Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Astazi la 18:21

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în NEWTON
( 1 )

» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )

Top postatori
virgil (12458)
Avem liber arbitru? Vote_lcapAvem liber arbitru? Voting_barAvem liber arbitru? Vote_rcap 
CAdi (12397)
Avem liber arbitru? Vote_lcapAvem liber arbitru? Voting_barAvem liber arbitru? Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
virgil
Dacu2
CAdi
eugen
Meteorr
ilasus
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare

Avem liber arbitru?

+3
sadang
AMOT
CAdi
7 participanți

In jos

Avem liber arbitru? Empty Avem liber arbitru?

Mesaj Scris de CAdi Lun 27 Feb 2012, 18:40

Provine din topicul „Despre credinţă şi religie”.

AMOT a scris:....
Adica ce vrei sa spui???? Rolling Eyes Eu iti zic ca nu exista decat o singura combinatie si anume aceea pe care a conceput-o Dumnezeu Tatal Ceresc caci a lui este Imparatia si Puterea si Slava.Fiul si Sfantul Duh si toate de la atom pana la om fac voia lui Dumnezeu Tatal Ceresc!

Nici noi nu zicem altceva!(dar cu alte cuvinte)
Avem insa si liberul arbitru (tot cu voia lui Dumnezeu! )

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Joi 01 Mar 2012, 10:38, editata de 1 ori (Motiv : Provine din topicul...)

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Avem liber arbitru? Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Avem liber arbitru? Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

Avem liber arbitru? Empty Re: Avem liber arbitru?

Mesaj Scris de AMOT Mier 29 Feb 2012, 09:14

CAdi a scris:
AMOT a scris:....
Adica ce vrei sa spui???? Rolling Eyes Eu iti zic ca nu exista decat o singura combinatie si anume aceea pe care a conceput-o Dumnezeu Tatal Ceresc caci a lui este Imparatia si Puterea si Slava.Fiul si Sfantul Duh si toate de la atom pana la om fac voia lui Dumnezeu Tatal Ceresc!

Nici noi nu zicem altceva!(dar cu alte cuvinte)
Avem insa si liberul arbitru (tot cu voia lui Dumnezeu! )
Asta crezi tu ca ai liberu-arbitru........ Rolling Eyes Ce inseamna a avea liberul-arbitru? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Avem liber arbitru? Left_bar_bleue6 / 106 / 10Avem liber arbitru? Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 1122
Puncte : 18495
Data de inscriere : 07/12/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Mier 29 Feb 2012, 09:19

Liberul arbitru este ceea ce ne lasa Dumnezeu sa facem fara vre-o
opreliste din partea lui.

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Avem liber arbitru? Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Avem liber arbitru? Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Mier 29 Feb 2012, 09:51

CAdi a scris:Liberul arbitru este ceea ce ne lasa Dumnezeu sa facem fara vre-o
opreliste din partea lui.
Deci daca exista si oprelisti din partea lui Dumnezeu Tatal Ceresc atunci inseamna ca tu nu ai liberu-arbitru..........Q.E.D. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Avem liber arbitru? Left_bar_bleue6 / 106 / 10Avem liber arbitru? Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Mier 29 Feb 2012, 15:55

Nu ai inteles ce am vrut sa spun:

Daca vreau sa ma duc la Teatru pot sa ma duc la Teatru si sa ajung acolo!
Asta daca nu cumva am un ,,accident'' pe drum si nu mai ajung!
Am liberul arbitru in raport cu actiunile mele insa sunt cu totul in mainile
Domnului (accidentul) si acest lucru nu mai depinde de mine!

Noi fiind creatia lui Dumnezeu deci fii lui Dumnezeu (asa cum suntem buni sau rai ) avem liberul arbitru pentru actiunile noastre la fel ca Dumnezeu pentru actiunile lui!

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Joi 01 Mar 2012, 07:35

CAdi a scris:Nu ai inteles ce am vrut sa spun:

Daca vreau sa ma duc la Teatru pot sa ma duc la Teatru si sa ajung acolo!
Asta daca nu cumva am un ,,accident'' pe drum si nu mai ajung!
Am liberul arbitru in raport cu actiunile mele insa sunt cu totul in mainile
Domnului (accidentul) si acest lucru nu mai depinde de mine!

Noi fiind creatia lui Dumnezeu deci fii lui Dumnezeu (asa cum suntem buni sau rai ) avem liberul arbitru pentru actiunile noastre la fel ca Dumnezeu pentru actiunile lui!
Gandesti ca un hindus in eroare......Tu ai doar libertatea relativa care ti-o da destinul tau dat de Dumnezeu Tatal Ceresc si deci nu tu ai liber-arbitru adica nu ai libertatea absoluta de a hotari conform propriei tale vointe........Poti tu opri imbatranirea doar prin vointa ta?Poti tu vindeca o boala doar prin vointa ta?Poti tu sa creezi un peste doar prin vointa ta?Poti tu sa faci sa nu mai fie rele pe Terra?De ce din doi parinti sanatosi se poate naste un copil cu handicap?De ce din doi parinti bolnavi se poate naste un copil sanatos?De ce un om este destept iar altul nu este destept?De ce un om are talent iar altul nu are?Raspunde!!!!!!!! Rolling Eyes

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Joi 01 Mar 2012, 09:25

Amot,
tu esti un crestin indus in eroare ...
Confunzi liberul arbitru al lui Dumnezeu cu liberul arbitru al fiintelor vii!
Noi avem liberul arbitru pentru actiunile noastre in raport
cu propiu nostru referential.Dumnezeu are liberul arbitru
in raport cu actiunile lui !Exista o interdependenta intre actiunile noastre si cele ale lui Dumnezeu -destinul , legea Karmica .Asa cum pui tu problema nici Dumnezeu nu are liberul arbitru pentru ca si el actioneaza in functie de faptele noastre!
Nu ai inteles nici pana acum ca toate religiile propovaduiesc acelasi Dumnezeu sub diferite nume Dumnezeu,Alah,Visnu,Zalmoxe,Zeus,Osiris,Ra,Thor, etc) iar zeitatile sunt la diferite religii ,,Sfintii'' din ortodoxim care slujesc ,,Zeul'' suprem!
Religia ortodoxa nu este cu nimic mai buna decat celelalte religii de pe pamant, difera doar ,,credinciosii''...
Religia nu se impune cu forta iar credinta este individuala...
Daca ai inima curata si in raport cu faptele tale,Dumnezeu iubeste pe oricine:
Musulman,hindus,crestin,iudeu,mormon,babtist,...

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Joi 01 Mar 2012, 13:18

Blasfemie, blasfemie, blasfemie! De trei ori blasfemie, sa-l compari pe Dumnezeul lui AMOT cu Alah, Visnu, Zalmoxe, Zeus, Osiris, Ra, Thor... astia toti sigur erau hindusi in eroare! Sau sa sustii ca noi avem liberul arbitru, cand pentru faptele noastre trebuie sa raspunda tot Dumnezeu, noi sa nu avem nici o raspundere ci doar sa executam ce ni se ordona!

Mare blasfemie sa vrei sa fii liber si responsabil pe propriile fapte si actiuni! Mai bine oaie in turma, sa te lasi mintit, manipulat, jignit, umilit! Ce nu intelegi tu AMOT este ca si libertatea de decizie, actiune sau liberul arbitrul presupune raportarea la ceva. Nu exista independenta si liber arbitru din neant! Aceste cuvinte in sinea lor sunt un nonsens. Nu poti avea libertate si liber arbitru fata de nimic! Dar tu vrei musai sa ne raportam la Dumnezeu, exact asa cum te raporteazi tu, si daca se poate excat si fix la Dumnezeul tau si asa cum zici tu.

In concluzie AMOT, liberul arbitru inseamna responsabilitatea propriei existente, a faptelor, actiunilor, cuvintelor, gandurilor, responsabilitate pe care tu nu vrei sa ti-o asumi. Aceasta responsabilitate vine doar prin cunoastere, prin studiu, prin aprofundarea gandirii nu prin DOGMA. Prin DOGMA nu poti fi decat o oaie iresponsabila din turma. Si mai aprofundeaza pilda fiului risipitor. Aduti aminte pe cine a apreciat tatal mai mult si de ce! Atat!

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24679
Data de inscriere : 31/05/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Joi 01 Mar 2012, 15:21

după ceva timp de rumegat problema asta, ce e liberul arbitru, am ajuns la următoarea concluzie

liber arbitru = cauză necauzată

ceea ce înseamnă că chipul lui dumnezeu din om e exact asta, faptul că omul e și un început de lanțuri cauzale ... necauzate

așa mi-am clarificat și problema creației ( umane și divine ), o creație, ca ceva nou, nu poate fi decât rezultatul unei cauze necauzate

determinismul mecanic nu poate creea ceva nou pentru că ceva nou e ce nu există încă, nici măcar ca ceva posibil ...

adică omul datorită chipului lui dumnezeu, liberul-arbitru, e co-creator împreună cu dumnezeu a acestui univers ... singura diferență dintre extraterestrul șef și noi e puterea și întinderea creației

universul nu e static, creat în doar 6 zile după care sa încheiat creația, ci se creează în fiecare clipă atât de extraterestrul șef cât și de către oameni ( când își exercită liberul arbitru )

astfel îl împăcăm pe pavel coruț cu religia și biblia, că tot e în clubul creatorilor

utilizator linux înregistrat No. 352479
linux counter home page
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Prenume : Adrian-Aurel
Numarul mesajelor : 1396
Puncte : 21519
Data de inscriere : 02/06/2011
Obiective curente : metafizica, filozofia

http://totedati.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Joi 01 Mar 2012, 17:49

Ce inseamna lant cauzal necauzat?
Ce inseamna extraterestru sef?

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de nic Joi 01 Mar 2012, 19:11

Salut,
Liberul arbitru nu este o iluzie? Avem doar impresia că putem să facem ce vrem.
Cum rămâne cu soarta în religia creștină?
Cu rămâne cu Carma, Destin din religiile asiatice?

nic
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
Avem liber arbitru? Left_bar_bleue0 / 100 / 10Avem liber arbitru? Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 793
Puncte : 19876
Data de inscriere : 24/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Joi 01 Mar 2012, 20:47

Noi avem liberul arbitru pentru actiunile noastre in raport cu propiu nostru referential.
Dumnezeu are liberul arbitru in raport cu actiunile lui !
Exista o interdependenta intre actiunile noastre
si cele ale lui Dumnezeu -destinul , legea Karmica.
Asa cum pui tu problema nici Dumnezeu nu are liberul arbitru
pentru ca si el actioneaza in functie de faptele noastre creindu-ne un destin!

Exista un lant al cauzelor si efectelor:
In general o cauza genereaza un anumit efect si un anumit efect duce la
aparitia unei cauze.Cum este si cu aceasta discutie despre liberu arbitru.

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Vin 02 Mar 2012, 12:08

CAdi a scris:Ce inseamna lant cauzal necauzat?
Ce inseamna extraterestru sef?

prima e într-un fel greșeala mea de exprimare ... am vrut să spun că în orice lanț de cauze-efecte e o primă cauză care e necauzată, adică nu e efectul al unei alte cauze eficiente

dacă admitem că nu doar extraterestrul șef poate produce cauze necauzate eficiente putem sări repede pe scara concluziilor și putem îndrăzni să pretindem că pot exista cauze care să fie capăt terminal de lanț cauzal, fără alte efecte datorate vre-unei cauze eficiente ...

după acest prim pas logic facem al doilea pas, reducem lanțul de cauze-efecte la un singur obiect logic, o singură mulțime, care din exterior pare ... necauzată de nimic altceva ...

extraterestrul șef e evident dumnezeu ... e singurul șef fără alt șef mai mare ... e varianta pentru atei a noțiunii, care poate fi demonstrată în orice moment dpdv logic, că dacă vrei să te lupți cu ei și aud de dumnezeu se umflă orezul în ei de numa-numa ...
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Sam 03 Mar 2012, 08:01

CAdi a scris:Amot,
tu esti un crestin indus in eroare ...
Confunzi liberul arbitru al lui Dumnezeu cu liberul arbitru al fiintelor vii!
Noi avem liberul arbitru pentru actiunile noastre in raport
cu propiu nostru referential.Dumnezeu are liberul arbitru
in raport cu actiunile lui !Exista o interdependenta intre actiunile noastre si cele ale lui Dumnezeu -destinul , legea Karmica .Asa cum pui tu problema nici Dumnezeu nu are liberul arbitru pentru ca si el actioneaza in functie de faptele noastre!
Nu ai inteles nici pana acum ca toate religiile propovaduiesc acelasi Dumnezeu sub diferite nume Dumnezeu,Alah,Visnu,Zalmoxe,Zeus,Osiris,Ra,Thor, etc) iar zeitatile sunt la diferite religii ,,Sfintii'' din ortodoxim care slujesc ,,Zeul'' suprem!
Religia ortodoxa nu este cu nimic mai buna decat celelalte religii de pe pamant, difera doar ,,credinciosii''...
Religia nu se impune cu forta iar credinta este individuala...
Daca ai inima curata si in raport cu faptele tale,Dumnezeu iubeste pe oricine:
Musulman,hindus,crestin,iudeu,mormon,babtist,...
Ce inseamna pentru un hindus in eroare asa zisa karma???????Nimeni nu poate fi altfel decat cum vrea Dumnezeu Tatal Ceresc!Si eu iti zic ca cel care nu respecta Cuvantul lui Dumnezeu este pedepsit pana la al treilea si al patrulea neam si asta de fapt este destinul fiecaruia si avem destin din neam in neam pentru ca sa aflam in final intr-o anumita viata sau alta care este Adevarul........Hindusii in eroare nu au cum sa afle Adevarul pentru ca nu le este dat sa-l afle.......De ce un ateu de la un moment dat crede ca Dumnezeu Tatal Ceresc exista???De ce unul care a crezut ca Dumnezeu Tatal Ceresc exista de la un moment dat incepe sa creada ca El nu exista?Tu esti atras acum de hinduismul in eroare desi ai fost (presupun) botezat asa zis crestin ortodox dupa asa zisa religie crestin-ortodoxa care nu respecta Biblia Ortodoxa.........Eu am fost si eu botezat asa zis crestin ortodox dupa asa zisa religie crestin-ortodoxa si vreau sa fiu un crestin ortodox care respecta Biblia Ortodoxa........Daca ai citi cu atentie Biblia Ortodoxa ai vedea ca hinduismul, budismul,taoismul,yoga......sunt in eroare.......Se pare ca nu-ti este dat sa vezi Adevarul.........Spune Rugaciunea Domneasca si cere lui Dumnezeu Tatal Ceresc sa-ti arate Adevarul! Rolling Eyes
De fapt asa zisa karma demonstreaza ca niciun om nu are liberu-arbitru......CAdi,daca tu crezi ca ai liberu-arbitru atunci ai puterea ca in orice viata sa nu suferi oricate rele faci in vietile anterioare,insa este stiut ca nu este asa si deci tu nu ai liberu-arbitru si de fapt tu poti fi pedepsit de catre Dumnezeu Tatal Ceresc pana la al treilea si al patrulea neam si asa se intampla din neam in neam pentru ca asa vrea Dumnezeu Tatal Ceresc si El face asa pentru ca numai El are cai adica destine pentru fiecare.Roaga-te lui Dumnezeu Tatal Ceresc (nu te ruga la zeitatile pagane si fara de viata ale hindusilor in eroare) sa fii trezit din drogul hinduismului in eroare!!!!!!!!!!! Rolling Eyes

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Sam 03 Mar 2012, 08:07

sadang a scris:Blasfemie, blasfemie, blasfemie! De trei ori blasfemie, sa-l compari pe Dumnezeul lui AMOT cu Alah, Visnu, Zalmoxe, Zeus, Osiris, Ra, Thor... astia toti sigur erau hindusi in eroare! Sau sa sustii ca noi avem liberul arbitru, cand pentru faptele noastre trebuie sa raspunda tot Dumnezeu, noi sa nu avem nici o raspundere ci doar sa executam ce ni se ordona!

Mare blasfemie sa vrei sa fii liber si responsabil pe propriile fapte si actiuni! Mai bine oaie in turma, sa te lasi mintit, manipulat, jignit, umilit! Ce nu intelegi tu AMOT este ca si libertatea de decizie, actiune sau liberul arbitrul presupune raportarea la ceva. Nu exista independenta si liber arbitru din neant! Aceste cuvinte in sinea lor sunt un nonsens. Nu poti avea libertate si liber arbitru fata de nimic! Dar tu vrei musai sa ne raportam la Dumnezeu, exact asa cum te raporteazi tu, si daca se poate excat si fix la Dumnezeul tau si asa cum zici tu.

In concluzie AMOT, liberul arbitru inseamna responsabilitatea propriei existente, a faptelor, actiunilor, cuvintelor, gandurilor, responsabilitate pe care tu nu vrei sa ti-o asumi. Aceasta responsabilitate vine doar prin cunoastere, prin studiu, prin aprofundarea gandirii nu prin DOGMA. Prin DOGMA nu poti fi decat o oaie iresponsabila din turma. Si mai aprofundeaza pilda fiului risipitor. Aduti aminte pe cine a apreciat tatal mai mult si de ce! Atat!
Alt hindus in eroare vorbeste...Au oamenii destine?Raspunde!Am sa-ti demonstrez ca esti un hindus in eroare si de aceea te rog sa raspunzi scurt la intrebarile mele care ti le voi pune rand pe rand in functie de raspunsurile tale:
Care este telul tau suprem?
Raspunde!
Rolling Eyes

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Sam 03 Mar 2012, 08:37, editata de 1 ori (Motiv : Am eliminat culoarea roşie a textului şi restul elementelor absurde)

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Sam 03 Mar 2012, 08:14

nic a scris:Salut,
Liberul arbitru nu este o iluzie? Avem doar impresia că putem să facem ce vrem.
Cum rămâne cu soarta în religia creștină?
Cu rămâne cu Carma, Destin din religiile asiatice?
Bune intrebari?Daca un om ar avea liberu-arbitru atunci orice rau ar face un om in vietile anterioare nu va avea de suferit in vietile urmatoare si asta se stie ca nu este adevarat deci omul nu are liberu-arbitru.Din intrebarile tale rezulta ca niciun om nu are liberu-arbitru si mai mult de fapt toate de la atom pana la om nu au liberu-arbitru.Cadi si sadang sunt [jigniri]... Rolling Eyes

AMOT, te avertizez să-ţi controlezi mai mult mesajele dacă vrei să mai poţi scrie pe acest forum! Există o limită şi în răbdarea mea...

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Sam 03 Mar 2012, 08:41, editata de 2 ori (Motiv : Am eliminat cuvinte jignitoare)

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Sam 03 Mar 2012, 08:17

totedati a scris:după ceva timp de rumegat problema asta, ce e liberul arbitru, am ajuns la următoarea concluzie

liber arbitru = cauză necauzată

ceea ce înseamnă că chipul lui dumnezeu din om e exact asta, faptul că omul e și un început de lanțuri cauzale ... necauzate

așa mi-am clarificat și problema creației ( umane și divine ), o creație, ca ceva nou, nu poate fi decât rezultatul unei cauze necauzate

determinismul mecanic nu poate creea ceva nou pentru că ceva nou e ce nu există încă, nici măcar ca ceva posibil ...

adică omul datorită chipului lui dumnezeu, liberul-arbitru, e co-creator împreună cu dumnezeu a acestui univers ... singura diferență dintre extraterestrul șef și noi e puterea și întinderea creației

universul nu e static, creat în doar 6 zile după care sa încheiat creația, ci se creează în fiecare clipă atât de extraterestrul șef cât și de către oameni ( când își exercită liberul arbitru )

astfel îl împăcăm pe pavel coruț cu religia și biblia, că tot e în clubul creatorilor
Cum adica cauza necauzata???????Alte baiguieli coruțiste si hinduiste in eroare totala....... Universul a fost facut in sase zile! Rolling Eyes

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Sam 03 Mar 2012, 09:46

Amot,
citesti printre cuvinte si nu prea esti atent!
Karma este chiar destinul tau pe care ti-l fauresti cu propriile maini.
Faptele rele ale unei existente se acumuleaza in vietile
viitoare (si de aceea unii se nasc schiopi,orbi sau paralitici,sau se imbolnavesc grav etc)
Insa tu poti sa modifici aceasta Karma prin faptele bune pe care le faci in noua viata
pe care ti-o da Domnul limitand astfel ciclul renasterilor si al mortilor.
(poti sa ajuti oamenii sarmani si bolnavii ,poti sa intinzi o mana de ajutor semenului tau!)
Ai liberul arbitru in raport cu faptele tale!.
Acest liber arbitru nu este absolut ci este in stransa legatura cu destinul .
Nu alegi tu unde te nasti si cum vei fi pe parcursul vietii viitoare.
Actioneaza legea compensatiei:
Dupa fapta si rasplata.
In principiu nu exista liberul arbitru absolut (fiind determinat de cauze si efecte) dar,
poti sa alegi in viata!
Ex:
Poti sa-ti dau o palma-in raport cu un gest de-al tau !Dar pot sa nu ti-o dau daca sunt calm si
am alta filozofie de viata - cum a facut Socrate!
(daca ti-am dat palma , poate sa-mi para rau ,daca am constiinta gestului ,
si apoi sa-mi cer scuze limitand efectele Karmei)
Insa palma, ti-a dat-o Dumnezeu?
(pentru ca are liberul arbitru, tu nu il ai)
Daca nu ai liberul arbitru inseamna ca admiti ca tu nu ai constiinta ta
si prin tine actioneaza Dumnezeu!
(Admiti ca tu esti constiinta lui Dumnezeu,dar asta e alta discutie)

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Sam 03 Mar 2012, 10:24

AMOT, tu chiar crezi ca poti dicta cuiva ceva? Crezi ca-mi poti impune mie ce sa-ti raspund si ce nu? Crezi ca eu doresc sa-mi demonstrezi tu ceva? Tot ceea ce faci si spui, tie iti faci si spui! Nu crezi ca depasesti limitele bunului simt cu tonul si mentalitatea asta arhaica si DOGMATICA? Este suficient sa ai cei 7 ani de acasa si nu-ti trebuie nici un fel de credinta in nush ce si cati sau care Dumnezei!

Crezi ca daca spui rugaciunea inimii non-stop, faci matanii cu nemiluita, mergi la slujbe sau mai stiu eu ce altceva mai consideri tu ca ar da bine in fata Dumnezeu-lui tau, ai vre-o trecere pe lumea cealalta? Sau mai degraba conteaza ce faci si spui in raport cu tine si cu ceilalti de langa tine?

- "Respectati aproapele ca pe tine insuti!" Asta nu tine de vreo religie sau credinta ci de bunul simt!
- "Ce tie nu-ti place altuia nu face!" Asta nu tine de vreo religie sau credinta ci de bunul simt!
-"Bunul simţ, nu vârsta, descoperă înţelepciunea." Asta nu tine de vreo religie sau credinta ci de bunul simt!

Si inchei cu urmatoarea "Dupa ce apune soarele, orice licurici crede ca el ii e loctiitorul."

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Sam 03 Mar 2012, 12:35

AMOT a scris:Cum adica cauza necauzata???????Alte baiguieli coruțiste si hinduiste in eroare totala....... Universul a fost facut in sase zile! Rolling Eyes

ți se pare imposibil? păi dacă o cauză necauzată e imposibilă dumnezeu n-avea cum crea universul ... ăsta e unul din primele argumente creștine vizavi de existența barosanului, necesitatea unui început în orice creație ( inclusiv cea umană )

și dacă a putut face asta o dată înseamnă că a putut face și următorul pas logic, a dat și altora capacitatea de a crea .... lucruri care nu existau

iar la faza cu cele 6 zile ale creației ești în eroare, universul a fost creat în 6 zile + restul zilelor până în zilele noastre ... nu scrie nici unde în biblie că dumnezeu sa oprit vre-o dată din lucrarea sa, în a șaptea zi SA ODIHNIT după care s-a întors înapoi la servici

dumnezeu lucrează la pânza creației universale în fiecare clipă ... și nu e singur, are miliarde de ucenici care lucrează împreună cu el sau împotriva lui ( cei care îi neagă existența și cei care îi neagă creația ca fiind un lucru bun )

lucifer de exemplu nu crede că lucrarea Lui e bună, el consideră că o poate îndrepta, corecta, că poate face ceva mai bun decât barosanul șef

și nu e singur! sunt destui oameni care nu consideră creația divină bună 100% ... sunt destule lucruri rele în univers care pot fi și trebuie ... corectate

moartea e un lucru bun? hmmm ....
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Lun 05 Mar 2012, 17:58

totedati a scris:
moartea e un lucru bun? hmmm ....

Dacii se considerau nemuritori!
Iar cine era ,,trimis'' la Zalmoxe (sau Zamolxe-cum preferi) era un privilegiat.

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Lun 05 Mar 2012, 22:07

Moartea este in firea lucrurilor, si stelele mor, dar oamenii. Sa ne bucuram ca nu traim cat fluturii. Ce ne-am face daca am trai cat copacii seculari?

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Mar 06 Mar 2012, 07:42

sadang a scris:Si inchei cu urmatoarea "Dupa ce apune soarele, orice licurici crede ca el ii e loctiitorul."
Eu nu dictez nimic nimanui ci doar strig in pustiul hinduistilor in eroare Adevarul.....Deoarece tu crezi ca ai liberu-arbitru te crezi exact ca licuriciul care dupa ce apune Soarele se crede loctiitorul sau deoarece tu il confunzi pe Dumnezeu Tatal Ceresc cu aiuritul zeu shiva si sleahta lui de zei dpravati si zeite depravate.....Eu am constientizat foarte clar ca sunt Dumnezeu facut de Dumnezeu Tatal Ceresc care este singurul care are Liberul Arbitru si eu nu fac decat ceea ce El mi-a destinat....si acum eu astept sa-mi dea credinta in Domnul Iisus Hristos caci atunci cand voi crede in Domnul Iisus Hristos voi face si eu Lucrarile Lui si chiar mai mari decat acestea.Tu esti un licurici care te crezi soare uitand ca licuriciul depinde de Soare si Soarele (si de fapt tot Universul) depinde de Dumnezeu Tatal Ceresc.Tu crezi in Buddha,Milarepa si alti hindusi in eroare caci asa vrea acum Dumnezeu Tatal Ceresc sa fii tu si CAdi si altii ca voi si anume sa fiti intr-o credinta gresita total......Refuzand sa raspunzi sincer la intrebarile mele demonstreaza faptul ca asa zisa ta deschidere a mintii tale catre toate scripturile mai putin Biblia Ortodoxa este de fapt o mentinere a ta in intunericul minciunii........Daca esti sincer si tu crezi ca este adevarat ceea ce tu sustii atunci fa bine si respecta-ma ca pe tine insuti si convinge-ma de adevarul tau prin a raspunde clar la intrebarile mele.......Hindusii in eroare te-au invatat sa vorbesti si sa raspunzi in doi peri si niciodata prin pilde atat de simple si clare ca cele ale Domnului Iisus Hristos.Intr-o zi ti se va schimba gandirea si sufletul tau va constientiza care este Calea si Adevarul si Viata..... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 06 Mar 2012, 09:19

Eu am constientizat foarte clar ca sunt Dumnezeu facut de Dumnezeu Tatal Ceresc care este singurul care are Liberul Arbitru si eu nu fac decat ceea ce El mi-a destinat....si acum eu astept sa-mi dea credinta in Domnul Iisus Hristos caci atunci cand voi crede in Domnul Iisus Hristos voi face si eu Lucrarile Lui si chiar mai mari decat acestea.
Precis nu erai acasa cand ai scris aceste cuvinte.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Mar 06 Mar 2012, 10:30

AMOT, am incetat discutia cu tine pe topicul ce este dupa moarte. Tii neaparat sa o inchei si aici pe acest topic? Mergi pe drumul tau si nu ma provoca. Un singur sfat: nu-mi mai impune adevarul tau (sau orice altceva). Intelege ca in ceea ce ma priveste eu sunt singurul care hotaraste daca accept sau nu ceva din ceea ce incerci tu sa EXPUI, insa daca incerci sa-mi IMPUI ceva, chiar daca tu consideri ca ai dreptate 100% fii sigur ca nu voi accepta. Intelege ca peste vointa mea nu poti trece nici aici, nici dincolo, oriunde si oricand. Si ar fi bine nici sa nu incerci asa ceva, pentru ca... dupa fapta si rasplata sau fiecare actiune cu reactiunea ei. Reflecteaza la nuanta a ceea ce incerc sa-ti spun si actioneaza in consecinta. Nu-mi irosi existenta inutil. Putem continua DIALOGUL pe tema topicului. Fac abstractie de restul mesajului.

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 08 Mar 2012, 06:09

Legea vietii este o lege a credintei, iar credinta exprima gandul intretinut mereu in minte. Miraculoasele puteri ale credintei sunt universale, nu sunt creatia unui om sau a vreunei biserici anume, exista dintotdeauna. Marile adevaruri eterne, marile legi ale vietii preced, in principiu, toate religiile, trasmitandu-se din generatie in generatie din timpuri imemoriale. Majoritatea oamenilor se risipesc in preocupari exterioare, doar cei cu adevarat intelepti se preocupa intens de descoperirea formidabilelor lumi subtile si extraordinare din interiorul lor.

Mentalul constient sau constiinta, care rationeaza, are posibilitatea de a alege, subconstientul accepta ceea ce ii este impus sau, cu alte cuvinte, ceea ce ganditi in mod permanent, accepta orice sugestie. Desi subconstientul are putere practic nelimitata, el va accepta in intregime sugestiile si imaginile mentale; dumneavoastra sunteti cei care orienteaza aceasta putere. Subconstientul se afla permanent in legatura cu inteligenta nesfarsita, cu intelepciunea fara limite din macrocosmos. Tot ceea ce imprimati in subconstient se va proiecta pe imensul ecran al spatiului, adevar afirmat si de Moise, Isaia, Iisus; Buddha, Zaratustra, Lao-Tsi si toti marii intelepti din toate epocile. Tot ceea ce crezi ca este adevarat, mai devreme sau mai tarziu va deveni posibil. "Precum in cer (mentalul propriu), asa si pe pamant (in corpul si anturajul nostru)".

Legea actiunii si a reactiunii este universala. Gandul este actiunea, iar reactiunea este raspunsul automat al subconstientului la acel gand. Credinta despre care vorbeste Biblia reprezinta un mod de a gandi, o atitudine mentala, o certitudine interioara, faptul de a sti cu siguranta ca ideea pe care ati acceptat-o pe deplin va fi preluata si dusa la indeplinire de catre subconstient, din acest pdv credinta inseamna a accepta ca fiind adevarat chiar ceea ce este respins de catre ratiune si de catre simturi.

Cea mai mare putere cu care am fost inzestrati este capacitatea de a alege. Aceastei puteri nu i se poate opune nimeni si nimic. Eu am puterea de a alege daca acum scriu, sau nu scriu, daca raspund cuiva sau nu raspund. Si eu acum aleg sa fac asta! Altadata poate-o sa aleg altceva! Puterea alegerii! Sau spuneti-i voi cum vreti, eu am ales asa!!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de AMOT Joi 08 Mar 2012, 07:40

virgil a scris:
Eu am constientizat foarte clar ca sunt Dumnezeu facut de Dumnezeu Tatal Ceresc care este singurul care are Liberul Arbitru si eu nu fac decat ceea ce El mi-a destinat....si acum eu astept sa-mi dea credinta in Domnul Iisus Hristos caci atunci cand voi crede in Domnul Iisus Hristos voi face si eu Lucrarile Lui si chiar mai mari decat acestea.
Precis nu erai acasa cand ai scris aceste cuvinte.
Ce intelegi tu prin a fi acasa????? Rolling Eyes

AMOT
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Joi 08 Mar 2012, 16:39

AMOT a scris:Dumnezeu facut de Dumnezeu
lol!
AMOT a scris:voi face si eu Lucrarile Lui si chiar mai mari decat acestea
culturistule! crapă bicepsul pe tine de încordat ce e!

lasă-l în pace că nu știe ce vorbește, deja e sus în stratosferă, vorbește cu îngerii ...

vezi să nu te încordezi prea tare, că te împiedici ... de bolovan ( adică materie ) .... adică dumnezeu

ca nebuna aia de și-a măcelărit cu toporul copilul în fața celor doi frați mai mari și când au luat-o la întrebări a spus senin dumnezeu mi-a cerut să fac asta!
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum