Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 35 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 35 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Universul in expansiune
3 participanți
Pagina 1 din 1
Universul in expansiune
Teoria spune ca a existat un punct cu o natura speciala, o asa numita singularitate, fara dimensiuni dar cu energie infinita.Am discutat cu Adi la http://www.stiintaazi.ro/Forum/index.php?topic=1450.60 si am ajuns la concluzia ca energia acelei singularitati s-a transformat in materie. Am discutat si la http://www.stiintaazi.ro/Forum/index.php?topic=1449.15 si am ajuns la concluzia ca materia nu poate exista fara spatiu-timp.
Sunt sigur ca majoritatea cunoasteti faptul ca nu exista vid perfect, deci in orice punct din spatiu trebuie sa existe materie. S-a observat faptul ca galaxiile se indeparteaza deoarece universul se afla in continua expansiune. Spatiul dintre galaxii nu poate fi vid, deci cu cat universul se mareste trebuie sa apara si materia care sa "complecteze" spatiul dintre galaxii, rezultat din expansiunea universului. Dupa ce am constatat impreuna cu Adi, materia care apare intre galaxii provine din acea energie. Asta inseamna ca acea energie speciala inca se mai transforma, deci nu s-a transformat toata energia.
Daca universul ar fi infinit si spatiul ar fi infinit, asta inseamna ca si materia ar trebui sa fie infinita deci ar trebui ca toata acea energie sa se tranforme.Dar acest lucru nu se intampla. Se observa ca apare un spatiu intre galaxii, deci trebuie sa apara si materie, asta inseamna ca acea energie nu s-a transformat toata ci partial, aceasta fiind in continua transformare deoarece universul se afla in continua expansiune.Asta inseamna ca universul trebuie sa fie finit.
Ce parere aveti? Ceea ce am spus aici nu sunt decat niste deductii.
Sunt sigur ca majoritatea cunoasteti faptul ca nu exista vid perfect, deci in orice punct din spatiu trebuie sa existe materie. S-a observat faptul ca galaxiile se indeparteaza deoarece universul se afla in continua expansiune. Spatiul dintre galaxii nu poate fi vid, deci cu cat universul se mareste trebuie sa apara si materia care sa "complecteze" spatiul dintre galaxii, rezultat din expansiunea universului. Dupa ce am constatat impreuna cu Adi, materia care apare intre galaxii provine din acea energie. Asta inseamna ca acea energie speciala inca se mai transforma, deci nu s-a transformat toata energia.
Daca universul ar fi infinit si spatiul ar fi infinit, asta inseamna ca si materia ar trebui sa fie infinita deci ar trebui ca toata acea energie sa se tranforme.Dar acest lucru nu se intampla. Se observa ca apare un spatiu intre galaxii, deci trebuie sa apara si materie, asta inseamna ca acea energie nu s-a transformat toata ci partial, aceasta fiind in continua transformare deoarece universul se afla in continua expansiune.Asta inseamna ca universul trebuie sa fie finit.
Ce parere aveti? Ceea ce am spus aici nu sunt decat niste deductii.
foton01- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 7
Puncte : 16615
Data de inscriere : 28/09/2009
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Universul in expansiune
Din punctul meu de vedere, expansiunea Universului este o concepţie greşită şi hazardată despre natură. Deplasarea spre roşu poate fi explicată şi altfel decât ca o expansiune a galaxiilor îndepărtate. De exemplu, dacă am presupune că Universul se roteşte, am obţine că viteza de rotaţie depinde de rază şi că lumina corpurilor îndepărtate este deplasată spre roşu datorită unui efect Doppler transversal relativist. Mai există şi deplasarea spre roşu datorată gravitaţiei sau „îmbătrânirea” fotonilor. Aşa că există multe alte posibilităţi de a explica deplasarea spre roşu decât expansiunea care este din start contradictorie.
foton01 Bine ai venit printre noi.
Am citit cu interes ,, Universul in expansiune” Este teoria
Big Bangul, unanim acceptata de stiinta contemporana. Aceasta teorie, este o teorie neverificata, si se imparte in doua;
- Expasiunea universului spre infinit.
- Expasiunea universului finit.
Expasiunea universului spre infinit
Materia a fost concentrata intr-un punct, punctul nu are dimensiuni, a fost intr-o alta dimensiune, cred, care din anumite motive a ,,explodat’’ si in decursul a miliarde de ani terestri este ceeace noi discutam. Aceasta materie se va deplasa cu viteza incredibila de mare spre infinit. Infinitul este o notiune matematica abstracta, omenesca si de aici putem accepta, toate erorile privind intelegerea noastra. Ce ramane inte galaxi, stele; vid... Vidul in conceptia stiintifica este un subiect vast.
Expasiunea universului limitat (finit)
Universul se deplaseaza in spatiul si timp pana la un moment critic, dupa care isi intoarce sensul de deplasare, cade in EL insusi, dureaza alte multe miliarde de ani terestri pana va ajunge la un punct, va trece intr-o alta dimnsiune. Este cum ai arunca o piatra spre cer, urca si apoi cade spre Pamant.
Si asa ciclu se va repeta...
Big Bangul, unanim acceptata de stiinta contemporana. Aceasta teorie, este o teorie neverificata, si se imparte in doua;
Materia a fost concentrata intr-un punct, punctul nu are dimensiuni, a fost intr-o alta dimensiune, cred, care din anumite motive a ,,explodat’’ si in decursul a miliarde de ani terestri este ceeace noi discutam. Aceasta materie se va deplasa cu viteza incredibila de mare spre infinit. Infinitul este o notiune matematica abstracta, omenesca si de aici putem accepta, toate erorile privind intelegerea noastra. Ce ramane inte galaxi, stele; vid... Vidul in conceptia stiintifica este un subiect vast.
Universul se deplaseaza in spatiul si timp pana la un moment critic, dupa care isi intoarce sensul de deplasare, cade in EL insusi, dureaza alte multe miliarde de ani terestri pana va ajunge la un punct, va trece intr-o alta dimnsiune. Este cum ai arunca o piatra spre cer, urca si apoi cade spre Pamant.
nic- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 793
Puncte : 19876
Data de inscriere : 24/03/2009
nic a scris:foton01 Bine ai venit printre noi.
Dupa cum ai citit si in linkul pe care ti l-am dat eu adaug ceva nou: energia singularitatii s-a transformat in materie. Teoria spune ca materia provine din energia acelei singularitati, eu am complectat spunand ca energia singularitatii s-a transformat in materie...
Salut, vreau o definitei; energia singularitatii... nu vreau sa-mi spun parearea, astept...
nic- Activ
nic a scris:Salut, vreau o definitei; energia singularitatii... nu vreau sa-mi spun parearea, astept...
A existat un punct, o asa numita singularite. Ceva fara dimensiuni si cu energie infinita. Acea energie este cu totul si cu totul speciala deoarece acea energie a dat nastere universului....aceasta este definitia
Da asa am gandit si eu, asa m-am exprimat ,,Materia a fost concentrata intr-un punct, punctul nu are dimensiuni" numai ca nu am folosit cuvantul singularitate...
Sunt doar ipoteze...
Sunt doar ipoteze...
nic- Activ
nic a scris:Da asa am gandit si eu, asa m-am exprimat ,,Materia a fost concentrata intr-un punct, punctul nu are dimensiuni" numai ca nu am folosit cuvantul singularitate...
Sunt doar ipoteze...
Materia nu a fost concentrata in acel punct deoarece nu exista....
... doamne, cat te grabesti !!!
mai citeste odata ce ai scris…
Sa auzim si de BINE
mai citeste odata ce ai scris…
foton01 a scris:
A existat un punct, o asa numita singularite. Ceva fara dimensiuni si cu energie infinita. Acea energie este cu totul si cu totul speciala deoarece acea energie a dat nastere universului....aceasta este definitia
foton01 a scris:
Materia nu a fost concentrata in acel punct deoarece nu exista....
Sa auzim si de BINE
nic- Activ
Subiecte similare
» Universul in care traim noi este in expansiune sau in contractie?
» Sfere de influenta
» Exista Universul?
» Sfere de influenta
» Exista Universul?
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum