Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de Forever_Man Ieri la 23:49
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 23:03
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 21:21
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la Forever_Man în Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 16 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 16 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Cum explicam frecventa particulelor ?
5 participanți
Pagina 1 din 1
Cum explicam frecventa particulelor ?
Frecventa este denumita in general ca fiind marimea care arata ciclicitatea(repetitia)
unui fenomen intr-un anumit interval de timp adica f= 1/T unde T este perioada .
Sa vedem ce am putea intelege prin frecventa undelor electromagnetice ?
unui fenomen intr-un anumit interval de timp adica f= 1/T unde T este perioada .
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59047
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Cum explicam frecventa particulelor ?
De exemplu stim ca lumina, care este o radiatie electromagnetica alcatuita din fotoni , se propaga in linie dreapta.
Frecventa acestora este in general data de expresia :
unde ,,c'' este viteza luminii iar ,,lambda'' este lungimea de unda.
Frecventa acestora este in general data de expresia :
unde ,,c'' este viteza luminii iar ,,lambda'' este lungimea de unda.
CAdi- Foarte activ
Unda electromagnetica este vehicolul de energie care circula intre doua particule sau structuri de particule, indiferent de distanta la care se afla sursa de tinta. Transportul de energie se face sinusoidal, pastrand pe toata durata transportului, forma si frecventa oscilatiei emise. Durata semnalului emis determina "lungimea" cuantei de energie. O raza de lumina contine un numar nelimitat de cuante de energie de frecvente diferite. Este imposibil de izolat o cuanta de energie dintr-o raza de lumina, chiar dupa ce ai descompus lumina in frecventele componente. In cazul atomului, avem de a face cu un sistem oscilant, in care fiecare electron impreuna cu protonul si campul dintre cei doi, formeaza un circuit acordat de o anumita frecventa. Orice influienta exterioara, perturba frecventa oscilatorului, astfel ca daca absoarbe energie devine rezonator al frecventei respective, iar daca emite energie devine oscilator. In cazul rezonatorului, mediul inconjurator trebuie sa oscileze pe o frecventa superioara ceia ce impune sistemului proton, electron, camp, sa se acordeze pe aceasta frecventa. Dupa incetarea oscilatiilor exterioare, sistemul devine emitator eliminand energia acumulata anterior. La echilibru sistemul este in consonanta cu mediul astfel incat nici nu absoarbe si nici nu emite energie.CAdi a scris:Frecventa este denumita in general ca fiind marimea care arata ciclicitatea(repetitia)
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12460
Puncte : 56986
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris: Transportul de energie se face sinusoidal ...
Vrei te rog să argumentezi un pic ?
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41560
Data de inscriere : 22/03/2011
Este vorba de procesul de producere a undei, ca rezultat al corelarii emisiei in functie de pozitie si timp. Din moment ce electronul oscileaza in jurul nucleului, inseamna ca emisiunea este periodica, nici nu poate fi altfel. Deasemeni trebuie sa tinem seama ca electronul este o unda stationara peste care se suprapune o unda insotitoare cu frecventa proportionala cu viteza lui, deci orice modificare de viteza presupune o modificare de frecventa a undei insotitoare. Daca energia electronului depaseste energia de referinta a pozitiei lui normale, incepe sa emita surplusul de energie revenind la starea lui fundamentala. Orice modificare a vitezei electronului care evolueaza in campul central se face cu emisie de energie atunci cand are loc o franare a electronului, si cu o crestere de frecventa a undei insotitoare atunci cand are loc o accelerare a electronului. De exemplu electronii accelerati in microscopul electronic le corespunde o lungime de unda cu mult mai mica decat a luminii vizibile, ceia ce permite marirea imaginilor de pana la 100 de mii de ori.curiosul a scris:virgil a scris: Transportul de energie se face sinusoidal ...
Vrei te rog să argumentezi un pic ?
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
De fapt ori ce accelerare sau decelerare a electronului, se face cu emisie de fotoni de o anumita energie, si absorbtie de fotoni de alta energie, astfel incat totdeauna energia cinetica a electronului sa corespunda cu energia undei insotitoare, adica;Orice modificare a vitezei electronului care evolueaza in campul central se face cu emisie de energie atunci cand are loc o franare a electronului, si cu o crestere de frecventa
E=1/2m*V^2=h*v; acest lucru presupune ca fotonii sunt constituientii campului electromagnetic pe care il strabate electronul si cu care are in permanenta schimburi de fotoni.
virgil- Moderator
Parca trebuie ceva corectii..Accelerez si incetinesc electronii in vid fara sa folosesc defel fotonii..E suficient camp electric sau magnetic. Daca electronii liberi in vid se ciocnesc cu fotonii liberi, alta discutie. Cand electronii accelereaza/franeaza prin camp, nu avem emisie sau absorbtie de fotoni, poate doar in cazul special de efect Cerenkov, atunci cand au depasit viteza maxima a mediului.virgil a scris: De fapt ori ce accelerare sau decelerare a electronului, se face cu emisie de fotoni de o anumita energie, si absorbtie de fotoni de alta energie, astfel incat totdeauna energia cinetica a electronului sa corespunda cu energia undei insotitoare, adica;
E=1/2m*V^2=h*v; acest lucru presupune ca fotonii sunt constituientii campului electromagnetic pe care il strabate electronul si cu care are in permanenta schimburi de fotoni.
In tubul CRT de TV electronii nu emit fotoni intre K si ecran, doar la ciocnirea cu atomii ecranului.
Energia undei insotitoare este mult mai mare, include si un echivalent al energiei de repaus.
Electronul are doar in calcul doua componente, energia Eo de repaus + Ec cinetica. Dar este un tot unitar. Suma lor da o energie totala Et=hv si o frecventa corespunzatoare de pulsatie. Si in repaus electronul oscileaza, trebuia sa se stie de la scoala. Dar nu consuma energie si nu emite fotoni.
Incercati sa intelegeti mai corect electronul in mod separat, e o piesa de baza.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36109
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Absolut tot ce este cuanta, adica energie, trebuie sa oscileze, sa pulseze, pt. a avea stabilitate. Exact ca un circar pe sarma, care trebuie sa dea permanent balans din maini.
Sau un titirez, doar daca se invarte se mentine vertical in virtutea inertiei.
Fiecare cuanta extrem de minuscula pulseaza in felul ei cu o frecventa inimaginabila. Intrun electron sau foton sau ce vreti, exista miliarde astfel de cuante pulsatorii. Cuanta e ca inima, daca ii inceteaza pulsatia, moare totul, se face praf si pulbere. Electronul are miliarde de inimi.
Cum bine zicea Marele Maestru WoodyCAD, este Elicoida de Transfer. Transfer a ce oare ? Eu i-as spune elicoida de tranzit.
Sa aveti "tranzit". Am zis, am traznit-o. Sunt un traznit cu tranzit foarte bun. Tranzitul este secretul existentei si se face numai pulsatoriu, de la micro la macro Univers.
Sau un titirez, doar daca se invarte se mentine vertical in virtutea inertiei.
Fiecare cuanta extrem de minuscula pulseaza in felul ei cu o frecventa inimaginabila. Intrun electron sau foton sau ce vreti, exista miliarde astfel de cuante pulsatorii. Cuanta e ca inima, daca ii inceteaza pulsatia, moare totul, se face praf si pulbere. Electronul are miliarde de inimi.
Cum bine zicea Marele Maestru WoodyCAD, este Elicoida de Transfer. Transfer a ce oare ? Eu i-as spune elicoida de tranzit.
Sa aveti "tranzit". Am zis, am traznit-o. Sunt un traznit cu tranzit foarte bun. Tranzitul este secretul existentei si se face numai pulsatoriu, de la micro la macro Univers.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36109
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
De pulsat ,pulseaza, dar cum anume se mentine pulsatia particulelor subatomice ?
CAdi- Foarte activ
păi în principiu prin două mecanisme fizice complementare:
1. tendința de a curge de "sus" în "jos", adică de la o stare de echilibru cu energie potențială mai mare la una cu energie potențială mai mică
2. imediat ce ai ajuns mai "jos", sau cel mai jos, ești aruncat iar în "sus", umflat ca un balon, de o forță de separare care dislocă în mod continuu acest cel mai mic echilibru teoretic posibil
valabil și la nivel cuantic la fel ca la nivelul macroscopic
în plus, față de nivelul macroscopic, unde cel mai ușor se vede mișcarea corpurilor, la nivel cuantic cele mai multe fenomene exotice și în mod eronat pretins de către știința oficioasă ca fără echivalent în lumea macroscopică, se manifestă fenomenele de mărire|micșorare sau altfel spus contracție|dilatare 3d a atomilor, moleculelor, particulelor subatomice șamd ...
această (contracție|dilatare) ar fi mult mai vizibilă dacă am putea percepe cu o viteză mai mare curgerea timpului la acest nivel, macroscopic
efectul cel mai vizibil al acestui fenomen de permanentă tendință de separare|dislocare e ... lumina ... adică fotonii
fără lumină, care să separe|disloce ceea ce ar putea fi unit în acel cel mai mic echilibru teoretic posibil, lumea fizică așa cum o știm noi n-ar putea exista
1. tendința de a curge de "sus" în "jos", adică de la o stare de echilibru cu energie potențială mai mare la una cu energie potențială mai mică
2. imediat ce ai ajuns mai "jos", sau cel mai jos, ești aruncat iar în "sus", umflat ca un balon, de o forță de separare care dislocă în mod continuu acest cel mai mic echilibru teoretic posibil
valabil și la nivel cuantic la fel ca la nivelul macroscopic
în plus, față de nivelul macroscopic, unde cel mai ușor se vede mișcarea corpurilor, la nivel cuantic cele mai multe fenomene exotice și în mod eronat pretins de către știința oficioasă ca fără echivalent în lumea macroscopică, se manifestă fenomenele de mărire|micșorare sau altfel spus contracție|dilatare 3d a atomilor, moleculelor, particulelor subatomice șamd ...
această (contracție|dilatare) ar fi mult mai vizibilă dacă am putea percepe cu o viteză mai mare curgerea timpului la acest nivel, macroscopic
efectul cel mai vizibil al acestui fenomen de permanentă tendință de separare|dislocare e ... lumina ... adică fotonii
fără lumină, care să separe|disloce ceea ce ar putea fi unit în acel cel mai mic echilibru teoretic posibil, lumea fizică așa cum o știm noi n-ar putea exista
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum