Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 18:21
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 45 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 45 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Masurarea vitezei luminii dintr-o singura parte.
+3
curiosul
Abel Cavaşi
Obislaveanul
7 participanți
Pagina 1 din 1
Masurarea vitezei luminii dintr-o singura parte.
A facut cineva masurarea vitezei luminii dintr-o singura parte? A rezultat acelasi timp la propagarea catre EST ca si la cea catre VEST?
Masurarea pe un spatiu L [m],se poate face:
1. - prin inregistrarea momentelor de intrae si iesire.
2. - prin masurarea efectului de deviere inertiala la propagarea p directia N,S.
3. - Folosind oglida cu 8 fete a lui Micheslon.Realizam o masuratoare clasica prin sistemul :dus si intors, cu doua aparate ale caror oglinzi de intoarcere sunt asezate spate in spate. Inlaturand oglinzile, lumina va parcurge 2L intre oglinzile octogonale. dar o raza se va propaga catre EST si alta catre VEST. Catre est vom obseva aparitia unui unghi a,cu + lar spre vest unul cu a -. aceasta pastrand toate datele initiale: Lungimea traseului L[m]. viteza de rotatie n[rot/s]
Masurarea pe un spatiu L [m],se poate face:
1. - prin inregistrarea momentelor de intrae si iesire.
2. - prin masurarea efectului de deviere inertiala la propagarea p directia N,S.
3. - Folosind oglida cu 8 fete a lui Micheslon.Realizam o masuratoare clasica prin sistemul :dus si intors, cu doua aparate ale caror oglinzi de intoarcere sunt asezate spate in spate. Inlaturand oglinzile, lumina va parcurge 2L intre oglinzile octogonale. dar o raza se va propaga catre EST si alta catre VEST. Catre est vom obseva aparitia unui unghi a,cu + lar spre vest unul cu a -. aceasta pastrand toate datele initiale: Lungimea traseului L[m]. viteza de rotatie n[rot/s]
Obislaveanul- Statornic
- Mulţumit de forum : Prenume : Dumitru
Numarul mesajelor : 56
Puncte : 11894
Data de inscriere : 28/03/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Am emis ipoteze cu privire la Limba electronica de comunicare,la limba universala orala, Moneda universala,democratia, parlamentul si guvernarea, energia prin fuziune cu confinare inertiala. acumularea apei si energiei, economia de energie,inovarea prin aplicarea diviziunii muncii.In oricare pot fi ajutat prin experimentare.
Re: Masurarea vitezei luminii dintr-o singura parte.
Nu vă mai chinuiţi să presupuneţi că viteza luminii n-ar fi aceeaşi în orice direcţie. Gândiţi-vă că şi Soarele se deplasează prin Galaxie şi Galaxia se deplasează şi ea la rândul său cu viteze enorme. Dacă ar fi fost vreo diferenţă, aceasta ar fi fost vizibilă cu ochiul liber. Avem viteza maximă în Univers.
Domnule inginer, acest tip de experimente nu vor putea niciodată să fie certe.
Pentru că într-un asemenea experiment, când vom trece la calcularea anumitor diferențe de interferență, va trebui să luăm în calcul viteza luminii pe aceea direcție.
Dar când vom calcula viteza luminii, prin metode experimentale, pe aceea direcție și vom stabili că este x, ar trebui să se ia în calcul exact aspectele pe care le ia în calcul un asemenea experiment, iar asta înseamnă că nu putem știi exact dacă am calculat cum trebuie și ce trebuie, indiferent de sensibilitatea unui detector care citește anumite variații.
Pentru că de fapt stabilim variația de timp a luminii folosind aceleași principii pentru a calcula individual ca și în cazul în care o calculăm într-un asemenea experiment.
Adică eu am măsurat viteza luminii X în anumite condiții, dar o interpretez în cazul unui experiment prin condiții suplimentare și interpretez experimentul considerând că viteza luminii este aceeași și dacă ar apărea condiții suplimentare.
Dar nu este corect.
Nu știu dacă ați înțeles exact ce am vrut să spun.
Baza unui asemenea experiment trebuie să fie cu totul alta.
Am eu ceva idei, dar la momentul respectiv.
Pentru că într-un asemenea experiment, când vom trece la calcularea anumitor diferențe de interferență, va trebui să luăm în calcul viteza luminii pe aceea direcție.
Dar când vom calcula viteza luminii, prin metode experimentale, pe aceea direcție și vom stabili că este x, ar trebui să se ia în calcul exact aspectele pe care le ia în calcul un asemenea experiment, iar asta înseamnă că nu putem știi exact dacă am calculat cum trebuie și ce trebuie, indiferent de sensibilitatea unui detector care citește anumite variații.
Pentru că de fapt stabilim variația de timp a luminii folosind aceleași principii pentru a calcula individual ca și în cazul în care o calculăm într-un asemenea experiment.
Adică eu am măsurat viteza luminii X în anumite condiții, dar o interpretez în cazul unui experiment prin condiții suplimentare și interpretez experimentul considerând că viteza luminii este aceeași și dacă ar apărea condiții suplimentare.
Dar nu este corect.
Nu știu dacă ați înțeles exact ce am vrut să spun.
Baza unui asemenea experiment trebuie să fie cu totul alta.
Am eu ceva idei, dar la momentul respectiv.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Ceea ce vreau să spun mai exact Domnule inginer, este aspectul de mai jos.
Facem un anumit experiment prin care vrem să punem în evidență existența unui eter, adică un sistem de referință pentru lumină, față de care prin transformările Galilei ar trebui să avem o valoare diferită a vitezei luminii pe un drum dus-întors, așa cum ați menționat Dumneavoastră.
Dar la un moment dat, facem niște ecuații în care va trebui să înlocuim anumite valori numerice să observăm anumite diferențe care pot stabili obiectul experimentului.
Problema acum este următoarea, așa cum ați menționat-o Dumneavoastră.
La un moment dat va trebui să înlocuim în ecuații valoarea c, valoare pe care noi am calculat-o într-un anumit mod.
Dacă acel mod prin care am calculat valoarea numerică a vitezei luminii, este aplicat ca și în condițiile experimentului, atunci avem o eroare gravă de raționament în interpretarea experimentului.
Adică dacă noi calculăm viteza luminii și stabilim că este c prin același principiu al experimentului, iar în experiment folosim același principiu, însă nu mai luăm în calcul doar c, ci o dată c-v și apoi c+v, este evident că nu am procedat corect într-unul din cazuri.
Fie valoarea numerică a vitezei luminii nu este cea corectă, calculată experimental, fie principiul folosit într-un asemenea experiment nu este și nu trebuie să fie același cu cel folosit pentru calcularea experimentală a valorii numerice c.
Este inadmisibil o asemenea o eroare de raționament !
Eu voi prezenta însă, un alt caz matematic, în care ceva nu se leagă, nu mai rămâne absolut folosind formulele relativității.
Vă voi prezenta această situație în celălalt subiect.
Facem un anumit experiment prin care vrem să punem în evidență existența unui eter, adică un sistem de referință pentru lumină, față de care prin transformările Galilei ar trebui să avem o valoare diferită a vitezei luminii pe un drum dus-întors, așa cum ați menționat Dumneavoastră.
Dar la un moment dat, facem niște ecuații în care va trebui să înlocuim anumite valori numerice să observăm anumite diferențe care pot stabili obiectul experimentului.
Problema acum este următoarea, așa cum ați menționat-o Dumneavoastră.
La un moment dat va trebui să înlocuim în ecuații valoarea c, valoare pe care noi am calculat-o într-un anumit mod.
Dacă acel mod prin care am calculat valoarea numerică a vitezei luminii, este aplicat ca și în condițiile experimentului, atunci avem o eroare gravă de raționament în interpretarea experimentului.
Adică dacă noi calculăm viteza luminii și stabilim că este c prin același principiu al experimentului, iar în experiment folosim același principiu, însă nu mai luăm în calcul doar c, ci o dată c-v și apoi c+v, este evident că nu am procedat corect într-unul din cazuri.
Fie valoarea numerică a vitezei luminii nu este cea corectă, calculată experimental, fie principiul folosit într-un asemenea experiment nu este și nu trebuie să fie același cu cel folosit pentru calcularea experimentală a valorii numerice c.
Eu voi prezenta însă, un alt caz matematic, în care ceva nu se leagă, nu mai rămâne absolut folosind formulele relativității.
Vă voi prezenta această situație în celălalt subiect.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
La cât de împânzit este Pământul de fibre optice orientate în toate sensurile posibile s-ar fi observat până acum modificarea vitezei luminii într-un sens faţă de altul prin întârzieri la propagarea semnalului.
Întârzierea este produsă doar de inicele de refracţie al sticlei faţă de indicele de refracţie al vidului şi care permite depalsarea luminii prin fibră cu viteze mai mici decât în vid. Dacă viteza luminii ar fi diferită pentru orientări diferite ale fibrei, s-ar fi produs o întârziere suplimentară a semnalului, ori aşa ceva nu se constată.
Deci întrebarea cu măsurarea vitezei luminii într-o singură parte nici măcar nu mai are sens la momentul actual, din moment ce de ani de zile folosim fibrele optice pe scară largă.
Întârzierea este produsă doar de inicele de refracţie al sticlei faţă de indicele de refracţie al vidului şi care permite depalsarea luminii prin fibră cu viteze mai mici decât în vid. Dacă viteza luminii ar fi diferită pentru orientări diferite ale fibrei, s-ar fi produs o întârziere suplimentară a semnalului, ori aşa ceva nu se constată.
Deci întrebarea cu măsurarea vitezei luminii într-o singură parte nici măcar nu mai are sens la momentul actual, din moment ce de ani de zile folosim fibrele optice pe scară largă.
asds- Vizitator
Pe pamint nu putem face experimentul.Ginditi-va la urmatoarea similitudine:
Sunt intr-un vagon ce are unul din pereti facut dintr-o membrana prin care patrunde sunetul.Ma apropii sau ma indepartez de o sursa de sunet.Aud ca se schimba frecventa dar degeaba fac masuratori in interiorul vagonului,viteza va fi constanta.
Sunt intr-un vagon ce are unul din pereti facut dintr-o membrana prin care patrunde sunetul.Ma apropii sau ma indepartez de o sursa de sunet.Aud ca se schimba frecventa dar degeaba fac masuratori in interiorul vagonului,viteza va fi constanta.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19994
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Lumina ca si sunetul ia drept referinta mediul prin care se propaga.
cris- Foarte activ
Şi conform eteriştilor la acea viteză prin mediul de propagare ar trebui să se adune vectorial viteza eterului. Drept urmare ar trebui să rezulte o viteză diferită a luminii faţă de sursă prin mediul de propagare, în funcţie de sensul de propagare.cris a scris:Lumina ca si sunetul ia drept referinta mediul prin care se propaga.
Nu se constată!
[...]
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Lun 31 Mar 2014, 12:24, editata de 1 ori (Motiv : Am ascuns ironia.)
asds- Vizitator
Din pacate eterul daca exista e antrenat de materie asa ca nu apar diferente.Experimentele sunt simple si pot fi facute de oricine cu costuri reduse.
cris- Foarte activ
Dacă e antrenat de materie nu poate fi folosit ca şi sistem de referinţă privilegiat. Punct!
În al doilea rând energia eterului ar apare ca un impuls suplimentar al luminii, indiferent de sensul ei de deplasare, ceea ce s-ar traduce prin mărirea frecvenţei recepţionate faţă de cea emisă:
@ Abel:
Nu trebuia să ştergi paragraful, că unii chiar aşa gândesc!
În al doilea rând energia eterului ar apare ca un impuls suplimentar al luminii, indiferent de sensul ei de deplasare, ceea ce s-ar traduce prin mărirea frecvenţei recepţionate faţă de cea emisă:
@ Abel:
Nu trebuia să ştergi paragraful, că unii chiar aşa gândesc!
asds- Vizitator
Personal cred ca radiatia EM este autoportanta.
cris- Foarte activ
Asta-i cu totul altceva şi nu presupune existenţa unui eter.
asds- Vizitator
...primata evoluata a scris:Adică dacă noi calculăm viteza luminii și stabilim că este c prin același principiu al experimentului, iar în experiment folosim același principiu, însă nu mai luăm în calcul doar c, ci o dată c-v și apoi c+v, este evident că nu am procedat corect într-unul din cazuri.
LA MAIMUTICILE SAVANTE SUNT PERMISE ERORILE DE RATIONAMENT!....pe multe din acestea se fundamenteaza intreaga stiinta...
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Fiecare foton este dotat cu un vitezometru, are reglajul pus pe automat.
Vanturile etherice omnidirectionale poarta fotonii, care sunt oscilanti unidirectionali. Fotonilor le este aplicata o forta/acceleratie medie indiferent de energia fotonilor.
Fotonii au captatoare dinamice variabile si oscilante de vanturi etherice.
Fotonul este extrem de complicat. Intro singura faza se modifica total, se da peste cap si revine.
Vanturile etherice omnidirectionale poarta fotonii, care sunt oscilanti unidirectionali. Fotonilor le este aplicata o forta/acceleratie medie indiferent de energia fotonilor.
Fotonul este extrem de complicat. Intro singura faza se modifica total, se da peste cap si revine.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
....retardul maimutist face cravagii...!
Curiosul asta mic si-a dat seama cum sta treaba....Vad si eu o primata ca-si pune intrebari... RATIONAL-LOGIC-INTUITIVE!(macar face efortul....de a filtra)
....sunteti ca la biserica...cand unul zice ca, RATIONAL-LOGIC,nu exista DUMNEZEU...si restul sunt in stare sa-l omoare pentru "credinta lor" in cai verzi pe pereti!
CITAT DIN ....BIBLIA MAMUTISTA(voi cititi ce aberatii debitati?)
voi chiar nu va vedeti mentalitatea de ev mediu?...
...voi chiar nu va dati seama ca cei mai putin indobitociti de stiinta/religie...POT VEDEA MAI CLAR?
Curiosul asta mic si-a dat seama cum sta treaba....Vad si eu o primata ca-si pune intrebari... RATIONAL-LOGIC-INTUITIVE!(macar face efortul....de a filtra)
....sunteti ca la biserica...cand unul zice ca, RATIONAL-LOGIC,nu exista DUMNEZEU...si restul sunt in stare sa-l omoare pentru "credinta lor" in cai verzi pe pereti!
CITAT DIN ....BIBLIA MAMUTISTA(voi cititi ce aberatii debitati?)
...primata bisericoasa a scris:Fiecare foton este dotat cu un vitezometru, are reglajul pus pe automat.
voi chiar nu va vedeti mentalitatea de ev mediu?...
...voi chiar nu va dati seama ca cei mai putin indobitociti de stiinta/religie...POT VEDEA MAI CLAR?
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Toate corpurile din univers sunt legate intre ele prin campuri gravitationale, electromagnetice, si altele. Fiecare linie de camp ce uneste doua corpuri poate fi asemanata cu un cablu optic prin care circula lumina, astfel ca Soarele este legat cu toate planetele si restul universului cu aceste linii optice prin care lumina circula intr-un singur sens. Astfel orice raza de lumina care vine de la Soare spre Pamant circula totdeauna cu viteza luminii indiferent de viteza relativa dintre sursa si tinta. Viteza relativa se manifesta numai prin efectul Doppler. Daca un semnal este trimis dinspre Pamant spre Luna, liniile de camp permit trecerea luminii in acel sens, iar daca un semnal este trimis de pe Luna pe Pamant, alte linii de camp permit propagarea semnalului in acel sens. Orice corp este infasurat in astfel de linii de camp astfel ca lumina poate fi transmisa in ori ce directie si totdeauna viteza luminii va fi aceiasi.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Subiecte similare
» Masurarea vitezei luminii dintr-o singura parte.
» Sa masuram viteza luminii dintr-o singura parte.
» MMasurarea vitezei luminii pe pamantul in miscare.
» Sa masuram viteza luminii dintr-o singura parte.
» MMasurarea vitezei luminii pe pamantul in miscare.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum