Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 18:21
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 53 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 53 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Cum să-i tratăm pe membrii cu idei trăznite
3 participanți
Pagina 1 din 1
Cum să-i tratăm pe membrii cu idei trăznite
Abel, cu toata seriozitatea si respectul cuvenit, fara continut relevant si ofensatoare sunt mesaje ca cele ale lui udicad, care si-ar gasi mai degraba locul in diverse tratate de patologie decat pe un forum de fizica (chiar daca este vorba despre amatori si nu profesionisti). Inteleg ca nu prea am inteles noi cum e cu fizica si ne dam cu parerea fiecare cum il taie, dar de aici si pana la GEOMETRODINAMICA ELICOIDALA, e totusi o cale lunga.
alefzero- Dinamic
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 142
Puncte : 18121
Data de inscriere : 26/09/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Cum să-i tratăm pe membrii cu idei trăznite
Părerea mea este că aici trebuie să atacăm idei, nu oameni. Mai precis, aici nu trimitem pe nimeni la spitalul de nebuni, ci îi arătăm frumos unde a greşit.
Cea mai cinstita cale ar fi o verificare efectiva a cunostintelor fundamentale de fizica ale celor care isi posteaza propriile idei pe aici. In momentul in care vezi personaje gen udicad, in calitate de administrator ai putea sa-i supui unui test constand din probleme de fizica (clasica, cuantica, nerelativista, relativista, de care anume crezi de cuviinta). Daca reiese ca respectivii nu au nici un fel de baza (habar n-au pe ce lume traiesc, dovedesc faptul ca n-au inteles cele mai elementare principii ale fizicii, nu sunt in stare sa foloseasca un aparat matematic adecvat), propun sa le fie interzisa postarea aberatiilor, in cazul in care nu se conformeaza putandu-se ajunge chiar la eliminarea lor de pe forum (problema pe care am propus-o eu mai demult, si care daca nu ma insel inca este nerezolvata, ar fi prea grea pentru un astfel de test; poti incerca probleme mai simple, dar oricum, la nivel peste cel de liceu; problemele le poti cauta in diverse culegeri/articole astfel incat sa ai o solutie corecta pentru comparatie). In acest loc trebuie sa fie idei sanatoase, nu parada de nebuni.
Si oricum, in mesajul de mai sus m-am referit strict la continutul mesajelor lui udicad. Habar n-am cine e, cu ce se ocupa, ii urez tot binele din lume, dar ineptiile sale sunt pur si simplu revoltatoare.
Si oricum, in mesajul de mai sus m-am referit strict la continutul mesajelor lui udicad. Habar n-am cine e, cu ce se ocupa, ii urez tot binele din lume, dar ineptiile sale sunt pur si simplu revoltatoare.
alefzero- Dinamic
Ideea este foarte interesantă şi mă gândesc să o concretizez cumva. De exemplu, mă gândesc să creez un grup al membrilor care au depăşit o oarecare reputaţie sau un oarecare număr de puncte şi care să poată posta în anumite locuri privilegiate ale forumului.alefzero a scris:Cea mai cinstita cale ar fi o verificare efectiva a cunostintelor fundamentale de fizica ale celor care isi posteaza propriile idei pe aici.
Aici este o problemă ceva mai dificilă. Eu, chiar dacă sunt administrator, gândesc subiectiv şi nu pot aprecia de unul singur dacă o persoană poate sau nu poate aduce idei valoroase pentru cercetare (şi nici tu nu poţi asta). De asemenea, cam orice test ar fi el, poate fi completat cu ajutorul internetului, motiv pentru care testul n-ar fi foarte relevant în legătură cu bagajul de cunoştinţe, ci eventual cu priceperea de a căuta pe internet.in calitate de administrator ai putea sa-i supui unui test
Ai dreptate, ar fi ideal ca în orice loc să fie numai idei sănătoase, doar că noi nu suntem în măsură să stabilim repede şi clar cine are idei sănătoase şi cine nu. Tocmai de aceea există butoanele de plus şi minus în dreptul reputaţiei, ca, pe măsură ce trece timpul, calitatea unui anumit membru să reiasă clar din aprecierea obiectivă pe care o face publicul ce îl citeşte. Cred că este singura metodă care poate face o departajare corectă a membrilor.In acest loc trebuie sa fie idei sanatoase, nu parada de nebuni.
Ar fi bine ca pe viitor să te referi strict la conţinutul mesajelor, nu la calitatea lor sau la calitatea celui care le-a scris.Si oricum, in mesajul de mai sus m-am referit strict la continutul mesajelor lui udicad. Habar n-am cine e, cu ce se ocupa, ii urez tot binele din lume, dar ineptiile sale sunt pur si simplu revoltatoare.
Probleme de fizica ce depasesc nivelul liceului n-o sa le rezolvi cautand pe Internet. Ori stii sa le faci (adica ai inteles fenomenul fizic, teoria si aparatul matematic aferent), ori nu si atunci n-are sens sa te apuci sa-ti dai cu parerea despre un lucru sau altul pentru ca tu de fapt habar nu ai.
alefzero- Dinamic
1) De cand CERCETAREA este un domeniu ce apartine exclusiv stiintelor exacte?
(ex. in psihologie este o noua ramura a cercetarii numita "Cercetare Intuitiva")
2) De cand CERCETAREA apartine NUMAI celor ce au peste "X clase"?
3) Cei cu idei trasnite, cum ca pamantul este rotund, erau arsi de vii, erau "eretici"!
4) Cum arata "erezia stiintifica" astazi... sau cum sa-i tratam pe cei ce nu se inscriu in ....turma...?
ALEFZERO...
...s-a dovedit pana la urma ca ...pamantul este rotund....!
...1 singur om a avut dreptate, in timp ce toata umanitatea nu a putut vedea!
(ex. in psihologie este o noua ramura a cercetarii numita "Cercetare Intuitiva")
2) De cand CERCETAREA apartine NUMAI celor ce au peste "X clase"?
3) Cei cu idei trasnite, cum ca pamantul este rotund, erau arsi de vii, erau "eretici"!
4) Cum arata "erezia stiintifica" astazi... sau cum sa-i tratam pe cei ce nu se inscriu in ....turma...?
ALEFZERO...
...s-a dovedit pana la urma ca ...pamantul este rotund....!
...1 singur om a avut dreptate, in timp ce toata umanitatea nu a putut vedea!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
E posibil să ai dreptate, în ipoteza că nu poţi găsi rezolvarea completă a problemei puse, însă pentru aceasta ar trebui construite probleme de o asemenea manieră, ceea ce implică mult timp consumat inutil.alefzero a scris:Probleme de fizica ce depasesc nivelul liceului n-o sa le rezolvi cautand pe Internet.
Părerea mea sinceră este că indiferent cât de redus este bagajul de cunoştinţe al cuiva, nu putem decide niciodată dacă persoana respectivă va avea sau nu va avea vreodată o idee originală cu care să rezolve una dintre marile probleme ale omenirii. Fiecare dintre noi, fără nicio excepţie, are unicitatea lui, originalitatea lui, intuiţia lui proprie, toate fiind rezultate dintr-o experienţă unică de viaţă, dintr-un destin aparte, dintr-o tehnică de studiu unică, ce nu pot fi înlocuite niciodată. Oamenii sunt extrem de valoroşi aşa cum sunt ei, nu aşa cum vrem noi să fie.Ori stii sa le faci (adica ai inteles fenomenul fizic, teoria si aparatul matematic aferent), ori nu si atunci n-are sens sa te apuci sa-ti dai cu parerea despre un lucru sau altul pentru ca tu de fapt habar nu ai.
În plus, selecţia strictă pe care o sugerezi ar fi necesară doar acolo unde există un număr limitat de locuri disponibile şi nicidecum pe acest forum unde încăpem uşor cu toţii fără să luăm locul nimănui.
Soluţia cea mai corectă din partea ta (şi din partea tuturor) faţă de cei care postează pe acest forum este aceea de a aprecia pozitiv sau negativ un anumit mesaj şi, eventual, de a răspunde cu cea mai mare seriozitate şi eliberat de orice sentiment de antipatie faţă de cineva. Antipatia nu poate fi încurajată pe acest forum, căci împiedică desfăşurarea liberă a activităţii noastre de cercetare eficientă.
Subiecte similare
» Ganduri, cugetari, idei...
» Idei despre efectele relativiste...
» Idei privind o cercetare mai eficientă
» Idei despre efectele relativiste...
» Idei privind o cercetare mai eficientă
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum