Ultimele subiecte
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...Scris de eugen Ieri la 23:44
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de ilasus Ieri la 23:23
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Ieri la 22:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 22:15
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 15:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Lun 25 Noi 2024, 18:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în NEWTON
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12469) | ||||
CAdi (12407) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 20 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 1 Invizibil și 19 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Stanley A. Meyer - Hidrogen
+10
mm
scanteitudorel
Adrian Gheorghe
Pacalici
Abel Cavaşi
Razvan
omuldinluna
virgil_48
gafiteanu
eugen
14 participanți
Pagina 5 din 12
Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Stanley A. Meyer - Hidrogen
Rezumarea primului mesaj :
Hidrogen- tehnologie de viitor
Mai jos informatii in engleza- sper sa revin cu informatii in romaneste, traduse.
Este vorba de tehnologia Stanley Meyer, mai putin cunoscuta de public, de disociere a apei in oxigen si hidrogen, cu metode neconventionale: impulsuri electrice free-energy, de inalta tensiune, cu consum minimizat de electricitate.
Stanley Meyer a avut numeroase patente, a colaborat cu NASA. A murit in conditii suspecte, otravit, in plina putere creatoare, cand era pe punctul lansarii pe piata a tehnologiei sale, care facea petrolul, gazul natural, etc, perimate.
El arata ca apa este un combustibil mai energetic decat petrolul.
http://open-source-energy.org/rwg42985/russ/Patents/S.Meyer-The%20Birth%20of%20New%20Technology.pdf
Hidrogen- tehnologie de viitor
Mai jos informatii in engleza- sper sa revin cu informatii in romaneste, traduse.
Este vorba de tehnologia Stanley Meyer, mai putin cunoscuta de public, de disociere a apei in oxigen si hidrogen, cu metode neconventionale: impulsuri electrice free-energy, de inalta tensiune, cu consum minimizat de electricitate.
Stanley Meyer a avut numeroase patente, a colaborat cu NASA. A murit in conditii suspecte, otravit, in plina putere creatoare, cand era pe punctul lansarii pe piata a tehnologiei sale, care facea petrolul, gazul natural, etc, perimate.
El arata ca apa este un combustibil mai energetic decat petrolul.
http://open-source-energy.org/rwg42985/russ/Patents/S.Meyer-The%20Birth%20of%20New%20Technology.pdf
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Vin 02 Ian 2015, 14:25, editata de 3 ori (Motiv : Am eliminat modificarea din titlu.)
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3975
Puncte : 33384
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Re: Stanley A. Meyer - Hidrogen
Echilibrul energetic al moleculei de apa
"Odata iesita in atmosfera terestra,...apa vaporizata este re-expusa sub influenta energiei solare care permite procesul de absorbtie fotonica , care revitalizeaza si reintoarce moleculele de- energizate in starea energetica stabila ..."
"...Poarta energetica exista in toate structurile atomice si functioneaza ca o valva de energie care vine din Vortexul Energetic in portii discrete in spectrul atomic..."
"Expunand apa de- energizata sub razele solare, se produce absorbtia fotonica care deflecteaza orbitalii electronici pe un nivel energetic superior...electronii deflectati actioneaza cu un efect marit de stres electric asupra efectului giroscopic al particulelor din nucleu, cauzand portii energetice sa oscileze ca un generator energetic care elibereaza energie universala in nucleul atomic ...reenergizand moleculele de hidrogen..."
"Odata iesita in atmosfera terestra,...apa vaporizata este re-expusa sub influenta energiei solare care permite procesul de absorbtie fotonica , care revitalizeaza si reintoarce moleculele de- energizate in starea energetica stabila ..."
"...Poarta energetica exista in toate structurile atomice si functioneaza ca o valva de energie care vine din Vortexul Energetic in portii discrete in spectrul atomic..."
"Expunand apa de- energizata sub razele solare, se produce absorbtia fotonica care deflecteaza orbitalii electronici pe un nivel energetic superior...electronii deflectati actioneaza cu un efect marit de stres electric asupra efectului giroscopic al particulelor din nucleu, cauzand portii energetice sa oscileze ca un generator energetic care elibereaza energie universala in nucleul atomic ...reenergizand moleculele de hidrogen..."
eugen- Moderator
- Numarul mesajelor : 3975
Eugen, multumesc pentru ca ai dat curs intrebarii mele naiveeugen a scris:Echilibrul energetic al moleculei de apa
si ai aratat ca si inventatorul a avut-o in vedere. Inseamna ca
apa dupa ce a fost utilizata o data drept combustibil, ar trebui
redata circuitului natural. Sper ca raspunsul si procesul fizic
anticipat sa fie adevarate. Eu ma gândeam la faptul, ca poate
sa apara o apa cu proprietati diferite de cea obisnuita. Daca
s-ar recicla in mod natural, cu atat mai bine.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Ce pot intelege eu din electrolizorul acela, este ca nu esteeugen a scris:Rezonanta in circuitele Meyer
ceva care sa-l opreasca pe un electrotehnician. Crezi ca
nu sunt destui care l-au si realizat? Ma refer la pag. 1 - 1.
Trebuie sa fie un forum unde se comenteaza asta. Tu ai
incercat sa-l faci ? Sau ti se pare prea periculos ca sa spui ?
Sa inteleg ca ostilitatea ciudata pe care o manifesta unii
fata de tine, are un suport "energetic"?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44936
Complexitatea metodei Meyer
Virgil_ 48,
Schema de care spui este de principiu.
Simplitatea este aparenta.
Priveste de exemplu urmatoarele fotografii ale unor echipamente apartinand - dupa informatiile de pe net-lui Meyer, ca sa-ti dai seama ca nu este chiar simplu.
Complexitatea metodei lui provine dupa parerea mea din mai multe cauze:
- celula de disociere nu este una clasica de electroliza; electrozii trebuie izolati cu un material special cu calitati de izolator electric, rezistent la vibratii, etc;deoarece nu trece curent electric prin celula, ci ca la un condensator, este prezent doar un camp electric intre electrozi ( eventual un curent electric de conductie extrem de mic);
- tensiunea de lucru-inteleg ca a lucrat de exemplu si la 40 000 volti - implica dificultati tehnice suplimentare;
- stabilitatea punctului de rezonanta la o celula care incepe sa barboteze abundent gaz disociat din apa introduce un grad de instabilitate a rezonantei care trebuie stabilizata cu un circuit electronic suplimentar; apa plus gazul este un dielectric a carui proprietati sunt instabile la barbotare; instabilitatea dielectricului da instabilitatea rezonantei;
- in anumita faze se lucreaza cu emisie cu diode laser, dupa conceptul lui specific;
- amestecul de gaz HHO ( hidrogen hidrogen oxigen) are un grad de periculozitate la explozie, deosebit; am citit mai demult cum arata regulile americane la gaze explozibile, ceea ce introduce un alt grad de complexitate a instalatiei;
- efortul financiar al lui Meyer pentru a devolta tehnologia de disociere in impulsuri de inalta tensiune am gasit undeva ca s-a ridicat pe la 1,5 milioane dolari;
- modelul atomic cu care a lucrat Meyer este cel vortexial, dupa cum rezulta dintr-una din pozele pe care le-am prezentat; acest model vortexial inteleg ca este unul neoficial...deci implica un grad de gandire libera curajoasa, eliberata de prejudecatile oficiale...
- Meyer foloseste niste circuite speciale magnetice de simplitate aparenta; cu acele circuite in opinia mea el produce energie de camp electric in mod supraunitar, datorita unor fenomene asimetrice .
Fenomene tratate superficial de stiinta oficiala propagata dirijat in scoala;
neintelegerea si neexperimentarea acelor fenomene poate fi un factor de amanare a unor rezultate eficiente.
In aceste conditii, un experimentator, acasa, are cateva handicapuri serioase daca vrea sa atace metoda Meyer.
In anumite limite se pot face replicari partiale. Am citit despre persoane care au replicat dar nu stiu exact pana la ce grad de complexitate;
Parerea mea este ca la fel ca in alte cazuri, timpul trecand, patentele au fost insusite , inghitite de entitati care pot reproduce sau chiar utilizeaza in secret tehnologia Meyer dar nu au interesul sa le faca accesibile publicului larg.
Am folosit termenul de rezonanta referindu-ma la rezonanta electromagnetica a circuitelor.
Mai sunt si altfel de rezonante de alta natura pe care nu le abordez.
Virgil_ 48,
Schema de care spui este de principiu.
Simplitatea este aparenta.
Priveste de exemplu urmatoarele fotografii ale unor echipamente apartinand - dupa informatiile de pe net-lui Meyer, ca sa-ti dai seama ca nu este chiar simplu.
Complexitatea metodei lui provine dupa parerea mea din mai multe cauze:
- celula de disociere nu este una clasica de electroliza; electrozii trebuie izolati cu un material special cu calitati de izolator electric, rezistent la vibratii, etc;deoarece nu trece curent electric prin celula, ci ca la un condensator, este prezent doar un camp electric intre electrozi ( eventual un curent electric de conductie extrem de mic);
- tensiunea de lucru-inteleg ca a lucrat de exemplu si la 40 000 volti - implica dificultati tehnice suplimentare;
- stabilitatea punctului de rezonanta la o celula care incepe sa barboteze abundent gaz disociat din apa introduce un grad de instabilitate a rezonantei care trebuie stabilizata cu un circuit electronic suplimentar; apa plus gazul este un dielectric a carui proprietati sunt instabile la barbotare; instabilitatea dielectricului da instabilitatea rezonantei;
- in anumita faze se lucreaza cu emisie cu diode laser, dupa conceptul lui specific;
- amestecul de gaz HHO ( hidrogen hidrogen oxigen) are un grad de periculozitate la explozie, deosebit; am citit mai demult cum arata regulile americane la gaze explozibile, ceea ce introduce un alt grad de complexitate a instalatiei;
- efortul financiar al lui Meyer pentru a devolta tehnologia de disociere in impulsuri de inalta tensiune am gasit undeva ca s-a ridicat pe la 1,5 milioane dolari;
- modelul atomic cu care a lucrat Meyer este cel vortexial, dupa cum rezulta dintr-una din pozele pe care le-am prezentat; acest model vortexial inteleg ca este unul neoficial...deci implica un grad de gandire libera curajoasa, eliberata de prejudecatile oficiale...
- Meyer foloseste niste circuite speciale magnetice de simplitate aparenta; cu acele circuite in opinia mea el produce energie de camp electric in mod supraunitar, datorita unor fenomene asimetrice .
Fenomene tratate superficial de stiinta oficiala propagata dirijat in scoala;
neintelegerea si neexperimentarea acelor fenomene poate fi un factor de amanare a unor rezultate eficiente.
In aceste conditii, un experimentator, acasa, are cateva handicapuri serioase daca vrea sa atace metoda Meyer.
In anumite limite se pot face replicari partiale. Am citit despre persoane care au replicat dar nu stiu exact pana la ce grad de complexitate;
Parerea mea este ca la fel ca in alte cazuri, timpul trecand, patentele au fost insusite , inghitite de entitati care pot reproduce sau chiar utilizeaza in secret tehnologia Meyer dar nu au interesul sa le faca accesibile publicului larg.
Am folosit termenul de rezonanta referindu-ma la rezonanta electromagnetica a circuitelor.
Mai sunt si altfel de rezonante de alta natura pe care nu le abordez.
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Asta-i buna !
Ce nu i-o fi placut in raspusul tau anterior celui cu cerneala rosie ?
Pai mai nenicule care faci asta, nu reusesti decat sa confirmi in ochii celor
ce citesc topicul, ca generatorul lui S. A. Meyer are o baza reala. Si când
vezi atata ostilitate, esti tentat sa crezi ca ce se spune aici, este adevarat.
Fiindca impotriva unei aiureli, nu se indarjeste nimeni.
Ce nu i-o fi placut in raspusul tau anterior celui cu cerneala rosie ?
Pai mai nenicule care faci asta, nu reusesti decat sa confirmi in ochii celor
ce citesc topicul, ca generatorul lui S. A. Meyer are o baza reala. Si când
vezi atata ostilitate, esti tentat sa crezi ca ce se spune aici, este adevarat.
Fiindca impotriva unei aiureli, nu se indarjeste nimeni.
virgil_48- Foarte activ
Raportul Graneau, la care face referire Meyer- explozia apei:
http://www.tuks.nl/pdf/Reference_Material/Electrolysis_Water_Arc_and_Dielectric_Breakdown/Graneau%20e.a.%20-%20Arc-liberated%20chemical%20energy%20exceeds%20electrical%20input%20energy%20-%202000.pdf
"Arc-liberated chemical energy exceeds electrical input energy
PETER GRANEAU,4 NEAL GRANEAU,5 GEORGE HATHAWAY6 and RICHARD L. HULL7
4 Centre for Electromagnetics Research, Northeastern University, Boston, MA 02115, USA
5 Department of Engineering Science, University of Oxford, Oxford OX1 3PJ, UK
6 Hathaway Consulting Services, 39 Kendal Avenue, Toronto, Ontario, Canada M5R 1L5 7 Tesla Coil Builders of Richmond, 7103 Hermitage Road, Richmond, VA 23228, USA
(Received 11 December 1998 and in revised form 5 August 1999)
Abstract. This paper reports the first experimental results in which the kinetic energy of cold fog, generated in a water arc plasma, exceeds the electrical energy supplied to form and maintain the arc. The cold fog explosion is produced by breaking down a small quantity of liquid water and passing a kiloampere current pulse through the plasma. The 90-year history of unusually strong water arc explosions is reviewed. Experimental observations leave little doubt that internal water energy is being liberated by the sudden electro- dynamic conversion of about one-third of the water to dense fog. High-speed photography reveals that the fog expels itself from the water at supersonic velocities. The loss of intermolecular bond energy in the conversion from liquid to fog must be the source of the explosion energy. "
"Energia chimica eliberata prin arc electric depaseste energia consumata
Acest document prezinta primele rezultate experimentale in care energia cinetica a cetii reci, generata in plasma electrica in apa, excede energia consumata pentru mentinerea arcului.
Explozia cetii reci este produsa prin trecerea intr-o cantitate mica de apa a unui puls de kiloamperi.
Cei 90 de ani de istorie a fenomenului de explozie a apei in arc electric sunt reevaluati...Pierderea energiei de legatura intramoleculare in timpul conversiei de la lichid la ceata trebuie sa fie sursa energiei exploziei."
Observatiile mele:
Experimentele Graneau folosesc o descarcare echivalenta de energie de ordin 50-100 jouli per explozie.
O astfel de energie de camp electric de pe condensator, descarcata in ordinul milisecundelor, da o putere echivalenta per explozie, de ordinul zecilor de kilowatti, ceea ce corespunde cu ordinul de marime al puterii motorului cu apa disociata, al lui Meyer.
Energia de disociere provine din campul electric care polarizeaza dipolul apa (HH +/O-), si il elongheaza pana la rupere.
http://www.tuks.nl/pdf/Reference_Material/Electrolysis_Water_Arc_and_Dielectric_Breakdown/Graneau%20e.a.%20-%20Arc-liberated%20chemical%20energy%20exceeds%20electrical%20input%20energy%20-%202000.pdf
"Arc-liberated chemical energy exceeds electrical input energy
PETER GRANEAU,4 NEAL GRANEAU,5 GEORGE HATHAWAY6 and RICHARD L. HULL7
4 Centre for Electromagnetics Research, Northeastern University, Boston, MA 02115, USA
5 Department of Engineering Science, University of Oxford, Oxford OX1 3PJ, UK
6 Hathaway Consulting Services, 39 Kendal Avenue, Toronto, Ontario, Canada M5R 1L5 7 Tesla Coil Builders of Richmond, 7103 Hermitage Road, Richmond, VA 23228, USA
(Received 11 December 1998 and in revised form 5 August 1999)
Abstract. This paper reports the first experimental results in which the kinetic energy of cold fog, generated in a water arc plasma, exceeds the electrical energy supplied to form and maintain the arc. The cold fog explosion is produced by breaking down a small quantity of liquid water and passing a kiloampere current pulse through the plasma. The 90-year history of unusually strong water arc explosions is reviewed. Experimental observations leave little doubt that internal water energy is being liberated by the sudden electro- dynamic conversion of about one-third of the water to dense fog. High-speed photography reveals that the fog expels itself from the water at supersonic velocities. The loss of intermolecular bond energy in the conversion from liquid to fog must be the source of the explosion energy. "
"Energia chimica eliberata prin arc electric depaseste energia consumata
Acest document prezinta primele rezultate experimentale in care energia cinetica a cetii reci, generata in plasma electrica in apa, excede energia consumata pentru mentinerea arcului.
Explozia cetii reci este produsa prin trecerea intr-o cantitate mica de apa a unui puls de kiloamperi.
Cei 90 de ani de istorie a fenomenului de explozie a apei in arc electric sunt reevaluati...Pierderea energiei de legatura intramoleculare in timpul conversiei de la lichid la ceata trebuie sa fie sursa energiei exploziei."
Observatiile mele:
Experimentele Graneau folosesc o descarcare echivalenta de energie de ordin 50-100 jouli per explozie.
O astfel de energie de camp electric de pe condensator, descarcata in ordinul milisecundelor, da o putere echivalenta per explozie, de ordinul zecilor de kilowatti, ceea ce corespunde cu ordinul de marime al puterii motorului cu apa disociata, al lui Meyer.
Energia de disociere provine din campul electric care polarizeaza dipolul apa (HH +/O-), si il elongheaza pana la rupere.
eugen- Moderator
Pentru Eugen:
Crezi ca s-ar putea obtine acest rezultat daca ai produce o
descarcare electrostatica intr-o incinta cu vapori de apa?
Adica un fel de bujie in cilindrul unei locomotive cu abur,
in care aburul are o presiune redusa, insuficienta ca sa
impinga pistonul.
P.S. Sa ne prefacem ca nu observam nervozitatea care i-o
produce acest topic, unui participant cu ochiul si cerneala
(rosie).
Crezi ca s-ar putea obtine acest rezultat daca ai produce o
descarcare electrostatica intr-o incinta cu vapori de apa?
Adica un fel de bujie in cilindrul unei locomotive cu abur,
in care aburul are o presiune redusa, insuficienta ca sa
impinga pistonul.
P.S. Sa ne prefacem ca nu observam nervozitatea care i-o
produce acest topic, unui participant cu ochiul si cerneala
(rosie).
virgil_48- Foarte activ
Injectorul-bujie Meyer, injectie apa in motor- patent
http://open-source-energy.org/rwg42985/russ/Patents/SMeyer-CA2067735A1-Water_Fuel_Injection_System.pdf
Virgil_48,
O incinta ca cea de care spui este mai dificil de activat.
Meyer a gasit solutii- dupa cum rezulta din patentele sale- de pulverizare si descompunere/ inhibare/ activare instantanee a procesului de disociere a apei si transformare in amestec de ardere .
O bujie clasica el propune inlocuirea ei cu alt sistem, adaptat la solutia apa- combustibil.
Poza 1: bujie Meyer
Poza 2 : principiu schematic de functionare.
http://open-source-energy.org/rwg42985/russ/Patents/SMeyer-CA2067735A1-Water_Fuel_Injection_System.pdf
Virgil_48,
O incinta ca cea de care spui este mai dificil de activat.
Meyer a gasit solutii- dupa cum rezulta din patentele sale- de pulverizare si descompunere/ inhibare/ activare instantanee a procesului de disociere a apei si transformare in amestec de ardere .
O bujie clasica el propune inlocuirea ei cu alt sistem, adaptat la solutia apa- combustibil.
Poza 1: bujie Meyer
Poza 2 : principiu schematic de functionare.
eugen- Moderator
Cum poate o minte sa gandeasca la o disociere care sa consume mai putina energie decat se obtine la asociere?
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20009
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Estimarea bilanturilor energetice Faraday-Meyer la disocierea apei
1- Estimarea energiei electrice necesare pe gram de apa la disocierea apei prin electroliza Faraday
Experimentele pe care le-am facut cu electrolizor de laborator ( descrisa pe topicul Laborator...) dupa metoda clasica Faraday, la o solutie ionica de apa, au necesitat in jur de 15 volti curent continuu, 20 amperi.
In timpul experimentului s-a constatat incalzirea electrolitului.
Cu aceasta metoda am obtinut in jur de 3 litri amestec gaz ( HHO) / minut.
Energia electrica consumata rezulta 18000 watti X secunda / 3 litri HHO.
Se poate calcula masa apei utilizate cunoscand:
- densitatea oxigenului= 0,0014 grame/ cm3;
- densitatea hidrogenului =0,000089 grame / cm3;
- masa atomica oxigen=16;
- masa atomica hidrogen=1;
Rezulta dupa calculele mele ca 3000 cm3 de HHO cantaresc aproximativ 3,67 grame.
Energia electrica consumata pe gram de apa electrolizat rezulta 18000 jouli/ 3,6 grame;
Rezulta 4900 jouli / gram apa.
In realitate energia de disociere este mai mica, intrucat din cei 4900 de jouli, se pierd o parte prin efect Joule, electrolitul incalzindu-se.
2-Parametrii celului de disociere Meyer
Apa ca dielectric, are permitivitatea dielectrica relativa 80.
Un decimetru patrat a doi electrozi metalici paraleli, la distanta de 1 milimetru, cu apa intre, la o permitivitate dielectrica a vidului de 8,8 X 10^(-12) Farad / metru, dau dupa calculele mele o capacitatea electrica de 7 nanofarazi.
3- Energia eliberata din campul electric al celulei de disociere Meyer
Din explicatiile Meyer rezulta o incarcare de tensiune unipolara pe celula de disocierede ordinul a 1000 de impulsuri pe secunda.
( a nu se confunda frecventa de rezonanta electrica a impulsurilor de incarcare celula cu frecventa impulsurilor de descarcare, care sunt mai rare).
Sa presupunem o celula de disociere de 1 decimetru patrat.
La o tensiune de 40 000 de volti la varf/ impuls ( mentionata de Meyer) , rezulta dupa calculele mele o descarcare de energie de 5600 volti amperi reactivi intr-o secunda.
Nu am folosit watti, pentru ca se folosesc pentru putere activa, iar pentru camp electric, volt x amperi reactivi.
La un circuit rezonant cu factor de calitate magnetica 100/1, in regim rezonant, condensatorul se poate incarca teoretic de pe circuitul magnetic, cu un factor de 1 energie activa consumata la 100 energie reactiva obtinuta.
Miezurile de ferita, numarul mare de spire, frecventa inalta de lucru, sunt premize ca Meyer a folosit circuite magnetice de factor de calitate foarte ridicat, incat cifra 100 - folosita drept exemplu numeric- este posibila tehnic si verificabila experimental.
Deci cei 5600 unitati energetice intr-o secunda se pot obtine cu o sursa electrica de 56 watti.
4- Comparatie energetica intre metoda Faraday-metoda Meyer:
Metoda Faraday foloseste in jur de 4900 jouli pe gram de apa.
Daca acceptam ca disocierea Meyer in camp electric pentru un gram de apa are nevoie de tot atata energie ca disocierea Faraday in curent electric pentru un gram de apa, rezulta ca metoda Meyer este posibila tehnic la ordinul de marime de 49 jouli pe gram de apa, datorita rezonantei electrice, proces electromagnetic de energii asimetrice ( activa/reactiva).
5- Concluzii :
-Metoda Meyer este mai economica decat metoda Faraday;
- Metoda Meyer sa poate interpreta ca bilant supraunitar out/in.
1- Estimarea energiei electrice necesare pe gram de apa la disocierea apei prin electroliza Faraday
Experimentele pe care le-am facut cu electrolizor de laborator ( descrisa pe topicul Laborator...) dupa metoda clasica Faraday, la o solutie ionica de apa, au necesitat in jur de 15 volti curent continuu, 20 amperi.
In timpul experimentului s-a constatat incalzirea electrolitului.
Cu aceasta metoda am obtinut in jur de 3 litri amestec gaz ( HHO) / minut.
Energia electrica consumata rezulta 18000 watti X secunda / 3 litri HHO.
Se poate calcula masa apei utilizate cunoscand:
- densitatea oxigenului= 0,0014 grame/ cm3;
- densitatea hidrogenului =0,000089 grame / cm3;
- masa atomica oxigen=16;
- masa atomica hidrogen=1;
Rezulta dupa calculele mele ca 3000 cm3 de HHO cantaresc aproximativ 3,67 grame.
Energia electrica consumata pe gram de apa electrolizat rezulta 18000 jouli/ 3,6 grame;
Rezulta 4900 jouli / gram apa.
In realitate energia de disociere este mai mica, intrucat din cei 4900 de jouli, se pierd o parte prin efect Joule, electrolitul incalzindu-se.
2-Parametrii celului de disociere Meyer
Apa ca dielectric, are permitivitatea dielectrica relativa 80.
Un decimetru patrat a doi electrozi metalici paraleli, la distanta de 1 milimetru, cu apa intre, la o permitivitate dielectrica a vidului de 8,8 X 10^(-12) Farad / metru, dau dupa calculele mele o capacitatea electrica de 7 nanofarazi.
3- Energia eliberata din campul electric al celulei de disociere Meyer
Din explicatiile Meyer rezulta o incarcare de tensiune unipolara pe celula de disocierede ordinul a 1000 de impulsuri pe secunda.
( a nu se confunda frecventa de rezonanta electrica a impulsurilor de incarcare celula cu frecventa impulsurilor de descarcare, care sunt mai rare).
Sa presupunem o celula de disociere de 1 decimetru patrat.
La o tensiune de 40 000 de volti la varf/ impuls ( mentionata de Meyer) , rezulta dupa calculele mele o descarcare de energie de 5600 volti amperi reactivi intr-o secunda.
Nu am folosit watti, pentru ca se folosesc pentru putere activa, iar pentru camp electric, volt x amperi reactivi.
La un circuit rezonant cu factor de calitate magnetica 100/1, in regim rezonant, condensatorul se poate incarca teoretic de pe circuitul magnetic, cu un factor de 1 energie activa consumata la 100 energie reactiva obtinuta.
Miezurile de ferita, numarul mare de spire, frecventa inalta de lucru, sunt premize ca Meyer a folosit circuite magnetice de factor de calitate foarte ridicat, incat cifra 100 - folosita drept exemplu numeric- este posibila tehnic si verificabila experimental.
Deci cei 5600 unitati energetice intr-o secunda se pot obtine cu o sursa electrica de 56 watti.
4- Comparatie energetica intre metoda Faraday-metoda Meyer:
Metoda Faraday foloseste in jur de 4900 jouli pe gram de apa.
Daca acceptam ca disocierea Meyer in camp electric pentru un gram de apa are nevoie de tot atata energie ca disocierea Faraday in curent electric pentru un gram de apa, rezulta ca metoda Meyer este posibila tehnic la ordinul de marime de 49 jouli pe gram de apa, datorita rezonantei electrice, proces electromagnetic de energii asimetrice ( activa/reactiva).
5- Concluzii :
Ultima editare efectuata de catre eugen in Dum 27 Mar 2016, 22:23, editata de 2 ori
eugen- Moderator
Este un fel de "legenda urbana". Si este tentanta pentrucris a scris:Cum poate o minte sa gandeasca la o disociere care sa consume mai putina energie decat se obtine la asociere?
cei ce nu pierd nimic.. Tu ai cercetat documentele lui
Meyer sau le respingi din capul locului? Nu esti curios sa
afli dece se spune ca a fost suprimat omul acela?
Si mai gandeste-te la ceva :
Dece ar face un om agitatie pentru o inventie si ar cheltui
bani, daca vede ca este o utopie? Stie precis ca nu va
putea dovedi ca functioneaza, pentru ce se da in spectacol?
Din documentatia lui se vede ca nu era chiar un papagal.
Si la inca ceva :
Stii ceva despre motorul cu apa al inginerului acela de la
Bacau ?
Si la inca ceva :
Daca la asociere rezulta o apa care nu este identica cu cea
disociata? Poate rezulta apa grea sau alt fel.
Si la inca ceva :
Stii cu ce agresivitate este abordat acest topic chiar pe
forumul nostru? Eugen a fost jignit si amenintat. Nu ma
refer la tine.
Vezi ca pe acest topic exista o lista cu linkuri la cercetarile
si brevetele lui Meyer. Nu par deloc apa de ploaie. Imi
pare rau ca nu am cunostintele necesare sa aduc alt fel
de argumente, dar si acestea ar trebui sa-ti dea de gandit.
virgil_48- Foarte activ
Da cand gasesc ceva de genul asta citesc si incerc sa-mi fac o parere.Nu cred in suprimari de inventatori in epoca moderna.Cunosc cat de repede poate un om sa intre intr-o obsesie si ce rapid poate ajunge la paranoia aceasta fiind o boala a creierelor cu IQ mare.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20009
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Dupa tine, epoca moderna il include sau nu pe Diesel ?cris a scris:Da cand gasesc ceva de genul asta citesc si incerc sa-mi fac o parere.Nu cred in suprimari de inventatori in epoca moderna.Cunosc cat de repede poate un om sa intre intr-o obsesie si ce rapid poate ajunge la paranoia aceasta fiind o boala a creierelor cu IQ mare.
Vezi lumea actuala intr-o culoare roz ? Este ceva, mai
puternic decat interesul material ?
virgil_48- Foarte activ
Am citit in mare parte materialul prezentat de tine . Pentru mine este surprinzator faptul ca aceasta metoda nu este aplicata. Sunt state care au o foame de energie cum nu ne putem imagina , iar din cate vad aceste materiale sunt in momentul de fata publice . Aparatura electronica vazuta in film nu este complicata . Aceasta reprezinta practic un distribuitor care comanda o anumita cantitate de gaz in functie de rotatia motorului. Daca vrem intradevar sa masuram cat volum de gaz obtinem in unitatea de timp si mai ales cata energie electrica se consuma putem renunta la distribuitor. Inventatorul foloseste mai multe principii de disociere al apei si fiecare trebuie discutat in parte.eugen a scris: 5- Concluzii :
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25914
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Doru,
Daca metoda Meyer intr-adevar functioneaza si este franata, este ca in proverbul acela:
" Cainii stau pe fan; ei nu mananca, nici rumegatoarele casei nu..."
Daca-mi sugerezi o sectiune anume din Meyer , pot face o traducere sumara in punctele esentiale si pas cu pas dezvoltate detaliile.
De acord ca sunt aspecte diferite care trebuie digerate pe rand.
Daca metoda Meyer intr-adevar functioneaza si este franata, este ca in proverbul acela:
" Cainii stau pe fan; ei nu mananca, nici rumegatoarele casei nu..."
Daca-mi sugerezi o sectiune anume din Meyer , pot face o traducere sumara in punctele esentiale si pas cu pas dezvoltate detaliile.
eugen- Moderator
[quote="eugen"]Doru,
" Cainii stau pe fan; ei nu mananca, nici rumegatoarele casei nu..." Sunt suficienti amatori ,chiar si la noi in tara care pot aplica aceasta inventie . Eu ma refer la productie de serie.
Pentru moment vreau sa stiu ce frecventa foloseste inventia . Molecula de apa este puternic polarizata si pentru ruperea legaturi de Hidrogen este nevoie de energie suficient de mare . Sa nu amintesc de faptul ca la 2500 grade Celsius doar 5 % din molecula disociaza in atomi respectivi. Am gasit pe vremea cand ma preocupa obtinerea de apa grea frecventa de ordinul megahertilor pentru molecula de Dioxid de Deuteriu iar pentru disocierea apei frecventa mult mai mare . Din pacate carnetul in care pastram aceste date cu calcule si formula matematica nu-l mai am . Dupa o discutie avuta cu Alexandru Mironv am decis ca este bine sa vada si domnia sa rezultatele cercetarilor mele . I-am expediat Blok Notesul la Ministerul Tineretului si Sportului acum 20 de ani, cu rugamintea sa-mi fie inapoiat , dar nu l-am mai primit niciodata .Sa vad poate reusesc sa recuperez ceva si mai ales sa inteleg ce am gandit la momentul respectiv , din materialul timis la OSIM pentru inventia ,,Instalatie pentru obtinerea de apa grea " [/b]
" Cainii stau pe fan; ei nu mananca, nici rumegatoarele casei nu..." Sunt suficienti amatori ,chiar si la noi in tara care pot aplica aceasta inventie . Eu ma refer la productie de serie.
Pentru moment vreau sa stiu ce frecventa foloseste inventia . Molecula de apa este puternic polarizata si pentru ruperea legaturi de Hidrogen este nevoie de energie suficient de mare . Sa nu amintesc de faptul ca la 2500 grade Celsius doar 5 % din molecula disociaza in atomi respectivi. Am gasit pe vremea cand ma preocupa obtinerea de apa grea frecventa de ordinul megahertilor pentru molecula de Dioxid de Deuteriu iar pentru disocierea apei frecventa mult mai mare . Din pacate carnetul in care pastram aceste date cu calcule si formula matematica nu-l mai am . Dupa o discutie avuta cu Alexandru Mironv am decis ca este bine sa vada si domnia sa rezultatele cercetarilor mele . I-am expediat Blok Notesul la Ministerul Tineretului si Sportului acum 20 de ani, cu rugamintea sa-mi fie inapoiat , dar nu l-am mai primit niciodata .Sa vad poate reusesc sa recuperez ceva si mai ales sa inteleg ce am gandit la momentul respectiv , din materialul timis la OSIM pentru inventia ,,Instalatie pentru obtinerea de apa grea " [/b]
Am vazut electrolizoare industriale care colectau oxigenul siscanteitudorel a scris:[b]Am citit in mare parte materialul prezentat de tine . Pentru mine este surprinzator faptul ca aceasta metoda nu este aplicata. Sunt state care au o foame de energie cum nu ne putem imagina , iar din cate vad aceste materiale sunt in momentul de fata publice . . . . .eugen a scris: 5- Concluzii :
hidrogenul in gazomerte de sute de metri cubi. Dar nu am
vazut niciodata un bilant al energiei electrice consumate
fata de energia termica, mecanica sau electrica ce se putea
obtine din reactia lor.
Electrolizoarele erau de productie occidentala si in mod sigur
firma constructoare, constransa de fenomenul concurentei,
le-a proiectat si executat pentru un randament maxim. Daca
reusesti sa intelegi si sa imiti metoda Meyer in garajul tau,
sa ma anunti si pe mine, ca vin la Galati sa vad si sa te felicit.
Dar cauta calea cea mai ieftina.
Cu bacauanul ai avut vreun contact?
virgil_48- Foarte activ
Ce se poate intelege din siturile de pe internet despre diverse
"motoare cu apa"? Am citit numai despre cele romanesti:
Autorii inventiilor se feresc sa afirme ca macar dupa ce se
incalzeste motorul, acesta poate functiona numai cu apa.
Se pare ca un mic aport de apa in cilindri, valorifica partial
caldura gazelor de esapament, ce in mod normal se pierde.
Apa se transforma in vapori, ce maresc presiunea in cilindri.
Motorul va functiona la temperatura mai mica, ceace pentru
randamentul lui, nu stiu daca este benefic.
Totusi este posibil sa se obtina un anumit avantaj in scaderea
consumului de combustibil. Nu am gasit ceva despre cum se
comporta motorul in timp, daca apa nu ii produce necazuri.
Nu asta asteptam sa vad ! Inventia lui Meyer presupune
disocierea apei cu un consum redus de energie electrica.
Injectorul acela al lui este piesa importanta daca produce si
disocierea apei.
"motoare cu apa"? Am citit numai despre cele romanesti:
Autorii inventiilor se feresc sa afirme ca macar dupa ce se
incalzeste motorul, acesta poate functiona numai cu apa.
Se pare ca un mic aport de apa in cilindri, valorifica partial
caldura gazelor de esapament, ce in mod normal se pierde.
Apa se transforma in vapori, ce maresc presiunea in cilindri.
Motorul va functiona la temperatura mai mica, ceace pentru
randamentul lui, nu stiu daca este benefic.
Totusi este posibil sa se obtina un anumit avantaj in scaderea
consumului de combustibil. Nu am gasit ceva despre cum se
comporta motorul in timp, daca apa nu ii produce necazuri.
Nu asta asteptam sa vad ! Inventia lui Meyer presupune
disocierea apei cu un consum redus de energie electrica.
Injectorul acela al lui este piesa importanta daca produce si
disocierea apei.
virgil_48- Foarte activ
Patent:Procedeu si aparatura pentru producere gaz combustibil si cresterea energiei termice eliberate
http://open-source-energy.org/rwg42985/russ/Patents/SMeyer-WO8912704A1-Process_&_Apparatus_for_The_Production_of_Fuel_Gas_&_Enhanced_Release_of_Thermal_Energy.pdf
"Rezonanta depinde de parametrii dielectrici ai apei, dimensiunea placilor , configuratia, distanta dintre ele, circuitele inductoare, etc."(explicatii Meyer).
Este rezonanta circuitului electromagnetic extern, nu a vibratiei libere moleculare a apei.
Rezonanta este necesara pentru minimizarea energiei utilizate la disociere.
Tensiunea de pe celula de disociere trebuie sa fie suficient de mare incat efectul ei sa duca la ruperea legaturilor covalente din molecula de apa.
Un exemplu particular cu rezonanta la 10 khz:
http://open-source-energy.org/rwg42985/russ/Patents/SMeyer-WO8912704A1-Process_&_Apparatus_for_The_Production_of_Fuel_Gas_&_Enhanced_Release_of_Thermal_Energy.pdf
"Rezonanta depinde de parametrii dielectrici ai apei, dimensiunea placilor , configuratia, distanta dintre ele, circuitele inductoare, etc."(explicatii Meyer).
Este rezonanta circuitului electromagnetic extern, nu a vibratiei libere moleculare a apei.
Tensiunea de pe celula de disociere trebuie sa fie suficient de mare incat efectul ei sa duca la ruperea legaturilor covalente din molecula de apa.
Un exemplu particular cu rezonanta la 10 khz:
eugen- Moderator
Te gandesti ca rezonanta aceasta, ar putea fi ideea de bazaeugen a scris:Patent:Procedeu si aparatura pentru producere gaz combustibil si cresterea energiei termice eliberate
. . . . .
. . . . .
a acelei arme numita in literatura S.F. "dezintegratorul" ?
Si atunci ti-ai putea explica ostilitatea cercurilor inalte fata
de publicarea sau aplicarea ideii lui Meyer.
virgil_48- Foarte activ
Eu nu am garaj . Am un atelier si un asa zis laborator. Deocamdata studiez problema . Acum construiesc ceva mecanic . Am timp.virgil_48 a scris: Daca
reusesti sa intelegi si sa imiti metoda Meyer in garajul tau,
sa ma anunti si pe mine, ca vin la Galati sa vad si sa te felicit.
Fara combustibil ? Ferarul din cate stiu, stropeste cu apa din cand in cand carbunii incinsi . Uni zic ca aceasta operatiune va produce si mai multa caldura din cauza disocierii apei.virgil_48 a scris:Autorii inventiilor se feresc sa afirme ca macar dupa ce se incalzeste motorul, acesta poate functiona numai cu apa.
Mesaj Scris de eugen Astazi la 12:21
Patent:Procedeu si aparatura pentru producere gaz combustibil si cresterea energiei termice eliberate
[/quote]
Asta asteptam eu de la tine . Multumesc . .
Mesaj Scris de eugen Astazi la 12:21
[/quote]
Asta asteptam eu de la tine . Multumesc . .
Asta am invatat in primul an de fizica, la scoala. Dar acoloscanteitudorel a scris:Fara combustibil ? Ferarul din cate stiu, stropeste cu apa din cand in cand carbunii incinsi . Uni zic ca aceasta operatiune va produce si mai multa caldura din cauza disocierii apei.virgil_48 a scris:Autorii inventiilor se feresc sa afirme ca macar dupa ce se incalzeste motorul, acesta poate functiona numai cu apa.
combustibilul este carbunele, nu apa. Si poate fi vorba de o
disociere(termica?) dar nu de electroliza. Mai discutam !
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris:Asta am invatat in primul an de fizica, la scoala. Dar acoloscanteitudorel a scris:Fara combustibil ? Ferarul din cate stiu, stropeste cu apa din cand in cand carbunii incinsi . Uni zic ca aceasta operatiune va produce si mai multa caldura din cauza disocierii apei.virgil_48 a scris:Autorii inventiilor se feresc sa afirme ca macar dupa ce se incalzeste motorul, acesta poate functiona numai cu apa.
combustibilul este carbunele, nu apa. Si poate fi vorba de o
disociere(termica?) dar nu de electroliza.Virgil_48, in momentul de fata nu exista motor in doi sau patru timpi care sa functioneze numai cu hidrogen si oxigen. Japonezi au construit un asemenea motor pe baza de substante ceramice dar au renuntat repede la el. Mai discutam !
virgil_48, Am gasit raspuns la intrebarea pusa de tine .
Electrolitul care se incalzeste este un lucru grav deoarece duce la formarea de vapori de apa, in urma fierberii acesteia, care ar putea ajunge in motor. Apa introdusa in motor prin pulverizarea acestia este un lucru bun deoarece aceasta duce la o temperatura mai scazuta de functionare a motorului, mareste eficienta acestuia marindu-i performantele. Apa injectata in motor se vaporizeaza
instantaneu dar in cazul nostru apa este deja vaporizata si nu mai ajuta motorul, dimpotriva ducand la o functionare proasta a acestuia.
Electrolitul care se incalzeste este un lucru grav deoarece duce la formarea de vapori de apa, in urma fierberii acesteia, care ar putea ajunge in motor. Apa introdusa in motor prin pulverizarea acestia este un lucru bun deoarece aceasta duce la o temperatura mai scazuta de functionare a motorului, mareste eficienta acestuia marindu-i performantele. Apa injectata in motor se vaporizeaza
instantaneu dar in cazul nostru apa este deja vaporizata si nu mai ajuta motorul, dimpotriva ducand la o functionare proasta a acestuia.
Diverse
Virgil_48,
Incerc sa-ti raspund la cateva aspecte prezentate de tine:
1-Eficienta electrolizoarelor clasice
In anii cand lucram la un CET de 100 Megawatti, se producea acolo hidrogen prin electroliza clasica, stocat in rezervoare specifice.
Hidrogenul era folosit intern, pentru circuitul de racire al generatoarelor electrice.
Masurile de securitate erau specifice, din faza de constructie a electrolizorului, pana in timpul utilizarii hidrogenului.
Nu am date despre eficienta unor astfel de electrolizoare.
Stiu ca se foloseau membrane de electroliza, cam de 1 metru patrat, se lucra la tensiuni specifice si curenti mari.
Prioritatea era sa existe hidrogen in curtea CET-ului, pentru motive de siguranta in exploatare a generatoarelor electrice de 2x 50 Mwatti.
Eficienta era pe planul 2, energie electrica era destula pentru electroliza.
Din experimentele proprii am constatat incalzirea electrolitului, deci pierderi.
Ele se pot reduce folosind o suprafata de electrozi mai mare ( dezavantaj- material mult) si redusa tensiunea de electroliza ( implicit curentul) .
Din cate stiu de la legile lui Faraday ale electrolizei, apa in solutie ionica se rupe la tensiune minima de 1,24 volti. Sub 1,24 nu trece curent. Peste, incepe sa treaca curent.
Trebuie lucrat cu curent cat mai mic pentru pierderi minime.
Oricum, electroliza este consumatoare de energie considerabila.
Dupa calculele mele, cu un electrolizor de laborator , pentru 1 gram de apa descompusa electrolitic, este nevoie in jur de 5900 jouli electrici.
Este o cifra orientativa.
In cazul metodei Faraday, aceasta valoare poate fi luata ca referinta pentru calculul energiei campului electric de obtinut pe celula de disociere.
2- Trebuie facut diferenta intre energia de intrare a circuitului Meyer, care are anumiti parametri si energia campului electric de pe celula de disociere , care are alti parametri.
Prin rezonanta, energia de pe celula de disociere se obtine cu energie minima de intrare.
Nu cunosc detalii despre acele arme tip " dezintegrator" si fenomenul rezonant.
Din punct de vedere fizic insa, in intelegerea mea exista un gen de rezonanta intre mediul eleectromagnetic universal ( "vidul"/ eterul) si o sursa de oscilatii electromagnetice.
Asa cum o antena pe Gigahertzi transmite de exemplu liniar energie in spatiu, cu randament ridicat. Iar spatiul rezoneaza vibrand pe aceeasi frecventa si transmitand la distanta energia.
In domeniul militar or fi aplicatii la care nici nu ne gandim...
3- Injectorul Meyer este intr-adevar o solutie cheie.
Mai vorbim.
4-Am postat ceva despre bacaoanul Bordeianu , despre motorul cu apa, pe topicul cu inventatori.
Nu am gasit mai multe patente si nu am studiat in detaliu metoda lui.
Dar inteleg ca in general, sunt mai multe metode de descompunere a apei, combinate, etc, asa cum ai aratat ca sunt diverse pe Yutube.
Eu mai trag cu ochiul la Yotube, insa dau atentie cel mai mult profesionistilor, inventatorilor, care au batut cararile cel mai bine.
Cine poate arata mai bine un drum decat cel care a mers pe el ?
Virgil_48,
Incerc sa-ti raspund la cateva aspecte prezentate de tine:
1-Eficienta electrolizoarelor clasice
In anii cand lucram la un CET de 100 Megawatti, se producea acolo hidrogen prin electroliza clasica, stocat in rezervoare specifice.
Hidrogenul era folosit intern, pentru circuitul de racire al generatoarelor electrice.
Masurile de securitate erau specifice, din faza de constructie a electrolizorului, pana in timpul utilizarii hidrogenului.
Nu am date despre eficienta unor astfel de electrolizoare.
Stiu ca se foloseau membrane de electroliza, cam de 1 metru patrat, se lucra la tensiuni specifice si curenti mari.
Prioritatea era sa existe hidrogen in curtea CET-ului, pentru motive de siguranta in exploatare a generatoarelor electrice de 2x 50 Mwatti.
Eficienta era pe planul 2, energie electrica era destula pentru electroliza.
Din experimentele proprii am constatat incalzirea electrolitului, deci pierderi.
Ele se pot reduce folosind o suprafata de electrozi mai mare ( dezavantaj- material mult) si redusa tensiunea de electroliza ( implicit curentul) .
Din cate stiu de la legile lui Faraday ale electrolizei, apa in solutie ionica se rupe la tensiune minima de 1,24 volti. Sub 1,24 nu trece curent. Peste, incepe sa treaca curent.
Trebuie lucrat cu curent cat mai mic pentru pierderi minime.
Oricum, electroliza este consumatoare de energie considerabila.
Dupa calculele mele, cu un electrolizor de laborator , pentru 1 gram de apa descompusa electrolitic, este nevoie in jur de 5900 jouli electrici.
In cazul metodei Faraday, aceasta valoare poate fi luata ca referinta pentru calculul energiei campului electric de obtinut pe celula de disociere.
2- Trebuie facut diferenta intre energia de intrare a circuitului Meyer, care are anumiti parametri si energia campului electric de pe celula de disociere , care are alti parametri.
Prin rezonanta, energia de pe celula de disociere se obtine cu energie minima de intrare.
Nu cunosc detalii despre acele arme tip " dezintegrator" si fenomenul rezonant.
Din punct de vedere fizic insa, in intelegerea mea exista un gen de rezonanta intre mediul eleectromagnetic universal ( "vidul"/ eterul) si o sursa de oscilatii electromagnetice.
Asa cum o antena pe Gigahertzi transmite de exemplu liniar energie in spatiu, cu randament ridicat. Iar spatiul rezoneaza vibrand pe aceeasi frecventa si transmitand la distanta energia.
In domeniul militar or fi aplicatii la care nici nu ne gandim...
3- Injectorul Meyer este intr-adevar o solutie cheie.
Mai vorbim.
4-Am postat ceva despre bacaoanul Bordeianu , despre motorul cu apa, pe topicul cu inventatori.
Nu am gasit mai multe patente si nu am studiat in detaliu metoda lui.
Dar inteleg ca in general, sunt mai multe metode de descompunere a apei, combinate, etc, asa cum ai aratat ca sunt diverse pe Yutube.
Eu mai trag cu ochiul la Yotube, insa dau atentie cel mai mult profesionistilor, inventatorilor, care au batut cararile cel mai bine.
Cine poate arata mai bine un drum decat cel care a mers pe el ?
eugen- Moderator
Ceva nu este in regula. Cifra aceasta mi se pare enorma.eugen a scris:Dupa calculele mele, cu un electrolizor de laborator , pentru 1 gram de apa descompusa electrolitic, este nevoie in jur de 5900 jouli electrici.
Parametri la electroliza clasica
http://caz.mecen.pub.ro/parteneriat/REDSOCENZ/raport_tehnic_etapa2_p1.pdf
Se observa din poza un consum de ordin de marime
3,5 kilowatt X ora / 1 normal metru cum hidrogen (configuratia seriala).
(Aceasta inseamna un consum de 3,5 watt X ora / litru normal hidrogen.)
Cu electrolizorul meu de laborator am consumat:
15 volti X20 amperi X60 secunde energie pentru 3 litri HHO, adica pentru 2 litri Hidrogen, intr-un minut.
( O varianta de electrolizor cu electrozi Nichel 316, conditionati catalitic, cu membrane de separatie oxigen /hidrogen din fibra de sticla, totul construit de mine de la zero; am si dat niste date pe Laborator...).
Deci energia consumata pentru un litru hidrogen
W( 1 litru)= 15x20x60/2=9000watti x secunda=9000 jouli/ litru.
Pentru un metru cub, consumul a fost de 9000.000 jouli, adica
2,5 kwattx ora / metru cub.
Ei dau 3,5 kwatt X ora / metru cub!
http://caz.mecen.pub.ro/parteneriat/REDSOCENZ/raport_tehnic_etapa2_p1.pdf
Se observa din poza un consum de ordin de marime
3,5 kilowatt X ora / 1 normal metru cum hidrogen (configuratia seriala).
(Aceasta inseamna un consum de 3,5 watt X ora / litru normal hidrogen.)
Cu electrolizorul meu de laborator am consumat:
15 volti X20 amperi X60 secunde energie pentru 3 litri HHO, adica pentru 2 litri Hidrogen, intr-un minut.
( O varianta de electrolizor cu electrozi Nichel 316, conditionati catalitic, cu membrane de separatie oxigen /hidrogen din fibra de sticla, totul construit de mine de la zero; am si dat niste date pe Laborator...).
Deci energia consumata pentru un litru hidrogen
eugen- Moderator
eugen a scris:Deci energia consumata pentru un litru hidrogen
Ai inmpartit 18000/2 deoarece ai considerat ca alternanta pozitiva este activa pe jumatate din timpul parcurs ? Adica pe cele 60 de secunde ? Daca tot calculezi energia consumata in wati /sec/ min/ ora ce rost mai are sa o scrii in Joule ?
Capacitate maxima de productie HRG =10Nm la cub pe ora .
Ce unitate de masura este aceasta ?
Adica normal metri cubi pe ora. Inseamna cati metri cubiscanteitudorel a scris:Capacitate maxima de productie HRG =10Nm la cub pe ora .
de gaz la presiunea normala(necomprimat) produce pe
ora. Asta ai intrebat ?
virgil_48- Foarte activ
Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Pagina 5 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum