Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Meteorr Ieri la 21:34

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la virgil în NEWTON
( 1 )

» Mesaj de la Meteorr în Global warming is happening?
( 1 )

» Mesaj de la eugen în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )

Top postatori
virgil (12459)
Cum explicăm fenomenul Gecko? Vote_lcapCum explicăm fenomenul Gecko? Voting_barCum explicăm fenomenul Gecko? Vote_rcap 
CAdi (12397)
Cum explicăm fenomenul Gecko? Vote_lcapCum explicăm fenomenul Gecko? Voting_barCum explicăm fenomenul Gecko? Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Meteorr
Abel Cavaşi

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
virgil
Dacu2
Meteorr
ilasus
CAdi
eugen
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 34 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 34 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Cum explicăm fenomenul Gecko?

5 participanți

In jos

Cum explicăm fenomenul Gecko? Empty Cum explicăm fenomenul Gecko?

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 13 Iul 2014, 09:22

Nici până azi nu se ştie cum reuşeşte minunata broscuţă Gecko să umble pe tavan. Se ştie că are multe firicele mici pe lăbuţe, dar nimeni n-a reuşit să explice în amănunt forţele de adeziune care apar.

Voi cum explicaţi fenomenul?
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Cum explicăm fenomenul Gecko? Left_bar_bleue9 / 109 / 10Cum explicăm fenomenul Gecko? Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34619
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Cum explicăm fenomenul Gecko? Empty Re: Cum explicăm fenomenul Gecko?

Mesaj Scris de virgil_48 Dum 13 Iul 2014, 10:03

Abel Cavaşi a scris:Nici până azi nu se ştie cum reuşeşte minunata broscuţă Gecko să umble pe tavan. Se ştie că are multe firicele mici pe lăbuţe, dar nimeni n-a reuşit să explice în amănunt forţele de adeziune care apar.

Voi cum explicaţi fenomenul?
Ar trebui sa stim mai inainte daca poate umbla pe suprafete lucioase,
netede sau rugoase. Pe urma ar trebui sa stim daca firicele acelea sunt
umede sau uscate si daca pot functiona ca niste ventuze.
Daca secreta eventual vreun lichid. Eu cred ca sunt
unii care au aflat ce se intampla, dar folosesc descoperirea in
interes personal sau profesional. Microscoape sunt peste tot.

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Cum explicăm fenomenul Gecko? Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Cum explicăm fenomenul Gecko? Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de omuldinluna Dum 13 Iul 2014, 12:50

Singura ipoteza pe care o cunosc este cea a fortelor van der Waals exercitate intre labutele soparlei si suprafetele pe care se urca. Fortele van der Waals sunt fortele electromagnetice exercitate intre atomi si molecule (in cazul de fata, intre structura moleculara a tesuturilor din labute, de fapt din perii mentionati de Abel, si pereti), si sunt mai complexe decat interactia electrostatica dintre sarcini punctiforme datorita faptului ca atomii si moleculele sunt polarizabile; pot prezenta multipoli electrici permanenti sau indusi care se atrag sau se resping in functie de orientarea lor relativa.
omuldinluna
omuldinluna
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :
Cum explicăm fenomenul Gecko? Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Cum explicăm fenomenul Gecko? Right_bar_bleue
Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30683
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 13 Iul 2014, 14:34

Corect. Aceasta ERA explicaţia oficială până în prezent. Dar, dacă citeai materialul spre care v-am îndrumat, ai fi aflat că această ipoteză nu mai poate fi acceptată.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Cum explicăm fenomenul Gecko? Left_bar_bleue9 / 109 / 10Cum explicăm fenomenul Gecko? Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Dum 13 Iul 2014, 15:40

Abel Cavaşi a scris:Corect. Aceasta ERA explicaţia oficială până în prezent. Dar, dacă citeai materialul spre care v-am îndrumat, ai fi aflat că această ipoteză nu mai poate fi acceptată.

Fenomenul este foarte interesant dar totusi omuldinluna (vOid) are oarecum dreptate .
Este vorba de fenemene electrostatice de natura fortelor Van der Waals transmise prin perisorii
aflati pe labutele soparlei Gecko.

Este vorba de fenomenele de inductie electrostatica:

Acesta se produce în sistemele în care există alături molecule polare şi molecule nepolare.

-    Câmpul electric al moleculelor polare va determina deformarea configuraţiei electronice
a moleculelor nepolare.

-    In moleculele nepolare va lua naştere un dipol indus.

-    Acest dipol indus va deveni , la rândul său, dipol inductor pentru o altă moleculă şi
fenomenul continuă în toată masa sistemului.

-    Intre aceşti dipoli se exercită forţe  care nu depind de temperatură.

De altfel in materialul video urmator se observa ca fenomenul este studiat de cercetatori
(Stanford University,Berkley University)de mult timp si se doreste a fi aplicat si la anumiti roboti
in cercetari pe ....Marte !
(In film cercetatorii de la Universitatea Santa Barbara din California)

Ultima editare efectuata de catre CAdi in Dum 13 Iul 2014, 15:49, editata de 1 ori

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 13 Iul 2014, 15:49

Mă gândesc că cei care au contestat forţele van der Waals ştiau şi ei aceste lucruri şi totuşi le-au contestat. De aceea, poate ar fi bine să intrăm în amănuntele problemei. Nu este exclus să aflăm că chiar şi forţele van der Waals însele nu sunt explicate mulţumitor.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de omuldinluna Dum 13 Iul 2014, 17:38

Intr-adevar, pierdusem linkul lasat de Abel. Cercetatorul din articol raporteaza o situatie in care a reusit sa determine ca forta dominanta dintre labutele soparlei si suprafata de care s-a atasat este de natura electrostatica, generata de transferul de sarcina dinspre labute spre suprafata (ele erau neutre la inceput, dar dupa contact labutele soparlei au devenit incarcate pozitiv, iar polimerul suprafetei s-a incarcat negativ, deci electroni au fost transferati de la soparla la suprafata).

In orice caz, ambele ipoteze (forte electrostatice sau forte van der Waals) merg pe ideea unei interactii de tip electromagnetic.
omuldinluna
omuldinluna
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 13 Iul 2014, 20:41

Da, şi eu sunt convins că sunt interacţii electromagnetice. Problema este că, din ceea ce se ştie astăzi, interacţiile electromagnetice nu prea se fac între corpuri macroscopice, precum sunt firele din lăbuţe şi suprafaţa de contact. Altfel spus, sunt convins că aprofundarea fenomenului va releva interacţii electromagnetice (puternice) macroscopice, nu neapărat în mod clasic, prin interacţiunea dintre sarcinile mici încărcate din atomi.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Lun 14 Iul 2014, 09:02

Cum se poate ca omuldinluna sa primeasca verde la
un asa raspuns ,iar eu care am dat si filmul care
atesta aplicatia practica a interactiilor electromagnetice
si am explicat fenomenul sa nu primesc nimic ,nici macar o remarca ?
Tot asa nu am bifate vreo 500 de raspunsuri ,apoi vine void (omuldinluna)  
si se lauda ca e apreciat de comunitate ? (poate de Razvan care i-a pus
mai multe puncte decat are dreptul la raspunsurile pe care le-a dat) Laughing

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Lun 14 Iul 2014, 10:41

Eu l-am apreciat pe omuldinluna pentru faptul că a subliniat importanţa fenomenului electromagnetic. Şi n-am apreciat răspunsul tău pentru că nu apreciez răspunsurile care argumentează ceva cu aplicaţii practice. Se pot realiza aplicaţii practice chiar şi cu fenomene neînţelese încă.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Lun 14 Iul 2014, 12:29

Abel Cavaşi a scris:Eu l-am apreciat pe omuldinluna pentru faptul că a subliniat importanţa fenomenului electromagnetic. Şi n-am apreciat răspunsul tău pentru că nu apreciez răspunsurile care argumentează ceva cu aplicaţii practice. Se pot realiza aplicaţii practice chiar şi cu fenomene neînţelese încă.

Deci si tu faci discriminari nu ? Banuiam eu ca esti amestecat si tu.
In felul acesta unii protejati au punctaje acumulate pe nedrept ,
se impauneaza cu ele si le flutura la altii pe sub nas.
Vad ca nu ai inteles  nimic din ce am postat .
Daca s-a construit acea aplicatie practica de care tu habar nu aveai ,
mi se pare ca fenomenul este cat de cat inteles, nu Abel Cavasi ?

Oricum am sa postez din ce in ce mai rar ca sa ma fac intr-adevar
invizibil cum spune omul invizibil pe pamant si pe forum , omuldinluna [Void (vid)]

Ramai Abita C .cu apreciatii vOid ,Razvan si Orakle... ca m-am saturat de manipularea ta.

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Lun 14 Iul 2014, 12:57

[Offtopic]{
CAdi a scris:Deci si tu faci discriminari nu ? Banuiam eu ca esti amestecat si tu.
In felul acesta unii protejati au punctaje acumulate pe nedrept ,
se impauneaza cu ele si le flutura la altii pe sub nas.
CAdi, astea nu cred că sunt discriminări. Am apreciat așa cum am crezut de cuviință și m-am străduit să fiu cât mai obiectiv.}[/Offtopic]

Părerea mea este că NU. Aplicațiile practice nu constituie argumente pentru înțelegerea faptelor. Avansul tehnologic nu probează veridicitatea unei teorii.

[Offtopic]{
Oricum am sa postez din ce in ce mai rar ca sa ma fac intr-adevar
invizibil cum spune omul invizibil pe pamant si pe forum , omuldinluna [Void (vid)]

Ramai Abita C .cu apreciatii vOid ,Razvan si Orakle... ca m-am saturat de manipularea ta.
Dacă apreciezi cercetarea necondiționată de voturi, atunci vei înțelege că nu pentru mine postezi, ci pentru adevăr. Suntem aici o mână de oameni nu pentru a ne scoate ochii unul altuia, ci pentru a ne apropia de adevăr. Eu nu votez pentru a manipula, ci votez pentru a scoate în evidență ceea ce consider eu că e corect.}[/Offtopic]

Este urmat de topicul „O problemă cu voturile”.

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Lun 14 Iul 2014, 16:48, editata de 1 ori (Motiv : Este urmat de topicul...)
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Mar 15 Iul 2014, 22:46

Abel Cavaşi a scris:
I.Părerea mea este că NU. Aplicațiile practice nu constituie argumente pentru înțelegerea faptelor. Avansul tehnologic nu probează veridicitatea unei teorii.

[Offtopic]{II.Dacă apreciezi cercetarea necondiționată de voturi, atunci vei înțelege că nu pentru mine postezi, ci pentru adevăr. Suntem aici o mână de oameni nu pentru a ne scoate ochii unul altuia, ci pentru a ne apropia de adevăr. Eu nu votez pentru a manipula, ci votez pentru a scoate în evidență ceea ce consider eu că e corect.}[/Offtopic]

Este urmat de  topicul „O problemă cu voturile”.

I. Din contra (si poti sa-l intrebi si pe omuldinluna) aplicatiile practice arata veridicitatea unei teorii.
Din moment ce avioanele si deltaplanurile zboara, inseamna ca s-a inteles mecanismul zborului pasarii ,
iar din moment ce racheta sau navele spatiale se misca prin sistemul solar ,inseamna ca s-a inteles
natura anumitor forte care actioneaza in univers.
Din moment ce oamenii au construit acele ,,labute Gecko" cu care se catara vertical pe ziduri ,
inseamna ca au inteles mecanismul de deplasare al acelui animal .
Apropo, cum crezi ca functioneaza ,,labutele"" electromecanice Gecko daca te uiti cu atentie
la filmul pe care l-am postat ,Abel Cavasi ?

[Offtopic]{II. Eu nu apreciez cercetarea neconditionata de numarul de voturi ,ci de forta de manipulare a acestora !
Asta nu intelegi tu!
Prin faptul ca dai voturi numai unuia iar altuia care posteaza mecanismul practic, nu , inseamna ca nu-l apreciezi
si il desconsideri pe cel caruia nu i-ai dat votul.
Corect in acest caz,era ca  trebuia sa ne dai la amandoi.
Inseamna ca ai ceva cu cel care a postat corect dar pe care nu l-ai apreciat cum era normal.
Ca doar nu am spus ceva gresit ? Si uite asa voturile se aduna intr-o singura parte, iar ceilalti sunt luati de prosti.
Manipulare curata.
Vezi ca din peste 6000 de raspunsuri, am vreo 1000 neapreciate.

Fii corect Domnule Administrator , sau nu mai vota!  Cool}[/Offtopic]

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mier 16 Iul 2014, 07:21, editata de 4 ori (Motiv : Am marcat offtopicul.)

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Mier 16 Iul 2014, 07:23

CAdi a scris:Din contra (si poti sa-l intrebi si pe omuldinluna) aplicatiile practice arata veridicitatea unei teorii.
Din moment ce avioanele si deltaplanurile zboara, inseamna ca s-a inteles mecanismul zborului pasarii ,
iar din moment ce racheta sau navele spatiale se misca prin sistemul solar ,inseamna ca s-a inteles
natura anumitor forte care actioneaza in univers.
Din moment ce oamenii au construit acele ,,labute Gecko" cu care se catara vertical pe ziduri ,
inseamna ca au inteles mecanismul de deplasare al acelui animal .
Apropo, cum crezi ca functioneaza ,,labutele"" electromecanice Gecko daca te uiti cu atentie
la filmul pe care l-am postat ,Abel Cavasi ?
Mă tem că ești foarte superficial, CAdi. Tu nu citești argumentele mele, așa că voi renunța să-ți mai răspund până nu te corectezi.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Mier 16 Iul 2014, 09:37

Abel Cavaşi a scris:
Mă tem că ești foarte superficial, CAdi. Tu nu citești argumentele mele, așa că voi renunța să-ți mai răspund până nu te corectezi.

Eu vorbesc strict la subiect si in general ma documentez temeinic inainte
de a raspunde.
Dovada si filmul pe care l-am gasit in sprijinul afirmatiei mele ,dupa ce am cautat
o jumatate de ora pe You Tube.
Asa ca pentru timpul folosit, de rog nu-mi spune ca sunt superficial.
Insa e clar ca avem pareri diferite legate de subiect si ... de voturi  Smile .

[Off topic ] Daca esti administrator si dai cele mai multe voturi ,
este ca si cum ai sta in fata clasei si trebuie sa apreciezi cu aceeasi masura
pe unii si pe altii.
Apoi trebuie sa-ti dai seama ca parerea ta este totusi subiectiva si sa nu lipesti etichete cum
faci acum pe forum cu ,,reputatia din partea administratorului'' si ,,alte aprecieri ".
Syntax nu este de acord cu tine !  Very Happy 
Parerea ta este subiectiva ,insa poate influenta pe unul nou venit pe forum.
Lasa-l pe fiecare sa-si creieze propria lui imagine despre unul sau altul ,nu sa o
influentezi tu prin virtutea rangului pe care il detii .
Il astept pe Eugen din postura de administrator cu o reformulare a fatetei forumului.

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Vin 18 Iul 2014, 11:54

Abel Cavaşi a scris: Tu nu citești argumentele mele, așa că voi renunța să-ți mai răspund până nu te corectezi.

Poate ne va spune omuldinluna parerea lui despre principiul
de functionare ale ,,labutelor'' electromecanice tip Gecko ,prezentate in film.

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de omuldinluna Vin 18 Iul 2014, 12:28

Am mai multe lucruri de spus.

In primul rand, in discutia mai generala privind avansul tehnologic sustin punctul de vedere al lui CAdi. Tehnologia moderna nu se mai poate realiza "orbeste". Acest lucru a fost valabil acum mii de ani, cand omul si-a inventat primele unelte din crengi si pietre, dar sa fabrici nanotehnologie fara sa intelegi fizica din spatele ei este imposibil. Aceasta este doar o opinie personala, sa nu se inteleaga cumva ca vreau sa impun un punct de vedere in mod autoritarist.

Apoi, legat de acest comentariu al lui Abel:

Abel a scris:Da, şi eu sunt convins că sunt interacţii electromagnetice. Problema este că, din ceea ce se ştie astăzi, interacţiile electromagnetice nu prea se fac între corpuri macroscopice, precum sunt firele din lăbuţe şi suprafaţa de contact. Altfel spus, sunt convins că aprofundarea fenomenului va releva interacţii electromagnetice (puternice) macroscopice, nu neapărat în mod clasic, prin interacţiunea dintre sarcinile mici încărcate din atomi.

Firele propriu-zise sunt microscopice, in filmul pus de CAdi arata ca au o lungime de ordinul micrometrilor. Acum, cand spui ca "firul interactioneaza cu suprafata", faci un mic abuz de limbaj. Mai corect ar fi sa spui ca sarcinile din proteinele care alcatuiesc firul interactioneaza cu sarcinile din moleculele suprafetei. Celulele materiei vii sunt alcatuite (printre altele) din proteine care sunt macromolecule (pot fi facute din mii de atomi) foarte specializate, fiecare tip indeplinind un anumit rol. Banuiala mea este ca acele fire sunt alcatuite din proteine care fie:

1. Sunt concepute ca sa cedeze sarcina moleculelor cu care interactioneaza, generand astfel o forta atractiva intre ele si molecule.

2. Au momente de dipol electric ce se pot orienta in asa fel incat sa fie atrase de suprafata de contact.

Dilema asta se poate rezolva sondand structura celulara a acelor fire, dar nu stiu daca acest lucru este posibil in acest moment.

Din pacate, in filmul lui CAdi vorbitorii nu explica mare lucru despre tehnologia pe care au construit-o, deci nu mi-e clar in ce masura unul sau ambele din optiunile de mai sus sunt corecte. Cercetatorii spun ca si-au furat inspiratia de la soparla gecko, dar dincolo de asta nu spun nimic concret.
omuldinluna
omuldinluna
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Joi 31 Iul 2014, 16:29

Eu cred ca este vorba de varianta 2 .
Impulsurile care apar in campul electric  al moleculelor polare din materialul
din care sunt alcatuiti ,,perii' va produce o deformare a configuraţiei electronice
a moleculelor nepolare din suprafata de sprijin
Drept urmare ,asa cum am mai precizat , in moleculele nepolare va lua naştere un dipol indus.
Acest dipol indus va deveni , la randul sau, dipol inductor pentru o alta molecula si
fenomenul va continua pe toata suprafata pe care actioneaza ,,talpa'' -Geko.

Ce crezi ?

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de nic Dum 03 Aug 2014, 23:57

Eu știam că reptila are ventuze cu care se menține pe pereți și tavan....

nic
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
Cum explicăm fenomenul Gecko? Left_bar_bleue0 / 100 / 10Cum explicăm fenomenul Gecko? Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 793
Puncte : 19879
Data de inscriere : 24/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum