Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce vă nemulţumeşte pe forum?
+16
TOMA
virgil
virgil_48
Traian Ioan
WoodyCAD
eugen
george
curiosul
Bordan
gafiteanu
CAdi
Razvan
meteor
omuldinluna
Dacu
Abel Cavaşi
20 participanți
Pagina 6 din 21
Pagina 6 din 21 • 1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 21
Ce vă nemulţumeşte pe forum?
Rezumarea primului mesaj :
Constat că anumiţi utilizatori semnalează (cu ajutorul barei albastre „nemulţumit/mulţumit”, bară pe care o puteţi regla după dorinţă) faptul că ceva nu este în regulă cu forumul şi aş dori să vă spuneţi aici, dacă este posibil, off-ul în această privinţă. Dacă ceea ce doriţi să se realizeze este în puterea administratorilor, atunci vom face eforturi să reparăm problema. Dacă ceea ce doriţi nu poate fi realizat de către administratori, atunci măcar v-aţi descărcat sufleteşte.
Vă mulţumesc!
Constat că anumiţi utilizatori semnalează (cu ajutorul barei albastre „nemulţumit/mulţumit”, bară pe care o puteţi regla după dorinţă) faptul că ceva nu este în regulă cu forumul şi aş dori să vă spuneţi aici, dacă este posibil, off-ul în această privinţă. Dacă ceea ce doriţi să se realizeze este în puterea administratorilor, atunci vom face eforturi să reparăm problema. Dacă ceea ce doriţi nu poate fi realizat de către administratori, atunci măcar v-aţi descărcat sufleteşte.
Vă mulţumesc!
Re: Ce vă nemulţumeşte pe forum?
gafiteanu a scris:Rog adminul sa-i faca cadou lui CAdi punctele alea 47 de la mine,CAdi a scris: creste reputatia administrativa,... caci vad ca este incurajat
Astept punctele lui gafiteanu !
CAdi- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 12397
Data de inscriere : 16/02/2011
Te rog Mosule Administrator, da-i lui ala care plange jucariile mele, sa taca odata. E luna cadourilor si poa sa vina Mosu cu cateva zile inainte la unii care au fost tare cuminti.
Eu iti multumesc pt darurile primite, dar stiu ca "dar din dar rai se face".
Sper sa nu le bage in gura si sa-i stea doamne fereste in gat.
gafiteanu- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 7617
Data de inscriere : 13/06/2011
gafiteanu a scris:Te rog Mosule Administrator, da-i lui ala care plange jucariile mele, sa taca odata.
E luna cadourilor si poa sa vina Mosu cu cateva zile inainte la unii care au fost tare cuminti.
Aha , incepi sa te descoperi !
Stiam eu ca e ceva in neregula sus acolo, la mansarda casei.
,,Ala'', sa -i spui cuiva apropiat tie .Pe mine poti sa ma tutuiesti dar nu sa ma jignesti .
La tine tin glumele tale, dar nu le suporti pe cele ale celorlalti .
Plangi dupa puncte acum ? Ha,ha ,ha nu avea grija ,ti le las ,.....
A fost doar o gluma gafiteneeee (cum spune Dacu).
Asa ca nu mai boci la Administrator, ca nu le iau
Este urmat de topicul „Offtopic2 din "Ce vă nemulţumeşte pe forum?"”.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mar 17 Dec 2013, 07:50, editata de 2 ori (Motiv : Este urmat de topicul...)
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
I-am atras atentia lui virgil_48 ca scrie in mod repetat ,,deci’’ impreunat (l-a scris la fiecare postare de 7,8 ori)
in loc sa-l scrie despartit.
In mod provocator virgil_48 m-a interpelat pe topicul ,,De ce modifici ?” si mi-a spus ca ,,de oarece’’ se scrie si despartit
fapt pentru care l-am contrazis pe acelasi topic si pe topicul ,, LIMBA ROMANA CORECTA’’ .
Intr-un sondaj de apreciere acum un an , am obtinut cele mai multe voturi din partea dumneavoastra,
dar se pare ca acest administrator este de alta parere.
Pentru ca Abel Cavasi m-a jignit , cu stiinta si mai ales cu bunavointa ,afisand in mod provocator ,profitand de functie ,
sub profilul meu pe forum , un test defaimator, as dori sa se supuna la vot , cum se scriu aceste cuvinte si
daca interventia mea in care atrag atentia cum se scrie corect, este jignitoare si cu nod in papura ?!!
In functie de acest nou sondaj de opinie de pe forum voi lua o hotarare ….
In mod provocator virgil_48 m-a interpelat pe topicul ,,De ce modifici ?” si mi-a spus ca ,,de oarece’’ se scrie si despartit
fapt pentru care l-am contrazis pe acelasi topic si pe topicul ,, LIMBA ROMANA CORECTA’’ .
Intr-un sondaj de apreciere acum un an , am obtinut cele mai multe voturi din partea dumneavoastra,
Pentru ca Abel Cavasi m-a jignit , cu stiinta si mai ales cu bunavointa ,afisand in mod provocator ,profitand de functie ,
sub profilul meu pe forum , un test defaimator, as dori sa se supuna la vot , cum se scriu aceste cuvinte si
daca interventia mea in care atrag atentia cum se scrie corect, este jignitoare si cu nod in papura ?!!
CAdi- Foarte activ
Te pomenesti ca o sa emigrezi din cauza ca noi scriem de ce si dece.
Te duci la domnu Traian Ioan ? A trimis o pasare de prada dupa tine ?
Da, intradevar Abel a scris "nod in papura". Il rog sa modifice in "nod in trestie". E alta chestie. Si sa mai modifice reputatia din 39 in 89, o nimica toata de Craciun. Sau sa ne dea la toti nota +10, sa dispara dintre noi ura.
Te duci la domnu Traian Ioan ? A trimis o pasare de prada dupa tine ?
Da, intradevar Abel a scris "nod in papura". Il rog sa modifice in "nod in trestie". E alta chestie. Si sa mai modifice reputatia din 39 in 89, o nimica toata de Craciun. Sau sa ne dea la toti nota +10, sa dispara dintre noi ura.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
CAdi, dragă, nu trebuie să fii aşa sensibil. Eu (şi cred că nu doar eu) am observat că (sub masca unui zâmbet de genul ) jigneşti interlocutorul şi ataci des din te miri ce. Cât despre „oarece” tot nu ai dreptate, căci în exemplul dat se scrie despărţit.CAdi a scris:Pentru ca Abel Cavasi m-a jignit , cu stiinta si mai ales cu bunavointa ,afisand in mod provocator ,profitand de functie
Cuvântul "deci" cu înţelesul "adică" derivă din "de aci" şi ca atare nu se poate scrie "de ci".
Cuvântul "deoarece" cu înţelesul "fiindcă" derivă din "de oare ce" şi nu s-a scris altfel decât "deoarece".
De unde derivă cuvântul "aşadar"?
Cuvântul "deoarece" cu înţelesul "fiindcă" derivă din "de oare ce" şi nu s-a scris altfel decât "deoarece".
De unde derivă cuvântul "aşadar"?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22433
Data de inscriere : 28/07/2012
Stiu eu domnu invatator, e simplu, din aşa dar.Dacu a scris: De unde derivă cuvântul "aşadar"?
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Bravo!Putem scrie cuvântul "aşadar" "aşa dar"?
Dacu- Foarte activ
Păi, „aşa dar” are alt sens decât „aşadar”, aşa cum „de oarece” are alt sens decât „deoarece”.
Putem scrie şi "aşa,dar" în sensul "aşa,totuşi" şi putem scrie "aşa dar" atunci când ne referim la "aşa cadou".
Dacu- Foarte activ
Ce înţeles are "de oarece"?Abel Cavaşi a scris:Păi, „aşa dar” are alt sens decât „aşadar”, aşa cum „de oarece” are alt sens decât „deoarece”.
Dacu- Foarte activ
Dacă ai asistat la discuţii, atunci vezi exemplul pe care l-a dat virgil_48. Dacă nu, o să fac efortul să-l caut.
"Deoarece" înseamnă "fiindcă","pentru că" sau "de vreme ce".Ce înţeles are "de oare ce"?
Iată ce spune DEX online la cuvântul "oare":
oare și (vechĭ) váre conj. interogativă (lat. *volet, cl. vult, vrea, de unde s´a făcut *voare, apoĭ oare, ca oĭ face din voĭ face, ĭar pe de altă parte *voare s´a prefăcut în vare ca afară din afoară din cauza labialeĭ. V. orĭ și voĭ 2). El e oare? Oare el e? Se poate să fie el? Nu știŭ bine dacă e el orĭ altu). – Ajută la formarea unor pron. și adv. cărora le dă un înț. indefinit: oare-care, oare-cine, oare-cînd, oare-cum. De oare ce, de vreme ce, odată ce, fiind-că, din pricină că, căcĭ: de oare ce ploŭă, rămînem acasă; gheața se topește, de oare ce e cald.
Iată ce spune DEX online la cuvântul "oare":
oare și (vechĭ) váre conj. interogativă (lat. *volet, cl. vult, vrea, de unde s´a făcut *voare, apoĭ oare, ca oĭ face din voĭ face, ĭar pe de altă parte *voare s´a prefăcut în vare ca afară din afoară din cauza labialeĭ. V. orĭ și voĭ 2). El e oare? Oare el e? Se poate să fie el? Nu știŭ bine dacă e el orĭ altu). – Ajută la formarea unor pron. și adv. cărora le dă un înț. indefinit: oare-care, oare-cine, oare-cînd, oare-cum. De oare ce, de vreme ce, odată ce, fiind-că, din pricină că, căcĭ: de oare ce ploŭă, rămînem acasă; gheața se topește, de oare ce e cald.
Dacu- Foarte activ
Cum mama saraciei a ajuns ortografia motiv de nemultumire
pe forum? Este asa penurie de subiecte?
pe forum? Este asa penurie de subiecte?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Este o diversiune. Sa ne dezbine, sa-i faca pe unii sa-si ia lumea-n cap, sa paraseasca tara doar pentru o liniuta sau o virgula.
Iar pe altii sa descopere radacinile limbii romane inca in epoca primata, cand ne exprimam ca Tarzan si ca Dan.
Ce parere aveti de comunicarea surdo-muta prin semne mult mai clare, concise ?
Iar pe altii sa descopere radacinile limbii romane inca in epoca primata, cand ne exprimam ca Tarzan si ca Dan.
Ce parere aveti de comunicarea surdo-muta prin semne mult mai clare, concise ?
gafiteanu- Foarte activ
CAdi a scris:I-am atras atentia lui virgil_48 ca scrie in mod repetat ,,deci’’ impreunat (l-a scris la fiecare postare de 7,8 ori)
Un mesaj de la Răzvan, CAdi:
Pe Facebook, Răzvan a scris:Salut. Spune-i lui CAdi că "de oarece" provine de la " despre oarecare": "L-ai întrebat pe vecinul despre oarecare treabă de făcut?" "L-ai întrebat pe vecinul de oarece treabă de făcut?"
Si eu am o corectie de impus limbii romane:
articolul hotarat sa fie scris separat de cuvantul de baza. Ca asa e logic. Eventual chiar inainte. Asa cum se procedeaza in restul lumii mai civilizate.
In loc de "omul" sa zicem "el omu". Francezii (si ei latrini) scriu mai corect articolul: l`homme, les hommes,. Deasemeni englezii, nemtii, spaniolii, etc.
Inainte de aparitia limbajului mai articulat, cu diverse cuvinte, oamenii se exprimau prin semne, aratau cu degetul si scoteau cate un sunet hotarat, echivalent articolului hotarat. Absolut totul ce era substantiv/subiect se exprima doar prin cateva articulatii: el, ea, ei, etc. La acestea mult ulterior s-au adaugat/inventat cuvinte. Intrebati-l pe cercetatorul de maimute WoodyCAD.
Daca propunerea mea va fi respinsa, ma mai gandesc ce viitor o sa mai am pe acest forum.
articolul hotarat sa fie scris separat de cuvantul de baza. Ca asa e logic. Eventual chiar inainte. Asa cum se procedeaza in restul lumii mai civilizate.
In loc de "omul" sa zicem "el omu". Francezii (si ei latrini) scriu mai corect articolul: l`homme, les hommes,. Deasemeni englezii, nemtii, spaniolii, etc.
Inainte de aparitia limbajului mai articulat, cu diverse cuvinte, oamenii se exprimau prin semne, aratau cu degetul si scoteau cate un sunet hotarat, echivalent articolului hotarat. Absolut totul ce era substantiv/subiect se exprima doar prin cateva articulatii: el, ea, ei, etc. La acestea mult ulterior s-au adaugat/inventat cuvinte. Intrebati-l pe cercetatorul de maimute WoodyCAD.
Daca propunerea mea va fi respinsa, ma mai gandesc ce viitor o sa mai am pe acest forum.
CAdi a scris: In functie de acest nou sondaj de opinie de pe forum voi lua o hotarare ….
gafiteanu- Foarte activ
Abel Cavaşi a scris:CAdi a scris:I-am atras atentia lui virgil_48 ca scrie in mod repetat ,,deci’’ impreunat (l-a scris la fiecare postare de 7,8 ori)
Un mesaj de la Răzvan, CAdi:Pe Facebook, Răzvan a scris:Salut. Spune-i lui CAdi că "de oarece" provine de la " despre oarecare":
"L-ai întrebat pe vecinul despre oarecare treabă de făcut?" "L-ai întrebat pe vecinul de oarece treabă de făcut?"
Razvan nu are dreptate.
Si nici tu Abel Cavasi.
Exemplul ales de voi :,,L-ai întrebat pe vecinul de oarece treabă de făcut?" nu are sens gramatical corect.
Corect se scrie :L-ai întrebat pe vecinul de o oarecare treaba de facut ? Asta daca vrem sa vorbim romaneste si
sa nu stalcim limba romana.
Ar fi bine sa cititi ,,Limba Romana corecta'' si ,,Indreptar ,ortografic,ortoepic si de punctuatie'' de sub egida
Academiei Romaniei, cum am facut si eu ,unde sunt date exemple de cuvinte care se scriu si despartit si impreunat
si veti gasi ca ,,deoarece'' nu se scrie niciodata despartit .
Tot acolo se arata de locutiunea ,,de ce'' ; cuvantul ,,dece" scris impreunat nu exista in limba romana .
Asta daca doriti o limba romaneasca scrisa si vorbita corect.
CAdi- Foarte activ
Sunt de acord cu tine, insa trebuie sa tii cont ca orice limba sufera o dinamica continua, iar cine nu crede sa vada deosebirile de limbaj din poeziile lui Eminescu si cele de acum. De exemplu pe la TV, aproape toti folosesc expresii deformate ca; un spectacol tare, in loc de un spectacol frumos, sau ce tare e, in loc de, ce bun este. s.a.m.d. Ei bine desi acestia nu vorbesc corect romaneste, acest mod de exprimare se va generaliza si va intra in vorbirea curenta, si chiar in dictionare.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Limba noastra-i o c`omoara.
Limba noastra ne omoara.
Nu inteleg de ce si dece nu luptati pt schimbarea, asa cum credeti de cuviinta, ca ar trebui sa fie.
Acum 150 de ani au fost soptistii si pasoptistii si literatii acelei generatii.
Nimic nu e batut in cuie. Deveniti ministrii limbii romane si dati legile de cuviinta. Decretele mai bine zis. Dati cu decretzu.
Imi aduc aminte de "1984" cu acea "vorba noua"..
Limba noastra ne omoara.
Nu inteleg de ce si dece nu luptati pt schimbarea, asa cum credeti de cuviinta, ca ar trebui sa fie.
Nimic nu e batut in cuie. Deveniti ministrii limbii romane si dati legile de cuviinta. Decretele mai bine zis. Dati cu decretzu.
gafiteanu- Foarte activ
S-o faca cei ce lucreaza cu limbile...Nu inteleg de ce si dece nu luptati pt schimbarea, asa cum credeti de cuviinta, ca ar trebui sa fie.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Mi-am propus sa nu mai intervin in razboiul acesta absurd, dar
dece-ul meu l-a pornit si incerc sa-i pun capat, fiindca
s-a invocat aici si Academia Romana. Intr-adevar, îndreptarul
asa spune, numai de ce. Sa va explic insa dece eu voi
continua cu dece. Primul si cel mai puternic argument este
dictionarul lui Seineanu, care a fost invocat aici. Daca unii nu
stiu cine a fost, asta nu e relevant. Al doilea, este ca eu stiu
ca dupa 23 August 1944 a intervenit o politica de simplificare
a gramaticii si ortografiei romane, determinata de nevoile
liderilor de atunci de a invata si ei sa scrie. Asa a fost, unii au
ajuns chiar academicieni. Unele dintre simplificarile lor, au fost
abrogate dupa revolutie , altele le-au uitat.
Iar al treilea argument este ca pentru mine de ce si dece
au semnificatii deosebite asa cum am mai scris.
Fiecare este raspunzator de ce scrie. (...de ceace...)
Fiecare este raspunzator dece scrie ceva. (...pentru ce...)
Eu raman solidar cu Seineanu, nu cu academicienii epocii.
Poate din cauza varstei. Sa auzim de bine, nu-mi mai
reprosati ca scriu gresit, ca eu voi continua.
dece-ul meu l-a pornit si incerc sa-i pun capat, fiindca
s-a invocat aici si Academia Romana. Intr-adevar, îndreptarul
asa spune, numai de ce. Sa va explic insa dece eu voi
continua cu dece. Primul si cel mai puternic argument este
dictionarul lui Seineanu, care a fost invocat aici. Daca unii nu
stiu cine a fost, asta nu e relevant. Al doilea, este ca eu stiu
ca dupa 23 August 1944 a intervenit o politica de simplificare
a gramaticii si ortografiei romane, determinata de nevoile
liderilor de atunci de a invata si ei sa scrie. Asa a fost, unii au
ajuns chiar academicieni. Unele dintre simplificarile lor, au fost
abrogate dupa revolutie , altele le-au uitat.
Iar al treilea argument este ca pentru mine de ce si dece
au semnificatii deosebite asa cum am mai scris.
Fiecare este raspunzator de ce scrie. (...de ceace...)
Fiecare este raspunzator dece scrie ceva. (...pentru ce...)
Eu raman solidar cu Seineanu, nu cu academicienii epocii.
Poate din cauza varstei. Sa auzim de bine, nu-mi mai
reprosati ca scriu gresit, ca eu voi continua.
virgil_48- Foarte activ
gafiteanu a scris:Limba noastra-i o c`omoara.
Limba noastra ne omoara.
Cred ca unii confunda ,,dece ''cu ,,deci''. Daca vrei sa inventezi o limba noua ,da-i drumul , dar sa nu te astepti ca si altii
sa te inteleaga .
Daca nu exista cuvantul ,,dece'' virgil_48, ce facem reinventam greseli gramaticale de la 1929 ?
Dar e logic, nici nu se poate pronunta ,,dece'' impreunat !
In plus de asta tu ai provocat acest scandal si cu acel cuvant ,,de oarece'' ,care iar nu exista despartit ,
iar din orgoliu Abel Cavasi care imi cauta nod in papura de ceva timp , ma si jigneste afisand ceea ce afiseaza...
cand el de fapt, are ce are cu mine.
Eu nu inteleg cum de am cea mai mare apreciere pe forum din partea celorlalti colegi la sondajul efectuat acum un an ,
dar eu jignesc ?
Nu cumva ii jignesc lui orgoliu cand nu are dreptate ?
CAdi- Foarte activ
CAdi a scris:
In plus de asta tu ai provocat acest scandal si cu acel cuvant ,,de oarece'' ,care iar nu exista despartit ,
iar din orgoliu Abel Cavasi care imi cauta nod in papura de ceva timp , ma si jigneste afisand ceea ce afiseaza...
Abel, dece nu esti cuminte? Fiindca sunt rau!
Abel, de ce te ocupi? Eu ma ocup de jigniri!
Acum, in sfarsit, ati inteles! Nu mai revin!
virgil_48- Foarte activ
De ce, de cum, de care, de cati, de calti, de scarti, de parti ....se scrie separat.
Dece se scrie ase, nu stiu.
"Dece prostii ca persoane"..."De ce prostii te ocupi", in ambele cazuri e corect, dar semnifica diferit, in functie de cum se pune accentul pe prostii.
Sa fiti atenti cum puneti accentul pe "prostii" .
Dece se scrie ase, nu stiu.
"Dece prostii ca persoane"..."De ce prostii te ocupi", in ambele cazuri e corect, dar semnifica diferit, in functie de cum se pune accentul pe prostii.
Sa fiti atenti cum puneti accentul pe "prostii" .
virgil_48 a scris:CAdi a scris:
Abel, dece nu esti cuminte? Fiindca sunt rau!
Abel, de ce te ocupi? Eu ma ocup de jigniri!
Acum, in sfarsit, ati inteles! Nu mai revin!
Chiar ca te ocupi de jigniri !
De ce ? Asa face cineva care nu are argumente .
Dar te las in pace sa scrii ,cum vrei de acum incolo (M-ai lamurit ) .
CAdi- Foarte activ
La voi nu vin sarbatorile?
virgil- Moderator
Ba da ! Dar ce sa faci daca se trage la foc automat ?
Printre cumparaturi ,mai aruncam si cate o sarada aici pe forum ,avem
antrenament ... (instructor gafiteanu)
Printre cumparaturi ,mai aruncam si cate o sarada aici pe forum ,avem
antrenament ... (instructor gafiteanu)
CAdi- Foarte activ
Unde dai...
CAdi a scris:
Chiar ca te ocupi de jigniri !
De ce ? Asa face cineva care nu are argumente .
Dar te las in pace sa scrii ,cum vrei de acum incolo (M-ai lamurit ) .
Ma gândeam ca o sa rugineasca putin Abel, dar tu...?
virgil_48- Foarte activ
Eu nu te-am jignit !
Ti-am atras doar atentia cum se scrie corect ,pentru ca ai scris obsedant
de mult ,,dece'' impreunat . Daca consideri acest lucru o jignire ...
Ei bine ti-am spus parerea mea , nu am sa mai intervin.
Ti-am atras doar atentia cum se scrie corect ,pentru ca ai scris obsedant
de mult ,,dece'' impreunat . Daca consideri acest lucru o jignire ...
Ei bine ti-am spus parerea mea , nu am sa mai intervin.
CAdi- Foarte activ
De ce a fost blocat topicul ,,Urme ale extraterestrilor pe Pamant.Descoperiri inexplicabile" ?
Nu gasesc nici urmarea lui ,respectiv partea cu vimanele antice si cu Zecharia Sitchin
care a scris despre Sumerul antic si extraterestrii Anunnaki ...
In plus vreau sa vin si cu completari !
As vrea sa fie reunite cele 2 topice ,pentru ca au fost scindate la un moment dat,
deoarece ele constituie material pretios pentru o carte care are ca subiect
OZN-urile si extraterestrii .
Nu gasesc nici urmarea lui ,respectiv partea cu vimanele antice si cu Zecharia Sitchin
care a scris despre Sumerul antic si extraterestrii Anunnaki ...
In plus vreau sa vin si cu completari !
As vrea sa fie reunite cele 2 topice ,pentru ca au fost scindate la un moment dat,
deoarece ele constituie material pretios pentru o carte care are ca subiect
OZN-urile si extraterestrii .
CAdi- Foarte activ
Pagina 6 din 21 • 1 ... 5, 6, 7 ... 13 ... 21
Pagina 6 din 21
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum