Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 56 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 56 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Liberul arbitru al creştinilor
+3
Dacu
virgil
CAdi
7 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Liberul arbitru al creştinilor
Analiza prin prisma diverselor scripturi şi religii....
Avem sau nu avem liberul arbitru ?
Ultima editare efectuata de catre Razvan in Sam 05 Oct 2013, 09:37, editata de 4 ori (Motiv : Schimbat titlul subiectului "Liberul arbitru la creştini" cu titlul "Liberul arbitru" ca urmare a diverselor postări referitoare la scripturi şi religii ale altor comunităţi religioase altele decât cea creştină)
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Liberul arbitru al creştinilor
Cand pacatuieste omul prin fapte dictate de liberul arbitru, si cand este impins sa pacatuiasca de catre destin (daca acesta exista)?CAdi a scris:Analiza prin prisma religiei crestine .
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dacul spune ca destinul este deja stabilit .
Crezi ca mai avem posibilitatea de a gresi ?
,,Un joc de sah e viata ,
Iar noi suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
Apoi... in cutia neantului
Destinul ne-arunca ..."
Iar noi suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
Destinul ne-arunca ..."
CAdi- Foarte activ
Sau varianta oficiala ;
Destinul insusi joaca,
Vrand de urat sa-i treaca
Iar noi suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
Apoi,in cutia neantului ,
ne-arunca ...''
Omar Khayam
Din acest punct de vedere al poetului toti suntem ne indreptam catre acelasi final...
Dar acest poet era un pagan si din alte puncte de vedere pe traseu avem posibilitatea de a alege :
,, si nu ne duce pe noi in ispita... "'
Destinul insusi joaca,
Iar noi suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
ne-arunca ...''
Omar Khayam
Din acest punct de vedere al poetului toti suntem ne indreptam catre acelasi final...
Dar acest poet era un pagan si din alte puncte de vedere pe traseu avem posibilitatea de a alege :
,, si nu ne duce pe noi in ispita... "'
CAdi- Foarte activ
Ar fi prea simplu sa fie asa, viata este ca un joc de sah in 3d, in care esti si pion si jucator. La un anumit nivel esti jucator, si detii controlul, adica ai liberul arbitru, iar la alte nivele esti un pion care faci jocul altora respectand mai mult sau mai putin legile. Pana si cei mai puternici oameni, sunt obligati la randul lor sa tina seama de jocul din jurul lor.(vezi Obama si Putin, in cazul Siriei). Asa dar liberul arbitru il ai si nu-l ai. Si cand cumperi o paine si o ceri mai prajita, vanzatoarea poate sa te asculte sau nu, dupa caz.CAdi a scris:Dacul spune ca destinul este deja stabilit .
Iar noi suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
Destinul ne-arunca ..."
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Bineinteles Virgil , este jocul Yin-Yang.
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Mar 01 Oct 2013, 19:16, editata de 3 ori
CAdi- Foarte activ
Ce înseamnă liber arbitru şi ce înseamnă destin?Tu crezi că există destin?Eu zic că tot multiversul are un destin general si fiecare componentă a multiversului are un destin corespunzător funcţiei pentru care a fost creată şi deci nicio componentă a multiversului nu are liberul arbitru.În concluzie nici multiversul nu are liberul arbitru.virgil a scris:Cand pacatuieste omul prin fapte dictate de liberul arbitru, si cand este impins sa pacatuiasca de catre destin (daca acesta exista)?CAdi a scris:Analiza prin prisma religiei crestine .
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Un păgân care gândeşte corect adică ca un creştin care a înţeles că nimic nu se întâmplă cu voia noastră....Nu avem de ales nimic şi tocmai de aceea creştinii se roagă să nu fie duşi în ispită dar asta nu înseamnă că în mod sigur nu vom fi duşi în ispită şi deci în concluzie nu putem avea liberul arbitru....CAdi a scris:Sau varianta oficiala ;
Destinul insusi joaca,
Iar noi suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
ne-arunca ...''
Omar Khayam
,, si nu ne duce pe noi in ispita... "
Dacu- Foarte activ
Hotărăşte-te!Ori ai liberul arbitru ,ori nu-l ai!Ce legătură are exemplu cu vânzătoarea de pâine cu subiectul "Liberul arbitru la creştini"?Păgânii nu mănâncă pâine???Dacă vânzătoarea de pâine nu te ascultă ce faci?virgil a scris:Ar fi prea simplu sa fie asa, viata este ca un joc de sah in 3d, in care esti si pion si jucator. La un anumit nivel esti jucator, si detii controlul, adica ai liberul arbitru, iar la alte nivele esti un pion care faci jocul altora respectand mai mult sau mai putin legile. Pana si cei mai puternici oameni, sunt obligati la randul lor sa tina seama de jocul din jurul lor.(vezi Obama si Putin, in cazul Siriei). Asa dar liberul arbitru il ai si nu-l ai. Si cand cumperi o paine si o ceri mai prajita, vanzatoarea poate sa te asculte sau nu, dupa caz.CAdi a scris:Dacul spune ca destinul este deja stabilit .
Iar noi suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
Destinul ne-arunca ..."
Dacu- Foarte activ
Faptele nu pot fi impartite numai in alb si negru, ori ai ori nu ai, ci sunt multe nuante de gri intre alb si negru. Impartirea aceasta in doua este brutala si nu lasa loc realitatii, care ne spune ca intre zi si noapte este amurgul, si intre noapte si zi sunt zorile.Hotărăşte-te!Ori ai liberul arbitru ,ori nu-l ai!Ce legătură are exemplu cu vânzătoarea de pâine cu subiectul "Liberul arbitru la creştini"?Păgânii nu mănâncă pâine???Dacă vânzătoarea de pâine nu te ascultă ce faci?
Eu am dat un exemplu simplu, cu alegerea painii, in care prin dorinta mea imi exprim liberul arbitru, dar nu sunt sigur ca dorinta mea se va implini, pentru ca depinde de alta cineva, care la randul sau are liberul arbitru, asa ca rezultatul este incert. Aceasta incertitudine insa nu exclude liberul arbitru al meu, doar ca acesta poate intra in contradictie cu liberul arbitru al altuia. Inchipuie-ti ca aceasta confruntare intre liberul arbitru al membrilor unei comunitati, face imposibil de stabilit rezultatul unor intamplari si evenimente.
De ce am luat exemplul cu painea? pentru ca toata lumea mananca paine, si IIsus a facut minuni cu painea si nu si-a pus nimeni intrebarea de ce asa, pentru ca pagani sau crestini, toti mananca painea. Important este simbolistica acestor exemple.
virgil- Moderator
virgil,virgil a scris:Faptele nu pot fi impartite numai in alb si negru, ori ai ori nu ai, ci sunt multe nuante de gri intre alb si negru. Impartirea aceasta in doua este brutala si nu lasa loc realitatii, care ne spune ca intre zi si noapte este amurgul, si intre noapte si zi sunt zorile.Hotărăşte-te!Ori ai liberul arbitru ,ori nu-l ai!Ce legătură are exemplu cu vânzătoarea de pâine cu subiectul "Liberul arbitru la creştini"?Păgânii nu mănâncă pâine???Dacă vânzătoarea de pâine nu te ascultă ce faci?
Eu am dat un exemplu simplu, cu alegerea painii, in care prin dorinta mea imi exprim liberul arbitru, dar nu sunt sigur ca dorinta mea se va implini, pentru ca depinde de alta cineva, care la randul sau are liberul arbitru, asa ca rezultatul este incert. Aceasta incertitudine insa nu exclude liberul arbitru al meu, doar ca acesta poate intra in contradictie cu liberul arbitru al altuia. Inchipuie-ti ca aceasta confruntare intre liberul arbitru al membrilor unei comunitati, face imposibil de stabilit rezultatul unor intamplari si evenimente.
De ce am luat exemplul cu painea? pentru ca toata lumea mananca paine, si IIsus a facut minuni cu painea si nu si-a pus nimeni intrebarea de ce asa, pentru ca pagani sau crestini, toti mananca painea. Important este simbolistica acestor exemple.
Vroiam să schimb titlul subiectului şi anume titlul să fie "Liberul arbitru",dar am aşteptat sa văd ce se mai comentează şi mesajul tău m-a convins să schimb titlul subiectului deoarece tu nu vrei sa te referi la liberul arbitru la creştini ci vrei sa abordezi în mod corect conceptul de liber arbitru în general....De fapt şi CAdi vrea acelaşi lucru întrucât el vorbea despre yin-yang care nu are nicio legătură cu liberul arbitru la creştini...Nu este corect să facem iar un talmeş-balmeş....A avut Domnul Iisus Hristos liberul arbitru de a face diverse minuni?
Dacu- Foarte activ
Ma intrebi ca sa ma ispitesti? sau vrei sa stii cu adevarat?A avut Domnul Iisus Hristos liberul arbitru de a face diverse minuni?
Am sa-ti raspund, desi pe vremea aceia nu erau inca crestinii. IIsus a fost incercat de diavol atunci cand a fost ridicat pe acoperisul templului, spunandu-i ca Ierusalimul cu toate bogatiile lui, putea fi la picioarele sale, daca incalca voia lui D-zeu. (am expus cu cuvintele mele din memorie). Deci IIsus a fost pus in fata a doua alternative; una sa ajunga imparatul Iudeilor, si alta sa ajunga fiul lui D-zeu. Dorinta de a ajunge fiul lui D-zeu a fost mai puternica si prin liberul arbitru Iisus a ales acest lucru, spunand; Inapoia mea satana.
virgil- Moderator
Dacu, ce mai zici la replica lui Virgil ?
I-a vezi nu cumva te lasi ispitit ?
Un joc de sah e viata,
Destinul insusi joaca
Iar noi , suntem pionii...
Un timp ne muta inca,
Apoi,in cutia neantului ne-arunca...
De fapt si in rugaciunea Tatal nostru e
acolo o propozitie (nu stiu daca ai remarcat-o )
,, si nu ne duce pe noi in ispita''
Cu toate acestea omul are partial liberul arbitru
pentru ca nu el este regizorul...
Un joc de sah e viata,
Destinul insusi joaca
Un timp ne muta inca,
CAdi- Foarte activ
Nu te ispitesc!Eu vreau să aflu adevărul!Domnul Iisus Hristos a respins oferta lui satan deoarece aceasta a fost voia lui Dumnezeu Creatorul multiversului.Domnul Iisus Hristos s-a rugat pe Muntele Măslinilor ca să nu fie omorât pe cruce dar voia lui Dumnezeu a fost aceea de a fi răstignit şi deci Domnul Iisus Hristos nu a făcut nici măcar minuni fără voie şi putere de la Dumnezeu Creatorul.Domnul Iisus Hristos era născut din Dumnezeu Creatorul înainte de a fi făcut multiversul căci aşa rezultă din biblie.Cine este satan şi ce liber arbitru are el?Citeşte cu atenţie biblia şi ai să vezi că am dreptate.virgil a scris:Ma intrebi ca sa ma ispitesti? sau vrei sa stii cu adevarat?A avut Domnul Iisus Hristos liberul arbitru de a face diverse minuni?
Am sa-ti raspund, desi pe vremea aceia nu erau inca crestinii. IIsus a fost incercat de diavol atunci cand a fost ridicat pe acoperisul templului, spunandu-i ca Ierusalimul cu toate bogatiile lui, putea fi la picioarele sale, daca incalca voia lui D-zeu. (am expus cu cuvintele mele din memorie). Deci IIsus a fost pus in fata a doua alternative; una sa ajunga imparatul Iudeilor, si alta sa ajunga fiul lui D-zeu. Dorinta de a ajunge fiul lui D-zeu a fost mai puternica si prin liberul arbitru Iisus a ales acest lucru, spunand; Inapoia mea satana.
Dacu- Foarte activ
Dumnezeu Creatorul este cel care ne poate duce în ispită prin satan şi acoliţii săi demoni sau oameni fiind aceşti acoliţi şi tocmai de aceea trebuie să spunem Rugăciunea Domnească dar chiar şi aşa toate se vor face conform liberului arbitru al lui Dumnezeu Creatorul şi nu altfel.Nu cred că ai înţeles această rugăciune....Numai Dumnezeu Creatorul are liberul arbitru.CAdi a scris:Dacu, ce mai zici la replica lui Virgil ?
Un joc de sah e viata,
Destinul insusi joaca
Un timp ne muta inca,
Dacu- Foarte activ
Ce legătură are aşa zisul yin-yang cu liberul arbitru?CAdi a scris:Bineinteles Virgil , este jocul Yin-Yang.
Eu ştiu că aşa zisul yin-yang reprezintă principiul religios chinez de feminin-masculin adică de intuneric-lumină....
Dacu- Foarte activ
Nu cred ca ai inteles tu ce inseamna aceasta propozitie din rugaciunea Tatal nostru:
,,,,si nu ne duce pe noi in ispita''
Pentru ca de aici se trage pacatul ,de la Adam si Eva
care au ales gresit .
Toti suntem pasibili sa facem greseli iar Dumnezeu iti da posibilitatea de a alege.
Ca si copiii mici noi in general ne ferim de a fi pusi in ipostaza alegerii pentru ca
cei mai multi nu vad prin ceata evenimentelor viitoare.
Dumnezeu are pregatit pentru noi doua scenarii, in functie de ce alegem...
care au ales gresit .
Toti suntem pasibili sa facem greseli iar Dumnezeu iti da posibilitatea de a alege.
Ca si copiii mici noi in general ne ferim de a fi pusi in ipostaza alegerii pentru ca
CAdi- Foarte activ
Spunand rugaciunea, crestinul se spala pe maini de faptele lui, ca Pilat din Pont, punand faptele in seama lui D-zeu, de aceia rosteste; faca-se voia ta, ca si cum crestinul ar sti care e voia lui D-zeu. In continuare el (crestinul) faptuiste binele pentru el si raul pentru altii, pentru simplul motiv ca are aceasta abilitate si pozitie sociala. Acest lucru il fac atat oamenii de rand cat si fetele bisericesti, de cand este lumea.
virgil- Moderator
Dacu, cred ca ar fi corect sa stergi acest mesaj cu Yin-Yang, pentru ca intr-adevar nu are legatura cu subiectul propus.Dacu a scris:Ce legătură are aşa zisul yin-yang cu liberul arbitru?CAdi a scris:Bineinteles Virgil , este jocul Yin-Yang.
Eu ştiu că aşa zisul yin-yang reprezintă principiul religios chinez de feminin-masculin adică de intuneric-lumină....
virgil- Moderator
,,,,si nu ne duce pe noi in ispita'' din rugaciunea Tatal nostru nu are nicio legătură cu păcatul Lui Adam şi a Evei de a mânca din Pomul cunoştinţei binelui şi răului deoarece acest păcat este doar al lui Adam şi a Evei şi tocmai de aceea au fost alungaţi din Rai şi pedepsiţi doar ei pentru a-şi câştiga cu greu existenţa prin munca câmpului pe Terra şi evident astfel şi urmaşi lui Adam şi a Evei din neam în neam până azi îşi câştigă existenţa muncind.De ce oare a făcut Dumnezeu Pomul cunoştinţei binelui şi răului în Rai?De ce nu au mâncat de la început Eva din acest Pom şi de ce şarpele (satan) a intervenit aşa de târziu?Toate care s-au întâmplat în Rai dar şi în afara lui s-au întâmplat doar cu voia lui Dumnezeu Creatorul şi deci El este cel care a avut liberul arbitru.Sunt trei posibilităţi cu voia lui Dumnezeu Creatorul:CAdi a scris:Nu cred ca ai inteles tu ce inseamna aceasta propozitie din rugaciunea Tatal nostru:
care au ales gresit .
1.-A face bine.
2.-A nu face nici bine şi nici rău.
3.-A face rău.
Cum este bine să fim fierbinţi,căldicei sau reci?
Dacu- Foarte activ
Eu cred că ar trebui să vedem ce are de zis CAdi despre legătura dintre aşa zisul yin-yang (concept religios chinezesc) şi liberul arbitru.... Abia după aceea se va putea decide....virgil a scris:Dacu, cred ca ar fi corect sa stergi acest mesaj cu Yin-Yang, pentru ca intr-adevar nu are legatura cu subiectul propus.Dacu a scris:Ce legătură are aşa zisul yin-yang cu liberul arbitru?CAdi a scris:Bineinteles Virgil , este jocul Yin-Yang.
Dacu- Foarte activ
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Mier 02 Oct 2013, 14:44, editata de 3 ori (Motiv : Text ascuns deoarece nu răspunde punctual la mesajul meu....)
CAdi- Foarte activ
CAdi,
Fără supărare dar am impresia că tu nu ai citit cu atenţie ce am postat eu.......Reciteşte până când vei înţelege!Eu nu mai modific nimic şi deci nici titlul subiectului dar te avertizez că dacă nu vei răspunde la toate întrebările mele şi ale altora şi dacă vei trata cu neseriozitate aceste mesaje (aşa cum ai trat şi mesajul meu anterior) atunci îţi voi şterge parţial sau în totalitate mesajele după caz....
Fără supărare dar am impresia că tu nu ai citit cu atenţie ce am postat eu.......Reciteşte până când vei înţelege!Eu nu mai modific nimic şi deci nici titlul subiectului dar te avertizez că dacă nu vei răspunde la toate întrebările mele şi ale altora şi dacă vei trata cu neseriozitate aceste mesaje (aşa cum ai trat şi mesajul meu anterior) atunci îţi voi şterge parţial sau în totalitate mesajele după caz....
Dacu- Foarte activ
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Mier 02 Oct 2013, 15:38, editata de 1 ori (Motiv : Mesaj în afara subiectului şters)
CAdi- Foarte activ
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Mier 02 Oct 2013, 17:27, editata de 1 ori (Motiv : Mesaj în afara subiectului sters.)
CAdi- Foarte activ
Dacu cel putin ai inteles exemplul meu cu Adam si Eva ?
CAdi- Foarte activ
Biblia ortodoxă atât VT cât şi NT spune foarte clar cine are liberul arbitru.Dumnezeu Creatorul este singurul care are liberul arbitru iar Adam şi Eva s-au conformat voinţei lui Dumnezeu.Cine este şarpele din Rai şi cu voia cui i-a zis Evei să mănânce din Pomul cunoştinţei binelui şi răului?CAdi a scris:Dacu cel putin ai inteles exemplul meu cu Adam si Eva ?
------------------------------------------------
Îţi atrag atenţia că dacă nu răspunzi la întrebările mele aducând argumente logice atunci voi bloca subiectul cu atât mai mult cu cât văd că nu sunt prea mulţi membri ai forumului care sa fie interesaţi de acest subiect.
Dacu- Foarte activ
Fără supărare ,dar nu ai dreptate!Spunând Rugăciunea Domnească (referitor la ispită) noi îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne ducă în ispită.Ce este ispita?De fapt Rugăciunea Domnească chiar de la început spune "....facă-se voia Ta....." ceea ce înseamnă exact faptul că doar Dumnezeu are liberul arbitru.virgil a scris:Spunand rugaciunea, crestinul se spala pe maini de faptele lui, ca Pilat din Pont, punand faptele in seama lui D-zeu, de aceia rosteste; faca-se voia ta, ca si cum crestinul ar sti care e voia lui D-zeu. In continuare el (crestinul) faptuiste binele pentru el si raul pentru altii, pentru simplul motiv ca are aceasta abilitate si pozitie sociala. Acest lucru il fac atat oamenii de rand cat si fetele bisericesti, de cand este lumea.
-------------------------------------
Ce spun hinduşii despre liberul arbitru?
Dacu- Foarte activ
Il vei bloca pentru ca nu stii sa raspunzi la intrebari .Dacu a scris:Biblia ortodoxă atât VT cât şi NT spune foarte clar cine are liberul arbitru.Dumnezeu Creatorul este singurul care are liberul arbitru iar Adam şi Eva s-au conformat voinţei lui Dumnezeu.Cine este şarpele din Rai şi cu voia cui i-a zis Evei să mănânce din Pomul cunoştinţei binelui şi răului?CAdi a scris:Dacu cel putin ai inteles exemplul meu cu Adam si Eva ?
------------------------------------------------
Îţi atrag atenţia că dacă nu răspunzi la întrebările mele aducând argumente logice atunci voi bloca subiectul cu atât mai mult cu cât văd că nu sunt prea mulţi membri ai forumului care sa fie interesaţi de acest subiect.
Prin raspunsurile tale cu citate din carti in loc sa-ti folosesti propria minte ,
il acuzi vrand nevrand pe Dumnezeu.
Adica ce vrei sa spui ca de fapt nu Adam si Eva au ales sa manance din Pomul Cunoasterii ,
ci Dumnezeu a vrut ca ei sa pacatuiasca ca sa aiba motiv sa-i condamne la moarte,
in loc de viata vesnica ?
Tu construiesti prin raspunsurile tale imaginea unui Dumnezeu viclean ,rau si razbunator...
ca sa nu zic mai mult !
Iar sarpele este ispita , banuiesc ca stii acest lucru... nu este nici satana ,nici diavolul sau cine crezi
tu ca ar mai fi ...
CAdi- Foarte activ
Dacu a scris,
Fără supărare,dar eu nu voi debloca acest subiect decât dacă se propune o altă organigramă a forumului şi alte nominalizări pe funcţii ( cu excepţia administratorilor) şi eventual şi completări ale actualului regulament.Trebuia odată să se înceapă a se disciplina membrii fără funcţii dar a se disciplina şi unii aşa zişi moderatori ai acestui forum,forum pe care eu îl tratez cu deosebită consideraţie.Eu când greşesc îmi recunosc greşeala şi îmi cer scuze căci aşa m-au învăţat părinţii mei.Mulţumesc pentru înţelegere!
De aceea mi-ai ciuntit titlul topicului ,,Liberul arbitru
la crestini'' pentru o simpla remarca cu Yin si Yang adresata lui Virgil in timp ce tu insistai pe aceasta tema sa-ti dau raspuns ca sa para ca gresesc (se poate verifica )si sa ai motive pentru taierea titlului!
Ti-am dat raspunsuri si la toate intrebarile tale, dar tie daca nu iti convin le tai si spui ca sunt in afara subiectului ? (de asemenea se poate verifica, daca mai exista )
Asa te-au invatat parintii ?
Fără supărare,dar eu nu voi debloca acest subiect decât dacă se propune o altă organigramă a forumului şi alte nominalizări pe funcţii ( cu excepţia administratorilor) şi eventual şi completări ale actualului regulament.Trebuia odată să se înceapă a se disciplina membrii fără funcţii dar a se disciplina şi unii aşa zişi moderatori ai acestui forum,forum pe care eu îl tratez cu deosebită consideraţie.Eu când greşesc îmi recunosc greşeala şi îmi cer scuze căci aşa m-au învăţat părinţii mei.Mulţumesc pentru înţelegere!
De aceea mi-ai ciuntit titlul topicului ,,Liberul arbitru
la crestini'' pentru o simpla remarca cu Yin si Yang adresata lui Virgil in timp ce tu insistai pe aceasta tema sa-ti dau raspuns ca sa para ca gresesc (se poate verifica )si sa ai motive pentru taierea titlului!
Ti-am dat raspunsuri si la toate intrebarile tale, dar tie daca nu iti convin le tai si spui ca sunt in afara subiectului ? (de asemenea se poate verifica, daca mai exista )
Asa te-au invatat parintii ?
CAdi- Foarte activ
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum