Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 33 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 33 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Fizica zigzagoidală
+7
Charon
virgil
virgil_48
Bordan
Pacalici
gafiteanu
Razvan
11 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Fizica zigzagoidală
Plecăm de la principiul incertitudinii pe baza căruia ştim că orice măsurătoare asupra poziţiei şi impulsului unei particule trebuie să fie mai mare sau egală cu ; astfel nu putem stabili cu precizie traiectoria unei particule pe o dreaptă, decât în limitele relaţiei de mai sus.
Pe cale de consecinţă, postulăm că:
o particulă se deplasează pe o dreaptă într-o mişcare în zigzag cuprinsă între limita minimă impusă de .
Numim afirmaţia de mai sus primul postulat al fizicii zigzagoidale.
O generalizare al acestuia ne arată că:
orice particulă care se deplasează pe o traiectorie va avea o mişcare în zigzag de-a lungul traiectoriei, în limita acţiunii minime.
O primă implicaţie a celor de mai sus este că nu există traiectorie liniară, ci numai în zigzag. Aşadar, cea mai simplă formă de mişcare nu este cea rectilinie şi uniformă, ci mişcarea în zigzag uniformă.
Deocamdată cam atât pentru început. Vă invit la discuţii pe seama celor de mai sus, urmând ca pe parcurs să mai aduc completări la noua fizică, pe măsură ce-mi mai vin în minte!
Pe cale de consecinţă, postulăm că:
o particulă se deplasează pe o dreaptă într-o mişcare în zigzag cuprinsă între limita minimă impusă de .
Numim afirmaţia de mai sus primul postulat al fizicii zigzagoidale.
O generalizare al acestuia ne arată că:
orice particulă care se deplasează pe o traiectorie va avea o mişcare în zigzag de-a lungul traiectoriei, în limita acţiunii minime.
O primă implicaţie a celor de mai sus este că nu există traiectorie liniară, ci numai în zigzag. Aşadar, cea mai simplă formă de mişcare nu este cea rectilinie şi uniformă, ci mişcarea în zigzag uniformă.
Deocamdată cam atât pentru început. Vă invit la discuţii pe seama celor de mai sus, urmând ca pe parcurs să mai aduc completări la noua fizică, pe măsură ce-mi mai vin în minte!
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Re: Fizica zigzagoidală
PROSTULAT. IN MICROCOSMOS TOATE PARTICULELE SE MISCA NUMAI IN LINIE DREAPTA, DAR FAC UN VESNIC DU-TE -- VINO BROWNIAN IN ZIG-ZAG. NICI O PARTICULA NU POATE FI IN REPAUS. O CURBA APARENT ELICOIDALA ESTE FACUTA DIN MILIOANE DE ZIG-ZAGURI DREPTE. NU EXISTA CURBE ADEVARATE, SUNT DOAR APARENTE. TOATE CURBELE SUNT FACUTE DIN DREPTE CINSTITE. NU LE MAI NECINSTITI, NU LE MAI FACETI CURBE.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mar 12 Ian 2016, 20:18, editata de 1 ori
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Razvan- Foarte activ
Ia faceti voi expertii un desen edificator a unei drepte din mici zig-zaguri, cam asa: Plecarea din A ._/l/l/l/l/l/l/l/l/l.intermediar B l/l/l/l/l/l/l/l/l/l_. sosirea in C, cele trei puncte fiind coliniare si nu pe o curba.
Observati ca am folosit segmente infinittezimale drepte, nu am folosit curbe precum (ccccc@@@ssss~~~ununu)
Observati ca am folosit segmente infinittezimale drepte, nu am folosit curbe precum (ccccc@@@ssss~~~ununu)
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Încă o idee foarte bună!gafiteanu a scris:Ia faceti voi expertii un desen edificator a unei drepte din mici zig-zaguri, cam asa: Plecarea din A ._/l/l/l/l/l/l/l/l/l.intermediar B l/l/l/l/l/l/l/l/l/l_. sosirea in C, cele trei puncte fiind coliniare si nu pe o curba.
Asta demonstrează simplitatea fizicii zigzagoidale şi uşurinţa cu care ea poate fi înţeleasă.
Drept dovadă, afirmaţia lui Gafiteanu:
prin care ne dovedeşte o profundă înţelegere a noii fizici, precum şi a implicaţiilor ei, cu aplicaţii chiar şi în fizica elicoidală lui Abel.O CURBA APARENT ELICOIDALA ESTE FACUTA DIN MILIOANE DE ZIG-ZAGURI DREPTE
Şi pentru că observ că acest subiect atrage, propun să dăm doar verde, unii altora, pentru orice postare; o dunguliţă verde şi dreaptă, alcătuită din mici zigzaguri.
Şi pentru că orice teorie care se respectă trebuie să conţină şi ceva matematică, vă supun atenţiei calculul valorii minime a zigzagului fundamental, după cum urmează:
Din moment ce acţiunea minimă este , considerăm că şi lăţimea minimă a dreptei trebuie să fie de această valoare; mai departe, ţinând cont de acelaşi factor, înseamnă că şi lungimea minimă a unei drepte trebuie să fie tot de valoarea . Aceste valori sunt suficiente pentru a aplica teorema lui Pitagora şi a calcula diagonala minimă a dreptei, respectiv valoarea zigzagului fundamental, notat mai jos cu z .
Observăm că valoarea obţinută este mai mare decât cea emergentă din principiul incertitudinii de la care am plecat, fiind deci în concordanţă cu teoria. Acesta e un lucru bun!
Din moment ce acţiunea minimă este , considerăm că şi lăţimea minimă a dreptei trebuie să fie de această valoare; mai departe, ţinând cont de acelaşi factor, înseamnă că şi lungimea minimă a unei drepte trebuie să fie tot de valoarea . Aceste valori sunt suficiente pentru a aplica teorema lui Pitagora şi a calcula diagonala minimă a dreptei, respectiv valoarea zigzagului fundamental, notat mai jos cu z .
Observăm că valoarea obţinută este mai mare decât cea emergentă din principiul incertitudinii de la care am plecat, fiind deci în concordanţă cu teoria. Acesta e un lucru bun!
Razvan- Foarte activ
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Brownianmotion5particles150frame.gif
Un foton in acest mediu total haotic 3D se va misca in final precum unii stim, in linie dreapta, cu toate ca analizat in amanuntime, fotonul face zig-zaguri in lambda/2. Conditia este sa fie un haos termodinamic echilibrat, altfel spunem ca spatiul haotic este curb, unde chiar raza de lumina e o curba..(o curba facuta din mici segmente drepte evident).
Inchipuiti-va desenul animat mobil .gif gasit de pacalici de miliarde de ori mai dinamic, cu viteze mult supraluminice, si cu particule extrem de dense in 3D cu diametrul sub 10^-40 m.
Tocmai azi stiinta mondiala a facut un pas urias, prin descoperirea formulei dreptei minimale, facuta de un faymanos savant roman pe nume Razvan, care trebuie neaparat nobelit cu un nobel.
Un foton in acest mediu total haotic 3D se va misca in final precum unii stim, in linie dreapta, cu toate ca analizat in amanuntime, fotonul face zig-zaguri in lambda/2. Conditia este sa fie un haos termodinamic echilibrat, altfel spunem ca spatiul haotic este curb, unde chiar raza de lumina e o curba..(o curba facuta din mici segmente drepte evident).
Inchipuiti-va desenul animat mobil .gif gasit de pacalici de miliarde de ori mai dinamic, cu viteze mult supraluminice, si cu particule extrem de dense in 3D cu diametrul sub 10^-40 m.
Tocmai azi stiinta mondiala a facut un pas urias, prin descoperirea formulei dreptei minimale, facuta de un faymanos savant roman pe nume Razvan, care trebuie neaparat nobelit cu un nobel.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mar 12 Ian 2016, 21:30, editata de 3 ori
Foarte frumos! Mulţumesc Păcălici şi Gafiteanu pentru implicare în dibuirea unor confirmări naturale a fizicii zigzagoidale. Asemenea exemple de fenomene în zigzag sunt binevenite, deoarece ele suţin şi atestă veridicitatea noii noastre fizici descoperite.
Iată dar, cum cu un minim de efort şi de colaborare, am reuşit împreună să punem bazele unei noi şi frumoase discipline a fizicii. Fără jigniri, fără insulte, fără miştouri, aşa cum e normal să existe un dialog productiv între cercetătorii motivaţi.
Iată dar, cum cu un minim de efort şi de colaborare, am reuşit împreună să punem bazele unei noi şi frumoase discipline a fizicii. Fără jigniri, fără insulte, fără miştouri, aşa cum e normal să existe un dialog productiv între cercetătorii motivaţi.
Să fim totuşi puţin riguroşi: nu e vorba de dreapta minimală, ci de zigzagul minim fundamental; e o diferenţă (cam în zigzag, dar e).gafiteanu a scris:Tocmai azi stiinta mondiala a facut un pas urias, prin descoperirea formulei dreptei minimale,...
Razvan- Foarte activ
Si uite asa ne-am lepadat de satana, de fizica continua lina si am intrat intro noua faza, fizica zgaltaita in zig-zag.
Urmeaza sa descifram tainele acestei lumi, se urmareste, de ce e mai buna, logica si realista discontinuitatea fata de continuitate, etc.
Urmeaza sa descifram tainele acestei lumi, se urmareste, de ce e mai buna, logica si realista discontinuitatea fata de continuitate, etc.
[Oarecum offtopic]{Chiar acum mă uit la un film cu Steven Segal: are ăla nişte lovituri..., mai mult în zigzag! Să fie doar o coincidenţă, sau o consecinţă?}[/Offtopic]
Razvan- Foarte activ
Sarim in ajutor !
Propun ca si printipiu fundamental urmatorul enunt:
Orice zig-zag fundamental zigzagueste cu viteza luminii
PS
Pentru verificare vezi poza 1
Daca nu va convine viteza luminii mai negociem si mai taiem din ea !
Propun ca si printipiu fundamental urmatorul enunt:
Orice zig-zag fundamental zigzagueste cu viteza luminii
PS
Pentru verificare vezi poza 1
Daca nu va convine viteza luminii mai negociem si mai taiem din ea !
Vizitator- Vizitator
Mie-mi convine. Sunt de acord să şi tăiem din ea, dar nu prea mult, să mai rămână măcar zigzagul fundamental.
Adevărul e că ori tăiem, ori nu tăiem, zigagul tot zigzăguieşte!
Adevărul e că ori tăiem, ori nu tăiem, zigagul tot zigzăguieşte!
Razvan- Foarte activ
Constat ca, Fizica Zigzagoidala deschide cai noi de explicare a multor fenomene de neinteles.De exemplu energia ascunsa a universului. In acelasi timp, putem clasa Fizica Elicoidala ca o subcategorie a Fizicii Zigzagoidale. Ea poate explica foarte bine elicoidele. Cred ca un mare pas pentru omenire a fost facut.
Eu zic ca trebuie sa fim recunoscatori lui Abel Cavasi , care a contribuit indirect si gentil, prin binecunoscuta sa viziune, la aparitia noii fizici.
Si Fizica a inceput sa fie construita!
Se vede gelozia din exprimare, normala zic eu. Abel a realizat potentialul urias al noii fizici.
(Referinta la pluta, cred ca este exprimarea ideii unui experiment simplu ce poate fi efectuat cu bobitze de pluta in apa.)
Oricum ar fi, felicitari cercetatorului nostru Razvan.
Eu zic ca trebuie sa fim recunoscatori lui Abel Cavasi , care a contribuit indirect si gentil, prin binecunoscuta sa viziune, la aparitia noii fizici.
Abel Cavasi a scris:Tu construiește-ți în altă parte o Fizică a ta
Si Fizica a inceput sa fie construita!
Abel Cavasi a scris:când o să am chef o să-ți arăt cât de dusă cu pluta e.
Se vede gelozia din exprimare, normala zic eu. Abel a realizat potentialul urias al noii fizici.
(Referinta la pluta, cred ca este exprimarea ideii unui experiment simplu ce poate fi efectuat cu bobitze de pluta in apa.)
Oricum ar fi, felicitari cercetatorului nostru Razvan.
Bineînţeles! Chiar şi elicoidele sunt formate din zigzaguri fundamentale, cum observase şi Gafiteanu mai la începutul topicului.Pacalici a scris:In acelasi timp, putem clasa Fizica Elicoidala ca o subcategorie a Fizicii Zigzagoidale. Ea poate explica foarte bine elicoidele.
Corect! Îi vom purta recunoştinţă; aşa e şi frumos şi elegant din partea noastră. Cine ştie, dacă nu era îndemnul lui, poate nu-mi venea ideea!Pacalici a scris:Eu zic ca trebuie sa fim recunoscatori lui Abel Cavasi , care a contribuit indirect si gentil, prin binecunoscuta sa viziune, la aparitia noii fizici.Abel Cavasi a scris:Tu construiește-ți în altă parte o Fizică a ta
Îţi mulţumesc pentru urarea ta cam în zigzag, dar plin de modestie vă spun că şi voi aţi contribuit din plin la dezvoltarea ei; aşadar meritele nu-mi aparţin doar mie, ci tuturor contribuitorilor, actuali şi viitori!Pacalici a scris:Oricum ar fi, felicitari cercetatorului nostru Razvan.
Până acum au fost făcuţi doar primii paşi. Urmează partea cea mai grea, dar şi frumoasă: imaginarea, proiectarea şi realizarea de experimente care să confirme sau să infirme teoria. Pentru asta, ar fi de folos experimentaliştii de pe forum. Ehei, dacă ar vrea să se implice...!
Dacă nu, vom aduna tot noi date şi exemple în care mişcarea în zigzag se manifestă natural sau e creată artificial.
Razvan- Foarte activ
Cu multi ani in urma, tot pe acest forum am mai incercat si eu sa lansez o astfel de fizica browniana in zig-zag. Am dat si o animatie .gif cam asemanatoare cu miscarea browniana, dar lumea veche nu era pregatita sa inghita ca totul este facut numai din ciocniri frante.
Constatam cu satisfactie ca tot mai multi o dau ciocnita si cotita.
Dar sa nu va prea extaziati, mai e mult pana departe, la punctul final, care se afla pe o traiectorie nu elicoidala, ci spiralata vortexial. Poate imi descoperiti vechile postari pe aceasta tema. Nu am renuntat la ele, nici sa combin intro singura fizica toate miscarile, inclusiv tendinta finala spre cea elicoidal-spiralat-vortexiala. In mic e zig-zag, in mare e vortexial, deoarece asa cum am mai scris, intervine la ciocnire si un alt element important, si anume "momentul".
Atentie mare si la fizica vortexiala, n-o lasati din mana ! (Bietul Dan Preda, si el era cu mana pe ea).
Constatam cu satisfactie ca tot mai multi o dau ciocnita si cotita.
Dar sa nu va prea extaziati, mai e mult pana departe, la punctul final, care se afla pe o traiectorie nu elicoidala, ci spiralata vortexial. Poate imi descoperiti vechile postari pe aceasta tema. Nu am renuntat la ele, nici sa combin intro singura fizica toate miscarile, inclusiv tendinta finala spre cea elicoidal-spiralat-vortexiala. In mic e zig-zag, in mare e vortexial, deoarece asa cum am mai scris, intervine la ciocnire si un alt element important, si anume "momentul".
Atentie mare si la fizica vortexiala, n-o lasati din mana ! (Bietul Dan Preda, si el era cu mana pe ea).
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mar 12 Ian 2016, 22:31, editata de 1 ori
Din pacate eu sunt teoretician si nu experimantator ! La experimente ne bazam pe experienta vasta a cercetatorilor experimentalisti de pe forum. Domnul Curentatul si multi altii !
Eu va propun bazele matematice ale teoriei si astept criticile cele mai severe:
1) Fie Z si W doua zigzaguri fundamentale,fie a si b doua numere reale atunci avem:
(a+b)Z=aZ+bZ
a(Z+W)=aZ+aW
Ce ziceti ? E bine asa ?
Oricum va fi o lupta intre cele doua scoli: Scoala elicoidala si Scoala zigzadoidala.Dar in final adevarul va triumfa !
Eu va propun bazele matematice ale teoriei si astept criticile cele mai severe:
1) Fie Z si W doua zigzaguri fundamentale,fie a si b doua numere reale atunci avem:
(a+b)Z=aZ+bZ
a(Z+W)=aZ+aW
Ce ziceti ? E bine asa ?
Oricum va fi o lupta intre cele doua scoli: Scoala elicoidala si Scoala zigzadoidala.Dar in final adevarul va triumfa !
Vizitator- Vizitator
Fizica Zigzagoidala atrebui concepută sub semnul pasiunii în descifrarea enigmelor existenţei, în limita posibilităţilor de care dispun pentru extinderea şi aprofundarea cadrului conceptual actual despre existenţă. Rezultatele obţinute trebuiesc integrate într-o concepţie unitară aflată la frontierele cunoaşterii, de tip “scientia nova” - cu funcţii explicative şi predictive deloc neglijabile.
Acest model gnoseologic transdisciplinar permite abordarea unor enigme în reflectarea existenţei de către psihicul uman, precum:
- O CURBA APARENT ELICOIDALA ESTE FACUTA DIN MILIOANE DE ZIG-ZAGURI DREPTE.
- ştiinţa, filosofia şi religia, sunt considerate doar modalităţi diferite pentru cunoaşterea adevărului absolut de către fiinţa umană în evoluţia culturii şi civilizaţiei, fără ca acestea să fie corelate în prezent într-o teorie unitară despre existenţă;
- viteza luminii în vid este o constantă universală, dar se modifică în medii transparente în care materia este structurată prin atomi şi molecule;
- fotonul este o particulă elementară care se manifestă doar în mişcare, având timpul mediu de viaţă infinit, dar dispare în interacţiunea cu substanţa;
-gravitonul este considerat particula câmpului gravitaţional, dar nu a fost pus în evidenţă experimental;
- forţele electrice şi gravitaţonale dintre două microparticule sunt invers proporţionale cu pătratul distanţei dintre ele, fără să existe o teorie unitară pentru aceste câmpuri şi nici o argumentare logică a interacţiunilor respective;
-este meritul lui Einstein de a fi intuit posibilitatea unificării câmpului gravitaţional cu cel electromagnetic, altfel spus, a transmis o provocare pentru generaţiile viitoare de a cerceta unitatea în diversitate a existenţei;
- mărimile fizice, precum masa, sarcina electrică sau inducţia electrică, sunt noţiuni abstracte, care nu pot fi justificate la nivel intuitiv în cadrul ştiinţei actuale;
- structurarea materiei este discontinuă pe diverse nivele de organizare - de la microcosmos la macrocosmos şi megacosmos - fără corelarea aprofundată a mecanismelor devenirii existenţei;
-dualismul undă-corpuscul este un concept contradictoriu pentru interpretarea manifestării existenţei la nivelul microcosmosului, care a fost transpus la nivel abstract în formalismul mecanicii cuantice;
-modelul standard al particulelor elementare este insuficient pentru abordarea “unităţii în diversitate” a existenţei, care nu oferă o schemă logică completă a structurării materiei şi a interacţiunilor fundamentale;
-modelele nucleare existente, deşi permit interpretarea unor procese intranucleare şi a unor date experimentale, nu dau un răspuns credibil la următoarea întrebare esenţială: de ce nu există nuclee cu A ≥ 2 formate numai din protoni, având în vedere că interacţionează prin forţe nucleare de atracţie mult mai intense decât forţele electrice de respingere?
- expansiunea Universului este un fapt dovedit experimental, dar nu este justificat riguros la nivel teoretic;
- apariţia Universului prin Big Bang rămâne o ipoteză pusă sub semnul întrebării, care nu poate fi validată experimental, aşa cum rezultă din experimentul efectuat de CERN;
- în concepţia actuală este dificil de explicat comportamentul materiei care se află în stări speciale, precum: gaură neagră, gaură albă, materie neagră, energie neagră, pulsari, quasari etc.
- o concepţie aprofundată despre existenţă presupune stabilirea conexiunilor dialectice dintre Universul nostru(format din materie) şi Universul complementar(format din antimaterie);
- în cazul materiei vii codul genetic explică sinteza substanţelor organice, dar nu şi configurarea anatomică a organismelor din embriogeneză corelată cu evoluţia filogenetică;
- care este semnificaţia informaţiei genetice în unitatea dialectică materie-spirit?
Fizica Zigzagoidala este o viziune ştiinţifică unitară asupra existenţei cu o largă deschidere spre filosofie şi religie.
Orice asemanare cu alte teorii este o simpla coincidenta, care de altfel ne pune chiar si pe noi pe ganduri. In timp sunt convins ca va aparea o teorie unificatoare a tuturor teoriilor.
Acest model gnoseologic transdisciplinar permite abordarea unor enigme în reflectarea existenţei de către psihicul uman, precum:
- O CURBA APARENT ELICOIDALA ESTE FACUTA DIN MILIOANE DE ZIG-ZAGURI DREPTE.
- ştiinţa, filosofia şi religia, sunt considerate doar modalităţi diferite pentru cunoaşterea adevărului absolut de către fiinţa umană în evoluţia culturii şi civilizaţiei, fără ca acestea să fie corelate în prezent într-o teorie unitară despre existenţă;
- viteza luminii în vid este o constantă universală, dar se modifică în medii transparente în care materia este structurată prin atomi şi molecule;
- fotonul este o particulă elementară care se manifestă doar în mişcare, având timpul mediu de viaţă infinit, dar dispare în interacţiunea cu substanţa;
-gravitonul este considerat particula câmpului gravitaţional, dar nu a fost pus în evidenţă experimental;
- forţele electrice şi gravitaţonale dintre două microparticule sunt invers proporţionale cu pătratul distanţei dintre ele, fără să existe o teorie unitară pentru aceste câmpuri şi nici o argumentare logică a interacţiunilor respective;
-este meritul lui Einstein de a fi intuit posibilitatea unificării câmpului gravitaţional cu cel electromagnetic, altfel spus, a transmis o provocare pentru generaţiile viitoare de a cerceta unitatea în diversitate a existenţei;
- mărimile fizice, precum masa, sarcina electrică sau inducţia electrică, sunt noţiuni abstracte, care nu pot fi justificate la nivel intuitiv în cadrul ştiinţei actuale;
- structurarea materiei este discontinuă pe diverse nivele de organizare - de la microcosmos la macrocosmos şi megacosmos - fără corelarea aprofundată a mecanismelor devenirii existenţei;
-dualismul undă-corpuscul este un concept contradictoriu pentru interpretarea manifestării existenţei la nivelul microcosmosului, care a fost transpus la nivel abstract în formalismul mecanicii cuantice;
-modelul standard al particulelor elementare este insuficient pentru abordarea “unităţii în diversitate” a existenţei, care nu oferă o schemă logică completă a structurării materiei şi a interacţiunilor fundamentale;
-modelele nucleare existente, deşi permit interpretarea unor procese intranucleare şi a unor date experimentale, nu dau un răspuns credibil la următoarea întrebare esenţială: de ce nu există nuclee cu A ≥ 2 formate numai din protoni, având în vedere că interacţionează prin forţe nucleare de atracţie mult mai intense decât forţele electrice de respingere?
- expansiunea Universului este un fapt dovedit experimental, dar nu este justificat riguros la nivel teoretic;
- apariţia Universului prin Big Bang rămâne o ipoteză pusă sub semnul întrebării, care nu poate fi validată experimental, aşa cum rezultă din experimentul efectuat de CERN;
- în concepţia actuală este dificil de explicat comportamentul materiei care se află în stări speciale, precum: gaură neagră, gaură albă, materie neagră, energie neagră, pulsari, quasari etc.
- o concepţie aprofundată despre existenţă presupune stabilirea conexiunilor dialectice dintre Universul nostru(format din materie) şi Universul complementar(format din antimaterie);
- în cazul materiei vii codul genetic explică sinteza substanţelor organice, dar nu şi configurarea anatomică a organismelor din embriogeneză corelată cu evoluţia filogenetică;
- care este semnificaţia informaţiei genetice în unitatea dialectică materie-spirit?
Fizica Zigzagoidala este o viziune ştiinţifică unitară asupra existenţei cu o largă deschidere spre filosofie şi religie.
Orice asemanare cu alte teorii este o simpla coincidenta, care de altfel ne pune chiar si pe noi pe ganduri. In timp sunt convins ca va aparea o teorie unificatoare a tuturor teoriilor.
Sa vedem a cui scoala va fi mai scoala.orakle a scris: Oricum va fi o lupta intre cele doua scoli: Scoala elicoidala si Scoala zigzadoidala.
Foarte util!orakle a scris:Eu va propun bazele matematice ale teoriei si astept criticile cele mai severe:
(a+b)Z=aZ+bZ
a(Z+W)=aZ+aW
Ce ziceti ? E bine asa ?
Iată cum uşor, uşor, încep să se contureze şi consecinţele matematice ale fizicii zigzagoidale. Mai aşteptăm cu interes şi alte relaţii, cât mai în zigzag, dacă e posibil!
Întru totul de acord!Pacalici a scris:Fizica Zigzagoidala atrebui concepută sub semnul pasiunii în descifrarea enigmelor existenţei, în limita posibilităţilor de care dispun pentru extinderea şi aprofundarea cadrului conceptual actual despre existenţă. Rezultatele obţinute trebuiesc integrate într-o concepţie unitară aflată la frontierele cunoaşterii, de tip “scientia nova” - cu funcţii explicative şi predictive deloc neglijabile.
[...]
Razvan- Foarte activ
Iata si rezultatul unei simulari matematice a miscarii zigzagoidale:
Usor, usor progresam. Unde-i unul nu-i putere!
Usor, usor progresam. Unde-i unul nu-i putere!
Excelent! Avem deja şi simulări în zigzag! Iată ce înseamnă puterea colaborării, sau cum ar veni, a lucrului în zigzag (ca să mă exprim în tematica topicului ) !
Razvan- Foarte activ
Si cand te gandesti ca, aceasta fizica a fost deja matematizata de Newton, prin calculul infinitezimal, prin abaterea de la linia dreapta, acum peste 300 de ani. Iar Descartes a fost primul care a intuit tourbillionul-vortexul.
Mai apoi Maxwell a unit descoperirea celor doi.
Toti trei au dat umanitatii o imensa stiinta.
Mai apoi Maxwell a unit descoperirea celor doi.
Toti trei au dat umanitatii o imensa stiinta.
gafiteanu a scris:Si cand te gandesti ca, aceasta fizica a fost deja matematizata de Newton, prin calcului infinitezimal, prin abaterea de la linia dreapta, acum peste 300 de ani. Impreuna cu Descartes, primul care a intuit tourbillionul-vortexul.
Ambii au fost in concurenta si au dat umanitatii o imensa stiinta.
Da, da...nu trebuie sa fim carcotasi. Odihneasca-se in pace.
gafiteanu a scris:Cu multi ani in urma, tot pe acest forum am mai incercat si eu sa lansez o astfel de fizica browniana in zig-zag.
Te roade si pe tine invidia....In curand parca il aud pe Abel la fel...Eu zic sa dam Cezarului ce e al cezarului! In doua cuvinte:
大笑
Newton a descoperit zig-zagul, iar Descartes curbilinia turbionara.
Avem documente, care atesta fara putinta de tagada.
Sa nu va mai prind ca le insusiti meritele. Puteti doara sa marcati ora-ziua-anul la care v-ati desteptat si i-ati descoperit.
Sa nu va mai prind ca le insusiti meritele. Puteti doara sa marcati ora-ziua-anul la care v-ati desteptat si i-ati descoperit.
gafiteanu a scris:Newton a descoperit zig-zagul, iar Descartes curbilinia turbionara.
Astia sunt precursori. O sa amintim de ei, cand primul manual de Fizica Zigzagoidala va pleca la editura. Ei sunt corifei. Dar sa lasam carcoteala.
Iata cat de bine se pot observa zigzagoizii in imaginea de mai jos:
O clara confirmare a faptului ca fulgerele sunt foarte bine descrise de catre Fizica Zigzagoida.
O clara confirmare a faptului ca fulgerele sunt foarte bine descrise de catre Fizica Zigzagoida.
Miscarea unei particule atomice in spatiul 3D (rezultata din procesul Wiener - un alt celebru precursor al Fizicii Zigzagoide):
http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1453736/plane-lightning.jpg
De fapt fulgerele sunt bicele lui Sf.Ilie. Se vede cum canepa se descalceste. Canepa este un material triboelectric, de aceea energia mecanica se transforma direct in electrica..Suntem obligati sa dezvaluim adevarul fizic, nu sa fim mistici in forte supranaturale.
https://en.wikipedia.org/wiki/Triboelectric_effect
https://www.trifield.com/content/tribo-electric-series/
Daca vreti un somn linistit, cearceaful si pijamaua trebuie sa fie din bumbac natural-(cotton si nu wool, cum e gresit in tabel). Inclusiv a partenerei, altfel iese cu scantei.
Ati vazut poza lui pacalici, dar stiti unde este plusul si minusul fulgerului ? Ce polaritate are batul pe care il tine Sf.Ilie, care nu a mai incaput in poza ?
De fapt fulgerele sunt bicele lui Sf.Ilie. Se vede cum canepa se descalceste. Canepa este un material triboelectric, de aceea energia mecanica se transforma direct in electrica..Suntem obligati sa dezvaluim adevarul fizic, nu sa fim mistici in forte supranaturale.
https://en.wikipedia.org/wiki/Triboelectric_effect
https://www.trifield.com/content/tribo-electric-series/
Daca vreti un somn linistit, cearceaful si pijamaua trebuie sa fie din bumbac natural-(cotton si nu wool, cum e gresit in tabel). Inclusiv a partenerei, altfel iese cu scantei.
Ati vazut poza lui pacalici, dar stiti unde este plusul si minusul fulgerului ? Ce polaritate are batul pe care il tine Sf.Ilie, care nu a mai incaput in poza ?
Frații mei, zvîrcodaci!
Să nu-i uităm pe marii noștri înaintași, dacii, care au contribuit cu un pas important la marea zigzagoidă de acum, zgîlțîind din temelii saltul spre conștiința universală prin marele zbing-zbangoist Zigzagmolza. Un zbing important spre marea zbenguială cozmică, frînat de vreo 2000 de ani de zbangurile vestului, (ei au modificat și zbing-zbang, în zig-zag, după care și-au însușit pe nedrept marea teoria bing-bangă), revine în atenția congregației intergalactice a zbenguitorilor prin saltul răzvrătăților din școala zvîrcoidală, condus de zvîrcodacul Răzvă.
Trebuie să recunoaștem, de asemenea, meritele deosebite ale iluștrilor zvîrcoloizi darbuzo-zacrețieni, și ale marelui nostru zvîrcoidal, autorul și promotorul fizicii zvîrcoidale, zvîrit din dreapta în stînga, din zbing în zbangul zvorcoidal. Toate aceste zbingzbateri au dus la saltul în marea conștiință zvîrco-cozmică, o teorie globală a totului, o fizica zvîrcolita, sau ZVÎRCOFIZICA, care deschide drumul marii zvîrcoștiințe.
Felicitări, încă odată, zvîrcodacilor mei!
S-aveți o zvîrcozi zvîrcolită!
PS Am văzut acuma că a postat un eseu, pe topicul cu zvîrcodaci, zvîrcoliciul Pacalici, cu informații proaspete din marea zvîrcolire dacică. Într-adevăr, fără contribuția școlii zingzamolzene, nu era posibilă marea revoluție zingzabook-istă a zvîrcodacului Zunzanberg. Mulțam fain zvîrcofrate, Pacalici! În limita timpului o să revin cu o analiză zvîrcoloidă mai zvîrcolită despre străbunii noștri zvîrcodaci.
Să nu-i uităm pe marii noștri înaintași, dacii, care au contribuit cu un pas important la marea zigzagoidă de acum, zgîlțîind din temelii saltul spre conștiința universală prin marele zbing-zbangoist Zigzagmolza. Un zbing important spre marea zbenguială cozmică, frînat de vreo 2000 de ani de zbangurile vestului, (ei au modificat și zbing-zbang, în zig-zag, după care și-au însușit pe nedrept marea teoria bing-bangă), revine în atenția congregației intergalactice a zbenguitorilor prin saltul răzvrătăților din școala zvîrcoidală, condus de zvîrcodacul Răzvă.
Trebuie să recunoaștem, de asemenea, meritele deosebite ale iluștrilor zvîrcoloizi darbuzo-zacrețieni, și ale marelui nostru zvîrcoidal, autorul și promotorul fizicii zvîrcoidale, zvîrit din dreapta în stînga, din zbing în zbangul zvorcoidal. Toate aceste zbingzbateri au dus la saltul în marea conștiință zvîrco-cozmică, o teorie globală a totului, o fizica zvîrcolita, sau ZVÎRCOFIZICA, care deschide drumul marii zvîrcoștiințe.
Felicitări, încă odată, zvîrcodacilor mei!
S-aveți o zvîrcozi zvîrcolită!
PS Am văzut acuma că a postat un eseu, pe topicul cu zvîrcodaci, zvîrcoliciul Pacalici, cu informații proaspete din marea zvîrcolire dacică. Într-adevăr, fără contribuția școlii zingzamolzene, nu era posibilă marea revoluție zingzabook-istă a zvîrcodacului Zunzanberg. Mulțam fain zvîrcofrate, Pacalici! În limita timpului o să revin cu o analiză zvîrcoloidă mai zvîrcolită despre străbunii noștri zvîrcodaci.
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Sa construim inpreuna fizica zigzagului !
» Fizică atomică și moleculară, fizica cuantica,etc. Microuniversul (invizibilul).
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?
» Fizică atomică și moleculară, fizica cuantica,etc. Microuniversul (invizibilul).
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum