Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de ilasus Astazi la 08:19
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Ieri la 21:12
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Dacu2 Ieri la 16:20
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Ieri la 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 12 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 11 Vizitatori ilasus
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Magnetonul Bohr-Procopiu, si campul magnetic.
3 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Magnetonul Bohr-Procopiu, si campul magnetic.
Rezumarea primului mesaj :
Ultima editare efectuata de catre virgil in Dum 07 Iun 2015, 18:59, editata de 3 ori (Motiv : E mai corect asa.)
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12460
Puncte : 56983
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Magnetonul Bohr-Procopiu, si campul magnetic.
Foarte bine , de ce nu le scrii dupa fiecare cifra mai ales ca tu folosesti metoda echivalentei. Sa vad si eu unde le-ai redus , cum a descurs calculul matematic in continuare. Ce rezultat ai obtinut. Vorba Profesorului meu de matematica 2 ....ce ?... vaci ,boi .Nu tov. X +3Y.virgil a scris:Cat priveste unitatile de masura ale energiei acestea sunt date in [Jouli], adica [N.m] sau [Kg.m2/s2], adica in SI.
scanteitudorel- A decedat
- Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015
Virgil, am inteles ai incercuit particula. Eu merg si mai adanc ,vreau sa stiu forma particulei.
- Numarul mesajelor : 4989
Scuze virgil , am confundat liniile de camp cu forma particulei . Asa este ca in figura dar ce particula genereaza aceste linii mag.?scanteitudorel a scris: Dar in figura , particula reprezinta o sfera cu un vortex in interior.
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25905
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Eu am scris, dar tu nu citesti cu atentie. Totusi daca ceva iti scapa, citeste primul mesaj cu care am inceput unde sunt date echivalentele; De exemplu inductia "B" se masoara in [1/m]; intensitatea "H" se masoara in [Kg/s2], miu se masoara in; [s2/kg.m];scanteitudorel a scris:Virgil, am inteles ai incercuit particula. Eu merg si mai adanc ,vreau sa stiu forma particulei.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Forma particulei ramane o necunoscuta; poate fi vorba de o protoparticula din marea Dirac, care odata ce pierde cuanta de energie, ramane doar acea samanta nedetectabila deoarece are energie zero, sau negativa. Ar mai putea fi vorba de bosonul Hiigs, sau pur si simplu sa fie doar un "vartej gravitational" in jurul caruia se roteste o cuanta generatoare curbata in acest vartej. Ca forma geometrica nu poate fi decat sferica.scanteitudorel a scris:Virgil, am inteles ai incercuit particula. Eu merg si mai adanc ,vreau sa stiu forma particulei.
virgil- Moderator
Ia uitate in figura . Aceasta nu mai este chiar sferica.virgil a scris:Forma particulei ramane o necunoscuta. Ca forma geometrica nu poate fi decat sferica.
Eu am vazut de la inceput cum si ce ai scris . Am zis ca este mai bine sa fie macar la rezultat unitatea de masura, pe care o folosesti tu. Altfel , atunci cand mai scrii o formula , trebuie sa ma duc tot timpul la inceputul subiectului si sa vad din nou legenda , cum se spune. Asta daca vrei .virgil a scris:Eu am scris, dar tu nu citesti cu atentie.
Si din ce este facuta aceasta particula? de ce este santul acela ondulat? cum ai ajuns la concluzia asta? ce argumente ai?scanteitudorel a scris:Ia uitate in figura . Aceasta nu mai este chiar sferica.virgil a scris:Forma particulei ramane o necunoscuta. Ca forma geometrica nu poate fi decat sferica.
virgil- Moderator
Virgil , 1. Dintr-un material de culoare neagra ca al Feritei . 2. Buna intrebare , de ce este santul ondulat. 3. Eu doar am vazut .4. Daca ti le-as spune tot nu mai crede. Citeste la profilul meu si ai sa gasesti sigur raspuns.
Evident ca nu pot sa cred ca ceia ce ati vazut este si real.scanteitudorel a scris:Virgil , 1. Dintr-un material de culoare neagra ca al Feritei . 2. Buna intrebare , de ce este santul ondulat. 3. Eu doar am vazut .4. Daca ti le-as spune tot nu mai crede. Citeste la profilul meu si ai sa gasesti sigur raspuns.
virgil- Moderator
Avantaj tu. Mai sunt si multe altele la fel de surprinzatoare . Cu siguranta pot sa iti spun ca datorita noilor cunostinte acumulate , din domeniul fizicii trebuie sa rezulte ceva practic pe masura . Timpul iti va spune . Ba sa crezi. Subiectul acesta pentru mine este incheiat. Te astept cu multa placere pe alte subiecte.virgil a scris:Evident ca nu pot sa cred ca ceia ce ati vazut este si real.
Virgil, revin cu o precizare . Subiectul cu fig. postata de mine este incheiat . Tpicul tau pentru mine ramane deschis . Tu ai afirmat in urma unor calcule matematice ,, Se poate trage concluzia ca nucleul magnetic al protonului este cu raza de circa 1,5 ori mai mic decat raza calculata." In conformitate cu modul meu de gandire as fi gasit acest raspuns absurd , deoarece eu consideram in acel moment , ca volumul magnetic este = cu volumul corpului. Dar m-am abtinut si bine am facut deoarece , realitatea m-ar fi contrazis . Am observat , atunci cand am postat poza cu Tera si cu liniile sale magnetice , ca nu este obligatoriu ca nucleul magnetic sa aiba dimensiunea corpului ,( al Terei). In concluzie . Tu ai dreptate , cu conditia ca acele calcule sa fie corecte.
Dupa cum vezi, eu am calculat de fiecare data folosind constantele cunoscute din fizica, doar ca am facut transformarea din unitatile de masura electrice in unitati de msura mecanice. Aceasta echivalenta ma ajuta sa inteleg mai bine ce este amperul, tensiunea, intensitatea campului, inductanta, capacitatea rezistenta etc. Este ca si cum as privi prin gaura cheii din lumea noastra in lumea electromagnetica.scanteitudorel a scris:Virgil, revin cu o precizare . Subiectul cu fig. postata de mine este incheiat . Tpicul tau pentru mine ramane deschis . Tu ai afirmat in urma unor calcule matematice ,, Se poate trage concluzia ca nucleul magnetic al protonului este cu raza de circa 1,5 ori mai mic decat raza calculata." In conformitate cu modul meu de gandire as fi gasit acest raspuns absurd , deoarece eu consideram in acel moment , ca volumul magnetic este = cu volumul corpului. Dar m-am abtinut si bine am facut deoarece , realitatea m-ar fi contrazis . Am observat , atunci cand am postat poza cu Tera si cu liniile sale magnetice , ca nu este obligatoriu ca nucleul magnetic sa aiba dimensiunea corpului ,( al Terei). In concluzie . Tu ai dreptate , cu conditia ca acele calcule sa fie corecte.
virgil- Moderator
Virgil, Am inteles de la inceputul topicului ca ai folosit metoda transformari . Daca ai calculat bine atunci jos palaria . Concluzia ta din final este corecta.
Vezi ca in Trans. Energetic ai primit de la mine un mesaj cu niste corectii. Analizeza acum bilantul energetic.
Vezi ca in Trans. Energetic ai primit de la mine un mesaj cu niste corectii. Analizeza acum bilantul energetic.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Dum 31 Mai 2015, 10:39, editata de 1 ori
virgil- Moderator
[quote="virgil"
[?/quote]
[?/quote]
Ultima editare efectuata de catre virgil in Dum 07 Iun 2015, 09:29, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Dupa cum se vede din ultimele doua relatii, daca inlocuim pe mc2=hv, insemna ca magnetonul Bohr reprezinta un moment de rotatie a unei unde cu frecventa Compton. In aceste conditii cmpul magnetic nu inseamna un transport de particule, ci doar o unda in rotatie in jurul particulei. Orice conglomerat de astfel de particule orientate dupa o anumita directie genereaza un camp magnetic.
virgil- Moderator
Dac avem un electron, masa lui o notam cu "m", atunci impulsul intern al acestei mase ne da sarcina e=@.m.c/pi; iar. momentul acestei sarcini este constnta lui Planc; h=e.Ł.(pi/@) ;
Iar momentul energiei interne. electronului, este chiar momentul magnetic.
μ=(@/4pi2).(m.c2).Ł;
in care; @=M/m=1836 ; Ł=lungimea de unda compton.
Acestea sunt semnificatiile constantelor fizice ale electronului. Ceva similar se pote scrie si pentru proton.
Am folosit a rond in loc de alfa, si semnul Ł in loc de lambda din lipsa lor pe tableta.
Iar momentul energiei interne. electronului, este chiar momentul magnetic.
μ=(@/4pi2).(m.c2).Ł;
in care; @=M/m=1836 ; Ł=lungimea de unda compton.
Acestea sunt semnificatiile constantelor fizice ale electronului. Ceva similar se pote scrie si pentru proton.
Am folosit a rond in loc de alfa, si semnul Ł in loc de lambda din lipsa lor pe tableta.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Lun 01 Iun 2015, 10:53, editata de 2 ori
virgil- Moderator
virgil a scris:Dac avem un electron, masa lui o notam cu "m", atunci impulsul intern al acestei mase ne da sarcina e=@.m.c/pi; iar. momentul acestei sarcini este constnta lui Planc; h=e.Ł.(pi/@) ;
Iar momentul energiei interne a electronului, este chiar momentul magnetic.
μ=(@/4pi2).(m.c2).Ł;
in care; @=1836 ; Ł=lungimea de unda compton.
Deci campul electric reprezinta efectul produs asupra spatiului, de suma impulsurilor
electronilor versus protonilor luati in calcul la un moment dat.
Campul magnetic reprezinta efectul produs asupra spatiului de catre momentul energetic al electronilor sau protonilor orientati pe aceiasi directie de spin.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Lun 01 Iun 2015, 10:39, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Deci ca sa vorbim de un camp electric este nevoie totdeauna de doua particule electron-proton.
Relatia sarcinii mai poate fi scrisa ca:
e=+_1/pi.(M/m)×m.c=+_1/pi .M.c; din care rezulta ca masa poate fi pozitiva sau negativa, semn dat de sensul de rotatie al cuantei generatoare. Liniile de camp au doua capete, cu sensul de parcurgere de la o particula la alta, asa cum sunt liniile de curent intre un izvor si un sorb.
Ca sa vorbim de camp magnetic este vorba numai de o singura particula electron sau proton. Campul magnetic este lipsit de polaritate atunci cand liniile de camp strabat doar un singur mediu. Polaritatea campului magnetic se manifesta numai cand liniile de camp trec dintr-un mediu in altul. Atunci la suprafata de separatie a celor doua medii se materializeaza deformarea liniilor de camp, marcand cei doi poli, ca fiind zonele de iesire si de intrare a acestora prin suprafata de separatie.
Relatia sarcinii mai poate fi scrisa ca:
e=+_1/pi.(M/m)×m.c=+_1/pi .M.c; din care rezulta ca masa poate fi pozitiva sau negativa, semn dat de sensul de rotatie al cuantei generatoare. Liniile de camp au doua capete, cu sensul de parcurgere de la o particula la alta, asa cum sunt liniile de curent intre un izvor si un sorb.
Ca sa vorbim de camp magnetic este vorba numai de o singura particula electron sau proton. Campul magnetic este lipsit de polaritate atunci cand liniile de camp strabat doar un singur mediu. Polaritatea campului magnetic se manifesta numai cand liniile de camp trec dintr-un mediu in altul. Atunci la suprafata de separatie a celor doua medii se materializeaza deformarea liniilor de camp, marcand cei doi poli, ca fiind zonele de iesire si de intrare a acestora prin suprafata de separatie.
virgil- Moderator
Fiecare punct al electronului face parte din unda e.m. si se propaga cu viteza luminii, iar momentul cantitatii de energie este tocmai momentul magnetic al electronului,, sau magnetonul Bohr.virgil a scris:Cam asa trebuie sa arate liniile de camp magnetic ale unei particule.
virgil- Moderator
ovirgil a scris:[quote="virgil"
Analizand cele doua relatii insemnate cu albastru putem face urmatoarea observatie:
Pentru magnetonul electronului, vedem ca intervine raportul maselor M/m=1836; notat cu alfa.
Dar daca scriem acest raport prin masele celor doua particule si simplificam masa "m"a electronului, rezulta ca magnetonul pentru electron tine tot de masa mare a protonului, dar diferenta este facuta doar de lungimea de unda ce intra in calcul. Cum lungimea de unda Compton pentru electron este mai mare de 1836 de ori decat pentru proton, inseamna ca momentul magnetic al electronului este si el mai mare tot de 1836 de ori fata de proton.
Faptul ca in ambele relatii intervine masa protonului, ma face sa cred ca de fapt originea electronului se afla in neutron, si ca cuanta generatoare nu face decat sa-l elibereze, neutronul scindandu-se intr-un proton si un electron, cu emisiunea de un antineutrino.
virgil- Moderator
Virgil , cred ca ar trebui sa scimbi titlul topicului in ,,Magnetonul Bhor-Procopiu si campul magnetic" in cinstea marelui cercetator roman.
(si nu stiu daca nu cumva cel care a descoperit primul constanta momentului magnetic al electronului nu ar fi Procopiu ...
Parca au fost cateva discutii in lumea stiintei legate de acest subiect si romanul a fost trecut la coada )
(si nu stiu daca nu cumva cel care a descoperit primul constanta momentului magnetic al electronului nu ar fi Procopiu ...
Parca au fost cateva discutii in lumea stiintei legate de acest subiect si romanul a fost trecut la coada )
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59044
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Din cate stiu din facultate, au fost descoperite in acelasi timp. A fost doar o problema de comunicare.
virgil- Moderator
Spre deosebire de campul magnetic al protonului unde este o potrivire apropiata intre B,H,Vol, cu unitatile echivalente, in cazul campului magnetic al electronului trebuie sa intervina un factor Beta de proportie intre unitatile electrice si cele mecanice, pentru B,H, V .
Care este cauza acestor diferente?
https://drive.google.com/open?id=1c1NSZLbe26nzXBeONKYaS7tlmAq7780B
Care este cauza acestor diferente?
https://drive.google.com/open?id=1c1NSZLbe26nzXBeONKYaS7tlmAq7780B
virgil- Moderator
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum