Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 24 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 24 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Calcul vectorial
+6
gafiteanu
negativ
Pacalici
scanteitudorel
virgil
Abel Cavaşi
10 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Calcul vectorial
Pe topicul Critica atractiei gravitationale
Vectorii au modul, direcție și sens. Aceste trei proprietăți pot fi puse în legătură cu coordonatele. Un vector este considerat variabil nu doar atunci când îi variază modulul, ci și atunci când îi variază direcția.
Impulsul este un vector. Dacă variază doar modulul impulsului, înseamnă că forța care produce modificarea este coliniară (are aceeași direcție) cu impulsul. Dacă variază doar direcția impulsului (fără să varieze modulul), înseamnă că forța este perpendiculară pe impuls.
Forța produce lucru mecanic doar dacă este coliniară cu impulsul, deci doar dacă modifică modulul impulsului.
Vectorii sunt generalizări ale numerelor. Un vector în plan este echivalent cu două numere reale. În spațiu, cu trei. Acele numere se numesc „coordonate”.virgil_48 a scris:Din topicul Mecanica FOIP, Sectiunea 4, pag.14; 01.dec.2016virgil_48 a scris:Aceasta este problema care ma preocupa. Viteza constanta dinvirgil_48 a scris:. . . . .
Se pune problema daca viteza masurata in miscarea circulara
uniforma mai este constanta, fiindca ea este permanent accelerata.
Chiar daca masurata geometric pe cerc este constanta, ea este
permanent rezultatul unei cresteri. . . . .
miscarea circulara, este in mod exceptional, o viteza accelerata?
Se poate calcula in acest caz, o crestere de viteza in unitatea de
timp, care sa corespunda numai vectorului radial(indreptat spre
centru)? . . . . .
Dar nu stiu ce raspunde mecanica teoretica avansata si daca
ascunde aspectele sensibile. Fiindca cresterea aceea de viteza
care o caut, conduce la lucrul mecanic nedorit.
Vectorii au modul, direcție și sens. Aceste trei proprietăți pot fi puse în legătură cu coordonatele. Un vector este considerat variabil nu doar atunci când îi variază modulul, ci și atunci când îi variază direcția.
Impulsul este un vector. Dacă variază doar modulul impulsului, înseamnă că forța care produce modificarea este coliniară (are aceeași direcție) cu impulsul. Dacă variază doar direcția impulsului (fără să varieze modulul), înseamnă că forța este perpendiculară pe impuls.
Forța produce lucru mecanic doar dacă este coliniară cu impulsul, deci doar dacă modifică modulul impulsului.
Re: Calcul vectorial
Acceleratia obtinuta in cazul miscarii circulare a unui corp, nu presupune o viteza circulara neuniforma, ci este cauzata de generarea unei forte radiale care in termeni mecanici se noteaza cu F= m.a =m.v2/R ; de aici rezulta a=v2/R ; aceasta este interpretarea glosiera. Ca sa intelegem subtilitatea fenomenului, trebuie sa facem o alta interpretare. Daca am tine corpul pe loc si am da un sens de rotatie spatiului in jurul centrului din afara corpului, am observa cum asupra corpului apare o forta care tinde sa indeparteze corpul de centrul de rotatie al spatiului. Deci de data aceasta cauza care genereaza o forta, este chiar spatiul aflat in rotatie. Prin spatiu, a nu se intelege aerul incojurator, si spatiul in intreaga lui profunditate. Cand vom intelege in ce consta spatiul, atunci vom sti ce inseamna campul gravitational.Viteza constanta din
miscarea circulara, este in mod exceptional, o viteza accelerata?
Se poate calcula in acest caz, o crestere de viteza in unitatea de
timp, care sa corespunda numai vectorului radial(indreptat spre
centru)? . . . . .
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Experimentul a fost realizat ,sau este doar o parere a ta ? Ma intreb prin ce mijloace tehnice poate fi rotit spatiul .virgil a scris:Deci de data aceasta cauza care genereaza o forta, este chiar spatiul aflat in rotatie. Prin spatiu, a nu se intelege aerul incojurator, si spatiul in intreaga lui profunditate. Cand vom intelege in ce consta spatiul, atunci vom sti ce inseamna campul gravitational
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Nu a fost realizat, aceasta este o metoda de studiu pentru a intelege un fenomen fizic. Rotirea in spatiu al unui corp este echivalenta cu rotirea spatiului in jurul corpului. Daca un corp se roteste cu viteza unghiulara omega in jurul unui punct, este suficient sa consideram ca rotim tot acest ansamblu spatiu-corp cu viteza unghiulara minus omega, si vom vedea corpul stand in repaus si spatiul rotindu-se.scanteitudorel a scris:Experimentul a fost realizat ,sau este doar o parere a ta ? Ma intreb prin ce mijloace tehnice poate fi rotit spatiul .virgil a scris:Deci de data aceasta cauza care genereaza o forta, este chiar spatiul aflat in rotatie. Prin spatiu, a nu se intelege aerul incojurator, si spatiul in intreaga lui profunditate. Cand vom intelege in ce consta spatiul, atunci vom sti ce inseamna campul gravitational
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
De aceasta metoda de studiu mi-am dat seama . Am crezut ca experimentul a fost realizat.virgil a scris:Nu a fost realizat, aceasta este o metoda de studiu pentru a intelege un fenomen fizic. Rotirea in spatiu al unui corp este echivalenta cu rotirea spatiului in jurul corpului. Daca un corp se roteste cu viteza unghiulara omega in jurul unui punct, este suficient sa consideram ca rotim tot acest ansamblu spatiu-corp cu viteza unghiulara minus omega, si vom vedea corpul stand in repaus si spatiul rotindu-se.scanteitudorel a scris:Experimentul a fost realizat ,sau este doar o parere a ta ? Ma intreb prin ce mijloace tehnice poate fi rotit spatiul .virgil a scris:Deci de data aceasta cauza care genereaza o forta, este chiar spatiul aflat in rotatie. Prin spatiu, a nu se intelege aerul incojurator, si spatiul in intreaga lui profunditate. Cand vom intelege in ce consta spatiul, atunci vom sti ce inseamna campul gravitational
scanteitudorel a scris:Am crezut ca experimentul a fost realizat.
Pai experimentul a fost realizat, spatiul de invarte in jurul nostru de cand omul ca specie a devenit constient. Vezi zilnic cum se misca Soarele, Luna si toata bolta cereasca. Noi stam pe loc in curte si vedem cum se roteste spatiul in jurul nostru.
P.S. A, sa nu uit. Din cauza asta noi suntem de fapt Centrul Universului.
Vezi ce frumos gandesti atunci cand iti bate vantul prin cap. Bravo !!! Si din nou te-ai pricopsit cu nota 2 .Pacalici a scris:scanteitudorel a scris:Am crezut ca experimentul a fost realizat.
Pai experimentul a fost realizat, spatiul de invarte in jurul nostru de cand omul ca specie a devenit constient. Vezi zilnic cum se misca Soarele, Luna si toata bolta cereasca. Noi stam pe loc in curte si vedem cum se roteste spatiul in jurul nostru.
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Vin 03 Feb 2017, 09:13, editata de 1 ori
tudorele, nu fi modest dand vina pe altii. Vantul ala bate la tine nu la mine, ca tu ai facut pozele alea atat de explicite.
Iar explicatiile de mai sus unde ai obtinut din nou nota 2 , sunt date de tine . Ti-am mai scris eu odata, ca la tine totul este confuz si chiar nimic excplicit .Pacalici a scris:tudorele, nu fi modest dand vina pe altii. Vantul ala bate la tine nu la mine, ca tu ai facut pozele alea atat de explicite.
Zi ca ai glumit . Pentru tine, ce am scris mai sus este realitate.Pacalici a scris:
Ai nota 10 pentru un banc bun!
Normal! Si Pamantul este plat.scanteitudorel a scris:Pentru tine, ce am scris mai sus este realitate.
@ Virgil a scris :"Deci de data aceasta cauza care genereaza o forta, este chiar spatiul aflat in rotatie. "
Poate vrei sa spui ca se poate afla în rotatie un sistem de referinta atasat unui obiect. Ce vrei tu sa spui aduce a tensor.
@ Abel a scris : "Vectorii sunt generalizări ale numerelor."
Vezi ? Asta e problema cu a fi matematician. Oricine are un ciocan în mâna vede în jur numai cuie !
Mai copii, e din ce în ce mai rau ! Dar acum îmi dau seama ca pe masura ce va apropiati mai mult de notiunile de baza, cu atât mai putin le întelegeti. Îmi dau seama ca e urgenta mare cu lucrarea mea.
Poate vrei sa spui ca se poate afla în rotatie un sistem de referinta atasat unui obiect. Ce vrei tu sa spui aduce a tensor.
@ Abel a scris : "Vectorii sunt generalizări ale numerelor."
Vezi ? Asta e problema cu a fi matematician. Oricine are un ciocan în mâna vede în jur numai cuie !
Mai copii, e din ce în ce mai rau ! Dar acum îmi dau seama ca pe masura ce va apropiati mai mult de notiunile de baza, cu atât mai putin le întelegeti. Îmi dau seama ca e urgenta mare cu lucrarea mea.
virgil- Moderator
Nu te contrazice nimeni virgile. Atat ca ele ocupa un loc in spatiu si pentru cine nu isi pune prea multe intrebari, sunt tocmai bune pentru explicatia de m ai sus. Asta nu e un apropou pantru tudorel. Este un : "in general vorbind"
Pentru Abel : voiam sa spun ca numerele sunt generalizari abstracte ale orice, inclusiv ale lor însele (ex : 4 numere) Ce reprezinta numerele de care vorbesti ?
Pentru Tudorel : Acum am citit postarea pe care ai pus-o la începutul subiectului. Si te mai întrebi ce are lumea cu tine, când tu te crezi "buricul centrului". Nu poti fi si tu serios ? Sau vrei sa ne ametesti de cap si dai vina pe Pacalici, asa cum fac politicienii acum ? (desi toti mint !)
Pentru Tudorel : Acum am citit postarea pe care ai pus-o la începutul subiectului. Si te mai întrebi ce are lumea cu tine, când tu te crezi "buricul centrului". Nu poti fi si tu serios ? Sau vrei sa ne ametesti de cap si dai vina pe Pacalici, asa cum fac politicienii acum ? (desi toti mint !)
https://cercetare.forumgratuit.ro/t2557-calcul-vectorial#81070
Tudorele, poate ca se mai roteste si altceva decat spatiul cu noi, poate ca avem noi invartelile noastre de ametiti. Tu nu ai simtit niciodata cum se invartea casa cu tine ? Ei bine, nu numai casa se invartea.
Asta e fizica relativista....Sa stii cum sa te invarti pe lumea asta...
Totul din Univers e cuprins in vartejuri. Iar calculul acestora a fost abordat tare demult, apoi de Einstein si Minkowski prin calculul tensorial si torsorial. Iar mai de curand de marele nostru Abel. (Abel, astept un punct de apreciere din partea ta !)
Tudorele, poate ca se mai roteste si altceva decat spatiul cu noi, poate ca avem noi invartelile noastre de ametiti. Tu nu ai simtit niciodata cum se invartea casa cu tine ? Ei bine, nu numai casa se invartea.
Asta e fizica relativista....Sa stii cum sa te invarti pe lumea asta...
Totul din Univers e cuprins in vartejuri. Iar calculul acestora a fost abordat tare demult, apoi de Einstein si Minkowski prin calculul tensorial si torsorial. Iar mai de curand de marele nostru Abel. (Abel, astept un punct de apreciere din partea ta !)
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Sam 04 Feb 2017, 11:29, editata de 4 ori
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Considerati ca acest calcul vectorial este o disciplina independenta, sau
numai una care simplifica si usureaza niste calcule care se pot face
si fara el, cu mijloacele cunoscute ale algebrei, trigonometriei, etc.
Exista probleme care nu se pot rezolva altfel decat prin calcul vectorial?
Rezultatele obtinute au valori numerice?
numai una care simplifica si usureaza niste calcule care se pot face
si fara el, cu mijloacele cunoscute ale algebrei, trigonometriei, etc.
Exista probleme care nu se pot rezolva altfel decat prin calcul vectorial?
Rezultatele obtinute au valori numerice?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
Da.virgil_48 a scris:Considerati ca acest calcul vectorial este o disciplina independenta
Da.Exista probleme care nu se pot rezolva altfel decat prin calcul vectorial?
Dacă înțelegi prin rezultat o singură valoare numerică (număr real), atunci nu întotdeauna. Nu poți exprima printr-o valoare numerică ceea ce se reprezintă prin două valori numerice.Rezultatele obtinute au valori numerice?
Alta intrebare !
Ce e calcului vectorial ???
E analiza palida si incompleta a tot ce misca, a tot ce se misca.
Ar trebui mii, ba milioane de vectori complexi atasati fiecarui atom. Ca nu rezolvam nimic doar cu un singur vector.
Fiecare atom trebuie asimilat si studiat ca un imens grup abelian si fiecarei particule din acel spatiu ii trebuie atasati vectorii specifici.
Alta intrebare !
Ar trebui mii, ba milioane de vectori complexi atasati fiecarui atom. Ca nu rezolvam nimic doar cu un singur vector.
Fiecare atom trebuie asimilat si studiat ca un imens grup abelian si fiecarei particule din acel spatiu ii trebuie atasati vectorii specifici.
Alta intrebare !
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Nu era chiar aceasta întrebarea. Va ceream parerea dacagafiteanu a scris:Alta intrebare !
Ce e calcului vectorial ??? . . . . .
este indispensabil, adica daca a rezolvat ceva care inainte
de aparitia sa nu se putea rezolva normal, prin mijloacele
algebrei, geometriei, trigonometriei. Adica daca este mai
mult decat o inlesnire.
Nu ca nu l-as crede pe Abel, dar am obsevat ca el este prea
devotat matematicii.
Desi stiu ca nu este vreo grozavie, nu sunt dispus sa-mi
aglomerez acum capul cu cunstinte care el le-a eradicat de
mult.
virgil_48- Foarte activ
Scuza-ma Abel pentru exprimare imprecisa. Era vorba de capul meu.Abel Cavaşi a scris:De ce ești așa de sigur că le-aș fi „eradicat de mult”?
virgil_48- Foarte activ
Pana la urma un aspect important a ramas neclarificat:
Calculul vectorial este sau nu
Calculul vectorial este sau nu
sine-qua-non adv. fără care nimic nu se poate face, indispensabil
virgil_48- Foarte activ
De ce a rămas neclarificat? Doar ți-am răspuns. Ziceam că nu poți exprima printr-o singură valoare numerică ceea ce necesită două (sau mai multe) valori numerice.
Din ce mi-ai raspuns, se intelege ca sunt marimi care se potAbel Cavaşi a scris:De ce a rămas neclarificat? Doar ți-am răspuns. Ziceam că nu poți exprima printr-o singură valoare numerică ceea ce necesită două (sau mai multe) valori numerice.
exprima printr-o singura valoare numerica si o sageata.
Dar ca sa faci calcule numerice, la sageata trebuie sa
renunti, si ajungi tot la ceace voiai sa eviti. Este folositor?
virgil_48- Foarte activ
Ca sa lansezi o sageata-(vector mortal), iti trebuie un arc sau o arbaleta. Dar azi aceste vechi tehnici de lupta sunt depasite si inlocuite, adica s-a renuntat la sageata si se foloseste glontul, care e tot un vector, dar mult mai mic si mai eficient.
http://all-free-download.com/free-vector/vector-mortal-kombat-logo.html
V-ati gandit vreodata ca fiecare foton este un vector, la randul lui compus dintro infinitate de vectori ? Calculati-l daca puteti.
Vectorul global al fotonului are viteza c, dar minivectorii lui evident ca au viteze mult mai mari si imping in final fotonul inainte.
http://all-free-download.com/free-vector/vector-mortal-kombat-logo.html
V-ati gandit vreodata ca fiecare foton este un vector, la randul lui compus dintro infinitate de vectori ? Calculati-l daca puteti.
Vectorul global al fotonului are viteza c, dar minivectorii lui evident ca au viteze mult mai mari si imping in final fotonul inainte.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Calculul vectorial este un instrument foarte bun de a rezolva multe probleme....gafiteanu a scris:Alta intrebare !
Alta intrebare !
Problemă:
Fie un vector.Cât face unde ?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Dacule, daca mai treci pe aici si te arati priceput intr-ale calculului
vectorial(cum eu nu sunt) spune-mi ce ma intereseaza in legatuira
cu aceasta relatie:
Este vorba de forta si deplasarea care au aceeasi directie
adica sunt colineare, sau cele doua pot fi divergente ?
Adica este vorba de forta inmultita numai cu componenta deplasarii
pe directia ei, sau cu toata deplasarea ?
Cat despre problema aceea, cauta-ti si tu altele mai aplicative.
Ai vreo situatie in care ti-ar putea folosi la ceva ? Sau rezolvi de
dragul calculului vectorial? Aici nu cred ca vei gasi alti fani.
vectorial(cum eu nu sunt) spune-mi ce ma intereseaza in legatuira
cu aceasta relatie:
Este vorba de forta si deplasarea care au aceeasi directie
adica sunt colineare, sau cele doua pot fi divergente ?
Adica este vorba de forta inmultita numai cu componenta deplasarii
pe directia ei, sau cu toata deplasarea ?
Cat despre problema aceea, cauta-ti si tu altele mai aplicative.
Ai vreo situatie in care ti-ar putea folosi la ceva ? Sau rezolvi de
dragul calculului vectorial? Aici nu cred ca vei gasi alti fani.
virgil_48- Foarte activ
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Dacă luăm în calcul și interacțiunile electromagnetice...
» Certitudinea 11: Orice câmp vectorial este suma dintre un câmp solenoidal şi un câmp irotaţional
» Certitudinea 11: Orice câmp vectorial este suma dintre un câmp solenoidal şi un câmp irotaţional
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum