Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 17:13
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
virgil | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 37 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 37 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Vantul elicoidal
+3
Bordan
Razvan
gafiteanu
7 participanți
Pagina 1 din 1
Vantul elicoidal
Aveti multe de observat si cercetat de la un astfel de vant. Nu degeaba Dumnezeu ni l-a trimis.
https://www.facebook.com/oscar.stanciu/videos/280179052869786/?t=4
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-tornada-uriasa-s-a-format-in-judetul-calarasi-video.html
https://www.facebook.com/ObservatorAntena1/videos/351904582100109/
https://www.facebook.com/oscar.stanciu/videos/280179052869786/?t=4
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-tornada-uriasa-s-a-format-in-judetul-calarasi-video.html
https://www.facebook.com/ObservatorAntena1/videos/351904582100109/
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Re: Vantul elicoidal
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
https://www.facebook.com/atacdeconstanta.atacdeconstanta/videos/2288917164657819/
Prostia unor romani inconstienti....Au cerut soferului autocarului sa intre in tornada. Puteau sa moara toti. Ceilalti conducatori auto de pe sosea au oprit insa.
Asa ca vizionati cat mai multe filme (inclusiv de pe youtube) cu acest subiect. Si in Romania s-ar putea forma in viitor o "Alee a tornadelor" cum este in USA, unde in fiecare an mor oamenii si animalele. Acolo in USA populatia are educatia primita pe diferite cai si totusi in fiecare an sunt multe victime.
Stiti oare cum functioneaza o tornada ? Mai mult ca sigur NU. Nu veti descoperi cum de se poate mentine asa subtire si cum de nu este afectata gravitational. De multe ori este acolo o cantitate foarte mare de apa sau nisip. Parca ar fi un OZN.
Stiti mai mult ca sigur ca sunt si tornade de nisip prin deserturi, care transporta cantitati imense si ingroapa orice, chiar un oras.
O tornada nu se termina asa fericit ca in "The Wizard of Oz" (film 1939).
https://www.youtube.com/watch?v=_2Mhnbcejd4&list=PLMKhgS7inh4oeQDKsJ5og-qqqF5y0sY1l&index=6
O tornada nu te duce in "Tara minunilor" Wonderland ci in Cimitirland.
Prostia unor romani inconstienti....Au cerut soferului autocarului sa intre in tornada. Puteau sa moara toti. Ceilalti conducatori auto de pe sosea au oprit insa.
Asa ca vizionati cat mai multe filme (inclusiv de pe youtube) cu acest subiect. Si in Romania s-ar putea forma in viitor o "Alee a tornadelor" cum este in USA, unde in fiecare an mor oamenii si animalele. Acolo in USA populatia are educatia primita pe diferite cai si totusi in fiecare an sunt multe victime.
Stiti oare cum functioneaza o tornada ? Mai mult ca sigur NU. Nu veti descoperi cum de se poate mentine asa subtire si cum de nu este afectata gravitational. De multe ori este acolo o cantitate foarte mare de apa sau nisip. Parca ar fi un OZN.
Stiti mai mult ca sigur ca sunt si tornade de nisip prin deserturi, care transporta cantitati imense si ingroapa orice, chiar un oras.
O tornada nu se termina asa fericit ca in "The Wizard of Oz" (film 1939).
https://www.youtube.com/watch?v=_2Mhnbcejd4&list=PLMKhgS7inh4oeQDKsJ5og-qqqF5y0sY1l&index=6
O tornada nu te duce in "Tara minunilor" Wonderland ci in Cimitirland.
Veneau de la biserică, cu popa în frunte şi tocmai ce i-au dat să mănânce carne celui care se oprise, prevăzător, cu avariile puse şi evaluând situaţia. Pedeapsa lui doamne-doamne!
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
La ce mai întrebi dacă cunoști răspunsul?gafiteanu a scris:Stiti oare cum functioneaza o tornada ? Mai mult ca sigur NU.
După Tesla, o tornadă, avea același principiu de funcționare ca un fulger globular, adică un eter materializat ... dar cum eter nu există tornada nu e nimic altceva decît un ... vînt elicoidal ... Eu personal nu-s în clar ce face vîntul ăsta, împinge ori trage?
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
gafiteanu a scris: Prostia unor romani inconstienti....Au cerut soferului autocarului sa intre in tornada. Puteau sa moara toti. Ceilalti conducatori auto de pe sosea au oprit insa.
Asa ca vizionati cat mai multe filme (inclusiv de pe youtube) cu acest subiect. Si in Romania s-ar putea forma in viitor o "Alee a tornadelor" cum este in USA, unde in fiecare an mor oamenii si
. Nu cred ca se stie daca autocarul a intrat in vartej sau vartejul in calatori.
. Intamplator am facut armata pe acolo, la mica distanta (af), aveam/erau MIG-uri pe atunci, acum F-uri. Deoarece tornade in Romanica nu au fost pana cand au aparut noii tehnicieni, exista posibilitatea ca tornada cu pricina sa fi fost artificiala? Sau nu? Din cate imi amintesc, W Reich reusea sa controleze oarece fenomene meteo, prin '45.
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Autocarul a intrat in tornada, soferul a inaintat la indemnul calatorilor dupa
cum se aude si in inregistrarea cu sonor.
In plus de asta, in momentul cand o masina opreste ca sa lase tornada sa treaca,
soferul intra cu autocarul in ea, iar ceilalti calatori il injura pe soferul masinii oprite.
De, lume educata...care a vazut multe tornade. Au fost rasplatiti dupa cum au reactionat.
cum se aude si in inregistrarea cu sonor.
In plus de asta, in momentul cand o masina opreste ca sa lase tornada sa treaca,
soferul intra cu autocarul in ea, iar ceilalti calatori il injura pe soferul masinii oprite.
De, lume educata...care a vazut multe tornade. Au fost rasplatiti dupa cum au reactionat.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Si soferul un alt inconstient . Bine ca nu i-au cerut undeva pe la munte sa intr-e intr-o prapastie . Asa pentru o filmare de amuzament.gafiteanu a scris: Prostia unor romani inconstienti....Au cerut soferului autocarului sa intre in tornada.
Am scris si pe Facebook
:Acum stau si ma intreb cat de prosti pot fi unii , care intra cu autobuzul direct intr-o tornada . Tornada fie ea de gradul 2 se deplaseaza cu aproximativ 25 km /h , dar viteza curentilor care o formeaza poate atinge si 250 km/h . Deci ; viteza autobuzului de 75 km/h + 250 km/h viteza curentilor de aer tornada = > 325 km/h viteza vantului . Ce masa ar fi trebuit sa aiba autobuzul si ce forma aerodinamica , pentru a nu fi fost rasturnat in aratura ? Mare noroc pe capul lor . Cu vantul nu prea este de glumit . Te lucreaza ca la Nufarul . Adica te face alb ca varul.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Se vede destul de clar in film cum ei se duc ca berbecii, cand altii au oprit .mm a scris:
. Nu cred ca se stie daca autocarul a intrat in vartej sau vartejul in calatori.
. Calatorii aveau calitati de cercetatori, totusi. Pur si simplu, dornici find si din pura curiozitate, au experimentat, pe viu, un vartej. Ca sa fiu sincer, si eu am experimentat acest lucru, odata pe cand eram la fân, la polog. E drept, era un mini-vartej care ridica fanul uscat in sus, in tromba. Pe vremea aceea nu stiam ca e un eter, posibil periculos (radiatia in sine).
. Totusi, dupa mine, ramane intrebarea: tornada asta "de buzunar" poate fi produsa artificial? Sau nu?
. Totusi, dupa mine, ramane intrebarea: tornada asta "de buzunar" poate fi produsa artificial? Sau nu?
mm- Foarte activ
La scara mica cred ca da . Am vazut nenumarate vartejuri in copilarie care pe cat de repede se formau pe atat de repede si dispareau. Ieri am vazut pe Discoveri o emisiune despre o tornada de 2,5 Km in diametru , dupa care si o emisune despre energii alternative . A fost prezentat si un inventator din America care se ocupa de asa ceva si a afirmat ca are nevoie de 1 miliard de dolari pentru asi continua proiectul in domeniul energiilor neconventionale . Bate campi saracul de el.mm a scris:. Calatorii aveau calitati de cercetatori, totusi. Pur si simplu, dornici find si din pura curiozitate, au experimentat, pe viu, un vartej. Ca sa fiu sincer, si eu am experimentat acest lucru, odata pe cand eram la fân, la polog. E drept, era un mini-vartej care ridica fanul uscat in sus, in tromba. Pe vremea aceea nu stiam ca e un eter, posibil periculos (radiatia in sine).
Dar ce este o tornada ?
Adica "tot vârtejul e cu participarea eterului?" Nu-i vorba, eterulmm a scris:. Calatorii aveau calitati de cercetatori, totusi. Pur si simplu, dornici find si din pura curiozitate, au experimentat, pe viu, un vartej. Ca sa fiu sincer, si eu am experimentat acest lucru, odata pe cand eram la fân, la polog. E drept, era un mini-vartej care ridica fanul uscat in sus, in tromba. Pe vremea aceea nu stiam ca e un eter, posibil periculos (radiatia in sine).
face parte si din mediul nostru, dar sa se ocupe de tornade ?
Poate si de cea de pe Saturn ?
Eu inca rezist tentatiei de a da eterului un caracter elicoidal. Ar
consuma energia Universului !
Vartejurile, in gaze si in lichide păreau a fi amorsate de forta si
acceleratia Coriolis. Iar sustinerea lor o făcea temperatura,
presiunea, dinamica fluidelor... Acum, o fi vinovat eterul ?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
. Propozitia subliniata, din citat, e o idee independenta de context, prin care, ca paranteza, voiam sa subliniez pericolul inerent.
. Ca raspuns la formularea ta, virgil 48, fara indoiala ca nu poate fi despartit vartejul de eter si de restul materiei. Nu pot fi sigur 100% nici eu dar are sens afirmatia lui Mishin ref. la faptul ca orice manifestare din Lumea Universului cunoscut noua nu poate fi decat de natura vortexiala. Acest concept, demn de luat in seama, este totuna cu afirmatia ca orice vartej este materie, vartejul in sine dand caracterul de materie (masa zicem noi).
. In afara de aceasta, orice miscare a unui obiect material, masa de gaz - daca vrem, produce perturbatii in eterul inconjurator, in care, vrem-nu-vrem, ne aflam (si el in noi) si produce nu numai un singur vant-efect eteric ci sapte feluri! Din care unele sunt antiquasi-, dextro-, etc., adica ne pot afecta (si ne afecteaza) tot timpul. De aceea viata unui om traitor pe suprafata Pamantului e de 70 si nu de 7.000. Tot de aceea, niste comunitati longevive isi prezerva longevitatea -de neconceput pentru unii- in "subsolul" planetelor, in anumite forme de cavitati (dupa cum usor ne putem informa de la dr. Tugui). Iar ef. cavitar, tot de la rusi citire, are oarece proprietati.
. Din cate imi dau seama, astfel de abordari sau subiecte nu pot fi promovate logic nici macar pe un forum de cercetare din pricina inpedantelor subiective ale subiectilor. O rezistenta irationala se manifesta instantaneu de cate ori apare Adevarul neoff.
. Consumul de energie al Universului nu trebuie sa ne preocupe. Are suficienta. Oricum, legea fundamentala a eterodinamicii este a minimei actiuni (minim consum E). In plus, e de luat in considerare miscarea elicoidala inertiala iar aparenta negare, din mecanica terestra, poate ca are alta explicare, interpretare, necontradictorie cu -presupusa- miscare elicoidala inertiala. Nu ne oprete nimeni sa studiem, analizam aceasta ipoteza de lucru.
. Ca raspuns la formularea ta, virgil 48, fara indoiala ca nu poate fi despartit vartejul de eter si de restul materiei. Nu pot fi sigur 100% nici eu dar are sens afirmatia lui Mishin ref. la faptul ca orice manifestare din Lumea Universului cunoscut noua nu poate fi decat de natura vortexiala. Acest concept, demn de luat in seama, este totuna cu afirmatia ca orice vartej este materie, vartejul in sine dand caracterul de materie (masa zicem noi).
. In afara de aceasta, orice miscare a unui obiect material, masa de gaz - daca vrem, produce perturbatii in eterul inconjurator, in care, vrem-nu-vrem, ne aflam (si el in noi) si produce nu numai un singur vant-efect eteric ci sapte feluri! Din care unele sunt antiquasi-, dextro-, etc., adica ne pot afecta (si ne afecteaza) tot timpul. De aceea viata unui om traitor pe suprafata Pamantului e de 70 si nu de 7.000. Tot de aceea, niste comunitati longevive isi prezerva longevitatea -de neconceput pentru unii- in "subsolul" planetelor, in anumite forme de cavitati (dupa cum usor ne putem informa de la dr. Tugui). Iar ef. cavitar, tot de la rusi citire, are oarece proprietati.
. Din cate imi dau seama, astfel de abordari sau subiecte nu pot fi promovate logic nici macar pe un forum de cercetare din pricina inpedantelor subiective ale subiectilor. O rezistenta irationala se manifesta instantaneu de cate ori apare Adevarul neoff.
. Consumul de energie al Universului nu trebuie sa ne preocupe. Are suficienta. Oricum, legea fundamentala a eterodinamicii este a minimei actiuni (minim consum E). In plus, e de luat in considerare miscarea elicoidala inertiala iar aparenta negare, din mecanica terestra, poate ca are alta explicare, interpretare, necontradictorie cu -presupusa- miscare elicoidala inertiala. Nu ne oprete nimeni sa studiem, analizam aceasta ipoteza de lucru.
mm- Foarte activ
Dacat sa dialogati, mai bine rumegati. Nu paie, ci idei. Iar ideile le puteti lua si din linkurile mele.
Cand v-am dat ideea cu "du-te invartindu-te", v-am sugerat cum e vantul elicoidal, cel mai complicat vant. Stiu ca e cam greu sa va scremeti mintea pana intr`atat. Dar daca vantul a fost capabil sa se rasuceasca, voi de ce nu ?
Imaginati-va baieti, imaginati-va, dar mai ales dinamic. Si lasati deocamdata matematica pt cei mai putini imaginativi. Doar nu vreti sa reprezentati frumusetile naturii prin formule si ecuatii.
Chiar, va provoc sa elaborati formula femeii F, folosind datele principale de baza: mintea M, impulsul inimii I, capacitatea qurului C, energia E, nevoia de bani B, forta gurii G, si mai ce o fi. Toate astea legate matematic la un loc dau cel mult zero, dar in general iese ceva negativ chiar imaginar.
Cand v-am dat ideea cu "du-te invartindu-te", v-am sugerat cum e vantul elicoidal, cel mai complicat vant. Stiu ca e cam greu sa va scremeti mintea pana intr`atat. Dar daca vantul a fost capabil sa se rasuceasca, voi de ce nu ?
Imaginati-va baieti, imaginati-va, dar mai ales dinamic. Si lasati deocamdata matematica pt cei mai putini imaginativi. Doar nu vreti sa reprezentati frumusetile naturii prin formule si ecuatii.
Chiar, va provoc sa elaborati formula femeii F, folosind datele principale de baza: mintea M, impulsul inimii I, capacitatea qurului C, energia E, nevoia de bani B, forta gurii G, si mai ce o fi. Toate astea legate matematic la un loc dau cel mult zero, dar in general iese ceva negativ chiar imaginar.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mier 08 Mai 2019, 14:49, editata de 5 ori
Dom Profesor, mai fa si d-ta o pauza cu linkurile astea. Daca
stam sa le urmarim pe toate, cine mai sustine aici dialogul ?
Hai, ceva mai la obiect ! Unii te banuiesc ca ai avea pregatirea
necesara pentru subiecte, nu numai de colectionar de linkuri.
virgil_48- Foarte activ
Mie nu mi se pare a fi prea complicat .gafiteanu a scris: Cand v-am dat ideea cu "du-te invartindu-te", v-am sugerat cum e vantul elicoidal, cel mai complicat vant. Stiu ca e cam greu sa va scremeti mintea pana intr`atat. Dar daca vantul a fost capabil sa se rasuceasca, voi de ce nu ?
Daca avem un tub de forma unei trompe de elefant , expresia imi apartine si suflam aer prin el obtinem deplasarea aerului cu o anumita viteza , ( se formeaza niste coloane paralele de mici dimensiuni ), iar aceste coloane exercita asupra peretilor interiori o presiune dinamica , ( o vibratie ) . Din cei doi vectori , rezulta deplasarea elicoidala a gazului respectiv . Cu cat ne apropiem mai mult de zona unde diametrul tubului este mai mare cu atat pasul elicoidei scade si astfel din miscare liniara obtinem o miscare circulara , dar cu aceeasi viteza a particolelor . In tornada efectul este putin mai comlex deoarece in interior obtinem deplasarea pe un sens de inaintare si rotatie , iar la exterior invers . Astfel ca aerul rece cobora , iar aerul cald se ridica . In modul acesta se realizeaza schimbul energetic dintre cele doua stari fizice , pana la situatia de echilibru energetic , sau cum se mai spune tornada si-a pierdut din propria-i energie .
Daca vrei sa scurgi apa dintr-o sticla plina si nu o invartesti putin
inainte, apa se va scurge greu fiindca aerul nu va avea pe unde
sa intre in sticla.
Vârtejul este metoda folosita de natura pentru a face trecerea
unui mediu fluid prin altul. Aerul cald de la sol s-ar putea ridica
greu deasupra celui rece, atom cu atom. Sau temperaturile s-ar
uniformiza treptat. Si diferenta de presiune sau greutate poate
produce vârtejuri, nu numai de temperatura.
De aceea se produc turbioane, mici sau mari.
Amorsarea acestora la scara mare, o face efectul Coriolis, care
da sensul rotatiei.
Apa se roteste cand iese din sticla dupa cum invartesti tu sticla.
Nu are nimic de-a face cu eterul !
Acum sa nu exageram si sa vedem eter elicoidal peste tot !
inainte, apa se va scurge greu fiindca aerul nu va avea pe unde
sa intre in sticla.
Vârtejul este metoda folosita de natura pentru a face trecerea
unui mediu fluid prin altul. Aerul cald de la sol s-ar putea ridica
greu deasupra celui rece, atom cu atom. Sau temperaturile s-ar
uniformiza treptat. Si diferenta de presiune sau greutate poate
produce vârtejuri, nu numai de temperatura.
De aceea se produc turbioane, mici sau mari.
Amorsarea acestora la scara mare, o face efectul Coriolis, care
da sensul rotatiei.
Apa se roteste cand iese din sticla dupa cum invartesti tu sticla.
Nu are nimic de-a face cu eterul !
virgil_48- Foarte activ
gafiteanu a scris: Re: Vantul elicoidal
Mesaj Scris de gafiteanu la data de Mier 01 Mai 2019, 17:26
https://www.activenews.ro/stiri-locale/Imagini-incredibile-Tornada-la-Drajna-155713
Ce treaba are ceea ce mi-ai scris mai jos , cu subiectul deschis de gafiteanu ? Ai incurcat subiectele ?
virgil_48 a scris: Nu are nimic de-a face cu eterul !
Universul are o cantitate suficienta de energie si aceasta se conservamm a scris:. . . . .
Consumul de energie al Universului nu trebuie sa ne preocupe. Are suficienta. Oricum, legea fundamentala a eterodinamicii este a minimei actiuni (minim consum E). In plus, e de luat in considerare miscarea elicoidala inertiala iar aparenta negare, din mecanica terestra, poate ca are alta explicare, interpretare, necontradictorie cu -presupusa- miscare elicoidala inertiala. Nu ne oprete nimeni sa studiem, analizam aceasta ipoteza de lucru.
fiindca altfel, la varsta lui infinita(poate esti fan BB?) s-ar fi epuizat in
elicoide si vibratii, chiar si in conditiile minimei actiuni. Cum se conserva
mi-am spus opinia pe alte topice. Ea se inglobeaza permanent in
materia cunoscuta si este permanent inapoiata.(In legatura ce eterul.)
Ce argument ar putea exista in favoarea miscarii elicoidale inertiale numai
in microcosmos ? Fiindca inteleg ca esti de acord ca cea din mecanica
terestra nu este inertiala ca vector si se epuizeaza.
Ce motiv ar putea exista pentru ca mecanica din microcosmos sa o
nege pe cea din macrocosmos intr-o problema esentiala ? Daca noi am
avea dimensiunea unei particule, am invata alta mecanica ?
Stiu ca aceasta contradictie se intampla destul de des, dar eu pun asta pe
seama lipsei posibilitatii de a cerceta in mod direct, ci prin intermediari.
virgil_48- Foarte activ
Subiecte similare
» Impulsul elicoidal
» Principiul elicoidal al inerţiei explică "impulsul divin"
» Principiul inerţiei în mecanica elicoidală
» Principiul elicoidal al inerţiei explică "impulsul divin"
» Principiul inerţiei în mecanica elicoidală
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: