Ultimele subiecte
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICEScris de CAdi Astazi la 07:21
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Astazi la 06:40
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Ieri la 12:49
» Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
Scris de eugen Ieri la 12:36
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de eugen Ieri la 12:26
» Ce fel de popor suntem
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:46
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 19:20
» OZN in Romania
Scris de CAdi Vin 11 Oct 2024, 18:59
» Fenomene Electromagnetice
Scris de eugen Joi 10 Oct 2024, 23:26
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Mier 09 Oct 2024, 02:58
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de Meteorr Lun 07 Oct 2024, 07:44
» Globalizarea
Scris de CAdi Dum 06 Oct 2024, 20:06
» EMINESCU, Templu National
Scris de eugen Sam 05 Oct 2024, 21:38
» Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
Scris de No_name Vin 04 Oct 2024, 21:40
» Intrebari-Raspunsuri
Scris de eugen Vin 04 Oct 2024, 09:59
» Politică şi religie
Scris de eugen Mier 02 Oct 2024, 07:54
» URME ALE EXTRATERESTRILOR PE PAMANT. DESCOPERIRI INEXPLICABILE SI FENOMENE OZN 1
Scris de Meteorr Dum 29 Sept 2024, 21:35
» Despre credinţă şi religie
Scris de virgil Mier 25 Sept 2024, 21:57
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de virgil Mar 24 Sept 2024, 20:16
» New topic
Scris de ilasus Joi 19 Sept 2024, 19:17
» Fotografia astronomica.
Scris de Razvan Mier 18 Sept 2024, 20:53
» Grup de cercetare pentru constiinta
Scris de virgil Lun 09 Sept 2024, 21:10
» Structura atomului
Scris de virgil Lun 02 Sept 2024, 20:16
» Experimentul Pound Rebka
Scris de virgil Lun 19 Aug 2024, 18:14
» Microundele
Scris de CAdi Vin 16 Aug 2024, 11:11
» Transilvania-pamant stramosesc
Scris de CAdi Mier 14 Aug 2024, 06:55
» Scrierea dacilor
Scris de CAdi Lun 12 Aug 2024, 19:58
» Sanatate- Diverse
Scris de eugen Sam 10 Aug 2024, 10:01
» Daci nemuritori
Scris de eugen Vin 09 Aug 2024, 22:10
» Suntem indexaţi de motoarele de căutare?
Scris de CAdi Mar 06 Aug 2024, 15:58
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la CAdi în Fotografia astronomica. ( 3 )
» Mesaj de la eugen în Unde a ajuns stiinta ?
( 2 )
» Mesaj de la Meteorr în Conjectura Goldbach, Ternary, Chen, Sun,..Prime Gaps,..Firoozbakht,.. și altele
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Tesla, omul- munca, geniu, rezultate
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Basarabia, Bucovina - pământ românesc
( 2 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12391) | ||||
CAdi (12332) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7957) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6172) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3944) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Structura atomului
4 participanți
Pagina 1 din 1
Structura atomului
Eu nu sunt de-acord cu niciuna din teoriile privind structura atomului și deci nu sunt de-acord că atomii ar fi formați dintr-un nucleu și un anumit număr de electroni dispuși pe diferite orbite ce se mișcă în jurul acelui nucleu.
Eu zic că orice atom al unui element are o anumită formă și anumite dimensiuni microscopice și acești atomi funcționează datorită unei surse de energie de natura unei plasme reci specifice acelui element.
Atomul are energie proprie?
Eu zic că orice atom al unui element are o anumită formă și anumite dimensiuni microscopice și acești atomi funcționează datorită unei surse de energie de natura unei plasme reci specifice acelui element.
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22310
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Structura atomului
Dacu a scris:Eu nu sunt de-acord cu niciuna din teoriile privind structura atomului și deci nu sunt de-acord că atomii ar fi formați dintr-un nucleu și un anumit număr de electroni dispuși pe diferite orbite ce se mișcă în jurul acelui nucleu.
Ce zici bomba atomica are energie?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12391
Puncte : 56628
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dacu a scris:
Ce inseamna ,,energie de natura unei plasme reci" ?
Ori este plasma ori este energie . Stii ce este plasma ?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12332
Puncte : 58702
Data de inscriere : 16/02/2011
Atom nu exista. "Atom" e doar o idee in constiinta.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 992
Puncte : 15988
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
Cum functioneaza constiinta din moment ce tot ce exista este un produs al ei, aceste qualii unde sunt memorate si cum se inlantuie intr-o idee logica sau intr-o actiune?Forever_Man a scris:Atom nu exista. "Atom" e doar o idee in constiinta.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Citat din https://ro.wikipedia.org/wiki/Arm%C4%83_nuclear%C4%83:virgil a scris:Dacu a scris:Eu nu sunt de-acord cu niciuna din teoriile privind structura atomului și deci nu sunt de-acord că atomii ar fi formați dintr-un nucleu și un anumit număr de electroni dispuși pe diferite orbite ce se mișcă în jurul acelui nucleu.
Ce zici bomba atomica are energie?
"Arma nucleară (sau Bomba nucleară) este un dispozitiv ce eliberează într-o manieră explozivă energia nucleară produsă de o reacție în lanț de fisiune sau fuziune."
Eu cred că savanții au inventat diverse teorii privind structura atomului bazându-se doar pe efectele posibile de reacții dintre anumite elemente chimice și astfel au introdus noțiunile de nucleu, proton, neutron, electroni, etc.
Întrebări:
1) Din orice fel de elemente chimice se poate realiza prin fisiune sau fuziune eliberarea unei anumite cantități mai mari sau mai mici de energie?Dacă nu, atunci de ce nu se poate?
2) Există vreo substanță FeCu?Dacă nu, atunci cum se poate obține?
Dacu- Foarte activ
Citat din https://ro.wikipedia.org/wiki/Plasm%C4%83 :CAdi a scris:Ce inseamna ,,energie de natura unei plasme reci" ?Dacu a scris:
"În fizică, plasma reprezintă o stare a materiei, fiind constituită din ioni, electroni și particule neutre (atomi sau molecule), denumite generic neutri. Poate fi considerată ca fiind un gaz total sau parțial ionizat, pe ansamblu neutru din punct de vedere electric. Totuși, este văzută ca o stare de agregare distinctă, având proprietăți specifice.".
Din păcate fizicienii nu au descoperit și studiat plasme mai reci de 1000 K ....
Eu consider că plasma rece existentă într-un atom este de fapt un gaz electromagnetic având temperaturi mai mari de zero grade Celsius și mai mici de 60 de grade Celsius.
Dacu- Foarte activ
virgil a scris:Cum functioneaza constiinta din moment ce tot ce exista este un produs al ei, aceste qualii unde sunt memorate si cum se inlantuie intr-o idee logica sau intr-o actiune?Forever_Man a scris:Atom nu exista. "Atom" e doar o idee in constiinta.
Nu stiu toate detaliile. Magie.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 992
Puncte : 15988
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
2 observatii:Dacu a scris:Citat din https://ro.wikipedia.org/wiki/Plasm%C4%83 :CAdi a scris:Ce inseamna ,,energie de natura unei plasme reci" ?Dacu a scris:
"În fizică, plasma reprezintă o stare a materiei, fiind constituită din ioni, electroni și particule neutre (atomi sau molecule), denumite generic neutri. Poate fi considerată ca fiind un gaz total sau parțial ionizat, pe ansamblu neutru din punct de vedere electric. Totuși, este văzută ca o stare de agregare distinctă, având proprietăți specifice.".
Din păcate fizicienii nu au descoperit și studiat plasme mai reci de 1000 K ....
Eu consider că plasma rece existentă într-un atom este de fapt un gaz electromagnetic având temperaturi mai mari de zero grade Celsius și mai mici de 60 de grade Celsius.
-Temperatura minima in univers este de - 273 grd Celsius deci 0 grade Kelvin .
- Plasma reprezinta o stare specifica a materiei formata din electroni si ioni. Plasma ,,gazoasa" este formata din ionii si electronii gazului.
Ionii sunt niste atomi care au pierdut sau au castigat electroni care sunt particule elementare ce impreuna cu nucleonii formeaza atomul.
Un flux de electronii care migreaza intr-o substanta da nastere la curentul electric. Atomii au fost studiati cu laser si microscop si chiar fotografiati .
https://www.descopera.ro/dnews/10906165-extraordinar-a-fost-fotografiat-interiorul-unui-atom
Cum poti sa zici la inceput de mileniul 3 ca fizicienii nu cunosc structura atomului cand pe cunoasterea proprietatilor acestuia s-au construit o serie de aparate
si s-a folosit energia electrica , electromagnetica si nucleara ?
CAdi- Foarte activ
1.a) Curentul electric alternativ se obține prin interacțiunea dintre un câmp magnetic cu mișcarea acelui conductor metalic cu o anumită viteză ceea ce face ca să perturbe starea plasmelor din atomii conductorului metalic și astfel la capetele acelui conductor metalic apare evident o tensiune electrică.CAdi a scris:2 observatii:Dacu a scris:Citat din https://ro.wikipedia.org/wiki/Plasm%C4%83 :CAdi a scris:
Ce inseamna ,,energie de natura unei plasme reci" ?
-Temperatura minima in univers este de - 273 grd Celsius deci 0 grade Kelvin .
- Plasma reprezinta o stare specifica a materiei formata din electroni si ioni. Plasma ,,gazoasa" este formata din ionii si electronii gazului.
Ionii sunt niste atomi care au pierdut sau au castigat electroni care sunt particule elementare ce impreuna cu nucleonii formeaza atomul.
Un flux de electronii care migreaza intr-o substanta da nastere la curentul electric. Atomii au fost studiati cu laser si microscop si chiar fotografiati .
https://www.descopera.ro/dnews/10906165-extraordinar-a-fost-fotografiat-interiorul-unui-atom
Cum poti sa zici la inceput de mileniul 3 ca fizicienii nu cunosc structura atomului cand pe cunoasterea proprietatilor acestuia s-au construit o serie de aparate
si s-a folosit energia electrica , electromagnetica si nucleara ?
1.b) Curentul electric continuu se obține prin interacțiunea dintre două metale folosiți ca electrozi situate fiecare în sulfați ai acelor metale ceea ce face ca să perturbe starea starea plasmelor din atomii celor două metale și astfel apare evident o tensiune electrică.
2) Cam ce temperatură au laserele cu care acei fizicieni olandezi au bombardat atomii de hidrogen?
Eu sunt sigur că laserele acelea au produs o perturbare a plasmei reci din atomii de hidrogen aceștia reacționând firesc și de fapt în acele fotografii se văd efectele, adică reacțiile acestor atomi la acțiunea de modificare a structurilor stabile a atomilor respectivi.
----------------------------------------------
Ce câmp magnetic poate suporta un om, un animal sau o plantă?
Dacu- Foarte activ
Până când nu voi vedea fotografia sau filmului cu ceea ce se găsește într-un atom eu nu mai cred că există electroni!CAdi nu mai aveți nimic de zis?Ați văzut cum arată un electron?Răspundeți la toate întrebările din postarea mea anterioară.
Dacu- Foarte activ
Un electron arata asa :Dacu a scris:Până când nu voi vedea fotografia sau filmului cu ceea ce se găsește într-un atom eu nu mai cred că există electroni!CAdi nu mai aveți nimic de zis?Ați văzut cum arată un electron?Răspundeți la toate întrebările din postarea mea anterioară.
https://www.scientia.ro/fizica/63-atomul/259-cum-functioneaza-fotografierea-unui-electron.html
iar imaginea este rezultatul muncii unei echipe suedeze de cercetare.
Din imagine se observa ca electronul este un pachet de unde care provine , potrivit noilor cercetari, dintr-un camp cuantic specific codat cu frecventa specifica electronului.
Fiecare particula are propriul ei camp cuantic din care provine.(Teoria campurilor cuantice)
CAdi- Foarte activ
Nu cred nimic din ce se spune în acel link deoarece articolul începe cu afirmația următoare:CAdi a scris:Un electron arata asa :Dacu a scris:Până când nu voi vedea fotografia sau filmului cu ceea ce se găsește într-un atom eu nu mai cred că există electroni!CAdi nu mai aveți nimic de zis?Ați văzut cum arată un electron?Răspundeți la toate întrebările din postarea mea anterioară.
https://www.scientia.ro/fizica/63-atomul/259-cum-functioneaza-fotografierea-unui-electron.html
iar imaginea este rezultatul muncii unei echipe suedeze de cercetare.
Din imagine se observa ca electronul este un pachet de unde care provine , potrivit noilor cercetari, dintr-un camp cuantic specific codat cu frecventa specifica electronului.
Fiecare particula are propriul ei camp cuantic din care provine.(Teoria campurilor cuantice)
,,În februarie 2008 au fost date publicităţii rezultatele unei echipe de cercetători suedezi care au reuşit să capteze cele mai clare imagini ale unui electron până la acea dată. Imaginile au fost publicate pe Internet, dar filmul de câteva secunde a generat confuzii, nefiind clar ce ilustrează acesta.''.
Să presupunem că electronul există, atunci cum poate fi captată imaginea unui electron pentru care "savanții" zic că viteza acestuia este de circa 1% din viteza luminii?!?!
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris: din ce se spune în acel link deoarece articolul începe cu afirmația următoare:
,,În februarie 2008 au fost date publicităţii rezultatele unei echipe de cercetători suedezi care au reuşit să capteze cele mai clare imagini ale unui electron până la acea dată. Imaginile au fost publicate pe Internet,
dar filmul de câteva secunde a generat confuzii, nefiind clar ce ilustrează acesta.''
Să presupunem că electronul există, atunci cum poate fi captată imaginea unui electron pentru care "savanții" zic că viteza acestuia este de circa 1% din viteza luminii?!?!
Scrie in link cum au procedat , de asta ti-am dat linkul !
Cercetătorii au sincronizat attoimpulsurile cu oscilaţiile laserului cu infraroşii, în aşa fel încât atomii de heliu au primit un impuls puternic la un interval precis pentru fiecare oscilaţie a laserului.
Acumulând date de la mai multe astfel de ionizări s-a reuşit crearea unor imagini clare a stării cuantice a electronilor. Imaginile arată un foarte bun control al mişcării electronilor prin metoda folosită de fizicieni.
,,În imaginea de mai sus (stânga) se pot observa impulsurile de foarte scurtă durată (attoimpulsurile) ce sunt folosite pentru extragerea electronilor din atomii de heliu.
Se poate observa, de asemenea, şi sincronizarea dintre attoimpulsuri şi oscilaţiile laserului cu infraroşii. În urma interacţiunii dintre un singur impuls de foarte scurtă durată şi un electron,
rezultă distribuţia momentului electronului, aşa cum poate fi vizualizată pe plăcuţa detectoare din partea dreaptă a imaginii.
Repetând acest proces periodic, în aceleaşi condiţii, păstrându-se aceeaşi sincronizare dintre attoimpulsuri şi oscilaţiile laserului, se obţin imagini identice ale distribuţiei momentului electronului.
Aşa-zisul film al electronului este rezultatul punerii împreună a imaginilor obţinute în urma lovirii plăcuţei detectoare de către electron."
Daca imi cer sa-ti prezint eu sumar experienta , au procedat asa:
Au folosit un laser in impulsuri de attosecunda cu care au scos electronii din Heliu, pe care i-au orientat cu ajutorul unui camp magnetic spre o ,,tinta" , care avea montata pe ea o placa fotografica ,
care a inregistrat ,,amprenta electronilor " in zona de impact si au obtinut imaginea urmatoare :
CAdi- Foarte activ
virgil apreciază acest mesaj
Lasere calibrate la attosecunda ( metoda). Premiul Nobel in fizica.
,,The Nobel Prize in Physics 2023 goes to Pierre Agostini, Ferenc Krausz and Anne L’Huillier "for experimental methods that generate attosecond pulses of light for the study of electron dynamics in matter"."
Da-ti pe traducere in limba romana.
,,The Nobel Prize in Physics 2023 goes to Pierre Agostini, Ferenc Krausz and Anne L’Huillier "for experimental methods that generate attosecond pulses of light for the study of electron dynamics in matter"."
Da-ti pe traducere in limba romana.
CAdi- Foarte activ
Este vorba de gazul heliu și nu de un atom de heliu!Acel laser nu face altceva decât să excite starea de normalitate a gazului numit heliu ceea ce face ca să apară acele cercuri concentrice ca urmare a efectului de excitare cu acel laser.
Pentru a putea fotografia (filma) un electron al atomului de heliu trebuie mai întâi să putem separa și fotografia (filma) un atom de heliu și deci tot așa trebuie mai întâi să putem separa și fotografia (filma) unul din cei doi electroni ai atomului de heliu.Eu nu cred că putem separa un atom dintr-o substanță și cu atât mai puțin un electron!
Eu sunt convins că existența unui atom al oricărui element chimic se datorează unei plasme specifice acelui tip de element chimic.
Pentru a putea fotografia (filma) un electron al atomului de heliu trebuie mai întâi să putem separa și fotografia (filma) un atom de heliu și deci tot așa trebuie mai întâi să putem separa și fotografia (filma) unul din cei doi electroni ai atomului de heliu.Eu nu cred că putem separa un atom dintr-o substanță și cu atât mai puțin un electron!
Eu sunt convins că existența unui atom al oricărui element chimic se datorează unei plasme specifice acelui tip de element chimic.
Dacu- Foarte activ
Dacule, daca experienta de mai sus nu te convinge si nici filmul de pe You Tube , poate te convinge linkul lui Virgil,
din topicul ,,Unde a ajuns stiinta" :
https://www.descopera.ro/stiinta/20678664-cel-mai-rapid-microscop-din-lume-poate-vedea-cum-se-misca-electronii
,,Fizicienii au creat cel mai rapid microscop din lume, atât de rapid încât poate detecta electronii în mișcare.
Cel mai rapid microscop din lume, o versiune mai avansată a unui microscop electronic de transmisie,
captează imagini ale electronilor în zbor prin lovirea acestora cu pulsuri de electroni de o cvintilionime de secundă."
https://www.descopera.ro/stiinta/20678664-cel-mai-rapid-microscop-din-lume-poate-vedea-cum-se-misca-electronii
,,Fizicienii au creat cel mai rapid microscop din lume, atât de rapid încât poate detecta electronii în mișcare.
Cel mai rapid microscop din lume, o versiune mai avansată a unui microscop electronic de transmisie,
captează imagini ale electronilor în zbor prin lovirea acestora cu pulsuri de electroni de o cvintilionime de secundă."
CAdi- Foarte activ
Este de necrezut și chiar nu cred că poate fi filmat un electron care se mișcă cu o viteză de 2200 km/s...CAdi a scris:Dacule, daca experienta de mai sus nu te convinge si nici filmul de pe You Tube , poate te convinge linkul lui Virgil,
Dacu- Foarte activ
Priveste acest video si poate ai sa crezi ca poate fi filmata pozitia unui electron pe orbita.
Desigur ca nu este o filmare clasica a unor actori ci o filmare cu totul speciala, in care este pusa in evidenta pozitia electronului la un moment dat cu ajutorul unor fascicule de electroni in impulsuri cu intervale de timp cat o fractiune din perioada unei orbite a electronului apartinand atomului vizat.
virgil- Moderator
Eu văd doar un păinjeniș și care cred că nu este altceva decât o zonă minusculă đin plasma atomului acelui element chimic mărită la acel așa zis ,,cel mai rapid microscop din lume".Cum arată oare un foton la acel așa zis ,,cel mai rapid microscop din lume"?!?!?virgil a scris:
Priveste acest video si poate ai sa crezi ca poate fi filmata pozitia unui electron pe orbita.
Desigur ca nu este o filmare clasica a unor actori ci o filmare cu totul speciala, in care este pusa in evidenta pozitia electronului la un moment dat cu ajutorul unor fascicule de electroni in impulsuri cu intervale de timp cat o fractiune din perioada unei orbite a electronului apartinand atomului vizat.
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris:Eu văd doar un păinjeniș și care cred că nu este altceva decât o zonă minusculă đin plasma atomului acelui element chimic mărită la acel așa zis ,,cel mai rapid microscop din lume".Cum arată oare un foton la acel așa zis ,,cel mai rapid microscop din lume"?!?!?virgil a scris:
Fotonul nu este o particula, ci doar oscilatia mediului electromagnetic, asa ca impulsurile de electroni vor trece nestanjenite printr-un foton daca frecventa fotonului este mica fata de energia electronilor. Daca frecventa fotonului este comparabila cu energia electronilor probabil are loc absorbtia fotonului de catre electroni sporindule viteza. Un foton nu poate fi localizat in spatiu fara a fi absorbit sau reflectat de particule, atomi sau molecule, intrucat toate structurile materiale sunt in continua vibratie. Ceia ce se poate observa este doar modificarea frecventei acelor structuri atunci cand absorb un foton.
virgil- Moderator
În vid dar și în aer se găsesc mulți atomi ai diferitelor elemente chimice și ca atare fotonii ar trebui să se comporte (zic așa zișii savanți) și ca niște particule iar eu cred că sunt doar speculații că ar putea cineva să vadă cum arată un electron sau chiar un foton...Iată ce mai zic așa zișii savanți https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.cunoastelumea.ro%2Fdescoperire-cum-arata-un-foton-forma-acestuia-seamana-cu-o-cruce-malteza%2F&psig=AOvVaw0QambiMdLodkzGz3cHpEsd&ust=1725338944650000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjhxqFwoTCIjvz-W6o4gDFQAAAAAdAAAAABAE ...Nu cred nimic din ce spun acei așa ziși savanți, care de fapt fac tot felul de presupuneri și modele pe baza efectelor datorate interacțiunii între diferitele particule.virgil a scris:Dacu a scris:Eu văd doar un păinjeniș și care cred că nu este altceva decât o zonă minusculă đin plasma atomului acelui element chimic mărită la acel așa zis ,,cel mai rapid microscop din lume".Cum arată oare un foton la acel așa zis ,,cel mai rapid microscop din lume"?!?!?virgil a scris:
Fotonul nu este o particula, ci doar oscilatia mediului electromagnetic, asa ca impulsurile de electroni vor trece nestanjenite printr-un foton daca frecventa fotonului este mica fata de energia electronilor. Daca frecventa fotonului este comparabila cu energia electronilor probabil are loc absorbtia fotonului de catre electroni sporindu-le viteza. Un foton nu poate fi localizat in spatiu fara a fi absorbit sau reflectat de particule, atomi sau molecule, intrucat toate structurile materiale sunt in continua vibratie. Ceia ce se poate observa este doar modificarea frecventei acelor structuri atunci cand absorb un foton.
Dacu- Foarte activ
[quote="Dacu"][quote="virgil"][quote="Dacu"]
D-zeu este lumina ! Acum crezi ca exista fotonul ?
D-zeu este lumina ! Acum crezi ca exista fotonul ?
virgil- Moderator
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|