pentru locomotive pe motorina, motoare pentru nave fluviale si maritime, locomotive cu abur,
turbine cu abur si turbine hidraulice etc
https://www.cors.ro/resita-se-redeschide-u-c-m-cea-mai-veche-fabrica-din-tara/
UCM Resita a produs de-a lungul timpului motoare Diesel pentru locomotive pe motorina, motoare pentru nave fluviale si maritime, locomotive cu abur,
turbine cu abur si turbine hidraulice etc
CAdi- Foarte activ
Carfil SA - intreprindere romaneasca de armament si munitie va semna un acord pentru productia de drone si tehnica electronica de bruiaj
cu Periscope Aviation -companie din SUA specializata in productia de drone militare.
https://www.agerpres.ro/economic-intern/2024/05/24/carfil-sa-si-periscope-aviation-vor-semna-vineri-un-acord-strategic-de-cooperare--1300248
cu Periscope Aviation -companie din SUA specializata in productia de drone militare.
https://www.agerpres.ro/economic-intern/2024/05/24/carfil-sa-si-periscope-aviation-vor-semna-vineri-un-acord-strategic-de-cooperare--1300248
CAdi- Foarte activ
virgil_48- Foarte activ
Veste buna :
Ministerul Agriculturii are in vedere refacerea sistemului de irigatii in Romania :
https://www.replicaonline.ro/romania-a-demarat-un-plan-prin-care-tara-noastra-va-redeveni-rdquo-granarul-europei-rdquo-593566#google_vignette
,,au fost prevăzute fonduri în bugetul Ministerului Agriculturii pentru irigaţii, respectiv 100 de milioane de euro credite bugetare şi peste 200 de milioane de euro credite de angajament."
Ministerul Agriculturii are in vedere refacerea sistemului de irigatii in Romania :
https://www.replicaonline.ro/romania-a-demarat-un-plan-prin-care-tara-noastra-va-redeveni-rdquo-granarul-europei-rdquo-593566#google_vignette
,,au fost prevăzute fonduri în bugetul Ministerului Agriculturii pentru irigaţii, respectiv 100 de milioane de euro credite bugetare şi peste 200 de milioane de euro credite de angajament."
CAdi- Foarte activ
Povestile petrolierelor de 150.000 de tone , cele mai mari nave proiectate si construite la Galati in Romania :
https://www.puterea.ro/povestile-petrolierelor-gigant-de-150-000-tone-cele-mai-mari-nave-construite-in-romania/
Poate ne spune si Virgil cateva cuvinte !
https://www.puterea.ro/povestile-petrolierelor-gigant-de-150-000-tone-cele-mai-mari-nave-construite-in-romania/
CAdi- Foarte activ
Ce sa spun, anii de glorie a galatiului s-au dus odata cu revolutia. In santierul Naval Galati lucrau peste 10 000 de oqmeni si in Uzina Mecanica Navala inca vreo 6000. Ceausescu personal se interesa de Centrala Navala Galati si de comenzile acestea speciale. Navele acestea erau un colos chiar si in zilele noastre. Tabla pentru aceste nave se fabrica in Combinatul Siderurgic Galati care impreuna cu intreprinderea de constructii afiliata combinatului lucrau peste 50000 de oameni. Acum au ramas in Santierul naval cca 2500 de oameni iar in Combinatul Siderurgic cca4000 de salariati. Astfel dupa locul 3 din tara am ramas acum pe locul 10 cred, Din oras au plecat cca 100000 de oameni in toata Europa.CAdi a scris:Povestile petrolierelor de 150.000 de tone , cele mai mari nave proiectate si construite la Galati in Romania :
As recita o strofa din poezia mea;
"Şi-a început o molimă ciudată,
De-atuncea ţara, se vinde la bucată,
Din hărnicia noastră de demult,
Praful s-ales şi scrumul pe pământ."
In rest judecati si voi.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12392
Puncte : 56636
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
CAdi apreciază acest mesaj
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|